Ligue 1 - preview 33. kola

24.04.2009, 08:25, aktualizováno 26.04.2009, 09:54
Previews
Kvůli včerejšímu pohárovému zápasu se takřka všechny zápasy francouzské ligy hrají až dnes. Toulouse hraje doma proti Lorientu, Marseille zajíždí do Lille. Situace je zajímavá i na druhém konci tabulky. Záchranářský duel se odehraje v Sochaux, které musí sebrat body Valenciennes.
Olympique Lyon - Paris Saint-Germain  (pátek 20:30)
Bitva, která rozhodne o tom, zda-li jeden z celků může ještě dosáhnout na titul. A především pak pro Lyon, jenž narozdíl od PSG má ambice dosáhnout na svůj osmý v řadě. Olympique je pod obrovským tlakem. Jestli totiž i tentokráte zaváhá a Marseille s Bordeaux ne, zřejmě může vítězství v Ligue 1 pro letošek zamávat.

Na prvních třech místech jsou vměstnaní Marseille, Bordeaux a pak Lyon. Mezi nimi je zatím v celku stažitelný čtyřbodový rozdíl. Za nimi číhá ještě na čtvrté pozici Paris SG, které má jen o bod méně než jeho páteční soupeř. Matematika je tedy jednoduchá. Jestli Lyon s Pařížany prohraje a Marseille, ačkoli to v Lille rozhodně nebude mít lehké, zvítězí, sedm bodů bude i na dlouho neomezeného vládce hodně. "Zápas s PSG má pro nás zásadní význam," jenom potvrzuje důležitost mače domácí trenér Claude Puel.

Oba celky se nemohou pyšnit takovou skvělou formou jako mají právě Bordeaux nebo Marseille. Takže se čeká opravdu vyrovnané střetnutí. Jenže abychom pouze nedostávali pod těžkou deku Lyon, i pro hosty je zisk bodů hodně podstatný. Po dlouhé době se totiž chtějí probojovat do Ligy mistrů a tu zaručuje pouze třetí příčka. Prohra by znamenala čtyřbodový deficit za vysněným cílem.

V opačném případě by se ale PSG nejprestižnější soutěži přiblížilo hodně na dosah. A navíc by se bez problémů vrátilo zpět do bojů o titul, který však není prvořadým úkolem. Sečteno, podtrženo - žádný z týmů nechce mít v tomto kole nulový počet bodů. Jeden zápas jim totiž možná nadobro zhatí plány. "Tohle pro nás bude psychicky náročné a nervy drásající utkání," přiznává zkušený defenzivní záložník hostí Claude Makelele.

PSG má možná oproti Lyonu jednu výhodu. Zatímco domácí v minulém kole čekalo přetěžké utkání v Bordeaux, ve kterém mimochodem prohráli 0:1, spadli na třetí pozici a výrazně si tak zkomplikovali situaci, hosté sehráli nenáročné s posledním Le Havre. Po psychické stránce na tom mohou být zkrátka lépe, mistra už navíc na podzim v Parku princů porazili brankou Giulyho 1:0. "Čeká nás hodně kvalitní soupeř," ví přesto moc dobře Makelele. "Ale pokud se chceme probojovat do pohárové Evropy, musíme získat body. Nesmíme už prohrát s našimi konkurenty."

Co Pařížanům hodně sráží vaz, jsou právě vzájemné souboje s přímými soky na vedoucích pozicích, na které Makelele upozorňoval. Na jaře prohráli vysoko 0:4 v Bordeaux, 1:3 doma s Marseille a i neslavně 1:4 v Toulouse. Bude se opakovat něco podobného i tentokrát? "Neúspěch v Bordeaux jsme už přešli. Teď víme, jak důležité utkání s PSG nás čeká. Musíme vyhrát, abychom se udrželi v tomto dobrodružství," věří si na PSG stratég Puel.

I tak to bude mít Olympique se ziskem osmého titulu v řadě hodně těžké. Třeba domácí ztráty s Auxerre nebo Monakem ho můžou v konečném účtování hodně mrzet. Ještě ho do konce ligy čeká zápas na půdě vedoucí Marseille i v Toulouse. "Před námi je šest kol a netřeba mnoho otázek. Potřebujeme opět jít za štěstím a dát věci zpátky správně do pohybu," burcuje Puel.

Na obou stranách jsou dvě absence. Lyon se bude muset obejít bez stále zraněných Césara Delgada a Sidneyho Govoua, PSG definitivně postrádá stopera Sammyho Traorého, jenž má problémy s přitahovačem, a záložník Clément Chantome marodí s poraněným stehnem.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Clerc, Cris, Boumsong, Grosso - Toulalan - Keita, Makoun, Juninho, Ederson - Benzema
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Landreau - Ceará, Camara, Sakho, Armand - Sessegnon, Makelele, Clément, Rothen - Giuly, Hoarau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.20 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Nancy-Lorraine - FC Nantes  (neděle 17:00)
Souboj dvou sousedů v tabulce může mnohé napovědět o tom, kdo se na konci Ligue 1 bude moci radovat z udržení. Lepší výchozí pozici má Nancy, které má na sestupové pásmo náskok čtyř bodů. Nantes je na tom o tři body hůř.

Hosté zajíždějí na východ Francie s jednou ukončenou šňůrou. V minulém kole konečně získali tři body - po bezmála čtyřech měsících. Také díky tomu se odpoutali ze sestupového pásma, ve kterém se místo nich ocitlo Caen. Zelenožlutí navíc vstřelili gól po téměř měsíc trvajícím neplodném obdobím.

Přesto si svěřenci Elieho Baupa nemohou být ničím jistí. Nad sestupovým pásmem se vznášejí o pouhý bod, přičemž jejich soupeři nemají příliš těžký los. "Víme, že v posledních zápasech musíme zabrat. Není zde žádné místo k odpočinku. Žádné místo k odpočinku, žádné místo k prohrám, na nic takového nemáme čas. Musíme držet svoje nervy na uzdě a držet se našeho plánu až do 95. minuty. Nyní jsme v naprosto jiné pozici, než v jaké jsme byli na začátku sezony," prohlásil kouč hostů Baup.

Stejně jako Nantes, zažívalo Nancy ještě nedávno špatné období. Až v minulých dvou kolech se tým Pabla Correy zvedl a v Ligue 1 si připsal hned dvě výhry v řadě. Díky vítězství na půdě Caen a domácí výhře nad Valenciennes se Nancy posunulo na patnácté místo. Na sestupové pásmo má ale náskok pouhých čtyř bodů.

Domácím bude ale v důležitém utkání za třetí výhrou v řadě chybět jejich nejlepší střelec. Desetigólový Youssouf Hadji, který se trefil v obou předchozích duelech, má problémy s přitahovačem. Mimo budou i jiní důležití hráči základní sestavy - obránce Michaël Chrétien a záložník Pascal Berenguer. Zraněný je pak Veigar Pal Gunnarsson, lednová posila, a obránce Helder. Kanárkům bude chybět pouze jeden hráč, přesto se jedná o klíčového hráče - druhého nejlepšího střelce týmu Christiana Bekamengu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.85 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
Podle tabulkového postavení by zřejmě nebylo co řešit. Nicméně zbývá několik kol do konce a Nice už opravdu o nic nejde, své postavení už skoro nemá šanci vylepšit a zezadu se tlačí pouze dva konkurenti, ostatní mají výraznější ztrátu. To St. Etienne se nachází na sestupové pozici, ale pouze o skóre. K tomu i další příčky nejsou nedostižitelné, a tak stačí pouze nadprůměrné výkony, aby nastalo v hostujícím táboře alespoň trochu klidu.

Nice se v poslední době skoro vůbec nedaří, z osmi duelů vyhrálo pouze jednou a z venkovních trávníků si dokonce neodvezlo ze čtyř zápasů ani bod. Doma to o moc lepší není, tři remízy v řadě nevěštily nic dobrého a vlaštovkou je proto pouze úspěch nad konkurenčním Lorientem. Nice se trápí povětšinou v defenzívě, kdy téměř v každém střetnutí inkasuje a proto rychle přišlo a pohárové ambice.

Hosté na tom byli až do minulého zápasu strašidelně, jasně vypadli z Poháru UEFA proti Brémám a v lize dokonce prohráli čtyřikrát v řadě za sebou. Jenže naposledy proti favorizovanému Lille uspěli v poměru 2:1 a udrželi si velmi reálnou naději na účinkování v příštím ročníku Ligue 1. Avšak na půdě Nice se jim nedaří, dvakrát tady v minulých sezónách prohráli, naposledy 3:0.

Na ve "V tváří tvář Lille jsme ukázali velkého ducha a obrovské srdce. Tohle vítězství náš svět dostalo do dobré pohody. V tabulce to ovšem tak růžové není, až zas tolik to neznamenalo. Musíme v tomto trendu pokračovat, naše mentální síla může hodně vyrůst."

Poraněné stehno trápí důležité domácí duo, mimo je záložník Blaise Matuidi a obránce Sylvain Monsoreau. Naopak dobrou zprávou je návrat brankářské jedničky Jeremiea Janota, který nehrál proti Lille, ale ve středu se zapojil do plného tréninku a měl by být fit. Domácí mají na marodce Kafoumba Coulibaly (svalové problémy), Onyekachiho Apama (koleno) a Habiba Bamoga (poraněný přitahovač), mimo je též vykartovaný Geralda Cida.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.10 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AJ Auxerre - SM Caen  (neděle 17:00)
Pokud chce Caen ještě pomýšlet na udržení v lize, bude si muset v 33. kole poradit s Auxerre. To je momentálně na desáté pozici, přesto nemá udržení v nejvyšší lize jisté.

Caen zažívá v posledních týdnech smolné období. Nejdříve v minulém kole prohrálo se svým konkurentem o udržení Nancy gólem v posledních pěti minutách, v zápase se navíc zranil jeden z klíčových hráčů. Benjamin Nivet do minulého zápasu nevynechal jediné utkání, nyní se bez něho budou muset hosté obejít až do konce sezony.

Tím ale výčet zraněných klíčových hráčů nekončí. Argentinský obránce Pablo Barzola má problémy s přitahovačem a podobné problémy má i jeho defenzivní kolega Youssef El Arabi. Řada zranění nemůže těšit kouče Caen, Francka Dumase, který byl po minulém zápase hodně rozčarován. Prohraný zápas s Nancy dokonce označil Dumas za noční můru. "Když jste viděli, jak ten zápas probíhal, tak je vážně velice frustrující, když se domů vracíte s prázdnou," dodal.

Caen do této chvíle drželo třízápasovou sérii bez porážky, kvůli prohře proti Nancy se ale posunulo do sestupového pásma. Na sedmnácté Sochaux ale ztrácí pouze jeden bod. Na rozdíl od svých nedělních soupeřů, mají fotbalisté Auxerre záchranu prakticky zajištěnou. Díky výhře nad Sochaux se dostali dokonce na desáté místo a na sestupující St. Etienne mají náskok solidních osmi bodů.

Domácím bude v zápase chybět třígólový útočník Julien Quercia, který si obnovil zranění kolene a na hřišti se neobjevil již od prosince. Levonohý střelec si v této sezoně již nezahraje, obránce Cédric Hengbart již bude připraven. Pouze za rezervu Caen si zahraje útočník Toudic a obránce Boucansud, kteří byli donedávna zranění.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.00 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Le Havre AC - Grenoble Foot 38  (neděle 17:00)
Fotbalisté Le Havre se nejspíše smířili s tím, že po letošní sezóně nejvyšší francouzskou ligu opustí a už se připravují na nový ročník v nižší soutěži, po kterém se budou chtít mezi elitu jistě vrátit. Jasným "znamením" je totiž dopředu avizovaná změna brankáře.

Přednost před 37letým Revaultem by měl dostat jednadvacetiletý Johnny Placide. "Zařadil jsem Johnyho do prvního mužstva na sérii tří utkání. Chci vidět, jestli už přišla doba na to, aby byl Placide natrvalo zařazen do prvního mužstva. Johnny je obrovský talent a tento zápas není důležitý jen pro něho, ale i pro budoucnost celého klubu," nechal se slyšet kouč domácích Hantz a dodal: "<Christophe Revault zůstává i nadále brankářem Le Havre a do budoucna s ním stále počítáme."

Revault si mezi náhradníky sedne po nepříliš povedeném utkání proti PSG, ve kterém Le Havre prohrálo 3:0. Ani Grenoble za sebou nemá nijak oslnivé výsledky. Sérií tří porážek v řadě přerušilo až minulý týden překvapivé vítězství 1:0 nad Toulouse. V průběhu týdne se ale hosté "vrátili do starých kolejí", když v semifinále Francouzského poháru nestačili na Rennes, prohráli 1:0 a s tímto pohárem se loučí. Hráči Grenoblu mají na svém kontě 38 bodů a případné vítězství by jim pravděpodobně zajistilo už jistou záchranu v soutěži.

Hostům budou chybět zranění Jemmali, Akrour a Baning, domácí by měli nastoupit v nejsilnější možné sestavě.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 2.90 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Sochaux - Valenciennes FC  (neděle 17:00)
Další z těch veledůležitých soubojů o záchranu, těžko tipovat vítěze předem. O něco lépe je na tom hostující tým, ten se však v nejbližší době klidně může dostat zpátky do sestupové zóny, a tak body jsou každý týden nutností. Sochaux se dostalo po polovině sezóny z nejhoršího a hlavně díky brankám Václava Svěrkoše opustilo nelichotivé pozice. Náskok ale není žádný a pokud nedokáže doma proti takovým soupeřům vyhrávat, situace bude kritická.

Sochaux po střídavých výsledcích zklamalo v minulých dvou kolech, kdy nejprve prohrálo na půdě podceňovaného LeMans a pak v domácí bitvě podlehlo houževnatému Auxerre. Předtím ovšem sehrálo s šestibodovým úspěchem velmi kvalitní bitvy s Rennes, Lyonem a Nancy. Hlavně ta s loňským mistrem přes nulový zisk měla velmi dobré ligové parametry. V poslední době mají domácí problém se střílením branek, kvůli nemoci Václav Svěrkoš pomoci nemůže.

Hosté neuspěli také v minulých dvou kláních a prohráli též na domácím stánku, dokonce podobně se jim nepodařilo rozvlnit síť, a tak to vypadá prozatím z tohoto aspektu na remízu. Naposledy tedy hosté porazili na vlastním stánku Auxerre, předtím dokonce neskutečně třináctkrát po sobě bodovali a jsou společně s Caen neohroženými remízovými králi letošního ročníku. Oba soupeři se v předchozí době potkali jen dvakrát, v obou domácí uspěli poměrem 1:0.

Sochaux postrádá pouze Svěrkoše, naopak do sestavy se vrací po svalových problémech Sloan Privat. "Většina fanoušků začala jásat, že jsme zachráněni a že se není čeho bát. Musím ovšem zdůraznit, že to by jsme měli být opravdu výše. Do konce sezóny nás čeká tvrdá práce a ta byla vždycky v souboji o udržení základem. Chtěli by jsme konečně poprvé v sezóně venku zvítězit, pak by jsme mohli být v relativním bezpečí," uvedl trenér hostů Antoine Kombouare. Tomu bude v sestavě chybět jen Jeana-Claude Darchevilla (poraněné lýtko).
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 2.85 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Le Mans UC 72 - AS Monaco  (neděle 17:00)
33. kolo nejvyšší francouzské soutěže svede proti sobě Le Mans a Monako, tedy mužstva, která se pohybují v klidném středu a jejich pohyb tabulkou jedním či druhým směrem se už příliš očekávat nedá.

Kouč Monaka Ricardo přesto nabádá před utkáním na půdě Le Mans své hráče k tomu, aby navázali na dobré výsledky z posledních dvou měsíců a ziskem tří bodů se definitivně vyhnuli sestupovým starostem. Monako za posledních devět týdnů prohrálo pouze třikrát, nejpřekvapivější porážkou byla domácí prohra s posledním Le Havre na začátku dubna. Naopak minulý týden knížecí klub porazil Rennes 3:1 a vrátil se zpět do horní poloviny tabulky.

"Máme za sebou povedenou šňůru zápasů, ve které chceme pokračovat i nadále," řekl trenér hostů Ricardo a dodal: "Chtěli bychom jít v tabulce ještě výše, ale nejprve musíme získat pár bodů, které nám zajistí klidný konec soutěže."

Domácí dali zapomenout na dvě porážky z přelomu března a dubna, když v posledních dvou kolech stejným výsledkem 2:0 porazili doma Sochaux a před týdnem vyhráli ve Valenciennes. "Věděli jsme, že v těchto utkáních proti soupeřům z nižších pater tabulky musíme bodovat," řekl obránce domácích Cerdan.

Hosty potkalo v průběhu týdne několik zranění, do kategorie těch vážnějších se ale zařadily pouze problémy s přitahovačem Juana Pabla Pina, které mu nedovolí v neděli nastoupit. Alonso, Licata a Diaz jsou mimo hru už delší dobu. Domácí Le Mans žádné zranění nehlásí.

Henri Legarda nesmí měsíc vykonávat funkci prezidenta Le Mans, Francouzská fotbalová federace ho tak potrestala za kritiku rozhodčího po utkání s Lyonem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.80 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - FC Lorient  (neděle 17:00)
Nepříliš povedený týden mají za sebou fotbalisté Toulouse. Kromě toho, že v minulém kole podlehli Grenoblu, ve středu také nezvládli utkání Francouzského poháru proti druholigovému Guingampu. Dvě porážky v řadě mohou domácí fotbalisté "odčinit " v neděli, kdy na svém hřišti hostí Lorient.

Druholigový Guingamp se po půlhodině hry ujal vedení, od 50. minuty ale hrál pouze v deseti lidech, když byl vyloučen Soumah. Toulouse výhody jednoho hráče v poli dokázalo využít v 70. minutě, kdy vyrovnalo na 1:1. Hosté se ale nevzdávali a v 90. minutě se postarali o velké překvapení, gólově se totiž prosadil Sene a poslal Guingamp do finále. "Výsledkem jsme velice frustrovaní. Nyní je ale čas na tuto porážku zapomenout a vyhrát ligové utkání proti Lorientu," nechal se slyšet toulouský obránce Congre.

Kouč Toulouse Casanova, který dokázal z týmu hrajícího ve spodních patrech tabulky vybudovat mužstvo bojující o pohárovou Evropu, dodal: "Řekl jsem hráčům, že tato sezóna je rozehraná výborně, ale že ještě není zdaleka její konec."

Lorient bude chtít zastavit sérii dvou porážek v řadě, tým podlehl Nice 2:0 a v minulém kole nestačil na Marseille a před vlastním publikem prohrál 1:2. Mužstvo je se ziskem 38 bodů na jedenácté příčce a k úplně jistotě záchrany v soutěži mu bude pravděpodobně stačit už jen jedno vítězství.

Hostům budou chybět zranění Saifi, Audard, Vahirua a Le Lan, který si odpykává jednozápasový disciplinární trest za červenou kartu. Toulouse se musí obejít bez Larsena, Cesara a M'Bengueho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.20 - 5.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Marseille se dočkala dalšího zaváhání obhájce titulu z Lyonu. V neděli jí ale žádný jednoduchý soupeř také nečeká. V 33. kole zajíždí na půdu šestého Lille, které stále pomýšlí na Ligu mistrů.

Marseille má velikou šanci odskočit svým pronásledovatelům. V nejlepším případě pro OM by se náskok mohl navýšit až na pět bodů před druhým Bordeaux. To má před sebou těžký zápas v Rennes, který se ale kvůli finále Ligového poháru odehraje až v úterý.

"Vítězství by nám velmi pomohlo. Pokračovali bychom v dobrém výsledkovém rytmu a navíc si udrželi odstup od našich pronásledovatelů," zaspekuloval suspendovaný kapitán hostů Cana.

"Teď je právě ten moment, kdy musíme zabrat a utéct našim soupeřům," dodal. Utíkat svým soupeřům už ale nemohou bílomodří v Poháru UEFA, kde je před nedávnem vyřadil ukrajinský Šachtar. Ten postoupil po skóre 4:1. V lize je to ale jiné a svěřenci Geretse naposledy ztratili body téměř před měsícem, když remizovali 0:0 s Valenciennes. Od té doby si připsali pět výher.

Marseille je navíc venku vůbec nejsilnějším celkem. Pouze jednou odjížděl ze stadionu svého soupeře s prázdnou, z 16 zápasů dokázal hned devět vyhrát, a získat tak 33 bodů. Lille se naopak může pochlubit skvělou domácí bilancí. Doma prohrálo pouze jednou a celkem si připsalo 37 bodů.

Porážka v minulém kole proti St. Etienne nejspíš vzala Lille definitivně naději na titul, měsíc před koncem soutěže ale nadále může pomýšlet na Ligu mistrů. "Marseille střílí hodně gólů, na druhou stranu i velice zodpovědně brání. Mají také hodně individualit, náš tým ale rozhodně není horší a může se momentálním lídrům vyrovnat," věří útočník domácích Fauvergue. Za pravdu mu dávají i statistiky, OM naposledy venku porazilo Lille před třemi roky. Rozhodující branku tehdy vstřelil nadějný mladíček Samir Nasri. "Chceme se kvalifikovat v příští sezoně do pohárové Evropy. To znamená vyhrávat. Nesmíme brát ohledy na to, s kým hrajeme," dodal dále dvougólový střelec Lille.

Kouč domácích Ricardo Garcia se bude muset opět obejít bez útočníka Tulia De Mela, který zraněný již od konce prosince. Po zranění se naopak vrací věčně střídající záložník Stéphane Dumont. Hosté se budou moci spolehnout na střelecké schopnosti Mamadou Nianga, který se zotavil po lehkém poranění. Naopak mimo je střelec Sylvian Wiltord. Zranění jsou stále obránce Rodriguez, Taiwo a Bonnart, kapitán Lorik Cana je suspendovaný.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.15 - 2.45
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille321810454:2864
2.Girondins Bordeaux32188651:2962
3.Olympique Lyon32179643:2560
4.Paris Saint-Germain32185946:3359
5.Toulouse FC321511638:2256
6.Lille OSC321511644:3156
7.Stade Rennes321215534:2551
8.OGC Nice321281236:3544
9.AS Monaco3210101239:3940
10.AJ Auxerre321171426:3140
11.FC Lorient329111238:3838
12.Le Mans UC 72321081438:4438
13.Grenoble Foot 38329111222:3338
14.Valenciennes FC328121228:3336
15.AS Nancy-Lorraine32991431:4036
16.FC Nantes32891528:4333
17.FC Sochaux327111433:4132
18.AS Saint-Étienne32951829:4832
19.SM Caen326131335:4131
20.Le Havre AC32632325:5921
Zbývající zápasy
29.04. 20:00Stade Rennes - Girondins Bordeaux

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobrej tip, Paříž nepohraje!

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

podme PSG

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu, aby někdo sesadil krále je potřeba všech týmů ve špičce tabulky.. Proto dneska---ALEZZ PSG ! !

Reagovat
božský John

Allez OL!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Tak mně je jedno,kdo bude druhej za náma. Ale je lepší,když se utrhnou 3 týmy(my,vy a Ol),než aby se tam přikakalo ještě PSG..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo bude druhej za náma Tak jako já bych hlavně chtěl, aby po těch letech vyhrál někdo jinej než Lyon. Navíc, dkyž vyhraje, tak je pro OM největší soupeř.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon to dnes doma zvladne

Reagovat
Arne

Allez l'OL.

Reagovat
Shevchenko

Lyon vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

solidní spektákl . nedávám Pařížanům přehnané naděje, ale jít před Lyon, o 2 body za OM, které to nebude mít v Lille snadný, je krásná představa

p.s.: SAKHO

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska je PSG může klidně porazit, klidně bych si na to vsadil.Ten kurs je hodně lákavej

Reagovat
smazaný uživatel

to rovnou muzes hodit prachy z okna

Reagovat
onze

PARIS SAINT GERMAIN ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Výkony Lyonu , hráč jako Benzema by měl dělat zázraky na počkání, jinak může zůstat tam, kde je...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele