Ligue 1 - preview 31. kola

16.04.2011, 08:36, aktualizováno 17.04.2011, 09:28
Previews
Marseille hraje v Montpellieru a má jediný cíl - získat tři body. Motivaci obhájce titulu ještě zvýšila včerejší ztráta lídra z Lille, Marseille se může přiblížit na rozdíl jediného bodu. Šlágrem kola je utkání Paříž - Lyon, Arles hostí Valenciennes.
Montpellier HSC - Olympique Marseille  (neděle 17:00)
Fotbalisty Marseille čeká v nedělních večerních hodinách velmi důležitý souboj o titul, a pokud nechtějí navýšit své tříbodové manko, musí konkurenční celek z Montpellieru porazit. Marseille v tuto chvíli okupuje druhou pozici se ziskem pětapadesáti bodů a zatím plní očekávání. Musí ovšem odrážet tlak ostatních protivníků, především Lyonu, kterému chybí dva korálky. Montpellier by se rád ještě popral o evropské poháry, bude to mít ale těžké.

Za prvé ztrácí na pátou Paříž šest bodů a tato ztráta se na takto kvalitního protivníka bude dotahovat hodně těžko, za druhé od sestupového osmnáctého místa je vzdálen na pouhých devět bodů. Situace je tak velmi našlapaná a během tří kol může Montpellier spadnout klidně do dolních pater tabulky a přímo bojovat o udržení v soutěží. Navíc se domácím v poslední době daří spíše střídavě.

Dokázali sice remizovat na půdě PSG a vyhráli v Toulouse, na druhou stranu však utrpěli před vlastními fandy krutý debakl od Lens 1:4 a nestačili třeba ani na Rennes. Na Marseille se jim v domácím prostředí příliš nedařilo, až loni v lednu ho po dlouhé době porazili 2:0. V letošní sezóně ve vzájemném klání v Marseille na konci listopadu dominovalo přístavní město a druhý celek soutěže deklasoval Montpellier jasně 4:0.

Marseille se rozloučila nedávno s Ligou mistrů po vyřazení v osmifinále Manchesterem United, nicméně dokázala ve čtyřech utkáních získat deset bodů a má celkem slušnou formu. Zaváhala až v minulém kole po remíze s Toulouse. Hosté by se rádi opět chtěli spolehnout na ghanského forvarda Andre Ayewa, který loni hostoval v Arles. Letos chytl v klubu loňského mistra formu a doposud nasázel svým protivníkům devět branek.

"Je mým snem vyhrát s Marseille titul a pevně věřím, že toho dosáhneme," uvádí pro klubové stránky Ayew. Domácí se budou muset obejít bez obránce Emira Spahiče, který dostal do francouzského fotbalového svazu sedmizápasovou stopku a musí si ještě odpykat trest na tři utkání, když v zápase s Lens velmi hrubě atakoval hráče Lens Issama Jemaau. "Teď je jedno, jaký předvedeme fotbal, hlavně musíme získat body," dává si jasný cíl Ayew.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.10 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Arles-Avignon - Valenciennes FC  (neděle 17:00)
Poslední Arles přivítá patnácté Valenciennes a hosté budou chtít za každou cenu vyhrát, aby nemuseli následovat právě domácí tým do Ligue 2.

Matematická šance na záchranu domácího celku sice ještě existuje, ale definitivně zřejmě vyhasne po tomto víkendu. Kdo půjde spolu s Arles do druhé ligy, ještě není zdaleka jasné. Mezi ohrožené týmy patří právě i Valenciennes.

Na hosty však nečeká jednoduché utkání, o čemž se minulý týden přesvědčilo i Bordeaux, které doma uhrálo s Arles jen bezbrankovou remízu. "Bude to těžký zápas proti týmu, který už nemá co ztratit. Tým ukazuje svoje velké srdce a odhodlání. Je to mužstvo, které svou bojovností budí respekt," nechal se slyšet trenér Valenciennes Montainer.

Zajímavé utkání čeká na domácího Boba Baldého, dvě předchozí sezóny totiž strávil v dresu Valenciennes. Na něj se velmi těší 19letý obránce Valenciennes Isimat-Mirin. "Jsem netrpělivý, až ho uvidím. Byl to právě on, kdo mi ukázal, jak to v týmu chodí a funguje. Bude to příjemné setkání," dodal Isimat-Mirin.

Hosté se budou muset obejít bez Miševace, který za urážku rozhodčího dostal stop ve třech zápasech. Karty na hřiště nepustí domácího Lorenziho, Bakary je zraněný. Hostům chybí zranění Gomis a Samassa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 3.20 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Pro Pařížany bude šlágr kola s odvěkým rivalem z Lyonu nesmírně důležitý. Dá se říci, že domácí již vzdali šanci na zisk ligového titulu, rádi by si ale po dlouhé době zahráli Ligu mistrů. Předkolo této soutěže zajišťuje ve Francii třetí příčka. A tu drží právě OL, na který PSG ztrácí čtyři body.

Pokud domácí borci podlehnou, mohou se s Ligou mistrů na devadesát procent rozloučit. I remíza by byla málo. Vítězství je prostě ta nejlepší cesta, jak znovu promluvit do bojů o třetí příčku. Pařížané by v případě zisku tří bodů ztráceli na Lyon už jen jeden jediný bod.

Hosté se naopak chtějí poprat o ligový titul, byť na první Lille ztrácejí šest bodů. Případná výhra by ale stáhla rozdíl na polovičku. "Věřím, že náš tým bude z Parku princů odcházet jako vítěz," věři obránce Dejan Lovren. "Pro oba týmy bude tahle bitva nesmírně důležitá," potvrzoval lyonský trenér Claude Puel.

Domácí brankář Grégory Coupet strávil v Lyonu dlouhých dvanáct sezón. V jeho dresu Ligu mistrů pravidelně hrál a teď mu moc chybí. "Byl bych obrovsky hrdý, kdyby se do ní PSG kvalifikovalo," říkal. "Lyon je papírový favorit. Ale během 90 minut je vše možné. Musíme hrát tak jako doposud. Ukázali jsme několikrát, že jsme schopni porazit každého," dodal.

PSG před týdnem přerušilo sérii čtyř zápasů bez ligové výhry, venku si v pohodě poradilo s Cean a porazilo ho 2:0. Lyon ovšem také porazil doma Lens 3:0. "Soupeř uhrál v Cean velmi dobrý výsledek. Ale i my jsme byli úspěšní," říkal Lovren. "Je tam tlak na ně i na nás, oba potřebujeme body," uvědomoval si.

Coupet by mohl společně se svými spoluhráči přece jenom vyhrát alespoň jednu trofej. Stejně jako minulý rok se totiž pere o prvenství v Coupe de France. Loni tuhle soutěž vyhrál, teď je na programu semifinále, které domácí čeká již příští týden. "Získat pohár je nádherný pocit. Odejít s trofejí a kvalifikovat se do Ligy mistrů by bylo perfektní!," snil Coupet.

Oba celky se naposledy potkaly na konci listopadu loňského roku. Tehdy mělo PSG na Stade de Garland utkání rozehrané na výbornou, v 83. minutě totiž Hoarau z penalty posílal svůj tým do vedení 2:1. Jenže tři minuty před koncem vyrobil velký kiks brankář Edel, a tak nakonec Lyon urval zásluhou vyrovnávací trefy Gomise alespoň bod.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.20 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Sochaux - SM Caen  (sobota 19:00)
Sochaux i Cean trápí sestupové starosti. Ačkoli druhý jmenovaný má situaci o poznání složitější. Hosté jsou totiž sedmnáctí jen s minimálním náskokem na osmnácté Auxerre. To FCSM je desáté, byť se i domácí musí obávat hrozby nejkrutější. Čtyři body na sestupové pásmo je hodně vrtkavý náskok.

Svěřenci hostujícího trenéra Francka Dumase prohráli ve svých posledních dvou vystoupení. Jenže na druhou stranu proti němu stáli ti silnější - Lille a PSG. Z historického hlediska se SMC na Stade Auguste Bonal nedaří. Ještě nikdy v historii se mu tuhle tvrz nepodařilo dobýt. Sedmkrát odcházelo poraženo, třikrát uhrálo remízu.

Od roku 1989 tam navíc vsítilo pouhopouhé tři branky! Právě Sochaux se před vlastními diváky daří letos opravdu náramně. V osmi z patnácti zápasů odcházeli jako vítězové, podlehli jen třikrát. Cean naopak venku prohrálo hned v sedmi případech. Statistické hledisko tak spíše mluví pro domácí celek.

Bude velice zajímavé sledovat ofenzivní pojetí obou mužstev. Zatímco Cean má k dispozici třetího nejlepšího střelce Ligue 1 Youseffa El Arabiho, jenž už letos nasázel patnáct branek, Sochaux se může spolehnout na obávané duo Ideye - Maïga, které má dohromady na svém kontě gólů dvaadvacet.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Sauget, Peybernes, Perquis, Dramé - Boudebouz, Carlao, Martin, Maurice-Belay - Ideye, Maïga
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Thébaux - Inez, Leca, Heurtaux, Raineau - Marcq - Hamouma, Yatabaré, Seube, Mollo - El-Arabi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.25 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Záchranářské práce Auxerre pokračují i o tomto víkendu, konkrétně v sobotu v Toulouse.

Hosté minulý týden remizovali doma se St. Etienne, ale stále jim patří první sestupová příčka. To domácí celek, který sezónu zřejmě zakončí ve středu tabulky, uhrál na hřišti o titul bojující Marseille bod.

Velkým problémem v řadách hostů je ale zranění kapitána Pedrettiho, který bude chybět do konce sezóny. Kapitán hostů podstoupí v nejbližších dnech operaci přitahovače. A kouč Fernandez se netají tím, že je to pro Auxerre obrovská rána. "Počítal jsem, že jeho zranění nebude tak vážné a v posledních zápasech sezóny nám ještě pomůže. Jeho nepřítomnost nám výrazně komplikuje závěr ligy," smutnil hostující lodivod.

Už jen pár zápasů v dresu Auxerre odehraje polský střelec Jeleń. V klubu totiž odmítl prodloužit smlouvu a je na odchodu. "Auxerre chci pomoct v boji o záchranu, pak ale odejdu do většího klubu, smlouvu neprodloužím," řekl jasně 30letý útočník. Mezi zájemci je zatím Marseille, Zenit Petrohrad a Olympiakos Pireus.

Toulouse se před vlastními diváky vůbec nedaří, v posledních čtyřech domácích utkáních totiž nedokázalo zvítězit. Jestli se týmu podaří vyhrát proti Auxerre, se dozvíme v sobotu.

Domácí by měli být připraveni v nejsilnější možné sestavě, Auxerre postrádá Querciu a již zmiňovaného kapitána Pedrettiho.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Valverde - Congré, Cetto, Fofana, Mbengué - Capoue - Machado, Didot, Sissoko, Tabanou - Braaten
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Boly, A. Coulibaly, Sidibé - Oliech, Chafni, Dudka, Birsa - Contout, Jeleń
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.20 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - FC Lorient  (sobota 19:00)
Fotbalisté Rennes už čtyři utkání v řadě nevyhráli a tuto nepříznivou bilanci chtějí změnit v sobotu, kdy přivítají ve středu tabulky pohybující se Lorient.

"Už měsíc jsme nezvítězili, je na čase to zlomit a porazit Lorient," řekl domácí kapitán Mangane a pokračoval: "Ještě nic není ztraceno, vždyť každý týden vidíme nějaké překvapivé výsledky, ať už v horní části tabulky nebo v sestupovém pásmu. Nejsme ani pod tlakem, pod tlakem jsou týmy nad námi. Budeme hrát posledních osm zápasů stylem, jako by vždy šlo o mistrovský titul a uvidíme, jak to nakonec dopadne. Musíme však najít sílu a odhodlání, to nám totiž posledním měsíc chybělo."

U domácím týmu je jasné, že ho i v příští sezóně povede kouč Antonetti. Ten totiž v Rennes podepsal smlouvu do června 2013. "Už dlouhou dobu jsem si byl jistý, že podepíše. Měli jsme mezi sebou domluvu," řekl o prodloužení smlouvy generální manažer klubu Dreossi.

Právě před zápasem proti Rennes oznámil odchod z Lorientu Oliver Monterrubio. V letošní sezóně totiž odehrál pouhých 18 minut. Monterrubio hrál mezi roky 2001 a 2007 právě v domácím mužstvu. "Teď byl správný čas to oznámit," řekl 34letý záložník Lorientu a pokračoval: "Odcházím ale rozčarovaný," netajil se malým zápasovým vytížením Monterrubio.

Velký návrat čeká na domácího Kemba-Ekoka, který díky zranění pět měsíců pořádně nehrál. Domácí tým postrádá Tetteye, hosté nehlásí žádné nové problémy.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Danze, Kana-Biyik, Mangane, Souprayen - Mvila, Dalmat, Tettey - Kembo, Boukari, Montaño
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Baca, Bourillon, Ecuele-Manga, Morel - Coquelin, Romao, Mvuemba, S. Diarra - Amalfitano, Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - AS Nancy-Lorraine  (sobota 19:00)
Oba týmy mají trochu opačné starosti. Zatímco St. Étienne se chce ještě poprat o příčky zaručující evropské poháry pro příští sezónu, Nancy naopak hledá cestičku k záchraně. Pokud by se mu podařilo na půdě Les Verts zvítězit, přiblížilo by se mu na rozdíl pouhého bodu. A zajisté by se mu i lépe dýchalo.

Situace v Ligue 1 je i tak vyrovnaná, že by se dalo určitě tvrdit, že i domácí musí myslet na zadní vrátka. Vždyť od sestupové osmnácté pozice je dělí sedm bodů. Je to sice náskok pohodlný, jistý však rozhodně ne. Ona ale je i pravda, že na pátou pozici, která je může posunout do Evropské ligy, ztrácí už bodíků osm.

Takže suma sumárum - ASSE zřejmě bude chtít dohrát sezónu na co možná nejlepší příčce, reálně tedy na té šesté, kterou nyní okupuje Montpellier. "Chci, abychom se soustředili hlavně na střílení gólů," říkal trenér Christophe Galtier. "Pokud chceme být nahoře i v květnu, musíme především doma vítězit."

St. Étienne naposledy remizovalo v Auxerre 2:2, i když tam domácí srovnávali až deset minut před koncem z nařízené penalty. "Musíme na tuto touhu vyhrát navázat. Od počátku bude potřeba soupeře co nejvíce tlačit," myslí si st. étiennský stratég. "Doufám, že budeme jednotní a nebudeme opakovat chyby."

ASNL musí sbírat dobré výsledky, sestupové pásmo totiž není daleko. "Budeme se snažit o zisk tří bodů," uvedl útočník Djamel Bakar. "Je pravda, že to bude vyrovnaný boj, takže i remízu bereme. Musíme v první řadě pokračovat v defenzivní činnosti a poté třeba zkusit do hry přidat nějakou tu ingredienci."
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Ebondo, Marchal, Monsoreau, Bocanegra - Payet, Batlles, Matuidi, Sako - Rivière, Aubameyang
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Gregorini - Loties, S. André Luiz, A. Ndiaye ou Sami, Lemaitre - Diakité, Nguemo - Féret, B. Traoré, Brison - Jeannot
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.25 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - AS Monaco  (sobota 19:00)
Velmi důležitý souboj čeká na dvojici Nice - Monako. Obě mužstva totiž patří na širší seznam kandidátů na sestup. Navíc se jedná o derby Cote d'Azur, obě pobřežní města jsou od sebe vzdálená pouhých 30 km.

Monako minulý týden šokovalo všechny, kteří sledují nejvyšší francouzskou soutěž. Vyšláplo si totiž na Lille a před domácím publikem ho porazilo 1:0. Jediným úspěšným střelcem byl Park. Hosté v posledních třech utkáních venku nedostali gól a možná vítězství nad Lille je poslalo na cestu definitivní záchrany.

Brankář Nice Letizi se domnívá, že na jeho tým čeká jedno z nejdůležitějších utkání končící Ligue 1. "Monako bylo vždycky bohatším klubem než Nice a to se odráželo i ve sportovní stránce. Mezi oběma kluby byl velký rozdíl. Ale v této sezóně to neplatí a tak nás čeká jedno z nejvyrovnanějších derby posledních let. Naše vzájemné zápasy vždy mají náboj a jsou kvalitní a tak nevidím důvod, proč by tomu v sobotu mělo být jinak."

Jeho protivník v monacké svatyni Ruffier dodal: "Sice jsme dva poslední zápasy vyhráli, ale na odpočinek není čas. Díky šesti bodům se nám hned dýchá lépe, ale ještě není nic hotovo. Do utkání však jdeme s cílem získat tři body. Měl by to být zápas jako každý jiný, ale právě přídavek derby ho dělá zvláštním. Myslím si, že více než kvalita na hřišti o vítězi rozhodne větší touha po třech bodech."

Domácím bude do konce sezóny chybět zraněný Fae, v podobné situaci jsou v na straně Monaka Mendy, Traoré a Maazou.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - K. Coulibaly, Civelli, Pejcinovic, Clerc - Digard - Ab. Traoré, Bellion, Sablé, Mounier - Mouloungui
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Adriano, Mongongu, Hansson, Muratori - Nkoulou, Mangani - Lolo, Gosso, Moukandjo - Park
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.85 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RC Lens - Stade Brestois  (sobota 19:00)
Předposlední Lens přivítá na svém hřišti fotbalisty Brestu, kteří zažívají strmý pád tabulkou.

Hosté v minulém kole sice porazili Rennes 2:0, ale stále zůstávají pouhé čtyři body nad sestupovým pásmem. Před tím si totiž na své konto připsali čtyři porážky v řadě. Domácí poslední dva zápasy prohráli a jsou po Arles dalším velkým adeptem na sestup. Brest však osm zápasů v řadě na soupeřově hřišti nevyhrál.

Domácí obránce Touré ale věří, že jeho tým v sobotu vyhraje. "Do toho utkání musíme dát všechno, abychom zvítězili. Ale ještě nejsme mrtví, matematicky to není naše poslední šance. Ale pokud zítra nevyhrajeme, rovnice pomalu přestane mít řešení," řekl vážně Touré.

Vliv na šanci Lens na záchranu ale mají i ostatní týmy, záleží však, jestli čtveřice Valenciennes, Monako, Caen a Auxerre bude bodovat.

"Nemohu říct, jak velkou šanci na záchranu máme, protože jsem vždycky nenáviděl matematiku," snažil se zlehčit vážnou situaci kouč domácích Boloni a pokračoval: "Každý týden máme šanci získat nějaké body, ale čas do konce sezóny se velmi rychle krátí."

Hostům bude tři týdny chybět zraněný Daf. Domácí se musí obejít bez Kovačeviče a Keity.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Démont, Yahia, A. Touré, Bédimo - Hermach, Varane - Akalé, Roudet, Eduardo - Jemâa
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Elana - Baysse, Brou Apanga, Kantari, Ferradj - Ngoyi, Ewolo - F. Touré, Grougi, Lesoimier - Roux
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - Girondins Bordeaux  (sobota 21:00)
Po 57 letech může Lille triumfovat v Ligue 1. Pokud se mu podaří vyhrát ve všech zbývajících osmi kolech, pak svého cíle dosáhne. Naposledy Dogy prohráli v Monaku 0:1, avšak tenhle výsledek rozhodně nemíní opakovat. V cestě mu nyní stojí Bordeaux. Klub slavný, byť letos naprosto bez elánu.

Na první příčku Lille se nebezpečně tlačí Marseille. Ta mohla právě minulý týden zaváhání lídra využít, jenže rovněž zklamala, když doma nedokázala skolit Toulouse. Takže odstup mezi oběma týmy činí tři body. Les Girondins budou pro domácí ne obtížnou, ale spíš velmi zapeklitou a nevyzpytatelnou zkouškou.

Bordeaux toho v téhle sezóně opravdu moc nedokázalo. Stále se plácá ve středu tabulky, na kontě má jen pouhých devět vítězství ze třiceti kol. Naposledy si utržilo velkou ostudu s Arles-Avignonem, beznadějně posledním celkem tabulky. Pro ostatní šedá ovce francouzské ligy, pro FCGdB prostě neporazitelný protivník.

Kouč Jean Tigana se snažil hledat po utkání alespoň nějaká pozitiva. "Ukázali jsme bojovného týmového ducha a odhodlání," byl rád. "Nemůžeme říci, že jsme byli horší než Arles-Avignon, všechno jsme však dělali špatně. Spoustu bodů jsme letos ztratili doma s týmy, co byly v tabulce pod námi, a naopak s těmi lepšími jsme hráli velmi dobře."

A právě tohle může svěřence kouče Rudiho Garcii strašit. Bordeaux totiž remizovalo v Lyonu, bod uhrálo i s Rennes, venku porazilo PSG. I na podzim doma s Lille hrálo nerozhodně 1:1. "Bude opravdu těžké ho porazit. Má skvělé hráče. V jednu dobu jsem si myslel, že ve Francii je schopno vyhrát na kýmkoliv," tvrdil kapitán Rio Mavuba.

Mavuba se proti svému bývalému klubu, kde působil čtyři sezóny, bude muset obejít bez svého spoluhráče Gervinha. Ten byl totiž v Monaku vyloučen a dostal automaticky stopku na jedno utkání. "Všichni víme, co Gervinho znamená pro tým. Na jeho gólech i přihrávkách jsme závislí, na druhou stranu jsou tu i jiní, kteří ho mohou zastoupit," dodal.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Debuchy, Rami, Chedjou, Béria - Mavuba, Balmont, Cabaye - M. Sow, De Melo, Hazard
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
C. Carrasso - Chalmé, Henrique, Planus, Marange - A. Diarra, Fernando - Ben Khalfallah, Plašil, Wendel - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.45 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC301610452:2958
2.Olympique Marseille301510544:2655
3.Olympique Lyon301411552:2853
4.Stade Rennes30149732:2351
5.Paris Saint-Germain301310744:3149
6.Montpellier HSC301110926:3143
7.AS Saint-Étienne301011938:3641
8.Girondins Bordeaux30913837:3440
9.FC Lorient3010101036:3540
10.FC Sochaux301161343:3739
11.Toulouse FC301151431:3338
12.Stade Brestois301081231:3438
13.AS Nancy-Lorraine301071331:4237
14.OGC Nice308121022:3136
15.Valenciennes FC30714935:3335
16.AS Monaco30714929:2935
17.SM Caen30981333:4335
18.AJ Auxerre30616834:3634
19.RC Lens306101428:4628
20.AC Arles-Avignon301101916:5713

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
Godwinson

Skvostné kolo plné hodně zásadních zápasů. Přestože gradovat bude zítra, na Mossonu. ,))

Reagovat
smazaný uživatel

Zasadni pro Lille bude uhrat alespon bodik , to by znamenalo klid do dalsich minimalne dvou kol Maji dobrej los

Reagovat
Godwinson

Souhlas, i když pro Lille zrovna zásadní moc není. Pro ně bude cokoliv jiného než výhra velké zklamání, Bordeaux je špatné. :)

Reagovat
smazaný uživatel

aktualni forma a moralka asi nebude nejlepsi takze treba toho vyuzit Nerozdejchal bych Lyon na spici jako uz to nekolikrat predvedl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

ale budeš muset

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes by dneska zase mohlo ztratit

Reagovat
smazaný uživatel

2 zásahy Gameira a budu spokojenej.

Reagovat
Godwinson

Auxerre, to je sestava.

Reagovat
domingo

LORIEEEEEEENTTT !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ALLEZ ALLEZ ALLEZ

Reagovat
Godwinson

Payet

Reagovat
domingo

Zatim VYBORNY vysledky. Vsude piskat konec !!!

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

No co, Nancy tece, Lorient vede/Rennes tece, AJA drzi plichtu a vsichni konkurenti taky, ale AJA hraje suverenne nejtezsi zapas...

Reagovat
Godwinson

AJA drží až zázračně, to je spolu s Lorientem jedinej dobrej výsledek. :( Caen, Lens, otočka Štěpánů ... hrozná bída.

Reagovat
domingo

Tak pozde, trapny Sochaux, smradlavy.

Vyhra Stepanu je jenom pozitivni, aspon se tam nahore neco bude dit

Reagovat
domingo

A btw. Auxerre a Lorient jediny dobry vysledky je neco, co jsem nezazil ani nepamatuju...

Reagovat
Godwinson

Na hovno .. ale na druhou stranu, Maïgovi to přeju, to je král.

Štěpánům ne, radši bych nahoře větší klídek :))

Reagovat
Godwinson

HAMOUMA!

Reagovat
Godwinson

Auxerre?

Reagovat
domingo

ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

EPIC WIN

Reagovat
miky10

Auxerreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Tohle jsou veledůležuitý 3 body!!

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG

Reagovat
JozkokozleJ

Real - Barca

Bayern - Leverkusen

PSG - Lyon

- krasny vikend

- PSG by som mhrozne rad videl v LM, takze snad to dnes daju. Velmi som zvedavy a tesim sa na ten zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja, ale bez Koumbouarého...

Allez PSG!

Reagovat
JozkokozleJ

... zial ako ste uz minuly tyzden tu v diskusii rozoberali, jedno (LM) priamo suvisi s druhym (Kombouare). Ak chceme prve, tak musime i druhe ...

Reagovat
smazaný uživatel

V takom prípade si radšej počkám na tú LM/Boj o titul/Trofeje. Jednoducho on musí preč! Čím skôr, tým lepšie. Takže aby to nebolo také bolestivé, dnes musí byť X.

Reagovat
onze

PSG KOMBOUARE

Reagovat
smazaný uživatel

SupeHugo

Reagovat
Langi

opět několikrát zachraňoval do druhý půle to chce přidat

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis ....mohli jsme uplést z hovna bič

Reagovat
Langi

při takovýhle ofenzivní hře to tam spadnout prostě musí Lyon

Reagovat
Langi

to snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Ze to bude akurat Camara

Udrzat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele