Kaká: Milán, Real, nebo Chelsea? Zatím není jasno

03.06.2009, 10:28
Aktuality
Kaká přestupuje z AC Milán do Realu Madrid, shodují se italská i španělská média. Jenže celému obchodu zatím schází to nejpodstatnější - oficiální potvrzení od obou klubů.

Real má o brazilského záložníka zájem už delší dobu, poslední dny zprávy o přestupu Kaká nebývale zesílily.

AC byl údajně dohodnutý s Realem na odstupném 65 milionů eur, jenže se do hry vložila Chelsea. Jejím novým manažerem je bývalý kouč Milána Carlo Ancelotti, který po Kaká také zatoužil. Vstup Chelsea údajně šponuje cenu 27letého hráče nahoru.

Situace kolem Kaká je nepřehledná. Sám hráče včera opakoval, že chce zůstat. "Říkám to naposledy. Opravdu naposledy, nechci opustit Milán. Už jsem si jednou vybral a milionům fanoušků Milána jsem to jasně řekl, chci zůstat. Nechte mě prosím v klidu," prohlásil včera.

Do Madridu mezitím odletěl generální manažer Milána Adriano Galliani, s novým prezidentem Realu Florentinem Perezem ale o Kaká nejednali. "Byl to inaugurační oběd nového prezidenta Realu Pereze, Adriano Galliani tam byl výhradně z tohoto důvodu," stojí v prohlášení na webu AC.

Španělská média přesto nepochybují, že Kaká do Realu přestoupí. "Nevím, jestli udržíme Kaká, nabízejí nám spousty peněz," citují milánského majitele Silvia Berlusconiho. Celý obchod je totiž údajně uzavřen a fanoušci teď sledují naplánované divadlo.

Na oficiální potvrzení se prý čeká z několika důvodů. Berlusconi je italským premiérem a tento týden se konají volby do Evropského parlamentu, odchod Kaká by mohl jemu a celé straně velmi ublížit.

Dalším důvodem zdržení mají být stále vyšší finanční požadavky Boska Leiteho, agenta a otce Kaká. Jedná se o provize za přestup a plat v novém klubu, který zvedl zájem Chelsea.

Autor: Radim Šantrůček / bbc.co.uk, goal.com, football365.com

Komentáře (424)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele