Karviná vyhrála pátý přípravný zápas, Jablonec těsně zdolal Gol Gohar Sirjan

26.01., 18:35
Aktuality
Juraj Jarábek (© MFK Karviná)

Karviná vyhrála na soustředění v tureckém Beleku i druhý zápas. Brazilský tým Mauaense porazila 2:0 a v přípravě si připsala páté vítězství v šestém utkání. Turecký kemp odstartoval nejtěsnějším vítězstvím i Jablonec. Severočeši zdolali íránský celek Gol Gohar Sirjan trefou dvacetiletého útočníka Matěje Náprstka ze 71. minuty. Jablonečtí další zápas absolvují v úterý proti srbskému mužstvu Novi Pazar.

Karviná navázala na triumf nad srbským celkem Radnički Niš, proti němuž dal obě branky útočník Martin Doležal. Zkušený kanonýr se trefil i proti Mauaense, úvodní gól vstřelil Nigerijec Emmanuel Ayaosi. Slezané zakončí pobyt v Turecku v sobotu proti Škupi ze Severní Makedonie.

"Soupeř byl výborně technicky vybavený, navíc byl i dynamický. První půle byla vyrovnaná, ve druhé jsme byli lepší, byť jsme ustáli nějaké brejkové příležitosti. Sami jsme dvakrát udeřili, znovu se prosadil Martin Doležal. Dobrý zápas odehrál Pavel Kačor," uvedl karvinský trenér Juraj Jarábek pro klubový web.

První duel na soustředění rovněž v Beleku zvládly České Budějovice. Výhru 1:0 nad Koronou Kielce zařídil gólem v 76. minutě devatenáctiletý útočník Vojtěch Hora. Jihočeši uspěli v přípravě podruhé za sebou. V pondělí se utkají s dalším polským soupeřem Górnikem Zabrze.

Kouč Radoslav Látal byl po výhře spokojený spíše s defenzivou Jablonce. "Soupeř nás neohrozil, žádnou větší šanci tam neměl, jen náznaky. Trošku nám to vázlo jako obvykle v ofenzivě, kde jsme měli spoustu nedohraných situací a z nich jsme mohli skórovat. Po sedmdesáté minutě jsme to trochu prostřídali, chtěli jsme dát šanci i dalším klukům. Bylo to pak dost rozkouskované. Na finálním dohrání a zakončení budeme muset ještě zapracovat," řekl Látal.

V úvodním zápase v Beleku udržely čisté konto také Teplice, které remizovaly bez branek s maďarským týmem Kecskeméti. Skláři ani ve třetím utkání zimní přípravy nezvítězili, druhý duel na soustředění sehrají v úterý proti Lugodorci Razgrad.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Chamezjunior

Akorát to vypadá, že už nikoho neprivedeme. Bez obrany to bude těžké se záchranou.

Reagovat
M0rb1D4S

Na jednu stranu je dobře, že se po dlouhé době v přestupovém období neprotočí 60% kádru, na stranu druhou říkám už dlouhodobě, že potřebujeme kvalitního stopera, protože to, co tam máme teď, nemá ani na druhou ligu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele