Eredivisie - preview 19. kola

19.01.2018, 10:38, aktualizováno 21.01.2018, 09:15
Previews
K velkému souboji druhého Ajaxu a obhájců z Feyenoordu se při neděli schyluje v Nizozemsku. Vedoucí PSV pro změnu cestuje do Almela k jasné tříbodové povinnosti. Groningen dále vystoupí v Tilburgu a Sparta Rotterdam v derby čelí Excelsioru...
Sparta Rotterdam - SBV Excelsior  (neděle 12:30)
Jestli se chce Sparta udržet v nejvyšší soutěži, potřebuje začít co nejdříve pravidelně bodovat. A nastartovat by se zcela určitě mohla v rotterdamském derby proti Excelsioru. Oba týmy dělí v tabulce deset bodů, daleko lépe se pak vede hostům, kteří na konci prosince přece jenom částečně zabrali. To domácí naopak už šestkrát v řadě nezískali ani bodík.

Ačkoli se Sparta nachází na samotném dně tabulky a na bezpečnou pozici ztrácí v tuhle chvíli už pět bodů, vedení klubu se za každou cenu chce zachránit. Angažovalo o vánočních svátcích ostříleného kouče Dicka Advocaata a i na přestupovém trhu bylo docela aktivní. A klub již posílili Dabney dos Santos, Fred Friday a čerstvě i Soufyan Ahannach.

Zatímco pro Excelsior bude tenhle duel vůbec jeho prvním v novém roce, De Kasteelheren začali naostro už v úterý. Absolvovali totiž dohrávku z podzimu proti Vitesse a padli nejtěsnějším možným způsobem. "Ne všichni hráli proti Vitesse dobře, ale když se budeme prezentovat takhle, musíme už začít střílet góly," hodnotil Advocaat.

Jeho tým se opravdu trápí především v ofenzívě, všudy všeho nastřílel doposud jen třináct gólů, což je suverénně nejhorší číslo v Eredivisie. "Chtěli bychom ještě jednoho až dva vyrovnané obránce. Čas na přizpůsobení přitom není," prozradil domácí stratég. "Ti obránci ale musejí být lepší než ti současní. Jinak je potřebovat nebudu."

SBV se přelom listopadu a prosince vůbec nevydařil, utrpěl celkem pět porážek za sebou, ovšem před zimní přestávkou se mu podařilo skolit Groningen a pak remizoval s Twente. Ne že by měl záchranu v kapse, jeho náskok na sestupové pásmo je ale v tuhle chvíli přece celkem bezpečný. Aktuálně činí ze současné dvanácté pozice pět bodů.

Až 600 fanoušků hostujícího celku se chystá vyrazit na západ Rotterdamu. Na tribunách by mohla být situace třaskavá stejně jako na hřišti. "Vždy je to souboj, ve kterém jde o hodně," uvědomuje si hostující stratég Mitchell van der Gaag. "Přes zimu jsme dobře potrénovali. Ale až neděle ukáže, jak na tom opravdu jsme a jak si stojíme."

Excelsior se bude muset jistojistě obejít bez trojice hráčů, a to ve složení Alessandro Damen, Desevio Payne a Zakaria El Azouzzi, kteří všichni mají zdravotní problémy. Otazník pak visí nad startem Ryana Koolwijka. Spartě bude chybět Deroy Duarte, Bart Vriends, Janne Saksela, Paco van Moorsel a nakonec i nová posila Dabney dos Santos.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.41 - 3.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Willem II - FC Groningen  (neděle 14:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.62 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AFC Ajax - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Hned první jarní kolo Eredivisie nabídne jeden z nejtřaskavějších soubojů v celém Nizozemsku, a to ten mezi Ajaxem a Feyenoordem. V celkově 191. derby De Klassieker budou favoritem domácí, kteří se ve druhé polovině sezóny vynasnaží stáhnout pětibodové manko na první příčku. Hosté aktuálně bojují spíše jen o účast v Evropské lize.

Pětkrát v řadě se rotterdamskému celku nepodařilo svého protivníka skolit. A už v říjnu loňského roku pro něj nedopadl vzájemný zápas vůbec dobře, neboť před vlastními fanoušky inkasoval dohromady čtyřikrát. Ani zdaleka letos nepřipomíná ten tým, jaký loni urval mistrovský titul. Je pátý a na třetí Alkmaar ztrácí již sedm bodů.

Zbytečných ztrát si letos Feyenoord uštědřil poměrně hodně. Náročný program spokojený s účastí v Lize mistrů nezvládli svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta úplně ideálně a vlastně už někdy v půlce listopadu bylo jasné, že konkurovat v boji o první pozici nedokážou. V prosinci nicméně slušně zabrali a pokračují také v domácím poháru.

Hostující lodivod byl s krátkou zimní přípravou spokojený. Jeho tým i v přátelském měření sil porazil Lucern. "Byli jsme schopni dobře trénovat. Měli jsme vynikající podmínky," uvedl van Bronckhorst. "Z fyzického pohledu jsme položili základy pro druhou polovinu tohoto ročníku. Jako mužstvo jsme se více sblížili," pochvaloval si.

Je určitě velká škoda, že vedení klubu nedotáhlo jeden bombastický přestup do úspěšného konce ještě před tímto zápasem. Hvězdný útočník Robin van Persie by měl být připravený až příští týden. "V pondělí podepíše smlouvu. Jeho návratu už nic nebrání, s jeho zaměstnavatelem z Fenerbahce jsme již domluveni," stálo v prohlášení.

Ajaxu se hlavně nedařilo na začátku sezóny a teď bude muset svoje resty dohánět v jarní části. Vedení příliš nevyšla sázka na trenéra Marcela Keizera, který nedokázal v létě dotlačit svůj mančaft ani do základních skupin Evropské ligy a před vánočními svátky vypadl i z KNVB Bekeru. Pozornost se tak může upínat pouze na ligové dění.

Z Utrechtu dorazil kouč Erik ten Hag, jenž bude mít poměrně složitou úlohu dohnat manko na první PSV. Ale rozhodně tenhle cíl není v nedohlednu. Co se nových akvizic týče, z Argentiny přišel posílit defenzivní řady Nicolás Tagliafico a do útoku dorazil mladý Nicolas Kühne z Lipska. V podstatě by mělo jít jen o vhodné doplnění kádru.

Velkou chuť změnit situaci k lepšímu má rovněž záložník Lasse Schöne, s devíti přesnými zásahy dosavadní nejlepší střelec. "Loni jsme se dostali do finále Evropské ligy, bylo to všechno trochu jinak. Ale teď se o tohle starat nemusíme. Víme, co dělat," říkal. "Doufám, že se to povede. Musíme nabýt pocitu, že jsme neporazitelní."

Domácí i nadále trápí poměrně velká marodka, na níž se nacházejí Daley Sinkgraven, český útočník Václav Černý a Benjamin van Leer, kteří mají problémy s kolenem, chybět pak budou i Nick Viergever spolu s Kasperem Dolbergem. Zato hosté si na zranění či jiné absence nemohou vůbec stěžovat, aktuálně totiž mají k dispozici všechny hráče.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 4.05 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - PSV Eindhoven  (neděle 16:45)
Podzimní část sezóny vyšla PSV velmi dobře, na čele tabulky si vytvořil celkem pětibodový náskok, a na jaře má pochopitelně jediný cíl s konečnou sladkou tečkou v podobě zisku titulu. Úvodní střetnutí v novém roce by ale nemuselo představovat vůbec snadnou práci. Heracles je totiž před vlastními fanoušky dlouhodobě velmi silný a nepříjemný.

Už tohle kolo přitom může leccos prozradit. Druhý Ajax sehraje svůj důležitý duel proti Feyenoordu, a pokud by se strany amsterdamského celku došlo k zaváhání, mohl by toho PSV náležitě využít a ještě rozdíl mezi oběma celky navýšit. Proti klubu z Almela v poslední době neměl nikdy výraznější potíže, porazil ho už čtyřikrát z posledních pěti případů.

Svou zimní přípravu absolvovali hosté v příjemnějším a teplejším prostředí slunné Floridy. "V pondělí a úterý jsme pal měli lehčí trénink, ale ve středu jsme zase chytli rytmus. Do druhé poloviny sezóny musíme vyrukovat se silným týmem," říkal trenér Phillip Cocu. "Vždy se snažíme posilovat během přestupového okna, ale právě teď nemám nové zprávy."

Aktuálně eindhovenský klub udělal dvě změny ve svém kádru. Z Argentiny přivedl do svých řad útočníka Maximiliana Romera, který však ještě na toto kolo připravený nebude, naopak do anglického Brightonu and Hove odešel Jürgen Locadia. "Nejsem rád, že odchází, ale musím to přijmout. Někdy se nedá odmítnout hráče prodat," dodával Cocu.

Heracles první polovinu tohoto ročníku zvládl vlastně dle očekávání, okupoval, ostatně jako tomu bylo i v letech minulých, pozice ve středu tabulky a nakonec skončil na jedenácté příčce. Neprožil však úplně povedený měsíc prosinec, v lize urval z možných patnácti bodů jen čtyři a stačil také vypadnout z domácího poháru.

Nějaké velké změny by ve svých řadách domácí dělat neměli, v podstatě je v tuhle chvíli jen na spadnutí jen přestup Joeyho Pelupessyho do Anglie. Kromě něho by se jinak na hřišti neměli objevit ani zranění Lerin Duarte a Wout Droste, nejistý je pak start Barta van Hintuma a Brandleyho Kuwase. PSV má na marodce jen Luuka Koopmanse.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.65 - 5.76 - 1.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Roda JC - FC Twente  (sobota 18:30)
Třetí zápas nového roku v nejvyšší nizozemské soutěži bude mít záchranářské parametry, neboť se v něm utkají konkurenti z Rody Kerkrade a z Twente. O něco hůře na tom je domácí celek, který v osmnácti kolech vybojoval pouhých jedenáct bodů a je předposlední sedmnáctý o skóre před poslední Spartou Rotterdam. Enschede mělo před začátkem tohoto ročníku naprosto jiné plány, jenomže je až šestnácté s patnácti body.

Na lavičce Rody stále dostává důvěru trenér Robert Molenaar, s přibývajícími neúspěchy se však může jeho čas nachýlit. S výrazným posílením týmu zatím počítat nemůže, k týmu se prozatím připojil pouze dvaadvacetiletý záložník Fred Ngombo, z německého Schalke přišel vyztužit ofenzívu Donis Avdijaj. Z kádru žádná opora neodešla, nicméně i tak na Kerkrade čeká nesmírně tuhý boj o holé přežití.

Jediným pozitivem úvodní poloviny Eredivisie pro svěřence Molenaara je postup do čtvrtfinále národního poháru, ve kterém se začátkem února utkají s Tilburgem. JC v předchozích deseti zápasech zvítězil jednou, na konci uplynulého roku utrpěl debakl 1:5 s Feyenoordem a předtím těsně podlehl Venlu (0:1) i Den Haagu (2:3). Sobotnímu soupeři bude chtít oplatit podzimní porážku, na stadionu De Grolsch Veste prohrál 0:3.

Hosty vede zkušený Gertjan Verbeek, jehož také čeká pořádná práce. Ten získal z vedoucího Eindhovenu záložníka Mahera, útok se pokusí zvednout El Hamdaoui. Maročan má s nizozemskou ligou bohaté zkušenosti, dříve totiž oblékal dres Alkmaaru či Ajaxu. Hosté na konci první poloviny prohráli z pěti případů jen jednou. Nerozhodné výsledky uhráli s Vitesse (1:1) a s Excelsiorem (0:0), porazit dokázali Bredu (2:1).

"Našim cílem musí být záchrana a rádi bychom si ji zajistili co nejdříve. Pokud vše půjde dobře, tak se klidně můžeme prát i o horní polovinu. Všichni působí sebevědomým dojmem a jsou v dobrém rozpoložení, příprava proběhla podle plánu. Roda bude spoléhat na týmový výkon a velmi nebezpečná umí být po rychlém protiútoku. Šance jsou vyrovnané, zvítězit ale určitě můžeme," vyjádřil se pětapadesátiletý stratég FC.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.94 - 3.44 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
PEC Zwolle - NAC Breda  (sobota 19:45)
Zwolle je asi největším příjemným překvapením úvodní poloviny Eredivisie, neboť v osmnácti zápasech získalo solidních třiatřicet bodů a patří mu čtvrtá pozice. Ve druhé části na něj čeká obrovská konkurence a udržet se či vylepšit současné umístění bude nesmírně obtížné. Nyní bude plnit úlohu favorita s nováčkem z Bredy, která se naopak nachází na samé hraně pádu do druhé ligy a každý bod potřebuje jako sůl.

PEC prozatím nebyl na přestupovém trhu nikterak aktivní, obrannou řádu posílil Ruben Ligeon. Trenér John van 't Schip si uvědomuje, že v šestnácti zbývajících duelech se může stát cokoliv. "Chceme začít dobře, abychom si dokázali, že můžeme bojovat s největšími favority až do konce. Na dobré výsledky jsme dosáhli díky dobré práci a skvělé podpoře fanoušků, hned na úvod roku 2018 je nehodláme zklamat," uvedl van 't Schip.

NAC si v několika kláních zvykal na nejvyšší úroveň a v předchozím případě se postaral o velké překvapení, když zdolal silný Utrecht 3:1. V dosavadním průběhu zvítězil celkem čtyřikrát, podobný počet výher v jarní fázi by mu však nemusel stačit. Breda je totiž na patnácté příčce se šestnácti body pouze o bod před Twente. Zwolle zakončilo uplynulý rok debaklem, prohra 0:4 v Den Haagu se určitě nečekala.

Hostující lodivod Stijn Vreven se dlouhodobě potýká s početnou marodkou, ta se příliš nevyprázdnila ani přes necelou měsíční přestávku. Mimo hru jsou Belgičané Verschueren, N'Toko, Haemhouts a Rommens, na trávník se dále nepodívají Estonec Mets s Ghaňanem Agyepongem. Zdravotní potíže má dále Koch, karetní trest ještě bude odpykávat brankář Bertrams. Van 't Schip nemůže počítat s Koppersem, Sandlerem a Freirem.

V podzimním vzájemném střetnutí bylo úspěšnější Zwolle, jenž díky trefám Brama van Polena s Mustafou Saymakem zvítězilo 2:0. "Dostali jsme smolný gól v závěru poločasu, soupeř byl skvěle připravený po taktické stránce. V současnosti nemáme co ztratit, pokusíme se vycházet ze zabezpečené defenzívy a pevně věřím, že se chytíme v koncovce. Pokud odvedeme maximum, tak bodový zisk není nereálný," řekl s optimismem Vreven.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 3.96 - 5.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - VVV Venlo  (sobota 19:45)
Den Haagi i Venlo mohou být s první polovinou sezóny celkem spokojeni. Oba se nacházejí ve středu tabulky, na druhou stranu jejich náskok na největší konkurenty není nikterak velký a záchranu tak v žádném případě jistou nemají. Na konci uplynulého roku byl v lepší formě ADO, jenž zvítězil třikrát ze čtyř duelů a díky této bilanci se probojoval na osmou pozici s šestadvaceti body. VVV posbíral o čtyři body méně a je desátý.

Nováček soutěže se mohl pyšnit fantastickým nástupem a dlouho se nacházel v blízkosti příček zaručující evropské poháry. Nicméně úvodní euforie opadla a poté přišla krutá realita. Venlo od 8. do 16. kola nezvítězilo ani jednou a v těchto devíti případech vybojovalo jen čtyři body. Na konci roku 2017 přeci jen zabralo a dokázalo porazit jak Rodu Kerkrade (1:0), tak i vzápětí Heracles Almelo (3:1).

Trenér Maurice Steijn věří, že jeho svěřenci získají minimálně stejně bodů jako v první části. "Jsem přesvědčen, že stejný nebo podobný zisk by nám na záchranu stačil. Rádi bychom se pohybovali ve středu tabulky, je nám ale jasné, že konkurence je obrovská. Musíme zůstat nohama na zemi, poctivá práce by mohla přinést své ovoce," vyjádřil se před jarní částí čtyřiačtyřicetiletý Steijn. V tomto utkání by měl postrádat Posta kvůli poraněnému kotníku.

Den Haag na konci prosince naprosto zazářil v zápase se Zwolle a dokázal ho přehrát v poměru 4:0. Předtím utrpěl porážku 0:3 s PSV Eindhoven, avšak na konto si připsal cenné skalpy Rody a Twente (v obou případech shodně 3:2). Kouč Alfons Groenendijk nemá k dispozici Kanona kvůli poraněnému kotníku, Lorenzen laboruje se svalovým zraněním v oblasti stehna a Kishna se zotavuje po potížích s kolenem.

"Dařilo se nám zlepšit střeleckou produktivitu, která do té doby nebyla nikterak skvělá. V přípravě jsme zapracovali na několika aspektech a rádi bychom opět hráli ofenzivněji, i když se nám to může v některých případech vymstít. Venlo má velký potenciál, je silné na míči a dokáže hrozit po křídlech. Pokud chceme zvítězit, tak musíme hrát trpělivě," uvedl Groenendijk. Na podzim byl úspěšnější Den Haag, jenž uspěl na stadionu VVV 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.49 - 3.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - SC Heerenveen  (sobota 20:45)
Vitesse může být s úvodní polovinou spokojené tak na půl. Nachází se sice v horní polovině tabulky, nicméně jeho ztráta na největší favority je obrovská a za ním to je nesmírně vyrovnané. Arnhemu momentálně patří sedmé místo se sedmadvaceti body. Teď sehraje atraktivní zápas s konkurenčním Heerenveenem, který po skvělém úvodu spadl do hluboké propasti a v Eredivisii je v tuto chvíli devátý s třiadvaceti body.

Domácí oproti jiným rivalům sehráli v úterý dohrávku podzimní části na půdě rotterdamské Sparty Rotterdam. Svým výkonem nenadchli, na druhou stranu i těsná výhra 1:0 s posledním týmem nizozemské ligy se počítá. "V této generálce jsme ladili některé nedostatky z uplynulého roku. V mnoha ohledech se chceme zlepšit, se třemi body jsme ale spokojení," uvedl na pozápasové tiskové konferenci trenér Henk Fräser.

Jeho svěřenci na konci roku 2017 nezvítězili na domácí scéně čtyřikrát v řadě, v zápasech s vysoce favorizovaným PSV Eindhoven (1:2) a s Feyenoordem (0:1) jim však k bodovému zisku nechybělo příliš mnoho. "Pokud se chceme prát o ty nejvyšší příčky, tak potřebujeme s těmito kluby bodovat. Loni jsme hráli v Evropské lize a našim cílem je zopakovat účast v základní skupině i pro příští ročník," řekl Fräser na předsezónní tiskovce.

Hosté v prvních zápasech ukázali velké sebevědomí, díky němuž zdolali ve výtečné formě hrající PSV Eindhoven po výsledku 2:0. Postupem času to s nimi šlo z kopce, což deklaruje remíza s poslední Spartou Rotterdam či porážka se sedmnáctou Rodou Kerkrade. Těsně před koncem předchozího roku se představili na půdě Alkmaaru a podlehli mu 1:3. SC svůj výběr nijak výrazně neobměnil, záložník Thern zamířil do domoviny do švédského Norrköpingu.

Oba týmy nemusejí řešit velké problémy s marodkou. Domácí postrádají Büttnera, Colketta a van der Werff, hosté nemohou využít služeb Zeneliho s Ødegaardem. "Na utkání se těšíme. Arnhem dlouhodobě praktikuje ofenzivní style a diváci by si mohli přijít na své. Našim úkolem je stabilizovat výkony, evropské poháry jsme nevzdali," vyjádřil se v krátkosti kouč Heerenveenu Jurgen Streppel. Na podzim dominovalo Vitesse, na půdě soupeře zvítězilo vysoko 4:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.54 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Utrecht - AZ Alkmaar  (pátek 20:00)
Utrecht začíná novou životní etapu, protože klub opustil trenér Erik ten Hag. V čele kabiny a lavičky ho střídá donedávna ještě asistent Jean-Paul de Jong, kterého čeká domácí utkání s Alkmaarem.

Páteční předehrávka 19. kola nizozemské elitní soutěže slibuje napínavou bitvu, neboť domácí Utrecht s novým koučem bojuje o poháry a hostující Alkmaar se dokonce snaží dostat blíž druhému Ajaxu Amsterdam. Oba soupeře nyní dělí deset bodů, což je číslo, které se domácí Utrecht bude snažit co nejvíce zredukovat. A doma cítí velkou šanci na úspěch.

V minulém utkání se mu ale vůbec nedařilo, přestože byl proti Bredě velkým favoritem. Domácí NAC však dokázalo favorita pořádně potrápit a nakonec bylo i efektivnější. To se odrazilo na celkovém skóre a utkání skončilo 3:1 pro domácí, takže Utrecht odjížděl domů s prázdnou a s hodně špatným svědomím. Své postavení chce napravit nyní, ale čeká jej mnohem náročnější oponent.

Trenér Jean-Paul de Jong je ale odhodlán udělat pro výhru maximum. V rozhovoru pro klubové stránky podotkl: "Víme, že v minulém kole jsme zklamali a nepodali jsme vůbec dobrý výkon. Chceme to teď odčinit a myslím, že ta pauza nám rozhodně prospěla. Více jsme mohli pracovat na našem přístupu i myšlenkách, takže je nyní hráčům jasnější, co mají dělat. Doufám, že s pomocí našich skvělých fanoušků najdeme slabé body našeho soupeře a napravíme minulou porážku."

Domácí nebudou zcela kompletní, protože jim bude chybět několik důležitých hráčů. Mimo hru jsou zranění Patrick Joosten, Simon Makienok, Anouar Kali nebo také Jean-Christophe Bahebeck. Ani hosté nemohou počítat s úplným kádrem, neboť jim chybí Calvin Stengs, Ron Vlaar či Marko Vejinović.

Utrecht už čtyři domácí ligové zápasy neprohrál a to se teď bude snažit změnit AZ. Tomu se zase daří na cestách, protože za posledních sedm ligových utkání mimo svůj stánek nasbíralo AZ 17 bodů z možných jednadvaceti, což rozhodně není špatná bilance. Na konci prosince si Alkmaar poradil s SC Heerenveenem, kterému nasázel tři branky. Velký podíl na této výhře měl dvougólový střelec Fred Friday. Škoda, že odešel hostovat do Sparty, neboť v pátek by se mu určitě hrálo dobře.

Zůstaly ale jiné opory, například mladý záložník Joris van Overeem. Ten novinářům sdělil: "Máme za sebou dobrou přípravu a jsme odhodláni pokračovat v nastaveném trendu. Jsme sehraní, máme dobrého trenéra a už několikrát jsme ukázali, že se nám venku hraje dobře. Vím, že s novým trenérem bude Utrecht o něco hůře čitelný, ale nebojíme se toho. Máme své vlastní silné stránky," dodal mladík.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.45 - 2.66
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven18151249:2146
2.AFC Ajax18132354:1741
3.AZ Alkmaar18122434:1938
4.PEC Zwolle1896326:2133
5.Feyenoord Rotterdam1795337:1632
6.FC Utrecht1784527:2828
7.SBV Vitesse1876531:2227
8.ADO Den Haag1882825:2826
9.SC Heerenveen1865725:3023
10.VVV Venlo1857622:2622
11.Heracles Almelo1864826:3722
12.SBV Excelsior1863921:2721
13.FC Groningen1855830:3020
14.Willem II18441027:4016
15.NAC Breda18441020:3516
16.FC Twente18431124:3315
17.Roda JC18321317:4011
18.Sparta Rotterdam18251113:3811

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Táto liga si svoje preview už takých 5 rokov nezaslúži

Reagovat
afc ajax

Však nikto ťa sem nevolá

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Za to PSG si zaslouží fanoušky jako ty...

Reagovat
smazaný uživatel

a Dortmund takých ako si ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
negrles

WTF

Reagovat
jáá

na základece jsme měli nějaký pracovní sešit od policie, kde tě tím provázek podobně nakreslený pes

Reagovat
insane

vždycky mě hrozně praští do očí, když je stadion vyvedenej v jinejch barvách, než co jsou typický pro domácí klub naposledy mě takhle "praštil" domácí zápas hannoveru, stadion nebyl plnej a ty modrý sedačky vytvářely vizuálně ne zrovna domácí prostředí pro 96

Reagovat
AjaxFans

Neboj,dnes se to nestane.Bude vyprodáno.Kom op Ajax

Reagovat
Stiksxx

Com on Feyenoord.

Reagovat
afc ajax

Už došli

Reagovat
smazaný uživatel

Udělá PSV ten Heracles ? Poslední zápas na lístku a začínám mít obavy...

Reagovat
AjaxFans

Snad ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele