Ligue 1 - preview 7. kola

28.09.2012, 08:24, aktualizováno 30.09.2012, 09:56
Previews
Zatím stoprocentní Marseille chce vyhrát i svůj sedmý zápas, zůstat tak stoprocentní a utéct PSG znovu na rozdíl šesti bodů. Aby se tak stalo, musí Olympique uspět na půdě desátého Valenciennes. Saint-Étienne hraje s Remeší a a rádo by se odrazilo do první poloviny tabulky, ve večerním šlágru pak Lyon hostí Bordeaux...
Valenciennes FC - Olympique Marseille  (neděle 14:00)
Dosud suverénní Marseille bude útočit už na svou sedmou výhru v řadě a odrazit tak nápor dotírajícího PSG, v tuto chvíli činí rozdíl mezi oběma kluby tři body. Olympique cestuje k zápasu na půdu Valenciennes, které je desáté a start do sezony může rozhodně považovat za podařený.

Je to vlastně tak trochu zázrak. Oblíbeného a uznávaného trenéra Deschampse nahradil na lavičce Marseille prakticky neznámý Elie Baup a na jihu Francie se nemluvilo ani o pohárech, natož o případném titulu. Olympique ovšem v úvodu sezony šlape na plné obrátky a z prvních šesti kol získal plný počet osmnácti bodů, což zároveň pro Baupa znamená vyrovnání rekordu francouzské ligy.

Hned čtyřikrát sice zvítězili hosté jen o gól, ve zbylých dvou kláních triumfovali rozdílem dvou branek a herně rozhodně nikterak nevládnou, to se však nedá říct o tabulce Ligue 1. Naposledy Marseille porazila doma Evian 1:0, když rozhodnutí přišlo už v prvním poločase z kopačky Amalfitana. "Daří se nám, zápasy ubíhají a my stále vyhráváme, je to moc příjemný pocit. Chceme navázat na úspěšnou sérii a udržet dobrou formu," říká útočník hostů Loic Rémy.

Ani domácí celek si nemůže na vstup do nového ročníku příliš stěžovat, osm bodů ze šesti odehraných kol řadí Valenciennes na prozatímní desátou příčku. "Ke spokojenosti mi chybí bodový zisk z posledního utkání s Brestem, kdy jsme měli uhrát minimálně remízu. Celkově si ale nevedeme špatně," hodnotí domácí kouč Daniel Sanchez. Valenciennes v týdnu vypadlo z domácího poháru, když po prodloužení vypadlo s Monacem, to Marseille měla zatím volný los.

Statistika vzájemných zápasů je poměrně vyrovnaná, důležitým faktem však je to, že Marseille na půdě svého soupeře zvítězila naposledy v roce 2008, od té doby zde dvakrát prohrála a jednou remizovala. Nutno také dodat, že poslední tři souboje obou celků skončily dělbou bodů, vyrovnané utkání se tak dá čekat také dnes.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.10 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Saint-Étienne - Stade Reims  (neděle 17:00)
V 7. kole Ligue 1 se proti sobě střetne Saint-Étienne a Stade de Reims. Zatímco domácí v posledních dvou zápasech nedokázali získat ani jednou tři body, remešský klub z posledních čtyř ligových zápasů ani jednou neprohrál, vyšvihl se na šesté místo, a tak bude v sobotním zápase favoritem.

Saint-Étienne do sezóny nevstoupilo úplně nejšťastněji. Hned v prvních dvou zápasech ztratilo všechny body a první úspěch zaznamenalo až ve třetím kole, kdy porazilo Brest vysoce 4:0. Na tuto výhru dokázalo navázat v dalším kole i v Bastii, kde stejnojmenný klub porazilo taktéž vysoko 3:0. Jenže poté přišla další domácí porážka, tentokrát tím nejtěsnějším způsobem 0:1 se Sochaux, a následná remíza s obhájcem titulu Montpellier.

Velký rival Olympiqueu Lyon tak má po šesti zápasech na kontě 7 bodů, což mu stačí na dělené 13.-16. místo. Tabulka je ale zatím ve svém středu hodně vyrovnaná, a tak Saint-Étienne může v případě výhry za dobré konstelace hvězd poskočit až na šestou příčku, a to právě před svého sobotního soupeře.

Tomu se v lize zatím daří až nad očekávání. Remeš sice úvodní dva zápasy také prohrála, a pak se otřepala a naskočila na vítěznou vlnu. Doma porazila Sochaux 1:0, pak venku remizovala 1:1 s Toulouse, načež přidala vítězství 3:1 nad loňským mistrem z Montpellier a 2:0 nad trápícím se Nancy.

Remeš je tak na skvělé 6. příčce a v případě další výhry se může bodově dotáhnout na čtvrtý Lorient. Jízdu klubu ze severu Francie narušil pouze francouzský pohár, kde Remeš nestačila na Troyes a prohrála 1:2.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Girondins Bordeaux  (neděle 21:00)
Oba patří mezi oněch pět týmů francouzské nejvyšší soutěže, které stále nepoznaly hořkost porážky. Jejich pozice jsou však odlišné - zatímco Lyon se usadil na třetím místě, Girondins Bordeaux toho nedělí mnoho od druhé poloviny tabulky...

Olympique Lyon vstoupil do nového ročníku až překvapivě dobře, v úvodních šesti zápasech ani jednou neprohrál a zaslouženě se vyhřívá v zelených, pohárovou účast zajišťujících obzorech francouzské Ligue 1. Svěřenci Rémiho Gardeho přehráli Rennes, Troyes, Valenciennes i Ajaccio - vesměs tedy papírově slabší týmy. Právě ty však dělaly v minulosti Lyonu problémy.

Pouze dvakrát do této chvíle klopýtli hráči Les Gones - a to v Évianu a v minulém severském kole v Lille. Kromě toho si Lyon připsal zisk francouzského Superpoháru, vítězně vstoupil i do Evropské ligy - díky brankám Gomise a Lisandra Lópeze v prvním zápase skupiny I porazil pražskou Spartu.

"Určitě to bude velice těžký zápas. Je to jeden z největších a nejlepších klubů ve Francii, mají pochopitelně obrovskou kvalitu. Ale i my jsme letos vstoupili do nové sezony dobře, a proto si myslím, že bychom dnes mohli uhrát solidní výsledek," zapřemýšlel pravý obránce hostujícího celku Mariano.

I tento brazilský obránce, jenž zatím naskočil do všech dosavadních zápasů, přispěl k ucházejícímu vstupu svého týmu do sezony 2012/2013. Les Girondins, stejně jako jejich dnešní soupeř, zůstávají neporaženi - přestože jejich statistika je Lyonu naprosto opačná: dvě vítězství a čtyřikrát dělba bodů.

"Jsem opravdu rád, že jsem nastoupil do každého zápasu v této sezoně. Pomáhá mi to porozumět každému spoluhráči, usnadňuje to mou hru. Každým dnem se učím, jak toto mužstvo funguje. To je určitě velice pozitivní," nemohl si vynachválit své letošní vytížení obránce, jenž loni nastoupil pouze k devatenácti ligovým kláním.

Letos přitom svému týmu pomohl i na evropském poli, v rámci Evropské ligy si to jeho Bordeaux rozdalo s belgickými Bruggami. A ani zde nemělo konkurenci, na Stade Chaban-Delmas svého soupeře rozdrtilo v poměru 4:0.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.25 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - FC Sochaux  (sobota 17:30)
Měla by to být pro PSG perfektní příprava na následující utkání Ligy mistrů na hřišti Porta. Do Parku princů zavítá Sochaux, které tu nemá co ztratit. Na tenhle stánek navíc hosté nemají úplně nejlepší vzpomínky, loni tu podlehli vysoko 1:6. A jen tak na okraj - v Paříži naposledy FCSM vyhrálo před dvaadvaceti lety.

Svěřenci kouče Carla Ancelottiho zůstávají v tomto ročníku stále neporaženi. Po rozpačitém začátku se začíná opravdu dařit, mužstvo s novými akvizicemi se pomalu a jistě sehrává. Vše aktuálně klape, tak jak má. Poznala to třeba naposledy Bastia, která doma inkasovala hned čtyřikrát. PSG v posledních dvou zápasech nastřílelo hned osm gólů.

Sochaux po čtyřech porážkách v řadě vše napravilo v předchozích dvou kolech, ve kterých získalo plný počet bodů. Ve středu navíc dokázalo postoupit ze 3. kola Coupe de la Ligue, ve kterém zdolalo 3:2 po prodloužení Évian Thonon Gaillard. Horší to může být s fyzickou připraveností - přece jenom PSG narozdíl od hostujícího celku tento týden Ligový pohár neabsolvovalo.

Ancelotti svého soupeře plně respektuje a nečeká žádné body zadarmo. "Stojíme nohama pevně na zemi. Neposloucháme žádné komentáře. Neexistuje nic jako neporazitelný tým, ať už ve Francii, nebo jinde," odmítá roli superfavorita v tomto duelu. "Jsme silní na to, abychom udrželi koncentraci a současné tempo."

Domácí rovněž díky posledním skvělým výsledkům stoupají tabulkou nahoru. Už jsou třetí se šestibodovou ztrátou za dosud suverénní Marseille. "Stále se zaměřujeme na naší práci. Cíl zůstává stejný - získat co nejvíce bodů," dodával italský stratég. "Chceme vytvořit silnou značku fotbalu. K tomu je ale potřeba tvrdě makat a bojovat."

Možná až nečekaně snadno si Pařížané na horké Korsice došli pro plný počet bodů. "S každým uplynulým kolem hrajeme stále více jako tým. Myslím, že jsme hodně pokročili, zlepšili jsme stálost výkonů," uvedl po střetnutí obránce Maxwell. "Každé další utkání nám dává možnost ještě více se zlepšovat a být konkurenceschopní."
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Jallet, Thiago Silva, Sakho, Maxwell - Ménez, Matuidi, Pastore, Verratti, Nene - Ibrahimovič
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Pouplin - Corchia, Peybernes, Kanté, Roussillon - Contout, Doubai, Roudet, Traoré, Camara - Bakambu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.18 - 6.50 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - SC Bastia  (sobota 20:00)
Korsický nováček z Bastie zpočátku osvěžil zatuchlé duny francouzské nejvyšší soutěže, nyní však i on zapadl to temných skulin průměrnosti. Proti Nice se bude pokoušet napravit sérii čtyř porážek v řadě.

Jiný korsický celek, Ajaccio, se po prvních dvou kolech mohl pořádně třást strachy: vždyť Bastie vítězstvími nad Sochaux a Remeší snad chtěla ukázat svou nadvládu nad francouzským ostrovem. Nicméně "nováčkovská euforie" došla již ve třetím kole. A od té doby již Bastia svůj zadrhlý motor nenastartovala.

Nejprve přišla těsná porážka 2:3 s Rennes, další tři výsledky však byly více než přesvědčivé. Saint-Étienne si domů odvezlo kromě tří bodů i stejný počet vstřelených branek, stejný "příděl" nadělil Bastii rovněž loňský nováček Évian Thonon Gaillard. Krizi Korsičanů a zároveň svůj vzestup pak v minulém kole demonstrovalo Paris SG - čtyři branky a pokles Bastie na patnáctou příčku.

Suma sumárum - celek Frédérica Hantze inkasoval v posledních čtyřech ligových duelech nepříliš lichotivých třináct branek. "Nejsme zvyklí na to, že dostáváme tolik gólů. Položili jsme si několik otázek, na které si musíme odpovědět, pokud chceme, abychom se v defenzivě zlepšili," sypal si popel na hlavu obránce Gael Angoula.

"Naši trenéři nám pochopitelně pomohou tento problém vyřešit, především pak po taktické stránce," pokračoval Angoula, jehož těší alespoň výsledek z Coupe de la Ligue. V tom si jeho mužstvo bez větších problémů poradilo s třetiligovými Métami, když zvítězilo v poměru 3:0. "Musíme zopakovat ty věci, co se nám proti Métám povedly. Musíme být agresivnější," vyjmenovával.

"Vlastně se musíme zlepšit všichni jako tým, aby se nám podařilo opět stoupat tabulkou výše," zakončil svou až filozofickou myšlenku Angoula. K němu se připojil i jeho přímý nadřízený, kouč Hantz, ten si zase nemohl vynachválit skvěle zvládnutý zápas proti třetiligovému soupeři.

"Podařilo se nám porazit tým, který byl do této chvíle neporažen. Myslím, že podobnou vzpruhu jsme potřebovali. Bylo to určitě dobré z psychické stránky. Proti Nice to ale bude něco jiného, jsou rovněž ve skvělé formě a určitě nás budou chtít hned od začátku zatlačit. Ale i Nice, jako každý tým, je zranitelné. A na nás je nyní objevit, kde taková zranitelná místa má," odkryl neobvyklou taktiku svého týmu.

Zatímco Bastia do nového ročníku vstoupila bezchybně a následně všechny body spíše odevzdala svým protivníkům, Nice zvolilo naprosto opačnou strategii. První zápas proti Ajacciu sice prohrálo, od té doby je ale zůstává neporažené a se sedmi body mu patří dvanáctá příčka. I oni pak postoupili do dalších částí Coupe de la Ligue - po napínavém souboji porazili 4:2 prvoligový Brest.

"Nevstoupili jsme do soutěže nijak skvěle, ale nevěsíme hlavy. Trenér nám dodává dost sebevědomí. Nyní již pouze potřebujeme vítězství nad Bastií, abychom se přesunuli do horní poloviny tabulky," vymezil momentální ambice svého klubu Timothee Kolodziejczak, letní posila z Olympiqueu Lyon.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.00 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Évian Thonon Gaillard - FC Lorient  (sobota 20:00)
Ani letošní Ligue 1 zatím není chudá na překvapení. Vedle tragického Montpellieru a naopak dominantního Marseille vyčnívá rovněž Lorient, dosud neporažený provinční celek s nejlepším útokem soutěže. Ten po dvou remízách posledně konečně ukázal, že zvládne naplno bodovat i mimo Moustoir - naváže teď v Évianu?

Ze statistického pohledu by snad spíše neměl. Zaprvé loni bretonští nezvládli ani jedno ze dvou utkání s tímto soupeřem (dvě prohry o gól), zadruhé je zmíněný triumf v Rennes osamoceným ostrůvkem mezi 20 dalšími dílčími či zcela fatálními neúspěchy a konečně zatřetí mají letos domácí vystoupení Évianu zcela prokazatelně vzestupnou tendenci. Od těsné porážky s Bordeaux se Thonon Galliard dostal až k jednoznačnému skalpu Bastie, aby záhy nepříjemně potrápil suverénní Marseille. Měl by tedy teoreticky být příjemně naladěn.

Lorient zatím pochopitelně přepisuje historii. Ještě nikdy v rámci prvoligové sezony nevydržel zpočátku takhle dlouho odolávat coby neporažená strana - to vše přitom navzdory již čtyřem inkasovaným červeným kartám. Při posledním tříbodovém výjezdu na stadion Rennes se Gourcuffovi stihli vykartovat hned dva hráči, a to již do 54. minuty. V devíti lidech pak Lorient inkasoval už jen jednou, takže uhájil alespoň nějakou výhru, následné měření sil s Nice se mu už ale následkem hromadného hřešení divže nestalo osudným. Monnet-Paquet vyrovnával na konečných 1:1 až minutu před vypršením standardní hrací doby.

Tentokrát už oranžoví budou z nedisciplinovaných borců postrádat pouze Bourillona, zraněná je pak ovšem další šestice fotbalistů. Mezi nimi nechybí ani tradiční opory jako Ecuele-Manga, Jouffre, Coutadeur či letos čtyřgólový Alain Traoré.

V Évianu jsou na tom o něco lépe. Pořád každopádně postrádají kvarteto ve složení Tié Bi (koleno), Bugnet (lýtko), M’Madi a Govou (oba stehno).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.00 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
ES Troyes - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Bez jediného vítězství zůstává nadále beznadějně poslední. Troyes by své prvoligové prokletí rádo prolomilo v den "šťastné sedmy", nováčka soutěže však v tomto kole čeká nelehký soupeř: Toulouse.

ES Troyes zůstává před sedmým kolem jediným celkem, jenž ve francouzské nejvyšší soutěži ještě ani jednou nevyhrál. Nováček soutěže si zatím připsal pouze dva body, když remizoval s papírově silnými celky z Lille a Lorientu, a pochopitelně tak zůstává beznadějně na dvacáté pozici.

Zatímco v Ligue 1 to skřípe a motor ne a ne nasednout, v Coupe de la Ligue se mužstvo Jeana-Marce Furlana rozjelo poměrně rychle. Hned ve svém prvním zápase dokázalo v rámci třetího kola vyřadit prvoligovou Remeš a postoupit tak v Ligovém poháru mezi nejlepších šestnáct týmů.

"Je opravdu důležité, že se nám podařilo zvítězit. Když konečně vyhrajete po tak dlouhém čekání, něco se zlomí. Je to úleva. Byl to opravdu veliký úspěch jak pro klub, tak i pro hráče a naše fanoušky," nechtěl první vítězství v novém ročníku nijak podceňovat Furlan. "Ale musíme si být vědomi, že je před námi další utkání proti Toulouse, na které se musíme koncentrovat."

Troyes v lize naposledy nestačilo na Sochaux, z něhož si odvezlo porážku 1:3. Do tohoto zápasu pak nenastoupil záložník Mounier Obbadi, jenž kvůli smrti otce dostal od klubu volno. Klíčový záložník by měl být v tomto utkání opět k dispozici. Ne už tak Jean-Christophe Bahebeck, jenž právě v tomto utkání uviděl červenou kartu, a dnes si tak bude odpykávat svůj karetní trest.

I hostům se dnes vrací důležitý článek základní sestavy: a to záložník Daniel Braaten. Ten by měl zastavit třízápasovou sérii Toulouse bez vítězství, která jako by chtěla poničit jinak poměrně dobrý vstup klubu do nové sezony. I tak je však Toulouse s jedinou prohrou stále na solidní sedmé pozici, z níž na pohárová umístění ztrácí tři body.

Poté, co Toulouse v poslední minutě minulého utkání podruhé překonalo brankáře Rennes a získalo tak alespoň bod za remízu 2:2 měli příznivci fialových další příležitost slavit ve středu: to se totiž jejich týmu podařilo postoupit v Coupe de la Ligue, jediná branka Djalá stačila k vyřazení druholigových Caen.

"Toulouse je opravdu skvělý mančaft. Bude to technický, psychický i taktický souboj. Jsou opravdu ohromující," nešetřil chválou na svého soupeře Furlan.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.00 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Nancy-Lorraine - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Kdo by to byl řekl: mistr z Montpellieru bude po šesti kolech zhruba na stejné bodové úrovni jako Nancy, na úplném chvostu tabulky. A skutečně...HSC trčí s pěti body na kontě jen těsně nad sestupovou propastí, zástupcům lotrinského regionu patří po čtyřech porážkách v řadě až předposlední příčka.

Jean Fernandez si žije svou vlastní noční můru. Čtyři zápasy v řadě nedovedl své svěřence nejen k bodu, ale dokonce ani ke vstřelené brance! Takhle špatně na tom pod někdejším lodivodem Auxerre Nancy ještě nikdy nebylo; vždyť ani tradičně nepříjemná lotrinská umělka na soupeře po prvním kole přestala platit. Třikrát tu diváci viděli jediný gól (z toho dvakrát se tedy prohrálo 0:1), jen jednou Nancy bylo viditelně lepší. Na druhou stranu proti komu jinému než právě Montpellieru by se Fernandezovy ovečky měly probrat? Vždyť úřadující šampion na syntetické trávě nebodoval hned třikrát v řadě (jednou dokonce už i letos, v Lorientu).

Montpellier přirozeně zažívá svůj nejtragičtější vstup do sezony od svého návratu mezi smetánku, který prodělával před třemi lety. Zejména prohry v Lorientu a Remeši mrzely, rovněž dvě domácí remízy 1:1 ale ani zdaleka neodpovídají nárokům mistra. Montpellier letos dále čeká na první nulu v soutěžních zápasech, to je další smutný fakt. Jako by tak trpěl mistrovskou kocovinou, jež dříve dolehla třeba na Bordeaux.

René Girard dnes navíc bude postrádat svou klasickou levonohou oporu, Henriho Bedima, který si na tréninku přivodil potíže se zadním stehenním svalem. V pořádku není ani John Utaka, jenž do Lotrinska dokonce vůbec neodcestoval.

Jean Fernandez se pro změnu nebude moci opřít o duo Efoulou-Rachid a suspendovaný je brazilský obránce Helder. Zkušeného trenéra tak může potěšit jedině návrat Haïdary.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.00 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Ajaccio - Stade Brestois  (sobota 20:00)
Ještě v dubnu vedl Stade Brestois, v čele s českým legionářem Mariem Ličkou, od nové sezony však již vyhřívá místo na lavičce už tak parného Ajaccia. Alex Dupont se vrací na místo činu.

Alexander Dupont zahájil loňskou sezonu v Brestu poměrně slušně, vše ale zhatil leden a odchod kanonýra Nolana Rouxe do konkurenčního Lille. Od jeho přestupu vstřelili Les Ty‘ Zefs pouze osm branek a urvali pouze dvě vítězství - což pět kol před koncem soutěže znamenalo kritický propad na sestupovou osmnáctou pozici. A Dupontův odchod.

Na nové zaměstnání však bývalý profesionální hráč dlouho čekat nemusel, už v červnu si ho vytáhl jiný tým s podobnými ambicemi, Ajaccio. "Kdybych vám pověděl, že je mi to úplně jedno, asi bych lhal. Nikdy na trénování Brestu nezapomenu," nebál se pro deník Oest France velikých slov Dupont.

"Nikdy nezapomenu, co jsem s těmi skvělými hráči za tři a půl roku prožil. Bylo to něco opravdu výjimečného. Odchod hodně bolel, ale už je to pryč. Otočil jsem stránku. Dnes jsou v sázce tři cenné body a já udělám vše proto, abych je získal se svým Ajacciem," dodal bezmála šedesátiletý trenér.

Ten zatím drží korsický celek v poklidném středu tabulky, a to s poměrně vyrovnanými statistikami. V prvních šesti zápasech si připsalo dvě vítězství (proti Nice a Évianu) a stejný počet remíz (Paris Saint-Germain a Bordeaux) i porážek (Valenciennes s Lyonem), nepříliš produktivní útok (dosud pouze pět branek, po Nancy tedy druhý nejméně často skórující celek), vyvažuje solidní obrana.

Dupontovi se nicméně nepodařilo postoupit do dalších částí Coupe de la Ligue, již ve třetím kole ho totiž vyřadilo druholigové Arles. Postoupit se nepodařilo ani jeho nástupci na lavičce Brestu, Landrymu Chauvinovi. Jeho výběr podlehl 2:4 přeci jen o něco papírově silnějšímu Nice.

Stade Brestois tak již podruhé v krátkém časovém sledu prohrálo s tímto týmem z Azurového pobřeží - i tentokrát v jinak obvykle neobvyklém poměru 2:4. "Bránit by měli všichni členové týmu. To je něco, co by měl mít každý vždy na paměti. Nemůžeme si dovolit inkasovat ve dvou zápasech s Nice hned osm branek," čertil se Chauvin, jehož mužstvu se ale jinak poměrně daří.

Díky třem domácím vítězstvím (kontrastujícím třem venkovním prohrám) se s devíti body usadilo na osmé pozici.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Lille OSC  (pátek 20:45)
Dvěma kandidátům na příčky zajišťující evropské poháry se zatím v této sezóně příliš nedaří. Souboj Rennes s Lille odstartuje sedmé kolo Ligue 1 a oba by potřebovaly získat plný počet bodů. Hůře je na tom domácí celek, který má na kontě jedno vítězství a hned čtyři porážky. Dogy jsou ovšem v tabulce jen o pět příček výše než soupeř.

Hosté tak rovněž nemůžou tleskat radostí. Z posledních osmi zápasů porazili jen ve 4. předkole Ligy mistrů Kodaň, jinak na vítězství stále čekají. Na Stade de la Route de Lorient navíc Lille vyhrálo naposledy v roce 2008. Minulý víkend přišlo o tři body kvůli gólu Lisandra Lópeze deset minut před koncem a byla z toho jen remíza 1:1.

SRFC je na tom v lize ještě hůře. Kouč Frédéric Antonetti však věří, že jeho mužstvo po posledním skalpu nad Nancy v Coupe de la Ligue může napravit jak uplynulé špatné výsledky, tak smolný zápas v Toulouse, kde o nerozhodném výsledku rozhodla trefa domácího gólmana Aliho Ahamady z 94. minuty.

"Vždy je dobré, když tým skóruje. Díky dvěma gólům v Toulouse jsem našel důvěru v mé hráče. Především o celém mužstvu to celé je," říkal Antonetti před zápasem. "Uklidnilo nás to. Čeká nás teď v pátek velký zápas proti Lille, máme proti němu nyní více sebedůvěry," dodal domácí lodivod.

Rennes sice letos dokázalo skolit doma pouze nováčka z Bastii, i tak si však Lille rozhodně chce dát pozor. "Je to jeden z nejlépe útočících klubů ligy, který dokáže vstřelit branku kdykoliv," ví hostující kouč Rudi García. "Vždy je těžké něco uhrát v Bretani. My tam ale jedeme pochopitelně motivováni a s nejvyššími ambicemi."
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Costil - Théophile Catherine, Boye, Kana-Biyik, Mavinga - Féret, Makoun, Diallo, M'Vila, Pitroipa - Erdinc
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Debuchy, Baša, Chedjou, Digne - Mendes, Gueye, Pedretti, Mavuba, Payet - Roux
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.10 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille66009:118
2.Olympique Lyon642012:514
3.Paris Saint-Germain633010:312
4.FC Lorient633012:712
5.Stade Reims63128:510
6.Girondins Bordeaux62407:510
7.Toulouse FC62317:79
8.Stade Brestois63037:119
9.Valenciennes FC62227:58
10.AC Ajaccio62225:78
11.AS Saint-Étienne621310:67
12.OGC Nice61418:77
13.Lille OSC61418:87
14.FC Sochaux62047:106
15.SC Bastia62047:166
16.Montpellier HSC61237:95
17.Évian Thonon Gaillard61146:84
18.Stade Rennes61147:114
19.AS Nancy-Lorraine61142:84
20.ES Troyes60246:132

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (57)

Přidat komentář
Langi

Rennes do toho...dostat se rychle z těch sraček a hlavně obrat Lille

Reagovat
blaugrana

Dnes X?

Reagovat
stas87

dneska to asi vyzera na prvu prehru,lorientu teda bude chybat dost ludi a evian vyhral obi dva zapasy minulu sezonu,bod by som bral

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
Inter Eterno Amore

FORZA MARSIGLIA

Reagovat
Godwinson

Sakho sedí, juchů. Snad začne plnit svou misi a rozkládat je zevnitř :)

Reagovat
Langi

Vercoutre, Lopes, Réveillère, Dabo, Bisevac, Lovren, B.Koné, Monzon, Fofana, Gonalons, Grenier, Mvuemba, Malbranque, Briand, Lacazette, Benzia, Bastos, Lisandro, Gomis.

hlavně zas nehrajete 4-4-2 proboha

Reagovat
smazaný uživatel

sportovní sázení, kvalitní informace

info zde:

http://bone.bloger.cz/

Reagovat
smazaný uživatel

Valenciennes

Reagovat
blaugrana

Marseille. Dobre som hovoril, že už nepôjdu na tiket.

Reagovat
smazaný uživatel

http://is.gd/N8nqMi Očekávaná sestava bez překvapení.

Reagovat
Langi

tak kde bude diskuse?? tady nebo pod souhrnem?

Reagovat
smazaný uživatel

to je jedno rozhodi/te

Reagovat
smazaný uživatel

Já instaluju psa13, tak já asi koukat nebudu

Reagovat
Langi

to já furt čekám na Fifu

Reagovat
smazaný uživatel

Fifa is too mainstream, PES je dřív...jasná volba a po 7 letech měnit už nehodlám

Reagovat
Langi

já sem PES ani nikdy pořádně nevyzkoušel, začínal sem na Fifě 06 WC a od tý doby ji hraju každej rok...ale uvidim, asi jesi zejtra nebude ten crack na Fifu, tak toho PSA možná zkusim a uvidim jesi mě taky chytne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Cha, PES už těžce zaostává ... tak od ročníku 09 už je král jasný :)

Reagovat
smazaný uživatel

Neumím si představit, kdybych tohle napsal ve frekventovanější diskuzi, kolik by se tady sneslo komentářů jak je PES na nic

Reagovat
Godwinson

Ve frekventovanější diskuzi nemůžeš napsat prakticky nic :) A zrovna tohle je jako jestli je oblíbenější Chelsea nebo Manchester City.

Reagovat
smazaný uživatel

*rozhodni/te

Reagovat
Langi

kurva tohle chce gól

Reagovat
Langi

ježiši

Reagovat
Langi

nemám slov...dlouho sem neviděl takhle nezasloužený vedení

Reagovat
Langi

ještě k tomu zkurvenej vlastenec...do píči

Reagovat
smazaný uživatel

kurvafix....to nieje mozne...nevyuzijeme tlak a sance..a tak dostaneme takeho umpalumpu ...

Reagovat
Langi

máme držení míče a tlak jak Barcelona...Bordeaux až na 2 brejky uplně nulový, celej zápas urputně bráněj a pak daj takovýho haluz gola odrazem od Lovrenovu nohu

Reagovat
Godwinson

Bordeaux

Reagovat
Langi

aha...může mi ten pičus říct co pískal??

Reagovat
Langi

zkurvysyn...už to zase začíná, přesně jak vloni celý jaro

Reagovat
smazaný uživatel

Proč neplatil gol Lyonu?

Reagovat
Langi

to bych taky rád věděl...režie to pouštěla 3x a kromě toho že tam Henrique držel Lisandra tam opravdu nic proti pravidlům nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Teď tam rozhodčí ukazoval cosi rukou, jako kdyby padal.. Nechápu...

Reagovat
Langi

žádnej faul tam nebyl, a ikdyby tam kdokoliv spadnul tak ten zmrd nemá co pískat, bylo evidentní že míč šel přímo na Lacazetta, kterej stál uplně první na bližší tyči

Reagovat
smazaný uživatel

To udělat u nás, tak se ho po zápase "zeptáme"...

Reagovat
smazaný uživatel

podla toho co rozoberali ty komentatori na canal plus...tak center ktory kopal tusim ze grenier presiahol brankovu ciaru

Reagovat
Langi

to bylo viditelný možná tak z komentátorskýho stanoviště...čárovej, kterej v tu dobu stál 3 metry napravo od Greniéra nemoh vidět ani hovno jak se ten míč zatočil

Reagovat
smazaný uživatel

No zítra se podívám v klidu jak to bylo... Jinak tohle je asi jediné vysvětlení...

Reagovat
Langi

dopíči srovnat Bordeaux si zaslouží přes držku a ne body

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když si vezmu, za co byl včera Medel vyloučený, tak toto je na 5 zápasový distanc...

Reagovat
smazaný uživatel

tomu diabatemu by som ruky odrezal ruky od laktov...

Reagovat
smazaný uživatel

Toto není doprdele možné... Takovéto haluze... To není normální... Trenér na tribuně...

Reagovat
Langi

je mi zle

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně Rémy neskutečný reflex... Jinak je to k

Reagovat
Langi

proti dvanácti se hraje těžko...tohle už není ani připískávání ale regulérní ovlivnění celýho zápasu...pan rozhodčí se očividně nechal inspirovat včerejším zápasem v Seville...ať si Bordeaux užije body

Reagovat
smazaný uživatel

no ked píska Balmont...

Reagovat
smazaný uživatel

a na dalsi zapas chcem Gomisa na lavičku...neni mozne ze za dva zapasy da tusim ze z 10 sanci jeden gol....do prdele..ved zahadzuje sance jednu za druhov...

Reagovat
Langi

spaloval i Lisandro dneska...ale o to nejde...Bordeaux dalo haluz gól a minutu na to nás zaříz sudí, když sme regulérně vyrovnali...Bordeaux se celej zápas bránilo vlastní desítku, na Gomise s Lisandrem tam bylo obránců, místama hráli jako prasata a neměli si odvést ani bod, pan sudí byl ovšem proti...

Reagovat
smazaný uživatel

tam pritom neuznanom gole....zdvihol postranny ,,, ze centrovana lopta sla uz po za brankovu ciaru...

Reagovat
Langi

už sem ti to komentoval pár příspěvků nad tim...nevšim sem si že by se to stočilo z autu zpátky do hřiště...hlavně čárovej to podle mě nemoh vidět z toho pohledu kde stál...a na tom, že se ten holohlavej zmrd, co nás 2x zaříz vloni na jaře zase předved, to nic nemění

Reagovat
Langi

*5 obránců

Reagovat
smazaný uživatel

kazdopadne z toho vypliva...ze trena vyuzivat sance...a stym mi mama problem...

Reagovat
Langi

Bordeaux si jelo pro bod a odvezli si s pomocí tři...to jejich rozestavení a jak bránili nám prostě nesedělo od začátku...Gomis se zase zastřeloval dobu sice, ale vem si že se pořádně nedostal do golovky, většinou pálil přes nohy obránců, tísněnej dvěma obráncema a nebo naslepo z otočky

Reagovat
smazaný uživatel

Okamžitě zavést video, stejným způsobem jako je to v ragby... Pokuty pro rozhodčí pokud ovlivní průběh zápasu, a stopky pro ně... Lyon - morální vítězové... Chtělo by to opravdu udělat takovou tabulku, kde by se zohledňovalo, kdo byl jak poškozen a to by pak bylo zajímavé, jestli by nějaké velkokluby nehrály o sestup...

Reagovat
Langi

ono by stačilo kdyby se už konečně začlo nějak řešit tohle ovlivňování zápasů ze strany rozhodčích...včera sem viděl Barcelonu a musel sem se smát...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele