Eredivisie - souhrn 19. kola

19.01.2018, 21:54, aktualizováno 21.01.2018, 18:40
Komentáře a souhrny
Ajax naplnil roli favorita proti Feyenoordu, z manka na PSV ovšem nic neukrojil. Roda doma na poslední chvíli zachránila s Twente aspoň remízu, totéž platí pro Venlo v Haagu. Body si dělí rovněž týmy Vitesse a Heerenveenu, Zwolle slaví těsnou výhru. Alkmaar odmítl možnost dočasně se dotáhnout na druhý Ajax, když jenom remizoval v Utrechtu...

Heracles Almelo - PSV Eindhoven 1:2

21.01.2018 16:45

Góly: 66. Jeff Hardeveld (pen.) - 45. Steven Bergwijn, 90. Luuk de Jong

PSV Eindhoven nepředvedl na půdě celku Heracles Almelo zcela optimální výkon a dlouho to vypadalo, že v boji o titul ztratí cenné body, nakonec ale přeci jen zvítězil v poměru 2:1. Jeho hrdinou se stal největší kanonýr předchozích let Luuk de Jong, který svůj pátý ligový gól tohoto ročníku vsítil ve třetí nastavené minutě. Domácí jsou po smolné porážce na dvanáctém místě s dvaadvaceti body, PSV celou soutěž vede o pět bodů před druhým Ajaxem.

Utkání bylo od samého začátku nesmírně zajímavé a diváci se v žádném případě nenudili. V 10. minutě se o první střelecký pokus postaral Steven Bergwijn, jehož tvrdou ránu z hranice šestnáctky směřující ke vzdálenější tyči vyrazil do strany skvělý brankář Castro. Po půl hodině hry se na druhé straně musel vytasit s ještě lepším zákrokem gólman Zoet, který fantasticky jednoruč odvrátil ránu Petersona z dvaadvaceti metrů na rohový kop.

Dvě minuty před poločasovou přestávkou se poprvé ukázal de Jong, po centru Breneta z levého křídla hlavičkoval těsně nad horní tyčku. Svěřenci trenéra Phillipa Cocuyho se dostali do vedení v nastavení úvodního dějství. V poslední možnou chvíli se prosadil Bergwijn, když po přímém volném kopu Lozana z třiceti metrů a následné zpětné hlavičce de Jonga do předbrankového prostoru usměrnil míč bez větších potíží k pravé tyči.

Začátek druhého poločasu probíhal zpočátku v ospalejším tempu, v 57. minutě mohl pojistit vedení favorita Lozano. Dvaadvacetiletý mexický záložník sice rozvlnil síť hlavou, ale předtím se opřel rukama o obránce a kvůli odpískanému útočnému faulu tak gól neplatil. O pět minut později se PSV dostal do přečíslení tři na dva, Lozano to vzal na sebe a jeho křižná přízemní střela minula zadní tyč zhruba o půl metru.

Heracles se vrátilo do hry o bodový v zisk v 66. minutě. Arias po dlouhém výkopu Castra podcenil situaci a ve vlastní šestnáctce jasně stáhl k zemi protihráče. Míč si na penaltový puntík postavil Jeff Hardeveld a trefil se naprosto přesně k pravé konstrukci do protipohybu Zoeta. V 80. minutě se Castro blýskl reflexivním zákrokem proti hlavičce zblízka od de Jonga, následně na druhé straně zasahoval proti podobné hlavičce i Zoet. V nastaveném čase nejprve hlavičkoval de Jong do náruče domácího strážce, v závěrečném souboji již však uspěl a po prudké nahrávce střídajícího Gudmundssona zavěsil do levého horního rohu.

Více informací k zápasu

Willem II - FC Groningen 1:1

21.01.2018 14:30

Góly: 71. Ismail Azzaoui - 14. Ritsu Doan

Tilburg se mohl dotáhnout na rozdíl jediného bodu na konkurenční Groningen, jenže v domácím prostředí se s ním rozešel smírně po výsledku 1:1 a to ještě většinu času prohrával. I tak získal důležitý bod v boji o záchranu, momentálně mu patří čtrnáctá pozice se sedmnácti body. Hosté na tom nejsou o mnoho lépe, v dosavadních devatenácti střetnutích získali jen o čtyři body více a nacházejí se na třináctém místě.

Willem vstoupil do nedělního duelu velmi odvážně a k první větší možnosti se propracoval po čtyřech minutách. Po přihrávce Hayeho na levou stranu a okamžité nahrávce před branku tečoval balón nabíhající Rienstra, avšak připravený brankář Padt dokázal zkrotit míč ve svých rukavicích. Groningen z ničeho nic udeřil po necelé čtvrthodině hry, počtvrté v tomto soutěžním ročníku skóroval Japonec Ritsu Doan.

V dalším průběhu diváci sledovali naprosto vyrovnanou hru, Tilburg mohl srovnat ve 39. minutě. Přízemní centr z pravého křídla propadl ke vzdálenější tyči až na kopačku Tsimikase, jeho střelu z první odvrátil hlavou te Wierik z brankové čáry a zabánil tak jistému gólu. Po změně stran se obrázek hry lehce změnil, hosté se s přibývajícím časem stále častěji soustředili na defenzívu. Tilburgu se dlouhou dobu nedařilo na ni najít recept.

Ve druhém dějství tempo hry výrazně opadlo, domácí srovnali v podstatě z jediné větší příležitosti v 71. minutě. Po přihrávce Chirivelly na levou stranu převzal balón Ismail Azzaoui, dravým průnikem se zbavil dvou protihráčů a nakonec z patnácti metrů zamířil přesně k pravé tyči.

Padt tentokráte zůstal stát jako přibytý na brankové čáře. Ve zbývajících minutách se nic zajímavého již nepřihodilo. Na Willem příště čeká velmi silný Alkmaar a za favorita v žádném případě považován nebude, Groningen změří síly s Heracles a určitě se pokusí získat první tříbodový zisk v roce 2018.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Feyenoord Rotterdam 2:0

21.01.2018 14:30

Góly: 50. Donny van de Beek, 53. Klaas-Jan Huntelaar

Celkové 191. derby De Klassieker dopadlo daleko lépe pro Ajax, který uzmul díky dvěma rychlým brankám Donnyho van de Beeka a Klaase-Jana Huntelaara zkraje druhé půle zasloužené tři body. Feyenoord nepředvedl vůbec dobrý výkon. A poté, co byl v 58. minutě vyloučený Nicolai Jörgensen, byl s jeho nadějemi na slušný výsledek definitivní konec.

Domácí stále trápí poměrně velké marodka, přes zimní přestávku si navíc museli zvykat na nové pořádky trenéra Erika ten Haga. Přitom hned v prvním jarním kole je čekal klíčový duel, v němž potřebovali nutně získat tři body, aby se jim PSV případně ještě více nevzdálil. S nepříjemnou situací a těžkým duelem se vypořádali přímo parádně.

Nutno podotknout, že hosté zůstali hodně za svým očekáváním. V podstatě jen čekali, co soupeř udělá, a tahle defenzivní taktika se ukázala jako šeredně nesprávná. A to měl navíc kouč Giovanni van Bronckhorst k dispozici kompletní kádr. Jenže až na pár sporadických šancí nepředvedl v Johan Cruijff Aréně vlastně vůbec nic.

Ne že by Ajax v ofenzívě vyloženě dominoval, hlavně v první půli byl herní projev směrem dopředu od obou týmů docela mdlý, ale přesto se aspoň do nějakých příležitostí natlačil. Už ve 2. minutě prověřil Ziyech připravenost Jonese, v 10. minutě se ho snažil překonat rovněž Huntelaar, avšak v obou případech zasáhly brankářovy rukavice.

Ve 14. minutě amsterdamský celek zahrozil znovu, od brankové čáry stačil ještě Tagliafico, čerstvá posila z Argentiny, poslat centr na bližší tyčku, kde si ale nakonec Huntelaar v koncovce neporadil. Po půlhodině hry domácí měli k dispozici dva přímé volné kopy, jenže Ziyech trefil pouze připravenou zeď a Schöne zamířil mimo.

Asi největší možnost na skórování měl Feyenoord těsně před obrátkou. Boëtius svým dlouhým pasem našel ve vápně Berghuise, jenž střílel do protipohybu gólmana Onany, ten se však vytasil s perfektním zákrokem. Ještě v nastavení první půle mohl změnit bezbrankové skóre Kluivert, nicméně hostující stoper van Beek zasáhl před brankovou čárou.

O všem podstatném se rozhodlo v 50. a 53. minutě. Nejprve Tagliafico unikl podél levé strany, předával míč dozadu pod sebe, vracející se Berghuis přihrávku nedokázal zachytit, a van de Beek pak z vyložené pozice neminul. Následně se prosadil Huntelaar, jenž hlavou zužitkoval jemný oblouček z pravé strany od Veltmana.

Feyenoord se na žádnou adekvátní odpověď nezmohl. Obzvláště pak vlastně ani nemohl poté, co přehecovaný Jörgensen ve středu pole ostře zaskluzoval do Veltmana a po druhé žluté kartě a následné červené se pakoval předčasně ze hřiště. Proti oslabenému protivníkovi pak Ajax v podstatě jen udržoval pohodlný náskok až do konce.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - SBV Excelsior 2:3

21.01.2018 12:30

Góly: 3. Milan Massop (vl.), 42. Loris Brogno (pen.) - 5. Ali Messaoud, 45. Ali Messaoud, 86. Anouar Hadouir

Rotterdamské derby mezi Spartou a Excelsiorem přineslo několik zajímavých momentů, nakonec se z tříbodového zisku radoval mírně favorizovaný Excelsior. Ten udolal svého nedělního protivníka po výsledku 3:2, přitom hned dvakrát prohrával a vítěznou trefu vsítil až v 86. minutě. Sparta je tak stále beznadějně poslední s jedenácti body, SBV se posunul na desáté místo Eredivisie se čtyřiadvaceti body.

Přitom domácí celek měl opravdu výborný vstup do zápasu, skóre se měnilo již po necelých třech minutách. Po rohovém kopu z levé strany od Sanusiho propadl míč do středu brankového území a tam si ho nešťastně do vlastní sítě srazil Milan Massop. Nicméně neuběhly ani další dvě minuty a hostům se povedlo vyrovnat. Svůj první gól v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže zaznamenal šestadvacetiletý záložník Ali Messaoud.

K přímému volnému kopu z dobrých třiceti metrů se postavil Mike van Duinen a jeho výtečnou střelu dokázal brankář Kortsmit odvrátit na tyč. Balón se poté odrazil k dobíhajícímu Messaoudovi, který z hranice brankového území neměl problém rozvlnit síť. Hosté mohli otočit vývoj po necelé dvacetiminutovce, standardní situace Faika z nějakých pětadvaceti metrů skončila o pár decimetrů mimo prostor tří tyčí.

Sparta podruhé a naposledy vedla ve 42. minutě, kdy Massop po rohovém kopu z pravé strany zcela zbytečně povalil na zem jednoho z protihráčů a oprávněně byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil Loris Brogno a trefil se naprosto přesně doprostřed branky kolem gólmana Zwarthoeda. Ani po této obdržené brance nesložil SBV zbraně a ještě do poločasu opět srovnal, podruhé v tomto duelu zamířil do černého Messaoud.

Ten nejprve vyhrál hlavičkový souboj a po následném přiťuknutí od Elberse obstřelil z deseti metrů plachtícího Kortsmita, míč zapadl k pravé konstrukci. Druhý poločas začal opatrněji, poté v 64. minutě zahodil obrovskou možnost Bruins a pálil mimo. Na druhé straně o čtvrthodiny později odzbrojil de Wijs na poslední chvíli Fridaye. V 83. minutě spálil tisíciprocentní šanci Duarte a ze dvou metrů minul poloprázdnou branku, Excelsior potrestal tuto chybu o tři minuty později. Jeho hrdinou se stal střídající Anouar Hadouir, marocký rodák se parádně trefil k bližší tyčí z přímého volného kopu z nějakých dvaadvaceti metrů.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - SC Heerenveen 1:1

20.01.2018 20:45

Góly: 13. Daniel Høegh (vl.) - 37. Pelle van Amersfoort

Zápas mezi Arnhemem a Heerenveenem měl být podle předpokladů hodně vyrovnaný a nakonec v něm vítěz znám nebyl, oba soupeři se rozešli smírně po výsledku 1:1. Domácí se dostali do vedení po necelé čtvrthodině hry, soupeř dokázal odpovědět zhruba deset minut před přestávkou a ve druhém dějství se diváci žádných gólů nedočkali. SBV je v tabulce na sedmém místě s osmadvaceti body, SC jich má o čtyři méně a je devátý.

Vitesse zužitkovalo první nebezpečnější možnost sobotního klání ve 13. minutě, pomohl jim k tomu vlastní zásah Daniela Høegha. Na pravém křídle se probojoval k míči Mount, jenž se v předbrankovém prostoru snažil najít nabíhajícího Matavže. Vzápětí Høegh ve snaze odkopnout míč do bezpečí nešťastně pokořil bezmocného brankáře Hansena. Domácí byli mírně aktivnějším celkem také v dalších minutách.

Do další příležitosti se dostali ve 34. minutě, tvrdou ránu ze střední vzdálenosti dokázal vyrazit pohotový Hansen. Heerenveenu se z ničeho nic podařilo srovnat o tři minuty později. Po obrovské hrubce domácí defenzívy ve středu hřiště obdržel krásnou kolmici za obranu Veerman a postupoval sám směrem ke gólmanu Pasveerovi. Ten po včasném vyběhnutí předvedl výtečný zákrok v levém rohu pokutového území.

Jenomže míč vyrazil jen na kopačku Pelleho van Amersfoorta, jenž se z pětadvaceti metrů postaral o nádhernou branku, balón se s pomocí břevna odrazil za brankovou čáru. Ve druhém poločase měly oba celky problémy s rozehrávkou a nadějných akcí výrazně ubylo. V 55. minutě mohl Arnhemu vrátit vedení Matavž, kdy po nahrávce od Rašici vypálil z první a horní tyčku přestřelil jen o několik decimetrů.

Ve zbývajícím průběhu neměl ani jeden z gólmanů výraznější práci, obě defenzívy fungovaly na jedničku. Heerenveen bude mít šanci poprvé naplno bodovat v novém roce v příštím utkání, neboť na vlastní půdě přivítá poslední Spartu Rotterdam. Na Vitesse čeká mnohem obtížnější protivník, Zwolle je před vlastním publikem nesmírně silné a současné čtvrté místo ho navíc staví do role mírného favorita.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - NAC Breda 1:0

20.01.2018 19:45

Góly: 2. Youness Mokhtar

Zwolle vkročilo tou správnou nohou také do jarní části tohoto ročníku Eredivisie a opět potvrdilo, že by se chtělo prát o nejvyšší příčky. Proti zachraňující se Bredě sice nepředvedlo úplně nejlepší výkon, nicméně jediná branka ze samého úvodu zápasu nakonec stačila na těsnou výhru v poměru 1:0. PEC se v tabulce nachází na čtvrtém místě se šestatřiceti body a na pátý Feyenoord má náskok čtyř bodů. Hosté jsou šestnáctí se šestnácti body.

Domácí výběr měl naprosto snový vstup do sobotního střetnutí a po necelých dvou minutách se dostal do vedení. Po přihrávce od Saymaka se odhodlal ke střele z více jak třiceti metrů Youness Mokhtar a jeho parádní pokus zapadl přesně k levé tyči, brankář Birighitti se po balónu natahoval marně. V následujících minutách PEC bez problémů kontroloval hru, NAC byl v ofenzívě naprosto bezmocný. Zwolle mohlo vsítit druhou branku ve 40. minutě.

Středem hřiště postupoval Ondaan a poté to zkusil z dvaadvaceti metrů, jeho technický pokus letěl jen těsně vedle pravé konstrukce. Do druhého poločasu vstoupila Breda přeci jen odvážněji. Po sedmi odehraných minutách mohla vyrovnat po obrovské hrubce Birighittiho, jenže se dopustila útočného faulu a slibná možnost tak vyzněla do ztracena. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem zahrozil na pravé straně Angelino.

Ten obdržel kolmici do pokutového území od El Allouchiho, následnou střelu z mírného úhlu vyboxoval gólman Boer na rohový kop. PEC byl v následujících minutách pod mírným tlakem, hosté promarnili největší možnost na vyrovnání v 88. minutě. Krásný pas za obranu obdržel na levé křídlo Angelino a jeho zpětná přihrávka téměř od brankové čáry prošla až na kopačku nabíhajícího Marího, jenž vypálil z voleje z patnácti metrů.

Jeho přízemní dělovka směřovala doprostřed branky, padající obránce Sandler vykopl balón před Boerem ke svému spoluhráči. Zwolle pak hrálo chytře a Bredě už nic nedovolilo, v příštím kole přivítá silný Arnhem. Hosty čeká nováčkovský souboj s Venlem a rozhodně budou chtít tento neúspěch odčinit.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - VVV Venlo 1:1

20.01.2018 19:45

Góly: 23. Bjørn Johnsen - 86. Jonathan Opoku

Den Haag byl v souboji s Venlem považován za mírného favorita, nicméně tuto úlohu nakonec nepotvrdil i přesto, že dlouhou dobu vedl. Se svým sobotním protivníkem se rozešel smírně v poměru 1:1 a v tabulce se nachází na osmém místě se sedmadvaceti body. Hosté naopak dokázali na ligové scéně bodovat potřetí v řadě, v Eredivisii jim patří jedenáctá příčka se třiadvaceti body. Vyrovnávací trefu vsítili až v 86. minutě.

Venlo přitom vstoupilo do utkání aktivně a do vedení se mohlo dostat již po necelých šesti minutách. Thy se z ničeho nic ocitl před brankářem Zwinkelsem, poté si však posunul balón na dlouhou nohu a domácí strážce neměl s jeho následnou střelou žádné problémy. ADO svou první možnost z 23. minuty proměnil ve vedoucí gól. Poosmé v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže se prosadil šestadvacetiletý norský útočník Bjørn Johnsen.

Po rohovém kopu Immerse se míč odrazil na hranici pokutového území, odkud vypálil Bakker. Vzápětí před gólmanem Unnerstallem elegantně tečoval patičkou právě Johnsen a zamířil přesně k levé konstrukci. V dalších minutách se domácí prezentovali pozornou defenzívou a soupeře téměř k ničemu nepouštěli, ani jim se však nepodařilo hrozit z rychlých protiútoků. Dalšího vzrušení se diváci dočkali až zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

VVV postupně zvyšoval obrátky a v 72. minutě po centru van Crooije nebezpečně hlavičkoval Thy, jenž orazítkoval pravou tyč. O jedenáct minut později propadl pas z pravého křídla k volnému van Crooijovi, který z hranice brankového území trestuhodně nedokázal překonat Zwinkelse. Hrdinou hostujícího výběru se stal čtyři minuty před koncem normální hrací doby ghanský rodák Jonathan Opoku, na hřiště se přitom dostal až v 67. minutě.

Svou premiérovou ligovou trefu za Venlo vsítil po dlouhém nákopu z vlastní šestnáctky a následném prodloužení hlavou od Thyho, samostatný únik zakončil přízemním pokusem doprostřed branky kolem bezmocného Zwinkelse. Venlo dokonce mohlo převrhnout misky vah na svou stranu v 90. minutě, jenomže po výtečném přechodu Castelena přes dva protihráče nedokázal zcela volný Seuntjens vyzrát na famózního Zwinkelse.

Více informací k zápasu

Roda JC - FC Twente 1:1

20.01.2018 18:30

Góly: 88. Dani Schahin - 53. Haris Vučkić

Souboj o záchranu svého vítěze nakonec neměl, Roda Kerkrade se rozešla smírně v poměru 1:1 s konkurenčním Twente. Vzhledem k průběhu budou více spokojeni s bodem domácí, neboť od začátku druhého dějství prohrávali a vyrovnávací trefu vsítili až dvě minuty před koncem. Na druhou stranu v sobotním klání více drželi balón než soupeř a připsali si také větší počet střeleckých pokusů. JC je v tabulce na sedmnácté pozici s dvanácti body.

Hostům patří patnáctá příčka se šestnácti body a jsou jen o skóre před hranicí sestupu. Hned úvod utkání ovlivnila nepříliš fotbalová věc, neboť fanoušci naházeli na hrací plochu pyrotechniku a několik desítek sekund se tak nemohlo ve hře pokračovat. První vážnější příležitost se zrodila po pěti minutách, kdy tvrdě vypálil pozdější hrdina Dani Schahin a brankář Drommel dokázal zkrotit balón až nadvakrát.

Po necelé čtvrthodině hry se na pravém křídle ocitl Dijkhuizen a jeho nadějný pokus letěl jen těsně vedle levé tyče. Poté se hra přeci jen srovnala, Twente mohlo z ničeho nic udeřit ve 28. minutě. Po hezké přihrávce z levého křídla se do míče opřel Haris Vukčič a jeho střela letěla o několik decimetrů mimo prostor tří tyčí. Postupem času se FC stále více tlačil do ofenzívy a dvě minuty před poločasovou přestávkou nastřelil tyč.

Hosté přeci jen zužitkovali svou momentální převahu v 53. minutě, kdy je dostal do vedení Vukčič. Pětadvacetiletý slovinský záložník využil parádní kombinace a závěrečné přihrávky od Assaidiho, zblízka v tváří tvář proti gólmanu Jurjusovi nezaváhal. O čtyři minuty později mohl navýšit vedení Enschede Boere, jenž postupoval sám na branku a obstřelil Jurjuse, jenomže balón se pouze odrazil od pravé konstrukce zpět do pole.

Twente se s přibývajícími minutami stále více soustředilo na defenzivní práci. V 77. minutě byl blízko k vyrovnání Avdijaj, bližší tyč minul o malý kousek. O devět minut později zasahoval Drommel brilantně špičkou kopačky, ale za další dvě minuty již inkasoval. Schahin si naskočil na přesně načasovaný centr Rosheuvela z pravého křídla a rozvlnil síť. Ve třetí nastavené minutě Roda dokonce sahala po třech bodech, avšak míč v brance o centimetry neskončil.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - AZ Alkmaar 1:1

19.01.2018 20:00

Góly: 74. Cyriel Dessers - 55. Jonas Svensson

Druhý souboj nizozemské nejvyšší soutěže sliboval zajímavou podávanou a tak se nakonec stalo, zápas svého vítěze neměl. Oba dva kandidáti evropských pohárů se spolu rozešli smírně po výsledku 1:1. Hosté sice šli zhruba deset minut po přestávce do vedení, nicméně domácí se nevzdali a dvacet minut před závěrečným hvizdem srovnali. AZ je v tabulce třetí s devětatřiceti body, Utrecht má o deset bodů méně a je šestý.

V úvodním poločase byl lehce nebezpečnější FC, který si vytvořil i více gólových možností. Poprvé zahrozil v 8. minutě, kdy po zpětné přihrávce od Labyada vypálil z voleje z nějakých osmnácti metrů van de Streek. Jeho pokus lehce tečoval spoluhráč Kerk a míč letěl těsně vedle levé konstrukce. Zhruba po půl hodině hry skvěle rozehrál standardní situaci Ayoub a našel hlavu obránce Janssena, jenž v krkolomné pozici prostor tří tyčí netrefil.

Alkmaar se mohl z ničeho nic dostat do vedení v samém závěru prvního poločasu. Helmer poslal balón pod sebe a na hranici pokutového území si naběhl kapitán Weghorst. Ten byl v solidní gólové šanci, avšak na poslední chvíli ho skvělým skluzem odzbrojil Leeuwin. Domácí byli blízko vedoucímu gólu šest minut po změně stran. Ránu Ayouba vyrazil gólman Bizot před sebe a dorážejícímu Kerkovi chyběl k zakončení malý krůček.

Hosté prorazili v 55. minutě, do vedení je dostal Jonas Svensson. Čtyřiadvacetiletý norský obránce se po odvráceném rohovém kopu Koopmeinerse opřel do míče z dvaceti metrů a parádně se trefil k pravé konstrukci, brankář Jensen zůstal bezmocně stát před brankovou čarou. Od tohoto momentu AZ ožil a svůj náskok mohl zvýšit za dalších pět minut, po přímém volném kopu Tila hlavičkoval trestuhodně vedle nabíhající Wuytens.

V polovině druhého dějství se Alkmaar dostal do rychlého přečíslení, po pasu Jahanbakhshe z pravého křídla boxoval před dotírajícím Weghorstem připravený Jensen. Utrecht zužitkoval svůj tlak v 74. minutě, posedmé v tomto ročníku Eredivisie se prosadil belgický forvard Cyriel Dessers. Ten přišel na hřiště o necelých dvacet minut dříve a o remíze rozhodl po zpětné nahrávce Labyada, z patnácti metrů se chladnokrevně trefil k pravé tyči.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven19161251:2249
2.AFC Ajax19142356:1744
3.AZ Alkmaar19123435:2039
4.PEC Zwolle19106327:2136
5.Feyenoord Rotterdam1895437:1832
6.FC Utrecht1885528:2929
7.SBV Vitesse1977532:2328
8.ADO Den Haag1983826:2927
9.SC Heerenveen1966726:3124
10.SBV Excelsior1973924:2924
11.VVV Venlo1958623:2723
12.Heracles Almelo1964927:3922
13.FC Groningen1956831:3121
14.Willem II19451028:4117
15.FC Twente19441125:3416
16.NAC Breda19441120:3616
17.Roda JC19331318:4112
18.Sparta Rotterdam19251215:4111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
AjaxFans

Co to je za vola ten rozhodčí, Kluivert karta za nic a Toornstra jen napomenutí

Reagovat
AjaxFans

Tak Toornstra to stihl dohnat.Dulezita výhra v pronásledování.Nicolas asistence,trochu ztrácel míče,ale na první zápas to nebylo vůbec špatne.

Reagovat
afc ajax

Tiež si myslím že hral super ,už to bude len lepšie dnes všetci super výkon

Reagovat
Stiksxx

Jo!

Víra je něco nelze popsat slovy.

Reagovat
AjaxFans

Haluz

Reagovat
Stiksxx

Neviiim. 3 body doma.

Reagovat
AjaxFans

Máte Twente a Zwolle.Tezke zápasy.My neoblíbený Utrecht,ale s Ten Hagen bude větší motivace,tak jsem trochu klidnější.Dalsi Breda.Zapasau je ještě hodně.Trochu je komedie, že jsme vyhodili císaře a jeden zápas odtrénoval dočasný trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

no fotce je Kolbein

Reagovat
jáá

jojo jak ten vůbec hraje, naposled si ho pamatuji zraněnýho v Nantes

Reagovat
Stiksxx
Reagovat
jáá

Reagovat
afc ajax

Reagovat
AjaxFans

Pěkný fík

Reagovat
AjaxFans

Tady je taky jeden pěkný co má něco společného s PSV

https://m.youtube.com/watch?v=QFEJfdZlfuc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele