Given patří mezi nejlepší na světě, prohlásil Mancini

28.12.2009, 09:47
Aktuality
Roberto Mancini je v Manchesteru City teprve pár dní, ale okamžitě si troufl na jedno odvážné prohlášení, leč pravdivé. Italský kouč zařadil brankáře Shaye Givena mezi nejlepších pět gólmanů světa.

Bývalý lodivod Interu Milán přišel na Eastlands minulý týden, kdy nahradil Marka Hughese a připsal si vítězný start. Ten mu v duelu se Stoke zajistily góly Martina Petrova a Carlose Teveze, ale také několik skvělých zákroků Shaye Givena. Ačkoliv ani nováčka, jakým Mancini v anglických vodách bezpochyby je, schopnosti irského gólmana nepřekvapily.

"Shay patří mezi pět nejlepších brankářů světa," prohlásil pětačtyřicetiletý Mancini. "Máte Buffona, Čecha a pár dalších, ale Shay k nim bezesporu patří. Proti Stoke předvedl v několika případech výtečný zákrok, který byl rozhodující."

Další zápas čeká Manciniho už dnes, Citizens hrají s Wolves a italský trenér přiznal, že o svěřencích Micka McCarthyho toho skutečně moc neví, a tak se očekává, že nasadí podobnou sestavu jako proti Stoke.

Autor: Ondřej Holzman / sportinglife.com

Komentáře (391)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele