Bundesliga - souhrn 30. kola: Leverkusen udržel neporazitelnost

19.04., 22:35, aktualizováno 21.04., 21:26
Komentáře a souhrny
Marvin Ducksch (© AFP)

Leverkusen je mistrem závěrů a potvrdil to i v Dortmundu, kde vydoloval remízu 1:1. Stuttgart nestačil na Werder a komplikuje si boj o druhou příčku, Bayern přejel Union Berlín.

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 1:1

21.04.2024 19:30

Góly: 6. Michael Gregoritsch - 40. Jonathan Burkardt

Fotbalisté Freiburgu remizovali ve 30. kole Bundesligy na domácí půdě s Mohučí 1:1. Bádenský celek se dostal do vedení po situaci z šesté minuty, kdy stejně jako v minulém zápase zafungovala spolupráce mezi Ricu Dóanem a Michaelem Gregoritschem, přičemž tentokrát se z branky radoval vytáhlý Rakušan. O záchranu bojující Die Nullfünfer ovšem dokázali odpovědět ještě před pauzou, když se ve skluzu prosadil odchovanec hostů Jonathan Burkardt.

Hráči Mohuče započali v posledních týdnech spanilou jízdu za záchranou, když čtyřikrát v řadě neprohráli, přičemž v posledních dvou kolech nastříleli dohromady osm gólů. V tabulce se tak vyhoupli alespoň na barážovou příčku a od Bochumi už je dělil jen jeden bod. Freiburg měl ovšem také o motivaci postaráno, jelikož stále mohl vzhledem ke špatné formě Frankfurtu bojovat o šestou pozici zajišťující evropské poháry.

Domácí udělali velký krok k zisku tří bodů už v šesté minutě, kdy japonský šikula Doán našel milimetrově přesným centrem svého ofenzivního kolegu Gregoritsche, který v souboji s hostujícím brankářem poslal balon do sítě. Zkušený kanonýr mohl změnit skóre i chvíli před uplynutím úvodní půlhodiny, jenže se proti němu vyznamenal Robin Zentner. Následně o sobě dali poprvé vědět i svěřenci trenéra Bo Henriksena, když nechal nikým nehlídaný Burkardt vyniknout Noaha Atubolua. Hosté přidávali na tempu, což potvrdil vyrovnávacím zásahem právě Burkardt, jenž si skvěle naběhl na přihrávku z pravé strany a ve složité situaci zakončil nejlépe, jak mohl.

Po opatrnějším úvodu druhého dějství se málem znovu zapsal mezi střelce Gregoritsch, jehož křižná rána minula vzdálenější tyč jen o pár centimetrů. Přesnost scházela chvíli poté i hlavičce Lukase Küblera. Žádný větší nápor domácích se však nekonal. Mohuč měla výrazně navrch nejen v počtu střeleckých pokusů, ale dokonce také ve statistice držení míče. Další příležitosti si ovšem v závěru už ani jeden z celků vytvořit nedokázal.

Mohuč tak i ve Freiburgu potvrdila dobrou formu a domů si odvezla alespoň bod. V následujícím kole se 28. dubna střetne s Kolínem, bádenský celek vyzve o den dříve Wolfsburg.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 1:1

21.04.2024 17:30

Góly: 81. Niclas Füllkrug - 90+7. Josip Stanišić

Leverkusen nenašel přemožitele ani ve 30. kole Bundesligy, když remizoval na hřišti čerstvého semifinalisty Ligy mistrů z Dortmundu 1:1. Hostující kouč Xabi Alonso se tentokrát rozhodl nechat Patrika Schicka od úvodního hvizdu pouze na lavičce. Český kanonýr tak sledoval po boku Matěje Kováře vyrovnanou podívanou, v níž se čekalo na gól až do 81. minuty, kdy se trefil domácí Niclas Füllkrug. V dlouhém nastavení ovšem propukl v nadšení i tábor Bayeru, když po rohovém kopu srovnal Josip Stanišič.

Oba celky nastupovaly do utkání ve skvělé náladě. Dortmund zažil v týdnu horskou dráhu emocí, když po přestřelce s Atlétikem Madrid postoupil do semifinále Ligy mistrů. Leverkusen zase v minulém kole získal svůj vysněný premiérový mistrovský titul, na což navázal postupem mezi čtyři nejlepší celky Evropské ligy. I přesto, že už byla německá liga rozhodnutá, měli hosté o motivace postaráno, neboť chtěli udržet sezonní neporazitelnost ve všech soutěžích.

Kdo čekal nespoutanou bitvu plnou krásných ofenzivních momentů, musel být v prvním poločase zklamaný. Sebevědomí hosté v klidu kombinovali a slavného soka k ničemu nepouštěli. Ani Bayer si ovšem dlouho nedokázal vytvořit vyloženou příležitost. Po půlhodině hry se dožadoval odpískání pokutového kopu Jeremie Frimpong, přišlápnutí jeho nohy obráncem však rozhodčí jako faul nevyhodnotil. Následně se začal osmělovat Alejandro Grimaldo, jehož střelecké pokusy z velké vzdálenosti ale létaly nad břevno. Největší šanci první půle si tak připsal hrdina duelu s Atlétikem Marcel Sabitzer, který tvrdou ranou pořádné protáhl Lukáše Hradeckého.

Svěřenci Edina Terziče vstoupili do druhého poločasu jako vyměnění a byli to oni, kteří udávali tempo hry. To však nezabránilo Grimaldovi, aby vyprodukoval další nepříjemný projektil, s nímž si tentokrát musel poradit Gregor Kobel. V 68. minutě si hosté konečně vytvořili kýženou stoprocentní šanci, jenže Nathan Tella ve skluzu posunul balon jen do rukavic Kobela. Euforie tak propukla na druhé straně, když se před světoznámou žlutou tribunou prosadil z voleje Füllkrug, jehož rána se cestou do sítě otřela nejen o Hradeckého, ale také o tyč. Bayer v závěru potvrdil, že na porážky opravdu není zvyklý, protože po bitce blízké spíše hokejovému play off obdržel červenou kartu Victor Boniface, od té jej nicméně uchránil zásah videorozhodčího. Čerstvý mistr si nakonec na prohry ani zvykat nemusel, protože chvíli před koncem nastavení vyrovnal přesnou hlavičkou po rohovém kopu Stanišič.

Leverkusen tak udržel svou neporazitelnost a z Dortmundu odjel s bodem. Oba celky sehrají další ligový duel 27. dubna. BVB čeká důležitá bitva s Lipskem, Bayer změří síly se Stuttgartem.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfB Stuttgart 2:1

21.04.2024 15:30

Góly: 28. Marvin Ducksch (pen.), 49. Marvin Ducksch - 71. Deniz Undav

Fotbalisté Stuttgartu nepotvrdili skvělou formu, když v utkání 30. kola Bundesligy prohráli na půdě Brém 1:2. Domácí vstřelili úvodní branku duelu ve 28. minutě, kdy se ze značky penaltového puntíku prosadil suverénní ranou k pravé tyči Marvin Ducksch, jenž krátce po změně stran přidal i rozhodující trefu. Werder tak vyzrál na neoblíbeného soupeře teprve podruhé z posledních devíti vzájemných zápasů, čímž mu zkomplikoval souboj o druhou příčku, na níž se nachází Bayern s tříbodovým náskokem právě na Schwaben.

Brémy v minulém kole prohloubily hrozivou formu na hřišti Leverkusenu, kde zároveň byly svědky velkých oslav domácích ze zisku ligové trofeje. Pro zelenobílé to ovšem byl už sedmý zápas v řadě bez vítězství, a ani tentokrát se jim příliš velké naděje na tři body nedávaly. Na jejich půdu totiž přijel rozjetý Stuttgart, jenž po 11 ligových duelech po sobě bez porážky kráčel k vysněné Lize mistrů.

Favorit zápasu si již v páté minutě vytvořil výbornou šanci. Skákavý míč našel Denize Undava, ten ale z voleje trefil pouze hlavu vyběhnutého Michaela Zetterera. Bojovní domácí svého soupeře napadali od rozehrávky brankáře a byli velmi aktivní. Ve 28. minutě jim byl odměnou pokutový kop, ze kterého se tvrdou střelou do pravého dolního rohu nemýlil Ducksch. Obrana zelenobílých fungovala v prvním poločase velmi dobře a veškeré rozvíjející se akce Stuttgartu dokázala uhasit. Minutu před poločasem však Werder zachránilo před inkasováním břevno, které orazítkoval hlavičkující Undav.

Parádní start druhé půle si připravil střelec úvodní trefy Ducksch. Čtyři minuty po hvizdu nacentroval do středu vápna Romano Schmid fantastický balon, který německý útočník uklidil do sítě. Švábové se hnali za zdramatizováním, které měl v 68. minutě na hlavě Angelo Stiller, jeho střela ale skončila pouze nad brankou. Tlak hostujícího celku se vyplatil o tři minuty později. Míč se v závaru před brankářem odrazil na kopačku Undava a ten jej doklepl mezi tři tyče. Werder po celý zbytek zápasu bránil své těsné vedení, které se mu i přes obrovský tlak soupeře podařilo udržet.

Brémy tak prolomily špatnou formu a doma překvapivě získaly tři body. Obě mužstva mají na programu další ligový zápas 27. dubna. Werder se utká s Augsburgem, Švábové změří síly s Leverkusenem.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Bayern Mnichov 1:5

20.04.2024 18:30

Góly: 90+1. Yorbe Vertessen - 29. Leon Goretzka, 45+1. Harry Kane, 53. Thomas Müller, 62. Mathys Tel, 66. Thomas Müller

Fotbalisté Bayernu deklasovali ve 30. kole Bundesligy Union Berlín na jeho hřišti jasně 5:1. Po rozpačitém úvodu probudil své spoluhráče z herní letargie tvrdou pumelicí Leon Goretzka, na jehož úvodní trefu ještě do poločasu navázal z přímého kopu Harry Kane, který se v této sezoně podílel v soutěžních utkáních již na 50 gólech. Druhá půle se poté nesla v duchu fotbalové exhibice, když se dvakrát prosadil matador bavorského celku Thomas Müller.

V minulém kole definitivně skončila dlouhá dominance Bayernu, jelikož Leverkusen poprvé v historii získal německý titul. Bavoři si ovšem zlepšili náladu v Lize mistrů, kde ve čtvrtfinále zdolali Arsenal, a zajistili si tak postup mezi čtyři nejlepší celky. Naopak Union se nenacházel v dobrém rozpoložení, neboť z předchozích sedmi ligových klání vyhrál jen jednou a od sestupového pásma jej dělily už jen tři body.

Úřadující německý mistr určoval podle očekávání tempo hry, nicméně na branku soupeře zakončoval v úvodu zápasu pouze Kane. Jeho pokus doprostřed branky byl však jen čistá formalita. Ve 29. minutě si nechal Müller projít přihrávku Mathysa Tela mezi nohama, z čehož těžil Goretzka, který i s přispěním břevna dopravil svou tvrdou ránu na místo určení. Na druhé straně se z hranice šestnáctky opřel do balonu Lucas Tousart a Manuel Neuer měl co dělat, aby jeho projektil vyrazil alespoň na roh. V nastaveném čase první půle se k exekuci přímého kopu postavil Kane a přesnou střelou k tyči nachytal pozdě reagujícího Frederika Rönnowa.

Krátce po příchodu ze šaten prokázal svůj přehled na place Eric Maxim Choupo-Moting, který milimetrově přesným centrem našel na zadní tyči nabíhajího Müllera, a ten placírkou usměrnil míč pod břevno. Hororový sobotní večer pro příznivce Die Eisernen ještě umocnil v 62. minutě Tel. Francouzský talent si počkal na pas Kanea a posléze se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Ve fotbalové show nadále pokračoval Müller, jenž si naskočil na cetr ideálních parametrů z dílny Goretzky a hlavou navýšil svůj gólový účet. Ještě v nastaveném čase stihl připravit Neuera o čisté konto Yorbe Vertessen.

Bayern nakopnutý postupem v Lize mistrů tak uspěl i v Berlíně. V následujícím kole se 27. dubna střetne s Frankfurtem, Union se utká o den později s Gladbachem.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - SV Darmstadt 0:2

20.04.2024 15:30

Góly: 57. Christoph Klarer, 90. Oscar Vilhelmsson

Fotbalisté Darmstadtu zvítězili ve 30. kole Bundesligy v záchranářském souboji na hřišti Kolína 2:0, a přerušili tak hororovou sérii 22 ligových utkání bez výhry. Teoretickou šanci na setrvání v nejvyšší německé soutěži vystřelil Die Lilien v 57. minutě sváteční střelec Christoph Klarer, který po zmatcích po rohovém kopu propálil vše, co mu stálo v cestě. Na něj ještě v závěru druhým úspěšným zásahem navázal Oscar Vilhelmsson. Kolín naopak nevyužil šanci posunout se blíže alespoň pozici zaručující baráž, kterou momentálně drží Mohuč.

Jestli se Kozlové chtěli reálně vrátit do boje o setrvání v nejvyšší soutěži, nemohli si přát lepšího soupeře. Beznadějně poslední Darmstadt totiž od začátku kalendářního roku získal jen čtyři body za stejný počet remíz a jistě nedočkavě vyhlížel konec tragické sezony. Die Lilien dopláceli především na jasně nejhorší defenzivu celé Bundesligy, jenže Kolín měl pro změnu nejméně produktivní útok, a podruhé v řadě mu navíc vinou zranění scházel nejlepší střelec Davie Selke.

Absence vytáhlého útočníka byla znát hned od úvodního hvizdu, domácí sice s míčem na kopačkách určovali tempo hry, ale k vážnějšímu zakončení se nikdo neměl. V ochozech to pořádně zahučelo až po akci Farideho Alidoua. Ten se na hranici šestnáctky šikovně uvolnil a pohotově z otočky napálil míč skrz hradbu bránících těl do tyče. Na druhé straně se k odraženému balonu prodral Tim Skarke a tečovaným pokusem málem zaskočil Marvina Schwäbeho. Německý gólman si však nakonec s nastalou situací poradil na jedničku, když se v rychlosti dokázal přemístit k bližší tyči, kam střela směřovala.

Po změně stran tlak Kozlů lehce opadl a směrem dopředu se mohli realizovat hráči Darmstadtu. Po rohovém kopu se po zmatcích v pokutovém území nejlépe zorientoval Klarer a ranou mezi nohama Schwäbeho poslal svůj tým do překvapivého vedení. Pojistku mohl vzápětí přidat Mathias Honsak, který si nikým nehlídaný naskočil na povedený centr z pravé strany, nicméně hlavou netrefil ani prostor mezi třemi tyčemi. V nastaveném čase navýšil vedení hostí Vilhelmsson, jenž doklepl do odkryté sítě sraženou střelu Gerrita Holtmanna.

Kolín si tak s rozklíženým soupeřem neporadil a nezískal ani bod. Napravit si reputaci se pokusí 28. dubna proti Mohuči, Darmstadt se ve stejný den střetne s Heidenheimem.

Více informací k zápasu

1. FC Heidenheim - RB Lipsko 1:2

20.04.2024 15:30

Góly: 69. Nikola Dovedan - 42. Benjamin Šeško, 85. Loïs Openda

Hráči Lipska si ve 30. kole Bundesligy odvezli z Heidenheimu důležité tři body po výhře 2:1, a pojistili si tak čtvrtou příčku před dotírajícím Dortmundem. O vítězství Býků proti vzdorujícím domácím rozhodl až v 85. minutě Loïs Openda, který vstřelil už svou 23. branku v ročníku. Celek z Bádenska-Württemberska tak nakonec během krátké doby třetí celek z elitní čtyřky soutěže o body nepřipravil.

Lipsko se v posledních týdnech vybičovalo k velmi dobrým výkonům, což bylo kriticky důležité v boji o čtvrtou příčku v tabulce zajišťující účast v dalším ročníku Ligy mistrů. Na záda mu totiž dýchal Dortmund, jenž měl před tímto kolem shodný počet bodů a pouze o skóre byl pátý. Býci proto na hřišti Heidenheimu nesměli zaváhat, což zdaleka nebyl tak jednoduchý úkol. Domácí totiž před vlastním publikem naposledy porazili po skvostném obratu Bayern.

Heidenheim se málem přiblížil k další výhře již v osmé minutě, kdy si jeho nejlepší střelec Tim Kleindienst udělal za vápnem prostor ke střele, avšak z nesnadné pozice pálil pouze nad. Navzdory očekáváním se další průběh klání odehrával v režii důsledných defenziv obou celků, a k výraznějším příležitostem tak dlouho nedocházelo. Čekání na první gól prolomil až v samotném závěru první půle hostující Benjamin Šeško, jenž se ve vápně dostal po nepovedeném zákroku domácí obrany k míči a zblízka nedal brankáři Kevinu Müllerovi šanci.

Úspěšnější byl německý brankář zkraje druhého dějství, když se skvělým reflexem blýsknul proti pokusu belgického snajpra Opendy. Býci však postupně začínali přebírat otěže zápasu a jen s vypětím všech sil dokázal Müller ukořistit průnikovou přihrávku před dotírajícím mladíkem Xavim Simonsem. Domácí se o slovo přihlásili v 69. minutě, kdy se po standardní situaci nejlépe ve vápně zorientoval Nikola Doveden a hlavou srovnal stav zápasu. Odpovědět mohl záhy Openda, jehož střelu vytěsnil mimo tři tyče opět skvělý Müller. Průběh utkání se pokusil změnit i Kleindienst, jenž se po závaru ve vápně snažil o netradiční zakončení hrudí, pozorný byl však i Peter Gulacsi. Po samostatném úniku Mohameda Simakana z 85. minuty tak uzmul vedení na svojí stranu nejlepší střelec hostí Openda, jenž neměl problém uklidit míč do prázdné brány.

Lipsko tak v Heidenheimu uspělo a domů si odvezlo tři body. V příštím kole jej bude čekat klíčová bitva s Dortmundem, která je na programu 27. dubna. Nováček soutěže změří o den později síly s Darmstadtem.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 4:3

20.04.2024 15:30

Góly: 36. Wout Weghorst, 58. Grischa Prömel, 66. Ozan Muhammed Kabak, 90+1. Anton Stach - 39. Robin Hack, 78. Robin Hack, 89. Robin Hack

Fotbalisté Hoffenheimu porazili ve 30. kole Bundesligy na vlastním hřišti Mönchedgladbach 4:3. V dresu Hříbat se sice hattrickem blýskl Robin Hack, jenže ani jeho skvělé vystoupení nezabránilo třetí porážce hostů z posledních čtyř zápasů. O výhře domácího celku totiž v nastaveném čase rozhodl Anton Stach. Do utkání zasáhlo celé trio českých aktérů, v základní sestavě se objevil pouze Pavel Kadeřábek, od 69. minut nastoupil Tomáš Čvančara a v v úplném závěru se na hřiště podíval i David Jurásek.

Naděje Hoffenheimu na pohárové příčky se téměř jistě rozplynuly kvůli velmi špatným výsledkům z posledních týdnů. Modrobílí totiž z předchozích pěti klání hned čtyřikrát padli, přičemž v minulém kole schytali čtyřgólový výprask od zachraňující se Mohuče. Ani Gladbach se nemohl chlubit příliš oslnivou formou, což jej provázelo takřka po celou sezonu.

Prvotřídním zákrokem se blýskl v 18. minutě Moritz Nicolas, jehož poprvé vyzkoušel nebezpečnou dělovkou z pravé strany vápna Kadeřábek. Po půl hodině hry našel dlouhým centrem Grischa Prömel hlavu Maximiliana Beiera, ten ale zamířil pouze do brankové konstrukce. O čtyři minuty později se hosté po riskantní rozehrávce Nicolase zmocnili míče a Andrej Kramarič ho naservíroval před branku nehlídanému Woutu Weghorstovi, jenž hostujícího gómana bez problémů prostřelil. Radost domácím ale záhy zkazil Hack, který si na polovině hřiště narazil s Alessanem Pléou a po dlouhém náběhu překonal Olivera Baumannna.

Krátce po změně stran své zaváhání napravil Nicolas, jenž nejprve pouze sledoval nastřelenou tyč Weghorsta, následně ale krásně zneškodnil dorážku Kramariče. O chvíli později vyzkoušel štěstí Kadeřábek, z hrany vápna ale pálil nad. Před hodinou hry si navedl míč k pravé straně pokutového území Prömel, který fantasticky mířenou dělovkou na zadní tyč vrátil domácím vedení. O srovnání usiloval v 64. minutě Stefan Lainer z úhlu ale nastřelil pouze brankovou konstrukci. Naopak po krásném sólu mezi několika obránci vypálil z hrany půlkruhu Ozan Kabak a navýšil vedení modrobílých.

Jeho gól nabral na důležitosti v 78. minutě, kdy na zadní tyči hlavičkoval naprosto osamocený Hack. Ani tím ovšem gólová slina 25letého Němce nekončila. V 89. minutě využil příliš vystoupeného Baumanna a z pravé části hřiště zvolil místo obvyklého centru střelu na bližší tyč, která krásně zapadla do sítě. Hoffe se ovšem zmohlo k brzké odpovědi a vítězství jim vrátil nehlídaný Stach.

Hoffenheim tak dotáhl utkání do vítězného konce. V následujícím kole se 26. dubna střetne s Bochumí, Gladbach vyzve o dva dny později Union Berlín.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - VfL Bochum 1:0

20.04.2024 15:30

Góly: 43. Jonas Wind

Fotbalisté Wolfsburgu přerušili šňůru dvou po sobě jdoucích porážek, když ve 30. kole německé Bundesligy porazili Bochum 1:0. Souboj dvou celků, jež se nacházejí jen těsně nad pásmem sestupu, rozhodl ve prospěch Vlků na konci první půle Jonas Wind. Dánský kanonýr, který v německé nejvyšší soutěži prožívá střelecky nejpovedenější sezonu, se trefil už podesáté. Hubenému vítězství, jež domácí vzdálilo od sestupových vod, tentokrát nepřihlížel Václav Černý. Ten se vůbec neobjevil v zápasové nominaci.

Sobotní odpoledne si pro fanoušky německého fotbalu přichystalo tuhý boj o záchranu, jelikož se oba celky držely jen těsně nad 16. příčkou znamenající baráž o udržení. Do této nelichotivé pozice dostalo týmy Wolfsburgu i Bochumi hlavně tragické jaro. Zatímco Blau-Weiss získali od začátku ledna jen 11 bodů, Vlci si připsali dokonce ještě o dva méně.

V úvodu zápasu byli aktivnější domácí, kteří soupeře nepouštěli k balonu a tlačili se do vápna, svou převahu ovšem ve vedoucí trefu nepřetavili. S první příležitostí tak nakonec přišli hosté poté, co se míč za hranicí pokutového území odrazil k Takumovi Asanovi, jenž z otočky těsně minul bránu. Po půlhodině hry se japonský útočník dostal do další šance, když si našel centrovaný míč v malém vápně, z bezprostřední blízkosti ale nepřekonal Pavaa Pervana. O pár minut později už se Blau-Weiss radovali, Patrick Osterhage totiž po centru poslal balon nechytatelně pod břevno. Bochumi však gól nakonec sebral VAR, který odhalil ofsajdové postavení. Tento moment Vlkům pomohl, jelikož v závěru první části udeřili oni. Jonas Wind se uvolnil na levé straně velkého vápna a přesnou střelou do dolního rohu otevřel skóre.

Gól do šatny rázem změnil průběh utkání. Ve druhé části se ani jeden ze soupeřů netlačil do brankových příležitostí a diváci sledovali spíše bitvu o to, kdo ovládne statistiku držení míče. V ní dominovali domácí, kterým se dařilo hrát daleko od vlastní brány, čímž zvyšovali naději na uchování těsného náskoku. V 68. minutě se ve vápně zjevil volný Sebastian Bornauw, jenž využil přesného centru a dostal se k zakončení, které ovšem poslal doprostřed brány a tím celou šanci zahodil. V závěru utkání Bochum vše vsadila na jednu kartu a hnala se dopředu, čímž nabízela domácím protiútoky. Do jednoho z nich se dostal Jakub Kamiňski, který svůj únik zásluhou Manuela Riemanna neproměnil. Hosté však toto zaváhání využít nedokázali a srovnat skóre už nestihli.

Wolfsburg tedy dovedl důležité střetnutí do vítězného konce. V příštím kole se 27. dubna utká s Freiburgem, Bochum o den dříve hostí Hoffenheim.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 3:1

19.04.2024 20:30

Góly: 55. Farès Chaïbi, 61. Hugo Ekitiké, 90+6. Omar Marmoush - 13. Rubén Vargas

Fotbalisté Frankfurtu porazili ve 30. kole Bundesligy doma Augsburg 3:1. Oba celky před startem zápasu uctily minutou ticha nedávné úmrtí legendy Eintrachtu Bernda Hölzenbeina, nejlepšího ligového střelce klubu a mistra světa z roku 1974. Speciální motivace domácích nebyla v úvodu znát, když Bavory poslal už ve 13. minutě do vedení Rubén Vargas. Die Adler však po změně stran zabrali a trefami Farése Chaïbiho a Huga Ekitikého skóre otočili. V tabulce si díky tomu vytvořili na svého soupeře šestibodový polštář. Tomáš Koubek přihlížel prohře svého týmu z lavičky.

Eintracht hazardoval se šestou příčkou, když z předchozích čtyř duelů vydřel pouhé dva body. Naposledy nestačil tempu rozjetého Stuttgartu, na jehož stadionu třikrát inkasoval. Překvapivým vyzyvatelem Orlů v boji o evropské poháry byl také Augsburg, jenž zakončil minulou sezonu na 15. pozici. V té aktuální se ovšem i díky 15 ligovým gólům Ermedina Demiroviče pohyboval v úplně jiných patrech tabulky.

Svou ofenzivní kvalitu prokázal bosenský forvard již ve 13. minutě, kdy po ztrátě exaugsburského Philippa Maxe našel volného Vargase, jehož dělovka pod břevno nešla chytit. Zbytek první půle však z hlediska atraktivity výrazně zaostával. Balon drželi na svých kopačkách povětšinou domácí, jejich ofenzivní snahy ovšem soupeře ohrožovaly jen minimálně. Největší šanci měl ve 44. minutě Omar Marmoush, když technickou ranou z hrany vápna jen těsně minul levou tyč.

Po změně stran se Schlappekicker konečně zadařilo, po exkluzivním křižném pase Juniora Dina Ebimbeho se, i díky nedostatečně intenzivní obraně ze strany Kevina Mbamby, snadným doťuknutím do odkryté sítě prosadil alžírský forvard Chaïbi. O šest minut později skvěle prokličkoval do vápna Ekitiké a odražením míče od levé tyče dokonal obrat. Augsburg ve druhé půli nedokázal zasáhnout branku a cestu za třemi body soupeři nezkomplikoval. Naopak v poslední minutě nastaveného času potrestal vyběhnutí gólmana na rohový kop málo vídaným zásahem do prázdné klece Marmoush.

Souboj klubů aspirujících na příčky znamenající evropské poháry tak ovládl Frankfurt. Ten se v příštím kole představí 27. dubna na půdě Bayernu, Augsburg tentýž den přivítá Brémy.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
30
25
5
0
75 : 20
80
2
Bayern Mnichov
30
21
3
6
87 : 37
66
3
VfB Stuttgart
30
20
3
7
68 : 36
63
4
RB Lipsko
30
18
5
7
69 : 34
59
5
Borussia Dortmund
30
16
9
5
58 : 35
57
6
Eintracht Frankfurt
30
11
12
7
46 : 40
45
7
SC Freiburg
30
11
7
12
42 : 53
40
8
FC Augsburg
30
10
9
11
48 : 49
39
9
TSG Hoffenheim
30
11
6
13
53 : 60
39
10
1. FC Heidenheim
30
8
10
12
43 : 52
34
11
Werder Brémy
30
9
7
14
38 : 50
34
12
Borussia Mönchengladbach
30
7
10
13
53 : 60
31
13
VfL Wolfsburg
30
8
7
15
35 : 50
31
14
Union Berlín
30
8
5
17
26 : 50
29
15
1. FSV Mainz 05
30
5
12
13
31 : 48
27
16
VfL Bochum
30
5
12
13
34 : 60
27
17
1. FC Köln
30
4
10
16
23 : 53
22
18
SV Darmstadt
30
3
8
19
30 : 72
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
cologneFC

Ausser Hennes alle raus! Sofort! Alle!

Reagovat
andrew96

Strašné. Kdo nemá k Effzeh žádný vztah, tak musí přát sestup. Tam není nic, Mainz je jinde nejen kvalitou, ale i nasazením. Achjo.

Reagovat
cologneFC

Zostup je úplne zaslúžený. Vedenie spolu s Kellerom musia odísť. Čím skôr, tým lepšie. Na jeseň sú voľby a dúfam, že sa zvolí niekto, kto bude mať aspoň šajnu, že čo robí.

Budúca sezóna bude veľmi dôležitá, nielen kvôli voľbám, ale v zime bude treba doplniť káder tak, aby sme tú ďalšiu sezónu postúpili.

Je to veľká facka pre klub, ale zaslúžená. Sami sme si také vedie zvolili a sami sa z toho musíme dostať. Potrvá to dlhšie, teraz si užijeme trochu nemeckej klasiky. A na to sa celkom teším.

Reagovat
Rudnevs

Budúci týždeň s Mainzom to bude kľúčový zápas o prežitie, ak FC zlyhá, tak spadnú. A momentálne tomu všetko napovedá. Za mňa škoda, že sa FC neposilnilo v lete trošku viacej, zvlášť pri odchodoch dvoch ťahúňov a hroziacom treste. Neboli žiadne peniaze alebo sa proste verilo Baumgartovi, že to s tým kádrom pozliepaným z odpadlíkov bude ťahať donekonečna?

Reagovat
andrew96

Myslím, že zápas pravdy byl dnes, kdy to Köln ještě mohl mít ve svých rukou.

Víc poví Peťo, ale nedostatek financí není tajemstvím. I tak se ale podařil třeba Paqarada, který ovšem zatím pohořel.

Reagovat
cologneFC

Keller šetril až nás ušetril k zostupu. Po boji je každýgenerál, určite to nemysleli zle. Musela sa splatiť covidová pôžička a budúci rok sa musia splatiť fanúšikovské dlhopisy. Bohužiaľ nás položil ten zákaz prestupov, vsadili všetko na to, že trest nepríde.

Teraz treba vyvodiť zodpovednosť a odstúpiť. Každý, kto je za tento stav zodpovedný. Síce ešte šanca žije a kým bude, tak sa o to treba poboť, ale ak sa na to pozrieme reálne, tak si zaslúžime zostúpiť spolu s Darmstadtom. A tentokrát to bude minimálne na 2 roky.

Reagovat
Rudnevs

Robin Hack Obzvlášť ten tretí gól, ak to takto chcel, tak paráda. Po Hinrunde sa tu chválil Reitz, ale v Rückrunde má Gladbach nového tahúňa.

Reagovat
andrew96

Řekl bych, že to tak chtěl.

Reagovat
Kaspar

Bremy, Vlci, Gladbasek, Union....snad zadny z Cechu nezahuci do baraze

Reagovat
Kincl

Müller

Reagovat
godwood

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
Kily

Anfang pryč, sice tak o rok a půl později, než měl jít, ale konečně

Reagovat
cologneFC

Veľmi slabý tréner. Plus za ním takmer nikde nestála kabína. V Kieli mu to vyšlo, ale potom pohorel všade. Budem prekvapený ak ho vezme niekto z dvoch najvyšších líg.

Reagovat
Kily

on vůbec není schopen tým připravit a pak reagovat na vývoj, přitom na třetí ligu má kvalitní materiál, s nímž měl být už dneska jistý postup, vrcholem bylo, když místo něho před pár týdny vyrazili sportovního ředitele

jinak Dynamo má i jeden zápis v impotenci, málokomu se stane, že doma jednomu soupeři nastřílí sedm gólů, v dalších třech domácích zápasech soupeře přestřílí 110:10 a má z toho jen bod, jako začátkem roku 2024

Reagovat
cologneFC

Dynamo ma veľmi nepríjemne prekvapilo na jar. Počítal som na 100%, že pôjdu hore. Teraz to už bude ťažké, hlavne ak Münster a Saarbrücken vyhrajú. Tá impotencia je neskutočná… V každom prípade by bola druhá liga s Dynamom oveľa atraktívnejšia a hlavne by sme mali blízko na výjazd

A Anfang, to je škoda reči. U nás ho vyrazili keď sme boli na prvom mieste, pár kôl pred koncom. Len vďaka silnému kádru sme boli prví, on naozaj netušil, že ako by s takým kádrom mal hrať. Bol som veľmi prekvapený, keď ho potom zobrali Brémy. A ako tam dopadol to všetci vieme…

Reagovat
Kily

on měl v Dynamu vlastně jenom dvě taktické varianty na základní sestavu - proti slabšímu soupeři nastupoval Borkowski, proti silnějšímu seděl na lavičce a přednost dostal někdo, kdo se pravidelně vracel do defenzívy

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Witcher

dpc uz sem psal, že bublina splaskla

Reagovat
Bayernista18

Já tak nějak čekal, že v nastavení zase srovnaj.

Reagovat
srandamač

Tam už jenom chyběla ta otočka v závěru.

Reagovat
Bayernista18

Stačí že pořád drží neporazitelnost. V Londýně to ale měli jen tak tak, první poločas byl z jejich strany hrůzostrašnej.

Reagovat
kilobyte

Neverlosen

Reagovat
srandamač

Laterkusen

Reagovat
Nickname 9

To už jim to není blbý?

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Breze

Dufam, ze Leverkusen udrzi tu neporazitelnost do konca sutaze. Bol by to naozaj krasny futbalovy pribeh.

Reagovat
Firkraag

2x AS Řím, to nebude sranda (+ finále). Frankfurt a Stuttgart ještě taky, ale jsou dobří, přeju jim to.

Reagovat
Breze

Ten zaver maju velmi narocny, ale o to krajsie by to bolo, ak by sa to podarilo dotiahnut do uspesneho konca bez prehry

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Arnar Resmusonn

Leverkusen baví letos to jde se vším všudy. Přípádný tripl a bez prohry by byla pohádka a přeji jim to. Nevidí se, aby tým fungoval tak moc jak oni. Hodně to připomíná týmy pod Guardiolou nebo LFC pod Kloppem kdy tým tahá za jedno lano jak se říká

Reagovat
Pablos

Černý ani v nominaci Zase šikana českých hráčů od zahraničních trenérů

Reagovat
jenage

Zkurvení mocipáni.

Reagovat
Pablos

A rasisti

Reagovat
Martin9719

Marvin Ducksch back in-form!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele