Dvě stě gólů? Skvělý pocit, ale nejdůležitější je vítězství, hlásil Salah po jubilejní trefě

10.12.2023, 15:15
Aktuality
Mohamed Salah (© AFP)

Mohamed Salah (31) přiznal, že vstřelení dvoustého gólu za Liverpool mu přineslo skvělý pocit. Egyptská hvězda vzala otěže zápasu do svých rukou a gólem a asistencí zařídila v Selhurst Parku pro The Reds důležité tři body, díky nimž se mužstvo od řeky Merseyside posunulo na první místo tabulky.

Salahův vyrovnávací zásah nasměroval Liverpool k sobotní výhře 2:1 na hřišti Crystal Palace. Svěřenci Jürgena Kloppa obrali domácí o všechny body díky vítěznému gólu Harveyho Elliotta v nastaveném čase.

Díky Salahově čtrnácté trefě v této sezoně se Egypťan stal po Ianu Rushovi (346), Rogeru Huntovi (285), Gordonu Hodgsonovi (241) a Billym Liddellovi (228) teprve pátým hráčem, který dosud nastřílel 200 gólů za Liverpool ve všech soutěžích.

"Nejdůležitější bylo, že jsme vyhráli. Je to skvělý pocit. Jsem šťastný za rekord a za to, že jsme vyhráli," netajil své pozitivní emoce Salah.

Liverpool odjížděl ze Selhurst Parku jako lídr soutěže, ačkoli druhý Arsenal by si v případě pozdější sobotní výhry na hřišti Aston Villy první místo vybojoval zpět. Bez ohledu na postavení v tabulce Salah vidí známky toho, že tým může pomýšlet na první titul od roku 2020.

"Vidím mentalitu bojovat až do konce. Pokračujeme v tom i nadále. Máme nový tým, protože je tu dalších šest nebo sedm hráčů. Musíme je vést. Hodně se toho učí a jsou moc fajn. Letos můžeme dokázat něco výjimečného," uvedla největší hvězda týmu.

Egypťan zároveň vyzdvihl klíčový přínos náhradníka Elliotta a dodal: "Je to dobrý kluk. Učí se. Rád na něj v tělocvičně tlačím. Bude mít dobrou kariéru. Pokud si bude chtít promluvit, stačí, když za mnou přijde."

Elliott slaví svůj vítězný gól v síti Crystal Palace. (©AFP)

Mladý záložník zdůraznil, že toho od Salaha viděl hodně. "Můj zásah jen shrnuje to, co jsem se od něj naučil. Kdybych mluvil o tom, jaký na mě měl vliv, všichni by se nudili," smál se Elliott.

Autor vítězné trefy se nebál promluvit ani o titulových ambicích. "Jdeme správným směrem. Pokud můžeme na konci sezony aspirovat na titul, pak do toho jdeme. Cílem je vyhrát Premier League," uzavřel dvacetiletý fotbalista.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (32)

Přidat komentář
Jason_

Je logické , že taká obrovská krajina má konečne dobrého futbalistu, kedy bude prvý dobrý Číňan alebo Ind? NIeže by mi chýbali.

Reagovat
Uwe háže buly

Zeptám se místních odborníků, na první Googleni se mi to nepovedlo najít. Pouštěl jsem si filmy z uložit, přes ten jejich přehrávač a zrcadlil to do tv přes WiFi. Teď teda kvůli některým věcem co nejsou na voyo, Netflix či nebezeli teď v O2 jsem nucen přejít třeba na webshare, tam ten přehrávač nemají, notebook už nemám. Jde to nějak smysluplné dostat do tv? Třeba přes nějaký kabel z mobilu? už jsem tyhle problematiky vypadl tak poraďte pls

Reagovat
pobody's nerfect

Zaplať si netflix, je to pár korun

Reagovat
Uwe háže buly

Mám zaplacený Netflix, Voyo a o2tv ale zdaleka všechny filmy tam nejsou. A platit 50 korun za film na o2 se mi nechce.

Reagovat
pobody's nerfect

A jo. No to nevím, nepoužívám něco podobného.

Reagovat
Greaber

Mám počítač napojený na TV, jediný způsob jak mít přístup k čemukoliv kdykoliv a zdarma

Reagovat
Uwe háže buly

Asi bohužel jo

Reagovat
dantetomas

Kup Fire Stick alebo nejaky cinsky tv box, stiahni Kodi, kup premium na webshare a instaluj stream cinema community.

Pripadne opakuj prve dva kroky, potom zaplat kra.sk a instaluj Stream Cinema CZ SK.

Reagovat
dantetomas

Pripadne ak mas Android TV tak preskoc prvy krok. Myslim, ze tam by kodi mal byt v appstore

Reagovat
hornito

Reagovat
vladis271

Zasluzil by si rozlucit sa s titulom.

Reagovat
Bandita_Harry

Titul by si určite zaslúžil, ale prečo sa lúčiť ?

Reagovat
Registrujisejenproto

Urcite odejde po sezone

Reagovat
Bandita_Harry

Ja tomu neverím

Reagovat
sound la

Reagovat
aragorn

Reagovat
fff

Ja chcem verit tomu, ze on je natolko sutazivy a tak chce prekonavat rekordy, ze neodide za peniazmi.

Reagovat
Bandita_Harry

Myslím si že on je z tých hráčov ktorí budú hrať aj dlho po 35 a do tej 35 by mohol vydržať na top úrovni. On môže spraviť tých kariérnych 500g. Nie sme pripravení na jeho odchod.

Reagovat
fenixLFC

s titulom sa musel rozlucit uz dvakrat o bod. Zasluzil by rozlucit sa titulom

Reagovat
Remt

Nevím proč ale vždy jsem z těch dvou měl raději Maneho. Vždy mě štvalo jak Mo sobčil a hrál na sebe. Ale ty čísla má fakt fenomenální a je pravda že když to fakt dřelo tak na něj se dalo skoro vždy spolehnout že on ty čísla bude mít.

Reagovat
martin.b

střelci sobčí a sobčit musí, jinak by na takový čísla nedosáhli. Ale jinak pro mě byl Salah v oblíbenosti až č.3., on je sice fenomenální a nejspíš se zařadí do top 10 historie PL, ale jeho herní styl mi nikdy nebyl tak blízkej, působí tak nějak neuhlazeně, nekouká se na něj tak dobře co se týče práce s míčem a kopací techniky jako třeba na Sadia.

Reagovat
fenixLFC

chapem point ale aj u sadia to je skreslenie tym ze je prec, on vedel byt tiez hrozne frustrujuci, rovnako ako salah vie predviest neskutocne veci a je technickejsi. je ale pravda ze to nie je na pohlad tak zabavny hrac ako bol hazard alebo coutinho, ako futbalovo je uplne niekde inde

Reagovat
fff

Ja som tiez preferoval Maneho (moj jediny LFC dres je prave Mane), no Salah je predsalen o level vyssie ako hrac.

That being said, v sezone ked sme vyhrali titul, tak Mane bol pre mna nas najlepsi hrac. V tej prvej polke sezony hlavne vycnieval, tam daval rozhodujuce goly a tahal nas k vyhram podla mna viac nez ktorykolvek iny hrac.

Skutocnost, ze tam Henderson vyhral hraca je sezony je nieco, co ma dost stvalo, nakolko to bolo absolutne mimo reality.

Reagovat
Drevar

Sadio bol pán, frustrovala ho výplata... napr. drevený Bobby mal o 50 viacej a pritom pos 3 sezóny presedel na lavičke.. žolík

Reagovat
Bandita_Harry

Ty máš dosť

Reagovat
Eichel

Reagovat
Bandita_Harry

Neverím že odíde, mohol by skúsiť tých 200 gólov v PL za ďalšie dve sezóny by to stihol

Reagovat
Ranoth

one season wonder

Reagovat
eder

To pro něj platilo jen v chelski

Reagovat
fff

Reagovat
Drevar

Salah Akbar

Reagovat
Kucka

Tyhle dresy se fakt povedly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele