Chelsea do Brightonu pošle za Caiceda rekordní sumu, Ekvádorce podepíše na osm let

14.08.2023, 09:37
Aktuality
Moisés Caicedo (© AFP)

Podle anglických médií se Chelsea dohodla na podpisu smlouvy s ekvádorským záložníkem Moisésem Caicedem (21) z Brightonu, přičemž částka za něj by měla být britským rekordem.

Webový portál Sky Sports uvedl, že Chelsea za Ekvádorce zaplatí 115 milionů liber, čímž překoná dosavadní rekord, když v lednu koupila Enza Fernándeze z Benfiky za 106,8 milionu liber. Caicedo by měl v klubu podepsat osmiletou smlouvu, přičemž "Blues" zaplatí 100 milionů liber předem a 15 milionů liber jako doplatek.

Chelsea musela svou nabídku za Caiceda několikrát zvýšit, o služby jednadvacetiletého hráče totiž stál i Liverpool, který se měl s Brightonem dohodnout na 111 milionech liber. Caicedo má ještě čtyři roky platnou smlouvu s Brightonem, klubu ale oznámil, že si přeje odejít, a dal jasně najevo, že chce jít raději na Stamford Bridge než na Anfield.

Statistiky v Premier League (©Livesport)

Brightonu se upsal v únoru 2021 za 4,5 milionu liber a v srpnu téhož roku byl zapůjčen do belgického klubu Beerschot. V lednu 2022 ho pak Brighton po 14 vystoupeních v Belgii povolal zpět. Pod vedením trenéra Roberta De Zerbiho v minulé sezoně ve středu pole herně vyletěl.

Chelsea se pod novým šéfem Mauriciem Pochettinem také snaží posílit útočné řady poté, co ji postihla zranění a klíčové odchody včetně Kaie Havertze, který se upsal Arsenalu, a Christiana Pulisice, jenž odešel do AC Milán. Francouzský útočník Christopher Nkunku, kterého klub přivedl za zhruba 60 milionů liber, bude po operaci zraněného kolena mimo hru delší dobu.

Chelsea, která v minulém ročníku skončila na 12. místě, zahájila své tažení Premier League nedělní domácí remízou 1:1 s Liverpoolem.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (362)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele