základní část, 21. kolo
03.02.2018 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - ADO Den Haag 1:1

Heracles nedokázalo ani na pátý pokus přerušit svou sérii bez vítězství a tentokráte se v domácím prostředí rozešlo smírně v poměru 1:1 s Den Haagem. Hosté po zhruba dvaceti minutách vedli, svěřenci kouče Johna Stegemana srovnali necelých deset minut po přestávce. V tuto chvíli se nacházejí na dvanáctém místě se čtyřiadvaceti body. ADO i přes bodový zisk vypadl z horní poloviny tabulky, s osmadvaceti body je desátý.

Hosté vstoupili do zápasu velmi aktivně a již ve 3. minutě byli hodně blízko k první vstřelené brance. Po rohovém kopu z pravé strany propadl balón až na kopačku Immerse, který si ho přehodil na levačku a pak z osmi metrů zamířil do vzdálenější konstrukce. Míč se vzápětí odrazil do nohy brankáře Castra, jemuž pomohl jeden z obránců včasným odkopem. Hosté pokračovali v tlaku i v následujícím průběhu.

O sedm minut později se zrodil nebezpečný hlavičkový pokus, jenž minul levou tyč jen o několik decimetrů. Den Haag zužitkoval svou převahu ve 21. minutě. Svůj devátý gól v tomto ročníku Eredivisie vsítil šestadvacetiletý norský útočník Bjørn Johnsen. Po přihrávce z poloviny hřiště se nepovedl skluz Alvarengovi a míč pak nezachytil ani další hostující hráč. Toho využil právě Johnsen, když z patnácti metrů s pomocí břevna parádně skóroval.

Hosté mohli navýšit svůj náskok dvě minuty před výměnou stran, ale po nebezpečné standardní situaci zasáhl pozorný Castro. Ve druhém dějství diváci sledovali mnohem živější výkon od svých miláčků a vyrovnávací trefy se dočkali v 54. minutě. Záložník Reuven Niemeijer byl na konci parádní přízemní kombinace na jeden dotek. Po finální nahrávce od Vermeije zavěsil z voleje naprosto přesně k levé tyči, gólman Zwinkels se natahoval marně.

Po hodině hry se Almelo nevyvarovalo další hrubky ve své defenzívě, avšak svou předchozí chybu napravil Pröpper a odkopem na rohový kop zabránil stoprocentní možnosti. Ve zbývajících minutách se nic dalšího nepřihodilo. Heracles již ve středu zavítá na půdu zachraňující se Bredy a při případném vítězství se může přiblížit elitní devítce, Den Haag přivítá před vlastní kulisou silný Arnhem.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele