Ligue 1 - souhrn 35. kola

28.04.2017, 22:48, aktualizováno 30.04.2017, 22:54
Komentáře a souhrny
Marseille naplnila roli favorita na hřišti Caen, Dijon se rozešel smírně s Bordeaux. AS Monaco nadále směřuje k zisku titulu, tentokráte otočilo souboj s Toulouse a odskočilo PSG, které podlehlo v Nice. Olympique Lyon na výbornou zvládl první poločas na hřišti Angers, a ačkoliv si po obrátce situaci zkomplikoval, vrátil se díky třem bodům na čtvrtou pozici.

OGC Nice - Paris Saint-Germain 3:1

30.04.2017 21:00

Góly: 26. Mario Balotelli, 48. Ricardo Pereira, 90. Anastasios Donis - 64. Marquinhos

Šlágr 35. kola francouzské nejvyšší soutěže přinesl nesmírně zajímavý průběh a také překvapivou výhru Nice. To dokázalo před vlastními fanoušky zdolat vládce posledních let z PSG v poměru 3:1 a výrazně mu zkomplikovalo cestu za obhajobou titulu. Pařížský výběr totiž tři kola před koncem ztrácí na vedoucí Monako tři body, které má navíc jedno utkání k dobru, právě před konkurentem z OGC disponuje jen tříbodovým náskokem.

K úvodní šancí nedělního zápasu se dostali hosté. V 5. minutě vyslal nenápadnou střelu z pravé strany z dobrých dvaceti metrů Ángel Di María a brankář Cardinale vyrazil skákavý balón s problémy před sebe, před dotírajícím Cavanim odkopl balón na poslední chvíli skluzující Dante. Domácí se dostali do vedení ve 26. minutě, prosadil se šestadvacetiletý "enfant terrible" současné fotbalové scéně - tedy Mario Balotelli.

Ghanský rodák skóroval počtrnácté v tomto ročníku Ligue 1 po přihrávce Ricarda Pereiry a z hranice potového území vypálil přesně k levé tyči, brankář Trapp se po balónu natahoval marně. Nice zvýšilo svůj náskok tři minuty po přestávce, tentokráte měl přesnou mušku aktivní Pereira. Ten si po nahrávce od Belhandy navedl míč blíže do středu a z hranice šestnáctky parádně vypálil levačkou.

Jeho kroucený pokus se odrazil od vzdálenější konstrukce do sítě, Trapp neměl ani v tomto případě nejmenší šanci zasáhnout. Hosté se vrátili do hry o bodový zisk v 64. minutě. Po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval z osmi metrů rozběhnutý Thiago Silva a Marquinhos v brankovém území usměrnil míč taktéž hlavou k bližší tyči. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohli hosté dokonce vyrovnat, i tentokráte zahrozili po rohovém kopu.

Na načechraný centr si naskočil Thiago Silva, který hlavičkoval z deseti metrů do země. Parádní zákrok jednoruč musel vytáhnout Cardinale a závěrečná dorážka byla zablokována. PSG si ještě více zkomplikoval situaci v 90. minutě, kdy Thiago Motta zastavil na půlce nevybíravým způsobem rozběhnutého protihráče a po přímé červené kartě byl vyloučen. Ihned na to pojistil výhru Nice střídající Anastasios Donis.

Dvacetiletý řecký útočník si po sraženém centru z pravé strany pokutového území naběhl na zadní tyč a hlavou bez větších potíží rozvlnil síť. Ve čtvrté nastavené minutě neudržel nervy na uzdě Di María a naprosto likvidačním zákrokem poslal k zemi Souqueta. Tento zákrok byl naprosto zbytečný a vůbec nic neřešil, rozhodčí Buquet bez váhání vytáhl červenou kartu za surovou hru. PSG tak dohrál duel v devíti.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Girondins Bordeaux 0:0

30.04.2017 17:00

Góly: -

Fotbalisté Bordeaux nedokázali potvrdit úlohu favorita na půdě zachraňujícího se Dijonu a rozešli se s ním smírně bez branek. V tabulce Ligue 1 jsou na pátém místě s šestapadesáti body a na čtvrtý Lyon mají manko jednoho bodu, stejným náskokem disponují na šesté Marseille. FCO se prozatím dostal na sedmnáctou sestupovou příčku s třiatřiceti body, nicméně před poslední dvacátou Bastií je pouze o dva body.

Hosté vstoupili do utkání velmi aktivně a do vedení se mohli dostat již v 6. minutě. Po centru z levé strany hlavičkoval zády k brance stojící Laborde a brankář Reynet se musel vytáhnout s fantastickým zákrokem, balón vyrazil jednoruč do strany. O pět minut později si na druhé straně připsal premiérový zákrok také gólman Carrasso, který zkrotil ve svých rukavicích prudkou střelu obránce Rosiera ze střední vzdálenosti.

Po necelých dvaceti minutách se předvedl Carrasso ještě v lepším světle, tentokráte po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval v brankovém území nepohlídaný Varrault a strážce Girondins reflexivně vyrážel ke svému spoluhráči. Od této chvíle tempo hry opadlo a po vyložených možnostech se slehla zem. Oba celky měly problémy s rozehrávkou i finálními přihrávkami, obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce.

Diváci se dočkali zajímavých šancí až v závěrečné desetiminutovce nedělního střetnutí. Nejprve v 83. minutě mohl skórovat Varrault, když znovu zahrozil po centru od rohového praporku. Tentokráte už překonal Carrassa, nicméně na brankové čáře za něj zaskočil obětavý Sabaly. Za další dvě minuty pálil z levé strany pokutového území Chang-Hoon Kwon. Jeho střílený centr skončil vedle vzdálenější tyče, dobíhajícímu spoluhráči scházel k zakončení krok.

Bordeaux se ve zbývajících minutách jen bránilo a Dijon nakonec přeci jen mohl převrhnout misky vah na svou stranu ve třetí nastavené minutě, jenže po tvrdé ráně Kwona se opět vyznamenal famózní Carrasso. Dijon bude v příštím kole bojovat na půdě desátého Guingampu, Girondins se utká s velkým konkurentem ze Saint-Étienne.

Více informací k zápasu

SM Caen - Olympique Marseille 1:5

30.04.2017 15:00

Góly: 9. Ivan Santini - 2. Florian Thauvin, 5. Maxime Lopez, 27. Maxime Lopez, 63. Florian Thauvin, 89. Florian Thauvin

Olympique Marseille ukázal svou obrovskou sílu na půdě Caen a po jednoznačném vítězství 5:1 se znovu přiblížil k účasti v Evropské lize, momentálně ztrácí na páté Bordeaux jediný bod. O svém vítězství rozhodl již v úvodním dějství, kde skóroval hned třikrát. Hattrickem se blýskl Florian Thauvin, další dva góly přidal Maxime Lopez. SM je v tabulce na sedmnáctém místě s třiatřiceti body a stále je tak ve vážném ohrožení sestupu do druhé ligy.

Hosté měli naprosto úchvatný vstup do zápasu, už ve 3. minutě se poprvé prosadil Thauvin. Ten zužitkoval odvrácený centr z pravé strany, elegantně si zpracoval balón na prsa a poté nekompromisní ranou z dvanácti metrů poslal balón přímo pod horní tyčku. Za další dvě minuty se Thauvin vžil do role nahrávače, po rychlém přečíslení přihrál křižně na zadní tyč nabíhajícímu Lopezovi a ten propálil bezmocného Vercoutreho - 0:2.

Domácí se vrátili do hry o bodový zisk v 9. minutě. Karamoh chytrou kolmici uvolnil Ivana Santaniho a ten se vskutku postaral o nádherný moment, když dloubákem ze čtrnácti metrů přehodil vyběhnutého gólmana Pelého a zamířil přesně pod břevno. Po dvaceti minutách skóroval z ofsajdového postavení hostující Gomis, za dalších sedm minut vrátil Marseille dvoubrankové vedení Lopez, jenž se tedy trefil podruhé v nedělním střetnutí.

Tentokráte se po ráně ze třiceti metrů a následném zákroku Vercoutreho dostal k dorážce a stoprocentní možností nepohrdl - 1:3. Od tohoto momentu mělo navrch Caen, které se až do konce úvodního poločasu dostalo hned ke třem dobrým možnostem, jenže ani jednu neproměnilo. Ve stejném duchu se pokračovalo také po přestávce, avšak Olympique definitivně odrazil nápor houževnatého protivníka v 63. minutě.

Podruhé v tomto duelu se prosadil Thauvin, který po přihrávce od Gomise vystřelil zcela osamocen z osmnácti metrů a jeho technický pokus zapadl k levé konstrukci. V závěrečné dvacetiminutovce mířil Thauvin z deseti metrů vedle a Gomise dvakrát brilantně vychytal Vercoutre. V 90. minutě zkompletoval hattrick Thauvin, když si naběhl na centr Sansona a pohotově zavěsil k tyči kolem bezmocného Vercoutreho.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Lille OSC 0:3

29.04.2017 20:00

Góly: 13. Nicolas De Préville (pen.), 56. Xeka, 75. Martin Terrier

Lille OSC nečekaně snadno přehráli na Stade de la Mosson domácí Montpellier. Velkou zásluhu na tom měl dvaadvacetiletý Portugalec Miguel Ângelo da Silva Rocha, jehož zná fotbalový svět pod přezdívkou Xeka.

Tým Francka Possiho měl před tím Gassetovým jen jednobodový náskok. Jenže už od samotného začátku byli aktivnější borci hájící dres severofrancouzského klubu. Nicolas De Préville už ve 4 minutě sklepnul balon pro Édera, nicméně ten ve výborné pozici netrefil. Mrzet ho to mohlo ale jenom deset minut.

Pak totiž Ellyes Skhiri fauloval ve vápně Sébastiena Corchiu a kopala se penalta. Laurent Pionnier skočil po své levé ruce, zatímco De Préville si vybral opačný kout brány - 0:1. Přitom šlo o jeho dvanáctou trefu, což z této sezony dělá jeho vůbec nejúspěšnější v kariéře. Další branky padaly až po změně stran.

To ale neznamená, že by se v první půli nezrodila už žádná velká šance. Jednu měl v pětadvacáté minutě na svědomí Isaac Mbenza, když po chytré zpětné přihrávce od Jonathana Ikoného mířil těsně vedle tyče brány, kterou hájil Mike Maignan. V 56. minutě se mohli příznivci Lille, kteří vážili bezmála tisícikilometrovou cestu, radovat podruhé.

Poněkud ležérní bránění vyústilo v to, že Rony Lopes mohl nerušeně nacentrovat před bránu, kam si na balon naskočil Xeka a po zimním přestupu z Bragy zaznamenal v novém působišti svůj první přesný zásah - 0:2. V 71. minutě přiletěl centr Ryada Boudebouze od rohového praporku k Paulovi Lasnemu, nicméně jeho střela postrádala razanci.

O chvíli později Martin Terrier stanovil konečné skóre tohoto klání. Xekův balon za obranu se ukázal býti pro obranu neřešitelným rébusem. Díky jejímu zaváhání mohl dvacetiletý útočník, který byl v té době na hřišti pouhých deset minut, na hranici šestnáctky bleskurychle pohladit kulatý předmět tak, aby se přes vyběhnuvšího Pionniera, který se navíc nepříjemně srazil se svým spoluhráčem, mohl dokutálet do sítě - 0:3.

Xeka odehrál opravdu povedený duel. Na konto si připsal téměř padesát přesných přihrávek a k tomu asistenci a gól. Sice nebyl součástí portugalského výběru na loňském EURU, nicméně pokud bude v takovýchto výkonech pokračovat, dá se očekávat, že pozvánka od Fernanda Santose na sebe nenechá dlouho čekat. Další příležitost bude mít za týden proti Metám. Naopak MHSC pojedou napravovat reputaci do Rennes.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Stade Rennes 1:0

29.04.2017 20:00

Góly: 68. Enzo Crivelli

Bastia se v závěru letošního ročníku nejvyšší francouzské soutěže snaží na poslední chvíli napravit, co se dá, a nyní díky překvapivému vítězství 1:0 nad konkurenčním Rennes znovu oživila své šance na udržení. I přes tříbodový zisk sice stále zůstává na posledním dvacátém místě s jednatřiceti body, ovšem na sedmnáctý Dijon má pouze dvoubodovou ztrátu. Stade se udržel v horní polovině tabulky, konkrétně je na deváté příčce se čtyřiačtyřiceti body.

Přitom do zápasu lépe vstoupili hosté a už v 11. minutě byli blízko vedení. Po rohovém kopu Gourcuffa z pravé strany hlavičkoval z osmi metrů obránce Mexer a gólman Leca naprosto fantastickým způsobem tečoval balón do své tyče, od které se míč odrazil zpět před branku. Tam už si domácí defenzíva poradila a odkopla balón do bezpečí. I v dalších minutách úvodního dějství měli více ze hry hosté a znovu zahrozili zhruba deset minut před přestávkou.

Po krásném centru Baala z levého křídla dokázal nabíhající Sio přetlačit na hranici brankového území Saint-Rufa a prudkou hlavičkou mířil k bližší konstrukci, Leca znovu naprosto brilantním způsobem zasahoval na brankové čáře a míč vyrazil do strany. Obrázek hry se neměnil ani ve druhé půli, Rennes mělo více z hry a domácí čekali na svou příležitost. V 63. minutě se potřetí v tomto utkání vyznamenal skvěle chytající Leca.

Po nepovedené přihrávce z pravé strany pálil z první z dvanácti metrů Said a dobře postavený strážce SC odvracel tuto bombu na rohový kop. Bastia se prosadila z ničeho nic v 68. minutě, vůbec první větší příležitost přeměnil v jediný gól kanonýr Enzo Crivelli. Dvaadvacetiletý útočník hostující v klubu z konkurenčního Bordeaux skóroval podeváté v tomto ročníku Ligue 1, když využil rychlé akce na pravé straně.

Po zpětné přihrávce před branku dokázal rozběhnutý N'Gando posunout balón na lépe postaveného Crivelliiho a ten neměl problém z pěti metrů rozvlnit síť. Ve zbývajícím průběhu si již Bastia hlídala těsný náskok a svého protivníka k ničemu nepustila. V příštím kole zavítá na půdu mistrovského PSG a v tomto duelu jen těžko může očekávat bodový zisk, Rennes přivítá konkurenční Montpellier.

Více informací k zápasu

FC Nantes - FC Lorient 1:0

29.04.2017 20:00

Góly: 89. Emiliano Sala

Nantes si zásluhou devátého sezonního gólu Emiliana Saly připsalo na konto třináctou výhru. Tři kola před koncem mají Les Canaris na kontě více branek, než za celý minulý i předminulý ročník. Naopak Lorient může znovu spadnout do sestupové zóny.

Nantes se proti Les Merlus dlouhodobě daří. A že i tentokrát budou chtít vyhrát, začali prokazovat hned od úvodu zápasu. V jeho čtvrté minutě po centru Adriena Thomassona razantně hlavičkoval Préjuce Nakoulma a Benjamin Lecomte musel vytáhnout skvělý reflexivní zákrok. Toho večera rozhodně nebyl jediný.

Nantes dělalo soupeři potíže především svou aktivitou na křídelních prostorech. Ve 23. minutě odtud centroval i Felipe Pardo, přičemž Guillaume Gillet opět ztroskotal na Lecomtem. Po změně stran by nadále aktivní Préjuce Nakoulma. Nicméně ani jeden z pokusů, které vyprodukoval, se bohužel neujal.

Nantes má však v aktuálním ročníku v kádru více gólových hráčů. Jedním z nich bude určitě Emiliano Sala, jehož poslal Sergio Conceicao do hry teprve v 73. minutě. V závěru utkání zakončil Léo Dubois akci centrem z pravé strany právě na hlavu argentinského forvarda, který stál zhruba na penaltovém puntíku a ještě k tomu v záklonu. Jeho hlavička tedy nebyla nijak tvrdá, ale protože šla do protipohybu brankáře, do sítě se dokutálela - 1:0.

Nantes tedy mohlo slavit další výhru v Derby du Breton. Proti Lorientu už osmkrát v řadě neprohrálo. Do konce sezony čeká Kanárky ještě jedno derby, a sice to s Guingampem. Ještě předtím ale zajíždějí do Lyonu, kde se jim naopak příliš nedaří. Lorient se v důležitém střetnutí pokusí vyzrát na domácí půdě na Angers.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - AS Saint-Étienne 0:2

29.04.2017 20:00

Góly: 61. Vincent Pajot, 86. Romain Hamouma (pen.)

ASSE přehrálo Guingamp a nadále může pomýšlet na evropské poháry. Domácí tuto možnost zřejmě definitivně ztratili. A protože počet bodů je dostačující, mohou už pomalu začít spřádat plány na další sezonu v Ligue 1.

Tým Antoina Kombouarého za sebou nemá příliš vydařený týden. Nejprve přišla porážka s Lille, pak Angers zatarasilo cestu do finále Coupe de France, a teď se zrodila další ligová prohra. I když v prvním poločase to rozhodně nijak beznadějně nevypadalo. Dost možná klíčový okamžik se odehrál v samém závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky.

Hostující Stéphane Ruffier brilantně zneškodnil pokus Yannise Salibura. Kdyby šel bretaňský celek do vedení, s velkou pravděpodobností by uhrál minimálně remízu, protože i v této sezoně platí, že Les Verts málokdy vsítí více než jednu branku za zápas. Ruffierův protějšek Karl-Johan Johnsson V 58 minutě zase skvěle odpálil hlavičku Benjamina Corgneta.

Po hodině hry už ale kapituloval. Jordan Veretout z pravé strany rozehrál přímý kop. Christophe Kerbrat mírně zaváhal, díky čemuž umožnil Vincentu Pajotovi, aby zblízka svou razantní hlavičkou nedal švédskému gólmanovi šanci - 0:1. Odpovědět mohl Salibur, jenže ani jeho druhý duel s Ruffierem nebyl úspěšný.

V situaci jeden na jednoho pak selhal Romain Hamouma. V 85 minutě však právě třicetiletého záložníka fauloval Kerbrat a kopala se penalta. Její exekuce se ujal sám faulovaný. Vybral si pravý dolní roh a měl docela štěstí, protože Johnsson balonu v cestě do sítě málem zabránil. Proti Guingampu se mu holt daří. Pro tým ze Stade du Roudourou šlo o jedenáctý gól inkasovaný ze značky pokutového kopu, což je číslo, jakým se nemůže pochlubit žádný jiný celek z Ligue 1.

Více informací k zápasu

FC Metz - AS Nancy-Lorraine 2:1

29.04.2017 20:00

Góly: 28. Ismaïla Sarr, 53. Opa Nguette - 41. Faitout Maouassa

Méty dokázaly v domácím prostředí potvrdit úlohu mírného favorita proti Nancy a díky těsnému vítězství 2:1 se přiblížily k záchraně. Momentálně jsou na patnáctém místě s devětatřiceti body a na osmnáctou barážovou příčku Caen disponují tři kola před koncem solidním šestibodovým náskokem. Naopak hosté si situaci výrazně zkomplikovali, patří jim devatenáctá příčka s dvaatřiceti body a ve zbývajícím průběhu je tak čeká tuhý boj.

Hosté sice měli větší procentuální držení míče, ale na branku soupeře vyslali méně střel. Napoprvé ještě dotáhli náskok soupeře, ovšem podruhé se jim to už nepovedlo. Utkání nebylo nijak výrazně bohaté na vyložené šance a v podstatě ze všech padla branka. Tu první vsítili domácí po necelé půl hodině hry. Nancy sice zahrávalo rohový kop, jenže pak zaspalo v defenzívě a po přihrávce od N'Guetteho předvedl skvělé sólo Ismaïla Sarr.

Ten převzal balón na polovině hřiště, obešel dvojici protihráčů a pak chladnokrevně vypálil z dvanácti metrů, jeho přízemní pokus zapadl přesně k pravé tyči mimo dosah brankáře N'Dy Assembého. AS na sebe nenechalo s odpovědí příliš dlouho čekat a ve 41. minutě vyrovnalo. Po vhazování Cuffauta odcentroval z pravé strany před branku aktivní Cétout a nabíhající Christ-Emmanuel Maouassa dokázal jemnou tečí usměrnit balón přesně ke vzdálenější tyči.

Do druhého poločasu vstoupil aktivněji domácí výběr a podruhé v sobotním střetnutí vedl v 53. minutě. Svou druhou ligovou trefu v tomto ročníku Ligue 1 vsítil dvaadvacetiletý ghanský rodák Opa Nguette. Po závaru před brankou Nancy se dostal k odraženému míči Falette a ze čtrnácti metrů tvrdě vypálil. Stojící Nguette pak jemnou tečí změnil směr této střely a balón uklidil k pravé tyči za záda zkorpnělého N'Dy Assembého.

Od tohoto momentu útočná aktivita obou celků opadla, domácí se nikam netlačili a hosté byli v ofenzívě naprosto bezzubí. V samém závěru se přitvrdilo, ovšem Méty si hubené vedení nakonec pohlídaly až do závěrečného hvizdu. V příštím kole budou bojovat s konkurenčním Lille, Nancy přivítá vedoucí Monako a bude ho tedy čekat hodně tvrdý oříšek.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Toulouse FC 3:1

29.04.2017 17:00

Góly: 49. Kamil Glik, 64. Kylian Mbappé, 75. Thomas Lemar - 46. Ola Toivonen

Monako dokázalo potvrdit úlohu favorita proti Toulouse a v domácím prostředí ho zdolalo 3:1, díky tomu se prozatím odpoutalo od druhého PSG a vytvořilo si před ním tříbodový náskok. Na výhře v sobotním duelu se však hodně nadřelo, neboť z kraje druhé půle prohrávalo. Pak však přepnulo na vyšší obrátky a během šestadvaceti minut hned třikrát skórovalo. FC je v tabulce na dvanácté pozici s dvaačtyřiceti body.

Domácí tak zvládli generálku na důležité středeční utkání Ligy mistrů, v prvním zápase semifinále přivítají italský Juventus. Favorit tohoto střetnutí poprvé zahrozil v 7. minutě, kdy po přihrávce od Mendyho pálil z hodně ostrého úhlu Kylian Mbappé a brankář Lafont odvracel balón ke svým spoluhráčům. Ve 26. minutě si po hezké kombinaci na pravém křídle navedl balón do pokutového území Bernardo Silva a tvrdě vypálil levačkou z dvanácti metrů.

Brankář Lafont padl včas k zemi a znovu výborně zasáhl, vzápětí mu pomohli spoluhráči. O osm minut později unikal po levém křídle Mbappé, nicméně včas se vrátil obránce Diop a střelu zblokoval na rohový kop. Toulouse se senzačně dostalo do vedení po necelých šedesáti odehraných sekundách druhé půle. Po dvou obrovských hrubkách monacké obrany se ocitl před brankářem Subašičem švédský záložník Ola Toivonen a z deseti metrů chladnokrevně zakončil.

Knížecí klub od tohoto momentu výrazně přidal a za další tři minuty srovnal. Po krásném pasu Moutinha se vyšplhal do vzduchu Kamil Glik a povedenou hlavičkou uklidil míč ze sedmi metrů přímo pod břevno. Po hodině hry se Moutinho postaral o další nádherný centr a tentokráte našel hlavu Dirara, jenže Lafont dokázal balón parádně zneškodnit. Monako se poprvé dostalo do vedení v 64. minutě zásluhou hvězdného Mbappého.

Teprve osmnáctiletý obrovský talent světového fotbalu skóroval počtrnácté v tomto ročníku Ligue 1 po nahrávce od Silvy a z pravé strany pokutového území napálil míč k bližší konstrukci kolem padajícího Lafonta. Vedení AS navýšil v 75. minutě Thomas Lemar, k němuž propadl pas Dirara z pravého křídla téměř od brankové čáry a zblízka propálil bezmocného Lafonta. O čtyři minuty později nastřelil tyčku domácí kanonýr Falcao, výsledek se již neměnil.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Olympique Lyon 1:2

28.04.2017 20:45

Góly: 49. Cheikh N'Doye - 17. Mathieu Valbuena, 42. Nabil Fekir

Hráči Lyonu dokázali napravit minulé zaváhání s vedoucím Monakem a tentokráte oživli své naděje na čtvrtou pozici a tedy i přímou účast v základní skupině Evropské ligy. Díky dvěma brankám v úvodním poločase zdolali Angers 2:1 a po páteční předehrávce 35. kola tak mají na kontě šedesát bodů, před pátým Bordeaux jsou o bodů pět. Domácí SCO je stále čtrnácté s devětatřiceti body a v tuto chvíli ještě nemá jistou záchranu.

V úvodní čtvrthodině měli více z hry domácí, v 15. minutě vypálil razantně z hranice šestnáctky Santamaría a mířil ke vzdálenější konstrukci, brankář Lopes dokázal balón brilantně vyrazit do strany. Vzápětí dostal hosty z ničeho nic do vedení Mathieu Valbuena. Po centru z pravé strany vyrážel gólman Letellier před sebe jen do stojícího Valbueny a míč nakonec skončil v síti, tenhle moment byl pro houževnaté Angers velmi smolný.

Ani tento gól domácí nezlomil. Ihned na to se v obrovské příležitosti ocitl Diédhiou a v blízkosti pravé tyče nepropálil fantastického Lopese. Ve 25. minutě se po pasu z levého křídla dostal k hlavičce Bamba a bližší horní roh minul jen o pár decimetrů. Po půl hodině hry si ke vzdálenější konstrukci naběhl Mateo Pavlovič a v pádu mířil mimo, poté si Lopes dalším vynikajícím zásahem poradil i s tutovkou Cheikha N'Doyeho.

I přesto, že domácí v celém průběhu první půle prakticky dominovali, tak ve 42. minutě prohrávali již o dva góly. K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil Nabil Fekir. Obstřelil zeď a Letellier vyrobil obrovskou hrubku, když nijak razantní střelu lehkovážně propustil do své sítě. Angers vstoupilo s velkým odhodláním i do druhého poločasu a zaslouženého gólu se dočkalo ve 49. minutě.

Na rohový kop Manganiho z pravé strany si naběhl N'Doye a z hranice brankového území mířil hlavou k levé tyči. I v dalším průběhu se diváci rozhodně nenudili, SCO si znovu vytvořil více gólových příležitostí. V 74. minutě hlavičkoval střídající Pépé do břevna, nicméně za další dvě minuty si Angers výrazně zkomplikovalo situaci po surové hře Pavloviče. V závěrečné desetiminutovce si v hostujícím dresu vypracoval dvě solidní možnosti střídající Ghezzal, ovšem výsledek se již nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco34265395:2983
2.Paris Saint-Germain35255572:2680
3.OGC Nice352211259:2977
4.Olympique Lyon341831368:4257
5.Girondins Bordeaux351511949:3956
6.Olympique Marseille3515101053:3955
7.AS Saint-Étienne341213938:3049
8.FC Nantes351391334:4748
9.Stade Rennes3510141132:3944
10.EA Guingamp351281540:4944
11.Lille OSC351271637:4143
12.Toulouse FC3510121336:3942
13.Montpellier HSC351091647:6039
14.Angers SCO351161835:4839
15.FC Metz351091636:7039
16.FC Lorient351042142:6634
17.Dijon FCO357121644:5433
18.SM Caen35962034:6333
19.AS Nancy-Lorraine35881926:4632
20.SC Bastia347101727:4831

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Otrasny vykon ale 3 body

Reagovat
Langi

Daleko horsi zprava je ze Tolissa nesli na nositkach a Laca je stale mimo...nakonec budem s Ajaxem muset lepit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co som sa konecne dostal k zapasom za posledne 2 mesiace. Tak mi Tolisso ako velka strata nepride...

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco zajtra Nice aspon bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Thauvin má neskutečnou formu, a vypadá naprosto úžasně, už poněkolikáté ukazuje jakoby se zbavil všech těch svých klasických "Thauvinovin" dokonce i jich i (kdyz méně)předváděl i v první polovině sezony, teď vůbec. Má víc gólů než Mbappé, a nepřekvapilo by mě kdyby ještě třeba i předehnal Gomise. Sanson suprovej, obrana hmm klasická, kdyby Caen střelilo i dalši dva goly nikdo by nemohl nic říct, standardky byly strašlivé. Těším se na novou obranu.

Reagovat
Lopiger

Jsem rád, že Marseille se začíná dostávat zpět nahoru... Nevěděl by někdo, jak to je s postupováním do pohárů, pokud PSG vyhraje i druhý pohár? ( jakože se tak stane tak na 95%)

Reagovat
smazaný uživatel

5, i 6 místo pujde do EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale od predkola nie?

Reagovat
castelL

Neskutočná paráda v podaní Nice

Toto si už Monako musí postrážiť, aj napriek nie príliš prívetivému losu

Reagovat
exot12

Nemyslím, že by malo Monaco horší los ako PSG

Reagovat
castelL

Bastia a Caen u PSG, spoločný súper St. Etienie a Monako má Lille a Rennes

Reagovat
Israha

Paradoxně Caen a Bastia mají o co hrát, na rozdíl od Rennes a Lille, takže jestli má někdo reálně těžší los, je to PSG. Ne sice papírově, ale v kontextu aktuální situace v tabulce jo.

Reagovat
Pyroman

Monako má nejtěžší zápas v Nancy teď o víkendu, tam si i myslím, že ztratí, ale minimálně Lille doma by měly být pohodové 3 body a z dvojzápasu s ASSE a Rennes minimálně jednu výhru taky urvou, a to už jim bude stačit.

Reagovat
smazaný uživatel

No co to předvedl Di María...

Reagovat
smazaný uživatel

Parada, Monaco uz to snad da! Kazdopadne Emery by mel letet.

Reagovat
Pyroman

PSG Totální rozklad v přímém přenosu. Trochu škoda, že je o titulu rozhodnuto "už" tři kola před koncem, ale hlavní je, že ho má Monaco.

Reagovat
Elliasson

Spíš škoda, že PSG už nemá kde ztratit.

Reagovat
Switchback

Pěkně Nice, Di María je odpad

Reagovat
teenz

Reagovat
REPLIKATOR

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Nice tak snad uz Monaco vybojuje titul

Reagovat
smazaný uživatel

skoda,ze je neporazi v tabulce

Reagovat
Miguel19

Emery je dobrej tragéd.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Langi

Jsem zvedavy jestli v lete pujde...protoze letosni sezona z jejich pohledu nema obdoby...Blanc uhral vic a taky byl bez rozpaku odejit

Reagovat
Kucka

Emeryho podle mě podrží, vyhraje zřejmě oba domácí poháry, v LM vypadl poměrně smolně a v lize Monako jede jako mašina. Neumím si moc představit, kdo by to po Unaiovi vzal, stává se z toho dost horké křeslo ve stylu "vyhraj minimálně LM a ligu, nebo máš padáka".

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu Emery poměrně solidně prokázal, že na PSG nemá ani zdaleka tak, jako Blanc a že to je jednoduše krok ještě dozadu, čili neni moc důvod ho tam držet. ty jeho neúspěchy nejsou úplně náhoda, nechali se předčít ve skupině tragickým Arsenalem a v lize ztráceli uplně trapně, Monaco taky ztrácelo a ten titul by s Blancem určitě pohlídali

Reagovat
Pyroman

Poměrně smolně? Rozhodčí nerozhodčí, ten zápas byl totální výbuch od PSG i Emeryho, to by samo o sobě mohlo stačit na vyhazov.

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Godwinson

Rozhodně poletí, nic jiného není možné.

Reagovat
Pyroman

Skoro určitě půjde, byli by blázni, kdyby ho tam nechali. Dost možná se bude dělat čistka i na vyšších místech, k tomu Kluivert jako sportovní ředitel prý taky končí, to by Emery musel mít neskutečné štěstí, aby tomu unikl. Za celou sezónu neudělal žádný herní progress, tým pod ním nezvládl snad ani jeden fakt důležitý zápas (možná jen finále CdlL) a těch manažerských failů, které nasekal, bylo na klub jako PSG šíleně moc.

Reagovat
Elliasson

Není, ale musí mu ten tým sednout. Nepodařilo se to ve Spartaku Moskva a zatím moc ne ani v PSG.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele