Gambrinus liga trochu jinak - 14. kolo

18.11.2008, 08:42
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Přicházíme s dalším dílem našeho týdeníku, který pravidelně rekapituluje to nejdůležitější, co se událo v posledním kole Gambrinus ligy. Zájem jsme tentokrát projevili o totální beton v Ostravě a nudu z Brna.

Kauza 1.: FC Beton Budějovice
To byla zase ostuda. Ostravští fotbalisté společně se skvělými fanoušky se snažili, co mohli, ovšem ani společnými silami nepřekonali jihočeskou betonárku. Trenér Tobiáš svému týmu naordinoval trapný, zoufalý a zbabělý fotbal! Na to se opravdu nedalo koukat.

Deset hráčů stojících těsně za hranicí vápna, jenom občas někdo vyběhne o nějaký ten metřík více. Když už náhodou hosté získali míč, "hup" s ním co nejdále od brány a zase se pěkně zformovat a uhrát nezaslouženou remízu. Jestliže se proti Slávii dala hra Budějovic ještě nějak obhájit, tak proti Baníku to nešlo vůbec. Něco tak strašného nehrála ani Olomouc v nejslavnějších dobách trenéra Pulpita. Pánové, ten míč vás nepokouše! Zkuste s tím něco udělat...

Naopak na výkon ostravských se opět dalo koukat. Hra měla opět myšlenku, skvělý zápas odehrál Mičola, který toho hodně naběhal a minimálně pokazil. Tradičně si své odehrál i Svěrkoš, jen obrana byla občas při náhlých výpadech "spáčů" z Jihu poněkud rozhozená a Neuwirth se opět nevyvaroval zbytečného odkopávání.

Jak jsem již psal, tato remíza byla tuze nezasloužená, ovšem fotbal je o gólech a na to, že se neprosadíte proti obraně čítající 11 fotbalistů, se závěrečná tabulka ptát nebude...

Kauza 2.:"Kapitáne Trousile, potápíme se!"
Brněnská kocábka pozvolna padá ke dnu. Nic na tom nezměnil ani pondělní zápas s Teplicemi, ve kterém se kromě bídného výkonu projevila i špatná nálada mezi hráči. V kabině to teď zřejmě na nějaké týmové zahradní párty nevypadá. Podle toho, jak se choval na trávníku "modelák" Střeštík mám strach, aby to s ním na nějakém dalším tréninku nedopadlo stejně jako s hokejistou Dudou.

Pondělní zápas ukázal, kterak bídně na tom "pohárové" mužstvo zbrojovky je. Vypadá to až směšně, že si někdo dovolil pomýšlet před sezónou na evropské soutěže. Tým se totiž nachází v ještě větší krizi, než je možná v současné chvíli Sparta. Přestává totiž fungovat klíčová komunikace mezi lidmi v týmu. Když se např. Poláchovi v dnešním utkání nepovedla přihrávka, jeho spoluhráči ho div nezavraždili pohledem.

Z toho plyne nízká sebedůvěra každého článku základní sestavy. Už když hráč přebírá přihrávku přemýšlí, jak to raději nakopne "nazdařbůh" dopředu, než aby to pokazil a v kabině mu to pak někdo vyčetl. Vysoké mínění nemám ani o komunikačních a diplomatických schopnostech "záplaty" Křečka. Jsem velmi zvědav, jak se povede nastartovat tento kvalitní, avšak pospávající stroj v zimní přestávce...

Slovo závěrem: Říkal jsem si, že zápas mezi Spartou a Střížkovem je jenom formalita, i přesto, že Letenští se teď nenacházejí ve velké herní pohodě, a tak jsem dal přednost nejvyšší hokejové lize. Když jsem pak usedl doma k TV a podíval se na teletext, myslel jsem, že mě raní mrtvice. Nevím, co tam ta banda "trotlů" předváděla, ale prohrát s někým, kdo nemá ani vlastní stadion, není úplně normální.

Zápas jsem ovšem neviděl, a tak jsem o tom nechtěl psát, abych vám nepředhazoval nějaké bludy. O čem se ale musím zmínit, je chování hostujících fanoušků, kteří tam prý prováděli opět nějaké nepřístojnosti. Byl jsem velmi zvědav, co mi k tomu řeknou oni sami. "Zalogoval" jsem se na nejmenovaný chat a podíval se, co si tam mezi sebou ta individua píší: "Kolik jsi rozbila sedaček?" ptá se jeden zvrhlík, " Asi tři a jednu jsem dokonce hodila na hřiště, ale těch rozbitých tam museli být stovky. Si na nás zase Otík smlsne." Ztrácím dětské iluze, že se ti "lidé" někdy polepší...

Autor: Filip Horký / Eurofotbal.cz

Komentáře (78)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já ten zápas Sparty bohužel viděl, ale komentovat to raději nebudu, stejně bych jen psal, to co po zápasech s Baníkem , Slávií atd.

Reagovat
smazaný uživatel

no slavie taky nemela vlastni stadion a taky se tam prohravalo,to autorovo "ale prohrát s někým, kdo nemá ani vlastní stadion, není úplně normální" mi prijde opravdu NORMALNI

Reagovat
smazaný uživatel

Chci se zeptat na názor tušim itala, nebo kdo mi to v létě při volbě repre kouče oponoval, že Chovanec není tragickej trenér a že to nemůžu dokázat, když netrénoval. Tak snad teď už to je jasné, Rada je menší zlo.

A sparťani na Bohemce mě přiváděli k myšlence, že to dělají se snahou ukončit zápas, pak by přece byla kontumace 0-3, ne? Mám pocit, že by komisi nezáleželo na faktu, že to jasně byli sparťani, kontumuje se proti domácím za nezvládnutí pořadatelské služby nebo jak se to jmenuje. Sranda bude derby, nad sektorem hostů je obrazovka, tak schválně jestli jí oddělaj, většina z nich by na to asi vydělávala příštích 10 let.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta první část je děsný kec. I kdyby Spartu trénoval Mourinho, tak by lepší výsledky neměl...hodnotit se bude moct až po sezoně, kdy bude mít přes zimu čas s tím kádrem něco udělal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kádr ale sestavoval právě Chovanec, sám říkal, že je kvalitní, jen z něj Lavička není schopen dostat maximum, takže žádný že s tim bude moct něco udělat. Klidně ho lze hodnotit, Sparta je ještě horší než za Lavičky, Blažek nechytil dosud skoro nic, proč hraje Kulič taky nechápu, podobně třeba Kúdela - beru, že je třeba talentovanej, ale to nic nemění na tom, že na to v tuhle chvíli prostě nemá. Ať se na to dívám jak chci, je to prostě tragickej trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Po pár zápasech, kdy má dík množství zraněných úzkou možnost výběru (proto taky hrají ti, co hrají), hodnotit prostě nelze. Ten kádr netvořil jen Chovanec a že je to horší než za Lavičky taky říct nelze, protože ten kádr je v horším stavu, než měl na konci Lavička a kdy se prohával jeden zápas za druhým. Navíc pokud by byli všichni v poho, tak ten kádr zase tak špatný není, i když je jasné, že chybí stoper a tvůrce. Ale jakej je Chovanec momentálně trenér se bude dát hodnotit až po sezoně, tak to prostě je.

Reagovat
smazaný uživatel

to by tam musel vydrzet do konce sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Chovanec je jedním ze dvou trenéru v české historii, kteří nebyli ze Sparty vyhozeni. Takže jediná možnost, proč by tam nebyl do konce sezony je, že by se sám rozhodl opět šéfovat a přišel by tam jiný trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě,jak velký podíl na rozhodování o kádru měl Lavička a jak velký Chovanec... Podle mě ho spíš sestavoval ten druhý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je známo, že o přestupech rozhoduje sportovní komise, která má tuším 5 členů. Kdo má nejdůležitejší slovo těžko říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě... Ale víceménně záleží více na názoru Chovance,který sám tvrdil,že kádr je kvalitní,jen Lavička z něj nevytáhl maximum. Lavička si řekl,že chce stopera atd - nic nedostal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyli 4 - CHovanec, Křetínský, Lavička a Beneš? Beneš vše odkýval, Křetínský si nechal od Chovance radit, takže ve výsledku měl "Pepé" velké slovo a hlavně tam nebyl první přestupové období, což jeho podíl na podobě kádru ještě zvyšuje. A pár zraněnejch (Řepka údajně stojí kvůli stížnostem, že mu nechodí plat) nemůže někoho, kdo mluví o účasti v LM, poslat mezi průměr ligy, to je zase chyba vedení, že sestavilo tak špatně kádr. Za Lavičky obrana pořád držela o dost líp než teď, systém hry tam není veškerý žádný a Chovanec pořád dělá, a teď si vypůjčím něčí slova, bohužel si nepamatuju čí, že "on vidí dál".

Jeho chybou je nasazení skoro celé jedenáctky na místa, kam nepatří. Proč dá třeba Voříška na stopera, když je tam viditelně marnej a místo něj napravo ještě marnějšího Kúdelu? Když to látá hráči z "B", tak ať to je na dané pozice, jak Kúdela tak Krob na to (minimálně zatím) nemají a těma přesunama dělá z jednoho problému dva.

Reagovat
$dolar$

Tak ja souhlasim s tebou ze Chovanec je trener na houby ( coz je mimochodem i Rada), ale jak napsal Jakub, Sparte nechybi trener, ale kadr. Tento kadr proste na vice nema a dokud tam neprijdou zase hraci kteri patri do nasi spicky tak se nic nezmeni

Reagovat
smazaný uživatel

to se právě poznat nedá jakej je Chovanec trenér... s timhle kádrem opravdu nejde hrát nic lepšího, ale dá se říct,že je Chovnace špatnej sportovní ředitel, když tam ten kádr takhle vybudoval

Reagovat
smazaný uživatel

není žádná Bohemka v 1. lize...

Reagovat
soukup

jak to dopadlo s Dudou?

Reagovat
Zoso

Dostal so sržky na treninku

Reagovat
Zoso

Ja jsem taky trotl , Dostal do držky

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem spíš četl, že nějakou tu ranku bolestivku rozdal

Reagovat
soukup

tak střeštík dostal do dožky už taky několikrát a vždycky pak odehrál několik dobrých zápasů než zase spadl na svůj průměr

Reagovat
Logan

Asi by ho meli mlatit na kazdym treninku

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý článek o Spartě dnes ve Sportu. Je tam hodně spekulací, jsem zvědavý, co se z toho potvrdí .

Reagovat
M11

napr ?? neco nahod kdyz tak

Reagovat
M11

diky

Reagovat
fantomas

No, podle toho odejde nejspíš celá základní jedenáctka.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc by to neuskodilo ...

Reagovat
alegre

Na titulni strance www.sparta.cz vypada ligova tabulka ponekud jinak nez je ve skutecnosti! Zacina az druhou Ostravou.

Reagovat
fantomas

Tak asi už tam to první místo ani nedávají, protože se k němu jen těžko přiblíží. Vzhlíží jen k té druhé příčce no...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslim,ze je to kvuli jinemu duvodu

Reagovat
fantomas

To taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre,ja si myslim,ze je to jen kvuli tomu duvodu ...

Reagovat
alegre

Ten duvod tam jiste bude...

Reagovat
smazaný uživatel

lol no jo fakt ... tohle je fakt brutal .

Reagovat
alegre

Ja bych rekl, ze setri mistem. Maji tolik starosti a tolik temat k premysleni, ze proste ten radek nutne potrebovali...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo to jen zapomeli .. prece takovy nedulezity misto ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sry

Reagovat
Frank Lampard 8

včera Brno bídaaaaa fuuuuuj

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole Nevim jestli je autor chachar,ale ten prvni odstavec mi pripada fakt jako nehorazne breceni ze strany FCB....

Reagovat
smazaný uživatel

mozna,ale ma pravdu ...

Reagovat
smazaný uživatel

To tu budem zase rozebirat co je pro koho dulezitejsi?Jestli body nebo krasa?

Reagovat
smazaný uživatel

Na zápase baník vs. budějovice jsem byl přitomen a musím říct že s tím co píše autor článku souhlasím ale fotbal se na tohle nehraje To je to samé jako řecko me 2004 každý hraje to na co má a trenéra Tobiáše chápu že utočný fotbal proti baníku v jeho součené formě by byla sebevražda a to že by hrál pěkný fotbal by mu bylo asi houby platné

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak.Ja jsem taky nerek,ze autor pravdu nema,ale co mohli Budejky delat?Kdyby hrali s FCB vyrovnanou parti,tak dostanou 4 fiky a jedou domu.

Reagovat
smazaný uživatel

Budějovice cely den me bolela hlava a kdyz jsem videl ten fotbal, tak me zacla bolet jeste vic... jako byhc narazil hlavou do betonove zdi

Reagovat
smazaný uživatel

Do ucinne betonove zdi.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to psalo za kreténa?

Reagovat
$dolar$

Filip Horky

Reagovat
smazaný uživatel

To vím...

Reagovat
$dolar$

Reagovat
fantomas

Jakej kretén zas?

Reagovat
smazaný uživatel

Pročpak kretén

Reagovat
irik

Banda "trotlů" je trochu moc ...

Reagovat
fantomas

Jo, to je zase fakt, nad tim sem se taky pozastavil.

Reagovat
smazaný uživatel

tak je to nasranej spartan,ja sem treba rad,kdyz to neni porad takove uhlazene

Reagovat
fantomas

Tak jako slávista jsi rád, ale čeho moc, toho příliš.

Reagovat
smazaný uživatel

neni to tak hrozny,Rejzek pise vetsi sado

Reagovat
smazaný uživatel

Teď si mě rozesmál. Já a sparťan...

Reagovat
smazaný uživatel

ne ty vole Filip Horky

Reagovat
smazaný uživatel

srry

Reagovat
smazaný uživatel

Protože mi nesedí pár věcí u Brna...

Reagovat
smazaný uživatel

Který? Rád uslyším jiný pohled na věc

Reagovat
smazaný uživatel

"Pohárové" mužstvo zbrojovky - no tak mužstvo přece nemůže za to, co vytroubí vedení...

Vysoké mínění nemám ani o komunikačních a diplomatických schopnostech "záplaty" Křečka. Proto to označení kretén , když může být Křeček záplata...

Reagovat
smazaný uživatel

Autor nechodí kolem horké kaše a to se mi líbí.

S Brnem i Spartou souhlasím. Brno je teď naprosto trapné, proti Teplicím jsem se jejich žalostnému výkonu musel zasmát. Ale kdo chce kam, pomožme mu tam, hlavně, že si vlastníci namastili kapsu. Je sice pěkné, že v zimě chtějí nějaké kvalitní hráče přivést, ale do měli udělat už v létě. Když se holedbali pohárovými ambicemi. Nicméně nějakou kvalitu mají, aby nehráli tuhle hrůzu, musí na nich být obrovská deka.

Ale s Baníkem nemůžu souhlasit. Hra Českých Budějovic sice trapná, k zblití atd. byla, nicméně jak sám Večeřa přiznal, Baník byl tentokrát v útoku špatný. Koneckonců nevytvořit si za celý druhý poločas jedinou gólovku, o něčem svědčí. Baník dobrý výkon podal možná v některých etepách prvního poločasu. Mičola byl špatný, Svěrkoš taky. (Od útočníka čekám chladnokrevnost, ne centry v malém vápně, zklamal mě). Ale jinak - Banik pičo!

Reagovat
smazaný uživatel

má tam jednu pravdivou větu, že Budějky uhráli nezaslouženou remízu. Oni totiž měli vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a skvěle v Brnu zafungoval virus Čoupek.

Reagovat
smazaný uživatel

no, autor by si měl ujasnit pojmy......hra Budějovic byla na jejich podmínky zcela normální, trapná byla naopak hra Baníku, když proti tak udajně "zoufalému" soupeři neumí dát gól.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale Bruci, Budějovice přeci nebyli zoufalý soupeř, hráli jen zoufale hnusně

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Horký iluze o tom, že se někdy ty boží sparťanský hovádka změní, Vás jako žurnalistu měla opustit už dávno. Ničit cizí majetek jako způsob seberealizace..neskutečný

Reagovat
smazaný uživatel

A Jinak. Co kdo od Sparty čeká? Kritika je až neúměrná jejich kvalitě, která patří někam na čtvrté, páté místo. Na Spartu by měl správně srát pes, tragicky hrající tým si v médiích takový prostor nezaslouží. Já už beru klopýtání Sparty jako zcela běžnou věc, už nejsou devadesátá léta...

Je až směšné, jak je defenzíva a koneckonců celá hra Sparty závislá na jednom muži.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem Brňák ale stydím se za to co brno předvádí.Bude nejlépe když se pujdou schladit do dvojky protože na 1.ligu nemají.Až bude stát novej stadec tak se mohou vrátit.Stejně nikdy brno nehrálo líbivej fotbal.Zápas s Libercem byl opravdu zázrakem nad brnem.Doufám že prohrají i s Zlínem.Beztak je to ostuda pro celé brno a to nejen ve fotbale.Sport v druhém největším městě je hanbou..V Brně není sport ale ostuda a vše zde chátrá..Díky bohu za Eliáše..a jeho hokejovou halu..

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by ses schladit ty...

Reagovat
smazaný uživatel

až bude hrát brno takovej fotbal jako slávka tak pak může ten pomatenej pross říkat že chce ligu mistrů ahlavně neprodávat hráče..schladit se můžeš tak leda ty pokud náhodou nejseš slepej magore...

Reagovat
smazaný uživatel

"Slepej" určitě nejsu...

Reagovat
soukup

mě bude úplně stačit když budou hrát jako loni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele