Gambrinus liga trochu jinak - 15. kolo

25.11.2008, 08:38
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Přicházíme s dalším dílem našeho týdeníku, který pravidelně rekapituluje to nejdůležitější, co se událo v posledním kole Gambrinus ligy. Dnes podáváme "dabl-číz" z Prahy.

Kapitola 1.: Železná Sparta nikdy nezrezaví. Každý týden dostane nový nátěr!
Sparta se zřejmě drží hesla: Když už něco dělám, tak pořádně! Jinak se totiž její absolutní herní trápení a pád tabulkou nedá popsat. Pondělní vystoupení odhalilo, že v týmu nefunguje už vůbec nic.

Kdo měl nervy sledovat zápas s kvalitním Jabloncem, musel vidět, že například Kladrubský byl od začátku zápasu totálně vynervovaný. Na každého včetně spoluhráčů vrhal nevraživé pohledy. Je tedy pravdou, že na zoufalce Kučeru, který se opět projevil jako dvanáctý hráč domácích, musí každý koukat naštvaně. Není to ovšem problém pouze tohoto jednotlivce. Na Letné totiž selhává úplně všechno.

Od zpracovávání jednoduchých míčů, nepřesných přihrávek, zbytečně dlouhého "mazlení se" s míčem, až po nepochopitelnou základní jedenáctku a ještě nepochopitelnější střídání. Trenér Chovanec dal totiž prostor krajnímu obránci Hadovi, který sice odehrál "plus-minus" to co měl, ovšem mladík Krob či Kúdela nabízeli v minulých utkáních o malinký chloupek více. Střídání kohokoliv Doškem je už vrchol stupidity. Jediné pozitivum vidím na tom, že se pozvolna dostává na trávník Slovinec Pečnik. Jeho kvalita, dá-li se to v současné chvíli tak nazvat, totiž byla pod trenérem Lavičkou zle přehlížena.

Osobně jsem toho názoru, že čím větší krize, tím pro Spartu lépe. "Velikáni" totiž pochopí, že se něco děje. Přestanou záplatovat pozici trenéra manažerem Chovancem. Nafintěným hvězdám, které až na výjimky nechtějí zlomit špatné výkony, sníží platy a možná se dočkáme i toho, že někdo bude při přestupové politice přemýšlet.

Kapitola 2.: Slávisté vyhlížejí cílovou rovinku
Ale ona je ještě zatraceně daleko! Přesněji jeden ligový a tři pohárové zápasy, ovšem vše nasvědčuje tomu, že "sešívaným" pomalu dochází dech. O víkendu totiž poprvé v Edenu v letošní sezóně prohrávali a navíc se trápili, podobně jako naše reprezentace proti San Marinu.

A ještě jedna paralela by se dala najít. Slávistům totiž z převážné většiny nevycházely standardní situace - rohy. Teplice sice vsadily na taktiku "alá" totální defensiva Budějovic, v čem se ale od tohoto celku lišily, byla nebezpečnost jejich protiútoků.

Výborné utkání totiž odehrál Vachoušek, který potvrdil nárůst formy z posledních zápasů, v nichž byl pravidelně jedním z nejlepších hráčů svého "nudného týmu". Další výtečnou akvizicí byl slovenský "debl" Krajčík- Švento. První jmenovaný totiž rozdával po celý zápas skvělé centry a ten druhý zase svištěl po "lajně" jako by si před zápasem dal nějaké to sousto "hrachovky". Celkově je na Slávii přeci jen vidět náročný podzim. Hráči nechodí do soubojů tak jako před měsícem a občas se objeví nějaká ta lenost při dobíhání některého z delších míčů.

Jsem opravdu hodně zvědavý, jak obstojí "unavení" hráči z Edenu v bitvě s Ajaxem a Hamburkem. Možná by měli v závěrečném ligovém kole dostat prostor hráči z lavičky, například uzdravený Šiklič, který hrál v úvodu sezóny ve velké pohodě. Také Šenkeřík a Volešák mají na to, aby si kopli v základní sestavě...

Autor: Filip Horký / Eurofotbal.cz

Komentáře (69)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Železná Sparta nikdy nezrezaví

Reagovat
smazaný uživatel

cituji článek: O víkendu totiž poprvé v Edenu v letošní sezóně prohrávali a navíc se trápili, podobně jako naše reprezentace proti San Marinu. A ptám se: Viděl autor článku ten zápas? Slavia se trápila? Pod pojmem trápení si představuju letošní formu Sparty, né však až drtivý tlak Slavie v druhém poločase. Logicky Slavii nemohla vydrzet famozni forma ze zacatku lig, avsak si myslim, ze Teplice prehrala rozdilem minimalne tridy, takze reci o trapeni jsou zcela mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak.Ale na druhou stranu si myslím, že unava přijde.Ale zase by mohli dostat šanci Šiklič, Litteri (možná nový Toni), Volešák, Šenkeřík apod. Po dlouhé době máme i kvalitní lavičku.A to týmy, které hrají evropské poháry potřebují.SKS

Reagovat
soukup

Nový Toni

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy nevíš

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dá se říct, že Slavia se trápila v koncovce, nechtělo jí to tam padnout, Teplice naopak daly gól z ojedinělé standartky. Herně ten projev špatný nebyl. Obecně bych řekl, že koncovka je paradoxně jeden z největších a nejčastějších problémů Slavie, často je zničující tlak, ale gólově se to neprojevuje. V zápase se Žižkovem to bylo celkem jedno, s Aston Villou to byl naopak průšvih.

Reagovat
smazaný uživatel

Trápení jsem zřejmě popsal špatně. Myslel jsem tím, že se Slavie, stejně tak jako Česká reprezentace neskutečně trápily v koncovce. Tlak i šance měli, ale poměrně často tomu něco chybělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitní článek, i když, kritiku si neodpustím. Zdá se mi, že autor až příliš často používá uvozovky. 4te se to pak poněkud zvláštně. A tuším, že nejsem první, kdo si toho všimnul. Jinak obsah článku je kvalitativně na dobré úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobře, že Sparta prohrála, jsou neschopní a nic neuměj

Reagovat
Lojd

Všiml sem si že nemám ani takovou radost když Brno vyhrá jako dyž Sparta rupne...

Reagovat
irik

Reagovat
Tomanatura

Filipe, odpustil bych si to - Nafintěným hvězdám - . Oni totiz ve Sparte zadne hvezdy - ani na ceske pomery - nebehaji. Jsou tam pouze hraci, kteri jsou vsude v lize, s tim rozdilem, ze si totalne pokazili svou reputaci jednim nepovedenym podzimem. ALe jinak to mas pekne napsane

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, Sparta a druhá liga - hráči a rádoby všeuměl Chovanec

Reagovat
božský John

1. část se čte krásn..hlavně: ...s kvalitním Jabloncem...

Reagovat
smazaný uživatel

no mohlo tam být něco napsané i o fans baníku třeba , ne jen když něco provedou !!!

Viktoria Žižkov - 1. FK Příbram 2.420

České Budějovice - Slovan Liberec 3.139

SK Kladno - Viktoria Plzeň 1.680

1. FC Brno - Tescoma Zlín 1.150

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 3.160

Slavia Praha - FK Teplice 8.212

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 9.156 ( cca 3500 ostravaku )

Reagovat
božský John

a co byste furt chtěli..navíc ste rupli tak co chceš...

Reagovat
smazaný uživatel

omg , "ruply" - neřekl jsem nic o hráčích , "a co byste furt chtěli.." - minimalně mě by se třeba líbilo kdyby se o fans FCB nepsalo jen pokud by něco provedli , důvod k tomu teď je dostatečný si myslím , jen 2 týmy měli doma větší počet fans než Baník venku !!! .... stačilo hodit prskavku na hřiště a hned by to bylo všude

Reagovat
smazaný uživatel

Ale za to fakt nemuzeme my ...

Reagovat
božský John

Jo takhle,to potom jo..to by šlo,já mylsel,že si tam chtěl kapitolu k výkonu Baníku..

Reagovat
sosna

no, třeba veřejnou pochvalu, tentokrát nám v olomouci ani nerozmlátili tribunu...

Reagovat
smazaný uživatel

Vrcholem stupidity je tento článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to názor, jasně formulovaný a napsaný. S určitými detaily také nesouhlasím, případně bych je formuloval trochu jinak, ale to jsou opravdu detaily dané jiným úhlem pohledu a subjektivními pocity. By mě zajímalo, co si představuješ pod pojmem stupidita, ať vím, co si o tobě mám myslet.

Reagovat
smazaný uživatel

A co si autor představuje pod tím pojmem by tě nezajímalo?

Reagovat
fantomas

Tak svuj postoj si snad obhájíš, tj. rozvedeš ho, nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Co si pod tím pojmem představuje autor, mi přišlo docela jasné a logické, a necítím potřebu se ho na to ptát - i když, jak už jsem psal dříve, já bych to napsal trochu jinak, s podobným významem. Od tebe jsem spíš čekal nějaké argumenty, proč se ti článek nelíbí. Asi se nedočkám a zůstane u bezduchého výkřiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě bys na základě toho soudil, autora se ptát nepotřebuješ. Obě kapitoly jsou nesmyslné. Doška by tam poslal každý trenér a bylo to zcela logické. Kudela nic navíc neukázal. Narážka na Chovance je taky mimo. A že Slávii dochází dech? Přál bych si to, ale bohužel se tak neděje.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, to jsme si nerozuměli, já jsem přesvědčen, že autora jsem pochopil, kdežto tvůj první příspěvek mi moc jasný nebyl. Nechci tvrdit, že jsi stupidní nebo tak něco, chraň bůh. Autor nahodil téma k debatě, víceméně vyváženě, o detailech se dá polemizovat, ale nemá smysl se hádat. Ovšem tvoje hodnocení článku jako vrcholu stupidity bylo docela silné kafe, tak jsem se chtěl ujistit, jestli si pod pojmem stupidita představujeme přibližně totéž. Já s tak příkrým hodnocením nesouhlasím. Toť snad vše.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jako on jednu situaci posoudil jako "vrchol stupidity", aniž by to nějak rozvedl, tak já to jeho označení použil na celý článek, protože v něm nesouhlasím s mnoha věci a taky nemám potřebu to jakkoliv vysvětlovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Došek je dlouhodobě tragickej, když nastupuje, tak je to ukázka stavu zoufalství, kdy už Sparta na vše (včetně snahy) rezignuje a zkouší na náhodu nakopávaný míče směrem k Doškovi. Chovance zbožňuješ co jsem si všiml, ale nejlepší pro tebe bude přiznat si pravdu - je to špatnej trenér, stejně jako špatnej manažer. Co sem prolítl sparťanský weby, tak už to tam všichni pochopili.

Reagovat
smazaný uživatel

Došek nastupuje, když selže vše ostatní, nikde nepíšu jak je úžasnej či jak úžasně hraje, jde o to, že na hřiště by ho za daného stavu poslal každý. Chovance nikak zvlášť nemusím, ale jakej je trenér, nejde poznat na základě nynějšího stavu!

Reagovat
smazaný uživatel

Chlape, já už ti to psal 2x, ale ty asi nečteš. Na současnym stavu nese obrovskou zásluhu, on na Letné patří mezi 2-3 nejmocnější, on tenhle kádr pomohl sestavit a teď ho trénuje. Nyní je na lavičce tak dlouho, že už se dá srovnávat s předchozím trenérem a z toho vychází tragicky, každý vidí, že si vůbec neví rady. Motá podivně sestavou, hráči nevědí co hrát a tiskovkách dělá machra, jenže o svůj kredit u lidí i sparťanů dávno přišel. Jeho konec bude takový, že to hodí v zimě na Lavičku a vrátí se na pozici manažera s tím, že jen zaskakoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Chlape, já už ti na to potřetí odpovídat nebudu, ale jsi mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

V čem konkrétně? Chovanec je muž (?) mnoha slov a málo činů, v posledních letech naprosto bez pochyb. Doufám, že neskáčeš na ta vyjádření o uragán v kabině a jménech jako Rajnoch, Morávek, nevěřil bych ani v Mazucha. Sparta na to nemá prachy, dluží výplaty, teď ten soud kvůli pozemkům.

Reagovat
smazaný uživatel

Diskuze o tom byla nedávno, pokračovat v ní nehodlám. Uvádíš zde své domněnky, které ovšem nejsou pravdivé.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké domněnky? Nenapsal jsem nic, co by se nevědělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Železná sparta....DO SBĚRU!!!

Reagovat
fantomas

Slavia se netrápila a už vubec ne jako ČR proti San Marinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, autor asi při sledování zápasu neustále někam odbíhal.

Reagovat
fantomas

Krom toho ty jejich protiútoky bych taky napočítal na prstech jedné ruky, spíš hrozili ze standardek, resp. jenom.

Reagovat
smazaný uživatel

No, dohromady asi ze třech, bohužel ta první jim vyšla. Slavia potom dlouho nemohla dát gól, ale herně jsme je válcovali. Tady právě kulhá to srovnání se San Marinem, kde v první půlce ČR pořádně nekopla do balonu.

Reagovat
fantomas

Jojojo.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim v tom článku takovou menší kompenzaci vůči Spartě, že když zkritizovat peprně Spartu, tak proč ne i Slavii. Rozdíl je v tom, že mezitim co u Sparty je to oprávněné, u Slavie nikoliv. Navíc historie se nebude ptát jestli jsme první poločas měli problémy z obranou. Všechny zajímá výsledek a ty 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tady nechci vystupovat jako ochránce Filipa Horkého, ale proboha vždyť nic špatného neřekl, snad má do značné míry pravdu. Sparta zahrála prd a taky to napsal. Slávia procházela před několika týdny přes soupeře jako nůž máslem, teď sice prochází taky, ale to máslo je dost zmražené. Dostali jsme doma nějaké góly, plichta v Budějkách - pořád dobré, ale už to není ten elfí taneček na čerstvě padlém sněhu. A Filip v podstatě jen napsal, jestli Slávinka náhodou není unavená. Přátelé, nebuďme paranoidní, Filip Horký není ivosek.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik let je autorovi článku? Podle stylu psaní tak 12, maximálně. Tohle může psát na EuroFotbalu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi mluvčí muzajse?

Reagovat
smazaný uživatel

to mělo být na fantomase

Reagovat
fantomas

Proč bych měl?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč odpovídáš, když se ptát někoho jiného?

Reagovat
fantomas

Jen se vykrucuješ...

Reagovat
smazaný uživatel

No jo no, někdo si dovolil otřít se o Spartu... Přitom (nejsem si jistý) mám pocit, že Filip Horký nějaké sympatie ke Spartě má, takže mu to muselo dost trhat žíly, když to psal. Pokusy o nezaujatost někdy bolí.

Reagovat
fantomas

Ano, přímo je to Spartan, co já vim.

Reagovat
smazaný uživatel

Já za ostatní neodpovídám, to je tvá specialita.

Reagovat
fantomas

Já za něj neodpovídal, sám od sebe sem se ptal a zvolil sem pro to zrovna reakci na tento příspěvek...mohl sem to sice napsat jako příspěvěk samostatný, proč ale tvořit nové vlákno?

Reagovat
smazaný uživatel

clanek vcelku ujde, ale minulé se mi zdaly lepsi.. neco je tam nepresne, mozna neni moc dobre psat porad jen o sparte, byla snad ve vsech dilech.. jinak ty uvozovky vazne rusi..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty uvozovky to spise zpestruji,proste jak je napsano v nazvu,trochu jinak

Reagovat
smazaný uživatel

popravde me, jako ctenare celkem rusi a v mnoha pripadech nejsou potreba..

Reagovat
smazaný uživatel

To uz je o vkusu ..

Reagovat
smazaný uživatel

V klidu článek i když takové většinou nemusím. O tom baníku co už někdo psal mohl být zmíněn ale přeci jenom to by se o něm psalo furt kdyby šlo o atmosféru A to mě mrzí Že jediný kdo dokáže udělat atmosféru na stadionu je Baník a ještě Slavie a zbytek nic. A ty návštěvy ubohé Mělo by se s tím něco dělat A proto lidi serte na to že vidíte každý zápas už na internetu a nebu´dte líní dojít na stadion

Reagovat
božský John

No zas na obranu jabloneckýho lidu musim říct,že když je pod nulou tak to fakt není med..já byl rád za VIP,kde sem se moh ohřát,protože to je fakt o zdraví...

Reagovat
soukup

Až budou v Brně stát zas lužánky, tak zas návštěvy budou, na Srbskou by měl chabý návštěvy i baník

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda že brno je něco jak Slavia kdyby měla Lužánky tak je v návštěvnosti na tom jak Baník a Slavia.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem fanousek Teplic a řekl bych ze kvalitou kadru sme vys nez olomouc jablonec liberec... asi je neco spatne

Reagovat
smazaný uživatel

S Libercem si nejsem jistej, ale jo - Teplice patřej mezi nejlepších 6! Hrajou, ale takovej nijakej fotbal, jakoby bez systému bez nápadu. Podle mě Teplicím chybí špílmachr ve středu pole. Michal Doležal na tuhle funkci rozhodně nestačí. Možná Vačák až se dá dopořádku, bude lepší, ale těžko soudit . . .

Reagovat
smazaný uživatel

měla bejt reakce na Carlose

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysl, proc by mel Slavii dochazet dech,prave naopak ze dokazala otocit ten vysledek a s prehledem zvitezit tak ukazala,ze je v laufu...

Reagovat
smazaný uživatel

ten autor co to psal musi byt slepej hluchej a ještě blbej.teplice měli 1 vážnou situaci a z té daly gol...pak vládla slávia jak golově tak herně...předvedla krásný kombinační fotbal a navíc dala 3 krásné goly...a jestli někomu dochází dech tak akorát tomu autorovi protože takový keci to je fakt síla !!!

Reagovat
Tomanatura

Nojo, proč by si někdo nekopl, když to už bylo 100x zmíněno? Mě by třeba zase zajímalo, proč místo jedné tečky píšeš 3. To zas zřejmě dochází dech tobě.

Reagovat
smazaný uživatel

nikdy nezrezaví. Každý týden dostane nový nátěr!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele