Ligue 1 - souhrn 8. kola

25.09.2015, 22:24, aktualizováno 27.09.2015, 22:57
Komentáře a souhrny
Nice vyhrálo na hřišti Saint-Étienne. Montpellier porazil Lorient, Monako veze bod z Guingampu. PSG vyhrálo na hřišti Nantes a upevnilo si pozici na čele. Remeš zažívá povedený vstup do sezony a potvrdila to i proti Lille, po výhře 1:0 dokonce byla na třetím místě tabulky. Lyon odjíždí s prázdnou z Bordeaux, Rennes doma pouze remizovalo s Troyes, Marseille přenechala body Angers...

AS Saint-Étienne - OGC Nice 1:4

27.09.2015 21:00

Góly: 19. Loïc Perrin - 5. Vincent Koziello, 39. Hatem Ben Arfa, 45+1. Hatem Ben Arfa, 53. Jean Michaël Seri

ASSE si dělalo zálusk na to, jak bude nadále sebevědomě prohánět vedoucí PSG. Jenže místo toho mu OGC Nice připravilo opravdu nečekané překvápko.

Stade Geoffroy-Guichard poprvé stichnul v 5. minutě, když z levé strany centroval Ricardo Pereira a Vincent Koziello se náramně trefil z voleje, aby mohl v devatenácti letech zaznamenat svou první trefu v Ligue 1 - 0:1. Vedení však hostům vydrželo jen čtvrt hodiny, neboť po uplynutí této doby zahrávali Les Verts rohový kop.

Obrana jej odklidila pouze k číhajícímu Fabienu Lemoinemu, jenž se nerozpakoval a napálil balon do břevna, od nějž se odrazil k Loïku Perrinovi, který mohl vcelku pohodlně dorážet. Svěřenci Claudea Puela sice reklamovali ofsajd, ale rozhodčí Bartolomeu Varela branku uznal - 1:1. Za tři minuty přihrával Valentin Eysseric (hostující z Nice) Robertu Berićovi, ale toho v situaci jeden na jednoho vychytal Mouez Hassen.

Slovinský útočník si po půl hodině hry vytvořil ještě lepší pozici, ale zblízka trestuhodně minul. V závěru prvního poločasu tedy přišly na pořad večera chvíle Hatema Ben Arfy. Nejprve si jedním dotykem zpracoval balon, který k němu doletěl trochu se štěstím, aby jej tím druhým hned poslal do dolního rohu branky přihlížejícího Stéphana Ruffiera - 1:2.

Svou druhou trefu si bývalý hráč anglického Newcastlu schoval do nastavení první půle. Jednoduše se rozhodl obejít čtyři soupeřovi hráče a se štěstím se mu to i podařilo. Následná střela pravačkou přinesla jeho týmu dvougólové vedení - 1:3. Celkově se v této sezoně trefil osmadvacetiletý fotbalista už šestkrát, takže společně s Edinsonem Cavanim vévodí tabulce střelců.

Osm minut po změně stran se prosadil také Jean Michaël Seri. Co na tom, že se to neobešlo bez teče Loïka Perrina - 1:4. Po hodině hry se na Lemoinem vyfauloval Nampalys Mendy, jenže domácí jako by početní výhoda ještě více zaskočila. Místo toho se málem podařilo Ben Arfovi zkompletovat hattrick. Ruffier se ale do třetice zaskočit nenechal.

Zápas nedohrál ani Maxime Le Marchand, díky čemuž se stal osmým hráčem Nice z posledních jedenácti střetnutí s ASSE, který dostal červenou kartu! Ve vápně fauloval znovu Fabiena Lemoineho a kopala se penalta. Střídající Jean-Christophe Bahebeck však mířil nad zařízení a jen podtrhnul nevydařené vystoupení svého celku.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - AS Monaco 3:3

27.09.2015 17:00

Góly: 30. Sloan Privat, 65. Nicolas Benezet, 89. Nicolas Benezet - 15. Bernardo Silva, 45. Andrea Raggi, 71. Nabil Dirar

Na Ligue 1 málokdy vídaných šest branek bylo k vidění v zápase na Stade du Roudourou. Nakonec z toho byla remíza, přičemž domácí Guingamp musel hned třikrát dotahovat náskok Monaka.

To se poprvé ujalo vedení v 15. minutě. Zásluhou Bernarda Silvy, jenž v posledních týdnech chytnul opravdu obdivuhodnou formu. Nabil Dirar mu poslal výbornou přihrávku mezi obránce a mladý Portugalec zpoza velkého vápna trefil přesně pravý dolní roh brány Jonase Lössla - 0:1. Na další změnu skóre bylo zapotřebí si počkat patnáct minut.

Po přímém kopu Nicolase Benezeta nepohlídal Wallace dostatečně Sloana Privata, jenž hlavou zblízka nedal Subašićovi šanci zasáhnout - 1:1. Knížecí klub si však vzal vedení zpět ještě před závěrečným hvizdem prvního poločasu. Adama Traoré si všimnul na levé straně zcela neobsazeného Andrey Raggiho, jenž si dokonce mohl dovolit ten luxus si balon ještě zpracovat, než jej poslal pod padajícím Lösslem do jeho brány - 1:2.

Po změně stran se téměř dvacet minut nic nedělo, ovšem trpělivost se vyplatila Guingampu. Marcus Coco si to neohroženě namířil do pokutového území, z jehož rohu od brankové čáry zacentroval na Nicolase Benezeta, jenž z první míč uklidil přesně tam, kam jej uklidit chtěl - 2:2. Gólové přestřelce však ještě nebyl konec.

Už za šest minut se zase radovalo celé AS. Fabinho přihrával na bližší tyč, kde kulatý předmět jenom lehounce tečoval Dirar - 2:3. S odpovědí hráči Jocelyna Gourvenneka čekali až do závěru utkání, kdy Moustapha Diallo hlavou přiťuknul na levou stranu míč Nicolasi Benezetovi, který chtěl očividně centrovat, jenže k překvapení všech skončil balon za zády chorvatského brankáře, jenž stihnul zareagovat o chvilku později, než by bývalo bylo zapotřebí - 3:3.

Guingamp tedy zůstává v dolní polovině tabulky dva body za Monakem, které bude po osmi kolech deváté. Jardimův tým čeká ve čtvrtek v rámci Evropské ligy anglický Tottenham, a poté přivítá o víkendu doma Stade Rennes, kterému se zatím daří, kdežto Guingamp si bude chtít vyšlápnout na ligového novice z Troyes, toho času tlícího na sestupových pozicích.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Lorient 2:1

27.09.2015 17:00

Góly: 6. Ramy Bensebaini, 58. Jonas Martin - 48. Rafidine Abdullah

Montpellier nakonec dokázal porazit Lorient a připsal si první letošní výhru, tudíž se odlepil od samého dna tabulky. Rolland Courbis si jistě oddychnul, ale před ním i jeho svěřenci je nadále spousta práce.

Domácím nepochybně velice pomohl brzký gól, o který se už v 6. minutě postaral hlavičkující Ramy Bensebaini. Šlo o jeho vůbec první přesnou trefu v Ligue 1. Lorient nechtěl s odpovědí dlouho čekat a záhy mohl vyrovnat Lamine Koné, avšak obrana MHSC balon na poslední chvíli dokázala dostat do bezpečí.

Hostům dělaly v úvodu zápasu potíže standardní situace. Hned z té první inkasovali a při té další zabránil pohromě Romain Philippoteaux, když odklízel z brankové čáry. V závěru první půle ještě přinutil Laurenta Pionniera k výbornému zásahu Abdul Waris, ale jen tři minuty po změně stran se už Ripollova jedenáctka radovala.

Rafidine Abdullah prostě nic nevymýšlel a z dobrých třiceti metrů propálil všechno, co mu stálo v cestě - 1:1. Les Merlus v ten moment začali doufat ve čtvrtou výhru v řadě, jenže plány jim výrazně narušil Jonas Martin, když o deset minut později vytěžil nejvíce z výborné práce Jéroma Roussillona a levačkou překonal Benjamina Lecomteho - 2:1.

Ve zbytku zápasu se už Montpellier snažil především o tom, aby nedostal další branku. Bohužel ale přišel o Kévina Bérigauda. V nastaveném čase byl pak za faul na Martina po druhé žluté kartě vyloučen střelec gólu Abdullah, takže domácí hráči už neměli potíž dát svým příznivcům poprvé v sezoně velký důvod k radosti. Teď půjde o to navázat na dobrý výsledek i příští víkend.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Angers SCO 1:2

27.09.2015 14:00

Góly: 78. Michy Batshuayi (pen.) - 38. Thomas Mangani (pen.), 70. Romain Thomas

Poprvé od roku 1978 se Angers dočkalo vítězství na Stade Vélodrome. Trápící se Marseille jen potvrdila, že není v posledních týdnech vůbec v dobrém rozpoložení, a to je rozhodně dobrá zpráva pro Liberec, který ve čtvrtek hraje na její půdě v rámci Evropské ligy. Domácí mají v Ligue 1 po osmi kolech jen osm bodů.

Jsou to opravdu krušné časy pro jednoho z francouzských gigantů. V lize OM nevyhrál už potřetí v řadě, ba dokonce s nováčkem soutěže před vlastními fanoušky padl. Pokud předvede obdobný výkon příští víkend v derby proti PSG, úspěchu se jen těžko dočká. Angers naopak i nadále mile překvapuje. S patnácti body je pořád v kontaktu s čelem tabulky.

První půlhodinku se na hřišti neudálo nic zajímavého, tedy snad kromě Barradovy střely z přímého kopu z 27. minuty, která skončila vedle. Na druhé straně hosté kopali ve 38. minutě penaltu. Obránce Bouka Moutou si chtěl ve vápně udělat kličku, vrazil do něj ovšem Cabella, a tak sudí Lesage ukázal na bílý puntík.

Angers nabídnutou šancí nepohrdlo, gólman Mandanda skákal k tyči, ovšem exekutor Mangani pokutový kop zahrál v pohodě doprostřed brány. Po přestávce se Olympique hnal za vyrovnáním, nicméně brankář Butelle si postupně poradil s Batshuayiem, Sarrem i Cabellou. Batshuayi pak ještě rozehrál standardku jen pokusem vedle brány.

Nevyužité šance nakonec přišly domácí draho. V 70. minutě Ketkeophomphone rozehrál volný kop z levé strany centrem do šestnáctky, Thomas se dokázal odpoutat od útočníka Lucase Ocampose a zamířil k Mandandově tyčce. Míchelovi svěřenci se chytli stébla naděje o osm minut později, stačili však už jen korigovat.

Doré ve vápně kopl pronikajícího Lucase Ocampose a Lesage musel už podruhé v řadě nařizovat pokutový kop. K němu se postavil Batshuayi, který úspěšně prostřelil Butelleho, ačkoli ten dokázal vystihnout ten směr, kam marseillský forvard mířil. Ve zbytku utkání si Angers těsné vedení již pohlídalo.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Toulouse FC 3:0

26.09.2015 20:00

Góly: 8. Julian Palmieri, 31. Sébastien Squillaci, 43. Sébastien Squillaci

Svátečnímu střelci mohou v Bastii děkovat za přerušení série čtyř proher: demolici Toulouse dirigoval veterán středu obrany Sébastien Squillaci, který vstřelil hned dvě branky. Triumf 3:0 se zrodil už v prvním dějství, vítězný gól zaznamenal kapitán Julian Palmieri..

Rychlý start do utkání zajistil Korsičanům posun na provizorní jedenáctou příčku; naopak Les Violets se i nadále trápí, propadli se až na šestnácté místo a jejich jediná výhra se stále datuje do prvního kola, kdy si vyšlápli na Saint-Étienne. Od té doby jsou svěřenci Dominique Arribagého neúspěšní.

Domácím chyběl distancovaný teenager Francois Kamano, i bez svého útočného klenotu však Ghislain Printant dokázal vtisknout týmu ofenzivní tvář; na hrot se postavil veterán Brandao a hned v osmé minutě měl prsty v první brance zápasu, když hlavičkoval po Mostefově centru do břevna. Míč se následně odrazil k Palmierimu, který z dorážky nezaváhal.

Stadion ve Furiani není pro toulouské hosty vůbec oblíbenou půdou, nevyhráli zde jediné z předchozích osmi prvoligových utkání a i dnes začalo být brzy jasné, že se na této statistice nic měnit nebude. Po půlhodině hry se po přímém kopu dostal k zakončení Squillaci a nadvakrát překonal uruguayského gólmana Maura Goicoecheu. O dvě minuty později pak bývalý stoper Arsenalu na zadní tyči po rohu hlavou zvyšoval už 3:0.

Squillaci si tak ve svých pětatřiceti letech vůbec poprvé připsal dvě trefy v jediném zápase, a za tohoto stavu už nebylo po změně stran prakticky o co hrát. Les Violets si protáhli nejhorší start do sezony za posledních deset let, celý druhý poločas strávili v bezcílném, neefektivním tlaku a pohodlně vedoucí domácí ani reálně neohrozili.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 3:1

26.09.2015 20:00

Góly: 17. Wahbi Khazri, 40. Jaroslav Plašil, 45. Pablo - 78. Claudio Beauvue

Vyznat se letos v Bordeaux, to dá tedy pořádnou fušku. Po utrpěném debaklu ve vloženém kole na půdě Nice totiž domácí překvapili možná i sami sebe a svůj velký nezdar napravili výhrou nad Lyonem. O druhý gól Les Girondins, už svůj druhý během uplynulých dvou kol, se mimochodem postaral český záložník Jaroslav Plašil.

Mužstvo Willyho Sagnola se evidentně rychle oklepalo z těžké porážky na jihu Francie. A vůbec nemyslelo na fakt, že s Olympiquem v posledních třech sezónách před vlastními fanoušky vždy padlo, jednou navíc 0:4 a jednou dokonce 0:5. Hosté situaci markantně podcenili a klesli v tabulce na šesté místo.

Tu největší chybu pak asi udělal kouč Hubert Fournier, který se od minulého klání s Bastií rozhodl hned pro šest změn v sestavě. Úplně chyběl útočník Lacazette, kapitán Gonalons seděl na lavičce, naopak Rose, Mvuemba a Cornet nastoupili v základu vůbec poprvé v sezóně. Byl to zřejmě příliš citelný zásah do obvyklých pořádků.

Třeba Cornet s Beauvuem v útoku jen marně nacházeli společnou řeč. Celkově byla hra Les Gones dosti nespořádaná. Čehož ve finále využilo Bordeaux. Do dobré možnosti se dostal nejprve Saivet, jehož střelu dokázal zablokovat Umtiti, Plašil se následně snažil dorážet, ale z voleje zamířil jen nad.

V 17. minutě pak padla první branka utkání. Diego Rolán poslal balón za obranu na Khazriho, ten si pro něj doběhl do vápna a i z úhlu překonal vyběhnuvšího gólmana Lopese. Hosté mohli srovnat zásluhou Tolissa, jenže ten centr z rohového čtvrtkruhu od Valbueny usměrnil jen hlavou vedle Carrassovy svatyně.

Závěr půle pak jasně vyšel Bordeaux. Ve 40. minutě Khazri z rohového kopu poslal míč na Plašila, který na bližší tyči, i s pomocí teče Ferriho, hlavou skóroval. O pět minut později pak Khazri, s dvěma asistencemi a jedním gólem muž tohoto utkání, poslal oblouček na Pabla, jenž i ve velkém výskoku dopravil balón nohou do sítě.

Druhý poločas byl méně dramatický než ten první. Lopes se musel potit proti šanci Diega Rolána, na druhé straně Carrasso likvidoval příležitosti Ferriho a Ghezzala. V 78. minutě se Les Gones dočkali jen jednoho korigujícího gólu. Ghezzal svůj centr z rohu poslal na hranici malého vápna, odkud hlavičkující Beauvue přesně zakončil.

Více informací k zápasu

SM Caen - GFCO Ajaccio 2:0

26.09.2015 20:00

Góly: 28. Ronny Rodelin, 55. Emmanuel Imorou

Caen proti Gazélecu předvedlo daleko lepší výkon než ve vloženém kole proti Lorientu a zaslouženě se radovalo ze tří bodů po vítězství 2:0. První branku zařídil v prvním dějství Ronny Rodelin, o druhou se postaral po obrátce Emmanuel Imorou. Hosté toho v utkání moc nepředvedli a na nějaký úspěch pomýšlet nemohli.

I přes několik letních odchodů se o domácím celku stále hovoří jako o jednom z týmů se solidním útočným potencionálem. Tuhle domněnku chtěl nejprve potvrdit Delort, jenže na zadní tyči po centru od Bessata zakončoval hlavou do tyčky. O pár chvil později již ovšem byl na malém vápně úspěšný Rodelin po centru od Delorta.

Delort se pokoušel navýšit vedení záhy, jenže jeho dalekonosný pokus dokázal zlikvidovat brankář Maury. Další gól tak přišel na řadu až po přestávce. V 55. minutě Appiah nasadil housle svému protihráči, přihrál pak míč skrz vápno na zadní tyč, kam si nabíhal Imorou, jenž z blízkosti pohotově skóroval.

Jestli GFCO od svého startu do nováčkovské sezóny zlepšil některé aspekty hry, teď předvedl především směrem dopředu dosti bídný výkon. Domácí gólman Vercoutre se mezi třemi tyčemi moc nepotil, přesto zajisté hodlal udržet čisté konto, a tak se v závěru zápasu musel činit vůči prakticky jediné šanci hostů, kterou měl Coeff.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - ES Troyes 1:1

26.09.2015 20:00

Góly: 71. Fallou Diagne - 11. Jessy Pi

Teď už je jasné, že brilantní start Rennes do sezony je pryč; po remíze 1:1 s nováčkem z Ajaccia si svěřenci Philippe Montaniera připsali stejný výsledek i s dalším debutantem Troyes, tentokrát dokonce doma. Stále nicméně drží neporazitelnost, která se táhne od 2. kola a zajišťuje jim průběžnou třetí příčku..

A to ještě mohou být domácí rádi, že sváteční střelec Fallou Diagne v 71. minutě vyrovnal; stejně jako posledně Gazélec totiž i Troyes šlo v prvním poločase do vedení. Zařídil ho mladý záložník Jessy Pi. Rennes navíc muselo dohrávat v deseti, když byl v samém závěru vyloučen Yacouba Sylla.

Hosté vstupovali do utkání po třech porážkách v řadě, dnes však dali jasně najevo, že hodlají tuto sérii prolomit, a už v 11. minutě se radovali z první branky. Mehdi Zeffane hlavou odklidil míč pouze k Jessymu Pi, který v rohu vápna napřáhl a nekompromisní ránou propálil náhradníka v domácí bráně Abdoulaye Dialla. Šlo o debutový prvoligový gól monackého odchovance.

Nečekané skóre však Furlanovi svěřenci udržet přece jen nedokázali; naposledy ostatně vyhráli v Ligue 1 v květnu 2013 a jejich nezkušenost si tak vybrala svou daň. Více než dvacet tisíc fanoušků v ochozech Roazhon Parku si nicméně na vyrovnání muselo počkat až do druhého dějství, kdy Paul-Georges N'Tep rozehrál volný přímý kop z hloubi pole na zadní tyč; tam svedli vzdušný souboj Diagne s Matthieu Saunierem, domácí stoper byl důraznější a hlavou srovnal skóre.

V závěru pak ještě bretaňský favorit mohl skóre i otočit, štěstí mu však dnes nepřálo; střídající Jérémie Boga se skvěle uvolnil ve vápně, pálil ale těsně nad břevno, a Giovanniho Sia zase vychytal bravurním zákrokem hostující gólman Denis Petrić. Renneský tlak definitivně skončil v okamžiku, kdy byl v nastaveném čase po druhé žluté kartě (za faul na Corentina Jeana) vyloučen Sylla.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Paris Saint-Germain 1:4

26.09.2015 17:30

Góly: 11. Yacine Bammou - 48. Zlatan Ibrahimović, 73. Edinson Cavani, 80. Ángel Di María, 90. Serge Aurier

Nantes proti favoritovi z Paříže hrálo dobře jen v prvním poločase. Po přestávce hosté nasázeli soupeři čtyři branky a pojistili si vedení v tabulce, o které po tomto kole už nepřijdou, ať se v nedělním programu stane cokoli. Konečný výsledek mužstvo Laurenta Blanca rozhodně povzbudil před utkáním Ligy mistrů v Šachtaru.

Kanárci se svého soupeře vůbec nezalekli a hned od začátku tlačili na pilu. Gólman Trapp si nejprve musel poradit se střelou Tourého a o pár chvil později již lovil míč z vlastní sítě. Ibrahimovic po rohovém kopu špatně přihrál Pastoremu, ten o míč přišel, Rongier pak jemným obloučkem našel nabíhajícího si Bammoua, který hlavou zavěsil k tyči.

O čtyři minuty později Nantes mohlo vést už o dvě branky. Bedoya z pravé strany našel centrem na bližší tyči Bammoua, jenž unikl obráncovi Thiagovi Silvovi, domácí forvard však hlavou nevyzrál na Trappa, jenž předvedl reflexivní zákrok. Až Ibrahimovic následně lehce pozlobil soupeře, brankář Riou byl ovšem mužem na svém místě.

PSG působil na hřišti nejistým dojmem i nadále. Skórovat mohl také Iloki, který málem využil dalšího školáckého zaváhání Kurzawy, nicméně svou střelu usměrnil jen vedle. Před přestávkou ještě mohl srovnat z takové pološance Aurier, neboť Riou podběhl centr z rohového kopu, včas ovšem dokázal zasáhnout obránce Cana.

V kabině hostů během pauzy došlo zřejmě k ostré výměně názorů. A jestli tomu tak bylo, pak určitě nechala zapomenout na nevydařený první poločas a pomohla k lepšímu výkonu v tom druhém. Ve 48. minutě bylo srovnáno. Di María se svou střelou z blízkosti neuspěl, jeho spoluhráč Ibrahimovic už s dorážkou ano.

Blanc v 65. minutě poslal na hřiště Cavaniho a od té doby se začalo Nantes bortit jako domeček z karet. Pár minut po svém příchodu na hřiště se Uruguayec trefil hlavou po pasu od Di Maríy. Následně argentinský záložník umě zakončoval po pobídce Pastoreho. A čtvrtý gól zajistil po rohovém kopu Pastoreho trošku netradiční střelec Aurier.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Lille OSC 1:0

25.09.2015 20:30

Góly: 56. David N'Gog

Domácí fazona Remeše pokračuje! Svěřenci Oliviera Guégana dnes porazili zvedající se Lille nejtěsnějším skóre 1:0 a posunuli se v tabulce už na třetí příčku. Jediný gól utkání vstřelil v 57. minutě hlavou David N'Gog.

Pro Dogy šlo o první prohru na Delaune od roku 1966; úvod zápasu přitom nijak nenasvědčoval tomu, že by domácí měli zvítězit. I bez hvězdného gólmana Vincenta Enyeamy se Renardovi svěřenci do svého soupeře zakousli se stejným gustem, s jakým zaskočili v týdnu ambiciózní Rennes (1:1), a Éric Bauthéac byl po Boufalově rohu krůček od otevření skóre (3').

Boufal je letos jednoznačně nejlepším hráčem ofenzivy Lille a svoji extratřídu potvrzoval i tentokrát. V páté minutě protančil mezi třemi obránci a donutil gólmana Placideho k pohotovému zákroku, o dvě minuty později byl zase u zárodku akce, na jejímž konci Benzia nedokázal zužitkovat Tallův pas. Zdálo se, že Lille suverénně kráčí k teprve druhé výhře probíhající sezony.

Jenže domácí se nevzdávali, dokázali absorbovat úvodní soupeřův tlak a brzy se jim podařilo herní obraz jakž takž vyrovnat. V devatenácté minutě pak dokonce dostali šanci zahrávat pokutový kop. Pronikající Antoine Dévaux byl ve vápně faulován Djibrilem Sidibém, N'Gog však z bílého puntíku nedokázal překonat pozorného Mike Maignana. Pro hostující dvojku to byla už druhá zlikvidovaná penalta ve stejném počtu zápasů.

Aktivní N'Gog brzy dostal šanci své zaváhání napravit, když vystihl katastrofální pas de Prévilleho, Maignan si však s jeho volejem opět poradil. Bývalý liverpoolský talent se tak dočkal až po změně stran, kdy hlavou uklízel do sítě centr Prince Onianguého. V té době už Remeš nějakou dobu na hřišti vládla, takže gól byl logickým vyústěním situace.

Velkou ránu pro hosty pak znamenalo zranění Boufala, který se v 62. minutě nechal nahradit Sébastianem Corchiou; od té doby už bylo prakticky jisté, že se skóre měnit nebude. Obě jedenáctky se zmohly už jen na několik závěrečných pološancí; hostující náhradník Sehrou Guirassy napálil devět minut před koncem boční síť, proti Bulotově dělovce zase zasáhl dnes skvělý Maignan. Renard může být s výkonem své dvojky jistě spokojen, to je však pro Lille chabá útěcha..

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain862017:420
2.AS Saint-Étienne851211:916
3.Stade Rennes843112:715
4.Stade Reims843111:615
5.Angers SCO84319:515
6.SM Caen850310:1015
7.OGC Nice842220:1114
8.Olympique Lyon833210:612
9.AS Monaco833212:1312
10.FC Lorient832311:1111
11.SC Bastia831412:1310
12.Girondins Bordeaux824211:1310
13.EA Guingamp83148:1210
14.Olympique Marseille822413:98
15.Lille OSC71422:37
16.Toulouse FC81438:137
17.FC Nantes72143:107
18.Montpellier HSC81166:124
19.ES Troyes80445:154
20.GFCO Ajaccio80262:112

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
Langi

Lille zas porazi kde kdo jen Lyon ne

Reagovat
juninho8

to je jeden z najzbytocnejsich timov momentalne v L1....kedysi muzstvo ktore hralo o postup v LM a takto to dopadlo pre mna druhy Evian

Reagovat
domingo

Nejlepsi je, ze na jare to bude valec. Renard zatim vsude, kde byl, tak zacinal priserne a po cca 10-15 zapasech si to sedlo. Naposledy v CIV mel po prvnim mesici prumer asi tri inkasovany goly na zapas, je videt, ze se tentokrat poucil

Reagovat
Pasha

Takže možno skončia aj na čísle 20 v kolónke vsietených gólov?

Reagovat
domingo

Mozna. JInak pokud nekdo chce prijit o oci, svobodnou vuli, chut k zivotu a zdravy rozum, doporucuju v utery zapnout dohravku Lille s Nantes.

Reagovat
juninho8

megaslager jesene?

Reagovat
Pasha

18:30, pred Ligou majstrov

Reagovat
lampard8

Fournier genius.. na ambiciózní tým Bordeaux postaví hráče, kteří na to nemají. Rose, Ferri a Mvuemba, za kterýho sem byl rád, ale zrovna proti GB? To zase ne. Na lávce naopak kapitán Gonalons, dobře hrající Darder s Biševacem a nebo talent Kalulu. Fournier jako třešničku na dortu poslal na trávník dva největší lordy v týmu, Ghezzala a Malbranquea. Skvělý tah!

Reagovat
Langi

Tihle Fournierovi oblibenci, to je mor...nechapu co delal Gonalons na lavce, pokud nemel zdravotni problem...to uz v zaru potrebuje setrit hrace na LM? ...tech ztrat uz je ale strasne moc

Reagovat
Godwinson

Z Caen mám velkou radost, nejzajímavější tým v lize

Reagovat
teenz

PSG ma neskutecnej tym, neskutecnyho Angela.. Uz se tesim na zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za stridani, kdyz prohravas 3:0

Reagovat
Israha

Rupnout doma s tragickým Angers . Zase ta ofenzivní závislost na jednom hráči. Dlouhé roky to byl Valbuena, loni Payet a letos Alessandrini...vidím, že moje prognózy o stabilizační sezoně bez úspěchů se začínají naplňovat.

Reagovat
Langi

Dost mozna tohle bude stabilizacni sezona bez uspechu i pro nas...a to nam neodesla pulka kadru...hold neni to sranda...ja ani ten Lyon letos zatim fakt nevidim nijak ruzove

Reagovat
Israha

Tak vám teoreticky stačí probudit k životu Lacazetta a můžete být téměř tam, kde loni. Ten kádr jste jinak udrželi a i vcelku slušně doplnili.

Navíc se podívej, jak to teď vypadá s tabulkou. Remeš, Angers, Caen odpadnou téměř jistě, Rennes nejspíš taky, pokud se tam něco zásadně nezlomí...a z těch silných týmů tam kromě PSG zůstává už jen ASSE. Zbytek papírových aspirantů na poháry je ještě vě větších sračkách.

Reagovat
Langi

Ty vole Marseille

Reagovat
FCSL

Hatem Ben Arfa

Reagovat
Wat

Konečně se mu zas daří, alespoň gólově.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Kokesh

Jeho nejde mit nerad, i kdyz tomu bohuzel nedava vse.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

ASSE "úžasně" . Ještě ke všemu chytnou zrovna od odporného Nice, které nesnáším. To je zas jednou skvělý fotbalový víkend, jen co je pravda...

Reagovat
lampard8

Ben Arfa famózní sólo přes pět hráčů, nic nezapomněl, borec

Reagovat
Staenly10

Jak to, že letos ve Francii sestupujou jen 2 týmy?

Reagovat
smazaný uživatel

tragický zápas, Lille sa snaží ale nič nevymyslia, Boufal je boží

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele