Čech míří do Arsenalu, Man United nebo PSG. Mourinho nemá jeho situaci pod kontrolou

19.05.2015, 10:37
Aktuality
Ještě před pár dny to vypadalo, že klíčové slovo ohledně budoucnosti Petra Čecha bude mít manažer Chelsea José Mourinho. Český brankář má totiž na Stamford Bridge ještě rok platnou smlouvu, ale nakonec zřejmě bude vše jinak. Favority na získání Čechových služeb jsou momentálně Arsenal, Manchester United a PSG.

"Kdyby to bylo v mých rukou, nikdy by neodešel. Nikdy by nešel do velkých klubů s fantastickými mužstvy, velkými kandidáty na titul v Premier League, ale nemám to ve svých rukou," přiznal Mourinho po včerejší porážce 0:3 na hřišti West Bromu, která byla pro Blues teprve třetí v sezoně.

Chelsea si už ale zajistila titul s předstihem před dvěma týdny, a tak jí prohra tolik bolet nemusí. V neděli sehraje před domácím publikem poslední duel sezony se Sunderlandem a očekává se, že půjde o poslední zápas Petra Čecha v dresu Blues. Pokud tedy nastoupí.

Kdyby bylo na Mourinhovi, stráví Čech ještě minimálně jednu sezonu jako dvojka za mladým Thibautem Courtoisem. Hráčův agent Viktor Kolář ale prozradil, že Čech očekává, že o jeho budoucnosti rozhodne majitel klubu Roman Abramovič, nikoliv Mourinho. "Jde o jejich vzájemnou dohodu, kterou uzavřeli před rokem," uvedl Kolář.

José Mourinho sice k jedné z nejdůležitějších postav Chelsea v poslední dekádě chová velký respekt, ale s pozicí dvojky se Petr Čech smiřovat nechce. Zítra mu bude 33 let, a tak před sebou může mít ještě několik sezon na té nejvyšší úrovni. "Arsenal, Manchester United nebo PSG jsou všechno top kluby. Petr by rozhodně do jednoho z nich rád přestoupil," prozradil Kolář.

"Snažil jsem se mu vyjádřit respekt, který k němu chovám. Hrál jsem ho v pohárech, dal jsem mu několik zápasů v Premier League," vysvětloval Mourinho, že se snažil "fantastickému brankáři a fantastickému týmovému hráči" vyjít vstříc, když se poprvé musel srovnávat s rolí dvojky.

"Ale dokážu si představit, že 32- nebo 33letý brankář se cítí mladý a má touhu hrát každý zápas," uznal Mourinho, jehož perfektní scénář s tím, že Čech v klubu zůstane se mu začíná rozpadat.

Manažer Arsenalu Arsene Wenger se minulý týden na téma Čech odmítal vyjadřovat. Manchester United prozatím řeší vlastní situaci s Davidem De Geou, ale pokud by odešel do Realu Madrid, mohl by být Čech pro Rudé ďábly posilou číslo jedna. Už jednou takový nákup United provedli a Čech by na Old Trafford klidně mohl být druhým Edwinem van der Sarem. O PSG se pak v souvislosti s Čechem nemluví poprvé. To by byla nejideálnější destinace asi především pro samotnou Chelsea.

Autor: Ondřej Holzman / West London News

Komentáře (670)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele