Eredivisie - preview 1. kola

11.08.2017, 08:26, aktualizováno 13.08.2017, 08:50
Previews
Feyenoord Rotterdam obhajuje mistrovský titul a svou pouť odstartuje těžkým duelem proti Twente. Zwolle hostí Rodu, Willem II vyzve Excelsior a první kolo zakončí souboj Groningenu s Heerenveenem...
PEC Zwolle - Roda JC  (neděle 12:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.66 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - FC Twente  (neděle 14:30)
Feyenoord Rotterdam loni uchvátil celou nizozemskou nejvyšší soutěž, když přerušil osmnáctileté čekání na mistrovský titul a nakonec v dramatické koncovce v posledním kole odrazil nápor dotírajícího Ajaxu. Taktéž po osmnácti letech dosáhl na triumf v superpoháru po úspěšném penaltovém rozstřelu s Vitesse a nyní ho čeká první ostrý ligový start. Soupeřem mu bude Twente, které i přes nedávné problémy s financemi působí sebevědomým dojmem.

Rotterdamský výběr si letos zahraje základní skupinu Ligy mistrů a čeká ho vskutku velmi nabitý program. V tomto ročníku bude postrádat největšího strůjce loňského úspěchu Dirka Kuijta, který se rozhodl ukončit svou profesionální kariéru na vrcholu. Jeho patnáct vstřelených branek a obrovská morální podpora určitě bude scházet. Kromě něho odešli například i defenzivní opory Rick Karsdorp s Terencem Kongolem.

Jejich místa by mohli zacelit nově příchozí Jerry St. Juste s Ridgecianem Hapsem, ofenzívu vyztužili Jean-Paul Boëtius či Steven Berghuis. "Jsme moc rádi, že jsme do sbírky přidali další trofej, je to rozhodně pozitivní impuls. Pokud ale chceme bojovat o titul a případně i uspět v Lize mistrů, tak se musíme herně výrazně zlepšit. Hned souboj s Twente nám může výrazněji napovědět, jak na tom momentálně jsme," uvedl kouč Giovanni van Bronckhorst.

Hosté z Twente v uplynulé sezóně obsadili sedmé místo a dodatečné kvalifikace o EL se nemohli zúčastnit kvůli zákazu. Již na začátku minulého ročníku přišli o ofenzivní oporu Hakima Ziyecha, jenž za zhruba 11 miliónů eur odešel do konkurenčního Ajaxu. Také letos přišli o největší útočnou zbraň, devatenáctigólový turecký šutér Enes Ünal se totiž vrátil z hostování do Manchesteru City a následně se připojil ke španělskému Villarrealu.

U kormidla Enschede nadále zůstává René Hake, jenž chce zopakovat loňské umístění v horní polovině tabulky. "Samozřejmě sedmé místo bylo úspěch, dokázali jsme držet krok téměř se všemi konkurenty a na podobnou metu bychom rádi dosáhli i nyní. Na stánku de Kuip rozhodně nemůžeme být považováni za favority, na druhou stranu máme na to, abychom překvapili," vyjádřil se s optimistickými vyhlídkami pětačtyřicetiletý Hake.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.30 - 12.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - SBV Excelsior  (neděle 14:30)
Tilburg i Excelsior měli v uplynulé sezóně velké starosti se záchranou, delší čas se pohybovali na samé hraně pádu do druhé ligy, ovšem nakonec se v závěru o své setrvání strachovat nemuseli. Willem měl povedený vstup do druhé poloviny uplynulého ročníku a to mu nakonec s přehledem stačilo, s šestatřiceti body obsadil třináctou pozici. Excelsior získal o bod více a byl dvanáctý, na rozdíl od svého protivníka zvládl závěrečnou část.

SBV totiž mezi 30. - 33. kolem vybojoval plný počet dvanácti bodů a z hodně nelichotivé pozice se dokázal přiblížit ke středu tabulky. Jeho kádr se příliš nezměnil, klub však opustil nejlepší střelec Nigel Hasselbaink, jenž zacílil do černého hned desetkrát. Tým nadále vede Mitchell van der Gaag, jeho úkolem opět bude záchrana. "Eredivisie je nesmírně vyrovnaná, znovu očekávám tuhý boj," předpovídá stratég SBV před startem soutěže.

Van der Gaag si přeje, aby jeho svěřenci vyrovnali výkonnost a začali sbírat body hned od začátku. "Samozřejmě podzim nemusí být klíčový, již několikrát nejvýrazněji zamíchalo kartami jaro. Ovšem při povedené první polovině klesá nervozita, hráči mohou hrát uvolněněji. Nemůžeme si klást nějaké přehnané ambice, chceme se vyhnout baráži," dodal pětačtyřicetiletý trenér s jasnými ambicemi.

Hosté naopak udrželi svého nejlepšího střelce sezóny 2016/2017, španělský útočník Fran Sol nasázel stejně jako Hasselbaink deset branek. "Pokud se chceme vyhnout sestupovým starostem, tak výkony musíme zakládat na koncentrované defenzívě a dobré produktivitě. Žádný soupeř nebude slabý, hned první zápas v Rotterdamu může sehrát určitou roli. Chceme vyhrát, dobrý vstup určitě potřebujeme," vyjádřil se kouč Tilburgu Erwin van de Looi.

Oba celky dlouhodobě využívají hráče na hostování a jinak tomu není ani před začátkem tohoto ročníku. Excelsior by v současné chvíli mohl přijít o důležitého čtyřiadvacetiletého záložníka Hichama Faika, o jehož služby má zájem turecký Bursaspor. V posledních vzájemných zápasech byl úspěšnější Tilburg, jenž nejprve po domácí remíze 1:1 vyhrál na půdě soupeře 2:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.40 - 3.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Groningen - SC Heerenveen  (neděle 16:45)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.70 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VVV Venlo - Sparta Rotterdam  (sobota 18:30)
Fotbalistům Venla se po několika neúspěšných pokusech konečně podařilo vrátit do nejvyšší nizozemské soutěže, kterou si naposledy zahráli v sezóně 2012/2013. Jejich návrat po pěti letech doprovázely hned tři neúspěšné baráže, loni VVV s přehledem ovládlo druhou nejvyšší ligu a se ziskem osmdesáti bodů postoupilo přímo. Obnovenou premiéru začne proti předloňskému nováčkovi ze Sparty Rotterdam a rozhodně chce uspět.

Domácí výběr strávil v Eerste Divisie hned čtyři roky a vždy měl k postupu blízko, nicméně ošemetnou baráží ani jednou neprošel. V uplynulém ročníku si hlídal první příčku a nakonec ji udržel až do samého závěru. Klub trénuje od roku 2014 Maurice Steijn a ten sám uznává, že čekání bylo dlouhé. "Moc jsme si přáli návrat do nejvyšší soutěže a ten se konečně povedl, i když to stálo mnoho času i úsilí. Nyní věřím, že se zachráníme," řekl Steijn optimisticky.

Pro nováčka musí být hlavním cílem záchrana, Steijn na druhou stranu vyhlíží i vyšší umístění. "Myslím si, že budeme konkurenceschopní, na druhou stranu nám úvodní utkání může ukázat opak. Všichni se moc těšíme na skvělou atmosféru a věhlasné soupeře, hned první domácí duel bude hodně bouřlivý," dodal teprve třiačtyřicetiletý kouč, jenž v minulosti seděl na lavičce prvoligového Den Haagu.

Sparta měla v loňské nováčkovské sezóně velké starosti, až do posledního kola se prala o přímou záchranu a přeci jen se jí to povedlo. Se ziskem čtyřiatřiceti bodů obsadila patnácté místo a pouze o skóre odsunula na šestnáctou příčku Nijmegen, který naopak opustil elitní skupinu. "Samozřejmě při nás stálo i štěstí, teď je našim cílem umístění ve středu tabulky. Podobné nervy si již nepřejeme," uvedl rezolutně kouč rotterdamského klubu Alex Pastoor.

Padesátiletému trenérovi, jenž v roce 2014 na krátkou chvíli vedl i pražskou Slavii, bude scházet několik ofenzivních opor. Už na konci ročníku 2016/2017 přišel o svého nejlepšího střelce Zakariu El Azzouziho, do dánského Midtjyllandu přestoupil Martin Pušič. "Venlo bude mít obrovské odhodlání se vytáhnout, pamatuji si na náš první zápas v Eredivisii. Musíme hrát trpělivě a nepodlehnout tlaku, útočné kvality máme," doplnil závěrem Pastoor.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.37 - 3.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - AZ Alkmaar  (sobota 18:30)
PSV Eindhoven nedokázal v uplynulém ročníku obhájit dva mistrovské tituly v řadě a skončil až třetí, příliš úspěšně nevstoupil ani do tohoto ročníku. Stálice evropských pohárů senzačně vypadala už ve 3. předkole Evropské ligy a nyní si bude chtít spravit chuť proti velkému rivalovi z Alkmaaru. Další z adeptů na nejvyšší příčky vůbec do evropských pohárů nepronikl, zpackal totiž závěr sezóny a neuspěl ani v dodatečné baráži.

Ročník 2016/2017 oběma sobotním rivalům příliš radosti nepřinesl. Svěřenci Phillipa Cocuyho nedokázali dohnat mírnou ztrátu z podzimní části a třetí místo pro ně znamenalo neúspěch. Letos naprosto vyhořeli v kvalifikaci EL, když dvakrát v poměru 0:1 podlehli chorvatskému Osijeku a po dlouhé době nebudou působit v základní skupině. AZ v minulé sezóně skončil až šestý a o EL bojoval v dodatečné čtyřčlenné kvalifikaci.

Nejprve si sice hladce poradil s Groningenem a v závěrečném druhém kole doma zdolal Utrecht 3:0, jenomže odvetu nezvládl a po naprosto shodné prohře propadl v penaltovém rozstřelu. K tomu zažil nepovedené finále národního poháru s Vitesse. Co se týče přestupových škatulat, tak těch v obou táborech bylo opět hodně. PSV například opustili Mexičané Héctor Moreno s Andrésem Guardadem, do Frankfurtu zamířil obránce Jetro Willems a do anglického Brightonu záložník Davy Pröpper.

Naopak vedení si již potřetí za sebou vypůjčilo z anglické Chelsea Marca van Ginkela, sobotní duel bude mít speciální náboj pro jiného novice Luckassena. Ten loni patřil mezi hlavní opory Alkmaaru, v devětačtyřiceti odehraných utkáních nastřílel šest branek. "Samozřejmě to bude specifické, ale teď jsem hráčem PSV a chci získat tři body. Na hezké chvíle jsem nezapomněl, Alkmaaru jsem za fantasticky strávené roky vděčný," uvedl Luckassen.

AZ před sezónou kromě Luckassea opustil jiný defenzivní štít Haps, jenž za zhruba šest miliónu eur přestoupil do konkurenčního Feyenoordu. V kádru však zůstali důležití útočníci Wouter Weghorst, Alireza Jahanbakhsh a Nigerijec Fred Friday, dále i záložníci dos Santos s Bel Hassanim. Tým nadále vede John van den Brom, jenž má jasný cíl. "Chceme se poprat o Ligu mistrů i třeba o titul, minimálním úkolem je účast v Evropské lize."

Van den Brom hned v prvním zápase očekává strhující průběh, který může jeho svěřence výrazně prověřit. "Je to ostrý start, PSV má stále nesmírnou kvalitu a v domácím prostředí se horko těžko poráží. Myslím si, že jsme dobře připraveni a tři body tak nejsou nereálné. Dobrý start nám může pomoci v dalším průběhu," doplnil s optimistickými vyhlídkami. V sobotu by měl mít k dispozici kompletní výběr, zatímco Cocu bude postrádat kanonýra posledních let - Luuka de Jonga (poraněný lýtkový sval).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.90 - 6.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Heracles Almelo - AFC Ajax  (sobota 20:45)
Ajax je stále nejúspěšnějším klubem nizozemské historie v počtu získaných mistrovských titulů, momentálně jich má na kontě třiatřicet. Nicméně ten poslední se datuje do roku 2014 a od té doby AFC zisk nejcennější trofeje těsně uniká. Loni se pral s konkurenčním Feyenoordem až do posledního kola, předtím mu triumf dvakrát vyfoukl PSV. V tomto ročníku opět bude patřit k největším favoritům, na úvod se utká s Heracles.

Amsterdamský výběr si letos nezahraje Ligu mistrů, ve 3. předkole nemistrovské části totiž dvakrát remizoval s francouzským Nice a kvůli menšímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře vypadl. Čeká ho tak pouze boj o základní skupinu Evropské ligy. V této soutěži se Ajax loni dostal až do finále a o zisk trofeje ho připravil slavný Manchester United. Loňská sezóna tak rozhodně neúspěšná nebyla, jenže dvě těsná druhá místa přeci jen zanechala hořkou pachuť. Do nového ročníku povede Ajax jiný kouč.

Po odchodu legendárního Franka de Boera v předloňském ročníku vedl tým celkem úspěšně Peter Bosz. Jeho místo nyní převzal osmačtyřicetiletý Marcel Keizer, jenž ještě loni působil u druhého týmu. "Klademe si ty nejvyšší ambice, všichni toužíme nejvíce po titulu. Kvalitu na to máme, jenže potřebujeme větší vyrovnanost výkonů a také koncentraci na papírově slabší protivníky," řekl na předzápasové tiskové konferenci Keizer.

Ten pro tento rok nemůže počítat s obránci Riedewaldem či Tetem, klub opustil také kapitán, velký srdcař a muž rozhodujících momentů Davy Klaassen. Čtyřiadvacetiletý záložník vyměnil Eredivisie za anglickou Premier League, za 27 miliónů eur ho totiž koupil Everton. "Samozřejmě nám bude citelně scházet, jeho úloha byla nesmírně důležitá. Nahradit ho bude těžké, na druhou stranu máme dostatečně široký i silný kádr," vyvrací Keizer pochybnosti o výrazném oslabení.

Almelo obsadilo v uplynulém ročníku desáté místo a ve středu tabulky by se jistě rádo pohybovalo také nyní. Na sobotního soka se mu dlouhodobě nedaří, nedokázalo ho totiž porazit více jak dvanáct let. "Není to náš oblíbený soupeř, nemáme na něj štěstí. Jenže teď jde o první zápas nového ročníku, máme obrovskou motivaci uspět. Pevně věřím, že fanoušci budou našim dvanáctým hráčem a dovedou nás k úspěchu," uvedl trenér Heracles John Stegeman, který sedí na lavičce tohoto celku už od roku 2014.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.90 - 5.55 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SBV Vitesse - NAC Breda  (sobota 20:45)
Vitesse Arnhem loni prožilo velmi úspěšnou sezónu, když na ligové scéně obsadilo solidní páté místo a především se poprvé v historii radovalo ze zisku významné trofeje. Ve finále národního poháru zdolalo konkurenční Alkmaar 2:0 a díky tomu si zajistilo přímou účast v základní skupině Evropské ligy. Nyní se v prvním zápase nizozemské nejvyšší soutěže utká s nováčkem z Bredy a bude plnit úlohu mírného favorita.

Domácí celek se již letos představil v superpoháru a byl blízko k zisku dalšího nesmírně cenného úspěchu, jenomže s rotterdamským Feyenoordem nakonec padl po penaltovém rozstřelu. "Samozřejmě nás porážka mrzí, při pokutových kopech byl psychicky přeci jen silnější soupeř. Ovšem tento duel nám naznačil, že bychom mohli navázat na loňský ročník. Na úvod hrajeme před vlastními fanoušky a chceme tři body," uvedl trenér Vitesse Henk Fräser.

Ten se pro tuto sezónu bude muset obejít bez své největší ofenzivní opory, do švýcarské Basileje totiž odešel Ricky van Wolfswinkel. "Musíme si na hru bez něj zvyknout a pevně doufám, že i tak budeme v produktivitě silní stejně jako loni. NAC má své kvality, bude hodně nabuzený, a pokud ho chceme porazit, tak musíme odvést maximum," dodal na předzápasové tiskové konferenci jednapadesátiletý Fräser.

Breda opustila nizozemskou ligu před dvěma lety, kdy v závěrečném kole baráže podlehla Rodě v prodloužení. V následujícím ročníku měla dobře našlápnuto k návratu, jenže nakonec trochu smolně nestačila na Tilburg. V sezóně 2016/2017 se jí to konečně povedlo. V play-off si vyšlápla na prvoligový Nijmegen a po celkovém poměru 5:1 se bez větších potíží vrátila mezi nizozemskou smetánku.

Kouč Stijn Vreven očekává hodně ostrou zkoušku hned na začátek. "Vitesse dlouhodobě patří mezi špičku, je silné v útočné fázi a prezentuje se rychlým kombinačním fotbalem. Všichni v týmu se na tento zápas nesmírně těšíme, mohl by napovědět o našich ambicích. Jasným cílem samozřejmě musí být záchrana, nicméně rádi bychom se pohybovali alespoň ve středu tabulky," vyjádřil se Vreven s obrovským očekáváním.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.55 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - FC Utrecht  (pátek 19:00)
Nizozemská nejvyšší soutěž znovu otevírá své brány a dvaašedesátý ročník určitě bude nesmírně napínavý. Jako obvykle se začíná páteční předehrávkou, ve které se utkají rivalové z Utrechtu a Den Haagu. Mírnými favority by měli být hosté z Utrechtu, kteří se letos účastní i kvalifikace Evropské ligy. Na druhou stranu domácí v závěru uplynulého ročníku jasně naznačili, že by se mohli prát i o horní polovinu tabulky.

ADO se v minulé sezóně dlouhou dobu strachovalo o záchranu, nějaký čas se dokonce nacházelo na poslední přímé sestupové pozici. Nicméně po odvolání černohorského trenéra Željka Petroviče začátkem února přišlo zlepšení, klub převzal Alfons Groenendijk a ten vytáhl tým až na konečnou jedenáctou příčku. "Chceme pokračovat v nastoleném tempu a doufám, že záchranářské starosti tentokráte nebudeme muset řešit," uvedl Groenendijk odhodlaně.

Z týmu odešel nejlepší střelec uplynulých dvou sezón Mike Havenaar, který se vrátil do domoviny a bude působit ve Visselu Kobé. Do německého Kaiserslauternu přestoupil další kanonýr Gervane Kastaneer, ale Groenendijk se ani tak špatné produktivity nebojí. "Naše výkony stojí na týmové spolupráci, navíc jsme ofenzívu doplnili," reaguje vzápětí na příchody forvardů Elson Hooie či Dána Bjørna Johnsena.

FC vstoupil do nové sezóny zápasy v předkolech Evropské ligy. Nejprve v tom druhém zdolal maltskou Vallettu po výsledcích 0:0 a 3:1, následně přešel i přes polský Lech Poznaň po dvou remízách 0:0 a 2:2. V závěrečném play-off ho čeká nesmírně favorizovaný soupeř, totiž věhlasný ruský Zenit Petrohrad. "Našim cílem zůstává postup do základní skupiny, v tuto chvíli se však soustředíme pouze na duel s Den Haagem," řekl na předzápasové tiskové konferenci kouč Erik ten Hag.

Tomu se už nepodařilo udržet francouzskou vycházející hvězdu Sébastiena Hallera, jenž odešel za bezmála 6 miliónu eur do německého Frankfurtu. Nicméně Utrecht před sezónou taktéž výrazně posiloval a opět má pohárové ambice. "Chtěli bychom potrápit všechny ligové favority, na druhou stranu musíme ke každému utkání přistupovat zodpovědně. Klíčem k úspěchu je vyrovnanost výkonů," vyjádřil se závěrem ten Hag.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.33 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.VVV Venlo00000:00
 AZ Alkmaar00000:00
 ADO Den Haag00000:00
 SBV Excelsior00000:00
 Willem II00000:00
 Heracles Almelo00000:00
 Sparta Rotterdam00000:00
 SBV Vitesse00000:00
 FC Utrecht00000:00
 PEC Zwolle00000:00
 Roda JC00000:00
 Feyenoord Rotterdam00000:00
 SC Heerenveen00000:00
 FC Twente00000:00
 NAC Breda00000:00
 AFC Ajax00000:00
 PSV Eindhoven00000:00
 FC Groningen00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Stiksxx

Letos to vidím tak, že budeme rádi za 3. flek. Teď s AZ to bude 0

Reagovat
smazaný uživatel

a ja myslel, ze ste vypustili EL, aby ste se mohli soustredit na ligu

Reagovat
Stiksxx

Tohle snad ani nejde říct (napsat). Klub jako my si tohle nemůže dovolit. Tři soutěže najednou musíme zvládat.

Reagovat
smazaný uživatel

ja taky tvrdim, ze vy s ajaxem musite zvladat i evropu, ale co si mam vo tom teda myslet po vysledcich 2x 0:1 a kdyz se mrknu na sestavu a vidim, ze Cocu zkousi novoty jakoby to byl este predsezonni pratelak

Reagovat
jáá

taky jsem na to koukal a trochu mi to mozek nebere, jak bylo možný to 2x takhle zahrát, my si pro změnu zase podělali LM, tak jsem zvědaj...snad to aspoň nějak do tý EL dokopem...

Reagovat
Stiksxx

Doma jsme je podcenili a u nich to proste nezvladli. Pohlidali si nas betonem a protiutoky. Nebo spis standardnimi situacemi. Dyť nam dali goly z penalty a z primaku. Navíc z pratelaku bylo vidět ze nejsme schopni davat goly. A sestavy se tocili protože Cocu porad hledal tu ideální. Hraci zpohodlneli a začali si myslet ze to půjde samo. Ze jim bude stačit hrát s takový souperi na oul plynu. Hovno. Nasrat. S každým hrát na doraz. Jinak se titul nezíská! Doufam ze si to už uvědomili.

Reagovat
wishmaster

snáď sa AZ podarí nadviazať na výsledky v príprave (i keď zápasy som nevidel) škoda odchodov Luckasssena a Hapsa. Vejinovič by však mohol byť slušná náhrada. Trochu horšie to ale vyzerá na kraji obrany.

za (aspoň doteraz) udržanie Bel Hassamiho, Alizeru a dos Santosa. Uvidíme či to Weghorst gólovo potiahne túto sezónu. Po dlhom čase je AZ bez Európy takže tohto roku v plnom sústredení na ligu by mohol potrápiť holandsku top 3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wishmaster

za nick zaujímalo by ma, ako si sa k fandeniu AZ dostal? a ako to vidíš túto sezónu? Priznám sa , že vidím tak max. menšiu polovicu zápasov AZ počas sezóny, takže by ma zaujímal aj názor skalného fanúšika

Reagovat
Snatus

Co Černý? Vybojoval si místo v Áčku, nebo odchází?

Reagovat
pepinho2

Teď je v nominaci, nedávno v přípravě 2 góly.

Reagovat
Snatus

děkuji za info

Reagovat
Stiksxx

Lozano - Locadia - Bergwijn

-------------Pereiro--------------

----Hendrix---van Ginkel-----

Brenet-Isimat-Schwaab-Arias

---------------Zoet---------------

Nebýt Schwaaba na stoperu tak je to nejsilnější naše mozna sestava. Pereiro na podhrot je vynikající myšlenka. Věřím ze bude mnohem platnejsi než na křídle. Takhle se mi to celkem i líbí.

Reagovat
didosh

Chtěl jsem se zeptat,jak je to po fanouskovske stránce v Rotterdamu?Je mi jasné že asi převážně se fandí Feyenordu ale co ta Sparta?

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta ma vyborny fanousky na ten pocet kolik jich chodi, samozrejme Feye bere vetsinu, ale atmosfera tam je vetsinou komorni ... a to mas v Rotterdamu este Excelsior

Reagovat
jáá

Reagovat
didosh

Aha...děkuju za info....Ten Excelsior to je Muscron?A tam je to jak s fanoušky?

Reagovat
smazaný uživatel

ne excelsior mouscron je v belgii, tohle je sbv excelsior, malej mancaft z Rotterdamu, v zajmu az treti v poradi, na ne chodi nejaky tri tisicovky divaku a kazi cele lize prumer, kterej by jinak byl vysokej, ale bijou se kazdej rok srdnate o zachranu a s jejich malym rozpoctem zaslouzi uznani

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele