Hráči v Anglii ocenili Hazarda, mezi mladíky byl nejlepší Kane

27.04.2015, 12:33
Aktuality
Záložník Chelsea Eden Hazard byl zvolen nejlepším fotbalistou letošního ročníku anglické Premier League, ocenění mu udělila tamní hráčská asociace. Hazard tak navázal na loňský triumf v anketě o nejlepšího mladého hráče roku, zde letos triumfoval Harry Kane...

"Jsem velmi šťastný. Jednoho dne chci být vůbec nejlepší, letos jsem hrál dobře a stejně tak celá Chelsea. Nevím, jestli si zasloužím vyhrát, ale těší mě to. Je lepší, když vás zvolí hráči, ti o fotbale vědí všechno. Po osobní stránce hraji dobrou sezonu, nastoupil jsem k důležitým zápasům a dal hodně důležitých gólů, proto jsem letos lepší než dříve," říká Hazard.

Chelsea je už jenom krůček od zisku titulu a slavit může už ve středu. Hazard k tomu přispěl třinácti brankami, dalších osm pak svým spoluhráčům připravil.

Jedním z největších překvapení letošní sezony je útočník Tottenhamu Harry Kane, jehož může těšit cena pro nejlepšího mladého fotbalistu roku. Celkem dal letos třicet soutěžních gólů, v Premier League se trefil dvacetkrát a vysloužil si i národní dres.

"Je to neuvěřitelné. Je to moment, na který jsem pyšný já i moje rodina. A snad je to první podobná chvíle z mnoha, které ještě přijdou. Musím i nadále tvrdě pracovat. Když vás ocení ostatní hráči, je to něco zvláštního, na tento večer nikdy nezapomenu. Dostal jsem šanci a tu jsem využil, sezonu si užívám," říká mladý střelec Tottenhamu.

Ideální sestava letošní sezony anglické ligy podle hráčské asociace:
De Gea (Manchester United) - Ivanović, Terry, Cahill (všichni Chelsea), Bertrand (Southampton) - Matić, Hazard (oba Chelsea), Sánchez (Arsenal), Coutinho (Liverpool) - Costa (Chelsea), Kane (Tottenham).

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (452)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele