Ligue 1 - preview 1. kola

10.08.2012, 08:30, aktualizováno 12.08.2012, 09:53
Previews
První kolo francouzské nejvyšší soutěže se dnes dohrává jedním zápasem. Hostit ho bude nováček Stade Reims, který se po více než třiceti letech vrací mezi elitu a hned ho čeká duel s Olympiquem Marseille, který má po minulé sezóně co napravovat...
Stade Reims - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Na velký svátek se chystá Stade Reims. Klub sídlící na severovýchodě Francie se vrací mezi tamní elitu po dlouhých třiatřiceti letech a v úvodním zápase navíc přivítá jeden z nejtradičnějších klubů Olympique Marseille.

Klub, který dříve patřil k výkvětu francouzské kopané a v letech 1949 až 1962 získal hned šest mistrovských titulů, se v uplynulé sezóně Ligue 2 umístil na druhé příčce a nyní se tak může měřit s těmi nejlepšími v zemi. Všichni ale tuší, že tým trenéra Huberta Fourniera nečeká nic jiného než holý boj o záchranu.

Proti Marseille tak nemá Reims co ztratit. "V defenzivě i ofenzivě jsou jedním z nejlepších týmů, ale i oni jsou jen lidé. Musíme ze sebe vydat vše a zbytečně se nebát. Hlavní je, abychom na konci zápasu neměli čeho litovat. Naší fanoušci budou stát za námi, což může dělat velký rozdíl," říká útočník Julien Toudic.

Na druhé straně Olympique má po minulé sezóně co napravovat a tým Elieho Baupa, který nahradil nově reprezentačního kouče Didiera Deschampse, nezačal sezónu úplně špatně. Ve třetím předkole Evropské ligy si poradil s Eskişehirsporem, po remíze 1:1 na horké turecké půdě ve čtvrtek doma neohroženě triumfoval v poměru 3:0.

Den nato ale Marseille definitivně přišla o Aloua Diarru, který zamířil do West Hamu United, a další hráči možná budou následovat. Pro tento zápas nemůže Baup počítat ani se suspendovaným Mbiou a zraněnou dvojicí N'Diaye, Diawara. Na druhé straně domácí jdou do utkání bez výraznějších ztrát.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.10 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - Olympique Lyon  (sobota 21:00)
Zajímavý souboj přinese hned první kolo Ligue 1. Stále dokola omílaná pohádka o tom, kterak se Rennes opět dostane výše a zabojuje o příčky nejvyšší, by měla doznat natočení pokračování i v této sezóně. S jakým koncem, toť otázka. Lyon si naopak musí napravit reputaci. Po dlouhých třinácti letech totiž letos nebude v Lize mistrů.

Svěřenci kouče Fréderica Antonettiho to zase měli dobře rozehrané, ale závěr ročníku se jim nepovedl, a tak skončili těsně pod hranicí postupu do Evropské ligy o jeden jediný bod za pátým Bordeaux. Cíle klubu se nemění - SRFC se chce za každou cenu vyrovnat francouzským gigantům. I když tu snaha je, stále se to jinak nedaří.

"Moje mužstvo je všestranné a konkurenceschopné," tvrdí domácí lodivod. "Naším cílem je udělat lepší výsledek než v loňské sezóně, zlepšit se tedy na páté či čtvrté místo." Na rozdíl od minulého ročníku, kdy kádr doznal výrazných až revolučních změn, se přes léto v Rennes nic moc nedělo. Žádné opory týmu jinam neodešly.

I OL je pochopitelně nespokojený s výsledky v minulém ročníku. Boj o titul nemohl brát vůbec vážně, na první Montpellier měl ztrátu hrozivých osmnáct bodů! V Lize mistrů vypadl rovněž velice brzo, a tak zavděk musí brát pro letošek Evropskou ligou. Přesto se stejně jako v sezónách předchozích řadí na aspiranta na zisk titulu.

Trenér Rémi Garde i přes neúspěch zůstal v pozici hlavního trenéra a podepsal s klubem kontrakt na další dva roky. Olympique si alespoň malinko spravil reputaci, když v červenci díky vítězství na penalty nad Montpellierem získal Francouzský superpohár. Citelnou ztrátou pro Lyon bude odchod Kima Källströma, jenž odešel do Spartaku Moskva.

Garde věří v lepší zítřky. Musí. Nic jiného mu přece nezbývá. "Jsem tady, abych vedl nově tento klub. Jsou to sami hráči, kteří mi dávají naději, sílu a sebedůvěru," říkal rytířsky. "Pro ně není jednoduché hrát fotbal každý den. Očekávání klubu jsou totiž velké, konkurence je navíc tvrdá. Někteří musí počkat a být trpěliví."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - FC Lorient  (sobota 21:00)
Milionářský Paris Saint-Germain vstupuje do nové sezony, ve které se od klubu nečeká nic jiného než zisk titulu. Všichni si uvědomují, že PSG je jasný favorit soutěže. Na úvod přijíždí do Parku princů Lorient.

Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Ezequiel Lavezzi a Lucas Moura, to jsou největší jména, která Paříž v létě získala. V přestupovém obdoví už utratila téměř 150 milionů eur. Nicméně všechny hráče trenér Ancelotti ještě nemůže využít. Silva je na olympiádě a Lucas dorazí až v lednu.

I tak se paříská sestava bude v sobotu hemžit hvězdnými jmény. "Máme před sebou spoustu práce. Máme nabitý kádr, jenže fotbal není exaktní věda, kde se dá všechno změřit a spočítat. Je jen na nás, jak se s tlakem a očekáváním vypořádáme. Chceme začít sezonu dobře," říká brankář Salvatore Sirigu.

Loni Paříži vyfouknul titul nečekaně Montpellier, letos fanoušci nic jiného než první místo neberou. I trenér Carlo Ancelotti se nechal slyšet, že prioritou jeho týmu je domácí liga. Případný úspěch v Lize mistrů by byl bonusem navíc. Vedle výše zmíněného Silvy nemůže Ancelotti proti Lorientu počítat ani se zraněným Mottou a suspendovaným Pastorem.

Lorient se loni zachránil až v úplném závěru, letos by chtěl trenér Christian Gourcuff prožít klidnější sezonu. "Jsme na startu nového ročníku a chceme co nejrychleji začít sbírat body. V Paříži se pokusíme překvapit, nikoho se bát nebudeme," prohlásil Gourcuff.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - AC Ajaccio  (sobota 21:00)
Nice vstoupí do sezony duelem s Ajacciem. Oba celky mají před nadcházející sezonou jasný cíl: dokráčet k pokud možno co nejpohodlnější záchraně.

Kapitán korsického celku Jean-Baptiste Pierazzi se na nadcházející sezonu těší. Ajaccio je opět mezi hlavními kandidáty na sestup, i proto, že loni se mu podařilo uniknout až závěrečnou výhrou 2:0 nad Toulouse. A co především - ACA začíná sezonu s dvojbodovým odpočtem.

"Nepamatuju si, že by se něco takového někdy stalo. Je to velmi nefér," zlobí se Pierazzi. "Dostali jsme direkt ještě předtím, než sezona vůbec začala. Pokud nyní remizujeme s Nice a PSG - což by za jiných okolností znamenalo dobrý start - budeme stejně na nule. Nicméně tyto překážky nás ještě více motivují. Posilují nás," dodal rázný záložník.

Přestože trenér Olivier Pantaloni v náročném úkolu zachránit Ajaccio uspěl, rozhodl se na svoji funkci rezignovat, a to díky tlaku spojenému s prací s minimálním rozpočtem. Nahradil ho bývalý kouč Brestu Alex Dupont, a Pierazzi novému trenérovi věří.

"Všechny nové posily se adaptovaly dobře, což je u nás jednodušší než jinde. Kabina je přijala bez problému. Bavili jsme se o tom, jak to tu vypadá, jaké hodnoty klub vyznává, a oni tomu rozumí," říká. O Dupontovi se Pierazzi vyjádřil také: "Je to podobný typ kouče jako Pantaloni. Náš klub je založený na vnitřním duchu, a náš trenér je připraven odevzdat vše. Chce dostat Ajaccio do nejlepšího možného světla, a důležité je, že zná specifika fotbalu na Korsice. Má kvality na to udržet tým v Ligue 1."

Nového trenéra má i Nice - práci na Azurovém pobřeží přijal Claude Puel, který nahradil Reného Marsigliu. Les Aiglons se však budou muset vypořádat se ztrátou Anthonyho Mouniera; naopak na svoji šanci čeká řada posil, v první řadě argentinský šutér Dario Cvitanich.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Sochaux - SC Bastia  (sobota 21:00)
Nováček z Bastie začne sezony duelem se Sochaux, které se loni zachránilo jen tak tak; vzájemný duel obou týmů slibuje zajímavý, ofenzivní fotbal.

Jedna z nových akvizic Les Lionceaux, stoper Cédric Kanté, vyhlíží novou sezonu s očekáváním, ačkoliv uznává, že může chvíli trvat, než se tým dostatečně sehraje. Malijský obránce se vrátil do Francie po třech letech v Panathinaikosu a očekává se, že se ihned zařadí do základní sestavy.

Ve Francii momentálně vládne horké srpnové počasí a Kanté možná i proto očekává pomalejší rozjezd. "Na soutěž se těšíme. Co se fyzičky týče, myslím, že potřebujeme pár zápasů k dosažení ideálu. Je vedro, hráči trpí," říká. "Chceme potěšit naše fanoušky, a proto se cítíme lehce pod tlakem. Fanoušci a atmosféra na stadionu jsou důležitým faktorem, a budou lakmusovým papírkem našeho úspěchu."

"Problém s naším mladým kádrem nicméně je, že nezvládne příliš velký tlak. Start doma je pozitivní pro znovuobnovení vztahu s fanoušky. Pokud bychom vyhráli, bude to důležitý bod odrazu, nabyli bychom sebevědomí. Bastia má výborné ofenzivní hráče," varuje africký obránce.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.00 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Évian Thonon Gaillard - Girondins Bordeaux  (sobota 21:00)
Až překvapivě dobře si loňskou sezónu vedl tehdejší nováček Évian Thonon Gaillard. A určitě by rád pokračoval v trendu co nejvíce zatápět francouzským velkoklubům i v ročníku současném. Nejen nyní proti Bordeaux, ale celkově ho čeká velice těžký úkol. Udržet totiž prvoligovou příslušnost i následující sezónu je totiž dost obtížné.

Říká se, že jakmile se dokáže nováček ligy udržet mezi elitou podruhé v řadě, má to nejhorší za sebou. Je ale pravda, že Évian loni opravdu s postupem do vyšší kategorie žádné problémy neměl. Několik kol před koncem si zajistil záchranu, skončil dokonce o dva body devátý před desátou Marseille!

Citelná je určitě ztráta Kahlenberga a chybět zároveň budou i zkušenosti Poulsena s Leroyem. Na druhou stranu se o tolik kádr domácího celku nezměnil. A Évian si věří, na žádný boj o záchranu ani nemyslí. Tedy alespoň co můžeme vyčíst ze slov kapitána Oliviera Sorlina. "Nevidím rozdíl mezi námi a Bordeaux," troufl si takto hodnotit.

"Klíčem k úspěchu je udržet se v nejvyšší soutěži po dobu tří let. Samozřejmě však musíme mít i jiné ambice. Ale ano, přiznávám, cílem je urvat minimálně sedmnáctou příčku," otočil trochu volantem směrem jinam. "Pokud však budeme po dvou až třech měsících mít dostatek bodů, budeme v tom pokračovat, to garantuji."

Les Girondins loni zachraňovali sezónu, co to jen šlo. Nakonec se však přece jenom posunuli na páté místo a zahrají si alespoň Evropskou ligu. Přesto celková ztráta jedenadvaceti bodů za prvním Montpellierem a třináctibodový rozdíl mezi jeho pátou a třetí pozicí, která zaručuje ve Francii Ligu mistrů, představuje příliš velké číslo.

"V Évianu chceme tři body, i když víme, že soupeř doma niky moc neztratil. Ale jsme na to připraveni, víme, jaký je to zápas a co nás čeká," burcoval záložník Lamine Sane. "Jsme hladoví, tenhle tým může udělat raketový start do nové sezóny. Musíme být letos více pečliví, loni se nám to vymstilo."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.00 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ES Troyes - Valenciennes FC  (sobota 21:00)
Svou pouť nejvyšší francouzskou soutěží započne nejméně očekávaný nováček z Troyes. Zajíždí k němu v Ligue 1 již otřepané Valenciennes, jemuž se jako jednomu z mála vyhnuly větší kádrové obměny. Zatímco u domácích se jediný cíl skládá ze záchrany, hosté by rádi vylepšili loňské dvanácté místo a vyhoupli se do horní poloviny tabulky.

I když pochopitelně - u malého klubu VAFC nemůžeme čekat, že by nastavil svoje cíle nějak přehnaně vysoko. Může bojovat o přední příčky, perspektivní kádr na to má a při troše štěstí se to může povést, stejně jako tak se může plácat ve spodku. Střed tabulky by zkrátka vyhovoval, a když se nepovede dostat se výše, klub kvůli tomu na pusu nespadne.

Nováček z Troyes, jenž se vrací mezi elitu po pěti letech, nečeká úplně ostrý start. Až příští víkend okusí opravdovou francouzskou fotbalovou kvalitu, odcestuje na Stade de Gerland do Lyonu. "Strašně se těšíme. Už aby to začalo," uvedl Francouz Mounir Obbadi. "Šest týdnů jsme tvrdě makali. Teď je načase, aby se věci pohnuly a dostali jsme se do zápasového rytmu."

Hostující kouč Daniel Sanchez si na los prvního kola stěžovat nemůže. "Budeme hrát proti namotivovanému týmu. A jeho křivka výkonů stoupá, to je jasné," říkal v rozhovoru před utkáním. "Na druhou stranu postrádá zkušenosti. Prostě proti němu hrajeme ve stejné lize a této jeho slabiny bychom měli využít."

Obbadi o síle Valenciennes moc dobře ví. Byť jeho kádr opustil šikovný záložník Carlos Sanchez. "Soupeř bude chtít zapomenout na minulou sezónu. Uvědomuji si, že je to mužstvo s velmi dobrými hráči," dodával záložník papírově největšího outsidera letošního ročníku Ligue 1. "Bude to těžké," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Saint-Étienne - Lille OSC  (sobota 21:00)
Zajímavý souboj uvidí diváci v Saint-Étienne, kam přijíždí Lille. Oba soupeři by rádi na konci května oslavili umístění na pohárových příčkách, a oba přes léto zažili zajímavé kádrové změny.

Lille se loni umístilo na třetím místě a jejich kapitán Rio Mavuba má obavy spojené se ztrátou superhvězdy Edena Hazarda, který se přesunul do Chelsea.

Jednadvacetiletý špílmachr stál anglický celek 32 milionů liber, což reflektuje jeho důležitost; Mavuba tvrdí, že nahradit ho bude nemožné. "Nikdo nemůže být jako Hazard. Ztratili jsme velkého hráče," lamentuje zkušený záložník.

Nicméně nové akvizice Salomon Kalou a Marvin Martin zavdávají důvod k optimismu. "Kalou je jiný typ hráče než Hazard, ale určitě bude velkou posilou v naší cestě za naplněním předsezónních cílů," věří Mavuba.

Saint-Étienne loni skončilo sedmé, ale na Lille - a tedy poslední pozici zajišťující účast v Lize mistrů - ztrácelo propastných 17 bodů. Záložník Jérémy Clémént potvrzuje, že v týmu panuje sebevědomá nálada, ale z Dog má velký respekt.

"I bez Hazarda je to jeden z nejlepších týmů v lize a hraje jeden z nejhezčích fotbalů," vysekl na oficiálních stránkách dnešnímu soupeři poklonu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.00 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Nancy-Lorraine - Stade Brestois  (sobota 21:00)
Nancy zahájí sezonu zápasem proti Brestu. Oba týmy mají leccos společného: důraz na defenzivu, předsezónní cíl záchrany i červenobílé klubové barvy.

Jak Les Chardons, tak Brestois přitom zahájili loňskou sezonu takřka tříměsíční šňůrou bez výhry, a budou se tak letos snažit o výrazně lepší start. Brest se nakonec zachránil jen tak tak, zatímco Nancy díky skvělému jaro zakončilo sezónu mnohem pohodlněji.

Joël Sami, obránce Nancy, nepřikládá velkou váhu úspěšné předsezónní přípravě. "Musíme se snažit ještě víc," pronesl pravý bek pro oficiální stránky. "Kouč nás varoval. Přestože jsme loni na jaře dokázali velké věci, teď není čas se tím opájet."

Nancy začíná sezonu doma, stejně jako loni, a Sami je za to vděčný. "Rád začínám na vlastním stadionu. První utkání bude důležité, chceme udělat dojem. Líbí se mi pozorovat nadšení fanoušků, kteří se přijdou natěšení podívat na novou tvář svého oblíbeného týmu. A my je nezklameme."

Ohledně dnešního protivníka zkušený obránce dodává: "Neočekávám velká překvapení. Budou dobře bránit, stejně jako loni. Není to tým, který by si zakládal na útoku."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.25 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Toulouse FC  (pátek 20:45)
Mistrovská radost už je pryč, stejně tak jako tvrdá dřina v přípravě na náročnou sezonu. Montpellier v pátek otevírá nový ročník francouzské ligy a startuje doma proti nebezpečnému Toulouse...

Francouzského mistra během letní přestávky opustil klíčový útočník Olivier Giroud, zůstává naopak obránce Mapou Yanga-Mbiwa, o něhož má velký zájem AC Milán. Kádr se navíc rozrostl o několik kvalitních hráčů, o přísun branek do sítě soupeřů by se měl starat Emmanuel Herrera, z Nice přišel Anthony Mounier a hodně pikantní duel na úvod sezony před sebou má obránce Daniel Congré, který přišel právě z Toulouse.

"Ať už přijedeme kamkoli, soupeři na nás budou čekat. Vedle toho, že se z naší strany bude mluvit o sebedůvěře, to bude rovněž znamenat i strach soupeřů," říká Mounier.

Ten si bude muset na začátek nové sezony ještě počkat, v současné době je mimo hru vinou zranění stehenního svalu. Ještě citelnější bude absence tvůrce hry Younese Belhandy (kotník), v trestu pak je další záložník Marco Estrada.

Montpellier si bude chtít proti Toulouse vylepšit náladu po utkání o Trophée des Champions, v němž před dvěma týdny podlehl na penalty Lyonu, přestože vedl 2:1.

Toulouse loni skončilo na osmém místě a hodně mrzet ho mohl závěr sezony. V posledních šesti zápasech dalo jenom dvě branky, získalo pouhopouhé tři body a přišlo o možnost zahrát si evropské poháry.

"Čeká nás těžký zápas a pokusíme se podat co nejlepší výkon. Pro nás je toto ideální start," nedělá si z kvality soupeře hlavu záložník Etienne Didot.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille00000:00
 Évian Thonon Gaillard00000:00
 ES Troyes00000:00
 Stade Reims00000:00
 Toulouse FC00000:00
 Girondins Bordeaux00000:00
 Olympique Lyon00000:00
 FC Sochaux00000:00
 Stade Rennes00000:00
 Montpellier HSC00000:00
 Stade Brestois00000:00
 OGC Nice00000:00
 AS Nancy-Lorraine00000:00
 FC Lorient00000:00
 Paris Saint-Germain00000:00
 AS Saint-Étienne00000:00
 SC Bastia00000:00
 AC Ajaccio00000:00
 Valenciennes FC00000:00
 Lille OSC00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
smazaný uživatel

http://www.facebook.com/LOSCCZ

Pro fandy Lille a Ligue 1

Reagovat
alias

kua, nevíte někdo jestli bude u nás letos někdo vysílat francouzskou ligu? nikde v programové nabídce jsem ji nezaznamenal...Z...ná NovaSport se na fotbal, kromě zasr...ny KAPR ligy úplně vykašlala, to samé platí o ČT4. Všude samý golf, tenis , hokej z každé pr..le, dokola reprízy kdejakého badmintonu apod... Digisport také z fotbalové nabídky hodně slevil, kromě anglické,brazilské nic - jen Corgon liga...Sport1,2 má dva kanály a vysílají jen španělskou a holandskou ligu. Jsme snad jediný v evropě, kdo francouzskou a italskou ligu nevysílá....

Reagovat
.13

ja kukavam vacsinou zapasy PSG uz dlhsiu dobu cez net a nejake problemy som s tym este nemal

Reagovat
alias

Na netu to není ono...

Reagovat
smazaný uživatel

ted musim obhajit třeba novu, když dava reprizu NHL, tak se mi to i libi, když ty zapasy jsou v jednu, ve tři, i ve čtyři ráno.... a ted k tomu,že fotbal z tV odpadí, to souhlasím, myslím, že je plno lig které by mohli vysílat ale místo toho si raději vezmou golf, ten ted vidim vsude a vzdycky ho tak nejak vidim, a take tenis a ta.

PS: Sport1.2 maji jeste Championship, za což druhou anglickou mají u me

Reagovat
alias

Už nemají, má ji SlovakSport....

Reagovat
JozkokozleJ

Novasport nech nekupuje prava na francuzsku ligu,ked chce v priamom prenose vysielat jeden zap zapas za dva tyzdne.L1 a SA a ich fanusikovia maju v tomto u nas velku smolu... ze prava na ne vlastni niekto,kto pre popularizaciu tychto lig v Cr a Sr nerobi nic (ba naopak).

Reagovat
smazaný uživatel

taky se mi to nelibi, na to ze fotbal je nejsledovanejsi sport na svete tu na nej dost kaslou. Kvuli tomu abych mel spanelskou ligu kompletni sem potreboval i sport2 tak sem presel na CSlink. Jenze platit si k tomu jeste DIgiTV to uz by bylo moc. Na tom netu to neni idealni, ale je tam aspon vsechno a nic nemusis platit. Dneska mit televizi uz ani nema cenu ja bydlet uz sam tak si ji ani nekoupim a sleduju to jen z netu - skoda penez.

Reagovat
hribco

Konecne je to tu tipnem si, ze traja zraneni hraci budu Montpellieru velmi chybat a budu radi za bod... Allez PSG

Reagovat
smazaný uživatel

dvaja zraneny a jeden vykartovany

Reagovat
juninho8

Zaujímavý otvárací zápas sezóny....toulouse by kľudne mohlo brať bod....

Reagovat
hribco

Godwinson alebo niekto kto bude sledovat Montpellier hodte sem odkaz prosim

Reagovat
smazaný uživatel

ved na atdhenet.tv alebo na sportlemon.tv si najdes...

Reagovat
Tomasso24

Utaka

Reagovat
Tomasso24

boze Saihi to je blbec

Reagovat
Tomasso24

a je vyrovnane Ben Yedder

Reagovat
Tomasso24

a hned cervena Regattin takto to dojebat

Reagovat
Tomasso24

dalsia cervena

Reagovat
smazaný uživatel

Takto asi Fair Play miestenku do Europskej Ligy Francuzsko nezíska

Reagovat
Tomasso24

Tak nakoniec remiza zasluzena. Zapas priemerny, medzisestnastkovy futbal. Okrem golov, cervenych kariet a kung-fu kope Saihiho sa toho moc neudialo.

najlepsi hrac podla mna Utaka

Reagovat
božský John

Zas v neděli, ach jo

Reagovat
madridcan

a co si cakal ked ste hrali v stvrtok EL?

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobná sestava

Vercoutre - Réveillère, Cris Kone, Cissokho - Gonalons, Grenier - Briand, Gourcuff, Lisandro - Gomis.

Reagovat
Langi

ty kráso Greniér zas CM...já se z toho poseru, proč nemůže hrát Fofana nebo aspon Ferri...Greniér zas bude nasranej že musí bránit a bude to kurvit ...jinak Lloris neodchází, tušim že jen marodí

Reagovat
Langi

jinak ještě Cissokho nemá v základu co dělat za to co předvádí...dvojka Cris - Koné je pořád lepší než kdyby zas hrál Umtiti...a místo Brianda měl být samozřejmě Lacazette

Reagovat
Langi

tak se ukažte pánové...sem na ten váš vstup do sezóny moc zvědavej...na druhej poločas snad dorazim z hospody a podívám se Allez OL

Reagovat
Langi

Oficiální: Vercoutre, Réveillère, B.Koné, Cris, Cissokho, Gonalons, Fofana, Gourcuff, Briand, Lacazette, Gomis.

Vypadá to teda líp než tak kristofykova předpokládaná ale Licha sedí...proč?

Reagovat
Godwinson

Četl jsem, že má o něj velký zájem Dinamo Moskva, že by? :)

Reagovat
Langi

Ty uz mlc radsi...Dinamo Moskva zas rekni ze by to byl pro nas strasne vyhodnej transfer

Reagovat
juninho8

No to by aj mňa zaujímalo prečo licha sedí....to bude možno trochu problém....inak o vercoutra sa nebojím.....zaslúži si to a je to dobrý brankár....viac sa bojím o trojicu v obrane....alebo len dvojicu....kone s revellierom snad zahrajú ale tí dvaja....uvidime.... Je dobre že hrá lacazette...každopádne OL do toho....treba dobre vkročiť do sezóny...

Reagovat
Pinturicchio

Nebyla by, prosím, sestava PSG?

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, už jsem našel, díky.

Reagovat
Pinturicchio

Pěkný začátek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mas sopcast nejakej?

Reagovat
Pinturicchio

( SP jsem nenašel )

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyztak tady sop://broker.sopcast.com:3912/133284

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

Lorient len tak ďalej

Reagovat
smazaný uživatel

Yoan

Reagovat
juninho8

Tato sezóna by mohla byť kľudne možno aj jeho...niečo naznacil už v superpohari....takýto začiatok sa mi páči....

Reagovat
Godwinson

To jsou tedy začátky na blití, fuj.

Reagovat
Pinturicchio

Parádní míč od Verrattiho.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak Kembo čistá červena za zakrok na Vercoutra..

Reagovat
smazaný uživatel

a je to aj tak po právu

Reagovat
Pinturicchio

Na zápase PSG je zatím nejzbávanější ta vada řeči, co má spolukomentátor v tom linku, který jsem dával výš. Lehce vyčnívá Lavezzi a Ibra.

Reagovat
Pinturicchio

... a k nim Verratti, ten to tam rozdává parádně ( )

Reagovat
Pinturicchio

Tak tohle bylo na jasnou žlutou pro Ibru.

Reagovat
smazaný uživatel

můžu vědět, pro nehraje Lisandro Lopez v základu? (fans Lyonu prosím)

Reagovat
smazaný uživatel

no je po zranení, aj keď cez týždeň už trénoval na plno, pravdepodobne ešte nieje 100% pripravený na zápas

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

a pravdepodobne zasiahne do zápasu, podla toho aky bude vývoj...

Reagovat
smazaný uživatel

Didier Deschamps na tribúne v Rennes

Reagovat
Pinturicchio

Koledovali si o něj delší dobu.

Reagovat
Pinturicchio

... krásně tama Aliadiere, obránci PSG jak solné sloupky.

Reagovat
Pinturicchio

* prosvištěl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OVi.77

Tohle má být ta slavná PSG která chce vyhrát titul? Dostávat doma v poločase 0:2 od týmu co se minulý rok zachránil na poslední chvíli ?

Reagovat
smazaný uživatel

inak to PSG prehralo s Lorientom aj otváraci zapas minulej sezony nie ? ci sa mýlim..?

Reagovat
hribco

Ano

Reagovat
madridcan

Ibra paneboze

Reagovat
madridcan

Menez

Reagovat
juninho8

Zatiaľ sa to vyvyja k spokojnosti....aj ked od nováčikov som proti valenciennes a hlavne sochaux bez martina čakal viac...ale este neni koniec uvidime....a chcelo by to aj od nás dáku poistku

Reagovat
juninho8

A tak už je to tu....bastia pekne

Reagovat
smazaný uživatel

strašně se mi líbí hra lavezziho, neskutečnej hráč

Reagovat
havrys99

Ibra 1:2

Reagovat
madridcan

Ibra krasne spracovanie a zakoncenie

Reagovat
penepi

Pome PSG!

Reagovat
smazaný uživatel

Menez

Reagovat
madridcan

Menez to je nenormalny šuľak ci pana...

Reagovat
13

Maxwell teď

Reagovat
Tomasso24

Gooool Hamouma

Reagovat
Tomasso24

takto ten koniec dojebat

Reagovat
Miguel19

Takový šance PSG

Reagovat
madridcan

penalta

Reagovat
Godwinson

Byla nebo pokračuje loňský trend? :)

Reagovat
Miguel19

Bych řekl, že byla...a možná ještě v závěru jim jednu nepískl.

Reagovat
13

po kolmý přihrávce šel hráč PSG sám na brankáře a obránce mu zezadu podrazil nohy. Sice jsem měl špatnej stream, ale podle mě byla.

Reagovat
smazaný uživatel

Byla jasna.

Reagovat
FC Porto FC

Penalta pro PSG v 90. minutě

Reagovat
havrys99

byla, tahle jo

Reagovat
smazaný uživatel

Po dnesku bych si tipnul, ze si koupi jeste jednoho zaloznika.

Reagovat
13

Gameiro je šikovný a do LFC by se hodil, ale nevím jestli by ho PSG fakt chtělo prodat. Ale ty výhry přijdou až přestanou pálit šance

Reagovat
cristiano.K.

Pastore je zraněn?

Reagovat
maras93

Pěkný gol Marseille!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele