základní část, 14. kolo
03.12.2023 12:15 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Ismael Saibari (© AFP)

PSV vyhrálo i v Rotterdamu a na čele tabulky si vytvořilo už desetibodový náskok

Neuvěřitelná jízda PSV pokračovala i na stadionu De Kuip, jelikož svěřenci trenéra Petera Bosze ovládli jeden z nejočekávanějších šlágrů podzimní části na půdě obhájce mistrovského titulu Feyenoordu a po těsné výhře 2:1 jsou v Eredivisii stále stoprocentní. V dosavadních čtrnácti duelech nasázeli těžko uvěřitelných padesát gólů a s plným počtem dvaačtyřiceti bodů vévodí celé soutěži s obrovským desetibodovým náskokem právě před Feyenoordem.

Nedělní šlágr byl hodně dlouhou dobu nesmírně vyrovnaný a zdálo se, že v něm žádný gól nepadne, nicméně eindhovenský gigant rozhodl o důležitém úspěchu dvěma trefami v rozmezí 65. až 68. minuty. Necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem sice snížil nejlepší střelec letošního ligového ročníku Santiago Giménez, který dokonce vsítil svou sedmnáctou branku, jenže výběr vedený koučem Arnem Slotem se na nic dalšího nezmohl.

Domácí celek se tak nedokázal oklepat z úterní porážky v Lize mistrů se španělským Atléticem (1:3) a je stále druhý, avšak před třetím Alkmaarem i čtvrtým Twente drží jen dvoubodový odstup. Úvodní poločas toho příliš zajímavého nenabídl a za celých pětačtyřicet minut byly k vidění jen tři přímé střely mezi tři tyče. Za zmínku snad stojí jen šance domácího Geertruidy krátce po odehrané půlhodině, jenž však mířil z nadějné pozice příliš vysoko.

Hosté začali po změně stran s mnohem větší aktivitou a první solidní příležitost si vypracovali šest minut po přestávce, avšak přízemní pokus pozdějšího hrdiny Ismaela Saibariho celkem bez potíží zneškodnil pozorný brankář Bijlow. Nicméně v 65. minutě to byl právě dvaadvacetiletý záložník s marockými kořeny Saibari, který otevřel gólový účet. Po hezké akci středem hřiště odcentroval do pokutového území soupeře Bakayoko a našel právě rozběhnutého Saibariho, ten pak z první nekompromisně zamířil k levé konstrukci.

Neuběhly ani další tři minuty a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový. Náskok PSV pojistil šestadvacetiletý francouzský obránce Olivier Boscagli, když si po rohovém kopu z levé strany v podání Joeyho Veermana seběhl před hranici brankového území a prudkou hlavičkou pokořil bezmocného Bijlowa. Feyenoord se vrátil do hry o bodový zisk v 81. minutě po tvrdém projektilu mexické hvězdy Giméneze z hranice pokutového území, ale pak se ve zbývajícím průběhu již nic podstatného nestalo.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele