Ligue 1 - preview 19. kola

21.12.2010, 08:09, aktualizováno 22.12.2010, 08:54
Previews
Lille bude v posledním kole Ligue 1 roku 2010 hájit první příčku proti St. Etienne. Na jeho zaváhání čekají další konkurenti. Paříž hraje v Nancy, Rennes jede do Caen a Lyon hostí Auxerre. Mistrovská Marseille se představí na půdě Brestu, Bordeaux změří síly s Lensem.
AS Nancy-Lorraine - Paris Saint-Germain  (středa 19:00)
Pyšný klub z hlavního města Francie si podzimní část sezóny naplno užívá. Daří se mu na všech frontách, v Evropské lize postoupil mezi 32 nejlepších, v Ligovém poháru je v semifinále a v Ligue 1 se drží na druhém místě jen kvůli horšímu skóre za vedoucím Lille. Rozloučit se s úspěšným obdobím bude chtít PSG na půdě Nancy.

V posledním ligovém kole Pařížané neuspěli bodově naplno. Soupeř z Monaka totiž dokázal vyrovnat v 88. minutě. Ale náladu to hostům určitě nekazí. Cíl je před posledním podzimním kolem jasný - udržet pozici zajišťující alespoň Ligu mistrů, tedy skončit do třetího místa. A to se PSG povede, pokud venku porazí patnácté Nancy.

Záložník Ludovic Giuly by se rád na stará kolena rád podíval do milionářské soutěže příští rok. "Kdybychom tam postoupili, byla by to odměna pro každého z nás," uvedl bývalý francouzský reprezentant. "Klub bude slavit 40 let. To by byl pro něj vynikající dárek. V Paříží každý čeká, že vybojujeme Ligu mistrů. Musíme v té práci pokračovat."

Kouč Antoine Kombouare je zatím spokojený i s přestupy, které PSG udělalo během léta. Třeba příchod Neneho se opravdu náramně vyplácí. "Mužstvo se během posledních tří let moc nezměnilo. Tři hráče, které jsme v létě přivedli, zatím pracují velice dobře," měl radost rodák z Francouzské Kaledonie.

ASNL se naposledy odložilo plánované střetnutí v Lille kvůli vlivům špatného počasí. Možná že ušetřené fyzické síly se nyní budou náramně hodit. Domácí už nejsou tím týmem, kterému se daří jen venku, i ve svém prostředí začíná sbírat body, konkrétně získat už tři vítězství. Na sestupové pásmo hledí se sedmibodovým odstupem, to ale neznamená, že tenhle náskok nechce k větší jistotě ještě navýšit.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Grégorini - Loties, S. André Luiz, Ndiaye, Haidara - Berenguer, Gavanon - Féret, Vahirua, Brison - Hadži
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Jallet, Camara, Sakho, Ceará - Giuly, Makelele, Chantome, Nene - Hoarau, Erding
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.10 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Valenciennes FC - Toulouse FC  (středa 19:00)
Valenciennes včetně trenéra Philippeho Montaniera musí být obzvláště na pozoru. Mužstvo z posledních osmi zápasů získalo pouhé jedno jediné vítězství a od sestupového pásma je vzdáleno jen na čtyři body. Před zimní pauzou by tak nebylo od věci urvat tři body v utkání s Toulouse. To naopak bojuje o pohárové příčky, je jen čtyři body za vedoucím Lille.

Především víkendové kolo nebylo pro VA vůbec příjemným. V Rennes totiž až do třetí minuty nastavení drželo bezbrankový stav, než se po této době trefil Kana-Biyik a rozhodl o třech bodech pro domácí. "Po zápase to nebylo jednoduché," přiznával špatnou náladu teprve osmnáctiletý útočník Vincent Aboubakar. "Tvrdě jsme ale pracovali. Musíme se tomu prostě postavit čelem a sbírat body. Nejlépe už ve středu."

Toulouse je naopak povzbuzeno o poslední výhru 3:0 nad Lorientem. "Musíme naplno bodovat, i když to bude složité. Když budu mít šanci, slibuji, že skóruji. Ale jestli se tak stane, chci, aby moje branky rozhodly o bodech," přál by si Aboubakar. "Vím, že Toulouse má některé skvělé individuality, je to přece jenom osmý celek tabulky. My ho ale porazit můžeme."

Montanier vítá na toto důležité utkání zpět klíčovou postavu Pujola, který měl problémy se zuby. To kouč hostí Alain Casanova je na tom s absencemi o poznání hůře. Ani jeden z dlouhého seznamu M'Bengue, Doumbe, Braaten, Cetto, Pentecote nebo Pele nenastoupí, nově je na marodce i Tabanou, který utrpěl zranění v sobotním zápase s Lorientem.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Baldé, Biševac, Angoua - Sanchez, Gomis, Loriot - Ducourtioux, Samassa, Danic
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Valverde - Gunino, Capoue, Fofana, Congré - Devaux - Machado, Didot, Sissoko, Mansaré - Santander
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.90 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - AJ Auxerre  (středa 19:00)
Sedminásobný francouzský šampion z Lyonu zakončí podzimní sezonu proti ambicioznímu Auxerre. V případě výhry by svěřenci Clauda Puela dokonce mohli přezimovat na čele tabulky.

Olympique měl již v neděli velikou příležitost ujmout se vedení ve francouzské nejvyšší soutěži, pokud by vyhrál na slavném Stade Velodrome, předskočil by tři týmy před sebou a vyšvihl se až na první pozici. Namísto toho ale přišlo nepříliš zábavné utkání a nakonec remíza 1:1, na Lisandrovu trefu totiž dokázal v druhém poločase zareagovat Valbuena.

Puelovi muži tak zůstali i před devatenáctým kolem na čtvrté pozici, na vedoucí Lillle - které má ale stále utkání s Nancy k dobru - tak nyní ztrácí pouze jeden bod. Stejný počet pak ztrácí na místa zaručující účast v Lize mistrů. Svou ztrátu z úvodních kol dohnal Lyon neuvěřitelnou ligovou sérií z posledních měsíců - v lize neprohrál již jedenáct utkání v řadě, remizoval přitom pouze čtyřikrát.

Naproti tomu Auxerre se nedaří dostat se do formy z minulého ročníku - především vinou zranění čeká tým vyznávající modrou barvu na výhru již od poloviny listopadu, kdy se AJA podařilo díky trefám Birsy a Querciy přetlačit Rennes v poměru 2:1. To byla teprve čtvrtá výhra Auxerre v této sezoně, bodový zisk tak zachraňují alespoň remízy, kterých si Fernandezův výběr připsal již rovných deset. Naposledy přivezlo mužstvo bod z Montpellieru, krásnou brankou vyrovnával na 1:1 čtvrt hodiny před koncem Alain Traoré.

"Toto bude velice těžké utkání proti týmu, který se nikdy nevzdává. Především jejich schopnost rychlého přechodu do útoku a smrtící protiútoky z nich dělají velice nebezpečné soupeře. Navíc měli o jeden den na přípravu více než my, to by jim ve výsledku mohlo velice pomoci. Budeme muset velice tvrdě pracovat, abychom z tohoto utkání vyšli s dobrým pocitem," říkal před utkáním lodivod domácích Puel.

"Poslední půlrok pro nás byl poměrně obtížný. V prvních týdnech bylo velice obtížné soustředit se pouze na fotbal s tím, co vše se dělo v pozadí klubu. Nedařilo se nám herně ani výsledkově a veřejnost nám to také příliš neulehčila. Věci se od té doby změnily a my hrajeme lépe. Ale musíme se stále soustředit jenom na zápasy, například úvod utkání s Marseille se nám příliš nepovedl," podotkl dále.

Domácím bude chybět hned trojice hráčů. Mimo jsou záložníci Ederson a Jérémy Toulalan, nastoupit nebude moci stoper Cris. Na druhou stranu v sestavě by se již mohl objevit levý bek Aly Cissokho, téměř stoprocentní je start špílmachra Yoanna Gourcuffa. Veliké problémy s marodkou hlásí také v Auxerre. Chybět bude především klíčový záložník Benoit Pedretti, který se tak připojí k dalšímu kvartetu marodů. Dlouhodobě mimo je kanonýr Jeleń, fit není ani obránce Cedric Hengbart, defenzivní záložník Delvin Ndinga, či útočník Alexandre Licata.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Reveillere, Diakhate, Lovren, Cissokho - Makoun, Gonalons, Gourcuff - Bastos, Gomis, Lisandro
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Dudka, Mignot, Coulibaly, Grichting - Chafni, Traoré - Birsa, Contout, Oliech - Quercia
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - FC Sochaux  (středa 19:00)
Fotbalisté Monaka naposledy dokázali obrátit těžký zápas s PSG a nakonec uhrát alespoň bod za výsledek 2:2. A kouč Guy Lacombe věří, že tohle by mohlo jeho týmu pomoci z výsledkové mizérie. Nyní ho na domácím stadionu prověří Sochaux, mužstvo ze středu tabulky. To z posledních sedmi zápasů prohrálo jenom jednou.

Monako si z Parku princů odvezlo vůbec svůj první bod za měsíc prosinec. Pořád je stále blízko sestupovému pásmu, konkrétně na sedmnáctém místě, a to by chtělo samozřejmě co nejdříve změnit. Utkání se Sochaux, průměrným celkem Francie, by mohlo být tím pravým. "Co je nyní důležité, je udržet současný stav a získávat body," uvedl Lacombe pro klubové stránky.

Domácí lodivod přiznává, že psychicky týmu uhraný bod moc pomohl. "Dodal nám na sebevědomí. Hráči mají v hlavách, že se může situace nyní obrárit. Teď hrajeme proti Sochaux s podporou domácího publika a všechno je možné. Dobrý výsledek potřebujeme," pokračoval. "Je pravda, že hráči sounáleží s klubem a to je v tomto těžkém období velmi důležité."

ASM bude postrádat suspendovaného Puygreniera, zraněného Mongongu a Traorého. Start Mbokaniho, Costy, Coutadeura, Muratoriho, Nkouloua a Parka je nejistý. Hosté nemají k dispozici zraněného gólmana Richerta, obránce Mikariho, jenž má problémy s kotníkem, a forvarda Butina, jemujž také znemožňuje start nedobrý kotník.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Lolo, Adriano, Hansson, Bonnart - Gosso, Mangani, Haruna - Aubameyang, Park, Niculae
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Cros - Sauget, Perquis, Bréchet, Dramé - Boudebouz, Martin, Anin, Maurice-Belay - Ideye, Maiga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.00 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - AS Saint-Étienne  (středa 19:00)
Před Lille se objevuje možná nikdy se již neobjevující se šance. Svěřenci Rudiho Garciy vstupují do devatenáctého kola Ligue 1 z prvního místa. Proti bude stát na poháry pomýšlející Saint-Étienne.

LOSC letos kráčí sezonou bez větších problémů, během sedmnácti odehraných ligových zápasů prohrálo pouze dvakrát - s Lyonem a s Marseille. Shodou náhod ve dvou po sobě jdoucích zápasech. Od té doby, rozumějme od konce října, nepoznal tým okolo kanonýra Moussy Sowa hořkost porážky. Naopak. Ze sedmi následujících utkání ztratili pouze čtyři body - za remízu s Valenciennes a Bordeaux.

Naposledy si dogy vyšlápli na suverénně nejhorší tým soutěže z Arles, přestože se v sedmnáctém kole na vítězství pořádně nadřeli. Až v nastaveném čase rozhodl o tenoučkém vítězství 1:0 střídající Túlio De Melo. Chuť si pak tým spravil v Evropské lize, kde podtrhl povedené podzimní vystoupení posledním zápasem s belgickým Gentem.

Lille měl již o tři dny později čekat další duel - tentokrát v rámci Ligue 1 - s Nancy. Nicméně kvůli zasněžené ploše se zápas odložil. I přesto ale Garciův výběr zůstal na první pozici, přestože druhé Paris SG a třetí Rennes mají stejně bodů. Přitom tým z hlavního města Francie má skóre pouze o jednu branku horší.

"Je to rozhodně příjemné být na samém vrcholu tabulky. Ale všechno je to pouze hypotetické, zvlášť, když PSG a Rennes mají stejně bodů jako my. Popravdě nikdo nemůže předem určit, kdo bude první po středečních zápasech. Všechno se nejspíš určí podle onoho skóre. Nepřikládáme našemu momentálnímu postavení přílišnou váhu," říkal pro oficiální webové stránky domácí trenér Rudi Garcia.

Jedním z možných adeptů na první místo by mohlo být i Saint-Étienne, i když nejspíš pouze čistě hypoteticky. Zeleno-bílým chybí na první místo tři body a mají o mnoho horší skóre než jejich dnešní soupeř. Nicméně přezimování na pohárových příčkách nevypadá tak nemožně, les Verts na čtvrté místo ztrácí nyní dva body.

Tým Christophera Galtiera se navíc může opřít o vcelku pozitivní sérii, jeho mužstvo neprohrálo již šest utkání v řadě, přestože výhry si připsalo pouze dvě. Nutno ale dodat, že obě v posledních týdnech. Nejdříve si všechny body přivezlo z knížecího Monaka, následně si doma poradil s Auxerre.

"Přijíždíme bez jakéhokoliv tlaku, chceme v Lille zvítězit. Stejně jako jsme chtěli v utkáních proti Monaku či Arles. Můj přístup zůstává stejný, nemůžete jít do utkání s tím, že chcete uhrát remízu," zamyslel se Galtier.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Beria, Rami, Chedjou, Emerson - Balmont, Mavuba, Cabaye - Gervinho, Sow, Hazard
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Nery, Marchal, Monsoreau, Bocanegra - Battles, Matuidi, Perrin - Payet, Riviere, Sako
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 3.90 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Brestois - Olympique Marseille  (středa 19:00)
Obhájce titulu z Marseille nemusí vůbec smutnit z toho, jak zvládl podzim aktuálního ročníku. V Lize mistrů je v osmifinále, v Ligue 1 se drží mezi nejlepšími. Minulý zápas byl pro borce Didiera Deschampse velice těžký, hráli totiž doma s Lyonem, se kterým nakonec remizovali 1:1. Na závěr podzimu Olympique prověří nepříjemný Brest.

Na první pohled se současné páté místo nezdá nic moc, jenže z něho hosté koukají na vedoucí Lille jen s tříbodovým odstupem. Ligue 1 je navíc tak vyrovnaná, že to vlastně ani tolik nehraje roli, vždyť je před námi ještě polovina soutěže. Před střetnutím s Brestem je pozitivně naladěn záložník Mathieu Valbuena.

Ten hrál hlavní roli ve slavném francouzském derby dvou Olymipqueů, v 51. minutě odpověděl svou brankou na gól hostujícího Lisandra Lópeze a upravil na konečných 1:1. Je pravda, že Marseille čeká na vítězství už čtyři kola a proti Brestu by hráči chtěli tuhle horší sérii co nejdříve přerušit. Včetně Valbueny: "Každý tým má ale menší problémy. Liga je totiž velice vyrovnaná."

Nejlepší recept, jak si spravit náladu? Přece vyhrát v Brestu. "V loňském roce jsme měli měsíc prosinec také velice nepříjemný. Já ale věřím, že teď budeme končit v dobrém," přál by si. "Tři body nám dodají trochu čerstvého vzduchu, nebylo by to špatné, abychom poté do nového roku 2011 vstoupili tou správnou nohou."

Brest, nováček ligy, byl zjevením podzimu. Dokonce se mu podařilo dvě kola vést tabulku, byť aktuálně za posledních sedm kol jen jednou vyhrál, boj o pohárové příčky se spíše nečekal. Na domácí půdě je tenhle mančaft neoblomný, jako jediný z francouzské ligy totiž na svém stánku ještě neprohrál.

Hosté postrádají nově Brandaa, který si v utkání s Lyonem poranil achilovku, Cisse, Hilton ani Azpilicueta rovněž kvůli zranění nenastoupí. Deschamps už ale může počítat s navrátilcem M'Biou, Diawara je však pro tenhle duel suspendovaný. Sestava domácích by naopak od posledního střetnutí v Nice (1:1) neměla doznat výraznějších změn.
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Elana - Coulibaly, Baysse, Kantari, Daf - Lička, Ewolo - Poyet, Grougi, Lesoimier - Roux
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Fanni, Mbia, Heinze, Taiwo - Lucho, Kaboré, Cheyrou - Valbuena, Gignac, A. Ayew
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.00 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SM Caen - Stade Rennes  (středa 19:00)
Rennes si brousí zuby na pohárovou Evropu, ba možná i na samotné první místo v tabulce. Požadavky před posledním letošním utkáním? Porazit Caen, které se v posledních týdnech nevídaně trápí.

Přestože Rennes zajíždí k nováčkovi soutěže s velice pozitivní sérií - neprohrálo již čtyři utkání v řadě - jednu velikou komplikaci před tímto utkáním řešit musí. A to post brankáře. Dlouholetá jednička Nicolas Douchez totiž předevčírem odjel na operaci třísel do Mnichova a svou pozici tak uvolnil dvojici Johann Carrasso-Abdoulaye Diallo.

Již nyní je téměř jisté, že do branky se postaví přeci jen o něco zkušenější Carrasso, letní posila z Montpellieru a mimochodem bratr o mnoho slavnějšího Cédrica z Bordeaux. Tento dvaadvacetiletý gólman za sebou svou soutěžní premiéru v dresu Rennes již má, zápas Coupe de la Ligue se mu ale vůbec nepodařil, když proti třetiligovému Guingampu pustil hned tři branky.

"Musím předvést dobrý výkon. Náš tým v posledních čtyřech zápasech neinkasoval a já tuto sérii nemohu přerušit. Musíme všechno teprve dokázat," svěřoval se pro oficiální webové stránky talentovaný brankář, jenž stál ambiciozní bretaňský celek rovný milion eur.

Mládežnický reprezentant Francie přitom chytal za svůj předcházející klub, Montpellier, pravidelně. To bylo ale ještě v sezoně 2008/2009 v druhé francouzské soutěži, pak přišlo vážné zranění kolene a do brány HSC se prodral Geoffrey Jourdren. A své místo již nepustil.

"Když jsem přestupoval do Rennes, počítal jsem se všemi možnostmi. I s tou, že budu krýt záda Douchezovi. Po přestupu jsem nebyl jsem stoprocentně fit, ale poslední měsíc a půl jsem již úplně zdráv a trénuji naplno. Chci ukázat, že si místo v základní sestavě zasloužím," podotkl. Pokud by se mladý gólman opravdu předvedl v dobrém světle, mohl by ukončit působení třicetiletého Doucheze v klubu. Ten má totiž smlouvu pouze do konce této sezony.

K operovanému Douchezovi se na marodce přidal také mladý obránce Samuel Souprayen, jenž má problémy se stehnem. Stoper Onyekachi Apam laboruje s kolenem, zdravotní problémy má také záložník Sylvain Marveaux. Naopak do sestavy se po různých komplikacích vrací Stephane Dalmat, Jires Kembo i Kevin Theophile-Catherine.

Úplně jiné starosti než o poháry bojující Rennes mají v Caen. Nováček soutěže po raketovém startu raketově padá ke dnu tabulky. V lize nevyhrál již jedenáct utkání v řadě, na výhru tak čeká již od poloviny září, kdy si SM přivezlo všechny body z Lorientu. Od té doby je to ale pouze děs a bída a mistr Ligue 2 z minulé sezony se zaslouženě propadl až na sestupové osmnácté místo.

Tým okolo kanonýra Youseffe El Arabiho ale může alespoň těšit to, že mají stále velice důležité utkání v Lens k dobru. Suspendovaný je Damien Marcq.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Thebaux - Inez, Hertaux, Seube, Raineau - N'Diaye, Yatabaré - Hamouma, El Arabi, Mollo - Traoré
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Danzé, Kana-Biyik, Mangane, Jebbour - Doumbia, M'Villa, Dalmat - Kembo-Ekoko, Montano, Camara
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 2.95 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Arles-Avignon - OGC Nice  (středa 19:00)
Poslední naděje, říká kouč Arles. Tým Faruka Hadzibegice má před sebou poslední letošní představení. A jak se říká: konec dobrý, všechno dobré. Avignonský celek touží proti Nice zabojovat alespoň o naději na udržení.

Momentálně to totiž se lvy z Arles vypadá vcelku beznadějně. Tým, který byl již před sezonou jasně označován za nejslabší mančaft celé ligy, doznal své předzvěsti a po osmnácti odehraných zápasech má na kontě ubohých sedm bodů. Výhru má všehovšudy jednu - na začátku listopadu přišlo vůbec historicky první prvoligové vítězství. Po dramatické přestřelce si ACA doma poradilo s jiným nováčkem z Caen.

Z poslední pěti ligových zápasů vzešel pouze jeden bodový zisk - a to domácí remíza 1:1 s Nancy, jedinou branku vstřelil Franck Dja Djedjé, jediná světlejší postava v dresu Arles. Hadzibegic by ale vůbec poslední utkání v roce 2010 zvládl vítězně, a dodal tak svému týmu alespoň nějakou naději před nadcházejícími záchranářskými boji.

"V průběhu první poloviny sezony jsem měli jistě hodně přání. Stále ještě nezvládáme několik detailů, kvůli kterým nakonec utkání vždy ztrácíme. Pokud bychom se prosadili jako první - a příležitosti jsme k tomu mnohdy měli - utkání by se mohla několikrát vyvíjet úplně jinak. Například v posledním utkání se Saint-Étienne jsme dvakrát dovolili svými hloupými chybami soupeři skórovat. ASSE si pak náskok pohodlně ustrážilo," myslí si bosenský trenér.

"Úspěchy se nám prostě vyhýbají, to je nepopiratelné. Nyní je pro nás naprosto nezbytné zvítězit v posledním letošním utkání proti Nice. Je důležité držet se alespoň osm nebo sedm bodů od nesestupových pozic, abychom stále mohli doufat," myslí si.

Domácím ale bude v klíčovém zápase chybět kapitán Sebastian Piocelle, který je suspendovaný. Záložník Ayasse Thomas má problémy se zády, křídelník Hameur Bouazza zase s meniskem. Nicméně po karetním trestu se vrací defenzivní záložník Jamel Ait Ben Idir, po zdravotních potížích by se mohl vrátit také talentovaný bek Loic Abenzoar.

Nemálo hráčů bude chybět rovněž hostujícímu Nice. Trest si musí odpykat záložník Kafumba Coulibaly, brankář David Ospina chybí kvůli poraněnému levému přitahovači, koleno pak trápí středopolaře David Hellebuyck a útočníka Abeikua Quansaha. Po suspendaci se ale vrací obránce Renato Civelli a záložník Emerse Fae.

OGC si momentálně drží vcelku solidní čtyřzápasovou sérii bez porážky, přestože během těchto utkání si připsalo jediné vítězství. Paradoxně proti papírově nejsilnějšímu týmu - obhájci trofeje z Marseille. Jedinou branku vstřelil v poslední minutě Emerse Faé. Především díky tomu je nyní tým okolo Danijela Ljubojy na solidním čtrnáctém místě, sedm bodů vzdálen od sestupových pozic.
AC Arles-Avignon - pravděpodobná sestava:
Merville - Abenzoar, Mejia, Laurenti, Fanchone - Ait Ben Idir, Soro - Meriem, Dja Djedje, N'Diaye - Kermorgant
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Letizi - Diakite, Pejčinovic, Civelli, Clerc - Mouloungui, Fae, Sable, Digard, Mounier - Ljuboja
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 2.95 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - RC Lens  (středa 21:00)
Bordeaux se zatím marně snaží dotáhnout na úplné čelo tabulky, byť na něj ztrácí jen pět bodů. Už několik kol v řadě balancuje na místech někde uprostřed tabulky, protože vyhrát několikrát za sebou je pro Les Girondins velice těžký úkol. Soupeř z Lens naopak bojuje o holé přežití, je totiž už nějakou tu dobu na předposledním místě.

Domácí přitom nemají vůbec špatné výsledky, jejich poslední prohra se datuje až na 23. října. Za posledních třináct kol prohráli jen jednou. Teď už by konečně rádi ukončili sérii bez vítězství, která se táhne už čtyři zápasy v řadě. Z nich se staly vždy pouze remízy, před týdnem a půl to bylo s Rennes (0:0) a o minulém víkendu se Sochaux (1:1).

Kapitán Bordeaux Alou Diarra si může zahrát proti svému bývalému klubu, v Lens totiž mezi roky 2004 a 2006 působil. "Hlavně zápas proti Rennes byl hodně vyrovnaný," popisoval. "Rennes i Sochaux byly týmy, které nechtěly ztratit. My jsme ale prostě měli více myslet na vítězství. Pokud bychom hráli na větší riziko, bylo by to i zajímavější pro diváky."

Samozřejmě že proti Lens nebere Bordeaux nic jiného než tři body. "Na druhou stranu bylo dobré, že jsme neprohráli. Bohužel jsme zkrátka nevyužívali své šance," mrzelo Diarru. "Tentokrát už musíme riskovat a pokusit se soupeři sebrat sebedůvěru. Musíme co nejvíce omezit jeho šance a být ambicióznější, a více riskovat, abychom ohrozili jeho bránu."

Fotbalisté Lens by za uplynulým podzimem udělali zřejmě velkou tlustou čáru a na jaře začali od začátku. Svěřenci kouče Jeana-Guye Wallemmeho čekají na výhru od 7. listopadu, od té doby získali jen jeden bod. Nyní mají na kontě čtyři porážky v řadě, tu poslední z půdy Lorientu, kde svůj zápas zase nezvládli a odvezli si špatný výsledek 0:3.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - L. Sané, Fernando, Ciani, Trémoulinas - Diarra - Gouffran, Plašil, Wendel, Ben Khalfallah - Modeste
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Démont, Yahia, Chelle, Bédimo - Hermach, Keita - Akalé, Roudet, Boukari - Eduardo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.60 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Montpellier HSC  (úterý 21:00)
Oba dva celky mají opticky k pohárovým příčkám daleko, bližší pohled na tabulku ale prozradí, že jak Montpellier, tak Lorient by ještě mohl do bojů o pohárovou Evropu promluvit.

Lorient je na tom o něco hůře než jeho dnešní soupeř - s čtyřiadvaceti body je až na dvanácté pozici, z níž ztrácí na pohárové místa šest bodů. Tým Christiana Gourcuffa sráží především výkony na venkovních hřištích, na těch během devíti pokusů zvítězil pouze jednou. To na Stade du Moustoir jako by hrál úplně jiný mančaft. Oranžoví před vlastními fanoušky prohráli pouze dvakrát, hned po Sochaux jsou vůbec nejlepším domácím klubem.

Tento paradox nejlépe dokazují výsledky z posledních dvou zápasů. Nejdříve Lorient na svém stadionu přivítal Lens - a připsal si jasnou výhru 3:0, stejný výsledek se opakoval i v následujícím utkání. Tentokrát ale Gourcuffovi muži padli - a to v Toulouse. Dvěma brankami se blýskl Paulo Machado.

Příznivci v ochozech bretaňského stadionu ale budou zítra rozebírat asi především otevřenou debatu mezi hvězdou Lorientu Kevinem Gameirem a trenérem Gourcuffem. Třiadvacetiletý nejlepší střelec les Merlus otevřeně prohlásil, že již dlouho touží po odchodu. "Je to již půl roku co chci odejít. To je důvod mých zhoršených výkonů," vykládal střelec letošních osmi ligových branek.

Hráči Lorientu se po zápase s Toulouse kvůli potížím s dopravou těžko dostávali s problémy domů, před dnešním zápasem se ale alespoň mohou spolehnout na obránce Grégoryho Bourillona, který minulé utkání promarodil s bolavými zády. Záložník Yann Jouffre ale nejspíš bude chybět kvůli křečím v lýtku.

Na druhé straně zmešká utkání středopolař Romain Pitau, který je suspendovaný. Trenér Gourcuff ale dopředu před utkáním avizoval, že kvůli malé herní pauze dostanou prostor noví hráči.

Ti budou mít za úkol napravit katastrofální sérii Montpellieru z posledních týdnů. Tým Reného Girarda nevyhrál již čtyři zápasy za sebou, poslední střetnutí s Auxerre skončilo remízou 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.90 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC1787232:2031
2.Paris Saint-Germain1887330:1931
3.Stade Rennes1887318:1131
4.Olympique Lyon1886425:2030
5.Olympique Marseille1877427:1728
6.AS Saint-Étienne1877425:1928
7.Stade Brestois1876520:1527
8.Toulouse FC1883720:1827
9.Girondins Bordeaux1868422:1926
10.Montpellier HSC1875615:1926
11.FC Sochaux1874728:2125
12.FC Lorient1873822:2424
13.AJ Auxerre18410424:2122
14.OGC Nice1857614:1822
15.AS Nancy-Lorraine1764719:2622
16.Valenciennes FC1847719:2019
17.AS Monaco18210617:1916
18.SM Caen1736816:2615
19.RC Lens1736815:3015
20.AC Arles-Avignon18141310:367

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (91)

Přidat komentář
Godwinson

KARIIIIIIIIIIM.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo myslis, ze ti tam ten blbej obrazek prosadil?

Reagovat
Godwinson

To je jasný, o tom nepochybuju, udělalas mi radost.

Reagovat
Godwinson

Lorient: Audard - Baca, Bourillon, Ecuele-Manga, Morel - Amalfitano, Romao, Mvuemba, S. Diarra - Kitambala, Gameiro

Montpellier: Jourdren - Yanga-Mbiwa, Spahic, El Kaoutari, Jeunechamp - Marveaux, Stambouli - Camara, Dernis, Belhanda - Kabze

Doufal jsem v Sosu, Lorient je doma hrozně silnej, takže nezbývá než věřit, že to Gameiro všechno rozhádal :))

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslíš, že v záloze by měl hrát Remi Gaillard?

Reagovat
Godwinson

Nebylo by to špatný

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že to trefil všechno napoprvé, nebo to jsou hodiny točení?

Reagovat
Godwinson

Spíš to druhý :)))

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stejně nad některými zůstává rozum stát.

Reagovat
Godwinson

Mě se od něj nejvíc líbí vylodění v Normandii.

Reagovat
smazaný uživatel

No moje nejoblíbenější od něj je klokan. To jsem od něj viděl jako první video a zatím bezkonkurenčně vede

Reagovat
smazaný uživatel

juhuu,bez neneho

Reagovat
hribco

Arles-Nice 1

Vale-Toulouse 1

Caen-Rennes dvojita sanca 0-0

Brest-Marseille -2,5

Bordeaux-Lens -2,5

Lens-SE oba timy daju gol

Nancy-PSG oba timy daju gol

Reagovat
smazaný uživatel

West Ham by rád Mbokaniho

Dieumerci Mbokani od svého letního příchodu nepředvádí v Monaku příliš kvalitní výkony, v lednu by se tak mohl stěhovat. Zájem o 25letého útočníka má údajně anglický West Ham, jenž by ho rád přivedl na pětiměsíční hostování. Případným problémem by mohlo být získání pracovního povolení pro hráče z Demokratické republiky Kongo.

Aneb z bláta do louže. Budu zvědavej, jestli se v lednu někam přestěhuje, za Monaco zatím nic moc nepředvedl, spadl do herní mizérie celého týmu..

Reagovat
domingo

Tak šup, třetí plichta v řadě

Reagovat
smazaný uživatel

Ti dám plichtu. Dostanete tak o 2, vrací se Yoann.

Reagovat
Langi

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
hribco

cau vsimol som si ze si fanusik psg a chcem sa opytat kde pozeras zapasy

Reagovat
onze

Ahoj hribco, zdravím Ta. pozývam Ta na našu stránku : http://paris-sg.wgz.cz/ Tu stále pridám do rubriky, Přidej správu, Link kde budú dávať zápas PSG. Aj dnes tesne pred zápasom. Maj sa pekne, AHOJ. ALLEZ PSG !

Reagovat
hribco

Ano chodim tam ale nevedel som o tych odkazoch dakujem pekne :)

Reagovat
onze

Jasna v pohode, rado sa stalo. Maj sa pekne.

Reagovat
Godwinson

Škoda, že nepoběží Caen ... takhle to vidim na Lille :(

Reagovat
Langi

Lloris, Réveillère, Diakhaté, Lovren, Cissokho, Makoun, Gonalons, Källström, Bastos, Gomis, Lisandro...ten blbec je nepoučitelný ven s ním...proboha ven

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli myslíš Diakhatého, tak není za koho, Cris je zraněný.. A Gonalons nehraje, hraje Pjanić.

Reagovat
Langi

tak to asi měli špatnou sestavu na FAN stránce na FB šlo mi hlavně o to trio Makoun - Gonalons - Kallstrom

Reagovat
smazaný uživatel

Källström trefil bránu z dálky.

Reagovat
Godwinson

Caen !!

Reagovat
smazaný uživatel

Pískat konec.

Sakho redka, co to?

Reagovat
Godwinson

Netušim, teď jsem k tomu přišel a zapnul Lille .. :) Na Equipu píšou, že jako poslední obránce fauloval Hadjiho, co se dá dělat. :(

Reagovat
vlastik

ajaj, Sakho cervena, no nic, zas to bude muset uhrat Nene sam :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ty naše letošní přímáky, to je bída..

Reagovat
Godwinson

Lille je ohromná nuda, za těch asi 15 minut jsem nezaregistroval, že by se Štěpáni dostali za půlku. Bůh ví, jestli už Landreau neodpočívá v šatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tos neviděl duel Lyon s Auxerrem, tam zatím byla snad jen jedna střela na bránu z dálky, jinak neskutečně odpudivá hra..

Reagovat
Godwinson

U Auxerre tomu věřim, prasej, bráněj, bráněj a prasej.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesnější popis bych nedokázal napsat. Mignot vs. Gomis, bitva večera.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
SunFells

Teď už to ve středu alespoň trochu otevřeli, předtím to bylo tak zahuštěné, že nějaké příležitosti mohli vzniknout jen po standartkách.

Reagovat
Godwinson

Jj, je to hrozný obléhání, chtělo to rychlýho góla ... smůla :)

Reagovat
Godwinson

Marchal Zajímavej obrannej zákrok.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechutnej zákrok.. Za tohle měl jít Grichting ven. Snad bude Miralem v pořádku.

Reagovat
smazaný uživatel

...ale oni to zaledujou a hraje se dál

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně tohle Depardieu hrubě nedal, mohl Pjanićovi připravit několik měsíců starostí s lékaři..

Reagovat
smazaný uživatel

tak za tohle sand měl jít ven ne?

Reagovat
smazaný uživatel

KALSTROOOOOOM

Reagovat
Godwinson

Sorin, Mignot

Reagovat
smazaný uživatel

trochu luck..

Reagovat
smazaný uživatel

Parádaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Bastos & Kim & Mignot parádně propasírovali do branky.

Reagovat
Langi

Kallstrom byl u gólu

Reagovat
smazaný uživatel

A výjimečně mu ho i uznali. (Ano, narážim na zápas s Toulouse )

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zapomněl jsi na Gomise

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, Bafetimbi, jak jsem na něj nadával, tak poslední kola je to ten starej dobrej tank, kterej všechno zašlape, přetlačí, tečuje..

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska hraje dobře celkem. i ten Källstrom není špatný. Jsem zvědavý z čím přijde Auxerre do druhé poloviny, bo z te jejich hry bolí oči a kotníky...

Reagovat
Langi

jojo zvedá se poslední zápasy ...Btw.: co je s Briandem, už sem ho dlouho neviděl hrát

Reagovat
smazaný uživatel

On hraje prakticky v každém zápase, poslední dobou vždycky střídá k závěru, ale je to z jeho strany bída, je na něm znát obrovská ztráta formy, balon mu dělá problémy, no škoda mluvit..

Ke krystofkovi - oni budou hrát pořád stejně, oni prakticky nemají na lavičce teď hráče, kteří by ten obraz hry nějak mohli změnit, i proto jsem rád, že dnes ještě nehraje Yoann, ten by nedopadl dobře.

Reagovat
Godwinson

Souhlasim ... na druhý straně nerozumim tomu, proč nehrají se Sammaritanem v záloze Langil s Le Tallecem, to by bylo úplně o něčem jinym :)

Reagovat
Langi

jo tak...sem ho moc na hřišti právě neviděl poslední zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Kde by Lyon byl bez Gomise?

Reagovat
smazaný uživatel

Valenciennes 2 góly během 2 minut.. Na sestřih budu zvědavej.

Reagovat
Godwinson

Monako vede, to je špatný .. snad Sochaux zabere.

Reagovat
Godwinson

Fanni zraněnej ... tomu řikám pech :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ty výsledky ostatních zápasů už by takhle mohly zůstat.

Reagovat
smazaný uživatel

WTF?

Reagovat
smazaný uživatel

ofsajd jak prase

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre proti silným jinak než s přispěním rozhodčího moc neumí, to se ukázalo už proti Marseille.

Reagovat
domingo

Reagovat
Godwinson

No, pane jo ... ale pěknej ofsajd.

Reagovat
Godwinson

Si dělá kozy, ne? Jasná penalta pro Lille.

Reagovat
SunFells

a není to zdaleka jediný souboj, kde rozhodčí zaváhal.

Reagovat
Godwinson

Obhlížíš si Hazarda? :))

Jj, už ten Marchalův srandaskluz na Gervinha v první půli šel pískat.

Reagovat
SunFells

Neblázni, Wenger 20 mega jen tak nevybalí

Na Rennes či Lille se čas od času rád podívám

Reagovat
Godwinson

Jj, to je pravda .. ale když už za někoho ... :)

Ti sudí jsou z Marseille, ne?

Reagovat
SunFells

No nevím, co by musel Arshavin předvést, aby Arséna pošoupl k nákupu Hazarda..

Nedávný Hazardův výrok, že by dal Arsenalu přednost i před Realem, ho zatím nechává chladným. Utěšuje mě jen to, že on na své cíle velmi nerad veřejně ukazuje.

Reagovat
SunFells

A pomezní mu zdatně sekunduje, mamlas

Reagovat
smazaný uživatel

4-2-4

Jedem.

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe.. Chafni si spletl Lisandra nejspíš se svojí mladou, když mu sahá na kozy.

Reagovat
smazaný uživatel

Hugo

Reagovat
smazaný uživatel

Makoun je prokletej..

Reagovat
Godwinson

Hazard

Reagovat
SunFells

nebyl to faul?

Reagovat
Godwinson

Penalta, no poser mě záda.

Reagovat
Godwinson

.. neměla být reakce.

K tomu gólu myslim, že ne ... tělo :)

Reagovat
SunFells

To je fakt kokot, toto pískne a ty dvě možnné předtím nechá být.

Reagovat
SunFells

Gervinho, Sow

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis dolů... PROČ? Claude je nepoučitelnej. Teď máme na hřišti tři křídla a jednoho malýho útočníka, který ve vápně stopery Auxerre nepřetlačí.

Reagovat
Godwinson

Bez Gervinha to půjde hodně těžko ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten rozhodčí je sen. Vlastně ne, noční můra.

Reagovat
Godwinson

Hugo

Reagovat
smazaný uživatel

Málem klinická smrt.

Reagovat
SunFells

Škoda no, prosral jim to trávník a sudí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele