Byl to mnohem lepší výkon než na Slovensku, hodnotil Šilhavý

16.10.2018, 23:58
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (73)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hra nebyla špatná, ale výsledek ano, šancí jsme měli dost - na druhou stranu Ukrajinci také.

Pressing vypadal dobře. Bořek je u týmu podle mě hrozně znát - v pozitivním slova smyslu, naopak trochu mě zklamal Matěj a Jankto, který jak i po zápase říkal - u té své největší šance měl podle mě lobovat, ale stalo se. Pro nás je v tuto chvíli důležité i to, že jsme se do těch šancí dokázali dostávat. Za mě

Reagovat
Acrocephalus

Jankto v posledni moment zpanikaril, ale to je o zkusenostech, naucit se v takovych situacich zachovat chladnou hlavu, podobne jak Krmencik pri prvnim golu Slovenska. Jinak odvedli podstatne lepsi vykon nez minule s Ukrajinou, byli videt kombinace, hra dopredu, sance, i poctiva defenziva (jiz podruhe), ke konci uz se zacala trhat, ale to proto, ze jsme hru museli otevrit a uz taky dochazely sily. Ukrajinci jsou ale hodne silni, rekl bych ze tak na urovni Polska.

Neni pravda, ze bychom nemeli hrace - bylo videt, ze mame sikovne kluky, dosud tomu ale chybel nejaky system, muzstvo hralo chaoticky. Ted kazdy vi, co hrat, jak ma hrat, kde to ma hrat a vypada to jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad kritikům dojde, že Šilhavý byl opravdu v dané situaci a z dostupných trenérů nejlepší řešení. Přesně faktory, které byly u Jarolíma vyčítány, se hned od prvního zápasu zvedly. Defenzíva, i když není stoprocentní, tak nechrlí jeden kiks za druhým. Na týmu je vidět, co chce v zápase hrát a v neposlední řadě i atmosféra je nejspíš lepší. Teď jen doufat, že se dostaví i výsledky a podaří se v týmu stabilizovat nějaká kostra.

Reagovat
Acrocephalus

Přesně. Jak někdo z beků za Jarolíma dostal balón, tak jsem trnul, komu z protihráčů zase přihraje. Takových kiksů tam bylo každý zápas fakt hodně. Teď si každý zápas zavařili maximálně jednou, bohužel včera z toho padl i gól, ale tak chyby v rozehrávce se staly i Ukrajincům, stávají se i mnohem silnějším mužstvům, stačí se podívat na sestřihy ostatních týmů - akce, po kterých padaly góly, tak občas jsou vinou "zkratu" daného hráče, kterej vůbec neodhadl situaci. A to se bavíme o Německu, Francii, Španělsku atd.

A s tou kostrou, včera to byly změny, který ale dávaly smysl a dokázal je pochopit i obyčejný fanoušek, nebylo to jako za Jarolíma "co tím básník mínil", sestava poslepovaná "naslepo". Příště dojde ještě k nějakým změnám, pokud se nám vrátí Darida a Suchý, otázka kdo vypadne ze zálohy a ze stoperské dvojice, jestli si půjde sednout Pavlenka a Brabec, nevím, bude záležet i na formě. Takže změny asi budou, ale v útoku tam není o čem, tam budou rotovat Schick - Krmenčík - možná Vydra, v záloze Dočkal, Darida, Jankto, Barák, ??? (Pavlenka), vzadu Čelůstka, jeden z tria Suchý - Brabec - Kalas, Kadeřábek nebo Theo, Novák, no a v brance za mě zůstává Vaclík, toho vidím jako no. 1. V případě jeho zranění ale dokáže kvalitně zaskočit i ten Pavelka. Takže není to tak tragický, jak to úplně původně vypadalo. Sice nebudeme asi hrát jako za časů Nedvěda a spol., ale nebyli bychom takoví otloukánci, jak jsme byli za Jarolíma. Uvidíme, jak se Šilhavému povede, držím pěsti.

Reagovat
Bakary3

Nutno ale říct, že Jarolím měl pořád jen torzo z těch hráčů, pořád šíleně moc omluvenek, to mu slouží jako malá omluva.

A Pavlenka (B) x Pavelka (Z)

Reagovat
kilobyte

Zase tolik těch omluvenek neměl, abychom dostávali každou chvíli příděl.

Reagovat
Puskas

Točil sestavou jak volantem i bez omluvenek.

Reagovat
Y.N.W.A

vrcholem byl Gebre na stoperu ...bylo mi ho líto, Gebreho

Reagovat
Acrocephalus

To jo a kostra týmu v nedohlednu. Vždycky když vystřídal v těch přátelácích kompletní 11ku... a efekt žádnej.

Reagovat
Puskas

Pravidlem bylo postavit náhradníka za zraněného hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči mluvili o tom, že se po změně dost zlepšila atmosféra v týmu. Tak jestli ty omluvenky nebyly právě kvůli němu...

Reagovat
Bakary3

Taky mě to napadlo...

Reagovat
Puskas

Vydra od té doby ani nezakašle.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale taky zatím moc neukazuje, že tehdy chyběl...

Reagovat
Puskas

Též jsem od něj čekal víc, ale můžeme to přičítat na vrub zabudovávání do týmu. Až tam vzniknou automatismy, bude to třeba lepší. A hraje v klubu na stejném postu?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně přijde hrozně přeceňovaný a přehypovaný. Na to, že ještě nic nepředvedl ani v repre ani v PL, jak říká Azazelo dole. Navíc ten kádr je v podstatě celý vyměněný a není to klub, aby si sedal s tím týmem. Do kvaldy má pár zápasů a uvidí ty hráče tři týdny dohromady cca a dá si tuším 4 zápasy. V klubu hrává na lavičce ne? Jinak podhrot podle livesportu

Reagovat
bobis21

jeho ideální pozice je podhorot. V Derby hrál část sezony i jako klasické AM.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřijde mi lepší než Bořek. Jestli jinde nedokáže zahrát normálně, tak asi v repre bude jen lavička

Reagovat
bobis21

Tak Barák by měl být na AM, pod ním Jankto s někým na CM ... oni si úplně nepřekážení, ale na CM bude spíš Darida s nějakým defenzivním a Janktovi moc nezbude místo ... i když i střed Jankto - Darida by mohl fungovat, pokud by se poctivě vraceli

Reagovat
smazaný uživatel

Já se tu bavím o Vydrovi ale Jinak za mě teda střed Souček, Darida - Dočkal. Jankto s Barákem ať si nejdřív vykopou základ ve svých týmech a pak se můžeme bavit o základu repre. Nejsou zrovna ve velkoklubech, aby mohli z lavičky chodit tahat repre. To se dá pochopit u Schicka krátkodobě....

Reagovat
bobis21

aha, já myslel že to byla reakce na jiný můj koment

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Puskas

Já ho právě z Baníku pamatuji, že hrál vepředu, ne na kraji. Je to takový docela běhavý typ, ale ne tvořivý. Vepředu mi sedí víc, jak píše bobis21, třeba jako podhrot.

Reagovat
JeséRodriguez

hlavně ted nevím, jaký má pokyny, ale často se zapomínal někde u hrotu, a přes tu jeho stranu pak často chodili 2 na 1...hlavně teda se Slovenskem

Reagovat
Azazelo RD

Vydra v repre nikdy nic nezahrál.

Reagovat
Puskas

Už ve Slávii měl přes 30 hráčů v kádru. Je to tedy asi jeho filozofie - zkoušet mraky hráčů. Pak není divu, že mančaft neměl žádnou tvář, v klubu je hodně zápasů, tam to ještě lze jakž takž dohnat, ale při tom reprezentačním penzu utkání bez šance. Navíc nerudný chlapík, za nímž hráči asi moc nešli.

Reagovat
Bakary3

Souhlasím se vším, já ho nesnášel už ve Slavii. V Boleslavi s tím kádrem nakládal úplně stejně.

Ze začátku jsem se ho ale trošku zastával, nutno uznat, že Vrba vzal na euro to nejstarší a skončilo nebo bylo dál nepoužitelných tak 10 hráčů (Čech, Hubník, Sivok, Kadlec, Petržela, Kolář, Plašil, Lafata, Necid...), to se zase musí uznat, ze začátku se nebylo moc čemu divit, že ty nominace nebyly úplně stálý.

Když se to ale opakovalo donekonečna, to už bylo špatně...

Reagovat
Puskas

Včera by na truc nepostavil v minulém utkání snad nejvíce chváleného Čelůstku, aby ukázal, kdo je tady pánem.

Reagovat
Bakary3

nedivil bych se ničemu..

Reagovat
BaggioRoberto

Být trenérem repre nadále Jarolím, tak by Čelůstka na Slovensku vůbec nehrál.

Reagovat
Y.N.W.A

hoši, souhlas se vším... je to paráda, moc se zase těšit na zápas, Jarolím to vážně nezvládal a hráči pod ním prostě nechtěli, nemohli, nevěděli, neuměli hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Davam mu max tri roky.

Reagovat
Bakary3

Bylo to dobrý, jen tak dál.. Takováhle prohra zas tak nebolí.

Jen doufám, že vedle Čelůstky se chytí spíš Kalas.., vrátí se Darida a na becích budou Kadeř a Novák.

V záloze pak máme celkem na výběr, Souček, Pavelka, Petrák, Darida - Dočkal, Barák, Jankto, Zmrhal, Krejčí, Holzer.., kdyby někdo z těch leváků - Zmrhal, Jankto, Holzer? - zvládnul levýho beka, nebylo by to špatný, protože jich máme dost..

Máme i 3 solidní útočníky, Vydra, Schick, Krmenčík, trochu mě mrzí, že se Vydra využívá na křídle, kde je zbytečnej, a snad někdy zkusíme i na dva.

Jinak jsem rád, že máme konečně trenéra, který umí vystupovat a s novinářema bude zadobře, což bude pro ten tým hned velká úleva.

A za jeden sraz dokázal udělat normální nominaci, povolat kvalitní a dosud přehlížený hráče a třeba na Čelůstku se jel dokonce podívat (!), před nominací s nima dokonce i mluvil (!), aby je nemusel pár hodin potom vyřazovat. Hned je jasný, jakým stylem se bude prezentovat.

Na lavičce s tím týmem žije, hecuje, ne jak ta ubulená chcíplotina Jarolím.

K čemu ten tam vlastně byl?

Jardovi držím palce, snad se bude dařit dál.

Reagovat
Y.N.W.A

moje řeč... je s podivem, že občas je někdo dlouhodobě placenej za tak mizerný výkony, jako pan Jarolím u repre

Reagovat
$$CaptainKokotko

Oproti zápasu v Uh 1 a 100. Šilhavý Nejlepší volba.

Reagovat
Acrocephalus

Ještě pro zajímavost: v prvním vzájemným utkání Ukrajinci stříleli 26x, 10x z toho na bránu. Včera 13x a z toho 3x na bránu. Držení míče v prvním zápase: 64% : 36 % pro Ukrajince, včera 53% : 47%. Takže posun znatelnej i z hlediska statistik.

Reagovat
maxton

treti zapas uz budu mať mínus jednu strelu a držanie 15% ... keď to takto pojde dalej

Reagovat
ttopi

Hezká logika. V obou zápasech měli statistiku lepší. Nevím, z čeho ti vychází, že by najednou byli znatelně horší. Nesmysly...

Reagovat
smazaný uživatel

so funny

Reagovat
smazaný uživatel

ach, jak slovenské...

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím z toho mám dobrý pocit, jenom doufám, že po uzdravení Suchýho z něj nebude znovu kapitán... to by mi tu radost trochu pokazilo...

Reagovat
mesyas

ale stejně prohrál, takže to je úplně jedno jak hráli

Reagovat
Puskas

Ne, není. Bylo třeba získat zpět fanoušky, což vypadá, že se mu celkem daří, pak bylo třeba získat hráče, i tady to vypadá, že se semkli a mají ho rádi. A v neposlední řadě bylo třeba dát tomu jakous takous tvář, což po těch dvou utkáních taky zatím vypadá slibně, jakkoli ukážou až další zápasy.

Reagovat
willdonor

ten film dopadl špatně.. tak proč se na něj dívat ....????

Reagovat
Acrocephalus

tak ten kdo se dívá jen na výsledek, tomu se moc zavděčit nedá. Aneb výkon mě nezajímá, jen výsledek, což?

Reagovat
smazaný uživatel

Příště nezapomeň na smajlíka. Vidíš, kolik bolesti působíš lidem, kteří bez smajlu nepochopí lehký humor?

Reagovat
willdonor

Pavlenka podle mě lepší než Vaclík

a defenzivní duo Souček Pavelka je super.

jen jsem furt nepřišel na to v čem je dobrej Jankto, ... Véna Kadlec i Standa Tecl by tam byli lepší

Reagovat
bobis21

a viděl jsi ho někdy hrát na svém postu? Protože v repre tam snad ještě nehrál ...

Reagovat
smazaný uživatel

jestli vyloženě musí být na svých pár metrech čtverečních, aby hrál dobře, tak to není hráč pro repre...nepřišel mi nějak špatnej, ale šance se musí dávat

Reagovat
bobis21

nejde ani tak o svých pár metrů čtverečních, ale ten pohyb a automatismy jsou u krajních hráčů úplně jiné než na kraji. Nemáš moc hráčů kteří dokáží zahrát uprostřed i na kraji ...

Reagovat
smazaný uživatel

většina hráčů ze středu dokáže v poho zahrát i na kraji... když teda nejde vyloženě o hroťáky. Naopak hráči, co jsou zvyklý mydlit po lajně, to ve středu hřiště moc neumí.

Reagovat
smazaný uživatel

v cem byl lepsi pavlenka? vzdyt byl oproti vaclikovi na slovensku nejisty a i ten gol mohl imo chytat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Shevchenko

A Vaclík zase zajebal spolu s Brabcem druhý gól ukrajiny první zápas. Navíc jeho výkony minulou kvaldu viz zápas v severním irsku.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Hrot Standa Tecl by byl zase lepší na křídle? A nebo druhý zraněný Venca Kadlec, co nezáří ani v lize? Jankto není zázrak ale jde o to, že lepší hráče na tom postu nemáme

Reagovat
kilobyte

Kdy jsi viděl Kadlece naposled hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

No vezmeme to od začátku reprezentační trenér není od toho aby hráče učil hrát fotbal ten má nominovat to nejlepší co má k dispozici s přihlédnutím k systému který chce hrát dále tým připravit takticky na jednotlivé soupeře a vhodně zareagovat na situace v zápase plus komunikace a sledování hráču či nových adeptu do reprezentace uvidíme co dál Šilhavý předvede jde mu k duhu že vytáhl Čelustku a Pavelku ještě až se mu uzdravý Kalas Suchý Darida tak to zase bude lepší Brabec je vážně tragickej navíc konečně začíná hrát i Krejčí v Boloni který umí celkem dobře zahrát na obě strany tak uvidíme co s toho vymačkají

Reagovat
Bakary3

Přečteno jedním dechem

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
$$CaptainKokotko

Uvidíme. Myslím, že Šilhavý může být lepší repre trenér než Vrba. Hlavně to zvlada s novinàřema. Možnà fakt nejlepší volba . Za Jarolíma mě to bylo jedno a teď se těším na další sraz. Uvidíme

Reagovat
Acrocephalus

jo Krejčí kdyby hrál a byl ve formě, super. Sere mě ten Pilař, že se úplně odstřelil. Nemůže za to sice, ale ten kdyby hrál a pokračoval výkonnostně kde přestal, ten by včera Ukrajince provětral, že by se nestačili divit. Škoda ho, ten by se nám do týmu hodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LFC & STEVEN 8

posun znatelnej, chce to ustálit jednak sestavu a jednak herní styl, za mě by to mělo vypadat asi takto:

rozestavení 4-2-3-1

B: Vaclík - mluví pro něj zkušenosti i aktuální forma v Seville, dvojka Pavlenka, trojka Koubek.

PO/LO: Jako první volby bych viděl nejlépe Kadeřábka a Gebre, oba dlouhodobě hrají v základu bundesligu a je zbytečný luxus jednoho z nich opomíjet, náhradníci: Coufal a Novák.

SO: v tuto chvíli bych stavěl na Čelůstkovi (prostě ještě nestihl v repre nic pokazit) a k němu hledal parťáka, asi v pořadí: Suchý, Kalas, někdo, někdo, .... , Brabec (ten je opravdu slabý)

SZ: ideální dvojice Pavelka - Darida, oproti Součkovi mi přijde Pavelka víc pohyblivější a také pokryje více prostoru na hřišti, ikdyž Souček zase lépe drží ten prostor před stopery (kde je koneckonců DM nejvíc potřeba), třeba včera věřím, že by u gólu v tom prostoru byl a té střele třeba zabránil. Náhrada za Daridu moc není, možná do budoucna Trávník, Barák ani Jankto tam moc nesedí, uvidíme co mladší generace, rozhodně nebrat Hušbauera, Hořavu či Frýdka. (věčná škoda Morávka)

AM: Dočkal, je z něj kapitán a po pauze v repre se uvedl poměrně slušně, na kraj se prostě už nehodí, místo něj buď jeden z té italské dvojičky, případně vytáhnout výš Daridu (to spíš) eventuelně Vydra.

Křídla: jednoznačně největší problém sestavy, nalevo mi teď přijde nejlepší Zmrhal a k němu by se snad mohl vrátit Krejčí, když bude hrávat, jinak další adept je podle mě Holzer. Napravo je to snad ještě horší, Vydra nebrání, Gebre a Kadeř lépe útočí ze druhé vlny, Sýkora je věčně na hromadě, Masopust není podle mě hráč do repre (minimálně zatím), vychází mi z celé té bídy jako číslo jedna Kopic. (škoda Skaláka)

Útok: dvojice Schick, Krmenčík je asi to nejlepší co teď máme, tyhle dva točit v základu dle formy a soupeře, další varianty: Vydra, Tecl, a Šural, kéž by se chytl třeba Pulkrab. Škoda, Necid a Pekhart už snad nikdy.

Reagovat
JeséRodriguez

4 2 3 1 není špatný, ale my na to nemáme prostě křídla...Jankto ani Vydra křídla nejsou, Krejčí se víc hodí do 3 5 2, Zmrhal, Kopic, Masopust, Falta, při vší úctě na té mezinárodní úrovni neoslňují...to už radši dát tam časem šanci Černýmu s Matouškem, kteří mají rychlost, techniku a potenciál, i když to třeba nejdřív až tak za půl roku...líbilo by se mi rozestavení bez křídel:

Vaclík - Kadeřábek, Čelůstka, Suchý, Gebre - Darida, Souček/Petrák, Jankto - Dočkal - Schick, Vydra

Pavlenka/Vaclík - Coufal, Kalas, Král/???, Novák - Pavelka, Souček/Petrák, Morávek/Trávník - Barák - Krmenčík, Matoušek

Reagovat
TheTopFootbaler

S obranou naplno souhlasím, jen bych to zkusil bez křídel, přece jen Kadeřábek je dopředu hodně silný a Gebre taky umí. Střed bych viděl asi Pavelka-Souček-Darida, případně zařadit Jankta a Baráka, budou-li hodně slibní. Nad ně bezesporu Dočkal a dvojici v útoku vybrat z tria Schick, Krmenčík, Vydra dle aktuální formy.

Reagovat
eLJay.91

Fakt to nebylo špatný. Prohra vždycky mrzí, ale tahle se ještě dá tak nějak zkousnout. A Šilhavý při prvním srazu fakt potěšil. Zatím to nový koště docela dobře mete. Až se nám uzdraví další hráči, budeme mít na některý pozice přímo luxusní výběr. Na jiný to bohužel pořád bude bída, ale vypadá to, že Šilhavka místo vyplakávání, že ti hráči nejsou, radši objede stadiony a zkusí nějaký najít.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím mě ten Souček na DCM sedí má přehled pokrývá prostor je silný navíc se umí zapojit do utoku co se týče CM tam jasně Darida Pavelka uvidíme jak se bude v lize projevovat Barák dále tam je alternativa Travník mě osobně se v lize líbí i Houska co se týče utoku tam si to vypsal přesně co se týče kraju vlevo by to mohlo být Zmrhal Krejčí když bude pravidelně hrát dnešní krajní hráči musí umět dozadu i dopředu stejně a je jedno jestli je LB nebo LM tam udělal Jarolím s Ukrajinou těžkou chybu jestli věděl že Ukrajina má tak silné kraje tak je blbost hrát na dva křídelníky bez podpory navíc tím že jím museli pomáhat CM se uvolnovalo místo pro Marlona navíc když vím že stopeři ktereé mám nejsou zrovna rychlíci na RM je se stopery naše nejbolavější pozice nevidím nikoho kdo by byl dobrý na obě strany hřiště možná zkusit dvojci Theo Kadeřábek oba mají potenciál utočit i bránit a kdyby to dobře klaplo pamatuji jak to v Ostravě udělali z Látalem a Pospěcem a mělo to uspěch pozici CAM bych nechal na Bořkovi je vidět že jeho chytrosti se momentálně v ČR nikdo nevyrovná kdyby apsentoval klidně bych dal Šurala nebo Vydru jako podhrotový utočníky no kraje obran máme vyřešené Kadeš Theo i Novák mají své kvality Dále tam jsou Coufal Bořil Řezník co se týče CB tam nám to hoří taky i když 4elustka prokázal potencial a moje pořadí k němu je Kalas Suchý atd, atd, mě osobně se letos v lize líbí Stronatti uvidíme no a ty golmany si taky chytil přesně.za mě když budou všichni zdraví a hrát tak ideálně takhle Vaclík-Theo Čelustka Kalas Novák- Kadeřábek Souček Dočkal Darida Krejčí-Schick či Krmenčík podle formy

Reagovat
BaggioRoberto

Pravda, včera se na ten fotbal dalo krásně dívat, nahoru dolu, otevřené utkání. Ukrajinci sice individuálně lepší kopací technika, ale i naši měli šance, hráli bez bázně. Šilhavý Sice jsem byl trošku rozpačitý z jeho první nominace, kde byli sice Čelůstka, Pavelka, Dočkal, Vydra, ale taky Řezník, Hejda, Hušbauer.. Naštěstí zrovna ti poslední tři se zranili a naše repre teď vypadá svěží a zdravá. Jardo děkujem za ten posun.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele