Ferguson si vážně poranil koleno, přijde o start na mistrovství Evropy

15.04., 20:44
Aktuality
Lewis Ferguson (© AFP)

Skotský záložník Lewis Ferguson z Boloni si v sobotním zápase Serie A s Monzou (0:0) přetrhl přední zkřížený vaz v koleni a přijde o start na mistrovství Evropy. Vedení klubu dnes oznámilo, že čtyřiadvacetiletý fotbalista musí na operaci a mimo hru bude zřejmě až do konce letošního roku.

Ferguson se zranil v 62. minutě zápasu s Monzou. "Lewis Ferguson dnes podstoupil vyšetření, které ukázalo, že utrpěl zranění zkřížených vazů. Podrobí se operaci, po ní bude zhodnoceno, jak dlouho potrvá rekonvalescence," uvedli zástupci aktuálně čtvrtého týmu italské ligy v prohlášení.

Boloňa se bude muset bez kapitána a jedné z opor mužstva obejít určitě do konce sezony, v níž útočí na premiérový postup do Ligy mistrů. Je pravděpodobné, že se Ferguson na hřiště nevrátí do konce roku. Přijde i o evropský šampionát, na němž se Skotsko ve skupině A utká s domácím Německem, Švýcarskem a Maďarskem.

"Jsem z dnešní zprávy zničený, ale takový je život. Udělám všechno, abych se vrátil lepší a silnější než dřív," napsal na instagramu Ferguson, jenž má zatím na kontě 12 startů v národním týmu.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
Pozor skluz!!!

Přestaly jim padat góly, teď přijdou o lídra a nemají koho za něj, na lávce jen děcka bez výkonnosti a beci. A hned příští kolo přímý souboj s AS, navíc na Olimpicu.

Do toho Juventus, který může klidně dál padat tabulkou, od AS se pořad neví, co čekat, Atalanta chvíli vypadá ze zase zabijí a pak zas ztratí, Lazio bude asi vyhrávat nějak, ale bude-li to stačit..

Neapol se nerozjela a Viola už je moc vzadu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Všichni přejeme Bologni aby to zvládla a postoupila do LM. Byla by to super pohádka, kdyby v každé z top 5 lig postoupil jeden nou nejm do LM. Pokud to nezvládnou v realitě tak jsem za ně rozehrál kariéru ve Fifě a po 24 kolech vedu tabulku o 14 bodů na nejtěžší obtížnosti, tak snad alespon tam.

Reagovat
Nuno čomes

Vlastně do LM jde i 5. tým?

Reagovat
Seydou Doumbia

Furt na to zapomínám ale je to tak no

Reagovat
Nuno čomes

Právě že už padat dál nebudou, protože to za nima je paralympiáda. Takže to uhrajou. Škoda

Reagovat
Largo

Věřím, že to uhrajem. Včera mě v tom Atalanta zase utvrdila, protože je prostě v rozhodujících chvílích labilní. Samozřejmě mohli mít v hlavách Liverpool, ale i tak. Doufám, že to Bologna taky uhraje, přál bych jim to za tu celou sezonu. Třeba se místo Fergusona chytí Fabbian, od kterýho si hodně slibuju.

U nás bude klíčový, jak se v tuhle klíčovou fázi chytí Smalling, Bove a Abraham, aby mohli adekvátně prostřídat hráče ze základu. 3-4 týdny bez Ndicky, místo El Shaarawyho není adekvátní náhrada, za Paredese taktéž. Snad ten 4. a 5. flek uhrajem my a Bologna.

Reagovat
Pozor skluz!!!

3. AS

4. Bologna

5. Atalanta

Reagovat
Largo

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele