Ligue 1 - preview 26. kola

28.02.2009, 09:48, aktualizováno 01.03.2009, 08:40
Previews
Francie měla a má početné zastoupení v Poháru UEFA, v neděli se tak netradičně bude hrát hned pět zápasů. Lyon v jednom z nich přivítá Rennes a může si pojistit vedoucí příčku. PSG bude favoritem v domácím duelu s Nancy, Marseille si jede pro tři body do Caen. Bordeaux se trápí, ukončit sérii neúspěchů chce proti Lorientu...
FC Sochaux - OGC Nice  (sobota 19:00)
Fotbalisté Sochaux hostí v rámci 26. kola nejvyšší francouzské soutěže mužstvo Nice, které ještě zdaleka nevzdává svůj boj o pohárovou Evropu. Hosté jsou před sobotním duelem na osmém místě a na "pohárové" příčky jim schází šest bodů.

Nice sice v minulém kole prohrálo doma s Rennes, ale v dvou předchozích zápasech dokázalo vyloupit hned dva stadiony soupeřů za sebou - v Le Mans i Nancy vyhrálo shodně 2:1. Pokud se ale chtějí svěřenci kouče Antonettiho probojovat mezi nejlepší čtyři týmy, nečeká je rozhodně nic jednoduchého. Nice se však ještě utká hned s pěti týmy, které jsou v tabulce na vyšších pozicích, a dá se říct, že má osud ohledně pohárových ambicí ve svých rukou.

"V dosavadních utkáních jsme získali 39 bodů a já si myslím, že to je dobrý základ, abychom v poslední třetině ligy zaútočili na pohárové příčky. Všem soupeřům chceme ukázat, že bojujeme jako tým a mužstva v horních patrech tabulky chceme ještě potrápit," řekl kouč hostů Antonetti.

Sochaux dokázalo minulý týden konečně přetavit své zlepšené výkony z poslední doby v zisk tří bodů. I díky jedné brance Václava Svěrkoše vyhrálo Sochaux v Lorientu 2:1. Český útočník se ve Francii ukazuje v dobrém světle, o čemž svědčí tři vstřelené branky v dresu sestupem ohroženého Sochaux.

Domácí výběr se musí obejít bez Afolabiho, jenž laboruje se zraněním stehna, start Mikariho je nejistý. Hostům z Nice chybí Bamogo a Ben Saada. Nad startem Apama a Hellebuycka visí otazníky.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Pichot, Perquis, Faty, Mikari - Boudebouz, Pitau, Martin, Maurice-Belay - Svěrkoš, Erding
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Diakité, Apam, Kanté, Rool - Echouafni - Faé, Sablé, Hellebuyck, Mouloungui - Remy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.70 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Valenciennes FC - Lille OSC  (sobota 19:00)
Valenciennes dělí sice od sestupového pásma jen jedna příčka a proti šestému Lille, bojujícímu o evropské poháry, zřejmě platí za outsidera, přesto nemůžeme hosty určit za jasné favority. Vždyť oba kluby leží ve stejné oblasti na severu Francie, nejlidnatější v celé zemi, a tak má souboj náboj malého derby.

Domácí Les Athéniens předvádějí od poloviny prosince skvělé výsledky. V osmi zápasech v řadě neprohráli, takže poslední příčka je už dávnou minulostí. I když od osmnáctého sestupového místa, na kterém je St. Étienne, je dělí jen lepší skóre. "Derby je vždycky hodně vypjaté utkání," řekl kapitán VA Rafael pro oficiální stránky soupeře www.losc.fr. "Je v něm mnoho osobních soubojů, hodně soutěživosti."

"Je to opravdu speciální zápas. Nikdy nevíte, kdo po něm bude šťastnější," mohl s Rafaelem souhlasit hostující kouč Rudi Garcia. Dogy po dvou venkovních zápasech v Auxerre a Le Mans, ve kterých získaly pouhý jeden bod, minulou neděli zdolaly Monako 2:1. V podstatě tak ze šesté příčky mohou opět bez problémů útočit na evropské poháry. "Jedeme do Valenciennes s úplně stejnými cíli, s jakými chodíme do každého zápasu: Získat tři body a hrát lépe než soupeř," papouškoval obvyklou větu Garcia.

Na podzim skončil vzájemný duel výhrou Lille 1:0, jedinou branku dal v 69. minutě Abardonado. Protože Valenciennes dlouho trvalo, než se stabilizuje jako profesionální klub ve Francii, příliš zápasů s Lille v posledním desetiletí neodehrálo. Naposledy nad ním doma vyhrálo v roce 1981. "I když by Lille hrálo lépe a my se nakonec stejně radovali ze tří bodů, bral bych to," dodal Brazilec Rafael.

Trenér domácích Kombouaré nemůže počítat s Tieném, který je potrestaný za 11 žlutých karet, což je suverénně největší číslo dosavadního průběhu Ligue 1. Audel, Belmadi, Pieroni a Traoré jsou zranění a jejich starty jsou také vyloučeny. Ani hosté nenastoupí kompletní. LOSC postrádá zraněného De Mela, Cabayeho a Fraua, členy základní sestavy.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Schmitz, Biševac, Ducourtioux - Saez, Sanchez - Pujol, Lacourt Danič - Darcheville
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Malicki - Beria, Rami, Plestan, Emerson - Mavuba - Obraniak, Balmont, Dumont, Michel Bastos - Fauvergue
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 2.85 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Le Mans UC 72 - Le Havre AC  (sobota 19:00)
Situace Le Havre se po 25 odehraných kolech zdá být kritická. Klub je na beznadějně posledním místě se ztrátou deseti bodů na sedmnácté místo zaručující záchranu. Ale domácí se nevzdávají. Alespoň ne záložník Nicolas Dieuze, který vůbec na sestup nechce myslet. On a jeho mužstvo zajíždí do Le Mans k důležitému střetnutí.

Trenér Le Havre Frederic Hantz vystřídal před posledním podzimním utkáním neúspěšného Jeana-Marca Nobila, jenž se stal sportovním ředitelem klubu, ale že by se výsledky zlepšily, to se říci nedá. I přes těžší los pod jeho vedením Le Havre zvítězil pouze na začátku února nad Rennes, jinak ve zbylých šesti zápasech nezískal ani jeden bod. "Nesmíme se ovšem vzdávat! Zkusíme hrát tak dobře, jak jen to bude možné," burcoval záložník Dieuze, autor dvou letošních gólů.

Poté, co se hostům podařilo vyhrát nad Rennes těsně 1:0, prohráli následující utkání s Lyonem a Auxerre. "Když chcete udělat dlouhou sérii solidních výsledků, je o nich vždy těžké mluvit z dlouhodobého hlediska," říkal Dieuze. "Jsme zklamaní, jaký fotbal i přes naší kvalitu předvádíme. Prohráli jsme další dva zápasy, takže se musíme naladit na pozitivní vlnu a tu udržet až do konce ligy." Do té ale zbývá už jen 13 kol.

Domácí nemají o nic odlišnější starosti, aktuálně okupují patnáctou pozici s pouhým dvoubodovým náskokem na sestupové pásmo. Ale poslední dvě bezbrankové remízy s Lille a na půdě Marseille jsou rozhodně dobrým příslibem do tohoto utkání. Pokud se Le Mans podaří vyhrát, může odskočit blíže ke klidnějšímu středu tabulky a Le Havre zřejmě definitivně poslat do Ligue 2.

Hosté budou postrádat pouze Loica Nestora, Les Manceaux můžou přivítat důležitý článek základní sestavy - záložníka Gervinha, ale zranění Louvion ani Ferrand definitivně na Stade Léon-Bollée nenastoupí. Až na podzimní střetnutí, které mimochodem skončilo výhrou Le Mans 2:1, se v nejvyšší soutěži oba celky ještě nepotkaly. Naposledy Le Mans doma prohrálo s Le Havre před pěti posledními vzájemnými zápasy ve druhé lize, a tato prohra se datuje na duben roku 1950.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Pelé - Corchia, Geder, Andre Paulo, Cerdan - Thomas - Coutadeur, Stromstad, Lamah - Le Tallec, Helstad
Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Revault - Baca, Ba, Sambou, Tixier - Anin, Alla, Dieuze, Lesage - Diallo, Alassane
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.05 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Nantes - Grenoble Foot 38  (sobota 19:00)
Velmi důležitý zápas čeká v sobotu na fotbalisty Nantes a Grenoblu. Oba soupeři, kteří sousedí v tabulce, mají stejný počet 28 bodů a případná výhra může jeden z týmu posunout do "bezpečného" středu tabulky.

Na sestupové příčky mají oba sobotní soupeři náskok pouhých tří bodů, takže jakékoliv zaváhání může každému z týmů přidělat nemalé sestupové problémy.

V domácím táboře ale panuje dobrá nálada, kouč Baup věří, že jeho svěřenci získají do konce sezóny 42 bodů a vyhnou se sestupovým starostem. "Navzdory problémům, které jsme díky naší velké marodce měli, tak stále sbíráme body, abychom dosáhli naší "vysněné" mety 42 bodů. Třebaže nám všechny zápasy nevyšly podle představ, je v naší hře vidět stále pokrok a já věřím, že problémy se záchranou v soutěži půjdou mimo nás," zakončil rozhovor domácí lodivod Baup.

Hosté z Grenoblu měli v posledních dvou kolech velmi těžký los, ale v Bordeaux i doma proti PSG dokázali získat po bodu za remízu 1:1, respektive 0:0. "Hosté měli fantastický úvod soutěže, ale nyní jsou na tom podobně jako náš tým," dodal na adresu soupeře trenér Nantes Gaup.

Grenoble bude postrádat dvojici fotbalistů, do utkání nebudou připraveni Jemmali, kterého trápí poraněné koleno a také Regragui, který má pochroumaný kotník. V domácím týmu je situace horší, v utkání se pravděpodobně neobjeví Pierre, Capoue (oba problémy s přitahovačem), Klasnič (kotník) a také dvojice Douglao s Vainqueurem, které trápí žaludeční potíže.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Alonzo - Moullec, Pierre, Poulard, Guillon - N'Daw - Abdoun, Da Rocha, Babovič, Bekamenga - Klasnič
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Wimbée - Vitakič, Paillot, Cesar, Robin - Grandin, Batlles, Moreira, Romao, Boya - Akrour
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.95 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AJ Auxerre - Toulouse FC  (sobota 21:00)
Toulouse v minulém zápase zaváhalo doma se sestupem ohroženým Valenciennes, teď zajíždí na půdu Auxerre, které patří k průměrným celkům Ligue 1. Domácí však třikrát za sebou získali tři body, takže Fialky nečeká na Stade l'Abbé-Deschamps určitě nic lehkého.

Hosté patří k letošním překvapením francouzské ligy. I přes letní výprodej se totiž stále drží v bojích o evropské poháry a v současnosti jsou na čtvrté příčce se ziskem 45 bodů. "Nikdy jsme nepolevili," prozradil tajemství úspěchu teprve dvacetiletý obránce Toulouse M'Bengue. "Vždy jsme udrželi koncentraci na sto procent, i v tréninku. Na druhou stranu hrajeme bez tlaku, snažíme se prostě jen udržet v popředí."

Kouč Alain Casanova postrádá pouze záložníka Didota, zpět je naopak Mauro Cetto, který už problémy s přitahovačem nemá. Naposledy Casanovův tým zažil porážku 22. listopadu, drží již dlouhou sérii 11 ligových utkání bez prohry. Mnohé však poslední domácí bezbranková remíza s Valenciennes zaskočila. "Nic nevypouštíme, naopak si ještě přidáváme. Nevidím důvod, proč bychom měli nějak padat tabulkou níže," vyvrátil spekulace menší krize M'Bengue.

Auxerre před třemi týdny nepředvádělo vůbec dobrý fotbal a ani nemělo dobré výsledky, takže se jednu dobu nacházelo dokonce těsně nad sestupovou hranicí. Marodka se však včetně důležitého útočníka Jeleně uzdravila, takže poslední tři výhry v Nancy, nad Lille a v Le Havru katapultovaly mužstvo na klidnou desátou pozici. Domácí ovšem stále nemůžou počítat se suspendovaným Pedrettim, Mignot, Quercia ani Berthod nejsou k dispozici kvůli zraněním.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Coulibaly, Dudka, Grichting - Narry, Kahlenberg - Oliech, Chafni, Lejeune - Jeleň
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Congré, Cetto, Fofana, M'Bengue - Braaten, Sirieix, Capoue, Sissoko, Mathieu - Gignac
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.80 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SM Caen - Olympique Marseille  (neděle 17:00)
Po dramatickém utkání v Poháru UEFA čeká na fotbalisty Marseille zdánlivě lehčí soupeř - v neděli zajíždí svěřenci trenéra Geretse na půdu sestupem ohroženého Caen.

Ve čtvrtečním utkání Poháru UEFA se hráčům Marseille povedlo na hřišti Twente sice zvítězit 1:0 zásluhou branky Ben Arfy, ale jelikož první duel skončil stejným výsledkem ve prospěch nizozemského týmu, a ani prodloužení nedokázalo určit vítěze, musely o výsledku rozhodovat až penalty. V nich byla úspěšnější Marseille, která dokázala zvítězit 7:6 na pokutové kopy a postupuje mezi 16 nejlepších týmů soutěže. V dalším kole na Olympique čeká Ajax Amsterdam.

Ani v domácí Ligue 1 na tom není Marseille špatně, momentálně okupuje třetí příčku s jednobodovou ztrátou na druhé PSG. Ve prospěch domácího Caen může hovořit sice menší únava, ale tým už nevyhrál deset ligových utkání v řadě a pohybuje se těsně nad zónou sestupu, od které ho dělí pouze bod.

Velkou ztrátou pro hostující tým je absence jedné z opor obranné řady Hiltona, kterého vyřadilo svalové zranění. Hilton musel střídat už ve 30. minutě utkání Poháru UEFA a svému mužstvu může chybět až 14 dní. Dalším zraněným je Rodriguez, který laboruje s poraněným stehnem. Domácímu Caen chybí pouze jediný hráč, Mazure má problémy se zády a do utkání určitě nezasáhne.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 2.95 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Monaco - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
Bez hlavního kouče Perrina na lavičce musí odehrát dva následující zápasy fotbalisté St. Etienne. 52letý trenér po utkání s Lyonem nejprve slovně napadl prezidenta lyonského klubu a poté vytkl hlavnímu sudímu zápasu, že svým rozhodováním připravil St. Etienne o tři body. V utkání proti Monaku tak bude své svěřence sledovat pouze z tribuny.

Hostující fotbalisté jsou sice v domácí lize mezi žhavými kandidáty na sestup, v Poháru UEFA je to však úplně jiný tým. O tom se dvakrát přesvědčili fotbalisté Olympiakosu Pireus, kteří St. Etienne podlehli 1:3 a 1:2 a s evropskou pohárovou scénou se loučí. St. Etienne tak bude kromě záchranářských prací svádět boje i nadále v Poháru UEFA. V dalším fázi soutěže se mu do cesty postaví fotbalisté Werderu Brémy, kteří překvapivě vyřadili jednoho z největších kandidátů na zisk trofeje - italský AC Milán.

"Čeká nás velmi náročný měsíc. Kromě domácí soutěže sehrajeme i těžké duely v Poháru UEFA. Ze čtyř následujících ligových utkání navíc hrajeme hned tři na půdě soupeře. Věřím, že pokud dokážeme bodovat na cizích hřištích, půjdeme v tabulce nahoru," řekl kouč hostů Perrin.

Monako letos nezažívá příliš dobrou sezónu a na svého nedělního soupeře má náskok pouhých tří bodů. Pokud by tedy knížecí klub v utkání proti St. Etienne klopýtl, nejspíše by se stal dalším týmem, který bude ještě tvrdě bojovat o záchranu v soutěži. A bilance jediného vítězství z posledních 9 zápasů nehraje příliš do karet ani trenérovi monackého týmu Ricardovi, který se dostává pod tlak nejen fanoušků, ale i vedení klubu.

Navíc domácí tým trápí velká marodka, do zápasu nejspíše nebudou připraveni Perez, Muratori, Pino, Bakar, Diaz a Roma. Hosté hlásí dvě zranění, do hry nezasáhnou Loic Perrin a Christophe Landrin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.00 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - AS Nancy-Lorraine  (neděle 17:00)
Druhý celek Ligue 1 PSG postoupil ve čtvrtek do osmifinle Poháru UEFA díky solidnímu výkonu, na půdě Wolfsburgu vyhrál nakonec 3:1. Byla to tak menší útěcha za minulou ligovou ztrátu v Grenoblu, kde pouze remizoval 0:0. Nyní se střetne s Nancy, mužstvem, které už z evropských pohárů letos vypadlo.

Poslední minulé kolo nevyznělo pro kluby z popředí francouzské ligy dobře. Všechny do jednoho ztrácely, jen jeden dokázal získat tři body. Ano, byl to vedoucí Lyon, který tak opět navýšil náskok na své soupeře. Paris SG na něj ztrácí šest bodů.

Přesto domácí platí za jednoho z nejúspěšnějších klubů Francie letošní sezóny. Vypadl pouze až v semifinále Ligového poháru, jinak stále bojuje na třech frontách - ve Francouzském poháru, Ligue 1 a Poháru UEFA. Co tedy únava? "Kádr je široký, to je to nejdůležitější. Potřebujeme každého," uvedl pařížský obránce Zoumana Camara. "Ve Wolfsburgu to nebylo snadné. Nějakou energii jsme vydali, ale fakt, že jsme postoupili dále a dali tři góly, nám jí ihned vrátil."

Pařížané jsou v Parku Princů hodně silní. Ze 12 ligových utkání zde naplno bodovali již devětkrát. Porážku v Ligue 1 zažili naposledy na začátku jarní části sezóny v Bordeaux. "Výhra ve Wolfsburgu nás obrovsky motivovala. V tabulce jsme dobře umístění, takže rekonvalescence bude s tím pocitem o hodně snadnější," říká Camara. Ačkoli se vrátil po dvoutýdenním vyhazovu od klubu útočník Kežman, jeho start v pařížské sestavě je hodně nepravděpodobný.

Nancy narozdíl od PSG na podzim nepostoupilo ze základních skupin Poháru UEFA. Letos se drží jen ve středu tabulky, v současnosti obsazuje jedenáctou příčku. Za poslední čtyři kola získalo pouhý bod a to tři utkání hrálo na domácí půdě. V sestavě se neobjeví ještě Malonga, i když po tříměsíční pauze zaviněné vlivem svalového zranění už trénuje. Domácí Nancy nedokázali porazit v posledních čtyřech společných měřeních sil.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Landreau - Ceara, Camara, Sakho, Armand - Sessegnon, Makelele, Clément, Rothen - Hoarau, Luyindula
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Helder, Ouaddou, Andre Luiz, Biancalani - Berenguer, Gavanon, Macaluso, Brison - Hadji, Zerka
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.20 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - FC Lorient  (neděle 17:00)
Ani další ze zástupců francouzských klubů v Poháru UEFA nesehrál v průběhu týdne rozhodně nudný zápas. Bordeaux ale v horoucím tureckém pekle na půdě Galatasaraye prohrálo a s pohárovou Evropou se loučí. Bordeaux si svou chuť může spravit už v neděli, kdy na svém hřišti přivítá momentálně devátý celek tabulky z Lorientu.

Milovníci thrillerů si ve čtvrtek večer přišli při sledování duelu mezi Galatasaeayem a Bordeaux na své. První zápas skončil bez branek a rozhodnutí o postupujícím měla přinést odveta. Turecký tým sice po hodině hry vedl o dvě branky, ale Bordeaux dokázalo v rozmezí dvou minut vyrovnat na 3:3 a směle si kráčelo za postupem. Avšak v devadesáté minutě nedokázali fotbalisté Bordeaux po rohovém kopu odehrát míč do bezpečí, balón se dostal na kopačku Sabriho, který povedenou střelou poslal domácí fanoušky do extáze, když dal výsledku definitivní podobu 4:3 a zajistil postup mezi 16 nejlepších týmů Poháru UEFA. Program přidělil tureckému mužstvu soupeře do dalšího kola, kterým bude německý Hamburk.

Trenér Bordeaux Blanc byl sice potěšený výkonem svého týmu, který dokázal smazat dvoubrankové manko, ale litoval chyby v závěru zápasu, která stála jeho tým postup do další fáze soutěže. Obavu má také z toho, že hráči budou mít čtvrteční duel pořád v hlavách a těžko se budou soustředit na ligový zápas proti Lorientu. "V neděli se pokusíme probojovat na druhou příčku Ligue 1. Je to mým přáním, ale žádné záruky vám za to dávat nebudu," řekl hořce lodivod domácího výběru Blanc.

Bordeaux už čtyři ligové zápasy v řadě nedokázalo zvítězit, ale díky klopýtnutí soupeřů má stále naději umístit se na příčkách nejvyšších.

Lorient sice v letošním roce zatím nedokázal zvítězit, zato pět ze šesti ligových utkání skončilo dělbou bodů.

Domácí tým nehlásí žádná nová zranění, hostům budou chybět Gameiro s Jalletem. Prvního trápí zraněné koleno, druhý jmenovaný má problémy se žaludkem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.25 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Stade Rennes  (neděle 21:00)
Po těžkém střetnutí Ligy mistrů se španělskou Barcelonou čeká na vedoucí mužstvo Ligue 1 složitý zápas s nepříjemným Rennes. To disponuje stejně jako sedminásobný mistr nejlepší defenzívou ligy, ovšem forma mu trochu poklesla a po nepřesvědčivých výkonech spadlo ze třetí příčky až na sedmou.

Na vedoucí Lyon tak hosté ztrácejí již deset bodů. V minulém kole se však po třech zaváháních konečně radovali z jednobrankového vítězství nad Nice. "Rennes je na špici tabulky. Hrát s ním je vždycky obzvláště těžké," nepodceňuje nic kouč Lyonu Claude Puel. Olympique s tímto týmem nemá v posledních dvou letech dobré zkušenosti, protože s ním dvakrát doma remizoval.

Na podzim navíc v Rennes utrpěl pro něj solidní nakládačku v podobě prohry 0:3! "Žádná pomsta za tento zápas to ale nebude a ani jí neočekávejte. Pokud se nějak pomstíme, tak sami sobě, že předvedeme lepší hru než tehdy," řekl Puel. Jeho tým odehrál v úterý náročné utkání v osmifinále Ligy mistrů s Barcelonou, se kterou nakonec uhrál remízu 1:1. "Myslím si, že je nyní dobré hrát s Rennes, které hraje o čelo ligy," pokračuje Puel.

V lize má Lyon na vedoucí pozici po dlouhé době konečně pokoj od ostatních pronásledovatelů. Vyhrál tři utkání za sebou, a vytvořil si tak před nimi dostatečný náskok. "Říkal jsem, že potřebujeme uhrát sérii dobrých zápasů. To se povedlo, teď jí jen musíme udržet až do konce sezóny," uvedl Puel. Kromě Clerca, Reveillereho, Bodmera a Santose mají domácí na marodce nově Delgada, kterému se obnovilo zranění přitahovače.

Rennes chce navázat na pro něj psychicky důležitou výhru v Nice, ale na Stade Gerland nebude mít k dispozici právě autora branky z tohoto utkání Thomerta, jenž laboruje s poraněným kolenem, a Manganeho bolí rameno. Hrát možná nebude ani M'Bia.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Mensah, Cris, Boumsong, Grosso - Toulalan - Keita, Juninho, Källström, Ederson - Benzema
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Fanni, Aubey, Hansson, Bocanegra - Echiejile, M'Bia, Cheyrou, Lemoine, Sow - Briand
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.20 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon25157335:1652
2.Paris Saint-Germain25144734:2446
3.Olympique Marseille25129439:2545
4.Toulouse FC25129427:1645
5.Girondins Bordeaux25128541:2544
6.Lille OSC251110436:2643
7.Stade Rennes251012327:1642
8.OGC Nice25116830:2639
9.FC Lorient25710830:2931
10.AJ Auxerre25861120:2430
11.AS Nancy-Lorraine25781023:2929
12.AS Monaco25771128:3128
13.Grenoble Foot 3825610914:2228
14.FC Nantes25771123:3428
15.Le Mans UC 7225761227:3527
16.SM Caen25511929:3226
17.Valenciennes FC255101021:2725
18.AS Saint-Étienne25741422:3625
19.FC Sochaux254111026:3323
20.Le Havre AC25431819:4515

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

lYON JE NAJSILNEJSY

Reagovat
smazaný uživatel

a ty si mág v gramatike

Reagovat
smazaný uživatel

A jak velký

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Benzema odpoví na podzimní hattrick Gignaca stejnou mincí.

Reagovat
smazaný uživatel

hejz přesně tohle sem zrovna chtěl napsat

Reagovat
herbage

Tsss, zapomeň

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele