O Kaká se rozhodne v pondělí. Perez chce i Ronalda

04.06.2009, 09:32
Aktuality
V pondělí by se mělo rozhodnout, zda Kaká přestoupí do Realu Madrid, nebo zůstane v AC Milán. Ve hře o brazilského záložníka měla figurovat také Chelsea, ta však svůj zájem popřela. Naopak Real by rád získal i Cristiana Ronalda.

"S Kaká se setkám v pondělí a poté vám řeknu," prohlásil majitel AC Silvio Berlusconi. "Je to vždycky hráč, kdo rozhoduje o své budoucnosti, on si musí nasměrovat kariéru."

"Já dělám, co můžu, ale na konci to bude jeho rozhodnutí," doplnil Berlusconi, který na několik dní zklidnil situaci kolem své hvězdy. Kaká byla média doslova přeplněná, řešil se jen jeho možný přestup do Realu Madrid.

Nyní už je situace mnohem jasnější. Jisté je, že o Kaká neusiluje Chelsea. Ta přitom měla údajně domluvený obchod Milána s Realem komplikovat a zvýšit hráčovu cenu z 56 milionů liber na 65 milionů a nakonec dokonce na 73,5 milionu liber.

"Nikdy jsme neučinili AC Milán nabídku za Kaká ani za jiného výjimečného hráče," stojí v prohlášení Chelsea. "Tudíž jsme se s ním nemohli bavit o platu. Jakékoliv podobné zprávy jsou zcela nepravdivé."

Kaká má nyní dvě možnosti. Buď zůstane v Miláně, nebo přestoupí do Realu Madrid. Španělská média jsou přesvědčena o druhé možnosti. "Všechno je téměř hotové. Vím, že přestoupím do Realu, jsem velmi šťastný," měl podle deníku As prohlásit Kaká.

Real čekají v létě velké změny, nový prezident Florentino Pérez hodlá vrátit klub na evropské výsluní. Proto chce přivést špičkové hráče, kromě Kaká také Cristiana Ronalda z Manchesteru United.

"Tento týden se už nic nestane, ale bude tvrdě pracovat na tom, aby do Realu přišli Kaká a Cristiano Ronaldo," prohlásil Pérez pro televizi Antenna 3. "Nebude to snadné. S tlakem, který na nás je, to navíc může být ještě těžší."

O přestupu Kaká je ale prezident Realu přesvědčený. "To, že Chelsea o Kaká neusiluje, je pro nás dobrá zpráva. S Milánem máme velmi dobré vztahy, což nám pomůže k dokončení obchodu. Kromě toho, Kaká ukázal, že za nás chce hrát," prohlásil Pérez.

Autor: Radim Šantrůček / bbc.co.uk, football365.com, goal.com

Komentáře (402)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele