Ligue 1 - preview 30. kola

29.03.2013, 08:26, aktualizováno 31.03.2013, 09:23
Previews
Lyon poztrácel spoustu bodů a boj o druhé místo může být ještě hodně zajímavý, nyní Olympique hostí Sochaux. Nice přivítá Marseille a má možnost se bodově dotáhnout na svého dnešního soupeře, Lille cestuje do Brestu...
OGC Nice - Olympique Marseille  (neděle 14:00)
Jihofrancouzské derby mezi Nice a Marseille má letos o náboj pořádně postaráno. Domácí totiž letos překvapivě bojují o ty nejvyšší příčky, přičemž na třetí Marseille ztrácejí aktuálně tři body. Oba týmy by se přitom chtěly v tomhle zápase nějak chytnout. OM nevstřelil branku už dva zápasy v řadě, OGC naopak naposledy prohrál v Nancy.

Oba kluby od sebe dělí jen několik desítek kilometrů, rivalita mezi nimi je veliká. Fanoušci se samozřejmě na trošku vyhrocenější atmosféru těší, beka Renata Civelliho ovšem zajímá jedno. "Pokud vyhrajeme, můžeme být třetí místo Marseille. Bylo by to dobré, na druhou stranu to není náš hlavní cíl," uvedl Argentinec, jenž nyní jedná s Nice o nové smlouvě.

OGC je doma vůbec třetím nejlepším týmem v lize, nedávné porážky v St. Étienne a na půdě se zachraňujícím se Nancy mu však zkomplikovaly situaci. Teď by to chtělo nápravu. "Skutečným cílem je jednoduše zisk vítězství. Zbývá osm kol do konce a věřím, že během nich to bude podobné," dodával Civelli. "Derby je důležité pro fanoušky, já ale chci tři body bez ohledu na soupeře."

Hostující záložník Alaixys Romao je sice v Marseille nový, na lokální měření sil se ale každopádně těší. "Bude to těžké. Navíc třetí hraje na půdě pátého, už to vše zveličuje, ne?" odpovídal novinářům rodák z Toga. "Je tu hodně v sázce. Nice nás bude chtít přeskočit v tabulce, my chceme stmelit situaci na prvních třech místech. Mělo by to být otevřené a já doufám, že bude."

Marseille v posledních kolech tak trochu ujížděl vlak, mužstvo často nedokázalo vítězit. Na vedoucí PSG tak činí deficit už deset bodů. "Nice má velmi kvalitní tým, měl a vlastně má doteď dobré období," hodnotil Romao. "Má hodně nebezpečných hráčů, kteří můžou skórovat odkudkoliv. Budeme muset být opatrní, soupeř se proti nám bude chtít vytáhnout."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.00 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Brestois - Lille OSC  (neděle 17:00)
Brestu začíná pořádně téct do bot. Svěřenci kouče Landryho Chauvina vyhráli za posledních devět kol jen jednou, dohromady s dalšími dvěma remízami získali jen pět bodů. Reprezentační pauza přišla v nejvhodnější dobu, hráči mohli v klidu zapomenout na potupnou ostudu na půdě Lorientu, kde inkasovali hned čtyřikrát. Soupeř ho nyní čeká dost silný, Lille se pere o pohárovou Evropu.

Bretaňské derby prostě SB29 vůbec nevyšlo. A Chauvin už na porážku 0:4 myslet nechce. "Je to patnáct dnů zpátky," uvedl. "Potřebujeme se sjednotit a být odhodlaní. Vím, jak vypadá situace v tabulce, čtu noviny, poslouchám. Věřím prostě v naše silné stránky, chceme všem lidem, co nás vidí sestupovat, ukázat, že tomu tak nebude."

Domácí se stále hlouběji propadají tabulkou, jejich náskok na bezpečné pásmo činí jen jeden jediný bod. Lille má naopak jiné starosti, ze 6. příčky vzhlíží postup do Ligy mistrů. "Víme o Dogách všechno," říkal Chauvin. "Jsou nejlepší v lize co se týče držení míče. Možná jsou letos méně úspěšní než v předchozích letech, pro nás je to každopádně zajímavá výzva."

Francie nezvládla kvalifikační duel o mistrovství světa v Brazílii se Španělskem, Chauvin naopak doufá, že jeho mužstvo zvládne důležitý zápas lépe. "Novináři dokonce přirovnávali naše střetnutí k tomuto. Jsme přímo polichoceni," dodával brestský lodivod. Ten nebude mít k dispozici Geoffreye Dernise, který si na včerejším tréninku poranil nešťastně koleno.

Mimo hru je navíc bývalý hráč Lille, který se na utkání určitě těšil, na zhruba šest týdnů. "Trochu jsme si o nás povídali. Byli jsme hodně zklamaní po Lorientu, je pravda, že se od nás očekávalo víc," říkal kapitán Ahmed Kantari. "Máme šanci k nápravě, musíme si vzít ponaučení a začít znovu proti Lille. Musíme tvrdě makat a navzdory kvalitě soupeře ho porazit."

LOSC z posledních šesti zápasů vyhrál hned pětkrát, v posledním ale dost překvapivě nezvládl duel s Évianem TG (1:2). "Hráči během reprezentační přestávky tvrdě pracovali," sliboval trenér Rudi Garcia. "Jsme schopni hrát tak jako třeba proti Ajacciu nebo ve Valenciennes. Víme, co nyní očekávat od Brestu, který hraje o přežití."
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - FC Sochaux  (neděle 21:00)
Fotbalisté Lyonu ještě chtějí zkusit zabojovat o první místo, které se vší parádou drží bohatá Paříž. Dost trpká série tří neúspěšných utkání jim tak trochu srazila řemínek, OL ale v žádném případě neskládá zbraně. Sochaux se rovněž v měsíci březnu moc nedařilo, takže přišel logický pád zase zpátky do sestupového pásma. A tam se hostům určitě nelíbí.

Les Gones především hrubě nezvládli poslední klání na půdě Bastie, kde podlehli 1:4. Byl to možná ten největší výpadek, jaký si Gardeho družina tuhle sezónu mohla vybrat. "Potřebovali jsme dát několik věcí do pořádku. A muselo se to dít i přesto, že někteří hráči byli pryč reprezentovat," vysvětloval domácí trenér.

"Snažil jsem se pochopit, co se v Bastii stalo. Mluvil jsem s jednotlivými hráči, odpovědnost za porážku jsem přisuzoval individualitám. Mám sice nějaké odpovědi, ale nejsem si úplně jistý, proč se tak opravdu stalo," povídal dále Garde. "Že bychom soupeře podcenili. Já tvrdím, že profesionální sport je škola pokory. A my se jí musíme učit neustále."

Ani přechozí dvě klání Lyonu moc nevyšla, s Marseille ani v Brestu vítězství prostě neuválčil. A protože PSG třeba v pátek skolil Montpellier, ztrácí Olympique už osm bodů na titul. "Myslím si, že nedělní duel je hodně důležitý, může totiž řešit naši budoucnost, naše myšlení. Naším cílem by mělo být výrazně se zlepšit," zakončil Garde.

Osm kol, jen jedna výhra - a paradoxně ta nad PSG. Jenže za poslední čtyři zápasy Sochaux bodovalo jen dvakrát, což opět hodně zacloumalo se záchrannářskými ambicemi. "Dvakrát jsem jako hráč i trenér narazil na Lyon. Nejvíce na mě zapůsobil Lisandro López a jeho inteligence. Lisandro je fotbal. On je přesně někdo, kdo se mi moc líbí," pochválil kouč Éric Hély.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ES Troyes - AS Saint-Étienne  (sobota 17:00)
St. Étienne, aktuálně čtvrtý celek tabulky bojující o účast v Lize mistrů v příští sezóně, to nebude mít v Troyes vůbec lehké. Domácí bojují o záchranu a chytli v nejvhodnější moment dobrou formu, z posledních sedmi utkání prohráli jen jednou. ASSE je naopak v roce 2013 dosud neporaženo. Otázka tedy zní - jak se popasovaly oba celky s reprepauzou?

Hostující lodivod Christopher Galtier hned na začátku chce krotit emoce. I když hosté zajíždějí na půdu předposledního mužstva Ligue 1, nechce za žádnou cenu nic podcenit. "Soupeř hraje o přežití a není ztracený. Má ještě šanci," ví moc dobře. "Porazil Remeš 4:2 a na půdě obhájce titulu z Montpellieru se také vytáhl. Musíme být stejně silní jako on."

V St. Étienne visí na hřebíku nejúspěšnější sezóna za poslední léta. Kromě postupu do Ligy mistrů můžou Galtierovi hoši získat i jednu z trofejí, zahrají si totiž finále Coupe de la Ligue. A co se týče Coupe de France, v něm živí naději ze čtvrtfinále. Bohužel se Les Verts budou muset obejít bez Clémenta a Gradela, kteří se nečekaně zranili.

Galtier ale v žádném případě nezoufá. Věří, že i bez nich se jeho svěřencům povede i nadále tak dobře jako doposud. "Tohle je součástí sezóny," nesmutnil. "Je to vždy nešťastné, když se něco takového přihodí, když hráči nejsou k dispozici na delší dobu. Tyto absence jsou odůvodněním pro zimní transfery, ostatní tak budou moci ukázat se."

ESTAC pořád může udržet prvoligovou příslušnost, a byť ho možná všichni již nadobro odsoudili, v klubu mají jiný názor. Na sedmnáctý Brest činí ztráta osm kol před koncem pět bodů. "St. Étienne má motivaci udržet svou šňůru," říkal záložník Julien Faussurier pro estac.fr. "Pro nás je výzva o dost zajímavější. Kdy jindy než teď mu můžeme radost překazit."
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - AS Nancy-Lorraine  (sobota 20:00)
Fotbalisté Rennes chtějí napravit sérii zápasů, které zpackali před reprezentační pauzou. Díky pěti kolům bez vítězství spadli na desáté místo, na kterém by po sezóně rozhodně nechtěli skončit, mají totiž určitě pohárové ambice. Nancy je přitom soupeř, na kterém by se domácí mohli chytnout. Ten je totiž poslední, bojuje o záchranu.

Příští měsíc sice hraje Rennes se St. Étienne finále Coupe de la Ligue, ze kterého se rovněž může dostat do Evropské ligy pro příští sezónu, pokud trofej získá, na to se ovšem svěřenci Fréderica Antonettiho rozhodně spoléhat nechtějí. "Ti, kteří sledují naše utkání pozorně, můžou vidět, že se tým ligových ambicích nevzdává," říkal domácí stratég.

Naposledy SRFC prohrál na půdě Remeše, s nováčkem soutěže. Byla to přitom již třetí porážka zvenku v řadě. "Neuspěli jsme se, ale nedá se říci, že jsme nehráli dobrý fotbal," dodával Antonetti. "Upravíme nějaké detaily, uděláme asi dvě nebo tři změny v sestavě. S Nancy to nebude snadné. Má dobré hráče a hraje urputně proti komukoliv."

Pikantní může být zápas pro marockého obránce Yassineho Jebboura. Ten totiž na podzim hájil ještě barvy Rennes, v Nancy je na hostování do konce sezóny. "Vím, že můj nový tým má srdce," uvedl. "Vím, jak hraje můj zaměstnavatel, co chce po něm trenér. Spoléhá na dobrého brankáře, pevnou obranu a některé talentované hráče ve středu pole."

Hostům přišla reprezantační přestávka trochu nevhod, sbírali totiž výsledky. Poslední domácí utkání jim vyšlo, porazili Nice 1:0, na začátku března venku rovněž skolili Sochaux a v Paříži podali velice solidní výkon, byť nebrali ani bod. "Rennes bude tvořit hru a my mu to poskytneme. Budeme hrát otevřeně a hodláme udeřit z brejků," dodával Jebbour.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valenciennes FC - SC Bastia  (sobota 20:00)
Jediné vítězství v posledních deseti zápasech, posledních pět ligových utkání bez výhry. Valenciennes nadále klesá tabulkou. Zastaví jeho volný pád již duel s Bastií?

Va’nnes se naposledy dočkalo vítězství na začátku února, od té doby nejen bodově strádá. V tabulce kleslo až na dvanáctou pozici, z posledních pěti duelů vybojovalo pouhé tři body - naposledy pouze remizovalo se sestupem ohroženým Sochaux. Červené přesto stále od sestupových pozic dělí osm bodů.

Přeci jen o něco hůře je na tom jejich dnešní soupeř, nováček sezony z korsické Bastie. Ten sice z posledních čtyř ligových zápasů prohrál pouze jednou, ze čtrnácté pozice má však "pouze" šestibodový náskok na první sestupovou pozici. Domácí kouč Daniel Sánchez však tuší, že vítězství v tomto střetnutí by pro jeho celek měla znamenat jistotu udržení. A to není malá motivace.

"Pokud porazíme Bastii, uděláme veliký krok k záchraně. Ta bude již možná úplně jistá. Toto je jedno z rozhodujících utkání celé sezony. Je určitě lepší hrát proti Bastii nyní než na konci celého ročníku," rozpovídal se o možném udržení svého týmu v nejvyšší francouzské soutěži Sánchez.

"Nemůžeme jim dovolit hrát jejich hru, musíme především zablokovat jejich útočníky. Ovládnout střed pole. To bude pro celý mač to nejdůležitější. Alespoň v té defenzivní části. V té ofenzivní musíme jednoduše hrát. Abyste vyhráli zápas, musíte prokázat určitou kvalitu. Každý chce sezonu zakončit dobře a umístit se co nejlépe," uzavřel Sánchez.

Hostům bude s jistotou chybět útočník Wahbi Khazri, jenž si během reprezentačního utkání proti Tunisku přivodil svalové zranění. Nebude hrát ani unavený Faubin Thauvin, jenž za dvacítku Francie dvakrát skóroval do sítě Rumunska.

"Takové věci, jako se staly Khazrimu, se prostě sem tam stávají. Ale spíše mě zklamalo, že Thauvin zavolal, že je vyčerpaný. Takže se dnes nebude moci objevit v sestavě. Je to škoda, protože proti Valenciennes to rozhodně nebude žádný jednoduchý zápas. Je frustrující, když pošlete reprezentacím zdravé hráče a oni vám je vrátí nepoužitelné," čertil se manažer Frederic Hantz, jehož může těšit alespoň výsledek posledního ligového zápasu: Bastia doma porazila Lyon 4:1.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - FC Lorient  (sobota 20:00)
Bordeaux stále touží po umístění v první pětce Ligue 1 - klíčové budou příští tři zápasy, což si dobře uvědomuje i kouč Francis Gillot. První překážkou je přímý konkurent z Lorientu.

Les Girondins jsou momentálně devátí, Les Merlus mají o bod více a stojí o příčku výše. Domácí by za normálních okolností byli favoritem, straší je však špatná forma - z posledních šesti utkání vyhráli pouze jednou. Gillot však přesto věří, že mohutný finiš může posunout Bordelais na pohárové pozice.

"Je jasné, že musíme zvítězit proti těžkým soupeřům - Marseille, Montpellieru a Lorientu," sdělil kouč v rozhovoru pro oficiální stránky klubu. "Zjistíme tak, jak si stojíme proti jedněm z nejlepších klubů v zemi. Pokud v těchto zápasech nezískáme dostatek bodů, naše šance na pohárové umístění se smrsknou na minimum."

Hosté naposledy hráli doma s Brestem, který rozstříleli 4:0, a ukončili tak třízápasové čekání na výhru. Hlavní výhoda bretaňského klubu leží v útoku, a Gillot to dobře ví: "Sledoval jsem je. Bude to složité, protože mají hodně hráčů, kteří jsou výborní technici. Pokud se nám nepodaří úspěšně získávat míče, budeme mít problémy."

Hostující kouč Christian Gourcuff vidí bitvu s Bordeaux jako start pro těžký závěr sezony. "Budeme mířit co nejvýše, teď, když jsme si zajistili záchranu," sdělil otec známého reprezentanta. "Naším úkolem je teď skončit na zajímavé pozici. Nebude to jednoduché, protože nás čekají čtyři zápasy proti velkým týmům. Je to složitý, ale vzrušující úkol."

Gourcuff dodává: "Jedeme do Bordeaux s velkými ambicemi, hodně hráčů se vrací po splnění povinností v nároďáku. Jsme připravení, na trénincích panuje velká soutěživost."
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Évian Thonon Gaillard - Stade Reims  (sobota 20:00)
Évianu jde o hodně. Kromě toho, že dnes může proti Remeši získat již své třetí ligové vítězství v řadě, mohl by triumf znamenat náskok pěti bodů na sestupové pozice.

Évianu se podařilo před reprezentační přestávkou prchnout ze sestupového bahna, a to díky dvěma skvělým výsledkům. Nejdříve si loňský nováček až překvapivě lehce pohrál s osmnáctým Sochaux, nad nímž triumfoval 5:1, v následujícím utkání vyrazil dech výsledkem proti předloňskému mistrovi z Lille. Ten doma prohrál 1:2.

ÉTG se tak v tabulce posunulo na patnáctou pozici, z níž ho od sestupových příček dělí dva body. Nejinak je na tom Remeš, letošní nováček Ligue 1 má na svém kontě stejný počet bodů (30), jediným problémem je o dvě branky horší skóre. "Toto je důležitější zápas než ten proti Sochaux," je si vědom Daniel Wass, obránce domácího celku.

"Zisk tří bodů by byla opravdu fantazie, optimální scénář. To by znamenalo, že jsme z posledních tří ligových zápasů získali devět bodů. To by bylo neuvěřitelné, prostě paráda. Pokud se v nejvyšší soutěži chceme udržet, budeme muset tento duel zvládnout," dodal Wass, jenž letos zmeškal pouze tři ligová utkání.

Tento pravý obránce se dostal i do národního týmu Dánska, pronikl do nominace pro utkání s Estonskem a Rumunskem. A třiadvacetiletý bek by rád své mezinárodní zkušenosti přenesl i do Évianu. "Pozvánka do reprezentace je pro mě pokaždé velikou odměnou, jsem v národním týmu moc rád. Je to dobré pro mou psychiku i sebevědomí, což mi může pomoci i v klubu," liboval si.

Do dnešního utkání však s jistotou nezasáhne záložník Djakaridja Koné, jehož na šest týdnů ze hry vyřadilo zranění kotníku. Na marodce se tak přidal k Sidneymu Govou, Diogu Gomesovi, Hervemu Bugnetovi a Aldo Angoulovi. Nenastoupí ani Cedric Barbosa s Fabricem Ehretem, obra hráči jsou suspendovaní.

Stejně je na tom i hostující Pape Souare. Ze zranění se dále zotavuje Florent Ghisolfi, Johny Placide a Odair Fortes. Přitom výsledek proti Évianu může být nakonec pro Remeš velice důležitý. "Je to rozhodující zápas pro oba kluby. Ale utkání, která přicházejí po něm, jsou pro nás snad ještě důležitější," sdělil útočník Nicolas de Preville.

"Évian je náš přímý konkurent, je velice důležité, aby se nám podařilo získat všechny body. Díky tomu bychom se před ně dostali v tabulce a měli na ně nemalý náskok. To není nic nedůležitého. Velice by nám to pomohlo. V následujících zápasech bychom si jistě počínali o něco klidněji," dodal muž, jenž nechyběl u vítězství Remeše 1:0 nad Rennes v minulém kole.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Ajaccio - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Nelehký souboj očekává Alain Casanova, manažer letos se trápícího Toulouse. Fialoví patří v tabulce až do druhé výkonnostní skupiny, dnes změří síly s korsickým Ajacciem.

Toulouse je v tabulce momentálně na jedenáctém místě, v lize je však již od poloviny února neporaženo. Statistika, která může znít fantasticky, po bližším prozkoumání však již tak toulouskému oku lahodící není. Z posledních pěti zápasů dokázali fialoví zvítězit pouze jednou, a to těsně 1:0 nad Brestem.

Dále si připsali hned tři bezbrankové remízy, naposledy s Bordeaux, a nerozhodný výsledek 2:2 proti Troyes. Pohárové příčky se tak týmu jednapadesátiletého kouče vzdálily již na jedenáct bodů, dokonce i sestupové pozice jsou blíže... TFC navíc dnes čeká těžký duel na horké korsické půdě.

"Pojďme se na ty zápasy podívat popořadě," odpověděl Casanova na otázku, jaké místo by se svým týmem na konci sezony rád okupoval. "Musíme začít s utkáním proti Ajacciu, to bude velmi náročný soupeř. Hrát proti Ajacciu mimo vlastní stadion je vždy velice těžké," řekl Casanova, jehož protivník ze čtrnácti domácích zápasů prohrál pouze čtyři.

"Mají několik reprezentačních hráčů. Hraje za ně Guillermo Ochoa nebo Dennis Oliech. Mají i Johanna Cavalliho, který je podle mého názoru jeden z nejlepších nahrávačů v celé Ligue 1. Mají několik zkušených hráčů jako je Zubar nebo Chalmé, ale na druhé straně i mnoho talentovaných mladíků. Mají obrovský potenciál a hrají skvělý fotbal," vysekl svému protivníkovi poklonu Casanova.

Ajaccio se loni jen tak tak udrželo v nejvyšší francouzské soutěži, od sestupových příček ho nakonec dělily pouze tři body. Nyní, tedy devět kol před koncem sezony, mu chybí pouze osm bodů k tomu, aby vyrovnalo bodový zisk z předešlého ročníku. Na svém kontě mají momentálně 33 bodů, na osmnáctou, první sestupovou příčku má náskok pěti bodů.

"Loni se nám nedařilo již od začátku soutěže, nicméně ke konci jsme se pořád zlepšovali a nakonec se zachránili. Nyní jsme lepším týmem. Doufám, že to letos bude o něco snazší. Nicméně o konečném bodovém zisku vůbec nechci mluvit. Důležité je, aby se nám i nadále dařilo, abychom nadále získávali body," prohlásil záložník Johann Cavalli, jenž nechyběl u minulého zápasu, tedy u remízy s ambiciozní Marseille.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Montpellier HSC  (pátek 20:30)
PSG čeká v Lize mistrů veledůležité dvojutkání s Barcelonou, to však neznamená, že by si bohatý klub mohl dovolit vypouštět domácí nejvyšší soutěž - v ní totiž rozhodně ještě nemá jistý titul, a ztížit mu to bude chtít i obhájce trofeje z Montpellieru.

Domácí kouč Carlo Ancelotti dnes nechá odpočívat Ezequiela Lavezziho, který má za sebou kvalifikační utkání v argentinském dresu. Otazníkem zůstává zraněný kotník Thiaga Motty; jinak jsou ale pařížští v plné polní, jelikož se do sestavy vrátil po třítýdenní pauze Lucas Moura. Zahrát si může i David Beckham, který si svůj ligový debut odbyl minulé kolo při remíze 2:2 se Saint-Étienne.

A právě Beckham, který tento týden strávil na cestách po Číně, by měl figurovat v Ancelottiho plánech i po vypršení stávající smlouvy, které nastane na konci sezony. "Pokud bude ochoten prodloužit kontrakt, budu s tím plně souhlasit," sdělil na adresu sedmatřicetiletého veterána italský lodivod. "Toto je rozhodnutí, které musí učinit jak hráč, tak klub, ale z pozice kouče říkám, že jsem všemi deseti pro. Beckham je teď v pořádku, od pondělka trénuje a je nám k dispozici. Jeho mise v Číně to nijak neovlivnila," uzavírá kouč.

PSG mohlo vést už o 7 bodů, ale ztráta s ASSE způsobila, že náskok na druhý Lyon je stále pětibodový, a tudíž rozhodně ne dostačující. Ancelotti reaguje klasickou mantrou o důležitosti přistupovat k sezoně zápas od zápasu: "Ještě jsem nepřemýšlel nad taktikou proti Barceloně, soustředím se plně na Montpellier. Rozumím tomu, proč jsou z Barcy lidé nadšení, ale pro mě teď existuje pouze Montpellier, pak až Barca a poté Rennes. Všechny tyto zápasy jsou důležité."

Ancelottiho protějšek René Girard letos se svými Les Pailladins pořádně vyklidil pozice; díky jarnímu vzedmutí sice malý klub bojuje o pohárové příčky, ale obhajoba loňských mistrovských oslav byla zapomenuta už dávno během podzimu. Girard však podotýká, že někteří až příliš rychle zapomínají na to, co vlastně Montpellier loni dokázal, a že je stále úřadujícím šampionem Francie.

"Od začátku sezony jsme toho slyšeli tolik o Paříži jako budoucích mistrech, že možná lidi zapomněli, kdo je vlastně současný mistr," povzdechl si kouč, který v létě opustí klub po čtyřleté spolupráci. "Já na to nezapomněl - titul jsme získali zaslouženě, hráli jsme krásný fotbal, získali 82 bodů a měli skvělé statistiky. PSG má výtečný tým a nepochybuji o tom, že letos zvítězí, až do 25. května jsme však šampiony Francie my," uzavírá.

Montpellier zaujímá prozatímní sedmé místo v tabulce; PSG je vzdáleno propastných 13 bodů, ale náskok čtvrtého Saint-Étienne už činí pouhé čtyři korálky. Girarda by však měl trápit lehčí úbytek formy, demonstrovaný pouhým bodem z posledních dvou zápasů, který přišel po domácí plichtě 1:1 se sestupem ohroženým Troyes.

Hostující kouč bude mít k dispozici zpátky Reného Cabellu, který si naposledy zahrál 9. února; mimo naopak zůstávají Garry Bocaly a Jamel Saïhi, kteří se začátkem měsíce podrobili operacím. Naskočit nemohou ani tři další zranění, konkrétně Marco Estrada, Joris Marveaux a Karim Aït-Fana.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Jallet, Thiago Silva, Alex, Maxwell - Lucas, Verratti, Matuidi, Pastore - Ibrahimovic, Menez
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Congré, Hilton, El Kaoutari, Bédimo - Stambouli, Dabo - Camara, Belhanda, Utaka - Charbonnier
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain29177553:2058
2.Olympique Lyon29158648:3053
3.Olympique Marseille29156834:3251
4.AS Saint-Étienne291310648:2349
5.OGC Nice29139741:3348
6.Lille OSC291210741:3046
7.Montpellier HSC291361044:3545
8.FC Lorient291110847:4443
9.Girondins Bordeaux291012728:2442
10.Stade Rennes291261141:3942
11.Toulouse FC29911933:3238
12.Valenciennes FC29991137:4136
13.AC Ajaccio298111030:3733
14.SC Bastia29961434:5333
15.Évian Thonon Gaillard29791332:4130
16.Stade Reims29791326:3530
17.Stade Brestois29851628:4229
18.FC Sochaux29771530:4628
19.ES Troyes294121334:5124
20.AS Nancy-Lorraine29591526:4724
Bodové odečty
AC Ajaccio-2za výtržnosti fanoušků v utkání s Lyonem v sezóně 2011/2012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
Woods

verím v 3 body pre PSG a nejaky ten golik pre Ibru

Reagovat
.13

Toto sa musi vyhravat a hlavne ked je 9kol do konca

len dufam, ze to nejak MHSC neuhecuje

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

mohlo by to takhle vydržet

Reagovat
Pipo123

Prečo je na AS Saint-Étienne tak vysoký kurz ? je krásna dvoječka

Reagovat
smazaný uživatel

bych je nakopal ... prý rizikový zápas Nice-OM .... bez fanoušků se hraje blbě beztak si to obejdnalo PSG (je to jen vtip)

Reagovat
Langi

ať udělaj Lyon - PSG taky rizikovej

Reagovat
smazaný uživatel

všem by se to hodilo

Reagovat
smazaný uživatel

všem by se to hodilo

Reagovat
smazaný uživatel

Troyes - St. Etienne: 0

Rennes - Nancy: 0

Valenciennes - Bastia: 0

Évian - Reims: 0

Ajaccio Toulouse: 1

Reagovat
domingo

NAPROSTO BOZi PRUBEZNY VYSLEDKY

VSICHNI UDRZET !!!

Reagovat
domingo

Samy dvojky

Reagovat
fenixLFC

lille a lyon, poprosim bez straty bodov

Reagovat
Langi

no...jesi dneska nevyhrajeme, tak se můžeme s titulem na 99% rozloučit...

Reagovat
doocetung

POZOR POZOR !!! rozestavení 4-2-3-1 už odzvonilo .. do módy se dostává 4-3-3-1 kterou začíná praktikovat prvoligový francouzký klub OGC Nice

http://isport.blesk.cz/fotbal/online-prenosy?match=121938

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta jak bíč,, diki sudi ze si to neodpískal

Reagovat
smazaný uživatel

cítím vinu. já to teď zapl a hned 0:1, vypínám a omlouvám se

Reagovat
.13

ach, skolacka chyba

kedy sa poucis?

Reagovat
smazaný uživatel

koukal jsem na výsledky šel jsem na záchod a 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele