Laudrup opustí Getafe. Nabídku od Chelsea nemá

14.05.2008, 10:38
Aktuality
Po úspěšné sezóně opustí Michael Laudrup trenérskou lavičku provinčního Getafe. Dánský kouč má mnoho nabídek na nové angažmá, jeho rodina si přeje zůstat ve Španělsku. Tamní tisk mluví o velkém zájmu Sevilly, londýnská Chelsea Laudrupa nekontaktovala.

Laudrup loni v létě vystřídal v Getafe úspěšného Benda Schustera. Začátek sezóny měl tým slabý, postupem času se však zlepšoval a dařilo se mu především v pohárech. V tom španělském prohrálo Getafe s Valencií, Pohár UEFA skončil pro Laudrupovu družinu v nešťastném čtvrtfinále s Bayerem Mnichov.

Nyní zástupce dánské legendy Bayram Tutumlu potvrdil, že Laudrup klub po sezóně opustí. "Není to tak, že je pro něho Getafe malé. Prezident Ángel ho nechal pracovat, přes všechny jeho klady zápory, ale jeho kapitola zde se uzavřela," prohlásil pro Globo FM.

O práci mít strach Laudrup v žádném případě nemusí, nejraději by však zůstal ve Španělsku. "Je jako jeho druhá rodná zem a jeho rodina je tu velmi šťastná. Ale pokud by tu měl zůstat, musí být v klubu, který je na stejné úrovni jako Michael," uvedl Tutumlu.

"Sevilla? Proč ne. Je tady mnoho zájemců z několika zemí. Galatasaray je doslova zuřivý," pokračoval Tutumlu. "Další zájemci se ozvali z Portugalska, Ruska a Anglie. Ale nemluvím o Chelsea, byl to jiný klub."

Nešťastný Bayern

V Laudrupově rozhodnutí opustit Getafe sehrála zásadní roli neúspěšná odveta čtvrtfinále Poháru UEFA proti Bayernu Mnichov. Jeho tým byl blízko postupu mezi čtyři nejlepší, v závěru prodloužení však ztratil dvoubrankový náskok.

"Mohla to být nejlepší sezóna za sto let. Když vedete nad Bayerem 3:1 pár minut před koncem, nesmíte to ztratit," vysvětlil Tutumlu. "Nechci kritizovat brankáře, oba jsou dobří, ale chybovali v klíčových momentech."

"Kdyby měl také Michael k dispozici útočníky, kteří jsou schopni pravidelněji střílet góly, mohli jsme se kvalifikovat do Poháru UEFA nebo Ligy mistrů. Nikdo z nich nedal tolik branek jako Güiza, to je špatná politika. Prezident je můj přítel, ale také dělá chyby," dodal.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nic nebude,u nás zůstane Grant

Reagovat
smazaný uživatel

pro Getafe konec slavneho období ...

Reagovat
smazaný uživatel

safc

Reagovat
smazaný uživatel

co tu strašíš s chelsea, my máme izraelce zatim....

Reagovat
smazaný uživatel

omg... Izraelce bych vymenil hnedka... vubec mi ten chlapik nesedi. Kez by se tak vratil Jose.... ale to se nestane.

Reagovat
Logan

taky bych chtel,a Laudrupa bych bral mozna jeste radsi,jako hrac byl neuveritelnej,mel jsem ho rad,at jde do CFC

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe velmi dobrý skauting alespoň tedy v obsazení postu trenéra.Schuster Laudrup,jsem zvědav kdo bude další,a jestli udrží nastavenou laťku

Reagovat
smazaný uživatel

že by Liverpool??

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na 80% je ten anglický klub Manchester City ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

pravda, pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Caffte ja som cital ze Man. Cty oslovil Laudrupa no uvidime

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele