Icardi si znepřátelil fanoušky Interu, kapitánem ale zůstává

17.10.2016, 18:36
Aktuality
Fanoušci Interu Milán mají v posledních letech řadu důvodů k nespokojenosti a terčem jejich kritiky se aktuálně stal Mauro Icardi. Argentinský útočník před týdnem a půl prodloužil smlouvu a o víkendu vydal svou autobiografii, která je trnem v oku příznivců Nerazzurri...

Jihoamerický fotbalista se ve své knize vrací například k utkání se Sassuolem z 1. února 2015. Inter v něm na půdě soupeře prohrál 1:3 a Icardi se po závěrečném hvizdu dostal do slovní přestřelky s fanoušky. A těm se nelíbí, jak si hráč vše upravil.

"Přišel jsem na hřiště až v průběhu druhého poločasu a v 83. minutě dal jediný gól, takže to skončilo 3:1. Jsem naštvaný, hrál jsem málo. Fanoušci byli nespokojení a chtěli, abychom přišli k nim do sektoru. Já našel odvahu, abych jim čelil, stejně jako Guarín. Jak jsem se blížil, dostávalo se mi urážek každého druhu. Hned u sítě byl kluk, který chtěl můj dres. Vzhledem k věku se mohlo jednat o mého syna. Sundal jsem si dres a trenky a hodil mu je jako dárek. Chlapec byl v sedmém nebi a mě těšilo vidět ho tak šťastného," vzpomíná Icardi.

"Šéf ultras k němu přiskočil, sebral mu dres a hodil ho po mně zpátky. V té chvíli jsem ho začal inzultovat: Všichni se chováte arogantně. Myslíte si, že jste nějací tvrďáci? V kabině mě velebili jako hrdinu, jelikož se jednomu z vůdců fanoušků nikdo ještě nepostavil," popisuje skoro dva roky starý příběh Icardi.

Icardimu se odpovědi za jeho knihu dostalo velmi rychle a fanoušci se proti němu postavili zády hned ve včerejším utkání s Cagliari (1:2). Argentinec v něm neproměnil pokutový kop, musel snášet pískot a klid neměl ani po zápase. Příznivci měli napadnout jeho auto a kousek od jeho domu vyvěsili výhrůžný transparent.

"Je patetické číst o nás takové věci. Ve své knize píše: 'Jsem připraven postavit se jim tváří v tvář. Kolik jich je? 50, 100, 200? OK, zapiště si mou poznámku a ať poslouchají: Přivedu z Argentiny sto kriminálníků, kteří je zabijí hned tam, kde stojí, pak uvidíme," píše se například v jedné pasáži knihy, s níž fanoušci nesouhlasí.

Icardiho chování nenechalo chladným ani vedení a to dnes projednávalo, zda kanonýrovi nesebere kapitánskou pásku, jak požadovali příznivci. Icardi pro tuto chvíli kapitánem zůstane, dostane ovšem pokutu a knihu bude muset upravit.

Otázkou pak zůstává, jak dlouho bude Icardi v Miláně ještě hrát, vzhledem k současné napjaté situaci totiž média znovu spekulují o možném přestupu do Neapole či Arsenalu.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (439)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele