Fernandinho stojí 50 milionů, vzkazuje Lucescu Manchesteru City

02.05.2013, 17:52
Aktuality
Manchester City v této sezóně neobhájil ligový titul a navíc se hodně rychle loučil s Ligou mistrů, v létě se tak z jeho strany dají očekávat velké investice. Hlavním přestupovým cílem by pro něj měl být brazilský záložník Fernandinho, kterého ale jeho zaměstnavatel Šachtar Doněck nepustí levně...

Sedmadvacetiletý středopolař přišel do ukrajinského klubu v roce 2005 z Atlética Paranaense za necelých osm milionů eur. Dnes je jeho cena několikanásobně vyšší a ve smlouvě, která má platnost ještě pro příští tři sezóny, stojí výkupní klauzule ve výši padesáti milionů eur.

A právě tuto sumu budou muset Citizens vyplatit, pokud chtějí Fernandinha přivést. "Pokud naši hráči obdrží nabídky od klubů, které jsou výše než Šachtar, tak uděláme vše, abychom jim pomohli," prohlásil kouč Šachtaru Mircea Lucescu. "Myslím si ale, že momentálně není Manchester City na naší úrovni. Pokud ho budou chtít získat, klauzule činí padesát milionů," dodal rumunský trenér.

Fernandinho před pár dny oslavil se Šachtarem již čtvrtý ligový titul v řadě a v Lize mistrů s ním postoupil do osmifinále, kde ukrajinský tým nestačil na finalistu z Dortmundu. Na něm si vylámal zuby také Manchester City, jenž v základní skupině D skončil také za Realem Madrid a Ajaxem a s evropskými poháry se loučil již začátkem prosince.

Autor: Petr Vaněček / espnfc.com

Komentáře (297)

Přidat komentář
efjay

Tak se na šejky musí

Reagovat
smazaný uživatel

nebo Willian do Machaačkaly za 40 mil. eur

Reagovat
smazaný uživatel

35. bylo to ve výstupní klauzuli dpč už.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, jenže majitel patří mezi nejbohatší na světě... Ostatní majitelé by byli rádi, kdyby mu za takovýho hráče někdo nabídl 30 a ještě by mu ho k tomu vykouřili.

Reagovat
smazaný uživatel

někdo prostě nemá důvod prodávat

Reagovat
smazaný uživatel

v com je lespi zlodejsky oligarcha (mimochodom podozrivy z viacerych vrazd) ako sejk?

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

z fotbalového hlediska je lepší Achmetov, protože nechává Lucesca pracovat koncepčně, ne jak v City, že se koupí 5 hotových hráčů po 40 mega a když se nedaří, tak se koupí za rok další 4

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Politika City je daleko od toho co pises. Mozna to tak bylo v minulosti, ted uz to tak ale urcite neplati..

Reagovat
smazaný uživatel

tak jasne kdyz si uz vsechny koupili

Reagovat
smazaný uživatel

Sachtar tehdy delal to same co City

Reagovat
smazaný uživatel

fubalovo asi ano...ale ako majitelia skor naopak

Reagovat
smazaný uživatel

a jak získal majetek ten šejk? jen tak náhodou vykopal na zahradě ropu ?

Reagovat
Mindas

Komunista?

Reagovat
smazaný uživatel

vubec

Reagovat
Mindas

Takže "jen" závist? Nebo co to je, když člověk zdůrazní něco, co se neovlivní? Třeba dobře se narodit.

Reagovat
Mindas

Konkrétně?

Reagovat
smazaný uživatel

co konkrétně?

Šachtar přivede mladý hráče za pár mega, pracuje snima, vzájemně si pomohou vypracovat se nahoru a klub ho pak prodá za několikanásobně víc, od těch špinavých peněz už to tak nějak funguje, maj nějakou koncepci..

City koupí několik hráčů za desítky milionů eur, další rok jde a koupí další a další, pak je prodá za pár šupů pryč a jede zas dokola, tedy maj pořád jen ty špinavý peníze a nic nefunguje, žádná koncepce není.

Reagovat
Mindas

Já chci těch pět hráčů za 40 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

to byl jen příklad, je jedno jestli 25, 30, 40 anebo 60

Reagovat
Mindas

Jo aha. Jen že ani těch hráčů za 25 mega moc nebylo. Nad jen Kun, Tévez, Džeko, Robinho. To je ohromný marast. Koncepce? V základu Hart, Kompany, Zabaleta, Clichy, Barry. Hráči za pár peněz nebo talentovaní mladíci. Jsou z nich hvězdy ligy, někteří i Evropy. Opravdu nemáš o City ani páru, tak prosím příště bez názoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Adebayor, Balotelli, Silva, Lescott, Yaya, Nasri, všichni nad 25, ale i nad 30 a víc

+ hráči za pár peněz

Garcia 20, Rodwell na lavicku za 20, Kolarov 16

atd atd.

Reagovat
Mindas

Tak v čem píšeš? Eura nebo libry? Máš tam Kolarova v librách, pak zase některé v eurech. Takže v librách:

Silva - 24

Yaya - 24

Robinho - 32

Kun - 35 (klauzule)

García - 16

Balotelli - 26

Džeko - 27

Tévez - 24

Ade - 24

Rodwell - 12(potenciálně až 15)

Nasri - 23

Lescott - 22

Reagovat
smazaný uživatel

eura samozřejmě

Reagovat
Mindas

Ok a kdo z nich byl vyložený provar? Robinha ani nepočítám, to byl jen čin na ukázku síly při uvítané. Dobře Ade. A dál? Yaya, Silva, Kun, Tévez jsou klíčoví hráči. Neohrozitelní. Lescott v klubu od roku 2009. Až do letošní sezóny to byl hráč základní sestavy. Nasri hráč základní sestavy. Rodwell zatím pořád zraněný, u něj je čas na hodnocení. Džeko a Balotelli výrazně se zasloužili o titul i FA Cup. O jejich dobrým zpeněžení asi nikdo nepochybuje. García? Tam je ten otazník veliký.

Reagovat
smazaný uživatel

Srovnej si výdaje Šachtaru a jejich úspěchy v Evropě a srovnej to se City.

Reagovat
Mindas

Jak to chceš srovnávat? Ukrajinci mají úplně jiné postavení. Jednodušší cestu do Evropy, už mají vykopané body. City letos opět narazí na skupinu smrti. Pokud se z ní nehne, tak i příští rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tým je na Evropské špici už nějaký pátek.. Sice hrají jednodušší ligu, jenže také nemají každotýdenní konfrontaci se špičkovým týmem a může pro ně být složitější si na takovou kvalitu zvyknout. Ale klidně si to srovnej, kolik peněz do kádru investoval Šachtar a kolik City.. Ty peníze jsou naprosto neporovnatelný..

Reagovat
Mindas

Jenže zásadním krokem je vůbec postup do LM z PL. K tomu, aby si se tam dostal, tak už musíš být na úrovni nejužší evropské špičky. A to zkrátka něco stojí. Podívej se na Spurs, nyní Lfc. Doněck toto netrápí, ti mají LM "jistou" každý rok, kde mohou zase dost peněz vydělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Něco to stojí, to ano.. Ale myslíš, že by Šachtar s timhle kádrem se z PL do Ligy Mistrů nedostal? Já myslím, že ano.. A kádr City holt prostě stál více peněz, je tam vidět dlouhodobá koncepce, stejný styl, scoutovaní hráči hodící se do systému. Neříkám, že je v tom City tak špatné jako Chelsea, ale Šachtar si vede daleko lépe.

Reagovat
Mindas

No vidíš a já si to právě nemyslím. I když kdo ví, letošní PL byla slabá. A jinak k té poslední větě. Tohle se zde řešilo v souvislosti s BVB. Stejně jako oni, tak i Doněck je "pouhou" přestupní stanicí do top klubů. City mají zkrátka jiný cíl, chtějí být nejlepší. Jak moc utopické přání to je, se uvidí za pár let. Každopádně k cíli se dostaneš pouze činy a nákup mladého Brazilce tím nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš na to jiný, poněkud dražší názor než koncepční ředitelé Šachtaru.

Reagovat
Mindas

Já na to žádný názor nemám. Jen chápu, proč tyhle kroky. Proč masivní reklamní kampaň v Africe a USA. Proč budování největší fotbalové akademie v Evropě. Proč veškerý ten marketing a další technologie, o kterých zde byl i článek, které mají dopomáhat k úspěchu. Koncepčně se v City pracovalo spoustu let, byly na to i možnosti v podobě kvalitní akademie, později i manažera pracujícího s talenty. Viz. Psycho. Pár kvalitních hráčů pro ostrovní fotbal se urodilo, ale s příchodem ADUGu se možnosti a cíle změnily. Proč to srovnávat s Doněckem, když City mají zkrátka jiné a větší ambice?!

Reagovat
smazaný uživatel

Já o projektu City něco vím.. Vím toho ale taky dost o projektu Doněcku, který je mi bližší a nutno říct, že zatím o dost úspěšnější. Jinak stadion, zařízení, scouting, akademie, přidružené kluby, reklamní kampaně apod. sociální marketing ve městě, státě, ale i v JA.. To dělá i Šachtar. Vy z Anglie, kteří nekoukáte na nic jiného, než na svojí ligu, jste hodně omezení a přesto dost namyšlení co se týče síly svého týmu.. Není proč.

Reagovat
Mindas

Proč máš pocit, že sleduji jen PL? A pokud jde o sílu City, tak jsem jí zde někdy přeceňoval? To asi ne, že?!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak máš pocit, že by se Šachtar se svým kádrem z PL nedostal do Ligy Mistrů.. Já si naopak myslím, že předpoklad pro to je teda hodně velký. Navíc ze tvých komentářů je docela cítit, že považuješ City za lepší klub. Ale možná tě jen hážu do jednoho pytle vzhledem k tomu, že máš podobný komentáře jako většina diskutérů ze sekce PL..

Reagovat
Logan

Já si třeba myslím že z PL by se tam nedostal. Bojoval by o ni, ale podle mě by byl někde tam co Tottenham, Arsenal, nebo Everton. Rozhodně by se tam nedostával každoročně, nebo alespoň ne ze začátku, a rozhodně by taky začal kupovat dražší posily, ale, who knows

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím, jestli by kupovali dražší posily.. Myslím zatím kádr, kterým disponují teď. Ale samozřejmě je těžké největší hvězdy lákat na Ukrajinu.

Reagovat
Mindas

Lepší? V čem to chceš srovnávat a jakou metodikou? City tři roky po sobě zaznamenaly snad největší růst ze všech klubů. Ano, hodně dělá ekonomicky silná PL, ale že se jedná o atraktivnější značku, a to i pro top hráče, to snad nebudeme vyvracet. Infrastrukturu mají oba kluby na výborné úrovni a dá se očekávat, že zde i dál porostou. Kádrově to srovnávat nechci, protože hvězdy tým nedělají. Sportovně v rámci Evropy je Doněck silnější, to jsem nepopíral hned od začátku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, City zaznamenaly asi největší růst, možná společně s Madridem.. Ale taky kolik to ty týmy dohromady stálo. O to mi jde. Když totiž Šachtar koupí hráče, tak je předem dlouhodobě scoutovanej, musí přesně zapadat do stylu hry a samozřejmě mít obrovskou kvalitu.. A za to je Šachtar ochotnej i hodně slušně zaplatit. City chtějí být klubem, odkud se nebude přestupovat a dává do toho spoustu peněz na platy.. Dalo by se to možná pochopit, jenže určitě si všímáš i ty, že ostatní velkokluby se k tomu přizpůsobily.. Dalo by se s úspěchem pochybovat, jestli by třeba Aguero, Silva, Yaya apod. zůstali, pokud by jim podobné podmínky nabídli v Madridu, Barce, nebo i United.. To samé se děje i Šachtaru.

Reagovat
Mindas

Počkej a ty si fakt myslíš, že City kupuje jen hotové hráče, které zafixuje týdenní gáží, ze které jim jde hlava kolem? Scouting je to poslední, v čem by City mělo mezeru. A hráči jako Suaréz, Lopés, Rusnak nebo Guidetti nejsou pouze nutným doplněním mládežnických výběrů. Jen ještě CIty není v takové fázi, aby se čistě spoléhalo jen na svoje zdroje. Ale dlouhodobý cíl to zkrátka je. A pokud jde o ty platy, tak je to samozřejmě o hráči a jeho osobnosti. Yaya chtěl zůstat a prodloužil i pří sníženém platu. Za jiného bych ruku do ohně nedal, ale to není v dnešní době pouze o City.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci být rejpavej, ale jsem zvědavý, jak ty hráče zabudujete do kádru, když musíte pořád honit výsledky. Šachtar na tohle měl čas, koupil 18 leté kluky, koupil TOP class kapitána ve formě Srny, koupil některé Brazilce a postupně zvyšoval svojí kvalitu tak, aby si hráči zvykali na styl a ne aby se styl měnil podle hráčů..

Reagovat
Mindas

Ale tím se dostáváme na začátek debaty.

Reagovat
smazaný uživatel

sachtar si tohle ale mohl dovolit od zacatku, protoze ma konkurenvi jewn v kyjeve a mozna trovhu dnepr. kdyby tohle chteli delat v anglii, tak hraji maximalne euroligu

Reagovat
kiwwi

ked nebudes chytat za slovicka (konkretne 40 mil.) tak:

Aguero (45), Robinho (40), Dzeko (32), Milner (31), Tevez (30), Ade (30), Silva (30), Balotelli (30), Yaya (30), Nasri (26), Lescott (26)

v eurach

Reagovat
kiwwi

(v eurach preto, ze v tomto clanku sa pise o eurach a asi aj SmradlavySvab zacal s tymi cislami v eurach)

Reagovat
Mindas

No vidíš a já vždy uvádím pouze libry. A Milner se zde řešil několikrát, ten opravdu tolik nestál.

Reagovat
efjay

Já to myslel tak, že to dělaj dobře.. jestli ho city chce, tak dá i těch 50, ostatním týmům by takovou cenovku asi nedali..

Reagovat
smazaný uživatel

iba blázon by dal za neho 50mega

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Filip12

Fernandinho ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Teď moc nechápu.. A Anži teda považuje za lepší klub, když do něj prodal Williana? Ale když si tohle odmyslím, tak to řekl moc hezky.. Šachtar nepotřebuje prodávat své nejlepší hráče. Za Fernandinha navíc není ve světě náhrada.

Reagovat
discarda

Anzhi taky aktivovala vystupni klauzuli ve smlouve ,takze sachtar nemoh nic delat, to sami chce Lucescu i po city:)

Reagovat
smazaný uživatel

Anzhi zaplatila výklupní klauzuli a Willian souhlasil s podmínkami smlouvy. Easy deal

Reagovat
smazaný uživatel

Pro oba.. O klauzuli jsem nečetl, ale jestli je to fakt, tak se to vyjádření dá chápat úplně v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Mancini to dá

Reagovat
diastan

Doufám že on ne ale Pellegrini :)

Reagovat
PetersCZ

Achmetov + Lucescu = Mafiánská dvojka...

Reagovat
risk je zisk

jak jsi na to prisel? :)

Reagovat
PetersCZ

To je úplně jasný. Achmetov uplácí rozhodčí, aby pískali pro FCSD, a Lucescu z toho profituje.

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mňa ako neznalého tohto hráča, fakt je taký dobrý, že má až takú velkú klauzulu?

Reagovat
Chazy

To asi nemá smysl se tady ptát. Je to Brazilec, takže podle martyho to automaticky bude hráč na Zlatej míč, desperado ti na dvě A4 rozebere jeho hru, i když ho nikdy neviděl hrát a ostatní ti řeknou, že ne, i když ho taky neznaj.

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň bude zaujímavá debata no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jako vždycky

Reagovat
Trand

To, že ho nevidíš ty neznamená, že ho nesledují ostatní.

Reagovat
risk je zisk

tak to a ted vazne kdo z vas sleduje pravidelne ukrajinu? :) nemyslim v LM ale tu ligu

Reagovat
Trand

Tak pár ukrajinců na ef je, dokonce je tady uživatel SHAKHTAR DONETSK, který tu ligu sleduje.

Reagovat
risk je zisk

ok :) nerikam ze tu nejsou..tak pokud se tady objevi a co taky pevne doufam ze nam neznalkum o nem povi jeho prednosti a tak :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

deep-lying playmakeři Zlaté míče nevyhrávají ani když se jmenují Pirlo, nebo Xavi..

Reagovat
kiwwi

ja patrim do tej poslednej

Reagovat
smazaný uživatel

logicky. Keď som o ňom doteraz poriadne nepočul, nemôže mať takú cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Neslyšeli jste o něm vy.. To je dost malý vzorek lidí, nemyslíš? Popravdě se hodně divím, že někdo, kdo otevřeně říká, že sleduje fotbal, nezná Fernandinha, přijde mi to podobný jakoby někdo neznal Vidala, Ardu, Bale apod.

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš, veď to bola irónia.

A áno, moc som o ňom doteraz nepočul a áno, hovorím o sebe, že sledujem futbal, ale ligy na východ od Nemecka idú úplne mimo mňa, až na IV. slovenskú.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak logicky to dává smysl, protože nad 30 chodí hráči, kteří jsou marketingoě zprofanovaní.. (většinou). Ale vy to tu vykládáte, jak kdyby to snad byl horší hráč než ti, kteří za takhle vysoké částky přestoupili..

Reagovat
smazaný uživatel

ja? my? Ja ani poriadne neviem, na akom hrá poste.

Reagovat
twelwer

ktorú IV. slovenskú sleduješ ?

Reagovat
smazaný uživatel

tú, ktorú hrávam.

Reagovat
twelwer

A to je ? :) .. Tiež jednu hrávam.

Reagovat
smazaný uživatel

fúú, patrí to pod bratislavský futbalový zväz. BA-okolie + Záhorie.

Reagovat
twelwer

Ahá tak to nič, Jaže sa stretneme. Takto iba ak prestúpim niekde popri škole.

Reagovat
Chazy

No... Vidal...

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Vidalem?

Reagovat
smazaný uživatel

kto to je?

Reagovat
Chazy

Reagovat
smazaný uživatel

To je vidět o jakých sportech se v tý sekci tam bavíte.

Reagovat
Chazy

Tak dokud tihle hráči hrajou ty pralesní ligy, tak třeba já je těžko budu znát no.

Reagovat
Neuro

Reagovat
Trand

Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nieco take vynechavam aj v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na to, aby se jakžtakž poznala kvalita snad stačí Liga Mistrů, ne?

Reagovat
M11

neuveritelne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayern +

Komédia futbalového fóra.

Reagovat
fantomas

Starej dobrej chaz.

Reagovat
smazaný uživatel

a to prirovnanie je dosť scestné, Fernandinho nehrá ani zďaleka tak prestížnu ligu ako Bale alebo Arda.

Reagovat
smazaný uživatel

Liga Mistrů už měřítko není?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

Hele , ono by to bolo i vtipne, keby si mi napisal, odkial beries, ze som ho nevidel hrat? V Brazilii su vyborni plazovi futbalisti, to vie kazdy youtube fanusik, takze sanca ze Fernandinho je adept na Zlaty mic, je vzdy velka, kedze hraje za spickovy klub v Europe. Inak by hnil niekde na plazach v Rio de Janeiru. Nieco v nom automaticku urcite bude a ked sa o neho zaujima City, ktoreho majitel bol na zapase mozno dokopy 5 krat v zivote a pravidla mu vysvetluju cez leporelove obrazky, musi to byt i extratrieda. Mimochodom, Fernandinha som nikdy nevidel hrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Vykupni klauzule se prakticky nikdy nerovna realne hodnote hrace.

Reagovat
Trand

Jasně, že ne. Nemá hodnotu víc než třicet. Ale společně s Willianem to byli letos nejlepší hráči zálohy.

Reagovat
smazaný uživatel

Mchitarjan

Reagovat
Trand

Toho beru spíš jako podhrota a tak zároveň hráče útoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen letos.

Reagovat
smazaný uživatel

Fernandinho je unikátnější hráč, než Willian. A pro Šachtar daleko důležitější.

Reagovat
Trand

To já vím, že pro Shakhtar má větší cenu. A oni ho za žádnou cenu nechtějí prodat, to chápu. Ale Willian měl letos taky dobrou sezonu, tak jsem ho nechtěl vynechat, nicméně co se týče přínosu pro tým, tak tam Fernandinho dlouhodobě vede.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, jestli Scolari dostane rozum a nechá ho hrát na MS, tak mu tím rapidně zvýší hodnotu.. Teď není tolik známý, aby přestupoval za vyšší částky než 30 mega, k tomu musí mít i marketingový potenciál.. Ale čistě fotbalově a při sumách, které v téhle době létají by těch 50 mega nemuselo být nereálných.

Reagovat
Trand

Já když jsem si uvědomil, za kolik šel Andy Carroll, tak jsem si říkal, že 50 je málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Andy není měřítko.. Ale třeba právě Willian, Hazard, Bale apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimavy, ze kdyz je tak ultra mega super, tak nehraje za repre, kde jsou schopni stavet do zakladu Lucase nebo Ramirese..

Reagovat
Trand

Ukrajinští brazilci jsou v repre hodně přehlíženi.. A Scolari nedělá ty nominace úplně štastně.

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari je kreten a jedna z nejhorsim moznosti, jakou mohli pro nejdulezitejsi mistrovstvi pro Brazilce za poslednich x desitek let vybrat. Nechapu.

Reagovat
Trand

To nechápe asi nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Často spíš než rozumem vybírají srdcem.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně jemně řečeno..

Reagovat
smazaný uživatel

Tam nestavějí ani Williana a občas si nekopne ani Lucas.. Hledá se sestava a hráč z východu Evropy to do reprezentace mají složitý. Ale kvalitou je nad nimi a osobně se modlím, aby tu šanci od Scolariho dostal, protože bez něj se nikam moc neposunou.. btw Ramires je vynikající hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud to tak je, tak snad sanci dostane, protoze ta zaloha vypada otresne. Mozna by na skodu nebylo i vyzkoset Diega Ribase, kdyby prestoupil do toho Atletica a zopakoval tam lonskou sezonu. Btw. Jestli vybornej, tak atlet, ne hrac..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na jeho pozici mají Brazilci hodně z čeho vybírat, horší to je právě s tou střední zálohou, kde má jako rozehrávač světové parametry jen Fernandinho (Ganso už je asi v prdeli).. A k Fernandinhovi je potřeba někdo dobře atleticky vybavený.. Dost často drží míč a v Šachtaru mu proti silným rozráží hráče Hybša, proti slabším tam je atletičtější Stepanenko. Dalo by se to v repre využít. Sandro-Hybša a Stepanenko-Ramires..

Ještě se ani jednou nevyzkoušela podle mého jasně na papíře nejsilnější sestava.. Rafael, Silva, Dante, Marcelo-Fernandinho, Sandro (Ramires)-Lucas, Willian, Neymar-Damiao

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, ze si to Melo tak posral. Ta sestava vypada pekne no, s Willianem by to bylo rychlejsi, s Diegem zase lepsi kontrola mice..

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jak na tom Diego zrovna je, ale jeho forma je dost kolísavá a zrovna na AM si Brazilci mají hodně z čeho vybírat, na tom postě problém není..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale pokud ma Diego formu, tak je z nich daleko nejlepsi. Miluju jeho hru, kdyz se mu dari. Treba lonsky finale EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak formu ale má docela zřídkakdy.. Stejnou šanci na takovou formu může mít i Ronaldinho, nebo Kaká.. ale počítat se s tím asi nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

To bych zas netvrdil. On je jeden z toho typu hracu, co si jednim nepovedenym angazma posral karieru, kazdopadne loni ve Spanelsku se znovu nasel a sezonu mel uzasnou. A ja sazim na to, ze kdyby tam v lete prestoupil, tak by se zase mohl dostat do TOP formy..

Reagovat
Trand

Ganso.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co sa s nim stalo? to bol megatalent ne?

Reagovat
smazaný uživatel

On se nějak zahrabal v té Brazílii a už mu to tak nejde, nebo co? Vím, že měl být s Neymarem největší brazilská hvězda.

Reagovat
smazaný uživatel

Je hodně často zraněný a dlouho se dostává do formy..

Reagovat
Trand

Plus přestoupil v rámci Brazílie, takže už to na nějaký přestup do velkoklubu v Evropě nevypadá. Přitom před dvěma lety vypadal jeho přestup do AC jako jasná věc.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky oběma. Holt někoho Evropa prostě neláká

Reagovat
smazaný uživatel

Co takovej Paulinho? Na MS klubu se mi neskutecne libil.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, v Brazílii je za obrovskýho talenta.. Chtějí ho prodávat za 30+, ale mně se vůbec nelíbí, v ničem nevyniká..

Reagovat
cristiano.K.

není

Reagovat
smazaný uživatel

Není? Mají 3 hráči podobné pozice a kvalit Williana.. Fernandinha nenahradí nikým. A kvalitou je minimálně na stejný úrovni i když je to jiný post.

Reagovat
Pipo123

Achmetov je dobré hovado, v ukrajine si spravil poriadok a kvôli nemu tam veľa ľudí zmizlo... taký ľudia nemajú čo robiť vo futbale

Reagovat
Error

Fernandinho by posunul hru City ještě o level výše, tak snad ho bude Šachtar držet zuby nehty.

Reagovat
Josifek

Shity a jim podobní se prostě musí co nejvíce pumpnout.

Reagovat
minoLFC

Sa posrali

Reagovat
smazaný uživatel

Prej 50 milionů Reálná cena je tak 25-30

Reagovat
risk je zisk

kdyz ma holt tu klauzuli :(..musi se platit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, Sachtar nemá důvod svoje nejlepší hráče prodávat. A když je někdo chce, ať zaplatí klauzuli.

Reagovat
Neuro

ty jsi schizofrenik?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, proč se ptáš?

Reagovat
Neuro

že se prvně vysměješ té ceně a pak obrátíš o 180

Reagovat
smazaný uživatel

Protože cena v klauzuli neodpovídá jeho reálné ceně. To je snad zřejmé. Ale Šachtar nemá důvod ho prodávat za nižší cenu. Buď zaplať a nebo nech být.

Reagovat
smazaný uživatel

skutečná cena např. Carrolla byla kolem 10mega a šel za 40.

Nevím proč by výkupní klauzule měla odpovídat skutečné ceně. Oni toho hráče našli pro velkej fotbal, kdo chce nakupovat hotový ať si připlatí.

Reagovat
smazaný uživatel

V té době byla jeho cena tak 15

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá reálná cena.. To už by tak dva roky kopal jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

To asi těžko, když ho Sachtar za jinou, než výkupní cenu v klauzuli neprodá. Výkupní a reálná cena je něco jiného mistře.

Reagovat
smazaný uživatel

Prodat ho můžou i pod tou výkopní cenou, Yodo..

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, že můžou, ale proč by to dělali, když nemají důvod ho prodávat?

Reagovat
risk je zisk

nj ale co kdyz ho nikdo nekoupi za tu klauzuli, on neprodlouzi a potom jim frnkne zadarmikos..radsi ho teda prodat pod tu jeho klauzulackou cenu

Reagovat
smazaný uživatel

Taky k tomu nemusí mít důvod.

Reagovat
risk je zisk

vsak ja nerikam ze k tomu ma duvod :) ale nikdy nevis co se stane mezi nim a vedenim..://

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějaká jednání mezi ním a klubem probíhají neustále a klub ví, jestli chce u nich zůstat nebo nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak taky zalezi na tom, jak dlouho jeste smlouvu ma, 3 roky jsou dost na to, aby se ukazal a pak za tech 50+- treba fakt i sel .

Reagovat
smazaný uživatel

Za tu reálnou cenu ho mohl chtít nějaký velkoklub a s tím by Lucescu podle tohodle vyjádření problém neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Shakhtar je velkoklub. Nicméně sám hráč je asi spokojen.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ten hráč tak dobrej, že stojí takový prachy

Reagovat
smazaný uživatel

Výkupní klauzule.

Reagovat
smazaný uživatel

ale stejně 25-30 mega je taky hodně

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on je fakt výbornej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Není dobrej jako Hulk aby stál 50 mega

Reagovat
SunFells

Nestojí, má takovou klauzuli.

Reagovat
smazaný uživatel

Hulk svoji cenu potvrzuje v každém zápase

Reagovat
Neuro

OT: Stephan El Shaarawy má v AC Milán smlouvu do léta 2018 a dovede si představit, že v lombardském celku zůstane i déle. "Cítím se zde velmi dobře a doufám, že v Miláně strávím zbytek své kariéry," uvedl mladý útočník.

a za 4 roky beztak někde v City

Reagovat
smazaný uživatel

A s vyjádřením že City fandil už odmalička

Reagovat
smazaný uživatel

A v jeho případě proč ne. Klidně jim od 17ti mohl fandit.

Reagovat
Milan.B

ale ale Stephan je nas

Reagovat
A Seleção

OT: Zrovna jsem dohral Uncharted 3 a musim rict,ze je to jedna z nejlepsich her,kterou jsem mel kdy moznost hrat.Konec jsem sledoval s otevrenou pusou.

Reagovat
smazaný uživatel

nebol tam nikto, koho by si si strašne želal vidieť v drese Arsenalu?

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Bayernista18

Taky jsem hrál, parádní hra, ale teď budou ještě lepší.

Reagovat
A Seleção

Jojo,je to pecka.Jsem PCkar,ale PC na ty nejnovejsi pecky jako je napr posledni Crysis nemam a hrat to na PSku se mi fakt nechce.Pri Uncharted jsem si rikal,ze me to asi bavit nebude jelikoz me vytaci mireni analogem,ale jelikoz to neni klasicky FPSko,tak se to fakt da.Chystam se zakoupit Arkham CIty,tak doufam,ze budu taky potesen.

Reagovat
Pipo123

Čo také sa chystá ? svet hier už nesledujem, prakticky sa teším len na jedinú hru a to je Total War, kvôli tomu sa chystám kúpiť poriadny PC

Reagovat
kmotor corleone

ja som na tom podobne, vynimku musim spravit pri bioshock infinite a zaklinacovi 2.

Reagovat
DreamTeam

asi nejhorsi dil.. co se tyce toho nejlepsi hra jakou jsem hral... tak to nevim jak dlouho se v hernich kruzich pohybujes...

Reagovat
A Seleção

" jedna z nejlepsich her,kterou jsem mel kdy moznost hrat."

Reagovat
A Seleção

v hernich kruzich se pohybuju od roku 98.

Reagovat
DreamTeam

tak to se dost divim ... ale to tvuj nazor... hra to spatna neeni..ale proste dnesni doba..vsechnno zjednoduseno az na dren a hlavne co nejvic strilet

vubec je tahle generace dost slaba.. diky bohu aspon za Demons/Dark souls

Reagovat
A Seleção

Hele takhle,uz asi 3 roky nemam PC na nejnovejsi pecky,takze jedu NHL a FIFU na psku,ale zacal jsem hrat neskutecne spatne a rekl jsem si,ze poprve zkusim na PS nejakou chodicku a jsem moc nadsenej,bavilo me to.Samozrejme nejradsi mam klasicky COD nebo treba prvni Crysis me absolutne odvaril,ale takovou hru na PS hrat nechci.

Reagovat
smazaný uživatel

Infamous je taktiež skvelá hra. Strašne sa mi to páčlo

Reagovat
A Seleção

Prave se rozhoduju,jestli dnes koupim Batmana nebo Infamous...

Reagovat
smazaný uživatel

Najnovšieho? Toho som nehral. Ale Infamous odporúčam ako predkrm pred infamous 2 ktorý má výjsť

Reagovat
A Seleção

Arkham City.Infamous 2 uz je venku..

Reagovat
pospech11

tak nevím ale u mě zatím nic nepřekonalo Half-Life 2

Reagovat
Talker

Tesim se na rome2 total war

Reagovat
smazaný uživatel

MGS nic viac netreba k teme najlepsia hra dodavat

Reagovat
A Seleção

To je co?

Reagovat
A Seleção

Metal Gear Solid?

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme

cela seria je genialna ale MGS1 je herny diamant

Reagovat
smazaný uživatel

Neznam, videl jsem ho asi jednou (letos na SB, tusim) a uz ho ani nepamatuju, ale za dva dny osmadvacetiletyho Brazilce rozhodne nebrat..

Reagovat
Neuro

u nich obecně přichází ten zenit hrozně brzo.. se divím že Kaká má tu formu jakž takž doteď

Reagovat
smazaný uživatel

Kaka je od MS 10 mimo, ztratil rychlost a zahrat dokaze akorat tak proti pseudoobranam..

Reagovat
risk je zisk

formu?

Reagovat
miguel bain

Koupil bych ještě 3 defenzivní záložníky bo 4 jsou málo

Reagovat
kiwwi
Reagovat
Arbiter

marně hledám CFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ani Torresa si nenašel?

Reagovat
kvasha16

Reagovat
kiwwi

a?

Reagovat
smazaný uživatel

CFC je znama svojou setrnostou , a tu je aj dokaz

Reagovat
Arbiter

za všechno může jen ManU, Liverpool, Arsenal a ManCity

Reagovat
Coutinho10

"Pokud naši hráči obdrží nabídky od klubů, které jsou výše než Šachtar, tak uděláme vše, abychom jim pomohli," prohlásil kouč Šachtaru Mircea Lucescu. "Myslím si ale, že momentálně není Manchester City na naší úrovni.

docela ponížení pro City

Reagovat
HullCity

No tak Šachtar za poslední 3 roky v LM čtvrtfinále a osmifinále a City 2x 4.místo ve skupině...

Reagovat
HullCity

Omlouvám se!Jednou 3.místo...

Reagovat
Mindas

Tak víš jak, vloni City ve skupině finalistu. Letos opět, zároveň i dva semifinalisty. Těžké skupiny.

Reagovat
Coutinho10

to nepopírám, ale přeci jenom City už maj ten status velkoklubu (v Evropě zatim bez úspěchu, ale v PL respekt maj) a nic proti Šachtaru (kvalitu má vysokou a letos to dokázal), ale v tomhle případě mi to přijde trošku nevhodný.

Reagovat
kvasha16

podla mna celkom trapne vyjadrenie od toho trenera

Reagovat
Mindas

Neřekl bych, že by toto dětinské vyjádření mělo City trápit.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne v ukrajinskom prostredi sa z nijakeho klubu za par rokov dostat na najvyssiu europsku uroven smrdi uz od hlavy, to tu nikoho netrapi , no ale zase sa tu riesi City. A toto vyjadrenie je pre ich pokryteckost uplne vystizna.

Reagovat
smazaný uživatel

předpokládam že pro majitele City to není překážka

Reagovat
Mindas

Reagovat
kvasha16

OT:

„Mohli bychom si za nejlevnější permanentku účtovat mnohem víc než 104 liber. Řekněme třeba 300 liber. Na konci sezóny bychom vydělali o dva milióny liber víc. Ale co to pro nás je, 2 milióny? O takové sumě se během přestupových jednání mluví tak pět minut. Jenže pro fanouška je 104 liber a 300 liber obrovský rozdíl," vysvětloval klubovou politiku prezident Bayernu Uli Hoeness.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

O takové sumě se během přestupových jednání mluví tak pět minut.

myslim, ze Wenger by nesuhlasil

kazdopadne, Uli

Reagovat
smazaný uživatel

a s ostatkom by asi nesúhlasilo vedenie Arsenalu. Bohužiaľ.

Reagovat
smazaný uživatel

pro Wengera je to 25% Götzeho no

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Erdovec

u Arsenalu je to naopak, mohli by prodávat permice za 200 liber, ale to by pak přišli o polovinu toho co dá Wenger na přestupy

Reagovat
Lacko_Boh

skoro ako v Arsenale

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

je super ze nemecko ponuka v priemere vstupenku za 20-25 euro toto je obrovska sila ktoru nemecko ma a zvysovanim by o tych ludi prisli,skvely pristup

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

200. pre prosciutto.

Reagovat
smazaný uživatel

Typicka slovenska a ceska vlastnost. Na jednej strane ich kritizujete a na druhej od zavisti slintate kolko maju k dispozicii majetku na nakupy. Ktory uspesny klub v dnesnej dobe neinvestuje velke peniaze do hracov???

Reagovat
Zaschrona

Everton

Reagovat
kvasha16

on sa nepytal na uspesny?

Reagovat
Zaschrona

Vzdyt Everton uspesnym klubem je - za poslednich 135 let 9 titulu, kdo to ma..

Reagovat
smazaný uživatel

A tie hlupe reci na sejka!! Co Vam niekomu nieco urobil!!!??? Uboziaci a zavistlivci. Fandite si svojim klubom a neurazajte!!!

Reagovat
smazaný uživatel

osvetár ako ty tu chýbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Místní doktoři, co může bolet pod kolenem, na konci holenní kosti, těsně než začíná koleno? Patelární šlacha/y to není, s tim jsem problémy měl taky, a tohle je ještě trošku pod tim, fakt to s kolenem asi nemá nic společnýho. Bolí to i na dotek, jinak pouze při přenesení váhy na tu nohu. Nemá s tim někdo zkušenosti?

Ptám se tady, protože už fakt nevim co dělat, zatim nemůžu jít za doktorem, protože jsem teď doléčil dvě po sobě jdoucí zranění a tohle si zatim nemůžu dovolit říct, chci si letos ještě zahrát.

Reagovat
Erdovec

jako sice o tom nemám šajna, ale vím, že tam měl něco kamarád a bylo to tím, že se mu tam z přílišné námahy usazovali nějaké škodlivé látky, ale tím to asi nebude

Reagovat
SunFells

Vnesl jsi do toho světlo

Reagovat
Erdovec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja som mal nieco v podobnom mieste a bol to zapal, lebo mi zacala vytrcat nejaka kost

Reagovat
smazaný uživatel

Sranda, že jo?

Reagovat
smazaný uživatel

no myslim to vazne

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Jo počkeeej, už vim co myslíš. To je ale trošku vejš, né? Já tuhle bouli mám taky, ale nebolí to a doktoři říkali, že to nevadí, že se to dávat pryč nemusí. Jestli teda myslíš ten výrustek pod kolenem. S tim byl teď na operaci spoluhráč. To moje je tak 4 cm pod tim.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli nehraješ profesionálně tak kašli na to, co si můžes dovolit. Lepší to vyřešit teď a užít si naplno novou sezónu, než aby se to s tebou táhlo dýl.

Reagovat
SunFells

Kolena jsou sviňa, je třeba to řešit co nejdříve ...a na diagnózy na internetu se vyser

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, mám s tim dost zkušeností, ale tohle podle všeho ani není koleno, tam už žádná šlacha není, nic. Já doufám, že to bude jen nějaká reakce na to, že jsem tu nohu teď divně zatěžoval, protože před měsícem jsem měl zánět v achilovce a teďka jsem měl 14 dnů nateklou půlku chodidla, takže na tu nohu buď nechodil, nebo jí různě při chůzi vykrucoval, tak je to doufám reakce na tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec by to stejně byla rakovina http://is.gd/PB44LR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Kowe

Nejspíš to stejný jsem měl po tom co sem si to koleno urval (natrhlý vazy). Žádnej doktor mě neřekl co to je, po chvíli to už bolelo jen na dotek a nakonec to odešlo časem po pár měsících.

Reagovat
Flamex

Řekl bych že by to mohla být "bakerova" cysta.

Reagovat
Chazy

WTF

Reagovat
Arbiter

ne, Luiz

Reagovat
Chazy

Ale co sem slyšel, tak jinak je docela gigalempl, ne?

Reagovat
Arbiter

Nevěř všemu, co slyšíš, až na nějaký menší výpadek formy z přelomu roku je to hráč, o kterém by se mohlo uvažovat jako o hráči sezóny. Nebýt samozřejmě Maty Pokud na něj chceš objektivnější názor, než ten můj, tak se o něm zkus pobavit s Vítkem. Ten ti řekne, že v průběhu takřka celé sezóny držel naší obranu nad vodou. Jeho slabinou je možná ne úplně dokonalá poziční hra. Jinak je to world class fotbalista

Reagovat
vodka

jako world class ho este moc nevidim, na to tech chyb dela porad moc, n a druhou stranu ma vetsi pridanou hodnotu v jinych aspektech hry nez ostatni obranci CFC...

Reagovat
Arbiter

Za posledních pár měsíců neudělal snad jedinou zásadní chybu

Reagovat
Mindas

Začíná mít trochu patent na ty výstavní trefy.

Reagovat
Arbiter

on snad v letošní sezóně nedal gól jinak než nějakou neuvěřitelnou střelou ze standardky nebo zpoza vápna

Reagovat
Miguel19

Určitě dal z penalty..ale to můžeš zařadit do té neuvěřitelné střely ze standardky..

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam větrno no..

Reagovat
kiwwi

vo Fife take goly niesu vynimkou

Reagovat
Arbiter

tak Gary říkal, že Luize ovládá klučina s gamepadem v ruce

Reagovat
kiwwi

vsak to bola moja pointa

Reagovat
cristiano.K.

začínám mu přicházet na chut, tedy pokud budou jeho střely takhle lítat a pozičně nebude tolikrát tolik mimo......

Reagovat
smazaný uživatel

Former #Liverpool striker Robbie Fowler is expected to be named as the new Macclesfield Town manager.

Reagovat
Erdovec

hmm jsem zvědavý

Reagovat
Arbiter

http://instagram.com/p/Y09zr9DHQw/

A pak ho nemějte rádi

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Xaver

Reagovat
smazaný uživatel

nehoráznej borec

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool recruited Andy Sayer and Kevin Hunt, who have been key members of Manchester City’s scouting network in recent years.

Reagovat
smazaný uživatel

Scoutové od city no co víc si přát

Reagovat
Mindas

Marně hledám v tom ten vtip. Prosím vysvětlit.

Reagovat
smazaný uživatel

od fandy Chelsea to vyzní tak neuvěřitelně vtipně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Zajímavé, moghli by nám pomoct, City zase moc omylů u přestupů neudělali narozdíl od nás. Hlavní slovo bude stejně mít Rodgers asi, ale pomoct můžou.

Reagovat
smazaný uživatel

znova? Už minulého roku prišli dvaja z ManCity. Či to sú tí istí?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to jsou další. Krademe jak tenkrát z Barcelony.

Reagovat
niflheim

Příprava na příchod arabášů?

Reagovat
smazaný uživatel

Fernandinho stojí 50 milionů, vzkazuje Lucescu Manchesteru City

Tak to mi vyliž ....kapsu...vzkazuje Mancini Sachtaru Donetsk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele