Bundesliga preview - 7. kolo

03.10.2008, 08:25, aktualizováno 05.10.2008, 09:11
Previews
Hamburg si bude chtít vylepšit negativní bilanci na půdě Energie Cottbus, ovšem taháky nedělního programu BUndesligy musíme hledat jinde. Wolfsburg se představí na Schalke a Borussia Dortmund přivítá na Vestfálském stadionu Hannover.
Arminia Bielefeld - Karlsruher SC  (pátek 20:30)
V páteční předehrávce se v Bielefeldu utkají dva týmy z dolních pater tabulky. Doposud třináctá Arminia přivítá o skóre čtrnácté Karlsruhe, kterému se na Almu podařilo v historii vyhrát pouze jedinkrát.

Oběma týmům se v bundesligovém úvodu zatím vede zhruba tak, jak se před sezónou očekávalo. Arminia svých šest bodů získala za výhru v minulém domácím zápase proti Kölnu (2:0) a třem remízám, Karlsruhe si zatím připsalo dvě výhry.

Oba celky se v předešlém kole představily shodně v nedělních dohrávkách. Bielefeld ve Frankfurtu dlouho vedl zásluhou Wichniarka, za pasivitu ve druhé půli však byl potrestán pózdní inkasovanou brankou a nakonec si odvezl bod za remízu 1:1. To KSC si vedlo o poznání lépe, když doma trochu šťastným způsobem porazilo ambiciózní Wolfsburg 2:1.

Vzhledem k předpokladům, že oba týmy budou hrát na jaře o záchranu, se o tomto střetnutí mluví jako o "šestibodovém", domácí kouč Michael Frontzeck však utkání nikterak speciálně nevidí. "Stejně jako vždy budou i proti KSC k mání pouze tři body," prohlásil Frontzeck, který nemůže využít služeb čtveřice zraněných, kterými jsou Fernandéz, Mijatović, Kirch a Kampantais.

To jeho protějšek Edmund Becker má na marodce Görtlitze a po zápase s VfL také brankáře Millera, který v souboji se Saglikem utrpěl otřes mozku. "Se zraněními hlavy není radno žertovat," potvrdil Becker domněnku, že do branky pošle náhradníka Kornetzkého.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Eilhoff - Lamey, Herzig, Kučera, Schuler - Kauf - Marx, Tesche - Katongo, Halfar - Wichniarek
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
Kornetzky - Celozzi, Sebastian, Franz, Eichner - Mutzel, Porcello - Freis, da Silva, Iashvili - Kennedy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.25 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - VfL Bochum  (sobota 15:30)
V sedmém kole přivítá v Allianz Aréně Bayern Mnichov hosty z Bochumi. Oba celky na tom nejsou v tabulce zrovna nejlépe, okupují devátou, resp. patnáctou příčku. Jenže zatímco u Bochumi to není žádným překvapením, u loňského mistra se jedná o menší šok.

Poslední dvě kola se Bayernu vůbec nepovedla, nejdříve utrpěl krutou domácí porážku 2:5 od Brém, o kolo později prohrál 1:0 v Hannoveru. Mnichovští si tak spravili náladu jen v ligovém poháru, kde postoupili do dlašího kola, a částečně v Lize mistrů, kde remizovali s Olympicem Lyon, který již sedm let po sobě vyhrál ve Francii ligový titul. Touto remízou tak Jurgen Klinsmann snížil drobet tlak na svoji osobu, protože v Lize mistrů má Bayern pod dvou kolech čtyři body a vypadá to nadějně na postup.

Prezident a velká legenda německého fotbalu Bayernu Franz Beckenbauer řekl: "Doufám že Klinsmannův systém bude fungovat, protože jedno je jasné: potřebuje výsledky. Ale nevidím žádné známky, že by byl problém v komunikaci mezi ním a hráči." Předseda klubu Karl-Heinz Rummenigge se zase vrátil k zápasu Lyonem: "Byl to krok správným směrem. Tým na předchozí nepovedené zápasy dobře odpověděl. Nyní hledíme optimisticky do budoucna."

Jurgen Klinsmann zřejmě bude nadále pokračovat ve svém rotačním systému a nejspíše v základu nastoupí Lukas Podolski i Tim Borowski, zatímco Mark van Bommel, nedávno zbavený kapitánské pásky, začne asi pouze na lavičce náhradníků. Do zápasu nebude moct postavit Willyho Sagnola, kterého stále trápí achilovky, Daniela Van Buytena, který má problémy s kolenem, dlouhodobě zraněného Hamita Altintopa a Christiana Lella, který má natažený sval. Bochumi budou scházet rovněž několik hráčů, hlavně suspendovaný stoper Antathar Yahia, švédský pravý bek Matias Concha, Daniel Imhof, Vahid Hashemian(všichni tři problémy s kolenem), Rene Renno a Thomas Zdebel.

"Bude to speciální zápas," řekl Marcel Koller, trenér Bochumi a pokračoval: "Jestli navážeme na výkon, který jsme předvedli v Leverkusenu, tak se může zrodit překvapení. Doufám že budeme Bayernu důstojným soupeřem a ne nějakým otloukacím panákem."
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Rensing - Oddo, Lucio, Breno, Lahm - Borowski, Demichelis, Zé Roberto, Ribery - Toni, Podolski
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Fernandes - Pfertzel, Maltritz, Mavraj, C. Fuchs - O. Schröder, Dabrowski - Freier, Azaouagh - Sestak, Kaloglu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Hoffenheim je na tom z nováčků zdaleka nejlépe, na šesté místo by si před sezónou vsadil asi málokdo. Ovšem je teprve začátek sezóny, s vidinou lepších zítřků to platí především pro Frankfurt, který je sedmnáctý a nenaplňuje sebevědomá očekávání.

Domácí celek nehraje vůbec s žádným respektem, v poslední době předvádí krásný nejofenzivnější fotbal v Německu a navíc mu to přináší úspěchy. Jeho skóre hovoří za vše. Z šesti zápasů tři divoké výsledky – 2:5, 4:1 a naposledy dokonce 4:5. Trpí tím sice obrana, která nestačí zachycovat nebezpečné výpady a velmi často chybuje, divákům to ale příliš nevadí.

Frankfurt nevyhrál v sedmi předchozích zápasech, doposud ještě si V Bundeslize nepřipsal jako jediný tým plný bodový zisk a nemůže se prosadit v útočné fáze. V jeho zápasech padlo pouze jednou více jak tři branky, spoléhá spíše na defenzívu. Pro srovnání, Frankfurt je druhým nejhorším útočícím celkem, na druhou stranu druhým nejlépe bránícím celkem.

Hoffenheim si podle slov kouče Ralfa Rangnicka věří, mírně ale varuje: "Zatím mě překvapuje, jak se soupeři nedaří. Vychází nám téměř ve všech případech náš herní styl, a i když se vrací opora Carlos Eduardo, bude to hodně vyrovnané." Domácí budou postrádat zraněného Wellington, problémy s kolenem má Özcan a poraněná záda trápí Jonase Striflera.

Hosté se musejí vyrovnat s početnou marodkou, Preußs je po operaci kolena, Vasoskiho nepsutí do hry zápal plic, mimo je Bajramovic, Korkmaz, Alexander Meier a suspendovaný Chris. "Šance jsou padesát na padesát. Většinou hrajeme dobře a vytvoříme si příležitosti, jako minule proti Bielefeldu, nedokážeme ale vyhrávat. Musíme zabrat, doufám, že se nám podaří poprvé vyhrát," optimisticky si přeje kouč Eintrachtu Friedhelm Funkl.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
D. Haas - Beck, P. Nilsson, Compper, Ibertsberger - Weis, Luiz Gustavo, Salihovič - Carlos Eduardo - Ba, Ibisevič.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - P. Ochs, Bellaid, Galindo, Spycher - Russ, Inamoto - Toski, Köhler - Fenin, Liberopoulos.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.45 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Dokáže Werder ve šlágru kola navázat na sérii velmi vydařených výkonů a vyhrát i na hřišti Stuttgartu? V letošní sezóně svěřenci trenéra Schaafa prohráli pouze jednou, jinak drží jak v domácí soutěži, tak Lize mistrů neporazitelnost.

Stuttgart je v Bundeslize těsně za pohárovými příčkami na sedmém místě, nicméně musí se vzpamatovat po minulé porážce v Dortmundu, kde prohrál 3:0. Přispět by k tomu mohl postup do základních skupin Poháru UEFA, avšak domácí remíza v odvetě s Varnou hovoří o tom, že předloňský mistr na tom není zrovna s formou nejlépe.

Brémy uspěly v předchozích třech klání, postoupily z poháru přes Aue, vydolovaly tři body po přestřelce 5:4 s Hoffenheimem a k velkému překvapení došlo na San Siru, kde německý celek sebral bod Interu Milán. Podle statistik je ovšem jasným favoritem domácí výběr, předloni vyhrál hladce 4:1, loni dokonce v památném devítigólovém duelu dominoval v Mercedes-Benz-Areně v poměru 6:3.

Střeleckou formu však mají v současnosti hlavně hosté, v minulých dvou kolech dali vždy pět branek, v prvním případě dokonce na půdě slavného Bayernu. I přesto dává kouč Brém Thomas Schaaf svým svěřencům najevo, že nejsou na konci cesty: "Pořád se musíme zlepšovat." Jeho hlavním trumfem by měl být opět hrot Claudio Pizzaro, který právě zařídil středeční remízu na Apeninském poloostrově. "Stále se necítím v nejlepší formě, budu se zlepšovat každým zápasem," omítá chválu peruánský kanonýr. Hosté přijedou k důležitému utkání bez stopera Pera Mertesackera, který si stále odpykává třízápasový distanc. Kvůli zranění holeně je mimo hru také Max Kruse.

Domácí mančaft nemá příliš dobrou náladu po čtvrtečním souboji v Poháru UEFA, remíza všechny domácí hráče celkem popudila: "Hráli jsme uboze," prohlásil sebekriticky kanonýr Mario Gomez. "Musíme být více agresivní a koncentrovaní. Dřeli jsme jeden rok, abychom se do základní skupiny dostali a jedním večer se mohlo všechno pokazit. To je absolutně nepřijatelné, možná jsme až moc mysleli na zápas s Werderem," zná možnou příčinu Gomez. Trenér Armin Veh se nemůže spolehnout na Khalida Boulahrouze, Yildiraye Bastürka (oba poraněné stehno) a Pavla Parda (vazy v koleni), nemocný je též Matthieu Delpierre.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Osorio, Tasci, Rudy, Boka - Khedira - Hilbert, Hitzlsperger - Lanig - Cacau, Gomez
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Boenisch, Prödl, Naldo, Pasanen - Baumann - Frings, Özil - Diego - Rosenberg, Pizarro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.25 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayer Leverkusen - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Rozjetý Leverkusen, jenž je s osmnácti vstřelenými góly společně s Werderem doposud nejútočnější tým soutěže, přivítá na domácím hřišti Herthu, která naopak střelecky tápe.

Bayer zažívá parádní vstup do sezóny, po šesti kolech je se dvanácti body druhý a ze všech bundesligových celků má nejlepší skóre. "Bayer je momentálně asi nejlepší tým Bundesligy. Čeká nás nesmírně těžké utkání," projevil respekt k soupeři manažer Herthy Dieter Hoeneß.

Zásluhu na výborných výsledcích týmu Bruna Labbadii má hlavně vynikající ofenziva, která dosud zaznamenávala průměrně tři branky na zápas. Tuto bilanci si "Werkself" podržela i v minulém kole, kdy vyhrála 3:2 na hřišti Bochumi.

"Máme mladý tým, který je přizpůsobivý a ochotný se učit. Chceme toho ještě hodně dosáhnout, dají se od nás ještě očekávat věci," prohlásil se přiměřeným sebevědomím Patrick Helmes, společně s Ibiševićem nejlepší kanonýr ligy. Během týdne měli drobné zdravotní potíže Adler s Barnettou, oba by ale měli být fit, mimo hru tak jsou pouze Sinkiewicz, Fernandez a Schneider.

Věrným opakem Leverkusenu je Hertha, která se v minulých dvou kolech zmohla pouze na jedinou branku. Ta sice před dvěma týdny stačila na výhru v Mönchengladbachu, minulé kolo ale berlínský celek propadl doma v derby s Energií Cottbus (0:1). Jako o střeleckém probuzení se navíc nedá mluvit ani o úterním vystoupení v Poháru UEFA, bezbranková remíza na půdě irského St. Patrick’s ale Hertě k postupu do skupinové fáze stačila.

Do Porýní ale Berlíňané nejedou se svěšenou hlavou a naopak doufají, že dokážou potvrdit dobrou formu ze soupeřových hřišť. Ano, ač se to zdá být spíše vtipem, tak Hertě se letos mimo hlavní město poměrně daří, se šesti body je ve venkovní tabulce na druhém místě (o skóre právě za Leverkusenem).

"Musíme hrát bojovně a běhavě. Pokud prokážeme potřebnou vůli, pak nemám obavy," uvedl kouč "Staré dámy" Lucien Favre, jehož tým trápí rozsáhlá marodka. Dlouhodobě jsou zranění Fiedler, Rodnei, Lúcio, Chermiti a Hartmann, k nimž stále ještě patří Ebert s Piszczekem a přidal se také další záložník Kačar. Problémy má i Pantelić, ten by ale měl podle všeho hrát a doplňovat tak na hrotu Voronina, který se vrací na místo činu - v dresu Bayeru totiž ještě v předminulé sezóně působil.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
R. Adler - Castro, M. Friedrich, Henrique, Kadlec - Rolfes, Vidal - Renato Augusto, Barnetta - Kießling, Helmes
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Chahed, A. Friedrich, Šimunić, M. Stein - Lustenberger, Cícero - Raffael, Nicu - Pantelić, Voronin
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.55 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln  (sobota 15:40)
Souboj dvou nováčků v rýnském derby, nicméně zatím se o přímou záchranu v tomto utkání hrát nebude. Domácí Gladbach sice okupuje poslední místo v tabulce, Kolín je ale na jedenácté pozici a dělá všechno proto, aby se zpětnému navrácení do nižší soutěže vyhnul.

Domácí tým má v lize prozatím jen tři body, které paradoxně vyválčil v souboji s Werderem Brémy, jinak samé prohry. Reputaci kazí i vyřazení z národního poháru, až příliš snadná prohra 3:0 v Cottbusu stojí za zamyšlení. Poslední tým tabulky se trápí hlavně v útoku, gól nedokázal dát již 307 minut. A i přes celkem solidní práci v obraně to na body nestačí.

Kolín se naopak z bahna začíná dostávat, po třech prohrách dokázal překvapit favorita ze Schalke a v minulém kole po fantastickém výkonu vyhrál 1:0. Avšak stejně jako jeho soupeř už neúčinkuje v poháru, porážka od druholigového Mainzu mrzí dvojnásob. V loňském ročníku 2. ligy skončil duel v Borussia Parku nerozhodně 2:2, Kolín bude chtít určitě přerušit jednu nelichotivou sérii. Hosté v Gladbachu nevyhráli přes patnáct let, před loňským zápasem zde navíc selhali sedmkrát v řadě.

Křeslo se houpe především nad domácím koučem Josem Luhukaym, který se může po případném neúspěchu ocitnout na lavičce Gladbachu naposledy. "Každý ví, co je v sázce. Naší povinností je vyhrát," je si dobře vědom situace pětačtyřicetiletý trenér. Situaci komentuje též německý veterán Patrick Paauwe: "Bije za pět minut dvanáct, ale vítězstvím nad Kolínem můžeme spekulace utnout. Derby nastává ve vhodnou dobu, jenom úspěch nám přinese klid." Domácí jsou v kompletní sestavě, do zápasu by tedy měla zasáhnout i vycházející hvězda Marko Marin.

Trenér hostů Christoph Daum posilněn překvapivou výhrou 1:0 nad Schalke pošle do boje zřejmě stejnou sestavu a je přesvědčen, že může získat tři body: "Duel s Gladbachem bude mnohem těžší, než se Schalke. Máme obrovskou motivaci, ale ze zkušenosti vím, že to je velmi nepředvídatelné střetnutí." Hosté přijedou bez Ümita Özala (srdeční problémy) a Manasseha Ishiakua (poraněný kotník).
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Heimeroth - M. Ndjeng, Callsen-Bracker, Daems, Voigt - Alberman, Paauwe - Matmour, Marin - Neuville, Friend
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragón - Brecko, Geromel, Mohamad, Wome - Pezzoni, Petit - Vučičevič, Antar, Ehret - Novakovič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.25 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Energie Cottbus - Hamburger SV  (neděle 17:00)
V nedělní dohrávce přivítá Enegie Cottbus na stadionu Přátelství lídra tabulky Hamburger SV. Hosté v týdnu vyhráli v poháru UEFA 2:0 nad rumunským celkem Unirea Urziceni a mohli by být unaveni, čehož by mohli domácí využít. Vzhledem k jejich ambicím budou rádi za každý bod a zvlášť s celkem jako Hamburk.

Domácí v předminulém kole porazili Herthu Berlín na její vlastní půdě a to jim alespoň drobet oddálilo sestupové vody, ale žádná sláva to není. Nicméně jistě je tato výhra nabudila a budou chtít porazit i Hamburk. Kouč Energie Bojan Prašikar doufá, že se to jeho týmu povede a pomoci by již mohl bulharský kanoný Dimitar Rangelov, který se zotavil z poranění kolene.

Trenér hostí Martin Jol zřejmě nebude moc sahat do vítězné sestavy z pohárového utkání, jen Marcella Jansena zřejmě na levém křídle nahradí Ivica Olič. Minulé výsledky HSV na stadionu Energie nejsou moc pozitivní, vloni zde prohrál 0:2, takže je tu velký prostor pro vylepšení této negativní bilance.
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel - Pavicevic, Kukielka, Cvitanovic, Gagdas - Angelov, T.Rost, Skela Sörensen - Lliev, B.Jelic
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Demel, Reinhardt, Mathijsen, Atouba - Jarolim, de Jong - Trochowski, Guerrero, Olic - Petric
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.55 - 3.25 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Schalke 04 - VfL Wolfsburg  (neděle 17:00)
Schalke zatím letos kromě vyřazení z 3. předkola Ligy mistrů naplňuje všechna očekávání, po šesti zápasech je na pátém místě a k tomu má utkání k dobru. Další účastník pohárové Evropy Wolfsburg se nachází přesně v polovině ligy a stejně jako jeho nadcházející soupeř si zahraje základní skupiny Poháru UEFA.

Nicméně domácí celek nedokázal v minulém kole vyzrát na nováčka z Kolína a po velmi hanebném výkonu poprvé v sezóně prohrál. Proto si bude chtít spravit chuť v nedělní dohrávce s Wolfsburgem, ten v předchozím střetnutí též překvapivě podlehl na půdě sebevědomého Karlsruhe. V posledním vzájemném únorovém mači ve Veltins-Aréně si hostující Vlci odvezli tři body za výhru 2:1, ale stejně jako loni ani tentokrát nejsou považováni za papírové favority.

Hosté přijedou do Gelsenkirchenu bez hvězdného útočníka Edinalda Batista Libanioa, přezdívaného Grafite. Ten pyká kvůli karetnímu trestu a do důležitého souboje proto nezasáhne. "Nemůžeme se na jeho neúčast vymlouvat, musíme hrát i bez něj," má ovšem jasno současný kouč Wolfsburgu Felix Magath. Vlci jsou povzbuzeni postupem v Poháru UEFA přes rumunský Rapid Bukurešť, Magath ale poukazuje na důležitost ligového střetnutí: "Byl to skvělý úspěch, my se však musíme plně koncentrovat na nedělní klání, čeká nás velmi tvrdá práce." Ze soupeře má též velký respekt: "Stojíme proti jednomu z největších kandidátů na zisk mistrovské trofeje, Schalke bude chtít splatit důvěru fanouškům po minulé první prohře v letošním ročníku." Vlci jsou jinak kompletní.

Domácí tým opravdu příliš nepotěšil publikum ve čtvrtečním pohárovém duelu, po výhře na Kypru 4:1 pouze doma remizoval s APOEL Nikósie 1:1 "Zajímá nás už pouze víkendové ligové kolo," odmítl blíže komentovat střetnutí trenér Fred Rutten. "Před sezónou byl tipován na vítězství v Bundeslize kromě Bayernu Mnichov i Wolfsburg, budou se držet v horní polovině tabulky hodně dlouho," vysekl hostům poklonu Rutten. Schalke se musí obejít bez potrestaného Fabiana Ernsta, problémy se stehnem má Mathias Schober. Kvůli poraněné lýtkové kosti zápas možná zmešká také Christian Pander, s větší pravděpodobností ovšem nakonec nastoupí. Použitelné je již duo Jefferson Farfán - Jermaine Jones, oba se dostali z mírných zdravotních problémů.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Höwedes, Bordon, Pander - Jones - Westermann, Engelaar - Halil Altintop, Kuranyi, Lövenkrands.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Ricardo Costa, Barzagli, M. Schäfer - Hasebe, Josué - Dejagah, Misimovič, Gentner - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.30 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Hannover 96  (neděle 17:00)
"09 proti 0:9." Tak střetnutí Dortmundu s Hannoverem otitulkoval deník Ruhr Nachtrichten s poukazem na bezzubost hostujícího týmu na soupeřových hřištích. Nejen proto tak budou v utkání favoritem domácí.

Borussia je navíc v pěkném laufu. V minulém kole doma jasně předčila Stuttgart 3:0 a ve velice dobrém světle se předvedla i ve čtvrtečním utkání Poháru UEFA. Po heroickém výkonu dokázala výhrou 2:0 v Udine smazat manko z domácího utkání, přesto šťastnou tečku výjezd do Itálie pro BVB neměl, po penaltové loterii totiž Dortmund vypadl. "Ze zápasu v Udine si bereme hodně pozitiv a budeme se pokoušet tak úspěšně hrát i v Bundeslize," prohlásil kapitán "schwarz-gelben" Sebastian Kehl.

Proti Hannoveru myslí BVB pouze na vítězství, čímž by se posunulo ještě blíže absolutní špičce tabulky. "Mužstvo hraje doma, kde bude podporováno fanoušky, takže musíme myslet pouze na výhru," uvedl kouč Jürgen Klopp. Ten stále nebude moci využít zraněných Dedého, Owomoyely, Hummelse a Zidana. V základní sestavě by se poprvé v této sezoně mohl objevit Frei.

Hannover na tom také není zrovna nejhůře, díky povedeným domácím utkáním zatím nasbíral slušných sedm bodů. V minulém kole navíc v AWD-Areně neuspěl ani mistrovský Bayern, který si odvezl prohru 0:1. Jak ale Heckingovi svěřenci přejedou pomyslné hranice Dolního Saska, jsou poloviční, či spíše ani to ne. Nula bodů, nula vstřelených branek a devět inkasovaných, taková čísla zatím venku vykazují.

Kde jinde by však měl Hannover zabrat, než na Westalenstadionu. Na nějvětším bundesligovém stánku se totiž celku od řeky Leine poměrně daří, neprohrál tu necelých pět let a v minulém ročníku zde zvítězil 3:1. Trenér Dieter Hecking však má problémy s kreativními záložníky, zranění totiž jsou Bruggink a Rosenthal, problémy s kotníkem má navíc Schlaudraff. "Pokud to z jeho strany v neděli nepůjde, tak na pozici špílmachra nastoupí Krebs," uvedl Hecking, kterému chybí ještě Zizzo, Ismael a Tarnat.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Lee, Santana, Subotić, Schmelzer - Kehl - Tinga, Kringe - Hajnal - Valdéz, Frei (Blaszczykowski)
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Enke - Cherundolo, Vinicius, Fahrenhorst, Rausch - Balitsch, C. Schulz - Štajner, Schlaudraff (Krebs), Huszti - Forssell
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.55 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hamburger SV641112:1013
2.Bayer Leverkusen640218:1012
3.Werder Brémy632118:1211
4.Schalke 0463219:511
5.Borussia Dortmund632112:1011
6.TSG Hoffenheim631214:1110
7.VfB Stuttgart63128:710
8.VfL Wolfsburg623112:99
9.Bayern Mnichov622212:108
10.Hertha BSC62227:88
11.1. FC Köln62135:87
12.Hannover 9662136:107
13.Arminia Bielefeld61328:106
14.Karlsruher SC52035:86
15.VfL Bochum61237:85
16.Energie Cottbus61232:85
17.Eintracht Frankfurt50324:73
18.Borussia Mönchengladbach61055:133

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fenin už by taky konečně mohl dát gól

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern - Bochum 1:2 (Ribery - Sestak,Azaouagh)

Mönchengladbach - Koln 0:1 (Vucicevic)

Hoffenheim - Frankfurt 3:1 (Ba,Eduardo,Ibisevic - Inamoto)

Stuttgard - Werder 0:2 ( 2x Pizzaro)

Leverkusen - Hertha 3:0 (2xHelmes, Kießling)

Reagovat
smazaný uživatel

pokud se divam dobre tak na Sport1 misto slagru kola VfB Stuttgart - Werder Brémy davaj Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln.No to uz snad ty blbci nemyslej vazne jako by nestacilo ze minulej tejden davali AC:Inter ze zaznamu

Reagovat
Arne

Klid, zápas Gladbachu s Kölnem nebude kvalitativně zas o tolik horší, než Stuttgart - Brémy. Je to tradiční derby, bude to vyhecovaný a já bych tentokrát asi volil stejně, jako Sport1.

Reagovat
herbage

Ee, šlágr kola je Bayer - Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

mozna pro tebe

Reagovat
Arne

Pro nás dva určitě, akorát je blbý, že to asi nikde nechytnu.

Reagovat
smazaný uživatel

skus http://www.myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline tam se na to da koukat ae musis si to tam najit

Reagovat
Arne

Neboj, tyhle stránky jsou mi známy... Minulá tři kola tam bylo odkazů, že se dalo koukat třeba i na zápas Cottbus - Bochum, teď tam toho je ale pomálu.

Reagovat
smazaný uživatel

Njehorší je na tom, že třeba týmy, jako jsou ManUtd, Chelsea, Barca dávají snad na 10 - 20 stanicích a na ostatní nezbude žádná

Reagovat
GEGE

Snad potvrdi Dortmund dobrou formu a porazi Hanover.

Reagovat
smazaný uživatel

mohl by...

Reagovat
smazaný uživatel

bayern už aby ten Octoberfest skončil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele