Eredivisie - souhrn 21. kola

02.02.2018, 21:53, aktualizováno 04.02.2018, 18:38
Komentáře a souhrny
Ajax si dle očekávání věděl rady s Bredou. Sparta Rotterdam zdolala Willem II, Venlo překvapilo Feyenoord a Alkmaar se rozešel smírně s Rodou. Excelsior remizoval s Utrechtem. Stejně skončilo utkání Heraclesu s Den Haagem. Vedoucí PSV Eindhoven rozstřílel Zwolle a upevnil si postavení na čele pelotonu. Heerenveen těsně zdolal Twente...

AFC Ajax - NAC Breda 3:1

04.02.2018 16:45

Góly: 25. Donny van de Beek, 39. David Neres, 90+3. Hakim Ziyech - 6. Thierry Ambrose

Ačkoli se Breda v duelu s Ajaxem ujala brzkého vedení, nedokázala po celých devadesát minut držet s favoritem krok, a nakonec odjížděla z Amsterdamu očekávaně poražena. Svěřenci Erika ten Haga si jednoduše nemohli dovolit zaváhat, protože PSV v sobotu skolil Zwolle, a nakonec jeho náskok udržela na hranici sedmi bodů.

Nutno ovšem podotknout, že hosté až do samotného nastavení ztráceli na svého protivníka jen jeden gól. Poté, co domácí ještě v prvním dějství otočili vývoj skóre ve svůj prospěch a na trefu Thierryho Ambroseho zareagovali Donny van de Beek spolu s Davidem Neresem, pojišťoval tři body až v samotném závěru svým přesným zásahem Hakim Ziyech.

De Godenzonen hrubě zaspali samotný začátek utkání a už po čtyřech minutách hry mohli poprvé inkasovat. Korte vlétl mezi obránci do šestnáctky, ocitl se tváří v tvář brankáři Onanovi, jenž včasným vyběhnutím možné katastrofě zabránil. O pár chvil později již ale po parádní pumelici z halfvoleje od Ambroseho přece jenom kapituloval.

Chvilku trvalo, než se domácí z téhle rány oklepali, a až ve 23. minutě se k pořádnému zakončení propracoval Huntelaar, jenže z blízkosti ho reflexivně vychytal gólman Birighitti. K vyrovnání došlo o dvě minuty později. Kluivert zamíchal s míčem ve vápně, následně ho adresoval na bližší tyčku, a odtud hlavou volný van de Beek bezpečně zacílil.

Následně se se svým pokusem tentokráte neprosadil van de Beek a po něm ani jeho spoluhráč David Neres. Brazilec nicméně záhy předvedl své technické umění, až příliš laxně k němu přistupovalo hned několik jeho soupeřů, takže zpoza pokutového území pak mohl svou levačkou zamířit po zemi přesně ke vzdálenější tyčce do dolního rohu brány.

Druhé dějství bylo o poznání méně zajímavější. NAC nebyl schopný vyvinout na Ajax nějaký větší tlak, ten naopak složitě hledal cestu k navýšení náskoku. Poté, co Kluivert v 70. minutě nevyzrál na Birighittiho, se to těsně po vyloučení hostujícího obránce Meijerse, jenž inkasoval druhou žlutou kartu a červenou, podařilo až z přímého kopu Ziyechovi.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Roda JC 2:2

04.02.2018 14:30

Góly: 13. Patrick Banggaard (vl.), 36. Fredrik Midtsjø - 22. Jorn Vancamp, 71. Tsiy William Ndenge

Alkmaar nedokázal potvrdit úlohu favorita proti zachraňující se Rodě a v domácím prostředí se s ní rozešel smírně po výsledku 2:2. V utkání sice dvakrát vedl, ovšem houževnatý soupeř dokázal v obou případech vyrovnat. V boji o udržení získal nesmírně cenný bod a po minulém ligovém vítězství oživil své naděje na přímou záchranu. Hosté jsou sedmnáctí se šestnácti body o skóre za Bredou a Twente. AZ se nachází na třetím místě se třiačtyřiceti body.

Utkání bylo od samého začátku nesmírně atraktivní z diváckého pohledu, Roda i přes roli outsidera hrála odvážně. Již v 5. minutě mohli jít do vedení domácí, kdy po přihrávce do běhu vypálil z voleje Seuntjes a horní tyčku přestřelil o několik decimetrů. O čtyři minuty později si Ouwejan vyměnil balón právě se Seuntjesem a stanul sám před brankářem Jurjusem, avšak z hodně ostrého úhlu zamířil po zemi vedle vzdálenější konstrukce.

Domácí přeci jen zužitkovali svůj tlak po necelé čtvrthodině hry. Svůj debut si odbyl dánský obránce Patrick Banggaard a hned se zapsal do historie tohoto utkání černým písmem. Po prudké přihrávce Ouwejana z levého křídla chtěl v předbrankovém prostoru odvrátit míč do bezpečí, jenomže ve skluzu trefil Jurjuse a nechtěně se postaral o vlastní gól. Hosté to v žádném případě nevzdali a v polovině úvodního dějství srovnali.

Jorn Vancamp po vyhraném hlavičkovém souboji od Schahina obelstil Hatzidiakose a pak balón tvrdě poslal pod horní tyčku. Vzápětí se ve dvou slibných možnostech ocitl kapitán Weghorst, ale nejprve ve skluzu nemířil mezi tři tyče a poté z dvaceti metrů pálil o centimetry nad břevno. Ve 36. minutě famózně zasáhl Jurjus proti střele Jahanbakhshe, jenže za další půl minutu již nedosáhl na parádní pokus Fredrika Midtsjøa z pětadvaceti metrů - 2:1.

Zhruba deset minut po změně stran vychytal Jurjus zblízka Weghorsta, jeho spoluhráči podruhé srovnali krok v 71. minutě. William Ndenge po standardní situaci od Auassara vystřelil z mírného úhlu po zemi, po odrazu od levé tyče chytil gólman Bizot míč několik centimetrů za brankovou čarou. A když o třináct minut později skončil nadějný lob Weghorsta na horní síťce, tak se výsledek již nezměnil. Svůj druhý zápas v dresu AZ odehrál dvacetiletý český krajánek Ondřej Mihálik, jenž přestoupil z Jablonce a nyní se dostal na trávník v 74. minutě.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - Willem II 1:0

04.02.2018 14:30

Góly: 23. Fred Friday

Sparta zvládla nesmírně důležitý zápas o záchranu s konkurenčním Tilburgem a díky vítězství v nejtěsnějším poměru 1:0 přerušila svou hodně nelichotivou bilanci osmi porážek v řadě za sebou. Svěřenci kouče Dicka Advocaata jsou sice stále poslední se čtrnácti body, ovšem jejich manko na Rodu, Bredu a Twente činí pouhé dva body. Naopak hosté se z krize nedostali, mají na kontě sedmnáct bodů a nacházejí se na čtrnácté pozici.

Rotterdamský klub vstoupil do nedělního zápasu velmi aktivně a do vedení se mohl dostat po necelých deseti minutách, kdy z hranice šestnáctky vystřelil Ahannach a pravou tyč minul jen o několik decimetrů. Po necelé čtvrthodině hry se zády k brance pokusil skórovat pozdější hrdina Fred Friday, míč se nakonec dostal na kopačku Sanusiho a toho skvělým zákrokem vychytal gólman Branderhorst.

Domácí celek se dočkal ve 23. minutě, kdy jediný gól tohoto střetnutí vsítil Friday. Dvaadvacetiletý nigerijský útočník hostující v klubu z Alkmaaru využil naprosto nepochopitelného zkratu obránce Wijnalduma, jenž poslal příliš krátkou přihrávku k Branderhorstovi. Friday vzápětí obešel hostujícího strážce a z pravého rohu brankového území zamířil nekompromisně pod břevno.

O dvacet minut později mohl přidat druhý gól Brongo, jeho povedená střela z deseti metrů letěla o necelý půl metr vedle vzdálenější konstrukce. V nastaveném čase se musel vytáhnout Branderhorst, když zkrotil balón u své pravé tyče. Změny nenastaly ani ve druhém dějství. Ihned po začátku zahrozil Brongo, který se ocitl v samostatném úniku v tváří tvář proti Branderhorstovi a v obrovské možnosti ho propálit nedokázal.

Po hodině hry pálil Friday z dvanácti metrů nad horní tyčku, hosté se poprvé ukázali až v 66. minutě. Po centru střídajícího Ogbecheho hlavičkoval nabíhající Sol, ale ten mířil příliš vysoko. S přibývajícím časem začal Tilburg stále více riskovat, domácí toho mohli využít v 87. minutě. Rozhodující trefu měl na kopačce nově příchozí Dabney dos Santos, své dlouhé sólo však zakončil jen do vyběhnuvšího Branderhorsta. Spartě to přeci jen vadit nemuselo, hubený náskok udržela až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - Feyenoord Rotterdam 1:0

04.02.2018 14:30

Góly: 88. Clint Leemans (pen.)

Feyenoord Rotterdam se opět vzdálil obhajobě mistrovského titulu, po nedostatečném ofenzivním výkonu na půdě Venla totiž prohrál brankou v 88. minutě z pokutového kopu. Hostující celek tak nenavázal na minulé ligové vítězství s Den Haagem ani na úspěch ze čtvrtfinále národního poháru s PSV. V tabulce Eredivisie je čtvrtý se šestatřiceti body s hrozivou devatenáctibodovou ztrátou na vedoucí eindhovenský výběr.

Naopak VVV navázal na zlepšenou formou, po tomto cenném skalpu vybojoval úctyhodných třináct bodů z posledních pěti střetnutí a patří mu devátá pozice. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti. Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta sice měli území převahu, jenže téměř po celý průběh nedokázali najít recept na pozornou defenzívu soupeře. První poločas byl z obou stran bezzubý, změna nenastala ani po přestávce.

Teprve v závěrečné dvacetiminutovce se strhl ofenzivní koncert. V 71. minutě po hezké přízemní kombinaci na jeden dotek skončil balón u pravé tyče. Tam se ho zblízka ze dvou metrů snažil ve skluzu dopravit do sítě El Ahmadi, ale na poslední chvíli byl odzbrojen vracejícím se hráčem domácího celku. O dvě minuty později naopak mohl na druhé straně otevřít gólový účet dvaadvacetiletý útočník Vito van Crooij.

Před ním zívala poloprázdná branka, ovšem na poslední chvíli mu poskočil balón a následná střela trestuhodně letěla nad břevno. V 75. minutě vyslal Berghuis technickou střelu ke vzdálenější tyči, jenže gólman Unnerstall se parádně proletěl vzduchem a míč vytěsnil mimo prostor tří tyčí. Od tohoto momentu se Venlo ještě více zatáhlo do obrany, zatímco Feyenoordu se v útočné fázi opět nedařilo.

Postupně začínal stále více otevírat okénka, jednoho z nich nakonec Venlo využilo. K radosti domácích příznivců byl nařízen pokutový kop za nepřehlédnutelný nedovolený zákrok Tapii. K nabídnuté možnosti se postavil Clint Leemans a brankáři Jonesovi nedal žádnou šanci na úspěch, trefil se do jeho protipohybu přímo k pravé konstrukci. VVV v příštím kole zavítá na půdu Tilburgu, rotterdamský klub se pokusí napravit toto zaváhání s Groningenem.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - FC Utrecht 2:2

04.02.2018 12:30

Góly: 22. Stanley Elbers, 77. Hicham Faik - 25. Mark van der Maarel, 73. Zakaria Labyad

Utrecht nedokázal potvrdit papírové předpoklady na půdě rotterdamského Excelsioru a ani na šestý pokus nepřerušil svou sérii bez tříbodového zisku. Již počtvrté v řadě získal bod, když se rozešel s SBV po výsledku 2:2. V tabulce Eredivisie se nachází na sedmém místě s dvaatřiceti body, na čtvrtý Feyenoord má manko čtyř bodů. SBV alespoň částečně odčinil poslední porážku s předposlední Rodou Kerkrade a je jedenáctý s pětadvaceti body.

Do první větší možnosti se dostal FC krátce po čtvrthodině hry, kdy měl Klich spoustu času a prostoru před hranicí pokutového území, a proto se rozhodl vystřelit. Jeho pokus rozhodně nebyl špatný a letěl jen o několik decimetrů nad horní tyčku. Domácí z ničeho nic prorazili v polovině úvodního dějství, kdy je dostal do vedení pětadvacetiletý útočník Stanley Elbers. Ten zužitkoval vůbec první střelu mezi tři tyče a v této sezóně se trefil podruhé.

Po svižné kombinaci na pravé straně přišla zblokovaná přihrávka do předbrankového prostoru, kam si naběhl právě Elbers a ve skluzu dopravil balón do sítě. Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, za další tři minuty totiž vyrovnával obránce Mark van der Maarel. Po sraženém rohovém kopu vrátil Zakaria Labyad balón před branku a právě van der Maarel odvážnou rybičkou zamířil pod horní tyčku nad bezmocného Zwarthoeda.

Ve 37. minutě mohl dostat hosty do vedení Ayoub, jehož dělovku z velké vzdálenosti odvrátil Zwarthoed výtečným způsobem na rohový kop. Druhý poločas přeci jen probíhal v opatrnějším duchu, diváci si na větší příležitost museli počkat až do závěrečné dvacetiminutovky. V 73. minutě otočil vývoj nejaktivnější muž na hřišti Labyad, čtyřiadvacetiletý marocký rodák se trefil poosmé v tomto ročníku Eredivisie.

Ten se postavil k přímému volnému kopu z hranice šestnáctky a míč neskutečně zakroutil do bližší šibenice, Zwarthoed se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ani v tomto případě netrvalo vedení jednoho z výběrů příliš dlouho. Za další čtyři minuty vrátil Excelsior do hry Hicham Faik, po nahrávce od Messaouda se levačkou fantasticky trefil do vzdálenějšího horního rohu. V nastaveném čase mohl rozhodnout Labyad, jenomže proti němu famózně zasáhl Zwarthoed a vysloužil si potlesk publika.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - ADO Den Haag 1:1

03.02.2018 20:45

Góly: 54. Reuven Niemeijer - 21. Bjørn Johnsen

Heracles nedokázalo ani na pátý pokus přerušit svou sérii bez vítězství a tentokráte se v domácím prostředí rozešlo smírně v poměru 1:1 s Den Haagem. Hosté po zhruba dvaceti minutách vedli, svěřenci kouče Johna Stegemana srovnali necelých deset minut po přestávce. V tuto chvíli se nacházejí na dvanáctém místě se čtyřiadvaceti body. ADO i přes bodový zisk vypadl z horní poloviny tabulky, s osmadvaceti body je desátý.

Hosté vstoupili do zápasu velmi aktivně a již ve 3. minutě byli hodně blízko k první vstřelené brance. Po rohovém kopu z pravé strany propadl balón až na kopačku Immerse, který si ho přehodil na levačku a pak z osmi metrů zamířil do vzdálenější konstrukce. Míč se vzápětí odrazil do nohy brankáře Castra, jemuž pomohl jeden z obránců včasným odkopem. Hosté pokračovali v tlaku i v následujícím průběhu.

O sedm minut později se zrodil nebezpečný hlavičkový pokus, jenž minul levou tyč jen o několik decimetrů. Den Haag zužitkoval svou převahu ve 21. minutě. Svůj devátý gól v tomto ročníku Eredivisie vsítil šestadvacetiletý norský útočník Bjørn Johnsen. Po přihrávce z poloviny hřiště se nepovedl skluz Alvarengovi a míč pak nezachytil ani další hostující hráč. Toho využil právě Johnsen, když z patnácti metrů s pomocí břevna parádně skóroval.

Hosté mohli navýšit svůj náskok dvě minuty před výměnou stran, ale po nebezpečné standardní situaci zasáhl pozorný Castro. Ve druhém dějství diváci sledovali mnohem živější výkon od svých miláčků a vyrovnávací trefy se dočkali v 54. minutě. Záložník Reuven Niemeijer byl na konci parádní přízemní kombinace na jeden dotek. Po finální nahrávce od Vermeije zavěsil z voleje naprosto přesně k levé tyči, gólman Zwinkels se natahoval marně.

Po hodině hry se Almelo nevyvarovalo další hrubky ve své defenzívě, avšak svou předchozí chybu napravil Pröpper a odkopem na rohový kop zabránil stoprocentní možnosti. Ve zbývajících minutách se nic dalšího nepřihodilo. Heracles již ve středu zavítá na půdu zachraňující se Bredy a při případném vítězství se může přiblížit elitní devítce, Den Haag přivítá před vlastní kulisou silný Arnhem.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - PEC Zwolle 4:0

03.02.2018 19:45

Góly: 45+3. Luuk de Jong, 65. Luuk de Jong, 72. Luuk de Jong, 78. Joshua Brenet

Čekal se o poznání vyrovnanější souboj. Ačkoli PSV vládne prakticky s přehledem celé Eredivisie, Zwolle letos patří k nečekanému objevu. A určitě si brousilo zuby na nějaké překvapení. Jenže na Philips Stadionu selhalo ze dvou důvodů. Tím prvním byl Luuk de Jong, který zaznamenal hattrick, a tím druhým červená karta Mickeyho van der Harta.

Prakticky celý první poločas odehrál PEC se ctí. Hrál organizovaně a favorita duelu nepouštěl do nějakého velkého tlaku. Jenže ve 42. minutě přišel na řadu zřejmě rozhodující moment celého utkání. Brankář van der Hart musel řešit situaci na poslední chvíli, zmařil vyloženou brankovou možnost Lozanovi a byl předčasně vyloučen.

Hosté v deseti hráčích na hřišti, včetně náhradního gólmana Hauptmeijera, následně zažili doslova peklo. A ještě do poločasu, konkrétně až ve třetí minutě nastavení, inkasovali vůbec poprvé. Lozano přetáhl svůj pas z rohového čtvrtkruhu až na zadní tyčku, tam si nejvýše naskočil L. de Jong, a hlavou snadno zamířil do poloodkryté brány.

Po přestávce pak PSV bušil do oslabeného soupeře, co to šlo, ale celkem dlouho mu trvalo, než se prosadil podruhé. Třeba v 52. minutě skončil původní centr Breneta na břevně po zákroku na poslední chvíli od Hauptmeijera a o pár chvil později na něj nevyzrál hned dvakrát v rychlém sledu z blízkosti L. de Jong. Ten byl ale při chuti i nadále.

A protože defenzíva Zwolle si na něj nedala obzvláště velký pozor ani v následujících minutách, ztrestal ho eindhovenský útočník dalšími dvěma ranami. Nejprve van Ginkel ze středu pole uvolnil na pravé straně Lozana, ten ihned poté adresoval centr do šestnáctky, a odtud L. de Jong bez větších problémů usměrnil balón do sítě.

V 68. minutě se snažil na střeleckou listinu zapsat sám Lozano, jenže z úhlu napálil pouze vzdálenější tyčku, o čtyři minuty později se ale přece PSV podařilo náskok navýšit, to když L. de Jong dokázal z brankového území zužitkovat přihrávku Breneta. V 78. minutě ještě skóroval Brenet, který zleva vnikl do šestnáctky a z úhlu překonal Hauptmeijera.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Twente 1:0

03.02.2018 18:30

Góly: 66. Daniel Høegh

Hráči Heerenveenu navázali na předchozí vítězství s poslední Spartou Rotterdam a i tentokráte zdolali dalšího adepta sestupu nejtěsnějším poměrem. O jedinou branku se postaral sedmadvacetiletý dánský obránce Daniel Høegh, který skóroval v 66. minutě a zaznamenal svou druhou trefu v tomto ročníku Eredivisie. V tabulce se prozatím posunul na osmou pozici se třiceti body. Twente je stále na hranici sestupu, se šestnácti body mu patří patnácté místo.

Utkání nebylo z diváckého pohledu nikterak atraktivní, oba celky se spoléhaly na dobrou defenzívu. Vázla především rozehrávka a finální fáze, první větší možnost se zrodila až po půl hodině hry. Dostali se do ní domácí, kdy po centru Kobajašiho a následné tvrdé střele z hranice pokutového území zasahoval s problémy gólman Drommel a balón s vypětím všech sil odvrátil na rohový kop. Heerenveen měl územní převahu i v následujících minutách.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, domácí podruhé zahrozili v 61. minutě. Další centr Kobajašiho z levé strany pokutového území chtěl jeden z hráčů Enschede hlavičkovat do rukavic Drommela, jenomže orazítkoval horní tyčku a strážce Twente pak jednoruč vytěsnil balón do zámezí. Rozhodující okamžik se zrodil o pět minut později. Hrdinou se stal již zmiňovaný Høegh, který využil skvělého přímého volného kopu od Zeneliho.

Po centru z nějakých pětadvaceti metrů si naběhl do předbrankového prostoru a vyskočil nejvýše do vzduchu, hlavou z hranice brankového území zamířil přesně pod horní tyčku mimo dosah bezmocného Drommela. Od tohoto momentu se domácí zaměřili na pozornou obranu a tato taktika jim vycházela na jedničku, hosté v podstatě až do závěrečného hvizdu neohrozili brankáře Hansena ani jednou.

SC už v úterý ve vloženém 22. kole zavítá na půdu velkého konkurenta ze Zwolle a na tento výsledek bude chtít navázat. Svěřenci kouče Gertjana Verbeeka se pokusí přerušit svou pětizápasovou sérii bez výhry doma s Alkmaarem a ani v tomto klání nebudou považováni za favority.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Groningen 2:0

02.02.2018 20:00

Góly: 6. Matt Miazga, 32. Mason Mount

Hráči Arnhemu navázali na minulý úspěšný duel se Zwolle a tentokráte v domácím prostředí potvrdili úlohu favoritů proti Groningenu. O tříbodovém zisku rozhodli v úvodním poločase, kdy zhruba během půl hodiny vsítili oba góly a nakonec zvítězili po výsledku 2:0. V tabulce Eredivisie se prozatím osamostatnili na šestém místě se čtyřiatřiceti body a na PEC s Feyenoordem mají manko dvou bodů. FC je třináctý s dvaadvaceti body.

Vitesse mělo naprosto skvělý vstup do zápasu, do vedení se dostalo z první vážnější akce páteční předehrávky v 6. minutě. Dvaadvacetiletý americký obránce Matt Miazga hostující v klubu z anglické Chelsea se trefil podruhé v tomto ročníku Eredivisie, když si po centru Fayeho z levého křídla naběhl do předbrankového prostoru a hlavou usměrnil balón do bližšího horního rohu. Brankář Padt neměl vůbec žádnou šanci zasáhnout.

Domácí tlačili také v následujících minutách. Zhruba po dvaceti minutách zapomněla defenzíva Groningenu na osamoceného Linssena, jenž přeloboval vyběhnuvšího Padta, avšak míč si cestu do sítě přeci jen nenašel. Arnhem pojistil svůj náskok ve 32. minutě a tím v podstatě zlomil protivníkův odpor. Do černého se trefil další hráč hostující z Chelsea, teprve devatenáctiletý anglický záložník Mason Mount.

Ten využil přihrávky van Bergena z pravého křídla a následného chytrého přepuštění od Matavže, po bleskovém zpracování zamířil po zemi k levé konstrukci. Zhruba deset minut před přestávkou měl na kopačce snížení van Weert, odražený míč však poslal o centimetry mimo prostor tří tyčí. Ve 44. minutě mohl naopak na druhé straně udeřit Kašia, jenomže ani nadvakrát nepropálil výtečného Padta.

Do druhého poločasu vstoupili hosté přeci jen aktivněji a za snahu by si alespoň jednu branku zasloužili. Po necelé hodině se znovu ukázal van Weert, jenž z otočky střílel k pravé tyči a ke skórování mu i v tomto případě scházel malý kousek. Posledního velkého vzrušení se diváci na stadionu Gelredome dočkali v 74. minutě. Drost vystihl soupeřovu rozehrávku a poté nabídl lahůdku střídajícímu Veldwijkovi. Ten ale stoprocentní šancí pohrdl a poloprázdnou branku trestuhodně vůbec netrefil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven21181257:2255
2.AFC Ajax21153359:1848
3.AZ Alkmaar21134439:2243
4.Feyenoord Rotterdam21106541:2136
5.PEC Zwolle21106528:2736
6.SBV Vitesse2197536:2434
7.FC Utrecht2188531:3232
8.SC Heerenveen2186729:3230
9.VVV Venlo2178625:2729
10.ADO Den Haag2184928:3328
11.SBV Excelsior21741027:3325
12.Heracles Almelo2166931:4324
13.FC Groningen2157934:3622
14.Willem II21451228:4417
15.FC Twente21441325:3716
16.NAC Breda21441321:4016
17.Roda JC21441322:4416
18.Sparta Rotterdam21351317:4314

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Stiksxx

Tak jsme to měli dnes hodně ulehčené. Ale redka jasná a hodně důležitý gól do šatny. de Jong parádní hattrick. Snad mu to pomůže. Ale kdo zahrál zápas sezony byl Brenet. DVě asistence a jeden gól. Dneska si to fakt užil.

Jinak super střídání Cocuho. Dal šanci mladíkům. Tak to má být. De Jonga nechal vystřídat jako kapitána, tak si mohl vychutnat standing ovation. Jen bych teda dal přednost Lammersovi před Malenem. I když Malen je oceněný jako talent roku druhé ligy a v těch pár zápasech má opravdu hodně kanadských bodů. Lammers má ale věk a jasnou pozici v týmu a měl by mlátit minutu za minutou.

Malen mohl dát gól, kdyby lépe trefil balon. Měl skoro prázdnou kasu. Mauro Junior taky dobrý. Gudmundsson asistence.

Reagovat
afc ajax

ešťeže hakim to trafil parádne

Reagovat
AjaxFans

Spíš Neřeš.Je to šílenec,má fakt výborné krytí míče

Reagovat
afc ajax

To ano ,aj Neres to urobyl celé super Za pár rokov z neho bude svetový hráč,ak sa mu zranenia vyhnú.

Reagovat
djwenca

Mihálik Navrátil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele