Ligue 1 - preview 35. kola

28.04.2017, 08:49, aktualizováno 30.04.2017, 08:44
Previews
AS Monaco si v sobotu na své konto připsalo další triumf a dostalo pod tlak Paris Saint-Germain, mistra nyní navíc čeká náročný úkol - musí vyhrát v Nice. Bordeaux cestuje do Dijonu s tím, že ho případná výhra vrátí na čtvrtou pozici, Marseille bude o body bojovat v Caen...
SM Caen - Olympique Marseille  (neděle 15:00)
Ačkoli Marseille v posledních pěti ligových duelech dokázala vyhrát jen v jednom jediném případě, za určitých okolností se stále může porvat o čtvrtou pozici. Série nějakých tříbodových výsledků je ovšem jasnou podmínkou pro splnění úkolu. A začít by měla jednoznačně na půdě Caen, které je na tom v posledních týdnech opravdu hodně bídně.

Sedm kol v řadě je OM neporažený. A to je zcela určitě hodně slušná bilance. Jenže i ta je pro svěřence trenéra Rudiho Garcíy vlastně jen slabou náplastí, protože hned čtyři remízy za toto období, včetně té poslední v Nancy, mu stále nepomáhají přiblížit se čtvrtému Lyonu. Na něj ztrácí dohromady ještě pět bodů, které se budou hodně těžko smazávat.

Určitě o dost reálnější je pak souboj o pozici pátou, kterou drží Bordeaux. "V Caen musíme začít zostra, střílet góly a hlídat si obranu. Jen tak se můžeme zlepšovat ve venkovních zápasech," říkal hostující trenér. "Jestli chceme hrát Evropskou ligu, musíme začít vyhrávat. V březnu v Lorientu jsme byli schopni dobře začít, můžeme to nyní zopakovat."

I kdyby se nakonec Olympiqueu nepodařilo předehnat Bordeaux, i umístění šesté by nakonec mohlo zaručit evropské poháry. Ale to jen za předpokladu, že se Paříži podaří vyhrát Coupe de France. Hosté budou určitě hodně povzbuzeni o návrat svého nejlepšího střelce Bafétimbiho Gomise, jenž byl pro minulé kolo suspendovaný.

Pochopitelně že García měl z téhle dobré zprávy nesmírnou radost. "Fakt nám tu chyběl," ulevil si. "Nehráli jsme proti Nancy sice tak špatně, ale musíme být daleko efektivnější. Když na hřišti dominujete, máte držení balónu na sedmdesáti procentech, vyprodukujete dvacet osm centrů, a i tak nedáte gól, znamená to, že máte problém ve vápně."

Caen v tuhle chvíli dělí pouhý jeden jediný bod od sestupového pásma. V posledních sedmi ligových zápasech totiž urvalo jen dva body a tabulkou se pořád propadá níže. "Naše situace je kritická," uvědomoval si trenér Patrice Garande. "Lidé si můžou myslet, že jsem blázen, ale já si myslím, že jsme schopni Marseille porazit."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.15 - 3.60 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dijon FCO - Girondins Bordeaux  (neděle 17:00)
Fotbalisté Dijonu jsou čtyři kola před koncem letošního ročníku nejvyšší francouzské soutěže v nezáviděníhodné pozici a momentálně jim patří barážová osmnáctá pozice s dvaatřiceti body, každý úspěch tedy potřebují jako sůl. Navíc před devatenáctou přímou sestupovou příčkou Nancy jsou pouze o skóre a rozhodně tak chtějí uspět v nedělním střetnutí proti Bordeaux. Tomu patří páté místo s pětapadesáti body a mohutně bojuje o Evropskou ligu.

Domácí výběr naposledy zvládl jeden z klíčových duelů s konkurenčním Angers a porazil ho v divokém poměru 3:2, předtím však z osmi utkání vydoloval pouhé dva body. Hosté jsou jednou nohou v evropských pohárech, na sedmou pozici Saint-Étienne disponují solidním devítibodovým náskokem a při případném tříbodovém zisku proti Dijonu již mohou mít definitivní jistotu. V minulých třech střetnutích bodovali naplno a ani jednou neinkasovali.

Nejprve zdolali bez větších potíží Méty v poměru 3:0, následně vyhráli 1:0 na půdě Nantes a minule si poradili 2:0 s posledním týmem Ligue 1 - tedy s Bastiou. Trenér Girondins Jocelyn Gourvennec se bude muset obejít bez Traorého (zraněné koleno), mimo hru zůstává také Touré (problémy se zadním stehenním svalem) a Poundjé (zlomená noha). Jistotu startu k tomu nemají Ménez s Contentem (vymknutý kotník).

"Měli jsme problém vsítit vedoucí gól a bylo nám jasné, že to bude hodně těžký zápas. Soupeř se až do posledních chvil nevzdával, proto jsme za tři body nesmírně šťastní. Chceme se udržet na vítězné vlně co nejdéle, nicméně příště proti dalšímu adeptovi sestupu z Dijonu nás znovu čeká velmi tvrdý oříšek," vyjádřil se po klání s Bastií pětačtyřicetiletý Gourvennec. FCO má na marodce dvě jména - Ruffiho (poraněný zadní stehenní sval) a Bahamboulu (svalové potíže v oblastní stehna).

"Toto vítězství bylo pro naší existenci nesmírně důležité a všichni jsme moc rádi, že jsme to zvládli. Na druhou stranu naše cesta rozhodně nekončí, příště se utkáme s vysoce favorizovaným Bordeaux a znovu potřebujeme bodovat. Chtěli bychom navázat na výborně zvládnutý první poločas, momentálně nemusíme panikařit," řekl klidně kouč Dijonu Olivier Dall'Oglio. V letošních dvou vzájemných soubojích bylo úspěšnější Bordeaux, když zdolalo svého soka v lize (3:2) i následně ve francouzském poháru (2:1).
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Chafik, Varrault, Loties, Haddadi - Balmont, Abeid, Lees-Melou - Tavares, Diony, Sammaritano.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Sabaly, Lewczuk, Gajič, Pallois, Gajič - Vada, Toulalan, Sankhare - Malcom, Rolan, Kamano.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.50 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
OGC Nice - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.85 - 4.35 - 1.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Monaco - Toulouse FC  (sobota 17:00)
Jestli chce Monako i nadále působit na nejvyšším patře, musí bezpodmínečně skolit Toulouse, aby se o první příčku nemuselo strachovat. Letos má opravdu velkou šanci přerušit neotřesitelnou nadvládu PSG, a to navíc může ještě uspět v Lize mistrů. Soupeř hraje v klidném středu tabulky a reálně ještě může skončit sedmý.

Knížecí klub má čtyři kola před koncem vše ve svých rukou. A to přitom nemá úplně tak těžký los. Postupně se utká s nynějším protivníkem a pak s Nancy, Lille a Rennes, což jsou kluby, které se ve stropu drží ve středu průběžného pořadí Ligue 1. Ostatně jako Toulouse, které od půlky února vyhrálo jen dvakrát.

Domácí si ve středu moc dobře uvědomili, o co v tuhle chvíli hrají, a tak trochu, nadneseně řečeno, vzdali své působení v Coupe de France. V rámci semifinále zajížděli na půdu silného PSG, s nímž zároveň bojují o ligový titul, a do hlavní francouzské metropole vyslali v postatě béčko. Pětigólová porážka byla vlastně jen logickým vyústěním.

Nicméně v lize je ASM už patnáct zápasů neporaženo. A opravdu notně si řekl o nejvyšší stupínek poté, co naposledy venku skolil Lyon. "Tenhle tým nikdo nemůže zastavit," bušil se pyšně do prsou viceprezident klubu Vadim Vasiljev. "Ani nepomýšlíme na to, že by Paříž šla na chvilku do vedení. Titul je naším osudem. Není v rukou PSG."

Jestli někdo letos výrazně oslovil celou fotbalovou Evropu, pak je to byl zajisté mladý útočník Kylian Mbappé, jenž se na jaře stal neodmyslitelnou postavou Monaka. Už kolem něho krouží taková mužstva, jakými jsou Manchester City nebo Real Madrid. "Je to neuvěřitelný hráč, kterého mají rádi nejen ve Francii, ale všude na světě," dodával Vasiljev.

Celkově svěřenci kouče Leonarda Jardima utrpěli jen tři porážky, a právě jednu z nich na podzim na půdě Toulouse. Pochopitelně že TFC by na tenhle výkon rád navázal. "Naším cílem je skončit v první desítce," říkal trenér Pascal Dupraz. "Je to ještě možné, pokud nebudeme rozdávat body jinde." Naposledy jeho výběr remizoval se třetím Nice.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 8.00 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Lille OSC  (sobota 20:00)
MHSC i Lille stojí de facto jen krůček před jistotou setrvání v soutěži. S větším sebevědomím půjdou do zápasu zřejmě hráči severofrancouzského celku, neboť před týdnem vcelku překvapivě přehráli Guingamp.

"Jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát před našimi fanoušky. Vždyť doma jsme naposledy uhráli tři body 10. prosince. Dokázali jsme proměňovat šance, takže k záchraně chybí jen málo. Chci poděkovat celému realizačnímu týmu i hráčům, že to nezabalili, když se Lille nacházelo na osmnácté příčce. Tahle výhra je pro celý klub," prohlásil Franck Passi.

Od roku 2010 se pouze ve dvou případech stalo, že by 40 bodů nestačilo k udržení Ligue 1. LOSC už této mety dosáhlo. Tedy by ani příliš nemuselo vadit, že minimálně ještě pro nejbližší duel budou kouči chybět Hamza Mendyl, Adama Soumaoro, Yassine Benzia, Vincent Enyeama a Rio Mavuba. Ten by po karetním trestu sice býval mohl hrát, ale kvůli nedobré fyzické kondici k utkání s la paillade neodcestoval.

Jean-Louis Gasset nemůže počítat akorát s Casimirem Ningou a Jonathanem Ligalim. Do hry se ovšem vrací Daniel Congré, což znamená, že trenér s největší pravděpodobností místo rozestavení 3-5-1-1 přejde k tradičnějšímu 4-2-3-1 s tím, že od začátku by mohl nastoupit Jonathan Ikoné, který proti PSG poměrně překvapivě jenom střídal.

"Z technické stránky ten zápas konrolovali. Chtěli jsme jim ho znepříjemnit, ale nedokázali jsme si udržet míč na kopačkách. Musím přiznat, že to pro mě byl emotivní duel. Přeci jen v Paříži jsem u týmu působil. Bylo by dobré, kdyby PSG znovu získalo titul, nicméně si dost dobře nedovedu představit, že by Monaco dvakrát zaváhalo," uvedl třiašedesátiletý lodivod. První vzájemný duel opanovalo Lille, nyní by opět mohla být řada na domácích.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.40 - 3.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Bastia - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Bastia opravdu začíná mlít z posledního. Pokud se jí nepodaří ve zbývajících čtyřech zápasech chytnout nějakou šňůru parádních výsledků, bude její sestup do druhé nejvyšší soutěže zpečetěn. A to přitom nebude mít v souboji s Rennes úplně domácí prostředí, neboť její souboj se odehraje na neutrální půdě.

Zhruba patnáctitisícové městečko Fos-sur-Mer bude hostit tenhle prvoligový duel, a to z toho důvodu, že svaz korsickému celku zavřel stadion zásluhou nedohraného utkání s Lyonem kvůli nepokojům jeho fanoušků s hráči soupeře. Je to zkrátka jen další komplikace, která mužstvu kouče Ruie Almeidy zcela jistě nepomáhá.

Poté, co I Lioni di Furiani padli i na půdě Bordeaux, ztrácejí na alespoň barážovou osmnáctou pozici už čtyři body. "Naše pozice je nyní složitější," uvědomuje si domácí stratég. "Na této úrovni platíte za své chyby. Mohli jsme vstřelit první gól, ale pak jsme udělali hrubice. A v poslední třetině zápasu jsme nehráli dobře," hodnotil minulé kolo.

S Rennes mají Korsičané každopádně opravdu hodně slušnou bilanci, v rámci Ligue 1 ho skolili už pětkrát v řadě! Zajímavostí je, že v posledních čtyřech případech tomu bylo vždy pouze o branku. Bretaňský výběr se drží v klidném středu tabulky, a protože boj o Evropskou ligu je pro něj asi ztracený, reálněji se může ucházet ještě o sedmou pozici.

Domácí se nebudou moci spolehnout na vykartovaného Abdelhamida El Kaoutariho, v sestavě by se nicméně měl konečně objevit nejlepší střelec Enzo Crivelli. Hostům by se naopak měl vrátit do hry kapitán Romain Danzé, nejistý je start u stopera Jorise Gnagnona, ten by ale nakonec přece měl nastoupit od začátku vedle Mexera.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.76 - 3.30 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - FC Lorient  (sobota 20:00)
Zápas mezi Nantes a Lorientem by mohl být hodně atraktivní podívanou. Oběma celkům se střelecky (až na drobné výjimky) daří a oba vlastně pořád mají, o co hrát.

Les Merlus minule zdemolovali Mety a poskočili nad sestupové pásmo. Třináct gólů v posledních pěti utkáních je vynikající počin, který přinesl mimořádně důležitých dvanáct bodů. "V naší pozici nikdy není snadné zachovat klid. Když vyrovnali, bylo znát, že jsme byli nervózní. Druhý poločas jsme začali velmi dobře a celý jsme ho kontrolovali. Pořád ještě nemáme jistotu setrvání v Ligue 1, takže už pomalu začínáme spřádat plány na Nantes," nechal se slyšet odhodlaný Bernard Casoni.

Nepomohou mu ale Pape Paye, Walid Mesloub, Jérémie Aliadiére, Sylvain Marveaux a Francois Bellugou, který stojí kvůli kartám. V základní sestavě by neměl chybět Jimmy Cabot, který proti Metám odehrál famózní duel. Jinak se nedá předpokládat, že by chtěl Casoni dělat ve vítězné sestavě nějaké výraznější změny.

Nantes díky dvěma trefám Yacine Bammoua vyzrálo na Caen, a když vezmeme v potaz reálnou možnost, že PSG po Coupe de la Ligue vyhraje i druhý z francouzských pohárů, povede do evropských pohárů i šestá ligová příčka, k níž v současnosti chybí svěřencům Sergia Conceicaa sedm bodů. Při současné formě (a formě největších konkurentů) by se na ni klidně mohli dostat.

"Hráli jsme dobře. Zvláště s prvním poločasem jsem spokojený. V tom druhém se Caen snažilo o vyrovnání, ale ustáli jsme to a nakonec jsme mohli vyhrát ještě výraznějším rozdílem. Cíl, s jakým jsem přicházel, tedy udržení v Ligue 1, se podařilo splnit. Teď se pokusíme získat ještě co nejvíce bodů a pokud možno zakončit sezonu v horní polovině tabulky," řekl portugalský kouč.

Kolbeinn Sigthorsson je pořád zraněný a stejně jako před týdnem, ani tentokrát patrně nenastoupí Argentinec Emiliano Sala. Jinak jsou k dispozici všichni hráči, což znamená, že v základní sestavě by neměl chybět Préjuce Nakoulma. Rodák z Burkiny Faso totiž patří k trenérovým oblíbencům a s pěti brankami je zatím druhým nejlepším střelcem Nantes.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.50 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - AS Saint-Étienne  (sobota 20:00)
Ani Guingamp, ani ASSE už zřejmě na evropské poháry nedosáhnou. Nicméně to neznamená, že by jejich vzájemné střetnutí nemohlo přinést atraktivní podívanou.

Guingamp rozhodně nemá potíže se střílením branek, byť zápas s Lille o minulém víkendu tohle zrovna nepotvrzuje. Porážka 0:3 trenéra Kombouarého hodně mrzela a v týdnu se kvůli trefám Thomase Manganiho a Karla Toko Ekambiho nepodařilo přes Angers postoupit do finále Coupe de France. Tedy soutěže, kterou celek ze Stade du Roudourou v roce 2014 opanoval.

V tomto nejbližším utkání si jistojistě nezahrají Romain Salin, Dorian Léveque, Nicolas Benezet a Fernando Marcal, který se právě ve zmíněném semifinále zranil. Nahradit by ho měl Marcus Coco. Trenér Kombouaré naznačil, že by mohl pošetřit Jérémyho Sorbona a Jimmyho Brianda, místo nichž by nasadil Baissamu Sankoha a Sloana Privata.

Christophe Galtier to má se zraněnými ještě složitější. Mimo je určitě Alexander Soderlund. Otazníky visí nad startem Oussamy Tannaneho, Bryana Daba a Nolana Rouxe. A do hry se patrně nezapojí ani Florentin Pogba, Kévin Monnet-Paquet, Vincent Pajot, Ronael Pierre Gabriel a Cheikh M’Bengue. Improvizovaná sestava hostujícího týmu by mohla být pro domácí výhodou.

Les Verts by si přitom přáli bodovat naplno, jelikož remíza s Rennes byla pro kouče zklamáním: "Byl to hodně bojovný výkon. Absence fanoušků nikdy není dobrá. Doplatili jsme na neproměňování šancí, kterých jsme si vytvořili dost. Zbytek zápasu byl takový nemastný neslaný. Snad kdybychom si počínali agresivněji, mohli jsme mít všechny tři body." Uvidíme, jestli si hráči vezmou trenérova slova k srdci. A jestli se taky konečně podaří uhrát vzadu nulu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Metz - AS Nancy-Lorraine  (sobota 20:00)
Klíčový souboj o záchranu spolu svedou Méty a Nancy. Oba kluby od sebe dělí čtyři body, takže jestli se domácím podaří urvat vítězství, udělají opravdu výrazný krok k udržení se v nejvyšší soutěži. V opačném případě však budou mít na krku o jednoho protivníka v boji o nepropadnutí do sestupového pásma navíc.

Pro oba mančafty jde během posledních čtyř kol opravdu hodně do tuhého. Aktuálně si mohou veseleji pískat hráči z Grand Est, ovšem nemusí tomu být na dlouho. V posledních pěti zápasech totiž získali jen jeden bod a zase hodně zabředli do záchranářských starostí. Naposledy vysoko padli na půdě Lorientu.

A pochopitelně že trenér Philippe Hinschberger neměl absolutně žádný důvod k radosti. "Musíme přepnout do tohoto režimu: Hraješ, abys tu zůstal. A ne abychom sledovali výsledky našich soupeřů," říkal. "Máme 36 bodů, a jestli nezískáme alespoň čtyři další do konce sezóny, nemáme tu co dělat. Na výhru už čekáme měsíc."

Domácím se po suspendaci vrací obránce Benoit Assou-Ekotto, jenž by měl ihned nastoupit na levém kraji obrany. Protože se před týdnem v Bretani ne úplně dařilo Milanu Biševacovi, je dost pravděpodobné, že tentokráte šanci od začátku nedostane. Jinak je nejistý start u Cheicka Diabatého, Mevlüta Erdinca a Yanna Jouffreho.

Nancy se drží na předposledním místě tabulky, jaro mu vůbec nevychází podle jeho představ, a jestli závěr tohoto ročníku nezvládne, může se znovu pakovat zpátky do druhé nejvyšší soutěže. Naposledy výběr kolem kouče Pabla Correy uhrál cennou remízu s Marseille. "Všechny body jsou vítány," hodnotil hostující lodivod.

Hostům se po karetním trestu vrací Joffrey Cuffaut, který by se měl zapojit do hry ve středu pole. Úplně se neví, jestli bude v pořádku Youssef Aït Bennasser, takže by se v záloze nakonec mohl objevit Vincent Marchetti. "Nebyli jsme zklamaní po remíze s Marseille. Snažili jsme se být konkurenceschopní s tím, co máme k dispozici," dodával Correa.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.56 - 3.30 - 2.86
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Angers SCO - Olympique Lyon  (pátek 20:45)
Bez svého nejlepšího střelce Alexandra Lacazetteho, který má pochroumané koleno, se Lyon chystá vrátit na čtvrtou pozici. Cestuje ovšem na půdu rozjetého Angers, které je aktuálně zcela jistě notně povzbuzeno o postup do finále Coupe de France. Svěřence Bruna Génésia určitě čeká hodně nepříjemná zkouška.

A to navzdory tomu, že svého protivníka už dvakrát za sebou porazili, připomeňme, že na podzim tomu bylo o dva góly. Nicméně zaváhat v Bretani by nebylo dobré nejen kvůli postavení v tabulce Ligue 1. Už příští týden totiž Les Gones čeká semifinále Evropské ligy na půdě Ajaxu, kam by chtěli rozhodně odjíždět s pozitivní náladou.

Hosté ví, že je v závěru sezóny čekají asi vůbec ty nejdůležitější zápasy. "Můžeme skončit čtvrtí a vyhrát Evropskou ligu. Takže by pro nás tenhle ročník byl velmi dobrý," uvědomuje si Génésio. "Radši budu o všem hovořit tímto způsobem, než abych říkal, že bychom také mohli úplně všechno pokazit a prohrát," vysvětloval.

Naposledy se jim nevedlo proti vedoucímu Monaku, jemuž podlehli těsně o jeden gól. Tohoto výsledku využilo Bordeaux, které je nyní o příčku výše než Olympique. Ten každopádně stále neví, jak dopadne jeho nedohraný souboj s Bastií. Možná o body přijde, možná mu budou dodatečně přičteny. Na čtvrté místo ztrácí v tuhle chvíli pouhý bodík.

Určitě špatnou zprávou pro Génésia je zdravotní stav Lacazetteho. Ani on sám neví, kdy ho fanoušci uvidí na trávníku znovu. "Bereme to tak, že může nastoupit do hry každým dnem. Nicméně v Angers bude mimo," potvrdil. "Ale zpět v týmu je Nabil Fekir. Je konec sezóny a objevují se zranění. Musíme věnovat pozornost každé minutě, které se naši hráči účastní."

Souboj o čtvrtou pozici bude napínavý asi až do konce, byť před pár týdny tomu tak úplně nebylo. Lyon ovšem v posledních kolech až příliš ztrácel. "Liga je pro nás důležitá. Potřebujeme skončit čtvrtí. Máme vše ve svých rukou," dodával Génésio. "Třeba Bordeaux má těžký los. Je jen na nás, abychom podnikli něco my."

Angers se po dlouhých šedesáti letech probojovalo do pohárového finále, v němž narazí na PSG. A i domácí tak budou bojovat o Evropskou ligu. V lize vlastně nemusejí řešit nic, jsou čtrnáctí se sedmibodovým náskokem na sestupové pásmo. "Budeme hrát na Stade de France. Pro trenéra je to splněný sen," zářil po úterní výhře kouč Stéphane Moulin.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Letellier - Bamba, Traoré, Pavlovič, Manceau - N'Doye, Santamaría, Mangani - Pépé, Diédhiou, Ekambi
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Jallet, Yanga M'Biwa, Diakhaby, Rybus - Gonalons, Tousart - Depay, Tolisso, Aouar - Cornet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.80 - 3.53 - 2.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco33255392:2880
2.Paris Saint-Germain34255471:2380
3.OGC Nice342111256:2874
4.Girondins Bordeaux341510949:3955
5.Olympique Lyon331731366:4154
6.Olympique Marseille3414101048:3852
7.AS Saint-Étienne331113936:3046
8.FC Nantes341291333:4745
9.Stade Rennes3410141032:3844
10.EA Guingamp341281440:4744
11.Toulouse FC3410121235:3642
12.Lille OSC341171634:4140
13.Montpellier HSC341091547:5739
14.Angers SCO341161734:4639
15.FC Metz34991634:6936
16.FC Lorient341042042:6534
17.SM Caen34961933:5833
18.Dijon FCO347111644:5432
19.AS Nancy-Lorraine34881825:4432
20.SC Bastia336101726:4828

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lyon je v lize letos celkem tragicky, navic z vlastni zkusenosti vim, ze pokud se jedna o zapas pred Evropou, at uz EL nebo CHL, tak to stoji celkem za hovno. Co mysliste, vyhraje Lyon?

Reagovat
Langi

pokud se nestane zázrak, tak do EL půjde 5. i 6. z ligy...Lyon bude určitě šetřit na Ajax...v ty lize už se teď těžko hledá motivace...defakto jediný, kdo se chce předvést je Depay, to je na těch zápasech vidět...já bych na ně do konce sezóny nevsadil ani za nic...priority jsou jinde

Reagovat
AnthonyR

Pokud vše klapne, udělá Monaco obří krok k titulu. Nevěřím, že to Nice nechá PSG snadno.

Reagovat
Langi

Tam je jasna remiza...a Monaco vyhraje

Reagovat
Langi

Depay je zraneny nebo co se deje?

Reagovat
stas87

Premyslam nad X2 u zapasu Nantes-Lorient..je to nezmysel? Nantes nema o co hrat, naopak Lorient ano a vo Francuzsku su ku koncu ligy velmi pekne kurzy. Este ma napada Guingamp 1X, doma sbieraju dost bodov a ASSE je oslabene..to tiez nemusi byt vylozene nezmysel, nie?

Reagovat
Israha

Nantes - Lorient je nevyzpytatelný zápas. Lorient sice má o co hrát, ale Nantes s novým trenérem šli brutálně nahoru a je vidět, že i přes klidný střed tabulky chtěj hrát a vyhrávat. Tady jsem dal oba gól, od věci by pak nebyl ani over....

Guingamp - ASSE nejpravděpodobněji remíza, nic neřešíící zápas v podstatě, i když nějaké 0:1 klidně taky může dopadnout. Dal jsem under...

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele