Coutinho přestoupil z Interu do Liverpoolu

30.01.2013, 17:28
Aktuality
Philippe Coutinho s definitivní platností mění působiště. Brazilský ofenzivní záložník po dvou a půl letech opouští milánský Inter a stěhuje se do Premier League, kde bude oblékat barvy Liverpoolu. Reds za něj lombardskému klubu zaplatili 8,5 milionu liber...

Dvacetiletý odchovanec Vasca de Gama včera v Londýně obdržel pracovní povolení a dnes přestup zkompletoval podpisem dlouholetého kontraktu.

"Jsem velmi šťastný, tohle je pro mojí kariéru důležitý krok. Liverpool je skvělý klub se skvělými hráči, o jeho historii jsem ve vlasti hodně slyšel. Vím, že zde věří mně a mému fotbalu," prohlásil Coutinho, o jehož služby stál také další anglický klub Southampton.

Rodák z Ria de Janeiro přišel do Interu v létě 2010, natrvalo do základní sestavy se ale nikdy prosadit nedokázal. Během svého dosavadního působení v Evropě si vyzkoušel také španělskou ligu, loni na jaře totiž hostoval v Espanyolu Barcelona.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (427)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele