Eredivisie - souhrn 14. kola: Feyenoord - PSV Eindhoven 1:2

01.12.2023, 21:54, aktualizováno 03.12.2023, 18:41
Komentáře a souhrny
Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

PSV Eindhoven zvítězil na půdě Feyenoordu a se stoprocentní bilancí si upevnil pozici v čele Eredivisie, na úřadujícího mistra z Rotterdamu má již desetibodový náskok. Další výhru přidal Ajax, venku naplno bodovalo i Twente. Alkmaar naopak na hřišti Utrechtu nechal dva body po remíze 1:1.

FC Utrecht - AZ Alkmaar 1:1

03.12.2023 16:45

Góly: 49. Victor Jensen - 40. Vangelis Pavlidis

Utrecht vstoupil do této sezony naprosto katastrofálně a v úvodních osmi duelech hned sedmkrát prohrál, nicméně od poloviny října stabilizoval výkony a nyní si připsal na konto další dílčí úspěch. V předchozích pěti případech ani jednou neprohrál a vybojoval solidních devět bodů, teď smazal jednobrankové manko proti vysoce favorizovanému Alkmaaru a získal tak cenný bod po nerozhodném výsledku 1:1.

Utrecht se tabulkou posunul na třinácté místo s třinácti body a postupně se tedy vzdaluje od sestupových pozic. Hosté naopak po čtvrteční výhře v Konferenční lize nad bosenským týmem Zrinjski Mostar (1:0) zaváhali na ligové scéně a s třiceti body jim patří třetí příčka Eredivisie, před čtvrtým Twente jsou jen díky lepšímu skóre a za druhým Feyenoordem zaostávají o body dva.

Svěřenci trenéra Pascala Jansena vstoupili do této nedělní dohrávky 14. kola o něco aktivněji a během úvodních dvaceti minut si vytvořili dvě solidní možnosti zásluhou Ernesta Pokua, avšak ten nejprve po krásné individuální akci nepropálil zblízka řeckého gólmana Barkase a pak na něho nevyzrál ani nepříjemným přízemním pokusem z dvanácti metrů. Domácí se poprvé ozvali ve 21. minutě, jenže projektil Lidberga skvěle zneškodnil brankář Ryan.

Skóre tohoto duelu se poprvé měnilo pět minut před přestávkou. Již svou patnáctou trefu tohoto ročníku Eredivisie zaznamenal řecký ostrostřelec Vangelis Pavlidis, jenž si seběhl do brankového území na prudký centr Møllera Wolfeho a zblízka nekompromisně rozvlnil síť. Nicméně domácí se rozhodně nevzdali a čtyři minuty po změně stran překvapivě srovnali, neboť dánský záložník Victor Jensen stál ve správnou chvíli na správném místě po tvrdé ráně Viergevera z hranice šestnáctky a s dorážkou ze tří metrů neměl větší problémy.

Ve zbývajícím průběhu se zrodily šance na obou stranách, ale žádný další gól už nepadl a na zasloužené remíze se proto nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - AFC Ajax 1:2

03.12.2023 14:30

Góly: 90. Elayis Tavşan - 57. Kristian Hlynsson, 88. Carlos Forbs

Ajax se zatím v jedné ze svých nejhorších sezon historie postupně dostává do formy, a i když v dosavadních pěti zápasech skupinové fáze Evropské ligy ještě ani jednou nevyhrál, tak v Eredivisii se přeci jen blýská na lepší časy. Teď v Nijmegenu dokázal uspět po výsledku 2:1 a v nejvyšší nizozemské soutěži vybojoval třináct bodů z posledních pěti utkání, díky nimž se rázem vyhoupl na osmé místo s osmnácti body.

NEC se za svůj nedělní výkon v žádném případě nemusí stydět, avšak jeho pětizápasová remízová šňůra byla přeci jen ukončena, a tabulkou navíc kleslo na šestnáctou barážovou příčku s dvanácti body. Svěřenci trenéra Johna van 't Schipa měli mírně navrch od samého začátku a v úvodním poločase svého protivníka přehrávali, nicméně kýženého vedení se ne a na dočkat.

Svou vůbec první velkou možnost si vypracoval po osmi odehraných minutách útočník Brobbey, jenomže ten svou hlavou minul pravou konstrukci o několik decimetrů. Po pětadvaceti minutách hry se v podobné situaci zjevil také Berghuis, ovšem ani on prostor tří tyčí netrefil. Ve 31. minutě se poprvé musel vytáhnout brankář Cillessen po nebezpečné hlavičce Brobbeyho z bezprostřední blízkosti, který o šedesát sekund později zneškodnil i tvrdý projektil Berghuise.

Ajax po změně stran nepolevoval a další šanci si vytvořil v 51. minutě, ale dělovku Taylora ze střední distance brilantně vyškrábl nad branku plachtící Cillessen. Ajak se přeci jen dočkal zaslouženého vedení o šest minut později. V tuto chvíli totiž dokázal skórovat devatenáctiletý islandský záložník Kristian Hlynsson, když po skvělé práci Brobbeyho na pravé straně šestnáctky doklepl balón ze dvou metrů do zcela prázdné branky.

Favorizovaní hosté si v následujícím průběhu hlídali hubený náskok a pojistit ho dokázali v 88. minutě. Svou vůbec premiérovou trefu v Eredivisii zaznamenal střídající Carlos Forbs, jenž po zpětném pasu Berghuise téměř od brankové čáry stál ve správnou chvíli na správném místě a ze tří metrů bez problémů rozvlnil síť. Nijmegen sice snížil v poslední minutě základní hrací doby díky parádní individuální akci Elayise Tavşana na pravém křídle, avšak svěřencům trenéra Rogiera Meijera už na nic dalšího prakticky nezbyl žádný čas.

Více informací k zápasu

Go Ahead Eagles - FC Twente 1:3

03.12.2023 14:30

Góly: 71. Enric Llansana - 1. Manfred Ugalde, 24. Sem Steijn, 76. Younes Taha

Celek z Enschede se i v tomto ročníku řadí mezi hlavní kandidáty na nejvyšší umístění a teď i přes horší výkony v posledních týdnech zabral na půdě konkurenčního Go Ahead, když hlavně díky dvěma trefám v úvodních pětadvaceti minutách zvítězil 3:1. Po tomto nedělnímu úspěchu si v tabulce upevnil čtvrté místo se třiceti body a právě před pátým rivalem z Deventeru si vytvořil solidní osmibodový náskok, za třetím AZ navíc zaostává jen vinou horšího skóre.

Twente zahájilo toto utkání naprosto fantasticky a již po třiatřiceti odehraných sekundách nečekaně vedlo. Hned z první akce zápasu totiž skóroval Manfred Ugalde, který využil vynikajícího pasu Sema Steijna z pravého křídla a zcela osamocen zamířil hlavou k levé tyči do protipohybu naprosto bezmocného brankáře De Langeho. Hosté byli touto brankou evidentně povzbuzeni a svůj náskok dokázali pojistit ve 24. minutě.

Tentokráte se prosadil nesmírně agilní Steijn, jenž se po dlouhém pasu z vlastní poloviny a trochu šťastném sklepnutí hrudí v podání Ugaldeho zjevil na pravé straně šestnáctky a nikým nehlídán propálil domácího strážce přízemní ranou z osmi metrů. Svěřenci trenéra Reného Hakeho pak sice srovnali krok a častěji se nacházeli na útočné polovině, nicméně dlouho se k ničemu nedostávali.

Avšak zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem přeci jen vykřesali naději na bodový zisk, jelikož dvaadvacetiletý střídající záložník Enric Llansana se opřel do odraženého balónu z osmnácti metrů a jeho nezištný volej zapadl přesně do levého spodního růžku. Jenomže neuběhlo ani dalších pět minut a hostům vrátil rozhodující dvoubrankový náskok nově příchozí marocký záložník Younes Taha pohotovým lobem zblízka po vynikající kolmici Rotse.

V dresu Twente znovu nastoupil od samého začátku český reprezentant Michal Sadílek a tradičně odehrál devadesát minut.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 1:2

03.12.2023 12:15

Góly: 81. Santiago Giménez - 65. Ismael Saibari, 68. Olivier Boscagli

Neuvěřitelná jízda PSV pokračovala i na stadionu De Kuip, jelikož svěřenci trenéra Petera Bosze ovládli jeden z nejočekávanějších šlágrů podzimní části na půdě obhájce mistrovského titulu Feyenoordu a po těsné výhře 2:1 jsou v Eredivisii stále stoprocentní. V dosavadních čtrnácti duelech nasázeli těžko uvěřitelných padesát gólů a s plným počtem dvaačtyřiceti bodů vévodí celé soutěži s obrovským desetibodovým náskokem právě před Feyenoordem.

Nedělní šlágr byl hodně dlouhou dobu nesmírně vyrovnaný a zdálo se, že v něm žádný gól nepadne, nicméně eindhovenský gigant rozhodl o důležitém úspěchu dvěma trefami v rozmezí 65. až 68. minuty. Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem sice snížil nejlepší střelec letošního ligového ročníku Santiago Giménez, který dokonce vsítil svou sedmnáctou branku, jenže výběr vedený koučem Arnem Slotem se na nic dalšího nezmohl.

Domácí celek se tak nedokázal oklepat z úterní porážky v Lize mistrů se španělským Atléticem (1:3) a je stále druhý, avšak před třetím Alkmaarem i čtvrtým Twente drží jen dvoubodový odstup. Úvodní poločas toho příliš zajímavého nenabídl a za celých pětačtyřicet minut byly k vidění jen tři přímé střely mezi tři tyče. Za zmínku snad stojí jen šance domácího Geertruidy krátce po odehrané půlhodině, jenž však mířil z nadějné pozice příliš vysoko.

Hosté začali po změně stran s mnohem větší aktivitou a první solidní příležitost si vypracovali šest minut po přestávce, avšak přízemní pokus pozdějšího hrdiny Ismaela Saibariho celkem bez potíží zneškodnil pozorný brankář Bijlow. Nicméně v 65. minutě to byl právě dvaadvacetiletý záložník s marockými kořeny Saibari, který otevřel gólový účet. Po hezké akci středem hřiště odcentroval do pokutového území soupeře Bakayoko a našel právě rozběhnutého Saibariho, ten pak z první nekompromisně zamířil k levé konstrukci.

Neuběhly ani další tři minuty a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový. Náskok PSV pojistil šestadvacetiletý francouzský obránce Olivier Boscagli, když si po rohovém kopu z levé strany v podání Joeyho Veermana seběhl před hranici brankového území a prudkou hlavičkou pokořil bezmocného Bijlowa. Feyenoord se vrátil do hry o bodový zisk v 81. minutě po tvrdém projektilu mexické hvězdy Giméneze z hranice pokutového území, ale pak se ve zbývajícím průběhu již nic podstatného nestalo.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - Sparta Rotterdam 0:1

02.12.2023 21:00

Góly: 62. Joshua Kitolano

Heracles se uplynulý víkend blýsklo až nečekaně vysokou výhrou v nováčkovském souboji na půdě Almere (5:0) a teď chtělo před vlastními fanoušky zaskočit ambiciózní Spartu, jenže v ofenzívě nebylo produktivní a po obdržené trefě krátce po odehrané hodině nakonec prohrálo s rotterdamským favoritem nejtěsnějším poměrem 0:1. V tabulce Eredivisie tak kleslo na dvanáctou pozici s patnácti body, Sparta si naopak s jednadvaceti body upevnila šesté místo.

Tento sobotní duel nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, v prvním poločase byl přeci jen o něco aktivnější domácí celek. Ten si v závěrečné čtvrthodině dokonce vytvořil dvě solidní možnosti, avšak tvrdý projektil Limbombeho skvěle zlikvidoval připravený gólman Olij a o pár minut později pálil Roosken po elegantním přistrčení De Keersmaeckera o pár decimetrů vedle levé tyče.

Svěřenci trenéra Johna Lammerse se snažili dostat do kýženého vedení také po změně stran, ale v 58. minutě promarnili další velkou šanci, jelikož aktivní Limbombe z bezprostřední blízkosti opět nevyzrál na výtečného Olije. A tak mírně favorizovaní hosté z ničeho nic udeřili za další čtyři minuty. O jejich tříbodovém úspěchu rozhodl dvaadvacetiletý norský záložník Joshua Kitolano, který po zpětné přihrávce Van der Kusta vůbec na nic nečekal a z deseti metrů zakroutil míč do pravého dolního růžku.

Domácí si pak až do závěrečného hvizdu nic nebezpečného nevypracovali a naopak v nastaveném čase mohli inkasovat podruhé, nicméně Jonathan de Guzman byl na poslední chvíli zablokován a následnou dorážku Warmerdama zneškodnil brankář Brouwer.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - SBV Vitesse 3:1

02.12.2023 20:00

Góly: 1. Kaj Sierhuis, 23. Kaj Sierhuis, 47. Tijjani Noslin - 64. Million Manhoef

Trápení celku z Arnhemu v tomto ligovém ročníku nebere konce a nic se na tom nezměnilo ani v sobotním střetnutí 14. kola v Sittardu. Tápající hosté totiž inkasovali z první akce už po osmnácti sekundách hry a přesně v polovině první půle obdrželi druhý gól, i přes zlepšený výkon ve druhém poločase se na nic jiného než na snížení nezmohli. Po "jubilejní" desáté porážce v sezóně tak zůstávají na posledním osmnáctém místě s pouhými osmi body na kontě.

Naopak domácí výběr udělal další důležitý krok k vytoužené záchraně a na domácí půdě zvítězil podruhé za sebou, v tabulce tak prozatím poskočil na přijatelnou desátou pozici se šestnácti body. Ústřední postavou tohoto střetnutí se stal Kaj Sierhuis, jenž vsítil první dvě branky svého týmu, tu první ihned po úvodním hvizdu. Neuběhlo totiž ani deset sekund a Sierhuis si chytře seběhl za defenzívu protivníka na skvělý pas Iva Pinta, po krátkém sólu pak zblízka obstřelil gólmana Rooma.

Stejný hráč byl velice aktivní i v následujícím průběhu a náskok Fortuny navýšil ve 23. minutě, když po přízemním pasu aktivního Pinta stanul ve středu pokutového území a svůj prudký volej umístil doprostřed branky. Svěřenci trenéra Dannyho Buijse definitivně rozhodli o svém úspěchu necelé dvě minuty po změně stran. Tentokráte se dokázal prosadit Tijjani Noslin, jenž odvedl vynikající práci na levém křídle a po samostatném úniku zakroutil balón do vzdálenějšího spodního růžku - 3:0.

Vitesse si ještě více zkomplikovalo svou situaci ve 49. minutě, neboť Melle Meulensteen po naprosto zbytečném zákroku na Iñiga Córdobu obdržel od rozhodčího Bose zcela po právu druhou žlutou kartu a utkání tak pro něj předčasně skončilo. Hosté se však alespoň v deseti zmohli na snížení, jelikož v 64. minutě měl přesnou mušku Million Manhoef po nekompromisní střele z osmi metrů pod horní tyčku.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem odmítl zkompletovat svůj hattrick pětadvacetiletý Sierhuis - Bos nařídil ve prospěch Fortuny pokutový kop za nedovolený zákrok Arcuse, ale domácí hrdina trestuhodně selhal a v tuto chvíli si vylámal zuby na famózním Roomovi.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - SBV Excelsior 2:2

02.12.2023 20:00

Góly: 21. Yassin Oukili, 60. Yassin Oukili - 74. Dario van den Buijs (vl.), 80. Julian Baas

Podceňovaný Waalwijk si v minulém kole všlápl na nováčka ze Zwolle a díky výhře 2:1 ukončil svou čtyřzápasovou sérii bez bodového zisku, nyní sahal po dalším vítězství proti nevyzpytatelnému Excelsioru. Díky trefám Yassina Oukiliho vedl přesně po odehrané hodině o dva góly, jenže v závěrečné dvacetiminutovce vyhořel a nakonec se musel smířit s nerozhodným výsledkem v poměru 2:2.

SBV sice protáhlo svou sérii bez výhry na sedm utkání za sebou, ale vzhledem k průběhu určitě bude s remízou spokojeno. RKC se v tabulce Eredivisie momentálně nachází na třináctém místě se třinácti body, naopak hosté mají na kontě o tři body více a jsou devátí. Skóre tohoto sobotního klání otevřel krátce po dvaceti odehraných minutách právě Oukili, jenž si po finální nahrávce Lelievelda udělal místo před hranicí brankového území a z první nekompromisně rozvlnil síť.

Svěřenci trenéra Henka Frasera si v následujícím průběhu hlídali hubený náskok a čekali na další šanci, která přišla v 60. minutě. Dvaadvacetiletý záložník s marockými kořeny Oukili se tentokráte opřel do odraženého míče z osmnácti metrů a jeho pokus nešťastně tečoval padající Julian Baas do protipohybu bezmocného gólmana Van Gassela. Hosté to však nevzdali a do hry o bodový zisk se vrátili v 74. minutě.

Po centru z levého křídla chtěl hlavou odvrátit balón do bezpečí dobře postavený Dario van den Buijs, jenže ho zasáhl tak smolně, že ho uklidil k pravé tyči vlastní branky kolem dívajícího se brankáře Vaessena. Neuběhlo ani dalších šest minut a konečný nerozhodný stav zařídil Baas. Teprve jednadvacetiletý záložník se totiž postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů a míč ukázkově zakroutil přesně pod břevno kolem plachtícího Vaessena.

Více informací k zápasu

FC Volendam - PEC Zwolle 0:5

02.12.2023 18:45

Góly: 59. Odysseus Velanas, 62. Ferdy Druijf, 67. Ferdy Druijf, 82. Lennart Thy, 87. Ferdy Druijf

Volendam se momentálně zmítá v obrovské krizi, a to nejen výsledkové. Před tímto sobotním zápasem se Zwolle došlo v jeho klubu k "revoluci", protože po odvolání předsedy Jana Smita došla celému realizačnímu týmu trpělivost a včetně současného trenéra Matthiase Kohlera se rozhodl na své funkce rezignovat včetně technického ředitele Wima Jonka, jenž tým úspěšně vedl jako hlavní kouč až do konce uplynulého ročníku.

"Team Jonk” si teď proto odbyl derniéru a ta rozhodně nebyla povedená - domácí tým po přestávce naprosto vyhořel a kvůli pěti inkasovaným gólům v závěrečných pětatřiceti minutách utrpěl obrovský debakl. FC tak stále zůstává na předposledním sedmnáctém místě Eredivisie s pouhými osmi body jen o skóre před posledním Vitesse, PEC naopak odčinilo předchozí dvě prohry a se sedmnácti body se vyhouplo na velmi solidní osmé místo.

První poločas byl přitom nesmírně vyrovnaný a Volendam držel se svým konkurentem krok, jenomže po změně stran se obrázek hry změnil a svěřenci trenéra Johnnyho Jansena rozhodli o svém úspěchu první vstřelenou brankou v 59. minutě, od tohoto momentu totiž naprosto zlomili utkání ve svůj prospěch. Do důležitého vedení je dostal záložník Odysseus Velanas, jenž se po centru Namliho z pravého křídla zjevil sám před brankářem Backhausem a zblízka ho pohotově obstřelil.

Neuběhly ani další tři minuty a náskok Zwolle pojistil střídající Ferdy Druijf, když ani ne po čtyřech minutách strávených na trávníku obdržel míč od Velanase, posunul si ho do šestnáctky protivníka a pak po zemi zamířil do levého spodního rohu. Za dalších pět minut se stejný hráč prosadil podruhé, jelikož se po pasu MacNultyho ocitl před hranicí brankového území a umístěnou hlavičkou pokořil marně se natahujícího Backhause.

Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem pečetil úspěch hostujícího celku Lennart Thy chytrou tečí po rohovém kopu z levé strany - 0:4. V 87. minutě uzavřel gólový účet Druijf, který tak navíc zkompletoval hattrick. Své gala představení uzavřel po pobídce španělského útočníka Nica Serrana, neboť svou skákavou ránu z dvaadvaceti metrů uklidil k pravé konstrukci.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Almere City 3:0

01.12.2023 20:00

Góly: 15. Pelle van Amersfoort, 39. Sven van Beek, 70. Pelle van Amersfoort

Heerenveen se od konce října dostal do vynikající formy a tu teď potvrdil i v páteční předehrávce 14. kola, jelikož na vlastním stadionu dominoval proti nováčkovi z Almere a díky konstantnímu výkonu od začátku až do konce zvítězil vysoko po výsledku 3:0. Díky čtvrtému tříbodovému zisku z posledních pěti utkání se tedy udržel v horní polovině Eredivisie, konkrétně mu náleží solidní šesté místo s devatenácti body.

Hosté se naopak nedokázali oklepat z předchozího debaklu s Heraclesem (0:5) a ani v tomto případě neměli žádnou naději na úspěch, se třinácti body proto klesli na čtrnáctou příčku nizozemské nejvyšší soutěže. Domácí favorit byl mírně aktivnější od samého začátku a do vedení se dostal přesně po odehrané čtvrthodině zásluhou Pelleho van Amersfoorta, jenž po fantastické finální kolmici Olssona hravě obešel brankáře Bakkera a pak bez potíží rozvlnil síť zcela prázdné branky.

Almere mohlo nečekaně vyrovnat po necelé půl hodině hry, jenomže nebezpečná rána Rajiva van La Parry minula pravou konstrukci o několik decimetrů. Svěřenci trenéra Keese van Wonderena navýšili svůj náskok ve 39. minutě. V tuto chvíli měl přesnou mušku Sven van Beek, který si po dlouhém pasu z půlícího kruhu a okamžité hlavičce Köhlerta seběhl k protější konstrukci a ve skluzu přeci jen dopravil balón do branky.

SC mělo navrch také po změně stran a ani ne po čtyřech minutách chtěl jeho náskok pojistit Sahraoui, avšak ten z dobré pozice mířil příliš vysoko. Heerenveen se však přeci jen definitivně uklidnil v 70. minutě, neboť podruhé v tomto střetnutí skóroval Van Amersfoort. Sedmadvacetiletý útočník tentokráte po hezké akci na pravém křídle obdržel zpětnou nahrávku od Brouwerse a z dvanácti metrů ukázkově zavěsil do levé šibenice.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
PSV Eindhoven
14
14
0
0
50 : 6
42
2
Feyenoord Rotterdam
14
10
2
2
41 : 13
32
3
AZ Alkmaar
13
9
3
1
30 : 7
30
4
FC Twente
14
9
3
2
28 : 15
30
5
Go Ahead Eagles
14
6
4
4
25 : 20
22
6
Sparta Rotterdam
14
6
3
5
19 : 18
21
7
SC Heerenveen
14
6
1
7
23 : 26
19
8
AFC Ajax
13
5
3
5
28 : 25
18
9
PEC Zwolle
14
5
2
7
20 : 23
17
10
SBV Excelsior
14
3
7
4
24 : 27
16
11
Fortuna Sittard
14
4
4
6
15 : 24
16
12
Heracles Almelo
14
4
3
7
20 : 33
15
13
FC Utrecht
14
3
4
7
14 : 25
13
14
RKC Waalwijk
13
4
1
8
12 : 23
13
15
Almere City
14
3
4
7
12 : 30
13
16
NEC Nijmegen
13
2
6
5
22 : 25
12
17
FC Volendam
14
2
2
10
15 : 36
8
18
SBV Vitesse
14
2
2
10
10 : 32
8

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
AjaxFans

Vzhůru na třetí flek

Reagovat
afc ajax

Ti asi ne

Reagovat
Elliasson

PSV je letos úžasné. Gratuluji. Hodně si to zaslouží.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele