12. kolo
02.11.2007 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Energie Cottbus - Schalke 04 1:0

Energie Cottbus se konečně dočkala. Po jedenácti kolech si poslední tým Bundesligy připsal první vítězství, a to hned ze zápase proti Schalke. Energii se podařilo vstát z mrtvých zrovna dnes, v den Památky zesnulých.

Energie do zápasu vstoupila s velkým nasazením. Už v páté minutě se musel vytáhnout brankář hostí Manuel Neuer, který vyrazil tvrdou ránu Vragela Da Silvy. A o dvě minuty později předvedl podobný zákrok po střele Angelova z dobrých 27 metrů. První šance hostů přišla po spolupráci Lövenkrandse s Kuranyim, jenže druhý jmenovaný mířil hodně nad. O devět minut později mohl Lövenkrands otevřít skore, jenže poté, co prošel obranou a dostal se osamocený před branku domácích, naložil s šancí prachmizerně.

Ale zápas dále gradoval. Po dvaceti minutách hry zahrávali hosté volný přímý kop, k němu si stoupl Grossmüller, který podobnou situaci proměnil v minulém kole proti Werderu Brémy. Jeho pěkný točivý pokus odvracel až na brankové čáře domácí bek Kukielka. Ve 32. minutě vyslal Sörensen k bráně hostí krásnou točenou střelu, na kterou se Neuer jen koukal, naštěstí pro hosty branku těsně minula. Ten samý hráč byl znovu blízko gólu o tři minuty později, jenže nádherný centr od Rangelova, který Neuer jen podskočil, Sörensen nepochopitelně neproměnil ve vedoucí gól Energie, když netrefil branku. O minutu později se na druhé straně dostal Lövenkrands sám před Tremmela, jenže střelu poslal jen do boční sítě. První poločas ukončil dělovou střelou z přímého kopu Bordon a následným nepřesným volejem Kevin Kuranyi.

Druhá půle sice nebyla tak zajímavá, ale přinesla domácím kýžené ovoce - vítěznou branku. Ta přišla hned na začátku. Skela zahrával volný přímý kop z levé strany, nacentroval a jeho centr využil Christian Bassila, který se z tak malé vzdálenosti nemohl mýlit. Hosty branka Energie opařila a dlouho se z tohoto zlého snu nemohli probudit. Až po hodině hry si znovu k přímému kopu stoupl Grossmüller, jenže tentokrát se rozhodl centrovat, skvěle našel neobsazeného Jonese, ale ten hlavou ze dvou metrů netrefil a poslal tak Schalke definitivně do kolen. O sedm minut později se stejný hráč dostal k voleji, ale jeho střelu zpoza vápna zastavila tyčka domácí branky. Míč se však ještě odrazil k novému hráči na hřišti Larsenovi, ten se opřel do míče hlavou, jenže mu v cestě stál rychle reagující Tremmel a ten míč chytil.

Energie sice zvítězila, ale i nadále jí patří poslední příčka. Schalke se ze současného pátého místa pravděpodobně propadne o něco níž.

Autor: Michäel März / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*slanec

schalke 1,75 jasná výhra

Reagovat
HOST*

Barcelona byla taky včera jasnej favorit a nevyhrála.Aby to nebyla remíze.

Reagovat
HOST*Radek

Schalke musí vhrát,jestli se chce udržet nahoře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele