Eredivisie - souhrn 1. kola

11.08.2017, 20:58, aktualizováno 13.08.2017, 18:40
Komentáře a souhrny
Ajax hned na startu registruje plnohodnotnou ztrátu, zaskočil ho Heracles. PSV na úvod svého tažení za titulem přestřílelo Alkmaar, Feyenoord v domácím prostředí udolal Twente. Venlo rozdrtilo rotterdamskou Spartu, Vitesse zase Bredu...

FC Groningen - SC Heerenveen 3:3

13.08.2017 16:45

Góly: 53. Lars Veldwijk, 82. Mimoun Mahi (pen.), 88. Mimoun Mahi (pen.) - 6. Morten Thorsby, 40. Reza Ghoochannejhad, 86. Morten Thorsby

Bitvu o sever Nizozemska v posledních třech případech nikdy neovládlo domácí mužstvo. A nestalo se tak ani tentokrát, stejně jako v lednu tohoto roku totiž dopadlo utkání nerozhodně. Daleko lépe měl tenhle souboj rozehraný Heerenveen, který hned třikrát vedl, jenže Groningen zbraně nesložil, a nakonec se mu zdařilo srovnat stav.

Kádry obou celků prošly před sezónou docela nezanedbatelnými změnami, i přesto ukázaly svou sílu v ofenzívě, zároveň však nemohou chválit své obranné řady. Fanoušci obou táborů, kteří k sobě nemají daleko, museli alespoň kvitovat tři vstřelené branky na obou stranách. Ve finále je vlastně konečná remíza zaslouženým výsledkem.

První poločas každopádně daleko lépe vyšel hostům. Ti se ujali brzkého vedení už v 6. minutě. Poté, co se míč z levé strany dostal na kopačku Dumfriese, poslal reprezentant Aruby jemný centr na hlavu Thorsbyho, jenž na hranici ofsajdu překonal gólmana Padta. Groningen mohl reagovat Mahim, jenže ten z otočky nasměroval míč jen do brankáře Hahna.

Pět minut před koncem prvního dějství se svěřenci trenéra Jurgena Streppela ujali dvougólového vedení. Zase celá situace hraničila ofsajdem, dle rozhodčích však Ghoochannejhad skóroval po prudké přízemní přihrávce od Dumfriese z blízkosti a ve skluzu dle platných regulí pravidel fotbalu a navýšil náskok.

Pro domácí asi bylo hodně důležité, že v 53. minutě vsítili kontaktní trefu. Drost posunul míč do pokutového území na Veldwijka, ten chvíli se zakončením otálel a kličkoval, avšak pak umístil balón přesně k bližší tyčce. V 76. minutě odmítl rozhodnout o vítězství Thorsby, který pálil nepochopitelně jen do tyčky, a tak Groningen trestal.

Sudí van Boekel nařídil pokutový kop za faul v šestnáctce na Drosta a Mahi v 82. minutě proměnil. Thorsby v 86. minutě po parádní akci a asistenci Veermana dostal Heerenveen zase na koně, ale konečné slovo si vzalo mužstvo kouče Ernesta Fabera, které se prosadilo zásluhou další penalty Mahiho, nařízené za skluz van Akena ve vápně vůči Veldwijkovi.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - FC Twente 2:1

13.08.2017 14:30

Góly: 23. Nicolai Jørgensen, 61. Steven Berghuis - 37. Fredrik Jensen

Feyenoord Rotterdam zvládl i své druhé vystoupení v nové sezóně a po triumfu v nizozemském superpoháru si tentokráte v domácím prostředí poradil s Twente po výsledku 2:1. Jeho vítězství se však rozhodně nerodilo lehce. Domácí se dostali v do vedení v polovině úvodního dějství, ovšem Twente ještě do poločasu srovnalo. Rozhodující trefu vsítil po hodině hry Steven Berghuis a Enschede se už na žádnou odpověď nezmohlo.

Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, oba celky se prezentovaly skvělou defenzívou. Více ze hry přeci jen měl loňský mistr Eredivisie, který vsítil úvodní branku ve 23. minutě. Po chytrém roztáhnutí hry se na levé straně dostal k balónu Boëtius, poté ho téměř od koncové čáry poslal zpět před branku a tam nabíhající Nicolai Jørgensen jemnou tečí pokořil bezmocného brankáře Brondeela.

Neuběhlo ale ani patnáct minut a hosté se dostali zpět do hry o body, vyrovnávací trefu zařídil Fredrik Jensen. Teprve devatenáctiletý finský záložník se po sraženém přízemním centru z levé strany opřel do míče z hranice pokutového území a jeho fantastická rána z voleje skončila přesně u vzdálenější konstrukce, gólman Bijlow se jen naprázdno proletěl vzduchem. Od tohoto okamžiku domácí přidali a klíčové branky se dočkali v 61. minutě.

Hrdinou se stal Berghuis, jenž si po načechraném přímém volném kopu Toornstry naběhl k zadní tyči a hlavou zblízka rozvlnil síť, Brondeel neměl možnost zareagovat. V dalším průběhu hrál Feyenoord zodpovědněji v defenzívě a nikam se netlačil, Twente s přibývajícím časem stále zvyšovalo aktivitu. Nejblíže k vyrovnání mělo v 87. minutě, když se na levém křídle probojoval k míči George a vzápětí odcentroval k zadní konstrukci.

Tam obrana rotterdamského celku naprosto zapomněla na osamoceného Hollu, jenže devětadvacetiletý zkušený záložník v obrovské možnosti trestuhodně selhal a zakončil pouze nad břevno. Svěřence kouče Giovanniho van Bronckhorsta čeká v příštím kole městské derby s rivalem z Excelsioru, Enschede bude usilovat o premiérové body v tomto soutěžním ročníku proti nováčkovi z Venla.

Více informací k zápasu

Willem II - SBV Excelsior 1:2

13.08.2017 14:30

Góly: 65. Fran Sol - 29. Timon Wellenreuther (vl.), 52. Zakaria El Azzouzi

V souboji adeptů na sestup byl nakonec úspěšnější Excelsior, který na půdě Tilburgu zvítězil 2:1 a rozhodně tak mnohem lépe vstoupil do nového soutěžního ročníku. Úvodní branky se dočkal po necelé půlhodině hry, svůj náskok pojistil krátce po změně stran. Willem se sice ještě vzmohl na odpor a snížil, ovšem vyrovnat se mu už nepovedlo. Utkání příliš mnoho vyložených možností nenabídlo, nicméně SBV prokázalo lepší produktivitu.

Téměř třináct tisíc fanoušků na stadionu Willem II se dočkalo první výraznější příležitosti v polovině úvodního dějství, kdy po kolmé přihrávce domácího Coulibalyho směroval míč k bližší tyči Lewis, ovšem nabíhající kanonýr Fran Sol z těžké pozice nedokázal protlačit balón do prostoru tří tyčí. Ve 29. minutě se naopak z vedoucí trefy radovali hosté, když do vlastní sítě nešťastně usměrnil balón německý brankář Timon Wellenreuther.

Po přímém volném kopu z pravé strany hlavičkoval v předbrankovém prostoru obránce Massop, míč se následně odrazil od levé konstrukce do hlavy Wellenreuthera a poté do sítě - 0:1. Od tohoto momentu hosté zodpovědně bránili a čekali na další příležitost, která přišla v 52. minutě. O dvoubrankové vedení se postaral Zakaria El Azzouzi, kterému po hezké přízemní akci přistrčil balón Vermeulen a hostující forvard pak nekompromisně zamířil do levého horního rohu.

Domácí se ale nevzdali a v 65. minutě vykřesal jejich naději na bodový zisk španělský kanonýr Sol. Po centru Crowleyho hlavičkující Koolwijk nechtěně prodloužil balón za sebe a tam se ho ujal právě Sol, který nabídnutou příležitostí nepohrdl. Z pěti metrů vypálil přímo k zadní tyči mimo dosah plachtícího gólmana Damena. Od tohoto okamžiku domácí ještě urputněji bránili a Tilburg musel s přibývajícím časem stále více riskovat.

Excelsior mohl definitivně rozhodnout v 89. minutě po rychlém přečíslení. Hadouir před pokutovým územím přenechal míč Elbersovi, jehož skvělá rána ze sedmnácti metrů orazítkovala břevno. SBV tento moment příliš mrzet nemusel, těsný náskok totiž udržel do závěrečného hvizdu. V příštím kole bude bojovat o další body v městském derby s Feyenoordem, Tilburg zavítá na půdu favorizovaného Utrechtu.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Roda JC 4:2

13.08.2017 12:30

Góly: 45+1. Dirk Marcellis, 53. Adil Auassar (vl.), 66. Mustafa Saymak, 74. Bram van Polen - 22. Simon Gustafson, 62. Simon Gustafson (pen.)

Souboj dvou nových trenérů vyzněl lépe pro toho domácího, jehož Zwolle skolilo Rodu díky daleko lépe zvládnuté poslední třetině zápasu. Ještě zhruba dvacet pět minut před koncem byl stav nerozhodný, pak však svěřenci Johna van 't Schipa zaznamenali dvě branky, a hostující kouč Robert Molenaar tak musel na druhé straně skousávat porážku svého mužstva.

Každý z celků si na úvod nové sezóny vytvořil slibnou příležitost. Nejprve to byli hosté v 11. minutě prostřednictvím Vancampa, který se ocitl sám před brankářem Boerem, nicméně ten vytasil dobrý zákrok, a udržel bezbrankové skóre. Za PEC se snažil skórovat Saymak, jenže na brankové čáře mu radost zamezil dobře stojící obránce Kum.

Ve 22. minutě padla první branka utkání, o kterou se postaralo mužstvo z Kerkrade. Gustafson naběhl středem hřiště poměrně snadno do šestnáctky, tam ho nedokázal zastavit bek Marcellis, a následná střela mířila přesně k tyčce. Nicméně v nastavení první půle bylo vyrovnáno, to když Marcellis zužitkoval centru z rohového čtvrtkruhu od Namliho.

Začátek druhého dějství nezastihl Rodu v nejlepším světle, a v 53. minutě musela dohánět manko jednoho gólu, jelikož náhradník Auassar ve snaze zamezit katastrofě skóroval smolně do vlastní branky. Vyrovnáno však bylo o devět minut později, van Polen ve vápně fauloval Rosheuvela a kopala se penalta, kterou proměnil bezpečně Gustafson.

Každopádně Zwolle střelecky na rozdíl od svého soupeře nevyplýtvalo všechny své náboje a směřovalo hladověji za konečným vítězstvím. Rozhodující trefu zaznamenal Saymak, jenž nesnadným obloukem po pasu Thomase překonal gólmana Jurjuse. A v 74. minutě pak skóroval parádní střelou na bližší tyčku zpoza pokutového území van Polen.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - AFC Ajax 2:1

12.08.2017 20:45

Góly: 65. Paul Gladon, 82. Brandley Kuwas - 56. Hakim Ziyech

O největší překvapení 1. kola nizozemské nejvyšší soutěže se postaralo Heracles, které v domácím prostředí přehrálo vicemistra uplynulých tří sezón z Amsterdamu po výsledku 2:1. Ajax tak zažil další zklamání po vypadnutí z 3. předkola Ligy mistrů s francouzským Nice a rozhodně tak nemá povedený vstup do nového ročníku. Favorit sice vedl, ovšem Almelo vzápětí srovnalo a o jeho vítězství rozhodl v 82. minutě Bradley Kuwas.

Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, poté poprvé zahrozili hosté. Na levé straně se uvolnil Donny van de Beek a tvrdě vypálil z levé strany z mírného úhlu, ovšem mířil pouze do boční sítě. Stejný hráč mohl otevřít skóre sobotního duelu šest minut před přestávkou, kdy nikým neatakován střílel z více jak dvaceti metrů, jenže brankář Castro dokázal jeho dělovku brilantně jednoruč vytáhnout nad horní tyčku.

Pět minut po změně stran střílel obránce Dijks a jeho křižný pokus se zastavil až o pravou tyč. Hosté nakonec vytěžili ze svého tlaku úvodní gól v 56. minutě, do listiny střelců se zapsal čtyřiadvacetiletý marocký rodák Hakim Ziyech. Ten využil perfektní práce Younese na levém křídle a následné zpětné přihrávky na hranici pokutového území, odkud razantně vypálil přímo pod břevno a bezmocný Castro neměl šanci zasáhnout.

Tento moment však domácí nepoložil, spíše mu naopak vlil novou krev do žil. V 65. minutě totiž srovnal stav Paul Gladon, který se po překvapivé kolmé přihrávce Kuwase opřel do míče z hranice brankového území a z voleje nakonec překonal nejistého gólmana Onanu. Rozhodující moment se zrodil v 82. minutě, kdy Kuwas dostal až příliš prostoru na hranici šestnáctky a mezi dvěma obránci nádherně uklidil míč do vzdálenějšího horního rohu.

Velký návrat na trávník zažil Klaas-Jan Huntelaar, jenž nastoupil v dresu AFC poprvé od roku 2008. Na hřiště se dostal v 76. minutě a v samém závěru se ocitl ve dvou velkých příležitostech. Vyrovnat se mu však nepovedlo, když nejprve v 88. minutě zblízka nepropálil Castra a poté ve druhé nastavené minutě po výborně zahraném přímém volném kopu a zákroku Castra trestuhodně nedorazil balón hlavou do sítě.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - NAC Breda 4:1

12.08.2017 20:45

Góly: 2. Thomas Bruns, 20. Bryan Linssen, 32. Tim Matavž, 77. Milot Rashica - 69. Thierry Ambrose

Vitesse Arnhem navázalo na dobrý výkon ze superpoháru proti Feyenoordu, kde prohrálo až v penaltovém rozstřelu, a nyní v úvodním zápase nizozemské nejvyšší soutěže snadno zdolalo nováčka z Bredy po výsledku 4:1. O svém tříbodovém zisku rozhodlo již v úvodní půlhodině, kdy skórovalo hned třikrát a tříbrankový rozdíl nakonec udrželo až do závěrečného hvizdu. Hosté tak při své obnovené premiéře v první lize okusili na vlastní kůži tvrdou konkurenci.

Domácí měli raketový vstup do zápasu a už po necelých dvou minutách se dostali do vedení. Po přihrávce z levé strany od Büttnera se před hranicí brankového území ocitl osamocený Thomas Bruns a z první uklidil balón k pravé tyči, brankář Noppert se natahoval marně. Vitesse zvýšilo svůj náskok ve 20. minutě, kdy se po pasu z pravé strany a následných dvou odrazech dostal míč na kopačku Briana Linssena a ten ho nekompromisně poslal k levé konstrukci.

Favorit tohoto duelu rozhodně nepolevil v aktivitě a v polovině úvodního dějství po rohovém kopu nastřelil břevno. Definitivní pojistku přidala nová ofenzivní posila týmu Tim Matavž ve 32. minutě. Slovinský osmadvacetiletý útočník po pasu z pravé strany hlavičkoval z osmi metrů a míč zapadl k bližší tyči, Noppert byl i tentokráte naprosto bez šance. Za další čtyři minuty vypálil ze střední vzdálenosti Rashica a Noppert dokázal vytěsnit míč na rohový kop.

Arnhem naprosto ovládl také konec první půle, ve 40. minutě hlavičkoval Matavž jen o několik decimetrů nad horní tyčku. Po změně stran se hra přeci jen vyrovnala a vyložených možností ubylo, NAC vstřelilo svůj premiérový gól po návratu z druhé ligy v 69. minutě. Autorem branky byl Thierry Ambrose, jenž po centru Manu Garcíi hlavičkoval zcela osamocen ze šesti metrů a ukázkově přehodil gólmana Pasveera.

Od tohoto momentu začali hosté více riskovat a toho využil Rashica v 77. minutě, když po ukázkové sólové akci přidal čtvrtou brankou svého výběru. Po efektivním zpracování se dvěma chytrými kličkami dostal až před hranici pokutového území a poté přízemní střelou z osmnácti metrů umístil balón přesně k levé konstrukci, Noppert neměl nárok. Breda v příštím kole přivítá velkého favorita z PSV, Vitesse bude bojovat na půdě Rody Kerkrade.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - Sparta Rotterdam 3:0

12.08.2017 18:30

Góly: 44. Clint Leemans, 48. Tarik Tissoudali, 90+2. Vito van Crooij

Fotbalisté Venla zvládli na jedničku vstup do nováčkovské sezóny a v domácím prostředí si bez větších potíží poradili s loňským nováčkem ze Sparty Rotterdam po výsledku 3:0. O svém vítězství rozhodli koncem prvního a začátkem druhého poločasu, výhru pojistili v nastaveném čase. Hosté navíc dohrávali sobotní duel v deseti, když byl vyloučen Chabot. Zajímavostí je, že se jednalo o jediné dvě žluté karty v celém utkání.

Do první větší příležitosti se probojovala Sparta po deseti odehraných minutách. Po rohovém kopu zpracoval Alhaft míč zády pro Sanusiho, jehož dělovka z hranice pokutového území minula pravou tyčku o několik decimetrů. Za dalších deset minut byl rotterdamský výběr ještě blíže ke skórování. Po nadýchaném centru Floranuse z pravé strany hlavičkoval Volaš z deseti metrů a orazítkoval břevno, brankář Unnerstall se pouze ohlédl.

Domácí se dostali do vedení ze své první vážnější příležitosti ve 44. minutě, kdy se prosadil Clint Leemans. Ten po nahrávce Tarika Tissoudaliho napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a jeho přízemní ránu lehkovážně propustil do sítě gólman Kortsmit, který si tento moment určitě za rámeček nedá. Dvě minuty po změně stran napálil domácí Dekker z pravé strany tyč, poté dorážející Vito van Crooij taktéž rozezvonil brankovou konstrukci.

Neuběhla ani minuta a VVV vedlo o dvě branky. Kortsmit nejprve vyrazil tvrdou ránu před sebe, po následném krkolomném centru van Crooije si Tissoudali efektivně zpracoval balón na prsa a ze sedmi metrů s pomocí bližší tyče pokořil bezmocného Kortsmita. V 65. minutě mohl vykřesat naději Sparty na bodový zisk aktivní Sanusi, jenže jeho kroucený pokus nakonec letěl těsně vedle levé tyče.

V 83. minutě byl předčasně poslán do sprch Chabot, jenž za zastavení slibně se rozvíjející akce obdržel od rozhodčího druhou žlutou kartu, tu první dostal krátce po odehrané čtvrthodině. Venlo ještě dokázalo početní výhodu zužitkovat, ve druhé nastavené minutě se prosadil van Crooij. Tentokráte v brejku dva na jednoho zpracoval nahrávku od Thyho a vzápětí chladnokrevným lobem přehodil vyběhnuvšího Kortsmita.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - AZ Alkmaar 3:2

12.08.2017 18:30

Góly: 31. Hirving Lozano, 48. Gastón Pereiro, 76. Marco van Ginkel - 18. Dabney dos Santos, 81. Wout Weghorst (pen.)

PSV Eindhoven si alespoň částečně spravil chuť po šokujícím vypadnutí ve 3. předkole Evropské ligy s chorvatským Osijekem a při svém vstupu do tohoto ročníku Eredivisie přehrál konkurenční Alkmaar v divokém poměru 3:2. Hosté se sice dostali brzy do vedení, ovšem domácí ještě do poločasu srovnali a krátce po přestávce otočili průběh. Čtvrthodiny před koncem zvýšili náskok o dvě branky, AZ už na body nestačilo ani snížení z pokutového kopu.

Po úvodní opatrné čtvrthodině udeřili hosté z ničeho nic krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se prosadil kanonýr Dabney dos Santos. Zpětná přihrávka z pravé strany od Woutera Weghorsta propadla právě až na kopačku dos Santose, který ze čtrnácti metrů napálil balón z první přímo k pravé tyči mimo dosah brankáře Zoeta. PSV na sebe nenechalo s odpovědí příliš dlouho čekat, ve 31. minutě vyrovnával Hirving Lozano.

Dvaadvacetiletý mexický záložník si z levé strany posunul míč blíže do středu, obelstil protihráče a pak pravačkou z deseti metrů tvrdě napálil balón k bližší konstrukci, gólman Bizot byl naprosto bez šance. Za dalších pět minut mohl využít velkého zaváhání alkmaarské defenzívy znovu Lozano, jenž dokonce obešel i Bizota, ale v závěrečné fázi trefil pouze stojícího protihráče před sebou.

Ještě do poločasu zvonila za Zoetem pravá tyč, ve 48. minutě převrhl misky vah na stranu Eindhovenu Gastón Pereiro. Dvaadvacetiletý uruguayský záložník si na levém křídle parádně obhodil bránícího Svenssona a levačkou z dvanácti metrů propálil Biozta, jenž i přes zásah nezabránil míči v cestě do sítě. Definitivně rozhodnuto bylo v 76. minutě. Třetí gólovou pojistku přidal Marco van Ginkel, tedy host z anglické Chelsea.

Po opětovném centru Hendrixe z pravého křídla vyrážel Bizot prudkou hlavičku u zadní tyče před sebe, k balónu se pak probojoval důrazný van Ginkel a z pěti metrů neměl problém obstřelit strážce Alkmaaru. Hosté korigovali skóre o pět minut později, kdy byl nařízen pokutový kop za nedovolený zákrok van Ginkela. Penaltu bez větších potíží proměnil Weghorst střelou doprostřed branky, nicméně poté žádná gólová příležitost už k vidění nebyla.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Utrecht 0:3

11.08.2017 19:00

Góly: 15. Cyriel Dessers, 55. Sander van de Streek, 81. Cyriel Dessers

Utrecht navázal na úspěšný vstup do tohoto ročníku, kdy se probojoval až do závěrečného předkola Evropské ligy, a nyní bez větších potíží získal tři body na půdě Den Haagu. O vítězství se postaral především dvaadvacetiletý belgický útočník Cyriel Dessers, jenž skóroval hned dvakrát. Hosté se dostali do vedení po odehrané čtvrthodině, druhou rozhodující trefu vsítili deset minut po přestávce. Jejich výhru pojistil Dessers v 81. minutě.

Domácí se přitom před více jak dvanácti tisíci diváky mohli dostat do vedení již po necelých třech minutách hry. Po rychlém přenesení prodloužil Johnsen hlavou míč za sebe a do samostatného úniku se dostal Becker, jenž v tváří tvář proti Jensenovi neuspěl. FC odpověděl přesně v 15. minutě, kdy po fantastické ráně Labyada z velké vzdálenosti vyrážel brankář Zwinkels balón do břevna. Míč vzápětí skončil na kopačce Desserse, který měl snadnou úlohu.

Nicméně celá gólová situace přeci jen má hořký nádech, neboť se Dessers v době střely Labyada nacházel v těsném ofsajdu. Necelých deset minut před změnou stran mohl vyrovnat Johnsen. Ten skvěle vystihl rozehrávku soupeře, poté si trochu krkolomným způsobem přehodil balón na svou silnější pravačku a prudkou ranou rozezvonil vzdálenější tyč. Ve 49. minutě byl blízko ke vstřelení druhého gólu Utrechtu Kerk, ale tento razantní pokus dokázal Zwinkels nadvakrát vytěsnit na rohový kop.

O šest minut později se mírný favorit tohoto duelu přeci jen prosadil, do černého zamířil Sander van de Streek. Čtyřiadvacetiletý obránce využil posunutí Desserse a následného výtečného pasu Emanuelsona, zblízka pak hlavou pokořil bezmocného strážce Den Haagu. Vzápětí mířil o pár decimetrů vedle hostující Kerk, v 65. minutě orazítkoval na druhé straně horní tyčku hlavičkující stoper Beugelsdijk.

Poté uspěchal zakončení Labyad a mezi tři tyče nezamířil, z následné protiakce nepřekonal z úhlu osamocený Becker vyběhnuvšího Jensena. Den Haag útočil i nadále a Jensen se musel ještě dvakrát vytáhnout především po výborné práci Beckera, jenomže zhruba deset minut před závěrečným hvizdem inkasovali domácí potřetí. Gólový účet úvodního duelu nizozemské Eredivisie uzavřel Dessers, po brejku chladnokrevně obstřelil padajícího Zwinkelse - 0:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SBV Vitesse11004:13
2.VVV Venlo11003:03
 FC Utrecht11003:03
4.PEC Zwolle11004:23
5.PSV Eindhoven11003:23
6.Feyenoord Rotterdam11002:13
 Heracles Almelo11002:13
 SBV Excelsior11002:13
9.SC Heerenveen10103:31
 FC Groningen10103:31
11.AZ Alkmaar10012:30
12.AFC Ajax10011:20
 FC Twente10011:20
 Willem II10011:20
15.Roda JC10012:40
16.NAC Breda10011:40
17.Sparta Rotterdam10010:30
 ADO Den Haag10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Stiksxx

Docela mile překvapení vysledkove. Zajímal by mě herní projev. Zda se ze AZ nam byl více než vyrovnanym soupeřem a goly padaly po individuálních chybách. Tri body jsou doma tak je to fajn.

Reagovat
Ymrich

Koukal jsem jen 20 min. na začátek a to nás teda pěkně tlačili, obrana vypadala dost bídně. Měli jsme snad jenom jeden pěknej protiútok. Když jsem odcházel, tak jsem si říkal, že dostanem kotel, ale překvapili.

Reagovat
smazaný uživatel

Skore odpovida. Krome branek Lozano dvakrat miril do prazdne a nedal a jednou sli dva na brankare a skoncilo to brevnem. Na druhou stranu gol na 2-1 jde na brankare AZ a AZ meli jeste tycku. Hlavne ze zacatku horela obrana. Breneta si kridelnik AZ mazal na chleba, gol byl z jeho strany, k tomu dalsi ztraty, po pravu vystridan po 30 minutach. Jeho nahradnik byl o neco lepsi, do predu taky pomohl, ale porad byla nejvice pruchozi prave leva strana, asi by to chtelo posilit. Obecne ale obrana nic moc, silny utocnik delal problemy, a kdyby se nezranil Stengs tak by taky delal silou problemy. Penalta byla takova divna, utocnik odletel hodne jednoduse, ale videl jsem ji pres cele hriste, tak mozna tam bylo neco vic. Casto byl problem s prechodem do utoku. Pod pressingem ztraceli balon nebo kopali na nahodu. Zaloha krome Hendrixe staticka.

Man of the match jednoznacne Hendrix - durazny, vyborny prehled, dopredu to taky vidi. Ten tu zalohu lepi. Pokud ho prodaji, tak bude problem. Van Ginkel naopak krome golu z rohu (balon mu spadl pod nohy) prakticky neviditelny. Vynikajici vykon taky od Lozana, pro PSV rozdilovy hrac s vybornym tahem na branku (viz gol a dalsi minimalne dve tutovky). Vyborne hral taky Bergwijn. Naopak Locadia spise zklamanim.

Reagovat
Stiksxx

Diky. Takze klasika. Breneta uz odborníci v Nizozemsku oznacovali za slabe místo..pritom kdykoliv nastoupil místo Willemse v minule sezoně tak ho nahradil uplne v pohodě. On my se mozna hodil na kraj zálohy. On je docela mrstny a technicky. Ale já myslel ze Brenet se zranil.

Silovi utocnici nasi obraně vždy delali problémy.

Hendrix tam prave musí byt, protože jako jediný dokáže jezdit po prdeli. A je prave durazny. Akorat je někdy splasenej. To bylo vidět s Chorvaty. Faul před vapnem a dostali jsme gola z primaku.

Lozano a Bergwijn budou vyborni bych řekl. Locadia si bude muset zvyknout na hrot. Mozna to křídlo pro něj je výhodnější i kdyz je to puvodem centr.

A ty jsi byl přímo na stadionu? Co Pereiro na podhrotu?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, byl jsem na miste. Nevim o zadnem zraneni Breneta, vystridali ho hned po brance Lozana, vsiml jsem si az pozdeji ze tam beha cislo 32 a ne 20 Asi byl Brenet nervozni, protoze kazil fakt hodne a kazdy utok z te strany smrdel golem. Jeho nahrada byla lepsi, i kdyz i tak zadna slava.

Hendrix mozna obcas chybu udela, nebo zbytecny faul, ale bez nej by ta zaloha byla fakt bidna. Pereiro gola sice dal, ale Hendrix ho v zaloze zastinil i do predu.

Nevim jestli hral Pereiro podhrota, spis se mi to zdalo jako 4-3-3, s tim ze si obcas menili mista (napr. Lozano a Bergwijn). Proto i drzeni mice vice ve prospech AZ, ale i tak bych cekal ten prechod do utoku lepsi.

Locadia nevim, je pomerne mohutny a tezkopadny. Jeden by myslel ze by mu ten hrot svedcit mohl, ale nic moc. Kridla Bergwijn i Lozano jsou daleko mrstnejsi a delaji daleko vic problemu, misto nich se Locadia neprosadi. Snad neprodaji de Jonga a ten ten hrot osefuje, Locadia jako nahradnik pak OK.

Reagovat
Stiksxx

Jo tak možný to je. Ten Kenneth Paal uz v pratelaku zkusil hrat beka a docela si jo chválili ze to zvládnul celkem v pohodě. Tak uvidíme pristi kolo.

Ja Hendrixe mam hrozne rad. Na něm je proste ta oddanost klubu vidět ze všech nejvíc. A jestli se vypracuje na nějakou slušnou úroveň tak je to ideální kapitán. Ja jen vim ze mu mic kolikrát prekazi a ve hře dopředu spis kazil, takze pro me velice mile prekvapeni. Tesim se na dalsi kolo jestli to zopakuje tedy. To uz bych ho mohl vidět alespoň pres net.

Locadia je více silovejsi no. Ale rok nehrál kvůli zranění vůbec a předtím v tech mistrovských sezonach hrát křídlo a velmi dobre. Tak si asi bude potrebovat zvyknout. A s de Jongem bych moc nepocital. Tady se psalo ze má zranene lytko ale podle me dokončuje přestup do Hannoveru co jsem četl. On asi tu změnu potřebuje. Vždyť na tom hřišti vykonnostne ohromne upadl. Nemluvim ted ani o golech. V minule sezoně jich mel tedy malo ale mel celkem sis asistenci. Ale už tolik neni vidět ta jeho bojovnost a nasazení. Nevěřím ze by se to nějak zmenilo. Je mi to celkem i dost lito, protože toho dokázal a ukázal hodne.

Reagovat
afc ajax

jednoznačné podcenenie situácie to kým sa zas dostaneme do "formy" tak prejdu 3 mesiace a zas sa možme naháňať .neviem či by nebolo lepšie vypadnúť z EL a sústrediť sa na ligu .

Reagovat
Hiko

souhlasím, vykašlete se na EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pice nemam slov, fakt nemam

Reagovat
Realita

Popsat prohru 3:0 jako "rozdrtilo" mi přijde trochu přehnané...

Reagovat
Rudnevs

OT: Michael Liendl je pred prestupom do Twente

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele