Ligue 1 - preview 38. kola

15.05.2010, 10:06
Previews
Na závěr Ligue 1 se utká již jistý mistr z Marseille s posledním Grenoblem. Napínavější ale bude bitva o druhou pozici. Tu zatím drží Lille, které zajíždí do Lorientu. Možnost zahrát si Ligu mistrů bez předkola má také Lyon, na něhož čeká zápas s Le Mans, a šance stále žije také pro Auxerre, které pojede do Sochaux...
FC Sochaux - AJ Auxerre  (sobota 21:00)
Auxerre chce sezonu rozhodně zakončit s pohárovými příčkami v kapse. Výhra v posledním kole nad Sochaux by znamenala jisté čtvrté místo a postup do Evropské ligy. Ani Liga mistrů ale není AJA definitivně zapovězena.

Auxerre je po skvělém jaru na fantastickém čtvrtém místě a je velice blízko účasti v pohárové Evropě. Přesto není momentální forma svěřenců Jeana Fernandeze příliš optimální. Poslední tři zápasy neznamenaly jedinou výhru, ať už je řeč o bezbrankové remíze s Marseille, prohře s Lyonem či dalším utkáním bez branek - s Lens.

Přesto by dnes zisk tří bodů s jistotou znamenal postup alespoň do Evropské ligy - pátý Montpellier totiž ztrácí dva body, přičemž hraje na půdě Paris SG. Definitivně nejsou ale zavřená vrata ani před Ligou mistrů - potenciální naděje stále žije. Pokud by druhé Lille prohrálo v Lorientu nebo pokud by se Lyonu nepodařilo porazit Le Mans - něco, co je bohužel pro Auxerre s pohledem na tabulku téměř nemožné, znamenalo by to posun na třetí, případně dokonce druhé místo.

Na druhou stranu je zde také nepříznivá část tohoto kola. Pokud by dnes Auxerre padlo a Montpellieru se podařilo zvítězit v Paříži, znamenalo by to vypadnutí z nejlepší čtyřky. Přesto by se AJA stále dostalo do boje o Evropskou ligu, a to díky vítězství Marseille v Coupe de la Ligue.

Přestože Auxerre v minulém kole pouze remizovalo s nováčkem z Lens, kouč Jean Fernandez hodlá sázet na stejnou sestavu. Kvůli zranění bude chybět klíčový útočník Daniel Niculae, nastoupit nebude moci ani Kamel Chafni.

Pravý obránce Cedric Hengbart se chce soustředit spíše na dobrý výkon než na možnost, jakou by případná výhra a neúspěch soupeřů mohly přinést. "Může se stát pochopitelně cokoliv. Lille bude hrát proti velice silnému soupeři. Ale pokud dnes neporazíme Sochaux, tak by jejich případná ztráta stejně nic neřešila. Teprve po pozitivním výsledku můžeme pomýšlet na nějaké naděje," řekl pro server football365.com.

Sochaux ale v poslední době rozhodně nepatří mezi ty nejsilnější celky. Z posledních dvanácti ligových kol vyhrálo pouze jednou, a to před dvěma koly na hřišti Rennes. Před vlastními diváky se tedy neradovalo již pořádně dlouho. A jistě by tuto smolnou sérii v posledním kole rádo prolomilo. Kvůli zhoršeným výkonům se Sochaux postupně propadalo tabulkou, nyní je dokonce až na šestnácté pozici. Pokud by Saint-Etienne zvítězilo v Nice a Sochaux prohrálo, mohl by tým okolo Václava Svěrkoše klesnout až na místo sedmnácté.

"Rozhodně nechceme našeho soupeře podcenit. Ponaučili jsme se ze zápasu s Lens, tentokrát musíme vstřelit branku. Sochaux dokáže zahrát opravdu skvěle. Musíme se hodně snažit, dobře bránit a pak ukázat svoji sílu," zhodnocoval Hengbart.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Faty, Perquis, Brechet, Mikari - Gavanon, Dalmat - Boudebouz, Martin, Maurice-Belay - Brown
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Coulibaly, Grichting, Berthod - Pedretti, Dudka - Oliech, Birsa - Contout, Jelen
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.60 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Toulouse FC - AS Monaco  (sobota 21:00)
Toulouse se po minulé sezóně těšilo na Evropskou ligu, po posledním utkání tohoto ročníku Ligue 1 proti Monaku ale může klub jen doufat, že příští sezóna pro něj bude o mnoho lepší, než ta právě končící. V podobné situaci je i knížecí klub, který lépe než na sedmé příčce neskončí.

Domácí tým byl po celou sezónu limitován zraněním některých hráčů, navíc se neprosazoval ani střelec Gignac tak, jak byli zvyklí fanoušci po minulé sezóně. Tehdy dal nyní čerstvě 25letý útočník 24 branek, v letošní sezóně pak pouhou třetinu, tedy osm přesných zásahů.

Při troše štěstí skončí Toulouse nejlépe na 11. místě tabulky. "Když skončíme jedenáctí, bude to menší "zlo", než když skončíme třináctí," nechal se slyšet domácí trenér Casanova a pokračoval: "Uvidíme, jak na tom Monako bude po fyzické stránce, přece jen odehrálo během pár dnů hned tři utkání. Vím ale, že jejich trenér je přísný a rozhodně nám nepřijedou odevzdat tři body. V mužstvu Monaka je několik individualit, které mohou rozhodnout zápas," řekl lodivod Toulouse Casanova.

Trenér hostů Lacombe očekává, že jeho tým předvede lepší výkon než ve středu proti Lyonu, kterému podlehl jednoznačně 0:3. Knížecí klub se ale ani v případě výhry tabulkou příliš neposune, přeskočit může pouze sedmý Lorient. Domácí klub postrádá hned trojici hráčů, na hřišti se neukáže Cetto, Dupuis a M'Bengue.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.50 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - AS Saint-Étienne  (sobota 21:00)
Nice a St. Etienne v letošní sezóně mnohé spojuje. Oba kluby měly po dlouhou dobu sestupové starosti, nakonec se ale zachránily. V utkání tak půjde o pouhé vylepšení si postavení v tabulce.

Pro některé hráče v dresu hostů to ale možná bude poslední utkání v dresu St. Etienne. Kouč Galtier se totiž nechal slyšet, že v létě projde mužstvo zásadní změnou. Poslední zápas sezóny si ale chce Galtier vychutnat: "Chci, aby bylo sobotní utkání osvobozeno od veškerých starostí a padaly hlavně góly."

Hosté si před sezónou stanovili dosažení hranice 41 bodů. "Pokud vyhrajeme, budeme mít na svém kontě bodů 42. A to je hezké číslo," řekl s úsměvem kouč hostů.

Nice už pět utkání v řadě neprohrálo, na svém kontě má výhru nad Grenoble a hned čtyři remízy. V tabulce má o čtyři body více než St. Etienne. Před vlastním publikem se ale bude chtít se sezónou rozloučit vítězstvím.

Ani jeden z týmů nenastoupí v nejsilnější možné sestavě. Domácí Nice nemůže počítat s Coulibalym, který dostal stopku na dvě utkání. Hostům chybí Diakhaté, který si také odpykává karetní trest, zranění zase postavilo na vedlejší kolej Sanoga a Payeta.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Montpellier HSC  (sobota 21:00)
Překvapivé evropské poháry může vybojovat letošní nováček ligy z Montpellieru. Jestli se mu podaří vyhrát nebo remizovat v Parku princů nad PSG, bez ohledu na výsledek Bordeaux v Lens si zajistí pátou příčku a tudíž Evropskou ligu. Domácím už jde jen o to, aby udrželi končenou jedenáctou pozici. Lepší už v tabulce nebudou.

Výkony HSC patří k největším překvapením letošního ročníku Ligue 1. Boj o holé přežití se mu zase nepředpovídal, rovněž však ne, aby se loni ještě druholigový celek držel prakticky celou sezónu na špici. "Hrát v pohárové Evropě by pro nás bylo něco speciálního. Každý toho chce být součástí," říkala brankářská jednička Geoffrey Jourdren.

Dokonce se může podařit, že Montpellier vybojuje třetí pozici a získá tím pádem účast v kvalifikaci Ligy mistrů! Jenže to by musel Lyon padnout doma s Le Mans a Auxerre nevyhrát v Sochaux. Takže tak trochu utopická záležitost... "Myslím si, že s Evropskou ligou by byl prezident i trenér spokojeni," ví, na čem je Jourden.

Pařížanům v posledním zápase sezóny vlastně nejde o tolik jako soupeři. Zisk cenné trofeje v podobě vítězství v Národním poháru mají už za sebou, jestli pak skončí jedenáctí nebo níže, nebude až zas tak velkou tragédií. "Pravda. Triumf v Coupe de France a kvalifikace do Evropské ligy byly velkou úlevou," přiznával pro klubové stránky bek Zoumana Camara.

V žádném případě ale nechce připustit spekulace o přenechání všech bodů Montpellieru zadarmo. "Budeme se snažit o to končit s nejlepším výsledkem. Je ale zřejmě, že sezóna až na vítězství v poháru není tak úspěšná," povídal dále. "Začali jsme dobře, jenže zranění našich klíčových hráčů se ukázala jako hodně citelné. Hlavně v lednu a únoru jsme hráli hodně špatně," hodnotil uplynulý ročník Camara.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - Grenoble Foot 38  (sobota 21:00)
První s posledním. A na tom se nezmění nic ani po posledním kole. Marseille slibuje, že poslední zápas této sezony - navíc před vlastními fanoušky - rozhodně nevypustí. Totéž slyšíme i z úst hráčů beznadějně posledního Grenoblu.

Marseille si před několika koly definitivně zajistila francouzský titul, ten získala po dlouhých osmnácti letech. Letos tak získala již svou druhou trofej, několik týdnů před tím totiž ukončil kouč Didier Deschamps sedmnáct let dlouhé čekání na trofej ziskem Coupe de la Ligue. A přestože by se mohlo zdát, že nyní již Marseille opravdu o nic nejde, Deschamps o něčem takovém nechce ani slyšet.

"Dokud budeme mít před soupeřem respekt, vše bude v pořádku. My si ale vypuštění zápasu rozhodně nemůžeme dovolit," myslí si kouč l'OM, jenž v minulém kole přišlo o dlouhou patnáctizápasovou sérii bez prohry. Po velice zajímavé zápletce - pěti brankách a červené kartě - se nakonec z těsného vítězství radovalo Lille. A udrželo si tak šanci na Ligu mistrů.

"Musíme soupeře respektovat, jako jsme to udělali v minulém zápas s Lille. Pokud bychom to neudělali, jistě by se nám to jednoho dne vrátilo i s úroky," přemítal Deschamps, jenž vede druhou nejlepší ofenzivu ligy, také v počtu inkasovaných branek je na tom Marseille téměř nejlépe. Lepší je v tomto ohledu pouze Auxerre.

Kvůli suspenzaci dnes nebude moci nastoupit jak brankář Steve Mandanda, tak také brazilský kanonýr Brandao. Naopak jeho parťák z útoku Mamadou Niang se bude chtít dočkat již svého stého ligového gólu a upevnit si tak pozici na čele tabulky střelců. Před druhým Gameirem má náskok jediné branky, Lisandro z Lyonu je o dvě branky horší.

Také Grenoble již letos prakticky nemá o co hrát. Jeho sestup byl pečetěn již dávno, nejvíce výher ale zažívá paradoxně právě nyní. V posledních třech zápasech dokonce ani jednou neprohrál. A to nehrál s jednoduchými soupeři - Paris SG, Lens a konkurent z Boulogne. Poslední místo je již ale jisté - předposlední Boulogne totiž má náskok pěti bodů.

Hostům se po zranění vrací Alayxis Romao a Francois Marque. Veliké otazníky se ale i nadále vznášejí nad starty obránců Bostjana Cesara, Davida Saugeta a Milivojeho Vitakice, také nad záložníkem Hugem Ciancim a útočníkem Josipem Tadicem. Do zápasů určitě nebude moci nastoupit zraněný Laurent Batlles.

Hosté se budou pokoušet o své druhé vítězství v této sezoně na půdě soupeře.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Andrade - Bonnart, Diawara, Mbia, Heinze - Lucho - Cisse, Cheyrou - Valbuena, Ben Arfa - Niang
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Le Crom - Mainfroi, Randulic, Marque, Robin - Romao, Dieuze - Slliti Taider, Akrour, Sauget - Ljuboja
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.50 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - Valenciennes FC  (sobota 21:00)
"Téměř nic" se neočekává od duelu mezi Nancy a Valenciennes, oba kluby budou chtít jen co nejlépe uzavřít letošní sezónu. Domácí mohou v tabulce přeskočit jen PSG a posunout se na jedenácté místo, Valenciennes se v případě úspěchu může dostat na osmou pozici.

Forma Nancy je v posledních zápasech nevyrovnaná, posledních pět utkání přineslo jedno vítězství, dvě remízy a dvě prohry. Valenciennes sice už pět utkání v řadě neprohrálo, ale čtyři remízy z těchto utkání hosty v tabulce vzhůru příliš neposunuly. Hosté v minulém kole remizovali s Lyonem 2:2, tým si tak nejvíc cení výhry 2:0 nad Bordeaux z konce dubna.

"Sezónu chceme dokončit vítězným utkáním," řekl záložník domácích Chretien a pokračoval: "Před tímto utkáním neexistuje na mužstvo žádný tlak, ale my chceme vyhrát, abychom maximálně potěšili své příznivce. A v tabulce chceme dosáhnout hranice 50 bodů."

Domácí klub postrádá Diu, v brance by se ale měl objevit již uzdravený Bracigliano. Ani hosté nepřijedou v nejsilnější možné sestavě, v dresu Valenciennes se neobjeví Sanchez, Lacourt a Rafael.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Lille OSC  (sobota 21:00)
Velmi důležité utkání čeká v sobotu na fotbalisty Lille, kteří zajíždí do Lorientu. Domácí výběr už na pohárové příčky dosáhnout nemůže, naopak hosté jsou v přímém boji s Lyonem a Auxerre o miliónovou Ligu mistrů.

"Náš osud je v našich rukou," řekl výstižně lodivod hostů Garcia a pokračoval: "Víme, co máme v Lorientu udělat. Jen druhé místo nám zajistí Ligu mistrů, a pokud v sobotu vyhrajeme, na druhé pozici skončíme. Je pravda, že pohárovou Evropu již máme zajištěnou, ale my chceme být v Lize mistrů."

Přitom v Evropské lize si Lille v letošním ročníku nevedlo vůbec špatně, vyřazeno bylo až v osmifinále anglickým Liverpoolem. "Evropská liga nám přinesla velké zkušenosti, hlavně ze zápasů s Fenerbahce, Liverpoolem nebo Valencií. Tyto zkušenosti jsme pak zhodnotili v Ligue 1," řekl Garcia.

Na Lille ale nečeká jednoduché utkání, svěřenci kouče Gourcuffa mají velmi dobrý závěr sezóny, v posledních osmi utkáních prohráli jen dvakrát. "Je to naše nejlepší umístění za poslední roky a my chceme sezónu dokončit v podobném duchu, jako jsme odehráli poslední tři nebo čtyři zápasy," nechal se slyšet záložník Lorientu Amalfitano.

Hostům bude chybět Debuchy, který si v posledním utkání vykloubil rameno.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.90 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - Le Mans UC 72  (sobota 21:00)
Liga mistrů. Nic jiného momentálně hráče, kouče a činovníky Lyonu nezajímá. Proti Le Mans chtějí výhru. Na ostatní se ohlížet nehodlají. A v příští sezoně chtějí zopakovat skvělý výkon v Champions League.

Olympique míří do úplně posledního kola Ligue 1 ze třetího místa. Ze třetího místa, které znamená kvalifikaci o Ligu mistrů. S tím by tedy momentálně bylo vedení klubu spokojeno. Pochopitelně se ale ještě lépe jeví místo druhé, které momentálně okupuje Lille. Druhé místo znamená přímý postup do Ligy mistrů - a je momentálně vzdáleno jediný bodík. Přitom Lyon čeká papírově daleko slabší soupeř, Lille cestuje do silného Lorientu.

"Zápas Lorientu s Lille je pro nás sice opravdu důležitý, ale nehodláme se jím příliš rozptylovat," říkal manažer l'OL Claude Puel. "Proti Le Mans prostě musíme vyhrát. To je celá naše taktika. Když Lille prohraje, tak holt prohraje. V Lorientu nikdy není jednoduché zvítězit. Nechceme ale přeci rozebírat téma soupeře, chceme mluvit pouze o naší hře a našem týmu," zakončil Puel.

Pokud by se ale dnes nepodařilo Lyonu zvítězit a Auxerre dokázalo porazit Sochaux, semifinalista Ligy mistrů by se pro příští sezonu musel spokojit pouze s Evropskou ligou. AJA ztrácí jediný bodík a cítí tak stále poměrně velikou příležitost na Champions League.

Dnešní zápas také bude znamenat velikou rozlučku. Sidney Govou, odchovanec týmu a jediný hráč, který pamatuje všech sedm mistrovských titulů, po této sezoně odchází. Končí mu smlouva a tu nehodlá prodloužit. Podle svých slov již obdržel opravdu mnoho nabídek, všechny ale stále dostatečně nezvážil. Svou budoucností se hodlá zabývat až po skončení sezony.

"Kdybych věděl, kam v příští sezoně zamířím, řeknu vám to. Bohužel to stále nevím," vykládal ofenzivní záložník či útočník. "Rád bych odešel do Anglie, rozhodně se ale nebráním nabídkám z jiných soutěží. Rád bych se rozhodl před světovým šampionátem. Samozřejmě se mi již ozvalo několik klubů, ale já jsem ambiciozní a chci jít do toho nejlepšího klubu, do jakého by to bylo možno. Mou prioritou je jít do zahraničí, ale Paříž by také nemusela být nezajímavá," sdělil překvapivě zkušený forvard.

Domácí v posledních deseti ligových zápasech prohráli pouze jednou, a to na konci března v Marseille. Od té doby si připsali tři remízy a pět výher. Lyonu možná bude chybět také klíčový švédský záložník Kim Kallström. Ten ještě před zápasem podstoupí kondiční testy, aby se ukázalo, zda je na zápas připraven.

Le Mans má již sestup definitivně jistý. Přestože tým v minulém kole porazil Paris SG, jiný než osmnáctý již skončit nemůže. Předposlední Boulogne ztrácí čtyři body, sedmnácté Saint-Etienne má zase náskok sedmi bodů.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Reveillere, Cris, Toulalan, Cissokho - Makoun - Pjanic, Kallstrom - Govou, Bastos - Lisandro
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Ovono - Louvion, Paulo, Cerdan, Baal - Thomas, Loriot - Dossevi, Maiga - Le Tallec, Abdi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.10 - 8.75 - 17.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Boulogne - Stade Rennes  (sobota 21:00)
Sestupující Boulogne se s nejvyšší francouzskou soutěží rozloučí utkáním proti Rennes. Domácí se sice chvílemi srdnatě bili o záchranu v Ligue 1, ale díky několika zraněným hráčům, a hlavně nedostatečné kvalitě týmu pro první ligu, sestupují.

Domácí za celou sezónu vyhráli pouze šestkrát, a taková bilance letos na záchranu v soutěži rozhodně nestačila. Přesto se v posledním utkání chce Boulogne se svými fanoušky rozloučit ziskem tří bodů.

Hosté na začátku sezóny doufali, že by se mohli podívat do pohárové Evropy, ale už dávno je jasné, že se jim to nepovede a tým skončí nejlépe na sedmé pozici. Neschopnost vyhrát zavřela hostům v závěrečných kolech bránu do evropských pohárů, tým totiž nedokázal v posledních sedmi duelech naplno bodovat a čtyři remízy z těchto střetnutí na atakování pohárových příček rozhodně nestačí. Soupeři sbírali bodů daleko více.

"Sezónu chceme ukončit dobrým výsledkem. Pro některé hráče to bude poslední utkání v dresu Rennes a určitě se budou chtít předvést v dobrém světle," řekl záložník hostů Lemoine a dodal: "Chceme skončit na sedmém místě, a proto bychom měli v sobotu získat tři body."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.50 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RC Lens - Girondins Bordeaux  (sobota 21:00)
Zpackali, co mohli, a teď nemají nic ve svých rukách. Dlouho to vypadalo, že obhájce titulu z Bordeaux může vyhrát, co se dá. Jenže od prohry ve finále Ligového poháru se mu výsledkově tak nedaří, že nyní je až na šestém místě, tedy prvním, které nezaručuje evropské poháry. Vyhrát v Lens a doufat v zaváhání Montpellieru, to je jediná cesta, jak vybojovat alespoň pátou pozici.

Jestli Montpellier získá tři body nebo remizuje na půdě PSG, může přijít případná výhra Bordeaux v Lens stejně naprosto vniveč. Kouč Blanc se přesto naděje nevzdává. "Ať se stane cokoliv, cíle klubu splněny nebudou," není útěchou pro Blanca v této sezóně možné páté místo. "Chtěli jsme být v první čtyřce a to už nebudeme. Je ovšem pravda, že Lille, Auxerre i Montpellier měly vynikající sezóny," uznával.

Ještě před jarní částí sezóny měli Les Girondins na první pozici náskok úctyhodných devíti bodů! Nyní na již jasného mistra Marseille ztrácejí jedenáct. "Ano. Musíme být zklamaní. Mluvíme tady o druhé polovině sezóny, hlavně o měsíci dubnu. Tam se vše pokazilo," říkal hostující kouč. "Celá sezóna byla únavná. Když splníte cíle, každý vám řekne, jak byla cool. A když ne, byla vyčerpávající ještě víc."

Lens by nemělo být pro hosty velkou překážkou. Ačkoli letos dokázalo potrápit mnoho favoritů, je to tým jen z dolní poloviny tabulky, který by měl být v silách Blancových svěřenců. RC se může ještě poprat o konečnou jedenáctou pozici, jenže tam by se prokousalo pouze v případě zaváhání dalších tří celků před nimi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.40 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille37229667:3675
2.Lille OSC37217971:3870
3.Olympique Lyon371912662:3869
4.AJ Auxerre371911740:2868
5.Montpellier HSC37199947:3966
6.Girondins Bordeaux371971155:3664
7.FC Lorient3715101252:4155
8.AS Monaco371591339:4554
9.Stade Rennes3714111252:4053
10.Valenciennes FC371491449:4951
11.Paris Saint-Germain3712111449:4347
12.AS Nancy-Lorraine371381645:5247
13.Toulouse FC3712101536:3646
14.RC Lens3711121436:4145
15.OGC Nice3711101640:5643
16.FC Sochaux371181827:5041
17.AS Saint-Étienne371091826:4439
18.Le Mans UC 7237882136:5732
19.US Boulogne376102130:6228
20.Grenoble Foot 3837582431:5923

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (94)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ligue 1nesleduju, ale Girondins Bordeaux bez pohárů bude asi velké překvapení

Reagovat
mickey mouse

pokadili si to sami ,mohli mít titul, ale v nejhorší chvíli jim došel dech

Reagovat
smazaný uživatel

Ta naše pravděpodobná sestava je zase na houby. Ale hlavně přeju Govouovi, aby se důstojně rozloučil se Stade Gerland hezkým třetím místem v lize. U nás odkopal opravdu veliký počet sezon a zápasů, další z hráčů, na které budu moci jednou vzpomínat.

Allez I'OL! Allez Lorient!

Reagovat
sajty

no jo,minule to tymu klapalo,tak zas Puel musel zmenit sestavu.nemam slov.jinak uz celkem neni o co hrat,treti misto je snad nase a druhe bude Lille.Lille to ma urcite nejakym zpusobem pojistene...

Reagovat
smazaný uživatel

O nic nehrající Le Mans bysme měli sfouknout i s rezervou, takže doufám, že budou hrát talenti (hlavně Lovren místo záložníka Toulalana na stoperu!). Jestli to dopadne jako na podzim se Sochaux, asi už mi fakt hrábne.

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mých bezvýznamných propočtů zřejmě skončíte na 13. místě..

Reagovat
smazaný uživatel

To onzemu nevadí, on si sem stejnak 38x za sezonu (plus pohár) svoje Allez dá. A i proto zaslouží respekt, jeden z mála fandů PSG, co vylejzá z děr, i když se nedaří.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to tak mám.. Sice nenapíše většinou nic, ale je oddanej..

Reagovat
smazaný uživatel

Anketa o to, kdo nebude v první 5. není příliš dobře udělaná, ten, kdo ji dělal, asi počítal s tím, že Lille se zvedne (a opravdu zvedlo) a Lyon si pojistí 2-3 flek. S Bordeaux se domnívali, že to ukope, jenže opak je pravdou a právě oni nebudou v top 5...

Reagovat
herbage

ALLEZ GRENOBLE ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ve druhý lize jim to dle mě taky moc nepůjde.. Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Budem tady muset zřídit sekci L2, jinak herbage nebude mít kde podpořit své koně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ono už na Ligue 1 chodí jen pár lidí a tady bude ještě L2.. Tam by byl jen herbage a příští rok onze s mamraddortem..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

mamraddort fandí Nancy?

Reagovat
herbage

Já jim fandím kvůli Ljubojovi. Kam přejde on, tam přejde i mé fanouškovské srdce

Reagovat
domingo

Reagovat
domingo

Nalepí se na Arles. :)

Reagovat
Shevchenko

Promiňte že zase otravuju ale u zápasu PSG - Montpellier máte, že HSC stačí i remíza, ale to je blbost ne když mají o tolik horší skóre. A jestli rozhodují vz. zápasy (teď jsem se ptal dominga a prý že NE ), tak to máte zase blbě u Lille.

Reagovat
domingo

Domingo říkal, že si jenom myslí, že rozhoduje skóre, zatím neměl důvod se k této informaci nějak dobírat

Reagovat
Shevchenko

Zrovna tebe by to mohlo zajímat.

Reagovat
domingo

Rules for classification: 1st points; 2nd goal difference; 3rd number of goals scored.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Godwinson

.. to budou nervy

Reagovat
onze

Zdravim Vas, Marty a Frankie dik od vas za respekt ku mna za ALLEZ PSG . Ja naozaj nemam cas tuna nejak velmi prispievat, je to kvoli casu. Ja prispievam na tuto stranku. http://paris-sg.wgz.cz/ Som rad ze fandite Ligue 1, ze nas je stale ( snad ) viac a viac. A este nieco ALLEZ PSG a ALLEZ FRANCE Nech sa Vam dari, ale nie proti PSG

Reagovat
smazaný uživatel

PSG mám docela rád, takže taky přeju hodně štěstíčka do dalšího roku...

Reagovat
domingo

Já PSG přát nebudu, ale jestli budou hrát důstojnější roli než letos, nezlobil bych se.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že máme ten pohár...

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že máme ten pohár...

Reagovat
onze

Presne tak Thimpu ako pises, este ze mame ten pohar. To som sa ale velmi ale velmi tesil. Snad sa to zlepsi v buducej sezone.

Reagovat
onze

Diky hosi

Reagovat
onze

Inac skoda, ze nas nie je viac co sleduju LIGUE 1. Podla mna je to velmi kvalitna sutaz.Stale sa zlepsujuca aj napriek tomu ze odchadza strasne vela dobrych a hlavne mladych talentovanych hracov.

Reagovat
Godwinson

no, tě péro ... když jsem psal, že to budou nervy, nevěděl jsem, že budu mít až takovou pravdu :)

Jourdren - Bocaly, Yanga-Mbiwa, El Kaoutari, Collin - Saihi, Dabo, Belhanda - Camara, Montaño, Dernis.

Reagovat
domingo

Zato my hrajem stejně jak poslední 2 zápasy, tj. i s Contoutem. A podle TM pouštíme Niculaeho.

Reagovat
Godwinson

to mě nezajímá, trápí mě to výše ... ach jo :((

ale ne, vy to uhrajete bych řekl celkem bez problémů ... a kam?

Reagovat
domingo

Tak cos čekal, když máte půlku sestavy mimo... Girouda? :)

Nevím kam, podle všeho "ablösefrei". To je docela sranda, na druhou stranu pokud ho fakt pustíme bez náhrady, tak se dá očekávat příchod někoho do základu. Pokud tím není myšlen Langil :)

Reagovat
Godwinson

Langil by byl skvělá volba

jinak, jo .. čekal jsem něco trošku jinýho, tohle je celkem sranda, hlavně záloha ...

Reagovat
domingo

Sranda to je, ale může tě uklidňovat, že Bordeaux v Lens dostanou pěkně nakopáno a společně s jejich absencema to klidně může vyústit v plichtu.

Langil byl sice tenhle rok dobrej, ale L1 není L2 a nezapomínej, že budem hrát poháry, kde na nýmandy jako Tours, Vannes nebo Chateauroux asi nenarazí... a i tak, dal 9 gólů ve 34 zápasech, to je taková normálka "standardně dobrýho" útočníka... rok předtím byl úplně k ničemu.

Od vás odchází podle téhož zdroje akorát Benhamida s Colombem, takže pohoda... plus návrat Bocalyho, no.

Reagovat
Godwinson

jasně, sestava Bordeaux mě taky uklidňuje, spíš tedy, uklidňovala by mě více, kdyby ten Alou byl nejistej na 100%, ale on nejspíš nastoupí ... ale taky tam věřim v plichtu, uvidíme ..

co se týče HSC, tak absence kurevský, bavili jsme o tom už minule, ale to jsem doufall, že alespoň Costa nastoupí, takhle je to na hovno, ale taktéž věřim ... avšak, když porovnáš ty dva středy, PSG a HSC, no nic ...

tak Langil byl letos výbornej, já bych ho tam vzal, buď by se ukázal v dobrém nebo ne ... navíc, nejspíš bude kopa peněz na Jeleńe, takže někoho přitáhnete :)))

Reagovat
domingo

Já už to úplně vidím - odejde Jeleń za pár šupů do Ruska, Niculae zadarmo a z hostovačky se vrátí duo Langil, Kitambala. Lol.

Navíc teď je docela čas zajistit ASPOŇ v základní sestavě jakous takous kvalitu, ne tam vrazit kluka z Ligue 2 a říct mu "hele, tady máš Chielliniho s Cannavarem, třeba se ukážeš v dobrým"

Reagovat
Godwinson

tak nemyslel jsem to takhle, jinak, že v letošní sezóně zmiňuješ zrovna tyhle dva :))

ale rozhodně bych ho neodepisoval, to je zhovadilost, že jo ..

Reagovat
domingo

Pokud přijde, šanci dostane. Třeba utvoří s Licatou smrtící duo :)

Reagovat
Godwinson

já bych Langilovi věřil, ale uvidíme ... třeba

Reagovat
domingo

A k věci - jak vidíš dnešní kolo?

Reagovat
Godwinson

k tomu, jak to vidim jsem napsal už výše, spíš jak doufám, 'plichta' Lens, 'netroufám si' Montpellier ... ostatní mě je jedno, protože Lyon doma vyhraje, i kdyby se stalo bůh ví, co a Lille nejspíš taky ...

Reagovat
domingo

Tak hlavně, že jsi dvě kola zpátky měl kecy, když jsem tehdy druhý Auxerre odstřelil na čtvrtý místo

Reagovat
Godwinson

netušil jsem, že si to takhle domrdaj, to se ti omlouvám ... ale opravdu jsem tomu nevěřil ...

Reagovat
domingo

Tak třeba ještě druzí budem.

Reagovat
Godwinson

druzí asi nebudete ... spíš bych vám přál alespoň ten třetí flek, prohra Lille není úplně nereálná, rozhodně to bude zajímavé, ale Lyon vyhraje ..

Reagovat
Godwinson

jaktože TM nezná hráče Bryana Daba, kterej je v dnešní pravděpodobné sestavě HSC?

Reagovat
Godwinson

tak co, domingo? už jsi nervózní?

Reagovat
Godwinson

teď zapnu livesport a jsem nadšen, v 6.minutě červená pro Cianiho :))

a gól Hengbarta, domingo bude štěstím bez sebe :)

Reagovat
domingo

CÉÉÉÉDRIIC HEENGBAAART !!!!!!

Reagovat
Godwinson

jinak koukám, že Bordeaux má proti těm pravděpodobnejm sestavám sestavu silnou jako kráva

Reagovat
domingo

Blanc se asi učí u Mourinha

Reagovat
Godwinson

no, naštěstím v ní byl i Ciani :)

Reagovat
Godwinson

i když, že by ta červená s těma drtivejma statistikama zatím něco udělala

Reagovat
domingo

!!! ALLEZ LORIENT !!!

Reagovat
sajty

nene,bohuzel,Lille to ma zaplaceny

Reagovat
Godwinson

jooooooooo

Reagovat
Godwinson

sakra, já na chvíli odběhnu a všechno jinak, nádhera ...

Reagovat
domingo

KEVIN GAMEIROOO

Pískej konec!!! Pískej konec!!!

Reagovat
sajty

ja bych vsechny zapasy ukoncil uz ted po polocase.naprosta spokojenost nakonec to ale asi skonci vitezstvim Lille,jelikoz v nastavenem case "daji" gol stejne jako s Marseille a nam stejne zbude to treti misto...

Reagovat
Godwinson

snad nefandíš těm barbarům?

Reagovat
sajty

jestli tema barbarama myslis Lyon,tak ano.uz od mladi.teda ne ze bych byl tak stary,ale od mladi

Reagovat
Godwinson

je mi jasný, jak to myslíš

Reagovat
sajty

ty to vlastne prejes komu?Frankie fandi tem nejlepsim ( ),domingo je Auxerre a ty?Montpelliere?

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Godwinson

Lens to tomu zatracenýmu Bordeaux pěkně usnadňujou, sakra ... naštěstí Liliaaaaaaan

Reagovat
Godwinson

juhů, je to tam .. Dernis, EL je tam, to je radosti ...

Reagovat
Godwinson

začíná se to dramatizovat ... Lorient vede, červená v Sochaux, Lens 4:2

Reagovat
sajty

neuveritelne,cekam,kdy jim to Lorient uz pusti a misto toho tam prasknou gola

Reagovat
Godwinson

kdyby vyhrál Lorient a Auxerre remizovalo, to by bylo asi celkem k nasrání

Reagovat
domingo

Reagovat
sajty

domingo me asi nebude mit rad,ale ja radsi v lize mistru uvidim Lille,maji podle me vetsi sanci.ale jinak je mi to suma fuk

Reagovat
domingo

Však proti Lille ani slovo... Lille a Auxerre :P

Ne, máme jistou Evropu. Tím se uklidňuju. Ale ta vidina LM jen tak nepřebolí, no... tahle sezona se nemusí 10 let opakovat.

Reagovat
sajty

ja myslim,ze pro vas i ta evropska liga je obrovsky uspech.auxerre jsem pred sezonou tak vysoko teda necekal.na vic v lize mistru,ruku na srdce,tam byste nic neuhrali.

Reagovat
Godwinson

já bych to tedy bral i tak, že se hraje o velký peníze, tam už nejde o to, kdo má pak větší šance, Lille je v pohárech zkušenejší, ale stejně by zase skončila v EL, tak jestli tam půjde rovnou jim může být jedno :))

taky v druhé řadě, když se podíváš na bilanci Auxerre se silnějšími týmy v lize, mají ji úchvatnou, z toho mi vychází, že v LM by něco rozhodně uhráli :)))

Reagovat
Godwinson

proč se přerušilo utkání PSG - Montpellier? že by fanoušci domácích zase řádili?

Reagovat
Godwinson

momentálně jde Auxerre do LM ... udržet

Reagovat
sajty

oni to fakt ukopou

Reagovat
domingo

CÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉDDDDRIIIIIIIIIIICCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

HEEEEEEEEEEEEENGBAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRTTTTTTTTTTTTTTTT

Reagovat
smazaný uživatel

Néééé Lille som LM veľmi prial :-(

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre neprejde cey predkolo , Lille by malo väčšie šance a tak strašne moc som im to prial Ale Auxerre klobúk dole . S takým týmom sa dostať do LM to je neuveriteľný úspech

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier bez pohárov

Reagovat
domingo

WE

ARE

THE

CHAMPIONS

MY

FRIEND

AND

WE

KEPT

ON

FIGHTING

TILL

THE END

!!!!!

Teď se ožeru a pak udělám souhrn sezony. Jméno Cédric Hengbart tam bude tak dvacetkrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier bez pohárov

Reagovat
domingo

Má poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fuuuj Auxerre jdětě někam

Reagovat
domingo

Jsem rád, že Auxerre pomohl zrovna Lorient

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele