Ligue 1 - preview 31. kola

31.03.2017, 08:27, aktualizováno 02.04.2017, 08:33
Previews
Tahákem nedělního programu Ligue 1 bude utkání v Nice, kde třetí tým tabulky hostí Bordeaux. Lyon cestuje do Rennes a může si pojistit čtvrtou příčku, Montpellier se střetne s Toulouse a na francouzskou nejvyšší soutěž se dnes jde rovněž v Lorientu a Nantes...
Stade Rennes - Olympique Lyon  (neděle 15:00)
Rennes určitě může znepříjemnit Lyonu další tříbodový zisk. Svěřenci Bruna Génésia by však i přes ztrátu mohli nadále zůstat v klidu, jelikož mají stále zápas k dobru.

Před reprezentační pauzou se Les Gones střetnuli s PSG a vesměs doplatili na malou aktivitu ve druhé půli. "Začali jsme dobře, ale sami jsme si udělali řadu problémů, když jsme lehkovážně ztráceli míče. Potřebovali jsme tu uhrát dobrý výsledek, abychom skončili mezi prvními třemi. Samozřejmě, ta šance tu pořád je, nicméně už je to hodně obtížné," prohlásil padesátiletý kouč.

Lyon bude bez Macieje Rybuse, Maxime Gonalonse a zřejmě i bez Emmanuela Mammany. Místo kapitána by měl v záložní řadě nastoupit Lucas Tousart a vedle něj Corentin Tolisso. Přeci jen je velmi pravděpodobné, že trenér zvolí rozestavení 4-2-3-1. V takovém se místo najde i pro Depaye a o góly se pochopitelně bude starat Alexandre Lacazette.

To Stade Rennes opět vyloženého střelce nemá. Nejlépe je na tom zatím se sedmi přesnými zásahy Giovanni Sio. Ten přišel minule proti Toulouse na hřiště až v 71. minutě a Christian Gourcuff se jeho představením nebyl zrovna dvakrát spokojený. Klidně by se tedy mohlo stát, že vepředu se bude pohybovat Wesley Said.

Mimo budou jistě Pedro Mendes a Clément Chantome. Pokud se nestihne dát dohromady Ludovic Baal, bude levá strana obrany patřit Ramymu Bensebainimu. Les Rouges et Noirs si hodně slibují od Yoanna Gourcuffa, jemuž obět bude náležet post tvůrce hry. Dobře se ví, že když má formu a chuť, dokáže vskutku velké věci. Teď navíc nastoupí proti svému bývalému klubu, tudíž jeho současný zaměstnavatel rozhodně není bez šance.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.05 - 3.70 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - SM Caen  (neděle 17:00)
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Goff, Peybernes, Ciani, Koffi - Mvuemba, Lautoa - Waris, Marveaux, Cabot - Moukandjo
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Vercoutre - Silva, Yahia, Youssef - Guilbert, Delaplace, Féret, Bessat - Karamoh, Santini, Rodelin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.50 - 3.46
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - Toulouse FC  (neděle 17:00)
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Pionnier - Roussillon, Pokorný, Hilton, Mukiele - Sessegnon, Skhiri - Dolly, Boudebouz. Mbenza - Mounie
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Lafont - Yago, Diop, Jullien, Moubandje - Bodiger, Pie - Jean, Trejo, Braithwaite - Delort
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.40 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Angers SCO  (neděle 17:00)
Z posledních sedmi utkání prohrálo Nantes jediné, a sice to proti silnému Monaku. V případě výhry nad Angers by se klidně mohlo stát, že Les Canaris poskočí do horní poloviny tabulky.

V minulém kole se podařilo uhrát cenný bod v zápase s Nice: "Byl to těžký duel. Proti Nice se hraje v této sezoně hodně obtížně. Ale počínali jsme si disciplinovaně, a také efektivně. Z jedné střely mezi tři tyče jsme dali jeden gól. Hráči šli během zápasu možná až za hranici svých možností a to mi udělalo velkou radost," nechal se slyšet portugalský trenér Sergio Conceicao.

Nantes bude postrádat pouze Kolbeinna Sigthorssona. Po karetním trestu se do hry určitě dostanou Felipe Pardo a Yacine Bammou. Ve velice dobrém světle se v této sezoně prezentuje mladíček Amine Harit. Hodně zaujal i na přátelském turnaji hráčů do dvaceti let. Nicméně sám trenér se nechal slyšet, že na základní sestavu to zatím nevypadá. Nějakou porci minut by ale rodák z pařížského předměstí Pontoise.

Angers předvedlo před dvěma týdny výborný výkon proti Guingampu, když se pod výhru 3:0 gólově podepsali Bamba, Mangani a Diédhou. "Guingamp hraje velmi dobře a v této sezoně už potrápil soupeře zvučného jména. V prvním poločase jsme měli trochu štěstí, nicméně ve druhém jsme vstřelili tři krásné branky. Troufám si tvrdit, že teď nám chybí k udržení jen malinkatý krůček," hodnotil Stéphane Moulin.

Angers se bude muset obejít bez Jamela Saihiho, Alexandre Letelliera, Yoanna Andreua a Billyho Ketkeophomphonea, ačkoliv ten by se do konce sezony ještě mohl na hřišti objevit. Dá se čekat, že trenér SCO nebude chtít dělat velké změny, takže Pierrick Capelle a Issa Cissokho (bývalý hráč Nantes) začnou zřejmě na lavičce.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.20 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Girondins Bordeaux  (neděle 21:00)
OGC Nice má za sebou dvě zaváhání, kvůli kterým před sebe v tabulce pustilo PSG. Nyní má před sebou další nesnadný duel s Bordeaux.

"Za ten bod jsem rád, protože to nebyl snadný zápas. Nantes hraje pod trenérem Conceicaem výborný fotbal. Hrají s velkým zaujetím, v pohybu, tlačí se do zakončení a mají kvalitu jak na křídlech, tak ve středu hřiště. Klidně se zatáhnou, a pak vyrážejí do brejků. Nedělá jim problémy hrát na jeden dotek. Takže, jak jsem řekl, je to dobrý bod," řekl Lucien Favre.

Mario Balotelli by měl být přípraven, na rozdíl od Alassaneho Pléy. Mimo jsou také Paul Baysse a Wylan Cyprien, tedy dvě silné ofenzivní zbraně. Přesto zůstane s velkou pravděpodobností rozestavení 4-3-3 s tím, že vedle italského fotbalisty nastoupí Valentin Eysseric a Younés Belhanda. Naopak v obraně by s Dantem měl znovu hrát Maxime Le Marchand.

Bordeaux má mezi zraněnými Abdoua Traorého, Thomase Tourého, Nicolase Maurice-Belaye, Maxime Poundjeho a vykartovaný je Nicolas Pallois. Bude zajímavé sledovat, kdo nakonec dostane přednost a objeví se v záložní řadě, jestli Jaroslav Plašil nebo Jeremy Toulalan. Přeci jen na Bordeaux čeká v týdnu v rámci čtvrtfinále Coupe de France celek Angers SCO.

Před reprezentační přestávkou Les Girondins jednoznačně přehráli MHSC (5:1). "Je to skvělé vítězství. Se spoustou gólů. Ani jeden z poločasů jsme přitom nezačali nijak precizně. Na rozdíl od zápasů s Monakem a Lyonem jsme zůstali organizovaní i v pasážích, kdy měl soupeř navrch. Ten výsledek je tak jednostranný především proto, že se nám podařilo využívat protivníkových chyb," řekl Jocelyn Gourvennec.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.30 - 3.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Dijon FCO  (sobota 17:00)
Vůbec poprvé po čtrnácti ligových kolech před reprezentační pauzou Marseille remizovala. Do té doby za toto období buď vyhrála, nebo prohrála. Teď by rozhodně potřebovala první variantu, aby si i nadále udržela pátou pozici, na kterou se výrazně tlačí Bordeaux. O záchranu bojující Dijon by jí nemusel stát příliš v cestě.

OM se chce do konce sezóny bezpodmínečně poprat o evropské poháry. Jedinou variantou, jak se probojovat alespoň do Evropské ligy, je právě přes Ligue 1. Rozhodně přitom není ztracený ještě souboj o čtvrtou příčku, kterou v tuhle chvíli drží Lyon. Každopádně nejdůležitější bude udržet dál od těla tlačící se Les Girondins.

Jestli Stade Vélodrome v minulých sezónách možná mnohdy nepatřil k obávaným prostředím, nebylo zkrátka až zas takovým nezvykem, aby si odtud body odvážely i papírově slabší celky, pak letos je tomu určitě jinak. Les Phocéens z patnácti duelů před vlastními fanoušky hned desetkrát zvítězili. Naposledy doma snadno vyprovodili Angers.

Každopádně poslední bezbranková remíza na půdě Lille jeho situaci trošku zhoršila. A jeho dosavadní největší konkurent z Bordeaux má nyní stejný počet bodů. "Musím hráčům poděkovat za odvedený výkon v obraně. Nebyla to nějaká skvělá hra. Viděli jsme málo šancí, oba týmy dobře bránily a špatně útočily," hodnotil utkání trenér Rudi García.

Reprezentační přestávka pomohla dát se do kupy Patricemu Evrovi, který by teď měl působit na svém obvyklém postu levého kraje obrany, fit by měli být Tomáš Hubočan i Bafétimbi Gomis. Po suspendaci je zpět také William Vainqueur. V podstatě tak chybí pouze prakticky celoživotně zraněný záložník Abou Diaby.

Dijon naposledy zvítězil v půlce února, od té doby z možných patnácti bodů získal pouze jeden jediný. Na první nesestupové sedmnácté pozici je jen díky lepšímu skóre. Před dvěma týdny mužstvo kouče Oliviera Dall'Oglia podlehlo nejtěsnějším možným způsobem St. Étienne. "Je to špatné na všech frontách," hlesl hostující stratég.

Nově by hostům měl chybět pouze vykartovaný Loïs Diony, otazník pak visí nad startem obránce Cédrica Varraulta. "Náš přechod dopředu není dostačující. Nerozumíme si, na hřišti se špatně hledáme," vyjmenovával příčiny problémů Dall'Oglio. "Teď přitom není čas, kdy se máme bát. Jenže já cítím, že se bojíme," hlesl.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.25 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Bastia - Lille OSC  (sobota 19:00)
Do pořádné šlamastiky se během jarní části sezóny dostali fotbalisté Bastie, kteří v tuhle chvíli ztrácejí na záchranu tři body. Určitě to není žádná bezvýchodná situace, korsický celek ale především musí zlepšit disciplínu, jinak s ním bude zcela jistě amen. Lille přitom do jisté míry představuje pro domácí konkurenta v boji záchranu.

Poslední vítězství datují svěřenci Ruie Almeidy v půlce prosince, od té doby dokázali získat jen pouhopouhých pět bodů. Vedení na velice neuspokojivé výsledky reagovalo na konci února změnou trenéra, jenže ani pod Portugalcem není vidět nějaké výrazné zlepšení. Především pak proto, že Bastii sráží dolů nespočet červených karet.

Hned čtyři hráči nebudou moci nastoupit kvůli tomuto problému, Nicolas Saint-Ruf a Alexander Djiku ještě pykají za své dřívější hříchy, Lenny Nangis zase nasbíral příliš osobních trestů v podobě žlutých karet, a i když Gaël Danic na hřišti neprovedl nic zákeřného, sázel na sportovní utkání, a ani s ním se disciplinárka nemazala.

Když se k těmto absencím přidají také zranění Sadia Dially nebo Enza Crivelliho, nemají Les Bleus příliš z čeho vybírat. A zrovna v době, kdy do konce soutěže zbývá jen osm kol. Naposledy Korsičané prohráli díky vlastní brance na půdě Mét. "Pro mě to byl remízový zápas," hlesl Rui Almeida. "Každopádně můj tým ukázal svůj charakter."

Bastii se nedaří vyhrávat, jeho celkem pět tříbodových výsledků je nejmenší číslo v rámci Ligue 1. Navíc už třikrát v řadě neskórovala. "Na hřišti jsme se snažili. Sice jsme si nevytvořili moc šancí, ale to samé ani náš soupeř. Musíme pokračovat v naší práci. Musíme se zlepšit, ale přiblížili jsme se tomu, co bychom chtěli hrát," zakončil domácí trenér.

LOSC může být aktuálně relativně v klidu, ačkoli se drží v dolní polovině tabulky, jeho náskok na sestupové pásmo se zdá být dostačující. Neměl by ovšem polevit, případná porážka na Korsice by zmenšila rozdíl mezi oběma týmy na rozdíl jen šesti bodů. Hostům bude na jihu Francie chybět trio Marko Baša, Hamza Mendyl a Martin Terrier.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.03 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - AS Nancy-Lorraine  (pátek 19:00)
Páteční předehrávka nabídne relativně snadnou úlohu pro domácí Guingamp, který na Stade du Roudourou přivítá hostující Nancy. Nejen že proti hostům má lepší vzájemné zápasy, ale rovněž se těší lepší formě.

Guingamp se bude chtít omluvit svým fanouškům za to, že v minulém kole nepodal moc povedený výkon. První půle proti Angers mu ještě vyšla, ale po změně stran se jeho projev začal sypat jako domeček z karet. Pak domácímu týmu stačily tři přesné zásahy a hostující Gunigamp nedokázal adekvátně zareagovat. I proto zůstává v tabulce nejvyšší francouzské ligy až na 10. místě a Angers jej mohlo přeskočit.

Forma týmu trenéra Antoineho Kombouarého je všeobecně hodně rozkolísaná a nestálá. Za posledních deset ligových duelů se jeho svěřencům povedlo vyhrát jen dvakrát. Obě výhry ale potěšily a zároveň se udály doma. Lze tedy předpokládat, že se domácí budou před vlastními fanoušky chtít opět vytáhnout a připsat si alespoň další body.

Doufá v to i trenér Kombouaré, který na tiskové konferenci před utkáním zmínil: "Přeji si, abychom si vzpomněli na solidní domácí formu a naopak zapomněli na to, že se nám minulé kolo hrubě nepovedlo. To jsem už hráčům řekl, sedli jsme si spolu a pokusili se najít chyby, kterých jsme se proti Angers dopustili. Tentokrát to bude jiné, doma cítíme mnohem větší podporu. Nancy hraje hodně nebezpečně, takže se musíme soustředit maximálně a po celý zápas."

Nancy mnoho radosti nezažívá a poslední tři body jsou datovány na začátek minulého měsíce. Od té doby Nancy vždy těsně o jednu branku prohrává, což se stalo i v minulém kole. Nancy mělo na domácí půdě svůj duel proti Lorientu velmi dobře rozehraný a do šaten šlo za vedení 2:0, ale hosté ve druhé půli otočili utkání a nakonec slavili tři body právě oni. Arnold Mvuemba se navíc trefil až v 93. minutě!

Na to nechtějí hráči Nancy vzpomínat a místo toho doufají, že se jim povede překonat historii. Ani tam jim příliš nefandí, protože s Guingampem se utkali celkem třikrát a vyhráli jen jednou. V roce 2005 ještě v rámci Ligue 2 zvítězili na domácí půdě a teď by rádi něco podobného zopakovali.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.70 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco30225387:2671
2.Paris Saint-Germain30215460:2168
3.OGC Nice301810248:2464
4.Olympique Lyon291621160:3450
5.Olympique Marseille301371043:3746
6.Girondins Bordeaux301210842:3746
7.AS Saint-Étienne301111834:2444
8.Stade Rennes30912928:3339
9.Angers SCO301161331:3839
10.EA Guingamp301081237:3938
11.FC Nantes301081228:4438
12.Toulouse FC309101132:3337
13.FC Metz29981229:5335
14.Lille OSC30971429:3734
15.Montpellier HSC30891343:5433
16.SM Caen30951631:5132
17.Dijon FCO306101438:4728
18.AS Nancy-Lorraine30771621:4028
19.SC Bastia305101524:4425
20.FC Lorient30741932:6125
Zbývající zápasy
02.04. 20:00AS Monaco - AS Saint-Étienne (zápas odložen)
18.04. 18:30FC Metz - Paris Saint-Germain

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

hmm, tak jasna penalta za ruku, nechapu ze to rozhodci nevidel, a ze ruku od tela vyhodnotil jako "protection" ... my god.

Reagovat
Israha

Cabella in, doufejme. Gomis je po zranění z formy, dneska je tam víceméně zbytečný...tohle není jenom o nepísknuté penaltě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné že ne, ale stejně je to pro mě dost nepochopitelné že to vyhodnotil takto. Jinak co jsem napsal dole, měla byt reakce

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ja ti nevim, mě i ten zakrok na Lopeze ve vapně taky přišel takový všelijaký.

Reagovat
KillSwitch

sledujete niekto Marseille? ako to vidíte?

Reagovat
smazaný uživatel

A lopez je bohužel úplně zbytečný mi přijde, místo něho Anguissa a věřím že by převaha ze strany Marseille byla úplně jinde.

Reagovat
Israha

Jeho problém je ve fyzičce. V prvním poločase byl po nějaké době zase kvalitní, ale jeho herní styl je strašně náročný na energii a on se po necelé hodině pokaždé vyšťaví a pak už nehraje nic. Měl by hrávat z lavičky a Anguissa v základu, což koneckonců tvrdím už delší dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě tam měl byt Cabella mnohem dříve, hned když přišel (až nepochopitelně pozdě) tak to bylo hned znát. Jako Garcia nevím na co čekal, Cabellu tam hodil až v 78 a Njieho snad v 90 minutě.

Reagovat
Israha

Reakci na tohle jsem víceméně napsal do souhrnu kola, mrkni tam.

Reagovat
.13

Allez Paris!

Julo pekne otvoril na uvod, snad to urveme, aj ked z Monaca ide trochu strach

Inak sranda, ze tu neni ziaden clanok k finale CdL...

Reagovat
smazaný uživatel

to je normalni ve francii, ze ma rozhodci mikrofon?? je to dobry napad, jen skoda, ze tomu vubec nerozumim jinak k zapasu co jsem videl, tak monaco docela navedelo. a cavani je minimalne v top 7 hrotaku, ta paticka pri rohu

Reagovat
.13

cely zapas sme mali uplne ine tempo ako Monaco, cakal som od nich viac

Edi je super, on je suter a tank, ale ziaden technik. On dava 80percent golov z prvej, dnes mu tam 2 spadli krasne. Ale ked ide sam na brankara, tak to vacsinou zadrbe (ako proti Arsenalu v skupine alebo Barce)

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych rekl, ze i tu techniku ma spickovou, jedine co ma horsi jsou imo ty situace, kdy ma dost casu a zacne premyslet, jak to udela a nezahraje to tak instinktivne. navic z tech top hrotaku mi prijde spolu se suarezem nejlepsi v mezihre

Reagovat
.13

on je makac, odbeha, ale niekedy zbytocne kazi. Ja som ale spokojny. Zlatana celkom nahradza, tu auru sice nema, ale aspon je to viac timove

A o tom je futbal pre mna, idem ja do mesta

Reagovat
Spalovač šancí

ASM - PSG, klasická výměna poháru za ligu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco vcera celkom slusne vypustilo finale poharu,cakal som viac...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele