Ligue 1 - preview 16. kola

01.12.2015, 08:35, aktualizováno 03.12.2015, 08:37
Previews
V Rennes bude dnes večer dohráno 16. kolo francouzské nejvyšší soutěže. Domácí celek po skvělém úvodu sezony přestal vyhrávat a aktuálně je na deváté příčce tabulky, hostující Olympique Marseille je na tom o dvě příčky a tři body hůře...
Stade Rennes - Olympique Marseille  (čtvrtek 21:00)
Míchel, kouč Marseille, svému týmu i přes všelijaký dosavadní průběh sezony stále věří: Les Phocéens podle něj stále mohou v lize obsadit druhé místo. A to i přesto, že se nyní nacházejí ve druhé půlce tabulky. Potřebují nicméně ztrácet minimum bodů, což dnes v Rennes bude těžký úkol..

"Ligue 1 je velmi vyrovnaná," pozoruje španělský stratég. "Každý týden vidím v televizi nejbližší pronásledovatele PSG. Jejich jména se mění: Saint-Étienne, Angers, Lyon. Možná to na konci roku budeme my. Udržet si v této soutěži stabilní formu je velmi těžké, takže pořadí se často mění. V této soutěži je jeden žralok a devatenáct delfínů," zakončuje.

Olympique má v současnosti dobrou formu - po poslední domácí remíze 3:3 s Monakem platí, že vyhrálo pět z posledních sedmi zápasů napříč všemi soutěžemi. Na druhé Caen nyní ztrácí osm bodů. A vzhledem k tomu, že v Rennes neprohrálo už sedmkrát v řadě, je optimismus v jeho táboře na místě. "Rennes má silný, dynamický tým se třemi nebo čtyřmi technicky dobře vybavenými hráči. Umí hrát přes křídla, zvládají protiútoky, mají kvalitní pressing ve středu pole," analyzuje Míchel.

"Znám jejich kouče (Philippa Montaniera), ve Španělsku (Real Sociedad) odváděl skvělou práci. Jeho mužstva mají jasný profil, nám to ale vyhovuje. Podobně jako u Lille, Nantes nebo Saint-Étienne," dodává. Rennes sice neprohrálo třikrát v řadě, jinak si ale připsalo jediné vítězství z posledních desíti pokusů, což je pro ambiciózní bretaňské fanoušky určitě málo. Doma je série bez výhry nyní pětizápasová.

"Musíme se naučit opět vítězit," prohlašuje Montanier lakonicky. "Posunout se kupředu, hrát odhodlaně a uvědomit si, že na to máme. Marseille má skvělou ofenzivu, venku hrají opravdu dobře, sbírají body. Je to důležitý zápas a my ho musíme zvládnout," dodává. Problémem je však řada absencí: Paul-Georges N'Tep a Abdoulaye Doucouré jsou zranění, Giovanni Sio si zase odpykává disciplinární trest. V základu by se naopak měli objevit Kamil Grosicki a Jérémie Boga.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.10 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Bastia - Girondins Bordeaux  (středa 19:00)
Oba celky už tři zápasy v řadě nezvítězily. A protože pro oba by rozhodně nebylo špatné, aby se odpoutaly dále od sestupového pásma, nelichotivou bilanci hodlají konečně přerušit. Bastia zaostává za Bordeaux o tři body, případné vítězství by mu tak zajistilo dotáhnutí se na svého soupeře. V minulé sezóně dopadly oba vzájemné zápasy nerozhodně.

Především pro hosty dopadl víkendový duel přímo strašidelně. Před vlastními fanoušky podlehli 1:4 aktuálně druhému Caen, a to navíc Crivelli mírnil ostudu korigujícím gólem v poslední minutě utkání. "Bylo to brutální," hodnotil kouč Willy Sagnol druhý největší debakl sezóny. Ještě větší utrpěli Les Girondins v září na půdě Nice.

Bordeaux jednoduše nedokáže udělat nějakou šňůru dobrých zápasů. Jeho výkony jsou jako na houpačce, neboť nemá dostatečně kvalitní široký kádr. Když přitom klub hraje navíc evropské poháry, je tenhle faktor důležitý. "Bohužel nejsme zvyklí hrát tolik zápasů. Vzniknul nám problém, že se podvědomě flákáme," říkal hostující kouč.

Během jedenácti dnů sehraje Sagnolovo mužstvo už čtvrtý zápas. "Když celý tým má v hlavě, že nemusí hrát naplno, dopadne zápas tak jako s Cean. Hlavně kvůli fanouškům, kteří nás podporovali navzdory tomu výsledku, nás to mrzí. Budeme si muset v prosinci máknout tak, abychom omezili škody," hlesl bordeauxský stratég.

Až na zpackané korsické derby s Gazélecem si Bastia nevede vyloženě tak špatně. V posledních dvou venkovních zápasech dokázala uhrát bod v Lille i Nantes. "Mí hráči se na hřišti v minulých týdnech trošku styděli. Teď nám bod pomůže věřit sami v sebe. Je to hodně pozitivní výsledek," byl spokojený po víkendovém utkání v Bretani trenér Ghislain Printant.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.10 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ES Troyes - Toulouse FC  (středa 19:00)
Nováček z Troyes se nachází v kritické situaci - za patnáct kol nedokázal vyhrát jediný zápas a jeho ztráta na záchranu začíná nabývat obludných rozměrů. Svěřenci Jeana-Marka Furlana naposledy proti PSG předvedli navzdory prohře 1:4 inspirativní výkon, teď už však potřebují začít nutně získávat body. Série zápasů proti přímé konkurenci začíná domácím duelem s Toulouse..

Je to skutečný duel o pomyslných šest bodů. Troyes je poslední, má nejhorší útok i obranu v celé soutěži, a na devatenácté místo ztrácí propastných sedm bodů. Právě tam trůní Toulouse, které o víkendu zaznamenalo první výhru od úvodního kola, když po skvělém výkonu porazilo silné Nice 2:0. Jenže to bylo doma; mimo vlastní stadion se Les Violets dlouhodobě nedaří. Je jisté, že pokud dnešní zápas skončí remízou, nepomůže to vůbec nikomu.

Na papíře mají hosté kvalitnější tým - zejména jejich útočná fáze s Martinem Braithwaitem a Wissamem Ben Yedderem budí respekt. Oba kanonýři sice letos dlouho tápali, proti Nice však každý zaznamenali po jednom gólů. Blýská se v Okcitánii na lepší časy? Kouč Dominique Arribagé tomu věří. "Tato výhra znamená, že nejsme bez šance, což je dobré," prohlásil. "Pořád ale naše situace není dobrá, takže musíme zůstat stoprocentně soustředění. Ulevilo se nám, to je jisté, ale jedna výhra nestačí. Musíme vítězit i nadále."

Asi málokdo bude protestovat proti tomu, že si Toulouse tři body za předváděnou hru zasloužilo. "Hráči předvedli bojovný výkon, i když ne všechno bylo přesně podle našich představ," rozkrývá Arribagé. "Důležité je, že máme spoustu energie, věříme si a víme, že můžeme vyhrávat. Táhneme za jeden provaz, fungujeme jako skutečný tým. Toto vítězství byl první krok, od kterého se chceme odrazit."

Triumf hostů by v tuto chvíli znamenal, že s šancemi Troyes vymanit se ze sestupové zóny ještě před Vánocemi je nejspíš definitivní konec; tým z kraje Champagne se v podobné situaci nacházel i při své poslední prvoligové anabázi. Tehdy se mu podařilo ve zdánlivě bezvýchodné situaci zabrat, ani jarní jízda jej však před sestupem neochránila. A Furlan dobře ví, že dnešní zápas je pro jeho muže naprosto klíčový. "Na mojí budoucnosti nezáleží," vyjádřil se ke spekulacím o svém odvolání. "Důležité je, aby se dařilo klubu. A dokud tu jsem, udělám vše, co je v mých silách, abychom tuto krizi odvrátili."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.20 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - Stade Reims  (středa 19:00)
Dvanáctý Guingamp přivítá ve vloženém kole patnáctou Remeš v souboji dvou týmů, jejichž cílem je zejména vyhnout se sestupovým starostem; k tomuto kroku mají zatím rozhodně lépe nakročeno domácí..

Gourvennecův tým nikterak nezáří, zvládá ale držet se nad krizovou zónou, a to s obdivuhodnou vytrvalostí. Od postupu do Ligue 1 je mu neustále předvídán pád zpět o patro níže, on se ale dokázal vypořádat dokonce i s odchodem nejlepšího střelce Claudia Beauvueho do Lyonu; v současnosti má na osmnácté Lille náskok pěti bodů. Z posledních devíti ligových zápasů vyhrál pouze dvakrát, přesto se však stále drží ve středu tabulky.

Naposledy Guingamp padl v Saint-Étienne hladce 0:3, Gourvennec však přesto našel určitá pozitiva. "Výsledek v žádném případě neodráží realitu," prohlásil na pozápasové tiskové konferenci. "Takový je ale život. Měli jsme šance, které jsme nevyužili. Důležité je, že jsme se dokázali postavit silnému soupeři na jeho půdě. Nespoléhali jsme se na bránění, hráli jsme aktivně a věděli jsme, že se něco stane. Bohužel se to stalo v náš neprospěch."

Začátek sezony byl ve skutečnosti pro oba týmy diametrálně odlišný - zatímco Guingamp byl po třetím kole úplně poslední, Remeš zahájila nový ročník skvěle a chvíli dokonce i pošilhávala po pohárech. Jenže teď je všechno jinak. Tradiční klub se potáci v obrovské krizi, naposledy vyhrál na konci září a teprve o víkendu dokázal alespoň zastavit sérii šesti proher v řadě, když remizoval 2:2 doma s nevyrovnaným Rennes.

"Máme teď špatnou sérii," přiznal kouč Olivier Guégan, jehož tým se dostal nepříjemně blízko k sestupové zóně. "To jsem ale říkal vždy, že tato chvíle přijde," dodal. "Naší sílou je kolektivní týmový duch. Odmítáme se vzdát, nevěříme v bezvýchodné situace. Nedaří se nám, ale zůstáváme vnitřně silní. Rveme se jako jeden muž."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.30 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - SM Caen  (středa 19:00)
Caen o víkendu potvrdilo svou krasojízdu a na půdě Bordeaux až nečekaně snadno triumfovalo. Protože na vedoucí PSG nemá v Ligue 1 v současné chvíli nikdo a dotáhnout ho je nemožné, budou se hosté snažit po tomto kole ubránit aktuální druhou pozici. V Monaku je nicméně čeká určitě ještě těžší duel než ten minulou neděli.

V malém klubu z Dolní Normandie nechtějí o případném historickém úspěchu v žádném případě slyšet. Každopádně se minimálně o pohárové příčky určitě budou chtít poprat. Kromě zmíněného PSG se totiž v lize nedaří největším favoritům, Lyon nebo Marseille se konstantně trápí. Šance tedy existuje. Jenže na druhou stranu výraznější náskok SMC na ostatní nemá.

Kouč Patrice Garande až s ledově klidným hlasem hodnotil minulé klání v Bordeaux, v němž jeho svěřenci triumfovali vysoko 4:1. O čisté konto navíc přišli až v samotném závěru. Jako by výhru předem očekával. "Myslím si, že existuje určitá souvislost mezi naším ziskem bodů a aktuálním postavením v tabulce," vysvětloval na úvod.

Hostující celek už loni neměl výraznější problém se záchranou. A na své výkony především zjara jen perfektně navázal. "Není to pro mě překvapení," hlásal Garande. "Za kalendářní rok jsme už nasbírali 59 bodů. To o něčem vypovídá. Stále nám zůstala jakási dynamika. Nesmíme ale zpohodlnět, nesmíme zapomenout, kde jsme začali."

Monako se tak nějak stále drží v kontaktu s pohárovými příčkami. A čeká je hodně rušné období před vánočními svátky. Rádo by se totiž posunulo do první pětky, což určitě není nijak nereálný cíl, ale také proklouznout ze skupiny Evropské ligy do play-off. Právě v téhle soutěži ovšem nemá nic ve svých rukou.

Šance na postup je dost malá, neboť potřebuje získat v posledním kole více bodů než Anderlecht, jenž doma hraje s Karabachem. S belgickým celkem minulý čtvrtek knížecí klub v důležitém souboji padl. O víkendu pak uhrál cennou remízu 3:3 v Marseille. "Vstřelili jsme dost gólů. To bylo důležité," hodnotil trenér Leonardo Jardim.

Kvůli téměř nenadějné možnosti pokračovat v evropských pohárech i na jaře bude v tuhle chvíli pro jeho mužstvo důležitá právě domácí scéna. Caen není jeho příliš oblíbeným mužstvem, za posledních deset utkání ho porazilo jen jednou! Na druhou stranu se právě tohle vítězství datuje na duben letošního roku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - GFCO Ajaccio  (středa 19:00)
Tohle je souboj, v němž se oběma celkům aktuálně daří. Zatímco domácí mají na kontě tři výhry v řadě, hosté neprohráli už pětkrát za sebou. I dlouhodobě si Montpellier s Gazélecem vedou vlastně stejně, dělí je od sebe v tabulce pouhé dva body. Určitě se tak dá předem očekávat vyrovnaný duel, byť domácí budou mírnými favority.

Korsický celek o víkendu remizoval s Lorientem a po čtyřech kolech nezvítězil. I tak se ale díky skvělé bilanci během uplynulých týdnů vymanil mimo sestupové pásmo. "Jsem spokojený s tím, jak mí hráči hráli," hodnotil sobotní utkání kouč Thierry Laurey. "Dominovali jsme většinu hry. Jen nám chybělo proměňovat šance."

GFCO má aktuálně velmi slušný náskok na sestupové pásmo. Závěr roku pro něj ovšem bude pořádně obtížný. Čeká ho totiž Marseille, Lyon nebo Monako. "Měli bychom v těch zápasech uhrát alespoň remízu," uvědomuje si Laurey, jehož klub se s Montpellierem střetnul jen jednou v historii, a to v rámci Coupe de la Ligue v roce 2012. A tehdy uspěl.

Jenže Montpellier roste každým kolem a šplhá tabulkou výše, takže body se Gazélecu nebudou získávat vůbec snadno. MHSC za uplynulých pět kol získal z možných patnácti hned třináct bodů. Minulý pátek skolil i venku slavný Lyon. "Poprvé v sezóně jsme vyhráli venku," mnul si ruce kouč Rolland Courbis.

Jestli byl domácí stratég ještě před pár týdny pořádně rozmrzelý z výkonů svého týmu, nyní si stěžovat rozhodně nemůže. "Jsem znovu spokojený, ale nejsem si jistý, jestli budeme schopni porazit Gazélec. Ale čekám, že budeme vědět, jak navázat na utkání v Lyonu a zápas si užijeme," dodával Courbis.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.50 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - AS Saint-Étienne  (středa 21:00)
Lille zatím prožívá tragickou sezonu. Tradiční pohárový aspirant se po patnáctém kole propadl až na osmnácté místo a fanoušci možná v tuto chvíli nostalgicky vzpomínají na vyhozeného kouče Reného Girarda, jehož fotbal byl sice extrémně nudný, alespoň však držel Dogy mimo sestupové pásmo. Očekávaný zachránce Hervé Renard nic nezměnil, jeho čerstvý nástupce Frédéric Antonetti se nyní pokusí zvrátit neúspěšnou výsledkovou spirálu proti silnému Saint-Étienne..

Antonetti, hrdý korsický patriot, který naposledy vedl Rennes (a mimochodem dříve pracoval i pro ASSE), si svůj debut v novém angažmá prožil už o víkendu; Dogy v jeho prvním zápase prohrály s nováčkem s Angers a výsledkem je tvrdá realita sestupové zóny. "Hráči si dobře uvědomují, co nám hrozí," prohlásil holohlavý bouřlivák na předzápasové tiskové konferenci. "A pokud ne, musí si to okamžitě uvědomit."

Antonetti je známý tím, že nejde pro ostré výrazy daleko, a tuto pověst potvrzuje i nyní. "Věděl jsem, do čeho jdu. Tento klub je ve sr**kách," pronesl nekompromisně. "Mojí úlohou je analyzovat problém a vymyslet jeho řešení. To je moje práce. Nechceme řešit, proč jsme tam, kde jsme, ale jak se z toho vyhrabat. Varuji všechny: Bude chvíli trvat, než se tato situace vyřeší. Buďme trpěliví, postupujme krok po kroku," dodal.

Naděje Lille v dnešním zápase velmi drasticky snižuje absence Sofiane Boufala, nejlepšího střelce týmu, který v dosavadním průběhu sezony prakticky vlastními silami držel klub nad hranou ponoru. Šikovný ofenzivní univerzál si momentálně odpykává disciplinární trest. Chybí i šéf defenzivy Renato Civelli, který byl proti Angers vyloučen. Lille má stále třetí nejlepší obranu v lize, bez klíčových hráčů na obou stranách hriště je však těžké představit si nějaký fanouškovský optimismus.

ASSE je na tom o poznání lépe - kouč Christophe Galtier letos razí výrazně obměněnou filozofii, která na jednu stranu přináší nepříjemné prohry, jenže zároveň posouvá historicky nejúspěšnější francouzský klub blíže evropskému ideálu. Dříve byli Les Verts přeborníky ve sbírání remíz a výsledků 0:1 (1:0), teď jejich ofenziva funguje mnohem lépe a jejich hra je celkově odvážnější, jenže logickou daní jsou i častější ztráty.

Naposledy doma proti Guingampu nepředvedlo Saint-Étienne ideální výkon, přesto ale vyhrálo pohodlně 3:0. "Byl to pro nás milosrdný výsledek," uznal Galtier. "Museli jsme zůstat soustředění až do konce, první půle byla hodně těžká, hlavně po fyzické stránce. Objektivně jsme nehráli dobře. Věděli jsme ale, že Guingamp často inkasuje na konci zápasů, a proto jsme se s postupujícím časem snažili o vyšší pressing. Povedlo se," zakončil spokojeně.

Hosté nicméně budou postrádat suspendovaného Moustaphu Bayala Salla, senegalského stopera, který proti Guingampu inkasoval červenou kartu a bude dnes hodně chybět; mimo hru je i Jean-Christophe Bahébeck. Mimochodem, ASSE nevyhrálo v Lille jedinkrát za posledních 22 let. Z posledních tří venkovních zápasů navíc nezískalo jediný bod..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.45 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Angers SCO - Paris Saint-Germain  (úterý 19:00)
PSG proti Angers. Obhájce titulu s ligovým novicem. První tým tabulky proti třetímu. Bude z toho jasná výhra pařížského celku, nebo domácí už jistého podzimního mistra překvapí?

Třináctibodový náskok na čele tabulky v době, kdy do pauzy zbývají čtyři zápasy, připadá býti dostatečný pro Benjamina Stambouliho, který doposud mnoho startů neposbíral. "Přišel jsem sem proto, abych se zlepšoval, abych se učil a abych pozvedl svou hru na vyšší úroveň. Není nic neobvyklého, když po změně dresu potřebujete čas na adaptaci. Moje zkušenosti z Anglie mi i v tomhle hodně pomohly," prohlásila letní posila z Tottenhamu.

"V PSG cítím, že se ze mě stává lepší fotbalista. Podporují mě spoluhráči i samotný klub, což přesně potřebuji, jelikož jsem dosti emotivní člověk. Vím, že hodně se můžu naučit především od Thiaga Motty, který hraje na podobné pozici. Skvěle čte hru, hraje v klidu a málokdy se stane, že neudělá rozhodnutí, které je pro danou situaci nejideálnější," dodal.

Právě naturalizovaný Ital, Thiago Motta, by mohl nastoupit ke svému jubilejnímu stému utkání v Ligue 1. Samozřejmě, že všechna odehrál v dresu PSG. Laurent Blanc však prohlásil, že příležitost skutečně dostanou i hráči, kteří toho doposud mnoho nenahráli. Před posledním zápasem v rámci základní skupiny Ligy mistrů, kde už má pařížský celek postup zajištěn, čeká už o víkendu nevyzpytatelný soupeř z Nice.

Angers bude rozhodně chtít navázat na víkend, kdy porazilo 2:0 Lille a ukončilo čtyřzápasovou sérii bez výhry. A co víc, hlavně se konečně podařilo skórovat, neboť to svěřenci Stéphana Moulina nezvládli hned v pěti předchozích mačích (tedy včetně prohry s Tours FC v Coupe de France). Defenziva však pracuje velmi, velmi dobře, o čemž svědčí pouhopouhých devět inkasovaných branek, tj. jen o jednu více, než má na kontě nejbližší soupeř z hlavního města.

"PSG samozřejmě patří k absolutní evropské špičce. Nejhorší je, když proti nim hrajete a nedaří se vám udržet balon na kopačkách. V ten moment se může stát v podstatě cokoliv - mohou udeřit přímo ze hry, po individuálních akcích, případně ze standardních situací. Technicky jsou na tom také skvěle a díky jejich stylu hry jsou pro soupeřovu defenzivu nebezpeční i jejich střední obránci," shrnul všechno v kostce Moulin. Přesto směle doufá, že alespoň bod se podaří vybojovat.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 9.00 - 4.50 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Lorient - OGC Nice  (úterý 19:00)
Zajímavou podívanou slibuje střetnutí Lorientu s Nice. Zatímco domácí chtějí udržet horní polovinu tabulky, hosté nechtějí ztratit kontakt s těmi předními týmy, které mají v tabulce těsně nad sebou.

Les Merlus prohráli z posledních deseti utkání pouze dvě, z toho to druhé s PSG. Na tomto vzestupu má velkou zásluhu útočník Benjamin Moukandjo, který s jedenácti přesnými zásahy vévodí střeleckým listinám tohoto ročníku. Jenže, už delší dobu jej zlobí koleno, tudíž není zřejmé, jestli bude schopný odehrát proti Nice celý zápas, resp. jestli do něj vůbec nastoupí.

"V tuto chvíli opravdu nejsem schopen říct, že bude k dispozici," prohlásil trenér Sylvain Ripoll den před zápasem. Mimo hru jsou také Majeed Waris a Lamina Gassama. Ovšem kvůli stopce za karty, nikoliv zásluhou zranění. Po něm by se naopak měl do sestavy znovu zařadit levý obránce Vincent Le Goff, což znamená, že Raphaël Guerreiro se s velkou pravděpodobností posune na útočnější pozici před ním.

Lorient v minulém kole pouze remizoval na Korsice s tamním Ajacciem, ale na Nice si věří. Přestože útočná síla týmu Clauda Puela budí mimořádný respekt. Třicet vstřelených branek je vskutku famózní počin. Více jich má na kontě jen PSG. A potom následuje se čtyřiadvaceti trefami právě Moukandjův nynější zaměstnavatel.

Pod většinou úctyhodných představení OGC byl výrazně podepsán Hatem Ben Arfa, jenže ten k úternímu duelu nenastoupí, což by mohla být mimořádně citelná ztráta. Navíc, na hřišti se neobjeví ani Simon Pouplin, ani Mouez Hassen, tudíž kouč Puel zřejmě upřednostní formaci 3-5-2. Vypadá to, že Stade du Moustoir uvidí dost vyrovnaný střet.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.60 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Nantes - Olympique Lyon  (úterý 21:00)
Kouč Nantes Michel Der Zakarian řeší až nezvykle velký počet zraněných či vykartovaných hráčů. Jeho protějšek Hubert Fournier je na tom v Lyonu podobně, avšak někdejší sedminásobný mistr Francie má díky proslulé akademii širší kádr.

Wilfried Moimbé, Alejandro Bedoya, Adrien Thomasson, Alexis Alegue Elandi, Valentin Rongier, Birama Touré, Anthony Walonga, Rémy Gomis a s největší pravděpodobností i brankář Rémy Riou. Ti všichni budou v úterním zápase na Stade de la Beaujoire chybět. Na levé křídlo se tedy posune Johan Audel a z Moimbého absence by měl těžit Léo Dubois.

I častá zranění důležitých hráčů (z nichž někteří přišli do klubu teprve v létě) způsobila, že les Canaris stále ne a ne ustálit svou formu. Na jednu stranu si poradí s Caen a zastaví v rozletu Nice, nicméně na tu druhou nestačí na Montpellier a neprosadí se proti Bastii. To znamená, že mají dvacet bodů, tedy stejně daleko na pozici zaručující přímou účast v Lize mistrů, tak na první nesestupovou.

Les Gones jsou zatím čtvrtí, přičemž na Caen chybějí pouhé tři body. Možná i proto se klubový prezident Jean-Michel Aulas nechal po domácí prohře 2:4 s MHSC slyšet, že trenér Fournier má nadále plnou podporu vedení klubu. V tomto mači se zranil Mathieu Valbuena a patrně zmešká i výlet do Nantes.

Oproti tomu brankář Anthony Lopes, který utrpěl nepříjemnou srážku se spoluhráčem na pondělním tréninku, by měl být připraven mezi třemi tyčemi nastoupit. Nantes čeká na ligovou výhru nad Lyonem už téměř přesně na den sedm roků! Od té doby došlo na pět vzájemných zápasů, přičemž les Gones opanovali hned čtyři. To ale neznamená, že tomu tak bude i tentokrát.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.20 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain15132037:841
2.SM Caen1591518:1528
3.Angers SCO1575314:926
4.Olympique Lyon1574421:1425
5.AS Saint-Étienne1581620:1925
6.OGC Nice1573530:1924
7.AS Monaco1566321:2124
8.Stade Rennes1557321:1822
9.FC Lorient1556424:2121
10.FC Nantes1562712:1520
11.Olympique Marseille1554623:1719
12.EA Guingamp1554615:2019
13.Montpellier HSC1553718:1918
14.Girondins Bordeaux1546520:2518
15.Stade Reims1544715:1916
16.GFCO Ajaccio1544714:1916
17.SC Bastia1543815:2115
18.Lille OSC152858:1114
19.Toulouse FC1526714:2812
20.ES Troyes1505108:305

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

sleduje někdo tuto rozhodnutou soutěž?

Reagovat
Kily

ti vepředu mají lepší podmínky, my na ně nemáme a nemůžeme jim konkurovat, o to víc si ale užíváme vyrovnané souboje o další pozice © Rubens Barrichello

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

Reagovat
Spalovač šancí

trapná póza

Reagovat
smazaný uživatel

měl zbytek sezony odjezdit v prostisměru

Reagovat
GEGE

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Langi

hmm tak Lopes chytat nebude...na Gorgelina sem moc zvědavej...moh by klidně chytat Moccio

Reagovat
smazaný uživatel

Kuča na hostovačku

Reagovat
smazaný uživatel

jen aby ho nenechali stat na nadrazi

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tesim se na Angers....ty sem jeste nevidel..tak at to stoji za to

Reagovat
smazaný uživatel

Atmoška v Angers dosť kvalitka Narvaný štadión v utorok podvečer tak to má byť, i keď prišlo PSG.

Reagovat
Langi

To je sestavicka

Reagovat
juninho8

mne to pride ako keby Hubert uz nevdel co ma robit tak to skusil len totalne prehadzat.....alebo ma napadla druha moznost ze to cele sabotuje

Reagovat
Langi

Prohazet posty hracum co jsou z formy to urcite pomuze...

Reagovat
juninho8

mozno ich rozbijeme 1:0 a pojdeme domov nikdy nevies....a budeme v takomto zlozeni hravat pravidelne

Reagovat
Langi

Uz jen to ze lepsi Darder sedi a horsi Ferri hraje je furt dokola...a misto Beauvueho muze hrat rovnou Del Castillo...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne že hraje Ferri

Reagovat
juninho8

vie mi niekto povedat primarne pozicie Tousarta a Del Castilla?....nemam moc cas ani net to hladat...diky moc

Reagovat
Langi

CM/DM a LW tusim...ale Del Castillo, vzhledem ke svemu mladi, asi da vsechny pozice v utoku

Reagovat
juninho8

tak potom okamzite na plac za Ferriho a Beauvueho

Reagovat
juninho8

jediny schopny a rozohrany hrac v obrane musel ist dole v 30. minute....

Reagovat
Langi

Co zas dopici? Nerikej ze si neco udelal

Reagovat
juninho8

no isiel rovno do satne spolu s dalsim typkom...tipujem lekar alebo fyzioterapeut takze tak no....

Reagovat
Langi

Reagovat
juninho8

Gorgelin to zatial vybehmi a dobrym postavenim docela zachranuje prenho ale pre cely zbytok

Reagovat
Langi

To cumim...pripravu mel hruzostrasnou

Reagovat
juninho8

o polcase hocikto za Ferriho...aj keby sme mali z hrobu vytiahnut Juninha

Reagovat
juninho8

Beauvue si skoro odkopol hlavu.....dokedy sa na to chce takto pozerat Hubert von

Reagovat
juninho8

zachranilo nas asi 10 cisel....offside...bol ale velmi tesny...mozme len dakovat bohu

Reagovat
smazaný uživatel

polka mužstva chodí po ihrisku a ten pako nie a nie vystriedať

Reagovat
smazaný uživatel

Ako vyzerá 2.polčas doteraz? 1.polčas som videl.

Reagovat
juninho8

horsie ako prvy....vsetci sme chujovia ze sme to neskoncili pozerat po prvom ako ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale fakt strašný...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych se na to dívat nemusel, sedím někde na pivu...

Reagovat
Pipo123

Caute borci, poznáte niekto hráča menom Papy Djilobodji ? Teraz je v Chelsea a Lazio sa dohodlo na hostovačke, čo je to zač ? Domingo ?

Reagovat
Israha

Loni patřil ke špičce ligy na svém postu, předchozí sezony vyčníval méně. Řekl bych typický fyzicky silný africký stoper se vším, co k tomu patří. Ten odchod do Chelsea jsem moc nepochopil, na velkoklub podle mě nemá....ale v Laziu by si svoje odehrát mohl.

Reagovat
juninho8

Ferri na tribunu na 3 zapasy...s Malbranquom ukoncit spolupracu, podakovat mu za tie roky a dovidenia...Beauvue aspon 5 zapasov na striedacke...Mvuemba tam kde bol doteraz, ani neviem kde to je....ak zaloha nebude Gonalons,Tolisso,Darder, co je jedina mozna schopna kombinacia tak sme hotovy....hore nech je Valbuena,Lacazette a Cornet....jedina mozna sestica ktora moze smerom dopredu nieco uhrat.....v zime + 1 stredny zaloznik smerom do ofenzivy...

Reagovat
Pyroman

Nesledujeme my ve skutečnosti rafinovanou vzpouru hráčů Lyonu s cílem zbavit se Fourniera? Nasazení některých borců by tomu docela odpovídalo. Každopádně dneska hodně výživné zápasy, kdo ve fotbale potřebuje góly.

Reagovat
juninho8

ak by to aj bola pravda, za vsetko si moze len a len sam

Reagovat
juninho8

ze ja vol som radsej tie 2 hodky nehral FMko tam by som sa pozeral na lepsi futbal ako tu

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt to na mě působí, že chtějí Fourniera odstřelit. Strašnej výkon...

Reagovat
juninho8

Fournier uz dlhsie nie je shopny reagovat na priebeh zapasu....a to nie je jeho jediny preslap...Gonalons na stoperovi to je dalsi pruser jak svina....Ferri neustale v zakladnej zostave....a je toho daleko viac a viac....toto ma len teraz napadlo po 11 hodinovej sichte a s bolavou hlavou....bru noc borci

Reagovat
lampard8

Malbranque, Ferri a Beauvue vyřadit z týmu. To, jak se zachoval Beauvue po vystřídání, je hanba. Frajer hraje zápas přes 75 minut, což je docela dost, předvede hovno, zkazí vše co může a ještě nepodá ruku trenérovi? Ten si nezaslouží hráč za Lyon. Dneska na hřišti nejlepší Morel. Ano, samotnýho mě to překvapuje, že to píšu, ale je to tak. Na stoperovi odehrál famózní zápas.

V zimě to chce koupit útočníka, za mě nejlíp Ben Yeddera a záložníka, kterej nahradí Ferriho (např. Guerreira z Lorientu, kterej by si určitě zvykl na CM, když si zvykl na LM z LB ). Ale oba by stáli dohromady asi 25 mega, což samozřejmě Lyon nedá a nemá. Ach jo, už aby se vrátil Grenier, Fofana a Nabil a nikdo se nezranil

Reagovat
Langi

Ono neni extra nutne nekoho dalsiho do zalohy..staci dat Grenierovi trochu jinou roli v tymu a da se hrat Gonalons, Tolisso, Grenier - Valbuena, Lacazette, Ghezzal.

Jinak Guerreira bych bral vsema deseti, ale na LWB...to by v kombinaci s Jalletem nebo Rafaelem na druhe strane byla naprosta pohadka...tenhle paskvil 4-4-2 stejne vetsine nemuze vyhovovat, pri tech soucasnych zranenich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele