Bundesliga - souhrn 27. kola: Bayern nezvládl Der Klassiker

30.03., 17:32, aktualizováno 31.03., 21:30
Komentáře a souhrny
Karim Adeyemi (© AFP)

Dlouho to vypadalo, že Leverkusen v domácím utkání s Hoffenheimem ztratí body, v závěru ale otočil skóre zásluhou Roberta Andricha s Patrikem Schickem. Bayer má v čele tabulky už třináctibodový náskok, protože Bayern prohrál doma s Dortmundem. Navrátilec Tomáš Čvančara nedokázal zvrátit jasnou porážku Gladbachu s Freiburgem, další Čech Václav Černý se při výhře Wolfsburgu v Brémách vůbec nedostal na hřiště. Ve Frankfurtu i Lipsku se zrodily bezgólové výsledky.

VfL Bochum - SV Darmstadt 2:2

31.03.2024 19:30

Góly: 30. Phillipp Hofmann, 48. Phillipp Hofmann - 62. Tim Skarke, 76. Oscar Vilhelmsson

Hráči Bochumi nezvládli důležité utkání 27. kola Bundesligy, když před vlastními příznivci remizovali s Darmstadtem 2:2. Ústřední postavou první hodiny záchranářského duelu se stal domácí útočník Philipp Hofmann, jenž v první půli z dorážky otevřel skóre a krátce po změně stran přidal hlavou druhý gól. Hosté však v 62. minutě zásluhou Tima Skarkeho snížili a konečnou dělbu bodů zařídil asi čtvrt hodiny před koncem Oscar Vilhelmsson, jenž byl v létě roku 2022 jednou nohou v pražské Slavii.

Hráče Bochumi čekal po čtyřech prohrách v řadě důležitý zápas v boji o záchranu. Na domácím hřišti totiž přivítali Darmstadt, který byl v tabulce beznadějně poslední. Hosté však stále měli naději na záchranu, byť jen velmi malou. Na barážovou 16. pozici totiž ztráceli před tímto kolem šest bodů. Vše ovšem nasvědčovalo jejich pádu do druhé ligy, neboť nevyhráli už 19 ligových klání po sobě.

Hosté otevřeli skóre už ve třetí minutě, kvůli těsnému ofsajdu byla však jejich radost předčasná. A tak se z první regulérní branky radovali domácí, když se po rohovém kopu dostal míč až k Hofmannovi, jenž ho z bezprostřední blízkosti nadvakrát dopravil do brány. Minutu před poločasem mohl nováček soutěže po menším zaváhání Manuela Riemanna vyrovnat, Skarke ovšem tuhle možnost nevyužil a mířil těsně vedle levé tyče.

Krátce po změně stran si na krásný centr naběhl Hofmann a hlavičkou k pravé tyči vstřelil svůj druhý gól v zápasu. V 62. minutě dokázal Darmstadt z ojedinělé šance snížit poté, co si mezi několika obránci zpracoval míč Skarke a zamířil přesně k pravé tyči. V 74. minutě mohl vrátit klid na kopačky domácích fotbalistů Takuma Asano, jeho pokus ovšem skvěle vyškrábl Marcel Schuhen. A tak přišel trest na druhé straně, když Vilhelmsson dokázal z úhlu propálit Riemanna a vyrovnal.

Bitva o záchranu tak nakonec vítěze nepoznala. Oba týmy sehrají další ligový zápas 6. dubna. Bochum se střetne s Kolínem, Darmstadt změří síly s Mohučí.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Heidenheim 3:3

31.03.2024 17:30

Góly: 41. Serhou Guirassy, 53. Angelo Stiller, 90+8. Deniz Undav - 62. Alexander Nübel (vl.), 84. Tim Kleindienst, 85. Tim Kleindienst

Stuttgart remizoval v bláznivém utkání 27. kola Bundesligy s Heidenheimem 3:3. Švábové se ještě v úvodu druhé půle radovali z dvougólového vedení, pod nějž se gólem a asistencí podepsal Angelo Stiller. Nováček ovšem nesložil zbraně a v 62. minutě snížil. V závěrečné desetiminutovce pak dvakrát udeřil Tim Kleindienst a vyvolal euforii v kotli hostujících fanoušků. Tu ale opět zmírnil Deniz Undav, jenž v dlouhém nastavení rozhodl o nerozhodném výsledku, který domácí přiblížil k průběžně druhému Bayernu na rozdíl tří bodů.

Die Schwaben nadále nepřestávali udivovat německou scénu, když se stále drželi na dosah mnichovskému Bayernu. Lepší formou se v posledních pěti zápasech pyšnil pouze Leverkusen, což chtěl po reprezentační přestávce překazit Heidenheim. Nováček soutěže jako jeden z mála na celek z města automobilů na podzim vyzrál, když jej po obdivuhodném výkonu Jana-Niklase Besteho zdolal 2:0.

Švábové se dostali již po osmi minutách do vedení, krásnou týmovou akci a gól Serhou Guirassyho ovšem nakonec zhatil velice těsný ofsajd. Krátce poté našel guinejský snajpr ve vápně svého parťáka z útoku Undava, ten však brankáře prostřelit nedokázal. Guirassy byl opravdu při chuti a v 17. minutě měl další šanci domácích, když hlavičkoval z bezprostřední blízkosti pod břevno, skvělým zákrokem ho ovšem vychytal Kevin Müller. Hostující brankář vytáhl další vynikající zákrok ve 39. minutě, kdy vyrazil tvrdou střelu Chrise Führicha. Chvíli nato už byl však krátký na Guirassyho, který si naběhl na přihrávku a z malého vápna neměl problém uklidit míč do sítě.

Sedm minut po pauze poslal do dvougólového vedení domácí Stiller, poté co využil nabídku Undava a v tváří tvář prostřelil Mullera. V 62. minutě vyrobil obrovskou chybu Alexander Nübel, když neudržel jednoduchý centrovaný míč a srazil si míč do vlastní brány. V 74. minutě mohl domácí fanoušky uklidnit Silas, v obrovské šanci ovšem trefil pouze pravou tyč. Nevyužitá šance musela Šváby mrzet o to víc, když sledovali jak se dvakrát během dvou minut trefil Kleindienst a otočil zápas ve prospěch svého týmu. V závěru obdržel zbytečnou červenou kartu Nikola Dovedan. Krátké přesilovky dokázali domácí využít, poté co náramně vyrovnal Undav.

Heidenheim tak znovu obral Stuttgart o body a 6. dubna se pokusí o podobný počin proti Bayernu. O tři hodiny později vyzvou Švábové Dortmund.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - 1. FC Köln 1:1

31.03.2024 15:30

Góly: 18. Arne Maier - 33. Davie Selke

Fotbalisté Augsburgu remizovali ve 27. kole Bundesligy před vlastními fanoušky s Kolínem nad Rýnem 1:1. Opatrný duel otevřel v 18. minutě přesnou ranou k tyči Arne Maier, hosté ovšem na trefu domácího středopolaře odpověděli ještě v úvodním dějství, když se prosadil Davie Selke. Fuggerstädter po změně stran pocítili absenci vykartovaného kanonýra Ermedina Demiroviče, jelikož nedokázali proměnit územní a střeleckou převahu ve vítěznou branku. Po čtyřech ligových triumfech v řadě se tak museli smířit jen s bodem, který je přibrzdil v honu za šestou příčkou v tabulce.

Augsburg před reprezentační pauzou naskočil na fantastickou čtyřzápasovou vítěznou vlnu, při které vstřelil 12 gólů a pouze dvakrát inkasoval. Bavoři se tak začali nenápadně přibližovat šesté pozici, jež zajišťuje alespoň účast v Konferenční lize. Skvělou formu chtěli potvrdit na domácím hřišti, kde přivítali předposlední Kolín. Ten se i pod novým trenérem Timem Schultzem stále trápil, když v lize už šestkrát v řadě nevyhrál.

Vyrovnaný úvod duelu dlouho nepřinesl větší příležitosti. Obě strany se snažily především vyvarovat chyb v rozehrávce, navzdory tomu se ale Augsburg ujal v 18. minutě vedení. Na konci skvěle sehrané akce po autovém vhazování se ocitl Maier, jenž přízemní střelou levačkou překonal Marvina Schwäbeho. Effzeh následně využili prvního nedorozumění v defenzivě domácích, když situaci dva proti brankáři do prázdné brány zakončil Selke. Bavoři si mohli vzít vedení zpět hned vzápětí, když si na rohový kop naskočil Kristijan Jakič, jenže Schwäbe jeho hlavičce vystavil stopku.

Ani ve druhé půli nemuseli fanoušci, kteří strávili delší čas ve frontě na občerstvení, litovat. První zajímavější šanci měl totiž až téměř po čtvrthodině hry Philipp Tietz, jehož hlavičku odvrátil na další roh jeden z bránících hráčů Die Geissböcke. Na druhé straně to zkusil zpoza vápna atypicky na kraji obrany hrající Jan Thielmann, avšak jeho střela byla tečovaná mimo bránu, roh ale rozhodčí nenařídil. Největší příležitost měl následně Dion Drena Beljo, jenž patičkou málem vsítil vítězný zásah, nicméně fantastickým zákrokem se na brankové čáře blýskl Thielmann. V závěru utkání měl ještě na noze jistý gól Rubén Vargas, jenže švýcarský rychlík napálil z bezprostřední blízkosti Schwäbeho.

Augsburg tak na skvělou formu nenavázal a doma získal jen bod. V příštím kole se 7. dubna střetne s Hoffenheimem, Kolín vyzve o den dříve Bochum.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 0:2

30.03.2024 18:30

Góly: 10. Karim Adeyemi, 83. Julian Ryerson

Hráči Dortmundu si poprvé od dubna roku 2014 odvezli tři body z Mnichova, když ve 27. kole Bundesligy porazili Bayern 2:1. Prestižní Der Klassiker rozhodla již 10. minuta, kdy rychlý protiútok BVB perfektně zužitkoval Karim Adeyemi. Sympaticky hrající hosté sice pustili bavorský celek do několika velkých šancí, Die Roten však žádnou z nich proměnit nedokázali a naopak v závěru podruhé inkasovali. Sedm kol před koncem sezony tedy ztrácí na vedoucí Leverkusen propastných 13 bodů.

Duel nejúspěšnějších bundesligových týmů posledních let byl často vnímán jako ten nejdůležitější v boji o titul, k tomu měl však letos zdaleka nejblíže Leverkusen. Bayern se ovšem nevzdával a na tristní formu zareagoval dvěma demolicemi, při nichž nasázel celkem 13 branek. Druhý německý čtvrtfinalista Ligy mistrů z Dortmundu sice vyhrál čtyři soutěžní zápasy v řadě, ve vzájemném klání ale neuspěl téměř pět let.

Na rozdíl od podzimního vzájemného utkání, které Bavoři rozhodli dvěma brzkými góly, otevřela skóre střetnutí hraném v Allianz Areně v 10. minutě Borussia. Julian Brandt vyřešil rychlý protiútok průnikovým pasem na Adeyemiho, jenž z úhlu propálil nejistého Svena Ulreicha. Přesným zásahem povzbuzení černožlutí pustili mnichovského favorita do první stoprocentní šance až ve 23. minutě. Joshua Kimmich posadil centrovaný míč na hlavu nehlídaného Harryho Kanea, anglický kanonýr však z ideální pozice netrefil bránu. Ještě blíže vyrovnání byl po půlhodině hry Eric Dier. Zkušený stoper hlavičkoval takřka z brankové čáry, balon ale na cestě do sítě fantasticky zastavil Mats Hummels.

Také začátek druhého dějství vyšel lépe Die Schwarzgelben. V 52. minutě měl totiž po pohledné kombinaci hostů na kopačce druhý gól Felix Nmecha, v rozhodující okamžik ale zaváhal a špatně umístěnou střelou nechal vyniknout Ulreicha. Mdlého výkonu Bayernu se po hodině hry pokusil využít také Ian Maatsen, jenže kmenový hráč Chelsea po sprintu přes téměř celé hřiště nemířil přesně. Alexander Meyer musel po změně stran do akce až v 75. minutě, kdy ho nebezpečným projektilem pod břevno prověřil Kingsley Coman. K závěrečnému náporu domácích ovšem nedošlo, neboť o chvíli později pojistil výhru vestfálského klubu ranou k zadní tyči Julian Ryerson.

Bayern tak 10. výhru ze vzájemných ligových střetnutí hraných v Allianz Areně nepřidal, a nezískal dokonce ani bod. V příštím kole se představí 6. dubna v Heidenheimu, Dortmund tentýž den přivítá průběžně třetí Stuttgart.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - 1. FSV Mainz 05 0:0

30.03.2024 15:30

Góly: -

Fotbalisté Lipska remizovali ve 27. kole Bundesligy na vlastním stadionu s Mohučí 0:0. Obrovský tlak Býků odrážel především skvěle chytající brankář Robin Zentner, který po ostudném debaklu 1:8 s Bayernem udržel čisté konto ve druhém duelu za sebou. Die Nullfünfer bodový zisk se čtvrtým týmem soutěže jistě potěšil, stále se však nevymanili z barážové 16. příčky.

Ještě donedávna proměnlivá forma Červených býků se v posledních duelech ustálila a celek z východního Německa se nacházel pouhý bod za nejlepší čtyřkou. Navíc se pyšnil výbornou bilancí na svém trávníku, kde mohl poprvé od roku 2018 zaznamenat čtyři po sobě jdoucí výhry s čistým kontem. K tomu mu přijel dělat společnost ideální soupeř, Mohuč totiž oplývala vůbec nejhorší venkovní bilancí v lize.

Lipsko sice od úvodního hvizdu na trávníku výrazně dominovalo, těžko však hledalo možnosti k přímému ohrožení hostující branky. Po půlhodině hry přišla největší šance, když Loïs Openda zakončoval zblízka hlavou, gólman Zentner ovšem pokus famózně vyrazil. V závěru prvního poločasu se belgickému forvardovi povedlo skórovat, rozhodčí ovšem branku ihned zneplatnil kvůli ofsajdu.

Zentner pokračoval v bravurních výkonech i po návratu z kabin. Nejprve zneškodnil dobře mířenou střelu Kevina Kampla a před hodinou hry si poradil i s hlavičkou Daniho Olma z bezprostřední blízkosti. Španělský křídelník zahrozil také v 72. minutě, kdy jeho skrytá střela těsně minula levou tyč. Na druhé straně se do ojedinělé šance Mohuče propracoval Jonathan Burkardt, který ovšem při svém jubilejním 100. bundesligovém startu zamířil příliš vysoko.

Lipsko tedy zlepšené výsledky po reprezentační přestávce nepotvrdilo a doma ztratilo poprvé od ledna body. V dalším kole jej čeká 6. dubna venku Freiburg, Mohuč ve stejný den přivítá Darmstadt.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 2:1

30.03.2024 15:30

Góly: 88. Robert Andrich, 90+1. Patrik Schick - 33. Ihlas Bebou

Leverkusen ve 27. kole Bundesligy porazil na vlastní půdě Hoffenheim 2:1. Domácí v podstatě po celý zápas bušili do hostující obrany, úvodní gól ovšem přišel z ojedinělé brejkové situace, když se prosadil Maximilian Beier. Modrobílí tak dlouho potvrzovali slova českého beka Pavla Kadeřábka, jenž před utkáním řekl, že slabým celkům body dávají a silným berou. Fanoušci Bayeru však po skvělé zprávě o setrvání Xabiho Alonsa první prohru v sezoně skousávat nemuseli. V samotném závěru se totiž Bayer již tradičně nadechl k obratu, který korunoval vítězným gólem v nastavení Patrik Schick. V základní sestavě Hoffe nastoupil vedle Kadeřábka také reprezentační bek David Jurásek.

Hoffenheim venku sedmkrát v řadě inkasoval minimálně dvě branky a propustná defenziva mohla být vodou na mlýn Leverkusenu. Dosud neporažený Bayer naposledy vyhrál ve Freiburgu mimo jiné zásluhou gólů obou českých útočníků, těm se však moc nepovedl reprezentační sraz a možná i kvůli tomu zamířil Adam Hložek zpátky na lavičku náhradníků. V základní sestavě naopak nechyběl Florian Wirtz, jenž zazářil bleskovým gólem do sítě Francie.

Podle očekávání byli domácí od úvodních minut dominantní na míči a postupnou kombinací se snažili hledat skulinky v defenzivě Hoffenheimu. Byl to právě Wirtz, který ukazoval divákům svá kouzla, přičemž v 18. minutě krásnou technickou střelou na zadní tyč jen těsně minul hostující branku. Po půlhodině hry ovšem šokoval zaplněnou BayArenu Beier, jenž otevřel skóre zápasu. Mladý německý útočník si před pokutovým územím narazil míč s Woutem Weghorstem a následně placírkou propálil Lukáše Hradeckého.

V závěru první půle Granit Xhaka málem zaskočil vyběhnutého Olivera Baumanna stříleným centrem mířeným do branky, zkušený gólman ale balon na poslední chvíli vyškrábl do bezpečí. Farmaceuti si sice před odchodem do šaten vytvořili obrovský tlak, modrobílí jej ovšem dokázali odrazit.

Tlak Bayeru pokračoval i po změně stran, Hoffenheim však v hlubokém bloku statečně odolával. Pomáhalo mu ale i velké trápení v zakončení ze strany domácích, kteří promarnili spoustu slibných akcí. Heroický výkon podával také Baumann, jenž v 76. minutě předvedl dva neuvěřitelné zákroky po sobě, přičemž první z nich byl proti ráně Schicka.

Hosté nakonec neuvěřitelný nápor neubránili, jelikož v 88. minutě vyrovnal po rohovém kopu z hranice penaltového puntíku Robert Andrich, jemuž asistoval Jonathan Tah. Obrovská erupce radosti přišla v nastaveném čase, kdy se nemohl prosadit nikdo jiný než Schick, který po stříleném centru ze strany hřiště dorazil míč z malého vápna do sítě.

Leverkusen tak proti týmu, který v předchozích sedmi sezonách porazil doma jen jednou, dokázal zvítězit. V příštím kole se představí 6. dubna na půdě Unionu Berlín, Hoffenheim přivítá o den později Augsburg.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Union Berlín 0:0

30.03.2024 15:30

Góly: -

Frankfurt se ve 27. kole Bundesligy nedokázal po téměř dvou měsících střelecky prosadit, a s Unionem Berlín tak před svými fanoušky pouze remizoval 0:0. V zápase byly role obou týmů rozděleny poměrně jasně. Orli veškerou svou snahu hnali do útoku, zatímco jejich soupeř pečlivě bránil a spoléhal se na občasné protiútoky. Zvolená taktika nakonec lépe vyšla hostujícímu celku, jenž si došel pro bod.

Frankfurt před reprezentační pauzou přišel o pětizápasovou ligovou sérii bez porážky, když neudržel vedení 1:0 a nakonec prohrál 1:3 s Borussií Dortmund. Orli se však stále nacházeli na šesté příčce, která zajišťovala alespoň účast v Konferenční lize. Union se dostal z nejhoršího ven, neboť si na sestupové pásmo vytvořil už devítibodový náskok, k čemuž mu pomohlo i poslední vítězství s Werderem Brémy.

A ani v dnešním duelu nezačal klub z hlavního města špatně. Už ve čtvrté minutě mohl jít do vedení po nadějném pokusu Yorbeho Vertessena, ten ale zevnitř pokutového vápna minul. Krátce před půlhodinou odehraného času na jeho snahu navázal svou střelou Brenden Aaronson. Ani v jednom případě se ovšem hosté neprosadili. Orli se během prvního poločasu trápili a moc šancí si i přes větší aktivitu nevypracovali. Toto tvrzení potvrzoval fakt, že do výměny stran nevyprodukovali ani jednu přímou střelu na bránu Frederika Rönnowa.

Ve druhé půli nastalý trend pokračoval. Svěřenci trenéra Dina Toppmollera marně bušili do obranného valu soupeře. V 59. minutě se Omar Marmoush ve vápně pokusil ohrozit bránu Rönnowa, ten ale jistým zákrokem podržel svůj tým. Již jmenovaný gólman se stal pro svůj celek ústřední postavou i v následujících minutách. Trenéři následně sáhli k široké obměně svých mužstev, ani to však ke změně skóre nestačilo.

Frankfurt tak neodčinil poslední porážku a doma získal jen bod. V příštím kole změří 5. dubna síly s Brémami, Union Berlín se utká o den později s Leverkusenem.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 0:3

30.03.2024 15:30

Góly: 7. Michael Gregoritsch, 47. Merlin Röhl, 58. Ritsu Doan

Mönchengladbach ve 27. kole Bundesligy podlehl doma Freiburgu 0:3 a po třech remízách v řadě si připsal i porážku. Tři body vystřelil bádenskému celku hned v sedmé minutě Michael Gregoritsch, hattrickový hrdina rakouské reprezentace z uplynulého srazu. Na něj po pauze navázal mimo jiné i Merlin Röhl, který se v německé nejvyšší soutěži trefil teprve podruhé. Uzdravený Tomáš Čvančara šel na hřiště na poslední půlhodinu už za třígólové ztráty domácích.

Ačkoliv Robin Hack v posledních týdnech zářil, Gladbach čekal na soutěžní výhru už více než měsíc. Během něj Hříbata stihla remizovat s třemi celky ze spodní poloviny tabulky a zároveň vypadnout z DFB Pokalu po porážce od Saarbrückenu. Freiburg se musel rozloučit s Evropskou ligou, z níž ho vyřadil West Ham. Další důležitý okamžik pak nastal v reprezentační pauze, jelikož kouč Christian Streich oznámil letní odchod z lavičky, na kterou usedl v prosinci 2011.

Hosté začali pořádně zostra, když už v sedmé minutě Gregoritsch poslal balon ze spoluhráčovy sražené střely přímo k tyči a uvedl bádenské fanoušky do stavu extáze. Hosté nadále hýřili aktivitou, nicméně Gregoritsch i Ricu Dóan pálili ze střední vzdálenosti nepřesně. Mnohem přesnější mušku prokázal ve 35. minutě Lucas Höler, který rovněž vypálil z poměrně zajímavé vzdálenosti a jeho pokus jen tak tak vytěsnil Jonas Omlin. Hříbata rovněž sem tam občas zahrozila, nicméně jejich finální fázi srážely nepřesnosti v zakončení.

Raketový start měli Streichovi svěřenci i po pauze. Hned po dvou minutách druhé půle totiž míč propadl v pokutovém území na Röhla, který se s ním otočil, zamířil a bezchybně trefil pravý dolní roh branky. Úplné rozluštění tajenky o vítěze zápasu zařídil po necelé hodině hry Doan, kdy se jeho přízemní rána z vápna po kombinaci s Maximilianem Eggensteinem zatřepotala v síti.

Do zajímavé příležitosti se dostal po svém příchodu na hřiště i uzdravený Čvančara, který ale krásný centr do dobré pozice hlavičkou hrubě netrefil. V závěru ještě mohl zařídit korekci Ko Itakura, jeho pokus ale brilantně vychytal Noah Atubolu.

Nejčastější výsledek posledních vzájemných duelů, tedy remíza, se tak tentokrát nekonal a výhru slavil Freiburg. Ten příště přivítá 6. dubna Lipsko, Mönchengladbach se o den později představí ve Wolfsburgu.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 0:2

30.03.2024 15:30

Góly: 45+4. Maxence Lacroix, 84. Lovro Majer

Wolfsburg zvítězil ve 27. kole Bundesligy na půdě Brém 2:0. Krátce po udělení červené karty Anthonymu Jungovi vstřelil už svůj třetí gól v sezoně, později taktéž vyloučený, stoper Maxence Lacroix. Po změně stran měli Vlci spoustu příležitostí na pojištění vítězství, které zajistil chorvatský záložník Lovro Majer. Václav Černý ani Jiří Pavlenka se na hřiště vůbec nepodívali a proseděli celých 90 minut na lavičce náhradníků.

Výkony i výsledky Wolfsburgu byly v posledních měsících tak špatné, že vedení došla trpělivost a propuštěn byl trenér Niko Kovač. Chorvatského lodivoda nahradil u kormidla Ralph Hasenhüttl, jenž v minulosti vedl například anglický Southampton. Jeho první úkol byl jednoznačný - prolomit mizernou sérii 11 ligových duelů v řadě bez vítězství. To však nechtěly dopustit Brémy, které rovněž neoplývaly ideální formou, když třikrát po sobě prohrály.

Velmi blízko k otevření skóre měl po rohovém kopu Kevin Behrens, jehož hlavička nakonec pouze orazítkovala břevno. O chvíli později zakončoval kapitán Vlků Maximilian Arnold zpoza vápna, nicméně jeho střela mířila pouze doprostřed brány. Ke gólu nebylo daleko ani na druhé straně po ráně Nicka Woltemadeho. Vytáhlého útočníka ovšem Pavao Pervan fantasticky vychytal. Zelenobílí šli ve 43. minutě do oslabení, když přímou červenou kartu viděl Jung. Početní výhody využil ještě před odchodem do kabin Lacroix, který se po rohovém kopu přízemní střelou levačkou prosadil.

Navýšit vedení mohl krátce po pauze Behrens, z voleje však přestřelil. Hosté stále hrozili z rohových kopů, tentokrát zakončoval Yannick Gerhardt, trefil ovšem pouze jednoho z bránících hráčů. Ojedinělou chybu v rozehrávce Die Wölfe mohl využít Romano Schmid, rakouský šikula ale technickou ránu neumístil mezi tři tyče.

Záhy spálil extrémní tutovku Majer, když trefil z pár metrů pouze brankáře. Hasenhüttlovy svěřence nicméně hrdina z první půle Lacroix vystavil nepříjemné situaci. Po úderu loktem totiž také viděl červenou kartu, a síly na obou stranách se tak vyrovnaly. Chorvat Majer nakonec pojistku přidal v poslední 10minutovce, jenž tentokrát v souboji jeden na jednoho s Pervanem uspěl díky efektnímu lobu.

Premiéra pod novým trenérem tak Wolfsburgu přinesla kýžené tři body. Na vítězství se pokusí navázat 7. dubna v dalším ligovém zápase proti Gladbachu. Brémy vyzvou o dva dny dříve Frankfurt.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
27
23
4
0
68 : 19
73
2
Bayern Mnichov
27
19
3
5
78 : 33
60
3
VfB Stuttgart
27
18
3
6
63 : 34
57
4
Borussia Dortmund
27
15
8
4
55 : 32
53
5
RB Lipsko
27
15
5
7
60 : 32
50
6
Eintracht Frankfurt
27
10
11
6
42 : 35
41
7
FC Augsburg
27
9
9
9
44 : 43
36
8
SC Freiburg
27
10
6
11
39 : 48
36
9
TSG Hoffenheim
27
9
6
12
45 : 52
33
10
Werder Brémy
27
8
6
13
35 : 43
30
11
1. FC Heidenheim
27
7
9
11
38 : 47
30
12
Union Berlín
27
8
5
14
25 : 42
29
13
Borussia Mönchengladbach
27
6
10
11
46 : 53
28
14
VfL Wolfsburg
27
7
7
13
33 : 44
28
15
VfL Bochum
27
5
11
11
32 : 56
26
16
1. FSV Mainz 05
27
3
11
13
22 : 46
20
17
1. FC Köln
27
3
10
14
21 : 48
19
18
SV Darmstadt
27
2
8
17
28 : 67
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (191)

Přidat komentář
Kaspar

Jesteze sazim online, jinak by ten tiket uz byl na kusy

Reagovat
Seydou Doumbia

kolik tam byl online kurz na otočku v 80? 85?

Reagovat
Witcher

3.95 těsně před srovnáním

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
$dolar$

hodne velka blbost.. jakoze v 87. minute bylo 4 na vyhru Leve? To tak 13 treba..

Reagovat
Seydou Doumbia

hele když se to opakuje zápas co zápas tak sázkovky to zaregistrují, možná na nějakou posranou mohuč by byl kurz 13, ale na real nebo leverkusen už je ta pravděpoobnost že se to stane daleko větší a kurz logicky menší...já bych mu věřil

Reagovat
$dolar$

Ja to osobne nevidel, ale po tom golu na 2:1 jsem zapnul chanci, abych se podival jestli to uznaji (sazkovky to maji rychleji) a nekdo psal v chatu, ze byl kurz 13. A tomu verim teda vic, nez kurzu 4, coz je naprostej nesmysl.

Reagovat
Pablos

ty 4 by tam byly tak v 70min... taky se mi to nezdá

Reagovat
Seydou Doumbia

tak nevím teda, ale witcher by si taky snad nevymyšlel...já bych věřil něčemu mezi 4 a 13 asi

Reagovat
Pablos

věřil bych co píše Kiwi-21 že to bylo po srovnání... to by reálně odpovídalo na ten další gól a 6 min na něj. Prostě to nebylo před srovnáním ale po no

Reagovat
Seydou Doumbia

okey pak asi v poho

Reagovat
GabrielBatistuta

Souhlas. V cca 85. za stavu 0:1 musi byt kurz na domaci daleko vetsi, nez 4, i kdyz pujde o prvoligistu proti treba tretiligistobi.

Reagovat
pobody's nerfect

Cca 4 bylo po vyrovnání na 1:1 někdy kolem 89 minuty

Reagovat
$dolar$

Prohral jsem dost penez na to, abys mi v tomhle veril.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Seydou Doumbia

šestimístná suma nebo snad sedmi? pro představivost

Reagovat
vacin

Byl 13 ukazují na na čas sportu live kurzy a akorát jsem si říkal, že mít účet u sázkovky, tak tam nevsadit aspoň litr by bylo okrádání rodiny.

Reagovat
vacin

Na nova sportu.

Reagovat
Seydou Doumbia

*hovnosportu oka

Reagovat
GabrielBatistuta

Okradani rodiny je sazet cokoliv

Reagovat
Kiwi-21

Byl 11 nebo 13

Vím to protože 3,95 bylo hned po srovnání, před jsem to nestihl

Reagovat
Kiss Me Polka!

bylo to 13, ukazovali to v prenosu na nova sportu

Reagovat
srandamač

No ale musíš zohlednit i průběh zápasu, Bayer v závěru hodně tlačil a minimálně gól byl jistota.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Werkrider

zkouknul jsem to, těsně před srovnáním bylo na Werkself 11.

Reagovat
Pablos

Já měl teda hoffenheim gól ...a klídeček po celej zápas, ale jinak teda by mě to právě online zlákalo to vybrat nebo uzavřít v 86min

Reagovat
Konspirator

Nevěřím že ten titul už nedají.. naprostá paráda jak jsem fanoušek Bayernu, tak jim to nelze nepřát

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky jím to přeju, Bayernu dobře tak za ty kokotiny co tam dělalo staré vedení. Snad se taky poučime a nebudeme takoví kokoti už.

Reagovat
Jardman

Reagovat
vladino10

Reagovat
Müllered

Byl potřeba budíček, je to jak s Kloppovým Dortmundem, bez něho by nebyl Bayern 2013 a 2020.

Reagovat
Seydou Doumbia

souhlas

Reagovat
Manik...

Reagovat
Byleth

Reagovat
cologneFC

Ide

Reagovat
andrew96

Reagovat
vladino10

Reagovat
Witcher

*Schick spasil Leverkusen

Reagovat
Seydou Doumbia

Český trojzubec jde za titulem

Reagovat
Axelrose

Škoda že z toho trojzubce nastupuje jenom jeden.

Ale je fakt, že v CV to mít napsaný budou.

Reagovat
Seydou Doumbia

CV stačí, z toho ještě bude pětileté angažmá v itálii, turecko, arábie

Reagovat
Jardman

Ten Leverkusen má neskutečnej Luck

Reagovat
Heresy

Tohle neni o stesti .. ta sila tymu je obrovska .. letos zaslouzene ziskaji titul ..

Reagovat
Pharrell

To souhlasím . Určitě to není jenom o štěstí . Hlavně tenhle Leverkusen je fakt hodně konzistentní po celou tuhle sezónu . Drží si fazónu formu celý ročník a téměř nemají velké výkyvy .

Reagovat
Werkrider

88 minut neskutečné smůly a 5 minut štěstí

Reagovat
oli9

To teda vůbec. Jdou si za tím do posledních minut valí do plných.. To že tam každý přijede bránit co nejdyl 0:0 a dají náhodný gól...

Přesně tyhle zápasy dělají tituly, že to dokáží urvat

Reagovat
Jardman

Přeju jim to, ale těch gólů v posledních minutách zápasu už bylo napříč soutěžemi až příliš, nemyslíte?

Reagovat
Müllered

Mentalita, buší do každého až do konce.

Reagovat
fenixLFC

Neboj, im to stastie uz dojde, je to predsa dlhodobo neudrzatelne a maju len stastie

Reagovat
Kucka

Reagovat
1899-1995

Tohle rozhodně není o náhodě, závěr zápasu neskutečně zvládli. Od 81. do konce zápasu snad 12 střel. Nepochyboval jsem, že srovnají.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Werkrider

Ctrl+C

Ctrl+V

Musím přiznat, že jsem si říkal, že je to i dobře, že konečně prohrajeme, spadlo by to snad ze všech, ale...

34 střel, smůla za smůlou, ale zase klasický Leverkusen a syndrom Xabi, ti kluci za něj bojují, já vlastně ani nevím co napsat, tohle jsem zažíval naposledy v PO NHL když SC vyhráli Blues.

Reagovat
ACSeRw!n

Patrik kral nastaveni

Reagovat
Pablos

žolík do základní sestavy

Reagovat
oli9

Leverkusen

Ve všem zase lepší..

Žádné štěstí, ale prostě to jdou urvat... Urvou a je jedno jestli v 60. minutě nebo 95.

A přesně tyhle zápasy o gól dělají tituly

Reagovat
Snatus

Nebyl ten gol Schicka z ofsajdu?

Reagovat
Werkrider

Podle mně ano. Ale už to neopakovali, takže jsem to viděl jenom jednou.

Reagovat
Snatus

Viděl jsem ten gol na X a tam to byl teda jasný ofsajd.

Reagovat
Whitemedia

https://gbggu77.tryupkora.com/embed/F0MsJPGqYlv0B

Opakovačka v 10:15 a řekl bych, že ofsajd?

Reagovat
Pablos

Spíš jen rukou… takže ne

Reagovat
$dolar$

To je co za srackoidni odkaz, ze jsem to po 7. reklame vypnul, aniz bych to videl.

Reagovat
Whitemedia

Neměl jsem tam jedinou reklamu, takže problém bude jinde.

Reagovat
Pablos

Si to pust v mobilu… strašný neskutečně. Ale ja to nakonec dal i pres to.

Reagovat
wyqinac

tak to je tvoje blbost, ze pouzivas v mobilu prohlizec, kterej neblokuje reklamy

Reagovat
Pablos

Co to ale mění na příšerným odkazu ? Vůbec nic Jedna dvě reklamy mi neva… ale 7 při nedívání se a jen při ,,přetáčení” je fakt extrém no

Reagovat
Whitemedia

Já nemůžu za to, že to má někdo nastavené tak moc z prdele, že mu vyletí tolik reklam.. otevřel jsem video, žádná reklama nebyla, tak jsem tu nahodil odkaz.

Reagovat
Pablos

Já si ale nestěžoval. Má první reakce na ten odkaz byla, že to ofsajd asi nebyl… já se pak jen přidal, že i já to měl samou reklamu

Reagovat
Whitemedia

Takže.. odkaz není příšerný, jen vy jste neschopní

Reagovat
Pablos

Pokud nemáš blokování, tak ho vidíš v reálné podobě jak ten web udělaný Pokud si blokuješ, tak se ti může zdát i vypíčenej web úplně normlání no

Reagovat
Whitemedia

Pokud v téhle době nemáš blokování, tak seš šílenej a ty reklamy si zasloužíš.

Reagovat
Pablos

Co si pamatuju dřív když jsem měl, tak mě sralo, že mi občas něco dobře nefungovalo a musel jsem to vypínat, abych to pak zase zapínal. A pak něják už jsem se zase naučil i bez toho, že mi to ani nevadí, když se jednou za 3 roky dostanu k takovýmu extrému jako v tomhle případě… a jak říkám, jinde mi ta 1-2 které za 5sec preskocím nevadí.

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Pablos

A vůbec, já jsem rád, že jsem de podíval… na X to bylo už smazáno. Takže cajk a dík

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Kiss Me Polka!

nebyl, záběr zkresluje, jde to vidět na čáře malého vápna, kterou když si posunš k schickovi, tak je to hodně těsně. var navíc bral jiný záběr kde byla vidět i noha hráče před ním, která ho dostala onside

Reagovat
smazaný uživatel

V Bundeslize není VAR?

Reagovat
Werkrider

V Bundeslize VAR je, a prej to i čekoval, nicméně to neukázali.

Reagovat
pobody's nerfect

Z TV bych řekl jasný. Ale možná úhel kamery zkresloval pohled.

Reagovat
Maximm9

Vzdyt se to zkoumalo Varem

Reagovat
thewall

Reagovat
Shevchenko

Ano, mají tam milion kamer, ale gól byl z ofsajdu jaký má smysl tahle otázka?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Čvančara zpět na place snad bude zdraví držet, nastupovat a pomůže Gladbachu poskočit v tabulce

Reagovat
Snatus

Mohl by ještě zabojovat o nominaci na EURO.

Reagovat
oli9

Reagovat
$dolar$

Reagovat
mistr129

Schick, Chory, Chytil a nazdar, víc nepotřebujeme

Reagovat
pingla

Byť mám Chytila rád, tak vyjma hattricku proti Faeřanům v repre hraje tužku, stejně jako Hložek

Reagovat
mistr129

No to i ten Čvančara a Hložek, Chytil alespoň na rozdíl od nich něco hraje v klubu

Ale jinak Hložka samozřejmě taky do repre řadím, jen jsem ho nebral jako hroťáka

Reagovat
pingla

no, to jo, ale nezapomeň, v jaké soutěži hraje Chytil a Čvančara s Hložkem

Reagovat
Nadržený šimpanz

26 členná soupiska,deset obránců, deset založníků, tři útočníci

Reagovat
kattos

Ty vole, když něco bude hrát jasná pozice.

Schick, Hložek, Chorý, Čvančara

Reagovat
Bayernista18

Kolik kol už se tu píše, že tohle Bayeru nemůže vycházet donekonečna?

Reagovat
db18

Hodně mi to připomíná sezonu, kdy Viktorka vyhrávala 2:1 a uhrála titul.

A nebo když se vždy psalo "vrátí se kam patří"

Reagovat
Bayernista18

Plzeň tehdy všechno vyhrávala těsně, no.

Reagovat
Martin9719

To bych si dovolil nesouhlasit, jak výsledkově tak průběhem sezony. Myslím si že Leverkusen je v tomhle daleko přesvědčivější. Jen si vem kolik lidí jelo na poslední zápas základní části do MB a jak vypadal sektor v MB o pár týdnů dál proti Hradci. Proti Bolce ještě skoro nikdo nevěřil že by jsme Slavii složili a to bylo pár kol do konce ligy.

Reagovat
db18

Einlaufmusik Bayernu

Reagovat
vladino10

Reagovat
Rudnevs

Co maju?

Reagovat
papanegra

Patrik ukazuje, že je pro tým opravdu důležitý střelec, poslední dobou jim zachránil už několik zápasů, aspoň si ho nechají i na další sezónu

Reagovat
Snatus

Jinak Brémy 4 zápasy a 4 prohry, to by se mohl Pavlenka vrátit zpět do brány.

Reagovat
Werkrider

Ve Werderu je brankář tím posledním problémem.

Reagovat
kattos

Zase to byl i Pavlenka a i tak ho posadili

Reagovat
Selänne

Reagovat
Martin9719

Už se to táhne od remízy doma s SVD které ten zápas tak nalomil kvůli tomu okamžiku v posledních vteřinách, že pak podle mě přišly i ty faily s Bayernem a Augsburgem. SVD měli u nás vyhrát taky takže to je defakto 5. takový zápas + přátelák s Hannoverem. Na rozpadlou obranu už to teď nejde házet, vrátil se šéf Friedl + Vejlkovič. Dnes by se ještě dalo říct že chyběl stěžejní Stage a v Rückrunde někdy až skvěle hrající Lynen. Každopádně to stejně nejsou výmluvy pro to co se v posledních záapsech děje. Po té 9 zápasové sérii to vypadalo že napravíme ty ostudy ze začátku sezony, ale teď se to zase vrátilo tam kde to bylo. Ducksch z reprezentační formy zralý na lavičku, stejně tak je to i u dalších. Doufám že to Ole ustojí, ale taky že se mu to podaří zase zvednout stejně jako se to povedlo začátkem prosince.

Reagovat
Rudnevs

Ole to podľa mňa ustojí, Werderu v podstate o nič nejde, na Európu to už nebude a na zostup tiež nie. Teraz som videl zostrihy, proti Wolfsburgu by som si tú prehru nevyčítal. Vlci doteraz boli v tabuľke oveľa nižšie než by mali byť, ten káder VfL má podľa mňa na Európu a teraz vďaka Hasenhüttlovi majú konečne aj odpovedajúceho trénera. Kovac vie zrejme z hovna upliesť bič, ale zo silného tímu vyťažiť maximum nedokáže.

Komentátor inak spomínal, že vraj má VfB záujem o Woltemadeho.. úprimne, mňa zatiaľ vôbec nepresvedčil, obzvlášť v Bundeslige neukázal okrem knírku a tetovaní skoro nič. Niečo v ňom ale asi bude a v Stuttgarte spravili reprezentanta aj z Mittelstädta, čiže to by mohol byť zaujímavý prestup na sledovanie. Ak ale VfB chce nahradiť jedného z dvojice Guirassy / Undav zrovna ním, tak mi to príde ako trochu príliš ambiciózny plán.

Reagovat
Martin9719

Čekali jsme asi trochu víc po té dlouhé sérii bez prohry, ale hlavní je záchrana protože na Evropu už to nebude a ta by snad už měla být jistá vzhledem k situaci na spodku. I díky tomu tam podle mě nepřijde nějaký velký tlak na pozici Oleho. Woltemade rozhodně není špatný útočník a nějaký potenciál rozhodně má. Však hrál teď i v U21 v základu. Zatím to nedokázal podpořit čísly, ale rozhodně to není nemehlo typu P. Hoffman nebo L. Pfeiffer. V tuhle chvíli to má těžší, i Ducksch je totálně mimo takže to na co Werder spoléhá - spolupráce mezi 2 hroty tam teď taky není. Daleko horší je za mě Kownacki který se už asi neprobere a za mě jasný odchod.

Reagovat
Rudnevs

On ten Philipp Hofmann zas až také nemehlo nie je, podľa mňa mohol mať v kariére kľudne aj na viac, ale zakopal sa prestupom do Brentfordu. Aj po návrate je to solídny útočník pre vrch 2. BL alebo spodok BL, navyše má stále len 31 (ktorých čerstvo oslávil v sobotu), čo na útočníka, ktorý aj tak neoplýva rýchlosťou, nie je zas až tak veľa. Čakal by som, že bude minimálne vo veku Teroddeho. Túto sezónu sa mu zatiaľ moc nedarilo, ale proti Darmstadtu strelil Doppelpack, takže sa možno znovu rozbehne.

Reagovat
Martin9719

Teď se mu to povedlo to je pravda. Taky jsem od něj čekal víc, pamatuji si ho ještě z ME U21 v Česku kdy Německo vypadlo brzy, ani tam myslím nebyl za hvězdu ale čekal bych od něj taky víc. Z té generace dopadl líp určitě Volland a možná i Younes - tak myslím hráli spolu v útoku tehdy. Tenkrát jsem byl myslím na zápase Německo - Dánsko ve skupině. Stále tu mám i lístek.

Reagovat
Rudnevs

Na ME U21 v ČR mali vtedy Nemci neskutočne nabitý tím. Hneď štyroch hráčov z Lauternu - Heintz, Orban, Hofmann a Younes.

Reagovat
eder

Kde pak asi bratwursti udělali chybu?

Reagovat
Mass

Reagovat
KingMaster13

7 zápasů do konce, což je 21 bodů, Leverkusen vede o 13 bodů. Jim chybí z posledních 7 zápasů 8 bodů To je prostě neuvěřitelný, že jsou takovej kousek od toho. Na začátku sezony by na tohle vsadil jen blázen. Ale takto šlapající mašina jako letos Leverkusen to se vidí málokdy

Reagovat
Seydou Doumbia

titul už je jasný, zase si nemusíme hrát na teoretiky a říkat blbosti že to ještě není jistý a že jdeme zápas od zápasů a podobné shity...titul už je jasný, teoreticka matematická šance to jebat

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Jordi Alba

Pane Tuchel?

Reagovat
Seydou Doumbia

nestraš Jordi

Reagovat
Müllered

Sane, Laimer, Davies, Dier nepatří do základu. Sané snad neprodlouží, Davies může jít, žádná škoda. Pavlovič a Manu chyběli moc.

Reagovat
Snatus

Kdy se má vrátit Boniface?

Reagovat
Werkrider

Už trénuje naplno, v poháru přes týden má být na lavičce.

Reagovat
Sigma Olomouc

Není ho potřeba.

Reagovat
Snatus

Tak spíš jsem se ptal kvůli Schickovi, jak dlouho ještě bude hrát.

Reagovat
Bayernista18

Teď už je to jistý, takže gratulace Leverkusenu. Bayern takovej kopanec potřeboval, už vloni si o něj koledoval.

Reagovat
Arnar Resmusonn

BVB po příchodu Sahina a Bendera jak vyměnění snad jím to zůstane. Na tento tým se dá dívat

Reagovat
Martin9719

Je to spíš jak by řekl Bohumír Zenkel: "míírnej optimismus..". Dnešek byl pro BVB, Terziče a fanoušky docela velký skalp, ale na to aby si Terzič vysloužil dlouhodobou důvěru v pokračování by asi muselo nastat ještě trošku něco jinýho.

Reagovat
Rudnevs

Okej, myslím, že teraz by Leverkusenu muselo vybuchnúť uz asi všetko, aby to nedotiahli Pekné kolo

Reagovat
Martin9719

Já ti to říkal už dávno

Reagovat
Rudnevs

Keď mám pred očami Ballacka dávajúceho si vlastný gól, ťažko sa verí v titul Bayeru

Reagovat
Martin9719

Teď to byl spíš Ryerson který definitivně podepsal ortel. Jak jsem říkal, stačí jedna ztráta a Bayern bude definitivně mimo a to se stalo. V tuhle chvíli bych se nedivil kdyby Bayern ztrácel dál.

Reagovat
Werkrider

Když vidím zbývající zápasy Lauternu, začínám se trochu o ně bát.

Reagovat
Rudnevs

Buď Lautern alebo Schalke zahučí a nebude to vôbec príjemné

Reagovat
Rudnevs

*

Neviem čo mi to napadlo, dať tam toho smejúceho sa smajlika.. asi som ešte rozospatý

Reagovat
Werkrider

Ešte sa trochu spolieham na Braunschweig. Tí majú tiež veľmi ťažký záver, naviac posledné kolo možno priamy súboj o priečku nad barážou s Lauternom.

Reagovat
Rudnevs

Skôr vidím šancu na záchranu cez pád Rostocku a cez baráž alebo prípadne kebyže sa zošupne ešte Wiesbaden. Braunschweig mi príde celkom rozbehnutý, oni dobehli tú veľkú stratu a podľa mňa si tú záchranu nakoniec vykopú.

Reagovat
Sigma Olomouc

Nebo oba...a Hamburg nepostoupí. Ideální sezóna pro tebe.

Reagovat
Rudnevs

S postupom HSV som už rozlúčený a z dvojky Lautern - Schalke spadne podľa mňa len jeden. Takto nejak to vidím realisticky. Snáď to teda bude Lautern, Schalke nesmie spadnúť.

Reagovat
Martin9719

Chápu tvůj pesimismus když vidíš současnou sezonu a vše kolem, ale máš tam Wehen který nevyhrál zápas bůhvíjak dlouho, Magdeburg je na tom prakticky stejně. Tady mají šanci od teď všichni stejnou a spadnout nakonec můžou opravdu spíš ti "outsideři".

Reagovat
Rudnevs

To, že sme sa (Schalke) bodovo dotiahli na Wiesbaden a Magdeburg, je dobrá poznámka a taktiež moja posledná nádej. Budeme však musieť začať vyhrávať aj vonku, inak to nepôjde (vo vonkajšej tabuľke sme beznádejne poslední - ťažko povedať prečo, v tej domácej to nevyzerá zas až tak zle).

Reagovat
Martin9719

Tady se teď bude počítat každý bod, každá výhra. Je tam namočených strašně moc týmů a to nahrává tomu že min. vždy 2-3 týmy ztratí každé kolo a za 2 kola už může být Schalke v klidnějších vodách pokud udrží ten trend alespoň doma. Je to určitě velká výhoda než když bys hrál o záchranu třeba jen s Eintrachtem a zbytek byl odskočen. Zbývá ještě hodně bodů a na závěr se určitě těším. Nahoře už to vypadá jasněji, bude to souboj HSV - Fortuna o baráž, tomu H96 zase tolik nevěřím a Fortuna hraje za mě velice dobře.

Reagovat
Rudnevs

Je pravda, že ten väčší počet súperov o záchranu Schalke dáva väčšiu nádej než kebyže to je len jeden tím. Aby som len nekritizoval, tak 0:0 proti Karslruhe nie je vôbec zlé vzhľadom na to, že doteraz dávali súperom také debakle, z ktorého by sme sa asi nespamätali.

Na baráž má podľa mňa super karty Fortuna, ale tipujem, že prehrá s Mainzom.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Csaplárova past

Ten Leverkusen letos udela treble, to bude teprve mrda

Reagovat
Martin9719

Na double už to vypadá teď skoro určitě.

Reagovat
Sigma Olomouc

Ještě je tam Saarbrücken

Reagovat
Rudnevs

Fortunu by som taktiež neodpisoval. Je to silný manšaft vo forme, ktorý je zvyknutý vyhrávať. Je definitívne ťažšie hrať so silným druholigistom než slabým prvoligistom.

Reagovat
Sigma Olomouc

Já řekl Saarbrücken vzhledem k tomu, že jsou postrach týmů z 1. ligy.

Reagovat
vladino10

Všetkých doteraz vyradili doma, na svojom štadióne s otrasnym trávnikom- neverím, že by to zvládli zopakovať vo finále v Berlíne.

Reagovat
Sigma Olomouc

Já taky ne, byla to sranda.

Reagovat
fenixLFC

Neudela

Reagovat
Rich

Gratulace Leverkusenu, zasloužený titul... To, co hraje Bayern, je příšerný, vedení Bayernu by mělo jednat a okamžitě zajistit nového trenéra... Je potřeba čistka kádru, dlouho jsem se zastával Goretzky, ale ten chlap jednoduše nestíhá... Laimer je omyl od začátku do konce, dneska hodně kazil... Davies? Po dnešku bych ho poslal do Realu zadarmo, 14 mega ročně? Zlatý Gurreiro, o parník jinde, jen si ho užijte... Sane pryč, egoista, který se chová jako děcko... Gnabry též... Choupo pryč, Mazraoui pryč... Sarr pryč.

Budu troufalý a řeknu názor, který se hodně lidem nebude líbit, ale než zpátky Nagelsmanna, tak bych zkusil Ragnicka, ale napadá mě i Arne Slot, který hraje velmi atraktivní fotbal.

Reagovat
Gerd 13

Nagelsmann nééééé!!

Reagovat
Rich

Reagovat
Nuno čomes

Zvládne Mazraoui RWB?

Reagovat
Rich

Tohle nevím upřímně, zase tak často nehraje a když už, tak je to pozice RB, čili těžko říct.

Reagovat
pobody's nerfect

Dlouho to vypadalo, že se rozdíl může smrsknout na 7 bodů. Nakonec vzrostl na 13, které už musí stačit. Myslím, že Bayern ani nezíská 14 bodů, aby vůbec teoreticky mohl jít na první.

Reagovat
Ladas321

Super, tak to vypadá, že po letech bude ukončena nadvláda Bayernu. Bravo Leverkusenu a Xabimu.

Reagovat
thewall

Povedlo se už někomu vyhrát BL bez prohry?

Reagovat
vladino10

Viem si predstaviť, aká asi bola nálada v allianz arene ak tam sledovali (minimálne vysledky) zapas bayeru s hoffe - máš nadrj, že konečne stratia, možno príde strata formy a ty to dozenies a vyhras titul - a oni strelia dva góly tesne pred koncom zapasu

Toto bol podľa mňa jeden zo základných kameňov víťazstva BVB

Reagovat
Rudnevs

V takom prípade ale chyba samotných hráčov Bayernu, resp. Tuchela, ktorý im dovolil sledovať to. V takom prípade by sa mali koncentrovať len na vlastný zápas a snažiť sa zápas Bayeru odignorovať. Podobne ako to raz spomínal v nejakom rozhovore Alonso, že sa nevedeli výsledok Bayernu, keď hrali v tom istom dni.

Reagovat
vladino10

Neviem si predstaviť, ze by sa ten výsledok k hráčom nedostal. Musel by si všetkým pobrat telefóny, zabrániť kontaktu s okolitom svetom...

Reagovat
Rudnevs

No prikázať hráčom na chvilku odložiť telefón pre dobro klubu mi zas až tak drastické nepríde. Jasne, trebárs by im niekto zlomyselný vykecal výsledok, ale aj tak by to nemalo taký vplyv, ako kebyže ten zápas sledujú, dúfajú a potom nič.

Reagovat
vladino10

Podľa mňa by to bolo to prvé čo by počuli po vyskoceni na trávnik na rozcvicku od fanúšikov dortmundu

Ste v zadku, Bayer otočil v poslednej minúte a potom to "je to tak? Není to tak? Ta možno rozdrbe ešte viac ako keď vieš iste a overené fakty. Proste mne to iba nepríde také jednoduché ako tebe, dokonca si viem predstaviť, že by to bolo kontraproduktívne.

Pamätám si zápas bayern hsv 9:2, aj keď bol vtedy bayern v úplne inej situácii ako teraz, ale zostrih toho zápasu začína tým, ako myslím ide po štadióne a na štadióne v telke beží zápas dortmundu, pri ktorom sa pristavi.

Zobrať telefóny mi drastické nepríde, ale otázka je aj to koľko hodín sa pred zápasom stretávajú, kde, koľko ľudí "cestou" stretnú atď.

Reagovat
Nickname 9

Aspoň že tam je Eberl. Ten vypadá jako normálně smýšlející, i podle vyjádření. Chce to celkovou přestavbu. Hráče jako Davies, Goretzka, Sané, Gnabry Mazraoui už snad příští sezónu neuvidíme. Jen ať si v Realu Daviese užijí, když je to podle nich jeden z nejlepších na své pozici

Reagovat
Rich

Tohle mě třeba zaráží nejvíce... Davies, který je dozadu naprosto příšerný, ale on nevymyslí pořádně nic ani dopředu... A zaráží mě, jak fanoušci Realu si myslí, jak je skvělý... Ano je dobrý, ale třeba podle mě je Theo Hernandez úplně jinde... Jak dopředu, tak i dozadu... A nejhorší je, že jenom pár z nich Daviese nechce, ostatní ho berou a myslí si, jak Bayern oberou... Ale o co oberou? Hráč, který je dost často zraněný, dost často mimo formu a ještě k tomu psychické problémy... I 20 mega za něj není krádež, ale pro Bayern výhra... Klíčová věc, zbavit se Saného, je to primadona a od doby, co je v Bayernu, tak kabina není v pohodě...

Nejdůležitější je vyřešit otázku trenéra, chtěli Alonsa, za mě z nepochopitelných důvodů... Teď chtějí Nagelsmanna, který nebyl dle mého skromného názoru taky nic extra... Sakra ať domluví Zidana nebo Slota a dají do kupy tým...

Reagovat
vladino10

Zo slota môže byť po ten hagovi, van bommelovi, de boerovi alebo bozsovi ďalší úspešný trener z eredivisie v zahranici

Reagovat
Rudnevs

To neni úplne možnosť, na ktorú by som sa upínal.. trénovať Feyenoord a byť s ním druhý zas nie je až tak veľký meisterstück.

Reagovat
Nickname 9

S tím trenérem to je těžký. Jak píše vladino už hodně trenérů z Nizozemska v zahraničí vyhořelo, proto bych Slotovi nevěřil. Zidane mi taky nepřijde jako trenér pro aktuální Bayern. Zájem o Nagelsmanna absolutně nechápu. Jeho rozhodnutí s odstupem času byly strašné. I když vypadá, že se z některých poučil. Rangnicka bych klidně bral, ale ten prý kandidátem není. Pak zbývá už jen De Zerbi. Ten by mi nevadil, ale jak mě pár lidí upozornilo jeho týmy mají velký problémy s bráněním. A vzhledem k naší nestabilitě v obraně by to nemuselo klapat. Já bych nejradši Hoeneße, ale ten je nereálný.

Reagovat
Rich

Bohužel De Zerbi není reálný a nakonec sáhnou po Contem... Hoeness by nebyl špatný, ale ten není reálný, tak bohužel to vypadá na další průser... Chápu, že vedení není přesvědčeno o Flickovi, ale je to jediný trenér, který by to mohl dát do kupy... Ale toho taky nechtějí, hlavně tedy šedá eminence U. Hoeness... Takže zase na začátku, možná opravdu ten De Zerbi by byl ideální, obranu by nějak vyřešil a snad to dal do kupy...

Reagovat
Nickname 9

Snad v klubu není nikdo tak blbej aby vzal Conteho. O Flickovi taky nejsem přesvědčenej, ale jestli se zvažuje Nagelsmann, tak Flick by měl určitě být taky možnost. Ale nakonec z toho asi opravdu vychází De Zerbi.

Reagovat
Rich

U. Hoeness a Rummenige jsou fanoušci Conteho... Osobně doufám v De Zerbiho, nebo Flicka a nebo někdo úplně jiný, Miro Klose by byl fajn.

Reagovat
Nickname 9

Ještě že hlavní slovo má Eberl s Freundem. Ti snad vyberou někoho progresivního. Klose by byl až moc velkej risk, to si nikdo v týhle době netroufne.

Reagovat
Martin9719

Najde se tu někdo kdo autem navštívil Max-Morlock stadion a poradil by ohledně parkování?

Reagovat
$dolar$

Já. Ale já mám akreditaci většinou.

Ale pokud jedeš na ženský, tak je tam hned vedle gratis poloprazdny parkoviště.

Reagovat
Martin9719

Na koncert do té malé Areny hned vedle stadionu. Zajímá mě jestli se s předstihem chytnu na Otto-Ernst-Schweizer-Straße - Parkplatz 2 a jestli je tam dovoleno parkovat, na street view vidím že se tam nesmí bez povolení města.

Reagovat
$dolar$

Ja kdyz jezdil na zensky, tak jsem parkoval vetsinou na S5, tam se neco vejde, ale nevim jak je to s tim koncertem :)

Reagovat
Martin9719

Tam jsem četl něco ve smyslu, že je to při zápasech 1. FCN pro invalidy spíš. Zkusím asi Parking Messe, tam to vypadá že to je úplně gratis na Beuthener Str., pak bych zkoušel S2, případně S5 jak říkáš. Obecně nevíš jak je to s těmi podélnými občas vedle silnice u chodníku třeba jen pro pár aut za sebou? Většinou je vidět značka zákaz zastavení ale kolikrát tam vidím stát i karavany nebo nějaký vleky. Myslíš že to policajti v Německu řeší?

Reagovat
$dolar$

Ono jak kde, ty znacky ja nejak neumim cist. Obcas je tam neco ze je to v pracovni dny, obcas neco s vikendem, jak jsem z toho jelen a to pritom nemecky celkem umim, ale tohle nechapu.

Reagovat
Martin9719

Já právě taky no. Já bych to kolikrát nacpal i někam k panelákům ale tam zase nevím jak to místní berou a jestli tam jezdí benga a kontrolují dle SPZ zda tam bydlíš atd.

Reagovat
$dolar$

No, toho se vzdycky nejvic desim v Nemecku vsude, ze mi nekam odtahnou auto a ja pak budu uplne v pi..

Reagovat
Martin9719

To už jsem řešil v Lipsku, že jsem si myslel že to v době zápasu postavím ke Kauflandu. Hm pak jsem viděl značku a recenze jak lidem odtáhli auto po 2 hodinách. Na tohle fakt zlatá ČR, moc si toho tady nevážíme, tady postavíš auto někam k Tescu nebo Globusu a může tam stát klidně měsíc.

Reagovat
$dolar$

Jj ale v Nemecku je to i proto, ze je to vsude samej praskac. Nase nova generace je taky takova, ale ta starsi je lidstejsi.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Werkrider

Nechat auto ve Feuchtu na nádraží a svést se S7. Parkovišti u stadionu se v zásadě vyhýbam.

Reagovat
Martin9719

No mě to tam přijde takový celý prapodivný. Mělo by jít o akci pro 11 tisíc lidí takže nijak velkej nával, spíš se tam v tom moc neorientuju. Nevím jestli se to dá nechat na tom Zeppelinfeldu.. Klidně bych to došel i od Herzogstrasse, tam už je normální parkoviště u baráků, ale tam už jsou značky že to je pro místní a to nevím jak funguje když to tam člověk jen tak vycapí..

Reagovat
Rudnevs

Ako pravý závodník zaparkuj v boxoch na Norisringu

Reagovat
Martin9719

Reagovat
DidusIneptus

Rozhodčí ve Stuttgartu má hodně těžké svědomí když až po nastavené době zavinil Heidenheimu ztrátu dvou bodů a cenný skalp soupeře a vyloupení stadionu!

Reagovat
DidusIneptus

Jo, první poločas měl HDH několikrát kliku (milimetrový neuznaný gól, tyč, kiks brankáře. Druhý poločas mizérie S = obrat HDH na 2:3. Konec zápasu zprasil rozhodčí!

Reagovat
Rudnevs

Ja tú červenú nevidím ako chybné rozhodnutie. Trafil ho zozadu nepekne do nohy bez snahy hrať loptu. Kebyže Dovedan a Schmidt neprotestujú tak vehementne, nemusel by sa nadstavený čas predlžovať. Pokiaľ som doteraz sympatie k Heidenheimu nemal, dnešný zápas ma rozhodne nepresvedčil o opaku. Ich plakanie o podplatenom rozhodcovi taktiež nie. Môžu si za to sami.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele