Ligue 1 - preview 32. kola

18.04.2009, 08:20, aktualizováno 19.04.2009, 09:57
Previews
Nesmírně zajímavé duely dnes nabízí francouzská Ligue 1. Ve vzájemném souboji o titul se utká domácí Bordeaux s Lyonem, který má v tabulce jen o bod více. Momentální lídr Marseille zajíždí do Lorientu a další uchazeč o přední pozice pařížský Saint Germain bude hostit Le Havre.
FC Sochaux - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Český útočník Václav Svěrkoš, tahoun francouzského Sochaux, trpěl v průběhu týdne zánětem průdušek. Ačkoli poslední prohra 0:2 na půdě Le Mans šestnáctému celku Ligue 1 nezpůsobila pád do sestupového pásma, tentokráte by mělo doma s Auxerre bodovat. Jelikož je ostrostřelec Svěrkoš zdravý, může zvýšit svůj gólový účet, který je nyní na čísle šest.

Domácí bojují o holou záchranu. Ale poté, co přivedli v zimě ostravského forvarda Václava Svěrkoše, začínají konečně vyhrávat a mají velkou šanci se zachránit. Právě vítězství za tři body mužstvu citelně chyběla, aby se odpoutalo ze sestupových pozic. Statistika Sochaux z domácího stánku Stade Auguste Bonal musí soupeře z Auxerre dosti varovat. I díky velké zásluze Svěrkoše tam totiž již třikrát v řadě Gillotovi hoši vyhráli.

Ani jedenácté Auxerre není zatím zcela zachráněno. Samozřejmě že sedm bodů na sestupové pozice zdá se být dostatečný náskok. Pokud však chce mít ve zbytku ligy opravdový pokoj, nemělo by ho jen tak zbůhdarma vypustit. "Potřebujeme tak jedno dvě vítězství, abychom zůstali klidní," přál by si kouč Jean Fernandez. "Stále totiž víme, že osm klubů včetně toho našeho ještě nemá nic jistého."

Fernandezova parta prohrála v posledních dvou kolech a nevstřelila branku. Valenciennes s Bordeaux jsou ovšem hodně nepříjemné mančafty. Sochaux se vší úctou letos jejich kvalit nedosahuje, přesto hostující stratég nic nepodceňuje: "Hrajeme s týmem, který má především doma skvělou formu."

Auxerre, jemuž budou chybět kvůli zranění Amadou Sidibe, Robert Popov a Julien Quercia a nejistý je start také u rekonvalescenta obránce Cedrica Hengbarta, se na Sochaux daří. I na podzim nad ním vyhrálo 1:0. Zajímavostí je, že Sochaux doma od roku 1989 až na jeden případ za posledních 14 zápasů vstřelilo Auxerre maximálně jednu branku. Domácí Maurice-Belay má zlomený kotník, do sestavy se však vrací Carlao.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 2.85 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Grenoble Foot 38 - Toulouse FC  (sobota 19:00)
Náročný program čeká na oba sobotní soupeře, Grenoble i Toulouse odehrají během pěti dnů hned dva zápasy. Kromě vzájemného sobotního utkání čeká na oba celky v úterý, resp. ve středu i semifinále Francouzského poháru.

Obě mužstva mají v Coupe de France výhodu domácího prostředí, na Toulouse čeká druholigový Guingamp. Grenoble má daleko těžšího soupeře v podobě Stade Rennes. Pokud by se obě mužstva probojovala do finále, znovu na sebe narazí 9. května na Stade de France.

Před sobotním duelem má každý z týmů úplně jiné postavení v tabulce, zatímco domácí jsou jen pět bodů nad sestupovým pásmem, hosté jsou na čtvrtém místě a čeká je ještě tvrdá bitva o příčky zajišťující pohárovou Evropu. "Letošní sezónu jsme rozehráli skvěle, teď se nám sice pár utkání nepovedlo, ale ještě jsme rozhodně neřekli poslední slovo," nechal se slyšet útočník Toulouse Mansare a pokračoval: "I s pohárovými zápasy máme před sebou ještě osm nebo devět utkání. Nyní jsme na čtvrté pozici, ale pokud to bude možné, chceme jít ještě výše," dodal 27letý útočník.

Grenoble má na svém kontě z posledních tří ligových utkání tři porážky a nelichotivé skóre 3:9. Ani pětibodový náskok na prvního sestupujícího nemůže domácím hráčům zajišťovat příliš klidné spaní. Mužstvu navíc bude chybět zraněný Baning a potrestaný Batlles. Toulouse se musí obejít bez Cesara, kterého vyřadil pochroumaný kotník a také bez M'Benguea, který si odpykává disciplinární trest.

Toulouse nemůže do příští sezóny počítat s Ilungou, který změnil své roční hostování ve West Hamu United na trvalý přestup.
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Wimbée, Jemmali, Paillot, Romao, Cesar, Vitakic, Regragui, Moreira, Courtois, Grandin, Boya
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Carrasso, Congré, Cetto, Fofana, Mathieu, Braaten, Didot, Capoue, Sissoko, Mansaré, Gignac
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 2.85 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valenciennes FC - Le Mans UC 72  (sobota 19:00)
Na první pohled se možná zdá, že oběma celkům nemusí o nic jít. Pozice v klidném středu tabulky určitě vyhovují, ovšem i když se o tom tolik nehovoří, i sousedé v tabulce, dvanácté Valenciennes s třináctým Le Mans, mohou ještě sestoupit do nižší soutěže. Komu se však podaří získat tři body, může mít do konce soutěže o velkou starost méně.

Protože náskok na sestupové příčky by se díky případným třem bodům pohyboval v rozmezí osmi až devíti bodů, těžko by už z oněch kalných vod daného vítěze utkání v šesti zbývajících kolech předehnal. Naopak poražený by si musel dávat ještě velkého bacha. Ačkoli v Ligue 1 jsou rozhodně i horší mančafty než jsou Valenciennes s Le Mans, které na pád do druhé ligy pasovány určitě nejsou.

V minulém kole si připsaly naprosto odlišné výsledky. Zatímco hosté vyhráli doma 2:0 na Sochaux, VA po 13 zápasech v řadě bez prohry stejným výsledkem podlehlo v Nancy. "Moji hráči nepředvedli takový výkon, jaký jsem si přál," hodnotil trenér Antoine Kombouaré. "Zlobili jsme se, že jsme oba góly dostali ze situace mrtvých míčů. Musíme být na sebe pořád tak naštvaní, tak frustrovaní, aby se to už neopakovalo. Mentálně na to jsme připraveni."

Valenciennes hraje po zimní pauze jako vyměněné. Na podzim platilo za jasného kandidáta na sestup, ovšem především díky domácím zápasům, kde od 9. listopadu nezažilo porážku, rychle z nepříjemných spárů uteklo. Le Mans se pokusí na Stade Nungesser přerušit sérii čtyř výher Les Athéniens za sebou.

Domácí sestava se bude muset obejít bez Gregoryho Pujola, který tak po Nancy vynechá i další střetnutí, teprve třetí v sezóně. Rafael má problémy s přitahovačem, Siaka Tiéné zase s lýtkem. Dlouhodobě zranění jsou i Jonathon Lacourt a Djamel Belmadi.

Le Mans postrádá dva severské fotbalisty. Norský útočník Thorstein Helstad, s devíti góly nejlepší střelec týmu, si poranil žebra a mimo bude ještě pro dalších sedm dní. Zlomenou ruku má i jeho spoluhráč Fredrik Stromstad, takže ani on nenastoupí. Avšak jak Antonio Geder, tak Herold Goulon se dali do kupy a jsou plně připraveni zasáhnout do hry.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.92 - 3.05 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Nantes - OGC Nice  (sobota 19:00)
Do konce Ligue 1 chybí ještě sedm kol, Nice už ale prakticky nemá o co hrát. Na osmé příčce ztrácí na poháry dvanáct bodů, na sestupové pásmo má pak náskok bodů čtrnácti. Kouč domácích Elie Baup ale tuší, že jeho sobotní soupeř bude chtít vyhrát.

Domácí Nantes v minulém kole podlehlo o jednu branku Toulouse a protáhlo svou sérii bez výhry již na devět zápasů. Kvůli nepříznivé šňůře zápasů se žluto-zelení propadli až na osmnáctou, sestupovou příčku. Na sedmnácté Caen mají ale ztrátu pouze jednoho bodu.

Právě v nepříznivé situaci by Nantes mohl paradoxně pomoci soupeř, kterému už prakticky o nic nejde. Na poháry již nemůže reálně pomýšlet a na sestupové pásmo má veliký náskok. Kouč domácích s tím ale nesouhlasí: "Nemyslím si, že by k nám Nice zajíždělo bez úmyslu na výhru. Neumím si představit, že by mužstvo jednoduše posledních sedm zápasů sezony vypustilo."

"Tato situace jim může naopak pomoci, budou hrát bez stresu a mohou si dovolit hrát svoji hru," oponoval novinářům. "Naši soupeři jsou v mnohem lepší pohodě než my a je to právě naše mužstvo, které se musí nyní tlačit do útoku a bojovat o každý bod. Musíme tento zápas vyhrát," doplnil.

Nice na rozdíl od Nantes svou černou sérii v minulém kole prolomilo. Šest zápasů trvající sérii bez vítězství ukončil tříbodový zisk proti Lorientu. O dva góly se tehdy postaral mladý útočník Loic Rémy.

Hosté do sestavy budou moci zpět přivítat sedmigólového útočníka Habiba Bamoga, který měl problémy se žaludkem. Domácím budou pravděpodobně stále chybět zranění útočníci Ivan Klasnic a Filip Djordjevic. Své zranění naopak doléčil francouzský záložník Aureilien Capoue.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.00 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - Stade Rennes  (sobota 19:00)
Mužstva s hodně nevyrovnanými výkony na sebe narazí v sobotu v Monaku. Knížecí klub, který se pohybuje ve středu tabulky, hostí fotbalisty Rennes, kteří díky několika výpadkům už ztrácí pět bodů na pohárové pozice.

Nevyváženost zápasů Monaka jasně ukazují poslední dvě střetnutí. Před 14 dny knížecí klub před vlastními fanoušky podlehl poslednímu Le Havru, ale minulý týden dokázal remizovat na hřišti silného Lyonu. Právě v minulém zápase mohli diváci vidět pravděpodobně nejlepší výkon Monaka v tomto ročníku Ligue 1. Trenér Ricardo doufá, že jeho svěřenci na skvělé vystoupení naváží i v sobotu: "V letošní sezóně předvádíme velmi rozporuplné výkony. Ale já doufám, že si hráči vezmou to nejlepší z utkání proti Lyonu a zápas proti Rennes dotáhneme do vítězného konce. Do konce soutěže se chceme zbavit nálepky nevyzpytatelného týmu a zakončit sezónu několika dobrými výsledky," dodal kouč Monaka.

Rennes se v minulém týdnu konečně vrátilo na vítěznou vlnu, když dokázalo porazit sestupem ohrožené St. Etienne 1:0. Předtím ale získalo pouze dva body z devíti možných za remízy s Valenciennes a na půdě Le Mans. Za rámeček si také Rennes rozhodně nedá utkání proti Sochaux, ve kterém bylo smeteno jednoznačně 0:3.

Hostům bude do konce sezóny chybět dvojice Briand a Mangane, start gólmana Doucheze je nejistý. Monaku chybí Licata, Alonso a Diaz. Otazník visí nad Lekem, kterého v průběhu týdne sklátila chřipka a o jeho případném startu se rozhodně až těsně před utkáním.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.80 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SM Caen - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Oba týmy se dlouho potýkaly se ztracenou formou, v minulém kole ale uspěly. Oba týmy se pohybují okolo sestupového pásma. Nancy ale s Caen momentálně nejvíce spojuje společný sobotní zápas v Ligue 1.

Nancy se pojedenácté konečně dočkalo vyššího bodového ohodnocení, po několika remízách a prohrách přišla v minulém kole vítaná výhra proti Valenciennes. Ta posunula hosty na patnácté místo, na sestupující Nantes mají náskok tří bodů.

Výhru na domácím stadionu zařídil také křídelní útočník Youssuf Hadji, který v poslední minutě z penalty pečetil výsledek. Střelec z minulého zápasu si ale rozhodně nemyslí, že nyní bude jeho tým vyhrávat bez jakéhokoliv úsilí. "S přibývajícími koly bude tlak větší a větší, chceme si zajistit prvoligovou příslušnost co nejdříve."

"Rozhodně nebudeme na hřišti odpočívat jenom proto, že jsme porazili Valenciennes. To ještě neznamená, že vyhrajeme i v Normandii," prohlásil. "To, že jsme v minulém utkání zvítězili, rozhodně nebyla náhoda. Stojí za tím hlavně hodně tvrdé práce, která konečně začala nést ovoce," doplnil hráč, který měl ještě nedávno problémy s achilovkou. Pro tento zápas již ale bude připraven.

Zatímco Nancy si připsalo skalp Valenciennes, Caen pokořilo "pouze" poslední Le Havre v poměru 2:1. Díky této výhře se Caen dostalo mimo sestupové území, na které má ale náskok jediného bodu. První výhra po bezmála pěti měsících ale jistě dodala celému týmu sebedůvěru. Především pak nejlepšímu střelci Caen - Stevu SAvidanovi, který se trefil poprvé po osmi týdnech.

Domácím se do sestavy vrací záložník Gregory Proment, který chyběl kvůli zranění a později kvůli kartám. Hostům bude chybět hned šest hráčů - Helder, Pascal Berenguer, Gaston Curbelo a Chris Malonga jsou zranění; suspendovaný je Damien Macaluso a Alfred N'Diaye.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Lille OSC  (sobota 21:00)
Velmi těžký zápas čeká v sobotu na sestupem velmi ohrožené St. Etienne, které v rámci 32. kola nejvyšší francouzské soutěže hostí černého koně Ligue 1 z Lille.

St. Etienne, jeden z nejslavnějších francouzských klubů, prohrál poslední čtyři utkání v řadě a propadl se až na předposlední příčku tabulky. "Tlak na hráče je velký, každý den mají na očích tabulku a moc dobře ví, v jaké situaci se nacházejí," řekl kouč Perrin a pokračoval: "Ať už bude naším soupeřem kdokoliv, musíme začít sbírat body a co nejdříve se dostat ze sestupového pásma a vyhnout se tak rizikovým zápasům v budoucnu. Lille je ale velmi těžkým soupeřem, který stále pokukuje po pohárové Evropě."

Lille je na čtvrtém místě tabulky a před bezbrankovou remízou proti PSG z minulého týdne měli hosté na svém kontě 4 vítězství v řadě. V zápase proti PSG měli domácí několik vyložených šancí, ale všechny zneškodnil gólman PSG Landreau. Ten ale neměl svůj den ve čtvrtek v zápase Poháru UEFA, kdy výrazně přispěl dvěma hrubými chybami ke snadné výhře Dynama Kyjev 3:0.

Hosté postrádají zraněné Balmonta a Beriu. Domácím budou chybět Dernis, Dabo a Varrault. Do zápasu jsou nominováni i Araujo Ilan a Yohan Benalouane, kteří se na tréninku v průběhu týdne spolu poprali. "Byl to ojedinělý incident a věc považuji za uzavřenou," řekl stručně domácí kouč Perrin.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Jannot, Varrault, Tavlaridis, Bayal, Dabo, Mirallas, Landrin, Matuidi, Matsui, Ilan, Gomis
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Malicki, Debuchy, Rami, Mavuba, Plestan, Emerson, Obraniak, Chedjou Fongang, Cabaye, Bastos, Frau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.00 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Lorient - Olympique Marseille  (neděle 17:00)
Nový lídr tabulky Marseille zajíždí v neděli na hřiště Lorientu, kde se pokusí získat tři body a udržet se v čele Ligue 1. Je totiž nad hvězdy jasné, že jakékoliv zaváhání Marseille využije houf pronásledovatelů, kteří si na mistrovský titul také brousí zuby.

"Lyon byl mistrem sedmkrát v řadě a my jeho sérii chceme letos přerušit. Marseille bude mistrem! Jsme na prvním místě a toho se až do konce sezony nechceme vzdát. Do konce ale chybí ještě několik těžkých zápasů," prohlásil obránce Marseille Taiwo, který ale do utkání nezasáhne. On, i jeho spoluhráč Niang se zranili ve čtvrtečním zápasu Poháru UEFA.

Ten pro fotbalisty Marseille příliš dobře nedopadl, i podruhé podlehli ukrajinskému Šachtaru Doněck a s pohárovou Evropou se loučí. Marseille dostala pořádnou lekci z produktivity - vypálila totiž na branku Šachtaru celkem 31 krát, ale jen čtyři střely mířily na branku. To hosté se mezi tři tyče trefili pouze 3 krát, ale z toho dokázali dvakrát skórovat a na konci svítilo na tabuli skóre 1:2. "Chyběla nám přesnost. Měli jsme spoustu střel, ale jen pár z nich šlo do branky. Ke gólu je třeba nejprve trefit cíl, jinak není šance. Musíme na tom pracovat," nechal se slyšet autor jediného gólu Marseille Ben Arfa.

Marseille čeká na titul již od roku 1992 a v nejbližších 14 dnech ji čekají dva složité zápasy. Kromě Lorientu, kterému již "o nic nejde", zajíždí nový lídr tabulky na hřiště černého koně soutěže z Lille. "Následující dvě utkání ale rozhodně nebudou nejtěžší, která nás ještě čekají. Pokud získáme čtyři body z šesti možných, bude to dobré. Splníme si svoji povinnost a až pak se můžeme dívat, jak si vedou naši soupeři," řekl kouč hostů Gerets.

Hráči Lorientu se pohybují v klidném středu tabulky a k úplné jistotě záchrany jim chybí jedno či dvě vítězství. Domácí překonali herní krizi z přelomu února a března, kdy čtyřikrát v řadě prohráli. Od té doby ale podlehli až minulý týden 2:0 v Nice, předtím si na své konto připsali ze tří zápasů sedm bodů.

Domácím bude chybět Marchal, jenž si poranil kotník a připojil se k již déle zraněným Boutruchemu, Le Penovi, Pinardovi a Sorovi. Hosté se kromě zmiňované dvojice Taiwo - Niang musí obejít bez Rodrigueze a dlouhodobě zraněného Bonnarta.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.20 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - Le Havre AC  (neděle 17:00)
Pařížané aktuálně nepředvádí vůbec dobrý fotbal. Prohra 0:3 na hřišti Dynama Kyjev, která znamenala zároveň vyřazení z Poháru UEFA, byla toho jasným důkazem. Alespoň se už mohou definitivně soustředit jenom na ligu. V Ligue 1 by rádi vybojovali účast v příštím ročníku Ligy mistrů a doma nad posledním Le Havre jim nevelí nic jiného než zisk tří bodů.

Boj o titul není ještě ztracený, ale pro Le Guenovo mužstvo zůstává prioritou umístění do třetího místa. Právě to zaručuje francouzskému celku kvalifikaci milionářské soutěže. Mezi třetím Bordeaux a právě šestým PSG je pouhý tříbodový rozdíl. V našlapaném čele bude rozhodovat každý bodík a takový luxus, aby domácí nad Le Havre nevyhráli, si nemohou zkrátka dovolit. "Nebude se ale jednat o jednoduché střetnutí," varuje před podceněním druhý nejlepší střelec ligy Guillaume Hoarau.

Pro Hoaraua to bude hodně zvláštní zápas. V létě totiž právě už z téměř jistého sestupujícího Le Havru šel za větším. Na podzim sestřelil svého bývalého zaměstnavatele v novém dresu dvěma góly a výrazně pomohl k výhře 3:1. Podaří se mu podobný kousek i tentokrát? "Soupeř sem přijede hrát bez tlaku. Bude si chtít užívat atmosféru v Parku princů," má jasno Hoarau.

Le Havru opravdu prakticky ve zbytku ligy o nic nejde. Z posledního místa se už zřejmě neodpoutá, těžko by totiž mohl stáhnout jedenáctibodovou ztrátu na nesestupovou sedmnáctou pozici. Takže týmu žádná starost nohy nesvazuje. "Můžeme si na něm hodně sedřít kůži. Musíme být velmi opatrní," říká Hoarau.

V Parku princů se nehraje snadno. Sebrat body PSG se na něm podařilo pouze čtyřem mužstvem, všech 11 ostatních domácí výběr vyhrál. Chybět mu budou zranění Sammy Traoré, Clement Chantome a Mateja Kežman, avšak tyto absence nejsou příliš velkými zásahy do základní jedenáctky. Hosté postrádají potrestaného Hassaneho Allu a zraněné Abasseho Ba a Loica Nestora.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Lyon čeká možná jeden z nejdůležitějších zápasů v Ligue 1 z posledních sedmi let. Zatímco v minulosti lyonský klub bez potíží kraloval francouzské lize, nyní musí dotahovat jednobodové manko na vedoucí Marseille. V neděli se navíc utká se třetím Bordeaux.

Lyon i přes nevalnou formu dlouhou dobu vedl francouzskou ligu, v minulém kole ale nedokázal porazit Monako a o bod ho přeskočila Marseille. Po nedělním zápase by ztráta jednoho bodu mohla vzrůst na čtyřnásobek. Pokud by totiž Lyon venku prohrál s Bordeaux a Marseille o pár hodin dříve porazila doma Lorient, vedl by aktuální lídr tabulky o nevídané čtyři body.

Trenér sedminásobného mistra francouzské nejvyšší soutěže Claude Puel ale nevěří, že se o titulu bude rozhodovat právě v dvaatřicátém kole. "O titulu se v Bordeaux ještě rozhodně hrát nebude. O tom se rozhodne v každém našem zápase a zápase našich konkurentů," oponoval novinářům. "Přestože jsme ztratili první místo, život jde dál. Musíme se soustředit na další zápasy. Když jsme vedli, nemysleli jsme si, že máme ligu vyhranou. Když jsme nyní druzí, nemyslíme si, že situace je ztracená," nepozbyl sebevědomí Puel.

Se svým koučem příliš nesouhlasí největší hvězda a nejlepší střelec týmu Karim Benzema, podle něho musí Lyon bezkonkurenčně vyhrát, aby se udržel v boji o titul. "Po zápase s Monakem jsme byli velmi zklamaní, na začátku týdne jsme začali ještě více trénovat. Všichni v našem týmu věří, že získáme všechny body. Nebude to jednoduché, ale my to dokážeme. Musíme hrát mnohem lépe než proti Monaku. Jinak nemáme šanci na osmý titul v řadě," přiznal mladý kanonýr.

Lyon na konci března sice uťal dlouhou šestizápasovou sérii bez výhry a připsal si dvě výhry v řadě - proti Sochaux a Le Mans, v minulém kole ale opět klopýtl a pouze remizoval 2:2 s desátým Monakem. A zatímco Lyonští na svém stadionu až do poslední chvíle bojovali o bod, jeho konkurenti v čele s Marseille vítězili. Mometálně první tým tabulky smetl nováčka z Grenoblu 4:1, Bordeaux pak přehrálo Lorient 2:0.

Domácím se po čtyřech vítězství v řadě vrátila sebedůvěra a kouč Blanc chce hrát na vítězství. V kapse má také rekordní sérii bez prohry v domácím prostředí - 29 zápasů. "Když chcete vyhrát proti takovému týmu, jako je Lyon, nesmíte si k sobě připouštět tlak okolí. To je naopak cesta k prohře," tvrdí. "Musíte hrát kvalitně, s přesvědčením. Navíc musíte jít do zápasu s dobrou náladou," dodal s tím, že favoritem bude v zápase Lyon. "Stále si ale myslím, že Lyon se dá porazit. Jsou to držitelé poháru a po sedm let dominovali Ligue 1. Budou hrát dobře, na druhou stranu už nejsou tak dominantní jako před několika lety," uznal.

Bordeaux už se v této sezoně jednou podařilo svého nedělního soupeře porazit. V prvním zápase sezony to dokonce znamenalo první trofej pro modré - Trophée des Champions ovládli až po penaltovém rozstřelu - jinak bezbrankové utkání tak skončilo 5:4. V podzimním vzájemném duelu se ale radoval Lyon, když zvítězil 2:1. O výhru se tehdy postaral Benzema s Kallstromem, za hosty pouze snižoval Cavenaghi.

Zatímco hosté se mohou radovat z kompletní sestavy, domácím bude stále chybět několik klíčových hráčů. Dlouhodobě zraněný je brazilský obránce Henrique, na další měsíc je zraněný nejlepší střelec Cavenaghi a na přibližně stejně dlouhou dobu je mimo i křídelní útočník Jussie. Na druhou stranu nepotkaly Bordeaux další nová zranění.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Rame - Chalmé, Planus, Diawara, Trémoulinas - Fernando, Diarra, Wendel - Chamakh, Gourcuff, Bellion
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Clerc, Cris, Boumsong, Grosso - Makoun, Kallstrom, Juninho - Piquionne, Ederson, Benzema
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.10 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille311710452:2761
2.Olympique Lyon31179543:2460
3.Girondins Bordeaux31178650:2959
4.Toulouse FC311511538:2156
5.Lille OSC311511543:2956
6.Paris Saint-Germain31175943:3356
7.Stade Rennes311215433:2251
8.OGC Nice311281136:3344
9.FC Lorient319111137:3638
10.AS Monaco319101236:3837
11.AJ Auxerre311071425:3137
12.Valenciennes FC318121128:3136
13.Le Mans UC 7231981436:4435
14.Grenoble Foot 38318111221:3335
15.AS Nancy-Lorraine31891429:3933
16.FC Sochaux317111333:4032
17.SM Caen316131234:3931
18.FC Nantes31791526:4330
19.AS Saint-Étienne31851827:4729
20.Le Havre AC31632225:5621

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sochaux musí vyhrát.

Reagovat
Marv

FC Sochaux - AJ Auxerre 1

-zapas rozhodne jediny Sverkosuv gol

Grenoble Foot 38 - Toulouse FC 2

-domacim se v poslednich zapasech vubec nedari a to se potvrdi i dnes.. pokud chce Toulouse hrat LM musi takovehle zapasy jednoznacne vyhravat

FC Nantes - OGC Nice 0 (-2,5, Presny vysledek 0:0)

-silnejsi Nice uz nema prilis o co hrat, podle me si s Nantes navic stale hrajiciho bez Klasnice pohlida bezbrankovou remizu

Valenciennes FC - Le Mans UC 72 1 (-2,5)

-Valenciennes navaze na serii 4 viteznych zapasu v domacim prostredi a zaroven udela dulezity krok k zachrane, urcite nepadne vice jak 2 goly

AS Monaco - Stade Rennes

SM Caen - AS Nancy-Lorraine 1

-oba tymy v poslednim kole po dlouhe serii konecne vyhrali, hoste se dnes nedokazi vyrovnat s absenci 6 hracu a prohraji

AS Saint-Étienne - Lille OSC 10

-tezky zapas na tipovani, oba tymy potrebuji nutne bodovat Lille je sice silnejsim tymem ale AS bude mit vyhodu domaciho prostredi kde neni vubec spatne, v takto dulezitem utkani domaci urcite neodejdou s prazdnou

Reagovat
Marv

zapomnel sem na

AS Monaco - Stade Rennes 1

- Monaco podava strasne nevyrovnane vykony je schopne doma porazit Toulouse venku obrat Lyon a pak doma prohrat s Le Havrem.. Rennes se dnes definitvne oddali od poharovych pricek

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že Svěrky to rozhodne ale snad nebude poznamenaný těmi skandály v repre

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux - Auxerre 2:0 (Svěrky, Erdinc)

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak nechápu, kde berete tyhle "zaručené" informace o Klasničovi? V minulém kole normálně hrál a i dnes je naspán na soupisce k zápasu, takže informace od Maryho je poněkud nepřesná!

Reagovat
smazaný uživatel

Že Klasnič pravděpodobně nenastoupí, je napsáno ve zdroji článku. Leda že by se jeho stav za den výrazně zlepšil

Reagovat
smazaný uživatel

to ano, jistý drobný problémek má, ale nemyslím, že by nakonec nehrál. Spíše mne zarazilo to vyjádření, že již delší dobu nehraje, to není pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Neodjel náhodou něco řešit s žalobou?

Reagovat
smazaný uživatel

to řeší také, ale k zápasu je jinak normálně připraven, jde o existenční zápas a to si Klasnič nenechá ujít, pokud bude schopen alespoň na 85%. Bez něj by to bylo špatné.

Reagovat
smazaný uživatel

I zpráva o tom, že Klasnič hrát nebude, je na eurofotbalu... tak těžko říci

Nantes bude o víkendu o setrvání v Ligue 1 bojovat bez Ivana Klasniče, chorvatský útočník má problémy s tříslem.

Reagovat
Kongo

ani jeden na te fotce,uz v tech tymech myslim ze nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

no bože, to je ale neštěstí...

Reagovat
smazaný uživatel

V ligue1 se to pěkně vyostřuje Dneska zase veledůležitý zápasy, zápas Llorienti s Marseille by mohl ukázat jak to Marseille myslí s titulem vážně, šlágr kola Bordeaux s Lyonem je možná ještě důležitější, protože jestli Lyon nebude bodovat, tak se mu titul vzdálí už na míle daleko. Přejme to všem, ale samozžřejmě nejvíc Girondins

Reagovat
smazaný uživatel

Girondins to přeju o něco víc, jak Marseille, ale víc by se mi líbilo, kdyby Lyon zabral konečně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele