Bundesliga souhrn - 12. kolo

03.11.2007, 00:42, aktualizováno 04.11.2007, 19:39
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov doma pouze remizoval s Frankfurtem a přišel o dva body ze svého velkého náskoku. Zaváhání bavorského vekloklubu využily Werder a Hamburk, nedařilo se naopak Schalke. Z krize se zřejmě začíná zvedat Stuttgart, Leverkusen si doma zastřílel do sítě bezzubého Bielefeldu. V neděli uspělo Karlsruhe a také Bochum, která porazila Wolfsburg hokejovým skóre 5:3.

Energie Cottbus - Schalke 04 1:0

02.11.2007 20:30

Góly: 46. Christian Bassila

Energie Cottbus se konečně dočkala. Po jedenácti kolech si poslední tým Bundesligy připsal první vítězství, a to hned ze zápase proti Schalke. Energii se podařilo vstát z mrtvých zrovna dnes, v den Památky zesnulých.

Energie do zápasu vstoupila s velkým nasazením. Už v páté minutě se musel vytáhnout brankář hostí Manuel Neuer, který vyrazil tvrdou ránu Vragela Da Silvy. A o dvě minuty později předvedl podobný zákrok po střele Angelova z dobrých 27 metrů. První šance hostů přišla po spolupráci Lövenkrandse s Kuranyim, jenže druhý jmenovaný mířil hodně nad. O devět minut později mohl Lövenkrands otevřít skore, jenže poté, co prošel obranou a dostal se osamocený před branku domácích, naložil s šancí prachmizerně.

Ale zápas dále gradoval. Po dvaceti minutách hry zahrávali hosté volný přímý kop, k němu si stoupl Grossmüller, který podobnou situaci proměnil v minulém kole proti Werderu Brémy. Jeho pěkný točivý pokus odvracel až na brankové čáře domácí bek Kukielka. Ve 32. minutě vyslal Sörensen k bráně hostí krásnou točenou střelu, na kterou se Neuer jen koukal, naštěstí pro hosty branku těsně minula. Ten samý hráč byl znovu blízko gólu o tři minuty později, jenže nádherný centr od Rangelova, který Neuer jen podskočil, Sörensen nepochopitelně neproměnil ve vedoucí gól Energie, když netrefil branku. O minutu později se na druhé straně dostal Lövenkrands sám před Tremmela, jenže střelu poslal jen do boční sítě. První poločas ukončil dělovou střelou z přímého kopu Bordon a následným nepřesným volejem Kevin Kuranyi.

Druhá půle sice nebyla tak zajímavá, ale přinesla domácím kýžené ovoce - vítěznou branku. Ta přišla hned na začátku. Skela zahrával volný přímý kop z levé strany, nacentroval a jeho centr využil Christian Bassila, který se z tak malé vzdálenosti nemohl mýlit. Hosty branka Energie opařila a dlouho se z tohoto zlého snu nemohli probudit. Až po hodině hry si znovu k přímému kopu stoupl Grossmüller, jenže tentokrát se rozhodl centrovat, skvěle našel neobsazeného Jonese, ale ten hlavou ze dvou metrů netrefil a poslal tak Schalke definitivně do kolen. O sedm minut později se stejný hráč dostal k voleji, ale jeho střelu zpoza vápna zastavila tyčka domácí branky. Míč se však ještě odrazil k novému hráči na hřišti Larsenovi, ten se opřel do míče hlavou, jenže mu v cestě stál rychle reagující Tremmel a ten míč chytil.

Energie sice zvítězila, ale i nadále jí patří poslední příčka. Schalke se ze současného pátého místa pravděpodobně propadne o něco níž.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hansa Rostock 1:0

03.11.2007 15:30

Góly: 39. Hugo Almeida

Brémy nedovolily žádné překvapení a doma Hansu přehráli. A nemuselo to dopadnout jen 1:0, například Rosenberg či Mosquera dnes spálili opravdu stopadesátiprocentní šance.

Začátek utkání nepřinesl nějaké větší šance a až v průběhu první poloviny se zápas pořádně rozběhl. Nejprve zmařil parádní šanci domácí Rosenberg. Tu připravila dvojice Baumann - Diego. Druhý jmenovaný poslal do vápna perfektní centr, který padl přesně na hlavu švédského mladíka, ale ten nepochopitelně míč do branky hostů neusměrnil a poslal ho vedle. Ve 38. minutě se ozvali i hosté. Dexter Langen si sebevědomě prošel obranou až k brance Brém, ale zde připravený brankář Wiese vyběhl a hostům gólovku překazil. A tak se ukázalo, že pravidlo nedáš - dostaneš skutečně platí. O minutu později poslal Andreasen centr na Almeidu, ten si balon zpracoval a pohotovou střelou otevřel skóre. Do konce poločasu si domácí vedení spíše kontrolovali a diváci se v první půli ničeho jiného nedočkali.

Po hodině hry se znovu předvedli hosté a hlavně domácí gólman Wiese. Enrico Kern se ve vápně probojoval k míči a směrem na bránu vyslal skvělou střelu. Tu však naštěstí pro domácí excelentně zlikvidoval jejich brankář a v tu chvíli tým velmi podržel. Na druhé straně podržel hosty střídající Heath Pearce, který po rohovém kopu Diega odvracel z čáry hlavičku Rosenberga. Další střídající hráč hostů mohl vstřelit vyrovnávací branku. Zafer Yelen si stoupl k přímému kopu z dobrých pětadvaceti metrů, ale jeho střela jen těsně přelétla břevno Wieseho branky. A do třetice střídající hráč, tentokrát na straně domácích. John Mosquera dostal balon na zlatém podnose od Diega, jenže z osmi metrů nedokázal pět minut před koncem utkání hostujícího brankáře překonat. Výsledek se tedy už neměnil, a tak Hansa odjela z Brém s prázdnou.

Werder zůstává v tabulce sice třetí, ale díky ztrátě Bayernu se lídrovi znovu o něco přiblížil.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 0:0

03.11.2007 15:30

Góly: -

Vedoucí tým bundesligové tabulky Bayern Mnichov doma překvapivě pouze remizoval s Eintrachtem Frankfurt. Pro Bayern je to už druhá remíza 0:0 v řadě, v minulém kole stejným výsledkem skončil i zápas s Dortmundem. Hráči Bayernu se za celý zápas nedokázali vyrovnat s úpornou defenzivou Eintrachtu, a když už se přece jen dostal do šance, tak se zaskvěl brankář Eintrachtu Oka Nikolov. Ten dostal nečekanou šanci, neboť jednočka Markus Pröll onemocněl chřipkou.

První obrovská šance Bayernu se naskytla už v první minutě utkání, ovšem Luku Toniho, který byl úplně sám před hostující brankou, vychytal Oka Nikolov. Toni se dotal i do dalších příležitosti, nejprve se pokoušel o vstřelení branky pohotovým volejem, avšak branku netrefil. Další šance se mu naskytla v závěru první půle, ale jeho hlavička se do branky Eintrachtu nevešla. V samotném závěru první půle ještě v dobré pozici hlavičkoval Lucio, ale na brankové čáře odvracel hostující obránce Patrick Ochs.

Jak skončil poločas první, tak začal ten druhý. Kloseho pohotovu hlavičku z brankové čáry vyhlavičkoval pro změnu Aaron Galindo. O pár minut později se vyznamenal Oka Nikolov, když reflexivně vyrazil Kloseho hlavičku nad branku. Obrovskou šanci zahodil opět Luca Toni, který po centru Kloseho nedokázal hlavou trefit prázdnou branku, především zásluhou Nikolova, jenž centr těsně před hlavičkujícím Tonim rukavicí přizvedl. Závěr zápasu už si frankfurtští pohlídali a vybojovali velmi cenný bod za remízu 0:0.

Náskok Bayernu v čele tabulkdy se ztenčil na pouhé dvy body před dotírajícím Hamburkem. Eintracht Frankfurt se posunul do horní poloviny tabulky na osmé místo.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Arminia Bielefeld 4:0

03.11.2007 15:30

Góly: 9. Sergej Barbarez, 29. Theofanis Gekas, 34. Theofanis Gekas, 80. Sergej Barbarez

Dva dvougóloví střelci Sergej Barbarez a Theofanis Gekas se rozhodující měrou podíleli na vítězství Leverkusenu, který tak přerušil svou čtyřzápasovou sérii bez výhry a posunul se na šestou pozici v tabulce. Naopak Arminia si připsal další porážku do sbírky a jejich čekání na tři body v Bundeslize trvá už sedm zápasů.

Leverkusen rázně vykročil na cestu za vítězstvím už v deváté minutě, kdy Gonzalo Castro připravil střeleckou pozici Barbarezovi a ten vstřelil úvodní branku zápasu. Bielefeld reagoval vzápětí a Sibusiso Zuma se oprávněně dožadoval odpískání penalty, avšak rozhodčí Kircher jeho výzvy nevyslyšel a nechal pokračovat ve hře. Hráče Biellefeldu jako by to rozhodilo a podruhé inaksovali. Sergej Barabrez přihrál do šance Theofanisi Gekasovi a ten střelou po zemi k tyči překonal Haina v brance Bielefeldu. O pouhých pět minut později se spolupráce opakovala, Barbarez excelentní přihrávkou na značku penalty našel opět Gekase a ten s přehledem zvýšil už na 3:0.

Druhý poločas byl v režii Leverkusenu, který jednoznačně dominoval, Arminii hrozilo nebezpečí především od útočné dvojice Gekas - Barbarez. Na další branku si však diváci v Bayareně museli počkat až do osmdesáté minuty, kdy Stefan Kiessling přihrál Barbarezovi a ten z dobré pozice uvnitř velkého vápna nemohl zaváhat.

Arminia si bude moct napravi reputaci v příštím kole, kdy hostí souseda ze spodních pater tabulky 1.FC Norimberk. Leverkusen si naopak zvýšil sebevědomí před čtvrtečním duelem v Poháru UEFA na půdě Spartaku Moskva.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - VfB Stuttgart 0:1

03.11.2007 15:30

Góly: 25. Mario Gómez

Trápící se obhájce titulu VfB Stuttgart si připsal už druhé vítězství za sebou. O jedinou branku utkání se postaral utočník VfB Mario Gomez v pětadvacáté minutě. Stuttgart se posunul v tabulce vzhůru na jedenáctou pozici. Naproti tomu Norimberk po vyřazení z německého poháru na hřišti druholigové Jeny musel absolvovat další porážku a nadále se potácí u dna bundesligové tabulky na patnáctém místě.

Do první vážnější šance zápasu se dostal obránce Stutgartu Fernando Meira, ale jeho hlavičku konečky prstů vyrazil Jaromír Blažek. Ovšem hosté nemuseli dlouho litovat neproměněné šance, protože už o tři minuty později se mezi třemi obránci Norimberka prokličkoval německý reprezentant v dresu VfB Mario Gomez a z těžkého úhlu překonal Jaromíra Blažka. Ještě v prvním poločase měl obrovskou příležitost Norimberk, ale Joshua Kennedy tvrdou střelou z devíti metrů pouze orazítkoval tyč branky Rafaela Schäfera.

Po hodině se výborným zákrokem prezentoval Jaromír Blažek, který vyrazil dělovku Thomase Hitzlspergera směřující do levého horního rohu. V závěru utkání měla ještě dvě zajímavé šance domací hvězda Marek Mintál, ale v obou šancích těsně minula branku Stuttgartu.

Hráči VfB tedy mohli slavit nejtěsnější vítězství 1:0, naopak hodně zklamaný musel být trenér Norimbeku Hans Mayer, který tak nedostal dárek ke svým 65. narozeninám.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Hertha BSC 2:1

03.11.2007 15:30

Góly: 4. José Paolo Guerrero, 80. Bastian Reinhardt - 59. Patrick Ebert

Hamburk potvrdil roli favorita a díky vítězství se přiblížil k Bayernu už na dva body. Nejlepší hráč domácích Van der Vaart si dnes pouze vyměnil pozici ze střelce na nahrávače, a přesto byl velmi platným hráčem, druhý gól padl po jeho skvělém centru.

Záčátek zápasu si domácí nemohli představovat lépe. Po čtyřech minutách vytáhl pěkný zákrok brankář hostí Drobný, který vyrazil nebezpečný balon po střele Ivici Oliče. Naneštěstí pro Herthu se míč od Drobného rukavic dostal před volného Guerrera a ten se do poloprázdné branky nemýlil - 1:0. HSV pak pokračovalo v nátlaku na branku hostí a jen díky smůle si vedení nenavýšilo. V devatenácté minutě trefil Guerrero břevno a o tři minuty později napálil Boateng jen tyč. Hosté tudíž byli velmi rádi, že do kabin odcházeli jen s gólovou ztrátou.

Druhý poločas už neměl tak jednoznačný průběh a když hosté vydrželi prvních pěkně horkých patnáct minut, ukázali všem, že fotbal hrát nezapomněli. K míči se dostal Ebert a parádní střelou do pravého růžku branky srovnal na 1:1. Domácí branka opařila a hosté se do útoku zbytečně netlačili, a tak hra začínala AOL Arenu nudit. Jenže domácí se probudili včas. Deset minut před koncem poslal Van der Vaart volný přímý kop na Reinhardta, ten se sám před brankou nemohl mýlit a zajistil tak tři body pro domácí barvy.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Borussia Dortmund 2:1

03.11.2007 15:30

Góly: 54. Szabolcs Huszti (pen.), 73. Christian Schulz - 79. Florian Kringe

Domácí, jak už je v této sezoně jejich zvykem, bez Jiřího Štajnera zvítězili nad Borussií a dokázali tak všem, že letos míří na pohárové příčky, kam se Hannover dlouho nepodíval.

Utkání šestého se jedenáctým týmem tabulky načal šancí Petrič. Ten si naběhl do volného prostoru, kam dostal pěkný balon, jenže odmítl skórovat, když z dobré pozice netrefil branku. O chvíli později se už domácí gólman Enke do hry zapojit musel a udělal to výborně. Nelson Valdez pokoušel zpoza vápna štěstí a Enke jeho pěknou střelu vytěsnil na roh. První poločas ukončil svým pokusem hannoverský Rosenthal, ale jeho střelu nakonec zlikvidoval brankář Weidenfeller.

Druhý poločas jel ve stejném rytmu jako ten první, nabízel šance na obou stranách a hlavně přišly i góly. Ten první padl z penalty. Pinto byl ve vápně faulován dortmundským bekem Degenem a hvězda domácích Szabolcs Huszti jedenáctku proměnila. Hosté se pokoušeli o vyrovnání, ale jejich snahu utnula ve 74. minutě standardka domácích. Arnold Bruggink zahrával rohový kop, Rosenthal ho nejprve hlavou usměrnil jen do tyče, ale u ní stál připravený Schulz a navýšil tak domácím vedení na 2:0. O pět minut později hostům ještě malou naději na body darovali domácí gólman Enke a Frank Fahrenhorst, kteří se při centru Kringeho nedohodli a balón od nohy dortmundského středopolaře zapadl až do brány. Poté hosté nasadili veliký tlak na domácí vápno, jenže Hannover se ubránil a Borussia nakonec odjela do Dortmundu s prázdnou.

Hannover stoupá tabulkou vzhůru a po tomto vítězství se ocitl na pátém místě.

Více informací k zápasu

Karlsruher SC - MSV Duisburg 1:0

04.11.2007 17:00

Góly: 29. Mario Eggimann

Vyrovnaný souboj nováčků nakonec dopadl lépe pro domácí. Zápas se rozhodl po půlhodině hry, kdy jediný gól utkání dal Mario Eggimann.

Ten se dostal i do vůbec první šance utkání. Naběhl si do vápna na dlouhý centr z přímého kopu, jenže ho z necelých pěti metrů neproměnil jak se patří ve vedoucí gól, branku hostí ani netrefil. O dvacet minut později se však kapitán domácích dočkal. Využil totiž parádního Hajnalova centru a hlavou ho poslal do levého dolního rohu Starkeho branky - 1:0. Do konce poločasu si ještě domácí mohli své vedení zdvojnásobit. Nová akvizice hostů Roque Junior se smeknul, k míči se dostal hbitý Massimilian Porcello a jeho pěkná střela jen těsně přeletěla břevno branky MSV.

Ten samý hráč neproměnil další obrovskou šanci i v druhém poločase, když jeho střelu z méně jak pěti metrů od branky Starke excelentně zlikvidoval. Duisburg se probudil až patnáct minut před koncem. To se do šance hrnul Ishiaku a jeho pěkný pokus jen těsně neskončil vyrovnávající brankou. A pak přišla velká šance pro domácí. Čtyři minuty před koncem musel předčasně do šaten hostující Schlicke kvůli nedovoleném zákroku ve vápně, a tak domácí kopali penaltu. S Kapllaniho střelou si však Starke poradil a zasloužil se alespoň o to, že se Duisburg vrátí domů jen s jednogólovou porážkou.

Karlsruhe se tímto vítězstvím udrželo na čtvrtém místě s pětibodovou ztrátou na vedoucí Bayern, naopak Duisburg spadl na předposlední příčku a na svém kontě má stále jen devět bodů.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - VfL Wolfsburg 5:3

04.11.2007 17:00

Góly: 4. Stanislav Šesták, 20. Marcel Maltritz (pen.), 42. Danny Fuchs, 44. Stanislav Šesták, 63. Joël Epalle - 50. Marcel Schäfer, 56. Grafite, 73. Grafite

Slovenský reprezentant Stanislav Šesták se dvěma góly podílel na vítězství Bochumi, která tak přerušila svoji nepříznivou sérii devíti utkání bez výhry. Dramatický zápas, který přinesl nevídaných osm branek, tak Bochum v tabulce Bundesligy vynesl mimo sestupové pozice. Wolfsburg i přes porážku zůstává v klidném středu tabulky na devátém místě.

Bochum měla výtečný start do zápasu, když se hlavičkou prosadil Šesták, který zužitkoval centr Epalleho a vstřelil svou pátou branku sezóny. Druhou branku přidala Bochum ve dvacáté minutě z penalty zásluhou Marcela Maltrize. Penalta byla nařízena po faula brankáře Jentzsche na domácího útočníka Marcina Mieciela. Na 3:0 zvyšoval Danny Fuchs, který překonal nepříliš jistého Simona Jentzsche. O pouhé dvě minuty později Epalle vystihl rozehrávku váhajících obránců Wolfsburgu, přihrál přesně Šestákovi a ten bez problémů překonal bezmocného Jentzsche.

Wolfsburg se po poločasové přestávce probral, a dokonce mu podařilo skórovat zásluhou Marcela Schäfera, který umístěnou střelou z hranice šestnáctky překonal domácího brnakáře Rena, jenž si odbýval svůj bundesligový debut. Zmrtvýchvstání Wolfsburgu pokračovalo i o sedm minut později, kdy Reno neudržel dalekonosnou střelu Schafera a dorážející Grafite v pohodě skóroval. Opětovný klid mezi fanoušky Bochumi vnesl Joel Epalle, který si zpracoval Miecielovu přihrávku a vychutnal si Simona Jentzsche - 5:2. Brankovým hodům ale stále nebyl konec. Svoji druhou branku v zápase přidal i brazilský útočník Wolfsburgu Grafite, jenž využil přihrávky hlavou od Edina Džeka, vystřelil k pravé tyči branky domácích a završil skóre na konečných 5:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Bayern Mnichov1284027:428
2.Hamburger SV1282219:926
3.Werder Brémy1273226:1724
4.Karlsruher SC1272314:1123
5.Hannover 961263317:1621
6.Bayer Leverkusen1253418:918
7.Schalke 041246217:1118
8.Eintracht Frankfurt1245312:1417
9.VfL Wolfsburg1244421:2116
10.Hertha Berlín1251616:1716
11.VfB Stuttgart1251613:1816
12.Borussia Dortmund1242617:2114
13.VfL Bochum1233618:2212
14.Arminia Bielefeld1233613:2712
15.Hansa Rostock1232711:1611
16.1. FC Norimberk1223715:219
17.MSV Duisburg1230912:199
18.Energie Cottbus121568:218

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ať si ten Norimberk dává bacha, sestupové vody jsou zrádné.

Reagovat
Slejdy

hmm diky bayern

Reagovat
HOST*

docela sleduju bundesligu a musím říct,že Huszti z Hannoveru je fakt dost dobrý player a je myslím ještě dost mladý...Vlastně celý Hannover mě udivuje

Reagovat
HOST*

ježiš to "pravidlo" nedáš-dostaneš, co furt někdo používá, je fakt trapný! Když nedam, tak určitě neni větší šance než 10%, že inkasuju. A jakmile to jednou za deset zápasů vyjde, hned se pan komentátor originálně uchýlí k tomuto sloganu.

Navrhoval bych další podobné pravidlo, např. vystřelíš-netrefíš se do brány. To by aspoň v naší lize převážně platilo...

Reagovat
HOST*HOST*HOST*

tak hrál David Jarolím?

Reagovat
HOST*1860

ee

Reagovat
smazaný uživatel

tak šestakovi sa dari v bundeslige robi mi radost!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele