FOWLER SE VRACÍ DO LIVERPOOLU

27.01.2006, 21:17
Aktuality
Překvapivá zpráva dnes dorazila z Liverpoolu. Po více jak čtyřech letech se totiž na Anfield Road vrací Robbie Fowler, který na podzim hájil barvy Manchesteru City. 30letý útočník se s klubem svého srdce prozatím dohodl na smlouvě do konce letošní sezóny...

Fowler hájil barvy Liverpoolu již v letech 1992-2001. Během této doby odehrál za Reds 210 ligových utkání, v nichž zaznamenal úctyhodných 120 branek. V listopadu roku 2001 se však nepohodl s tehdejším manažerem klubu Gerardem Houllierem a za 11 milionů odešel do Leedsu. Po necelých dvou letech na Elland Road přišlo další stěhování, tentokráte do Manchesteru City, který za něho v lednu 2003 neváhal zaplatit 6 milionů liber.

30letý bývalý anglický reprezentant, jehož týdenní gáže se pohybuje okolo 35 tisíc liber, měl letos zdravotní problémy, kvůli nimž vynechal velkou část podzimní části sezóny. Do sestavy Manchesteru City se vrátil v utkání třetího kola FA Cupu proti Scunthorpe a návrat to byl velkolepý - anglický fotbalista se do černého trefil hned třikrát. Aby toho nebylo málo, tak v následujícím zápase Premier League svou brankou v nastaveném čase definitivně rozhodl manchesterské derby. Když se však objevila možnost návratu do Liverpoolu, neváhal Fowler ani minutu.

"Liverpool byl stále jeho vysněný klub. Když dostal šanci se tam vrátit, nemělo ho cenu držet. Nepomohlo by to jemu, ani nám," vyjádřil se k nastálé situaci manažer City Stuart Pearce.

Fowler se o místo v útoku Liverpool bude prát s Peterem Crouchem, Fernandem Morientesem, Florentem Sinamou-Pongollem a Djibrilem Cissem. Osud posledně jmenovaného však prozatím není známý, protože se stále nahlas spekuluje o jeho možném odchodu do Marseille.

Radost z nové posily rozhodně neskrýval manažer Rafael Benitez. "Mám v úmyslu posunout Liverpool o krok dál a Robbie nám k tomu může dopomoci. Získali jsme hráče s obrovským nadšením pro tento fotbalový klub a myslím si, že v tom, jak moc miluje Liverpool, může sloužit jako vzor pro všechny hráče tady. Nebyl však získán proto, že tolik miluje klub. Koupili jsme ho proto, že je to jeden z nejlepších střelců v historii Premiership a góly za nás může střílet hned," odhalil důvody Fowlerova návratu na Anfield Road španělský kormidelník.

Fowlerův příchod do Liverpoolu má pro klub ještě jednu výhodu. Manchester City totiž letos nebojoval v evropských pohárech a Benitez tak bude moci dopsat zkušeného útočníka na soupisku pro Ligu mistrů. V tom na Reds čeká portugalská Benfika Lisabon.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Že by měli málo útočníků a museli vzít právě jeho???

Reagovat
smazaný uživatel

Snad si vzpomene na své staré časy v dresu REDS, kde dával jednu branku za druhou.

Reagovat
smazaný uživatel

On si možná vzpomene, ale aby to taky nebylo všechno

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba si vzpomene na tu "parádičku" u postranní čáry, že :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Tak to je krize!Jestli bude hrát místo Cisseho,tak snad Cisse odejde!Páč by to byla krize!A on chudák,že místo něho hraje takovej krizák!

Reagovat
HOST*PUYOL

To co e???

Prisiel zadarmo???

Reagovat
HOST*Maniac

konečně od beníteze good nákup...že by konečně začal chápat, že robit z anglického týmu španělský se prostě nedělá?

Dal bych útok Cissé-Fowler...Crouche bych poslal do piče a Morientes by mohl dělat takého stálého náhradníka

Reagovat
HOST*1860

Nechápu co to udělal.. snad potřebuje aspoň jednoho angličana či co.. myslim, že si zahraje jedno celý utkání.. a to sem optimista..

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byl asi nákup pro fanoušky, na léto totiž chystá další tři Španěly

Reagovat
smazaný uživatel

To akoze si Rafa z nas robi prdel abo co..Akoze si myslim ze robbiemu bolo lepsie tam kde bol.Je casto zraneny a asi najskor tam je len pre to obcianstvo

Cisse do Marseille???

Reagovat
HOST*

Ty co si myslí, že je Fowler špatný jsou amatéři... Já mysli, že statistiky mluví za všechno (za Man City vstřelil během 80 zápasů 20 branek což na útočníka City neni špatný). Ve srovnání s Crouchem je to pan utočník.

Navíc pokud vim, tak hráč ve 30 letech nemusí být vůbec špatný... viz Shearer, který byl předloňskou sezónu v 34 letech po Henrym druhym nejlepšim střelcem Premier League!

Já být fanoškem Liverpoolu, tak jsem šťastný!

Reagovat
smazaný uživatel

My nehovorime ze je spatny len ze je trochu starsi a najlepsie roky ma uz asi za sebou a liverpoolu je asi najskor nanic..

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja verejne poviem, ze na liverpool nema a na lavicke je to prenho tiez dost.

Reagovat
HOST*Heretic

Tak to je jasné zalepení huby fanouškům...předpokládám, že Benitez planuje odchod někoho hodně oblíbeného nebo lepšího...takže buď Gerrard nebo Cisse pujdou pryc...

Reagovat
HOST*empty

taky si myslim ze v lete pujde nekdo dulezity pryc. A tipoval bych (teda doufam) Gerrarda do Realu , a Cisseho se taky zbavi a udela z Live spanelskou repre

Reagovat
HOST*Maniac

gerrard určitě pryč nepujde...cissé určitě pryč půjde...

Reagovat
HOST*Becks

Fowler rozhodně není špatná a v základu bych ho viděl 100x radši než Crouche či Morientese,Morientes ať si jde do toho Espanyolu a Crouch třeba do Benficy

jinak Cissému patří podle mně základ..a Gerrard v létě do MANCHESTERU..ještě aby se vrátil Beckham a bylo by po Chelsea....ale vím že je to utopie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele