De Laurentiis obhajoval ceny vstupenek na Ligu mistrů, odsoudil chování fanoušků

04.04.2023, 23:29
Aktuality
Aurelio De Laurentiis (© AFP)

Opravdu velmi povedenou sezónu prožívá Neapol. Ta směřuje v Serii A tvrdě k zisku titulu, v Lize mistrů přitom figuruje mezi osmičkou nejlepších. Los jí přisoudil do pavouka papírově lehčí uskupení, než které tvoří jeho druhá polovina, a je tak žhavým favoritem na postup do finále. Fanoušci každopádně nejsou spokojeni s rozhodnutím vedení ohledně ceny vstupenek.

Již příští týden čeká Neapol první střetnutí čtvrtfinále milionářské soutěže na půdě AC Milán, se kterým následně podstoupí jen o několik dnů později taktéž druhý mač. Odvetný zápas přitom nebude pro neapolské příznivce vyloženě levnou záležitostí, za lístek si totiž mohou zaplatit až 500 eur. A proti nastavení takovéto sumy začali v neděli protestovat někteří fanoušci tvrdého jádra.

Projevila se u nich také frustrace z vysoké porážky právě s milánským klubem v rámci ligového klání a přímo před stadionem začali demonstrovat proti nastaveným cenám. "AC inkasuje 10 miliónů eur za první čtvrtfinále. My možná v odvetě získáme 5 miliónů,” obhajoval nacenění Aurelio De Laurentiis, prezident klubu z Kampánie. "V Miláně jsou maximální ceny lístků na 800 eurech, my je máme na 340 a 500 eurech. Přece když si koupíte auto nebo krabičku cigaret, v Neapoli za ně nezaplatíte méně než v Miláně,” srovnával.

Hodně pak třiasedmdesátiletého funkcionáře mrzelo, jak se někteří fandové nejen po minulém utkání s I Rossoneri, ale i během něho, chovali. Dokonce mělo dojít i na potyčky přímo na tribunách. "Tohle nejsou skuteční fanoušci. Jsou to delikventi,” volil ostřejší slova De Laurentiis. "Ti jdou na stadion, útočí tam na rodiny a vyvolávají konflikty, jen aby byli všem na očích.”

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr

Komentáře (6)

Přidat komentář
exot12

Zaujímavé prirovnanie. Dovolil by som si však tvrdiť, že cena bytu alebo nájmu v Miláne bude vyššia ako v Neapole, taktiež cena v La Scale bude asi vyššia ako v Neapole.

Reagovat
Largo

Reagovat
pistacik11

Lenže tuna si kupuješ Ferrari lacnejšie ako audinu.

Reagovat
Zark

Celkem drahé lístky... na Afriku

Reagovat
Agent z Melmacu

Žilina vs. Chelsea - základná skupina LM rok 2010 - 200-300 eur

Reagovat
Fendi

Pokud bude stadión vyprodaný,pak je cenová politika v pořádku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele