Fanoušci Frankfurtu i bez vstupenek přijeli do Neapole a střetli se s policií

15.03.2023, 19:36
Aktuality
Střet fanoušků Frankfurtu s policí v Neapoli (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (47)

Přidat komentář
Rudnevs

Som fanúšik Frankfurtu, ale tieto výtržnosti nech si strčia niekam. Ako sprostý a na nízkej intelektuálnej úrovni musí byť človek aby robil toto kvôli futbalu?

Reagovat
Martin9719

Tak tohle s fotbalem nic společnýho nemá. To je jen zneužití jména těch klubů za záminkou někam přijít a udělat brajgl.

Reagovat
Seydou Doumbia

To se dalo čekat ne? Fans Frankufrtu nepatří mezí ty nejslušnější, podobně jako fans Kölnu...doma klid, venku bordel

Reagovat
ACSeRw!n

nejses zadnej jejich fanousek.. sedis na prdeli nekde na slovensku, misto toho, abys jim pomahal ted v Neapoli

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
ratusek

Reagovat
VALEN

Reagovat
STR

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Breze

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
romeo351

Reagovat
Freedo

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
Mass

"pomáhal"

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
naheCZ

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Kucka

Reagovat
ACSeRw!n

ty videa sou mazec a navic zapas Italie - Anglie se taky bude hrat v Neapoli a anglani uz vyprodali svuj 4k sektor

Reagovat
Seydou Doumbia

aspon to dnes má nějaký náboj...otázka zda přežijou fans frankufrtu, napoli a nebo policie

Reagovat
Lemond Laws

No snad tam žádnej náboj nebude u někoho

Reagovat
jack_donaghy

z too nadpisu mi pride ako keby boli treba vstupenky na prichod do Neapole alebo na stret s policiou

Reagovat
Furia Ceca

To mi nepřijde moc moudrý... hromada podniků určitě platí výpalný a Gomorra se s Němcema – na rozdíl od policie – srát nebude.

Reagovat
Freedo

Pochybuju, že ještě mají velkou moc. Spíš jsou rádi, že jsou rádi.

Reagovat
Furia Ceca

Si děláš prdel? V Neapoli, v Kalábrii a na Sicílii je mafia tak zažraná, že to se nikdy zcela nevymýtí. A s tou italskou byrokracií a dvě stě let starýma zákonama tuplem ne. Možná mafie po těch průserech v 90. letech dneska není tolik na očích, ale je pořád aktivní – a to nejen v Itálii, Gomorra například operuje i v Praze. A kalábrijská ´Ndrangheta má přímo na svým území pod palcem Gioia Tauro, přístav, přes kterej proudí do Evropy 80 % koksu. Myslet si, že mafie už nemají "velkou moc a spíš jsou rádi, že jsou rádi" je dost mimózní.

Reagovat
Freedo

Aktivní je, ale od tý doby, co sejmuli Falconeho a další tyhle lidi, tak jim šli víc a víc po krku. Takže museli změnit metody - infiltrovat se do politiky nebo velkejch firem a získat si moc tam. Už to nejsou tolik ty "tradiční odvětví" jako výpalný. Taky se změnilo nastavení společnosti, která se obrátila víc proti nim, takže už neměli tak lehký se ukrývat před státem.

V Praze operuje každej.

Reagovat
Furia Ceca

Infiltrace do politiky nebo velkých firem není nic, co by mafia nedělala před devadesátkama. Jediný, co se změnilo, je, že není tolik na očích. Že vyřizování účtů přestali dělat na veřejnosti, ale dál dělaj aktivity, co dělali dřív. A pokud jde o výpalný, tak to třeba na Sicílii furt frčí. To vím i přímo od Italů. Hromada sicilských firem přijde za mafií sama a uzavře s ní dohodu, protože ve chvíli, kdy se o tvý firmě v podsvětí rozkřikne, že jseš pod ochranou mafie, tak si na tebe žádnej zlodějíček nebo podvodníček nic nedovolí. Hromada sicilských firem tak mafii kontaktuje sama, protože ví, že se jim to vyplatí. Pravidelně platí – a maj klid.

Reagovat
Kepy_FCB

Mafie se jim naopak bude snažit něco prodat

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ, aj opice majú fans "kultúru".

Reagovat
DelPiero137

Planeta opic

Reagovat
Lemond Laws

To je na západě?

Reagovat
Lemond Laws

No jo, davoví hrdinové. Hodit rychle židli - utéct do davu se schovat. Z davu vypálit světlici na policajty - jsem borec....

Já tohle nikdy asi nepochopim...

Reagovat
romeo351

Reagovat
Kucka

To by se v Německu nestalo

Reagovat
Freedo

Jakýkoliv ničení cizího majetku je zavrženíhodný, ale z článku to vypadá tak, že fans přijeli do města s úmyslem se poprat s policií a demolovat. Nedivil bych se, kdyby policisti svým chováním vůči fanouškům tyhle akce podnítili. To samozřejmě není omluva pro tyhle střety, ale nemyslím si, že to je černobílý, vzhledem k tomu, jak se obecně policisti k fanouškům mají tendenci chovat. Víc uvážlivý přístup by naopak tomu mohl zamezit, namísto restrikcí a agresivity.

Nejvíc smutný je, že se kvůli tomu budou všichni fotbaloví příznivci házet do jednoho pytle.

Reagovat
Furia Ceca

"...z článku to vypadá tak, že fans přijeli do města s úmyslem se poprat s policií a demolovat." Tak přijeli tam bez listků a věděli, že je ani sehnat nemůžou. Tak to tam přijeli na kafé a na pizzu, nebo co?

Ti fandové Frankfurtu jsou úplní chudáci. Oni přece nechtěli zapalovat auta a vymlacovat výlohy. To ti zlí a podlí policajti je k tomu vyprovokovali Mě by zajímalo, co za strašnýho idoita bys musel být, aby tě – jako klidnýho a slušnýho fanouška, co přijel jenom na fotbal – by tě "policejní provokace" (ještě k tomu ze strany italských policajtů, což jsou největší vpíčisti pod sluncem) strhla k tomu, že bys najednou zčista jasna začal demolovat zahrádky a auta Trošku absurdní, nemyslíš?

Reagovat
Freedo

Co to je píčovinu? Po celý Evropě je běžný jezdit na výjezdy i bez lístku, pokud ten klub má početnou základnu fans. Fanoušci sledují zápas třeba v fanzóně a udělají dobrou atmosféru. Berou to jako podporu klubu, výlet.

Hele, pokud tam vystoupíš a od první minuty se k tobě chovají jako ke kriminálníkovi - těžkooděnci, koně, helikoptéry a nevím co ještě, tak stačí málo a oheň je na střeše. Je třeba, aby se lidi na příslušných místech zamysleli, jestli tato opatření a přístup policistů (o kterém pochybuji, že byl v klidu) plodí kýžené výsledky. Jinak se nikam neposuneme.

Pokud by jsi se o scénu víc zajímal, tak by jsi zjistil, že výjezdy, na kterých byli policajti v klidu, většinou proběhly v pohodě.

Reagovat
Zemun

úplný súhlas

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
verv

Krásnej příklad toho, že restrikce většinou nadělají akorát víc škody než užitku.

Reagovat
Kepy_FCB

Frankfurt dělá bordel všude, už by je měli vyloučit z ev.poharů. Být to někdo z východu...

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Špiny fašistické ,takto začínali aj vojnu myslia si že nad nich neni,ovladli nás ekonomicky bez vojny ,a toto je ich vizitka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele