Ligue 1 - preview 1. kola

04.08.2017, 08:42, aktualizováno 06.08.2017, 08:13
Previews
Lille a Nantes sáhly k zajímavým rošádám na pozici trenéra a Marcelo Bielsa s Claudiem Ranierim se proti sobě postaví hned v prvním kole. Bordeaux cestuje do Angers, tečku za prvním dějstvím nové sezony Ligue 1 udělá večerní souboj Marseille s Dijonem...
Lille OSC - FC Nantes  (neděle 15:00)
Na Stade Pierre-Mauroy v Lille se domácí LOSC střetne s FC Nantes a půjde o bitvu dvou ambiciózních mužstev v čele se zkušenými lodivody Marcelem Bielsou respektive Claudiem Ranierim. Nantes skončilo v loňské sezoně na lepším umístění, nicméně ve dvojzápase s Lille ani jednou nevyhrálo.

Lille doznalo po sezoně velkých změn, z nichž tou největší je pochopitelně angažování argentinského kouče Marcela Bielsy. Ten nelenil a okamžitě kádr omladil,což se mimo jiné projevilo i odchodem Ria Mavuby do pražské Sparty. Bielsa slibuje divákům útočnou podívanou, jak se týmu povede, však ukáží až následující zápasy. Les Dogues budou v této sezoně bez evropských pohárů a jejich návrat bude jedním z cílů Lille.

Jejich soupeřem bude v úvodním kole Ligue 1 FC Nantes, které Lille v lecčems připomíná. Také Les Canaris přivedli zkušeného kouče, z Leicesteru City vyhozeného Claudia Ranieriho a všichni moc dobře vědí, co italský kouč s průměrnými celky dokáže. V Nantes jeho ambice nebudou ty nejvyšší, za velmi dobrý výsledek bude považováno zopakování loňské sezony, ve které Nantes skončilo těsně pod hranicí evropských pohárů.

I když Nantes skončilo v loňské sezoně výše, proti Lille se mu zrovna dvakrát nedařilo. Doma uhrálo bezbrankovou remízu a na půdě Lille prohrálo vysoko 0:3. A aby toho nebylo málo, tak Lille dokázalo Nantes ještě vyřadit z Coupe de France.

Marcelo Bielsa i Claudio Ranieri budou mít k dispozici všechny své hráče.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Ballo, Alonso, Ié, Malcuit - Mendes, Amadou - Araujo, Benzia, Ghazi - Preville
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Dupé - Dubois, Djidji, Pallois, Lima - Iloki, Rongier, Gillet, Thomasson - Nakoulma, Sala
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.25 - 3.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Angers SCO - Girondins Bordeaux  (neděle 17:00)
Alespoň zopakovat dvanácté místo z loňské sezony se pokusí fotbalisté Angers a svou pouť zahájí na domácím stánku Raymonda Kopy proti Girondins Bordeaux. A rozhodně se nemají čeho obávat, protože v loňské sezoně s Bordeaux ani jednou neprohráli. Navíc celek z Nové Akvitánie, zdá se, není úplně ve formě, což dokazuje vyřazení už v předkole Evropské ligy.

Angers SCO se od svého postupu do Ligue 1 zabydlelo ve středu ligové tabulky. Po úspěšné premiérové sezoně, kdy skončilo deváté, si sice loni o tři příčky pohoršilo, ale i tak panuje na Loiře spokojenost. Také tentokrát bude cílem poklidný střed a co nejrychleji se vyhnout sestupovým starostem. U kormidla týmu je nadále Stéphane Moulin a není divu, vedení je s jeho službami naprosto spokojeno.

Bordeaux řeší hned v úvodu sezony velkou nepříjemnost. Nezvládlo totiž 3. předkolo Evropské ligy proti maďarskému Videotonu a v pohárech bude absentovat, s čímž svěřenci Jocelyna Gourvenneca příliš nepočítali. Po úvodním domácím vítězství 2:1 v Maďarsku prohráli 0:1 a doplatili tak na počet vstřelených branek na hřišti soupeře.

Bordeaux to nebude mít v Angers vůbec jednoduché. Už v minulé sezoně nedokázal tradiční klub Ligue 1 Angers ani jednou porazit. Celkově má od roku 2011 s Angers velmi špatnou bilanci, neboť vyhrálo jen jedno utkání, doma dokonce ani jednou nezvítězilo.

Ani jedna strana nemá problém s případnými absencemi, dá se ale očekávat, že trenér Bordeaux Jocelyn Gourvennec udělá oproti zápasu ve Videotonu nějaké změny.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Letellier - Andreu, Thomas, Traoré, Manceau - Santamaria - Ekambi, Mangani, Coulibaly, Fulgini - Crivelli
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Sabaly, Jovanovič, Lewczuk, Contento - Lerager, Arambarri, Sankhare - Malcom, Mendy, Kamano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.10 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Dijon FCO  (neděle 21:00)
Před několika měsíci vstoupil do Marseille americký podnikatel Frank McCourt, který by rád svůj klub viděl už nyní na nejvyšších příčkách. Hlavní prioritou je vybojovat alespoň účast v Lize mistrů. Prozatím se daří domácím dobře, našlápnuto mají do základních skupin Evropské ligy, a v rámci Ligue 1 je na úvod prověří Dijon.

V podstatě se OM bude muset vypořádat jen s jednou klíčovou ztrátou, a to s útočníkem Bafétimbim Gomisem, který jako svou novou štaci zvolil turecký Galatasaray. Jinak byl vlastně kádr spíše posílen. Zpevnit obranu by zajisté mohl již zkušený Adil Rami, udržet se podařilo Clintona N'Jieho a přišel také Luiz Gustavo.

Na staré známé místo zavítal také brankář Steve Mandanda, který po neúspěšném angažmá v Crystalu Palace zvolil návrat na Stade Vélodrome. "Cítím se tu, jako bych nikdy neodešel," říkala nedávno dnes už vlastně marseillská ikona. "Už v průběhu loňského roku jsem byl v kontaktu s některými hráči. Díval jsem se i na zápasy Marseille."

Dijon bude mít podstatně jiné starosti, než jeho soupeř. Základním cílem totiž bude prvoligová záchrana, která se loni s notnou dávkou štěstí a nervů povedla. Burgundský celek už se nebude moci spolehnout na služby forvarda Loïse Dionyho, který odešel do St. Étienne, jinak by však tým měl být díky šesti novým hráčům stabilizovanější.

Prozatím se obě družstva utkala čtyřikrát a ještě nikdy se nepodařilo zvítězit domácímu mančaftu. Od začátku by mohl hrát Patrice Evra, který vynechal čtvrteční odvetu 3. předkola Evropské ligy na půdě Oostende, a to samé platí i o Florianu Thauvinovi. U hostů visí otazníky nad sestavou především u složení útočné řady, a to kvůli novým posilám.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.90 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Amiens SC  (sobota 17:15)
Ještě než Pařížané nastoupí ke svému prvnímu soutěžnímu utkání v novém ročníku v rámci Ligue 1, velkolepě představí svou novou nejdražší posilu v historii fotbalu. Brazilec Neymar bude v Parku princů k vidění zhruba hodinu a půl před utkáním. Nováček ligy z Amiens nebude mít při této slávě ve svém prémiovém klání vůbec co ztratit.

Tři dvojky v řadě, údajně taková je částka v řádech miliónů euro, kterou se vedení PSG nebálo za hvězdného Brazilce utratit. Kvůli jeho představování široké veřejnosti se zápas kvůli této skutečnosti posunul z původní páté hodiny odpolední o čtvrthodiny později. A pochopitelně všichni od Neymara čekají jen to nejlepší.

Tenhle transfer jenom potrhuje snahy Pařížanů nejen konečně se prosadit na nejvyšší stupínky v Lize mistrů, ale také napravit loňský nezdar na domácí půdě, kde se jim po dlouhé době na úkor Monaca nepodařilo získat ligový titul. Mimochodem, kromě Neymara do klubu přišel posílit defenzivní řady Dani Alves, další ze známých Brazilců.

Kouč Unai Emery chce po vyhraném Francouzském superpoháru také dobře začít proti Amiens. "Pro nás je každá soutěž důležitá. Naším cílem je být lepší než loni, a to znamená získat titul," vytyčil jednoznačné priority. "První zápas v Trophée des Champions ukázal, čeho jsme schopni. Chceme ukázat naší touhu i naše ambice."

Ačkoli Neymara fanoušci uvidí na živo na stadionu, na hřišti jeho umění sledovat ještě nebudou. Jeho přestup do hlavního města Francie totiž nebyl ještě administrativně vyřešen. "Co se ostatních soutěží týče, máme vždy stejné cíle, a to vyhrát je. V koutku našeho srdce myslíme i na Ligu mistrů, ale to přijde časem," dodával domácí stratég.

Porazit PSG na jeho hřišti, to je pořádná fuška pro kohokoli. Vždyť v minulé sezóně třiatřicetkrát před vlastními fanoušky nepadl. Porážka od Amiens, které si v Ligue 1 zahraje vůbec poprvé ve své historii, to by byla doslova prvotřídní senzace. Přitom do nejvyšší soutěže se klub ze severu probojoval doslova thrillerovým způsobem.

V posledním kole Ligue 2 o jeho konečné druhé příčce v tabulce rozhodl až gól v páté minutě nastavení ze druhého poločasu na půdě Remeše. Prioritou bude pro Les Licornes pochopitelně záchrana. "Bylo by netaktní říkat, že tenhle ročník bude snadný. Bude to velmi obtížné. Budujeme tým a musíme být trpěliví," povídal předseda klubu Bernard Joannin.

Zajímavou posilou pro hosty je určitě velezkušený obránce Mathieu Bodmer, který působil v Lille, Lyonu nebo právě v Paříži. "Soupeř má opravdu výjimečný tým," dodával Joannin. "Myslím si, že přestup Neymara bude pro PSG úspěšný. Bude to v sobotu velký večírek. Jsme šťastní, že se na něm můžeme podílet právě my."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.09 - 12.30 - 31.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Racing Strasbourg  (sobota 20:00)
Olympique Lyon má před novou sezonou opět veliké ambice, nicméně ví, že v konkurenci o Neymara posíleného PSG a dravého Monaka to vůbec nebude mít snadné. Nováčkovi ze Strasbourgu k naprosté spokojenosti postačí, když nesestoupí.

Les Gones obhajují čtvrtou příčku, což znamená, že mají jistotu základní skupiny Evropské ligy. Jedině dobře, vzhledem k výkonům, jakými se v předkole prezentovaly Marseille a Bordeaux. Zatímco první jmenovaný klub přeci jen přes Oostende přešel, ten druhý se po dvojutkání s maďarským Videotonem s evropskými poháry loučí.

Všechno nasvědčuje tomu, že politika Lyonu se změní. Zatímco v minulých letech kvůli výstavbě stadionu sázel někdejší neporazitelný šampion na mladé talenty, teď se bude chtít ubírat trochu jiným směrem. Prezident Jean-Michel Aulas prohlásil, že intenzivně jedná o návratu s klubovou legendou a někdejším mistrem přímých kopů, Juninhem Pernambucanem.

Tedy aby nedošlo k mýlce, hrdý rodák z Recife pověsil kopačky na hřebík už před čtyřmi lety. Od té doby pracuje jako spolukomentátor pro jednu brazilskou televizní stanici. V Lyonu by měl nově zastávat post sportovního ředitele. "Podařilo se nám podepsat všech sedm hráčů, které jsme si vyhlédli. Pokud tahle sezona nebude úspěšná, znamená to, že svou práci neděláme dobře. Co se Juninha týče, k návratu do klubu nikdy neměl blíže. Rád bych měl v této otázce jasno do konce srpna," nechal se slyšet Aulas.

V první řadě bude taky zajímavé sledovat, kterak se Lyon popasuje s odchodem Alexandre Lacazetta, jenž si vybral Arsenal. I přes stále ještě nízký věk už stihnul nasbírat pořádnou porci zkušeností Corentin Tolisso, jehož zlákal Bayern Mnichov. Nové akvizice budou s největší pravděpodobností potřebovat čas na aklimatizaci. A zároveň se nabízí otázka, jestli je Bruno Génésio tím správným koučem, který dovede Lyon k dalším úspěchům. Přeci jen v minulé sezoně se tým pod jeho vedením nevyvaroval zbytečných chyb, které ho stály důležité body.

Racing Strasbourg se v Ligue 1 naposledy objevil v ročníku 2007/2008. Teď se vrací jako vítěz Ligue 2. Do bojů jej povede Thierry Laurey, přičemž v kádru bychom marně hledali byť jen jedinou velkou hvězdu. Nejblíže k tomuto statusu má zřejmě Benjamin Corgnet, jenž by měl z pozice pod dvěma útočníky tvořit a organizovat hru. Bude to stačit na body už v prvním zápase nové sezony?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.50 - 9.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Metz - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Mety se znovu budou chtít v první řadě udržet. Oproti tomu Guingamp se opět zařadí k těm celkům, které mohou hodně překvapit.

Jocelyn Gourvennec, jenž na lavičce bretaňského klubu seděl šest roků a dovedl ho k senzačnímu (a zaslouženému) prvenství v Coupe de France, odešel za výzvou do Bordeaux. Na jeho místo přišel Antoine Kombouaré a byla z toho desátá příčka. Guingamp v některých případech ztratil smolně dobře rozjeté utkání, takže pokud se vyvaruje zbytečných chyb, klidně by mohl za rok hrát poháry.

Kouč by měl nadále sázet na ofenzivnější rozestavení 4-3-3, přičemž příznivce klubu může mrzet, že se nepodařilo zatím přilákat zvučnější jméno. Nejvíce se bude očekávat asi od jihoafrického reprezentanta Leboganga Phiriho, jenž přichází z Dánska. Zřejmě tedy bude zapotřebí najít nové místo pro Moustaphu Dialla. Citelnější ztrátou by mohl být odchod obránce Marcala, jenž si vybral Lyon.

Philippe Hinschberger naopak bude chtít nadále rozvíjet defenzivní činnost. Není se co divit, protože mu nic jiného nezbude. Les Grenats inkasovali v uplynulém ročníku dvaasedmdesát branek, takže určitě nepřekvapí, že v této statistice byli vůbec nejhorším týmem v Ligue 1. V přípravě to rozhodně nebylo ono. Kupříkladu v přáteláku s Crystal Palace bylo zajímavější dění v hledišti, než na hřišti. Jednomu ze znuděných fanoušků francouzského klubu se totiž podařilo ukrást vlajku soupeře, což vyústilo v zásah policie.

Nejvýraznější posilou bude patrně Nolan Roux, jenž se nedokázal naplno prosadit v Saint-Étienne. Právě na něm však bude ležet hlavní tíha odpovědnosti za střílení branek, jelikož se prozatím nepodařilo prodloužit hostování malijského reprezentanta Cheicka Diabatého. Na Stade Municipal Saint-Symphorien rozhodně nečeká domácí snadná práce.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.25 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Montpellier HSC - SM Caen  (sobota 20:00)
Montpellier se v minulé sezoně jen o tři body vyhnul boji o udržení. V Caen naopak budou spokojení s opětovným zakončením v klidném středu tabulky.

Ani Jean-Louis Gasset, ani Frédéric Hantz však nedokázali ustálit formu klubu, který v ročníku 2014/2015 obsadil skvělé sedmé místo. Teď přichází Michel Der Zakarian, který během své aktivní hráčské kariéry za la Paillade nastupoval celých deset roků. Coby trenér na sebe upozornil na lavičce Nantes. Klub dostal zpět mezi elitu, nicméně mezi nejlepšími doplácel na chabou produktivitu. Ofenziva nepracovala podle představ, což se dá tvrdit i o jeho působení v druholigové Remeši, kterou dovedl na sedmou příčku.

Délka jeho kontraktu nebyla zveřejněna, ale rodák z Jerevanu připustil, že hodlá sázet na rozestavení 4-4-2. V jeho plánech nebudou figurovat Steve Mounié, který si vybral Huddersfield Town, a Ryad Boudebouz, jehož výkony byly v uplynulých měsících tím jediným pozitivem, co se projevu MHSC týče. Vše nasvědčuje tomu, že alžírský reprezentant v nejbližších dnech kývne na nabídku Realu Betis.

Naopak zajímavými posilami se jeví býti Benjamin Lecomte a duo z Rennes, tedy Pedro Mendes a Giovanni Sio. Vstup do sezony bude rozhodně hodně důležitý. Zvláště v případě celku, který hraje své domácí zápasy na Stade de la Mosson. Jeho hráči jakoby přeci jen snadněji ztráceli sebevědomí, což se v konkurenci Ligue 1 nemusí vyplatit.

Na lavičce klubu z Normandie se naopak nic nemění. Patrice Garande na ni usedl v roce 2012 a až na drobné výkyvy odvádí práci, s jakou je vedení spokojeno. I vzhledem k finančním prostředkům. V letním přestupovém okně přišli akorát francouzskou nejvyšší soutěží vesměs dosud neprověření hráči jako Stef Peeters, jenž dosud kopal v Belgii. Spíše to vypadá na vyrovnaný duel s minimem vyložených šancí.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.60 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - OGC Nice  (sobota 20:00)
Fotbalisté OGC Nice vstoupí do obhajoby bronzové příčky z loňského ročníku na půdě nevyzpytatelného Saint-Étienne. Les Verts prahnou po návratu do pohárové Evropy, ale v konkurenci dalších týmů to budou mít nesmírně složité. V minulé sezoně dokázalo Nice na stadionu Geoffroye Guicharda zvítězit nejtěsnějším rozdílem, podaří se to i tentokrát?

Nejprve k domácím. Saint-Étienne se loni zabydlelo až ve středu ligové tabulky a pro tento ročník bude bez evropských pohárů. Na to nejsou na Loiře příliš zvyklí, v Evropě naposledy absentovali v sezoně 2012/2013. Na druhou stranu právě absence pohárů by mohla mít na Les Verts příznivý vliv, protože se mohou plně koncentrovat jen na domácí soutěže.

Na lavičce už nepokračuje padesátiletý rodák z Marseille Christophe Galtier. Ten se v závěru loňské sezony rozhodl nepokračovat a u týmu ho nahradil Óscar García. Oproti minulé sezoně je potřeba mnohé věci zlepšit. Klub zas až tak činný na přestupovém poli nebyl, nakoupil sice útočníka Dionyho či záložníka Dioussého, ale kostra týmu je vesměs stejná jako loni.

Těžká sezona čeká na přístavní Nice. OGC loni skončilo na skvělém třetím místě a zopakovat tento úspěch bude velmi náročné, zvlášť když tým ještě čekají evropské poháry. Zdali to bude milionářská Liga mistrů či skromnější Evropská liga se teprve ukáže. Nice ve 3. předkole Ligy mistrů zdolalo Ajax a v playoff ho čeká silná Neapol.

V minulé sezoně bylo ve vzájemných zápasech dvakrát úspěšnější Nice - pokaždé vyhrálo nejtěsnějším rozdílem a celkově můžeme říci, že se mu v posledních letech proti Saint-Étienne daří, vyhrálo totiž čtyři vzájemné zápasy v řadě. Nyní se oba celky utkají už v prvním kole a navzdory lepší bilanci Nice není favorit zápasu zcela jasný.

Zatímco Les Verts budou kompletní, OGC se musí nadále obejít bez zraněného Maria Balotelliho, navíc k dispozici není ani Cyprien.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - M'Bengue, Perrin, Théophile, Gabriel - Pajot, Selnaes, Dabo - M.Paquet, Diony, Hamouma
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Cardinale - Souquet, Dante, Sarr, Dalbert - Seri, Koziello - Lees-Melou, Srarfi, Eysseric - Pléa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.13 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ES Troyes - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Na půdě nováčka z Troyes zahájí cestu novým ročníkem Ligue 1 Stade Rennes. Na Stade de l'Aube bude v roli favorita, kde, nahlédneme-li do historie, od roku 2005 neprohrál.

Domácí se vrací do nejvyšší soutěže po roční pauze a návrat to rozhodně nebyl jednoduchý. Troyes skončilo v Ligue 2 až na třetím místě, upozorňujeme, že pouze o bod za celkovým vítězem Štrasburkem a muselo si klestit cestu přes náročnou baráž s Lorientem. Dvojzápas nakonec zvládlo, po domácí výhře 2:1 remizovalo na půdě soupeře 0:0.

A tak je zpět a primárním cílem bude pochopitelně udržení se v soutěži. Klub žádným velkým otřesem neprošel, klíčové hráče vesměs udržel, odešel pouze obránce John Martial. Hodně se spekuluje o odchodu třiadvacetigólového útočníka Adama Nianeho, jehož lákají kluby ze Španělska.

Zda kvalita současného kádru bude stačit či nikoliv, ukáže teprve sezona. Jisté je, že to Troyes nebude mít vůbec jednoduché. V prvním zápase na domácím stánku přivítá Stade Rennes, proti kterému se mu v minulosti příliš nedařilo.

Rennes je tradičním klubem Ligue 1, který by rád důrazněji promluvil do bojů o evropské poháry. Vedení se navíc v tomto duchu nebálo investovat a za devatenáctiletého Ismaila Sarra neváhalo Métám vysázet slušný balík peněz. O mladého Senegalce se údajně zajímala také Barcelona, avšak Sarr dal přednost postupnému rozvoji.

Les Rouges et Noirs budou postrádat pouze Ludovica Baala, zatímco domácí nováček bude v nejsilnějším složení.
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Samassa - Obiang, Herelle, Vizcarrondo, Deplagne - Dingome, Bellugou - Pelé, Nivet, Darbion - Niane
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
M'bolhi - Danze, Mexer, Gnagnon, Bensebaini - Sarr, André, Bourigeaud, Maoussa - Gourcuff - Mubele
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.17 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Monaco - Toulouse FC  (pátek 20:45)
Zopakovat loňskou veleúspěšnou sezónu, to bude pro Monaco možná až nadlidský úkon. Obzvláště za situace, kdy odešlo nebo možná ještě odejde několik klíčových opor. Ty dohromady tvořily kompaktní a především ofenzivně laděný tým, jenž trošku nečekaně získal titul. Nový soutěžní ročník odstartuje knížecí klub domácím špílem s Toulouse.

Sto sedm vstřelených branek, třicet vítězství a jen tři porážky - to jsou v rychlosti ty nejdůležitější statistické údaje, které loni znamenaly prvenství v Ligue 1 poprvé po sedmnácti letech. ASM přitom neslevil ze svých nároků ani v Lize mistrů, kam se probojoval až do semifinále. A do toho si zahrál i finále Coupe de la Ligue.

Celkem pět let někomu ve Francii trvalo, než v lize sesadil z trůnu penězi napěchovaný PSG. "Začínáme jako šampióni, kteří prožili velkou sezónu," uvědomuje si kouč Leonardo Jardim, jehož svěřenci před týdnem ve Francouzském superpoháru podlehli právě Pařížanům. "Měli jsme ambice uspět, ale to je finále. V něm buď vyhrajete, nebo prohrajete."

Po vzoru monackých kasin se na přestupovém trhu hrála v Monacu doslova ruská ruleta. Do Chelsea odešel za čtyřicet miliónů euro Tiemoué Bakayoko, Benjamin Mendy spolu s Bernardem Silvou do Manchesteru City za více jak sto miliónů, a o přestup se nakonec nově hlásí taká mladá francouzská kometa Kylian Mbappé.

Nahradit tuhle čtveřici, to bude pro domácí pochopitelně pořádná fuška. Jardima jako by ale neznervózňoval fakt, že se mu kádr rozpadl během dvou měsíců pod rukama. "Teoreticky bychom měli být slabší, ale to samé se nám stalo před dvěma lety. V přípravě jsme dali šanci mladým hráčům, o nichž si myslíme, že nám pomůžou," říkal.

Toulouse vloni skončilo na nevalném třináctém místě, a to především díky bídnému jaru. Vypořádat se bude muset především se ztrátou kapitána Martina Braithwaita, na druhou stranu přišli ostřílení borci jako Yaya Sanogo, Yannick Cahuzac nebo Corentin Jean. Pokud by hosté udrželi konstantní výkonnost, mohli by zaútočit na evropské poháry.

O nichž se ostatně ve spojitosti s TFC mluví prakticky před každým startem nového ročníku, realita je ovšem mnohdy značně strohá. "Když budeme hrát tak jako loni na podzim, budeme v pohodě," myslí si trenér Pascal Dupraz. "Držíme se už patnáctou sezónu v řadě v nejvyšší soutěži. To je jen důkaz toho, že klub funguje dobře."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.70 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SM Caen00000:00
 Dijon FCO00000:00
 Stade Rennes00000:00
 Girondins Bordeaux00000:00
 Toulouse FC00000:00
 Olympique Marseille00000:00
 ES Troyes00000:00
 Montpellier HSC00000:00
 EA Guingamp00000:00
 Angers SCO00000:00
 Lille OSC00000:00
 Amiens SC00000:00
 Racing Strasbourg00000:00
 AS Saint-Étienne00000:00
 Paris Saint-Germain00000:00
 OGC Nice00000:00
 FC Nantes00000:00
 AS Monaco00000:00
 FC Metz00000:00
 Olympique Lyon00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (56)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad na start sezony uvidime dobry futbal. Tip 3:1 pre Monaco

Reagovat
Seydou Doumbia

Vidím to stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hradec

Já taky

Reagovat
Langi

OT: Mladý křídelník Rachid Ghezzal je po propuštění Lyonem stále volným hráčem, na tom se však brzy může něco změnit, v pokročilé fázi jednání s ním je údajně AS Monako. Knížecí klub prý křídelníkovi nabízí 180 tisíc eur měsíčně plus třímilionový podpisový bonus

2,2 ME ročně a 3 ME za podpis tak to si plácnete...na to on slyší

Reagovat
smazaný uživatel

on je inak celkom svihadlo mam pocit nie ?

Reagovat
Langi

Parkrat v minulosti prerazen do rezervy...celkem netymovy flakac a lempl, co mel jednu dobrou sezonu a zacal si o sobe moc myslet...nakonec ten blb jeste odmitl prodlouzit smlouvu a defakto od cervna si hleda angazma a bud ho nikdo nechtel a nebo se vysrali na jeho financni naroky...co bude delat a koho bude nahrazovat v Monacu nevim teda...loni byl nahradnikem u nas

Reagovat
Seydou Doumbia

Z lávky na lávku. Takového lempla nepotřebujeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak stale je mlady, moze ho to prejst. Talent tam určite bude nie? Ale ked sa bude nadalej chovat ako kreten tak to na ziadne lepsie angazma nebude.

Reagovat
Langi

Je mu 25...mel dobry zacatek kariery a pak z nejakeho duvodu 2 roky nehral vubec za acko, nez se zase vratil...technicky se mu povedla jedna sezona

Reagovat
smazaný uživatel

Vdaka za upresnenie. Neviem preco ja som bol stale v tom ze mu je max 22-23 tak by uz dospiet mohol, lebo ked do dvoch rokov si nevybojuje nejake zaujimave angazma (aspon to Monaco alebo Marseille) tak to moze dohrat v druhej anglickej lige a za to by bol este rad.Aspon kedysi som ho mal za velky talent no

Reagovat
smazaný uživatel

nastoupi Ney?

Reagovat
smazaný uživatel

Zatial velmi dobry zapas aj ked po p hodín tempo upadlo. Snad to tam.domacim este raz padne

Reagovat
smazaný uživatel

A sakra...

Reagovat
smazaný uživatel

Dvě šance, dva goly. Produktivita Toulouse

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappé zraněný? Snad ne. Ale dneska se mi moc nelíbil, moc to bral na sebe a většinou míč ztratil.

Reagovat
Pospovič

Bublina splaskla?

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappe je mladý, tych výpadkov formy bude ešte vela. Súperi si naňho budú navyše dávať pozor. Už to nebude ako minulú sezónu.

Reagovat
Pospovič

ten tlak na něho bude obrovský, nahovno pro něho a něj podobné, že stačí zazářit v tak mladém věku a udělají z něho superhvězdu což mu může neskutečně uškodit

Reagovat
Jacks11

Bude hrát Neymar zítra?

Reagovat
Kixi Syhimour

S největší pravděpodobností asi ne

Reagovat
Kixi Syhimour

Brazilský fotbalista Neymar dnes ještě za Paris St. Germain v úvodním kole francouzské ligy proti Amiens nenastoupí. Přestup pětadvacetiletého útočníka z Barcelony za 222 milionů eur totiž nebyl administrativně dotažen. Neymarův debut za PSG se odkládá kvůli tomu, že představitelé francouzských profesionálních soutěží (LFP) nedostali včas mezinárodní certifikát potvrzující přestup. Aby mohl dnes hvězdný Brazilec hrát, musel byl transfer formálně potvrzen do páteční půlnoci, k čemuž podle agentury AFP nedošlo. (ČTK)

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Nkoulou je v Turine. Hostovanie s vykupkou.

Reagovat
Seydou Doumbia

Není to už ten hráč, který to byl před třemi lety...ale s kým Lyon chce do té sezony nastoupit? Budeme hrát na více frontách a určitě by se na pár zápasů hodil i on.

Reagovat
smazaný uživatel

Genesio s nim ratal ale nie do zakladu. Čo čitam tak Nkoulou sa tak rozhodol pretože chcel hrat

Reagovat
Seydou Doumbia

A to v Turínu bude mít jistý základ? To se mi moc nezdá.

Reagovat
Langi

Marcelo, Diakhaby,Yanga, Morel a nekdo je stopro v juniorce...dobre ze sel

Reagovat
smazaný uživatel

Já zase tolik zápasů s Nkolouem v OL nevidel, vím, že není to co býval dva spíše už i tři roky zpátky, ale když jsem se díval tak Yanga mi přišel jako mnohem větší tragéd a jako někdo jehož odchod upřednostíš před odchodem Nkoloua. To se mi zdálo jen z omezeného pozorování ?

Reagovat
smazaný uživatel

Prave som isiel napisat OT. Chvalabohu. Lenze teraz budete musiet niekoho na toho stopera kupit, Yanga nebude sam stacit na viac front (on by nestacil ani na jednu)

Nkouloua je skoda, kedysi jeden s najlepsich stoperov v L1, cca 3-5 rokov spatky, rad som sa na neho v OM dival

Reagovat
smazaný uživatel

Vykupka 3.5 ME. Aulas chce stale predat Yangu. Takze ak by ho pustil musi priviest nahradu. Najviac sa spekuluje o Hernanim zo Zenitu ktory hrava primarne DM a zahra aj na stoperovi.

Najradsej by som ak by prisiel do tymu nejaky francuz. Lebo ta domaca kostra sa rozpada...

Reagovat
smazaný uživatel

A chce niekto Yangu vobec? Pochybujem zeby aj v nejakom mensom klube L1 mal celu sezonu zaklad, to klubov typu Guingamp by bol vsak dobry. Zas totalneho trageda z neho robit nechcem...

Reagovat
smazaný uživatel

Ma zle obdobie ale kto ho vykupi a kto mu da plat aky pobera teraz. Je to vzdy na hračoch, či sa uskromnia a skusia reštartovat karieru. Pisalo sa skor o niekom z anglicka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak neviem ze ci Anglicko je idealne. Celkovo prestupy niektorych hracov z L1 do Anglicka koncili tragediou, napr. Gradel ci Kazri v nedavnej minulosti,cudujem sa ze sa este nevratili do L1 a nerestartovali to (patrili k top ofenzivnym hracom ligy jeden cas). Mozno pomedzie prvej a druhej ligy. Len ma napadlo ze zrovna Guingamp, Rennes, Nantes a pod. by mohli byt fajn

Reagovat
Langi

Pry jeste lanarime Javi Garciu

Reagovat
smazaný uživatel

Na sport1 teraz bolo predzapasove predstavenie Neymara. Zaber prisiel na Neymarovho otca a komentator ze ," tu je jeho otec,ktory s prestupom velmi nesuhlasil". LOL

Reagovat
smazaný uživatel

A?

Reagovat
smazaný uživatel

Unikla mi pointa...

Reagovat
smazaný uživatel

Hej nieco som cital o tom.

Reagovat
smazaný uživatel

Amiens zatial solidny obranny val snad to vydrzi

Reagovat
Seydou Doumbia

škoda toho...každopádně pokud takhle PSG bude hrát i nadále tak průměrné týmy budou mít šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Buduci tyzden maju Guingamp vonku...ti ich uz niekolko krat zaskocii, snad sa im podari

Reagovat
mastakillah

Cavani <3

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon zatím na vyliž prdel.

Kdyby rozhodčí pískl ty dvě penalty tak by to byl pořád výkon o hovně, ale aspoň skóre s větším klidem.

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco > PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Diaz

Reagovat
olis

vedel by mi niekto povedat ci to co dnes hralo Nice je ich standart? a videl som ze nehral Seri, je zraneny? ked hej tak na ako dlho?

Reagovat
Miguel19

Není zraněný. Nehrál pro karty.

Reagovat
smazaný uživatel

Sneijder do Nice strasne se modlím aby neodešel Seri, i s ním nezopakují předcházející sezonu ale veřím jim že do 6 místa by to být mohlo. Záleží co přivedou za posily a kdo odejde. Jestli odejde Dalbert a Seri tak to bude fakt těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

Az Neapol vyradi Nice, tak se snad Seri bude stehovat do Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen nechápu kde by ty středáky Arsene uživil, když jich má plný kecky, musel by několik z nich vyhodit a to moc nevidim. Koho? Vratil se mu i Wilshere, Xhaka, Ramsay, Cazorla, Eleneny, Coq, Zahraje tam i Chamberlain... a k tomu by hodil ještě Seriho? na ty dva místa?

Reagovat
smazaný uživatel

Cazorla je dlouhodobe out, Wilsherova budoucnost se bude resit. Elneny nema na dlouhodoby zaklad v Arsenalu a Coquelin je lavickar, ktery je jen na defenzivu

Reagovat
smazaný uživatel

Do horšieho nepôjde...

Reagovat
smazaný uživatel

Sháním 1 volné zařízení na O2 TV - jen kvůli O2 TV Sport. Výměnou nabízím 1 zařízení na DIGI TV nebo penize mesicne na ucet. Má někdo zájem ? PIŠTE do soukromých zpráv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele