Cook poodhalil roušku Manciniho jmenování

21.12.2009, 19:32
Aktuality
Nový manažer Manchesteru City Roberto Mancini dnes poprvé hovořil pro anglické novináře a prohlásil, že udělá vše pro to, aby se na Eastlands přerušilo třiatřicetileté čekání na trofej. Celou záležitost zároveň okomentoval předseda klubu Garry Cook.

Pětačtyřicetiletý Ital má na kontě tři italské tituly s Interem Milán a doufá, že něco podobného může zažít i v Manchesteru. "Doufám, že se historie bude opakovat. Manchester je stejný jako Milán, a to pro svojí fotbalovou vášeň," začal Mancini. "Stejně jako v Miláně, tak i tady v Manchesteru bojují o vládu dva velké kluby. Je to velká výzva, která se mi líbí."

Mancini si přivádí také nové členy realizačního týmu a jedním z nich je bývalý útočník Citizens Brian Kidd. "Znám Briana, v anglickém fotbale se hodně vyzná. Znám ho jako skvělého hráče. Byl to útočník jako já, takže sdílíme stejnou filozofii, navíc má velké trenérské zkušenosti. Věřím, že se nám spolu povede dobře," vyjádřil se na Kiddovu adresu Mancini, který si dále přivedl Ivana Carminatiho, bývalého anglického kondičního trenéra, kouče Fausta Salsana a brankářského specialistu Massima Battaru.

Nicméně faktem je, že vyhazov Marka Hughese a následné jmenování Roberta Manciniho vyvolalo na ostrovech vlnu překvapení a nevole, a tak nebylo divu, že dnes musel vše vysvětlovat předseda Citizens Garry Cook. Ten rázně popřel veškeré spekulace o možných konspiračních teorií nebo dokonce hráčské vzpouře a vše uvedl na pravou míru. "O možnosti angažování jiného manažera jsme začali intenzivněji uvažovat po zápase s Hullem (28. listopadu)," odhalil Cook. "Nicméně výraznější kroky jsme začali podnikat až po prohraném zápase s Tottenhamem (16. prosince), až poté také obdržel Mancini naší nabídku," přiznal Cook. "Jednání začala ve čtvrtek, v pátek jsme se na všem dohodli a v sobotu Mancini skutečně nebyl v hledišti, jak bylo mylně interpretováno.

"Markovi jsme chtěli vše říct bezprostředně po zápase, aby měl Roberto celý týden na seznámení se s týmem a mohl začít pracovat. Bohužel ale přes veškerou naší snahu tato informace proklouzla na veřejnost dříve,"
odůvodnil celou situaci Cook s tím, že tým nadále pracuje podle plánu, akorát pod jiným vedením.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk, sports.yahoo.com

Komentáře (400)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele