základní část, 21. kolo
04.02.2018 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - Willem II 1:0

Sparta zvládla nesmírně důležitý zápas o záchranu s konkurenčním Tilburgem a díky vítězství v nejtěsnějším poměru 1:0 přerušila svou hodně nelichotivou bilanci osmi porážek v řadě za sebou. Svěřenci kouče Dicka Advocaata jsou sice stále poslední se čtrnácti body, ovšem jejich manko na Rodu, Bredu a Twente činí pouhé dva body. Naopak hosté se z krize nedostali, mají na kontě sedmnáct bodů a nacházejí se na čtrnácté pozici.

Rotterdamský klub vstoupil do nedělního zápasu velmi aktivně a do vedení se mohl dostat po necelých deseti minutách, kdy z hranice šestnáctky vystřelil Ahannach a pravou tyč minul jen o několik decimetrů. Po necelé čtvrthodině hry se zády k brance pokusil skórovat pozdější hrdina Fred Friday, míč se nakonec dostal na kopačku Sanusiho a toho skvělým zákrokem vychytal gólman Branderhorst.

Domácí celek se dočkal ve 23. minutě, kdy jediný gól tohoto střetnutí vsítil Friday. Dvaadvacetiletý nigerijský útočník hostující v klubu z Alkmaaru využil naprosto nepochopitelného zkratu obránce Wijnalduma, jenž poslal příliš krátkou přihrávku k Branderhorstovi. Friday vzápětí obešel hostujícího strážce a z pravého rohu brankového území zamířil nekompromisně pod břevno.

O dvacet minut později mohl přidat druhý gól Brongo, jeho povedená střela z deseti metrů letěla o necelý půl metr vedle vzdálenější konstrukce. V nastaveném čase se musel vytáhnout Branderhorst, když zkrotil balón u své pravé tyče. Změny nenastaly ani ve druhém dějství. Ihned po začátku zahrozil Brongo, který se ocitl v samostatném úniku v tváří tvář proti Branderhorstovi a v obrovské možnosti ho propálit nedokázal.

Po hodině hry pálil Friday z dvanácti metrů nad horní tyčku, hosté se poprvé ukázali až v 66. minutě. Po centru střídajícího Ogbecheho hlavičkoval nabíhající Sol, ale ten mířil příliš vysoko. S přibývajícím časem začal Tilburg stále více riskovat, domácí toho mohli využít v 87. minutě. Rozhodující trefu měl na kopačce nově příchozí Dabney dos Santos, své dlouhé sólo však zakončil jen do vyběhnuvšího Branderhorsta. Spartě to přeci jen vadit nemuselo, hubený náskok udržela až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, sparta-rotterdam.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele