Bundesliga - preview 7. kola

05.10.2012, 08:56, aktualizováno 07.10.2012, 08:37
Previews
Dortmund musí začít sbírat body venku a začít může dnes v Hannoveru. Gladbachu se nedaří, nyní navíc hostí druhý Frankfurt. V souboji dvou účastníků Evropské ligy si to rozdají Stuttgart a Leverkusen...
Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt  (neděle 15:30)
V Mönchengladbachu zatím se zármutkem vzpomínají na loňské veleúspěšné tažení svého klubu první ligou. Současná sezóna se totiž od té minulé liší jako den a noc. Po šesti zápasech je tady pouhopouhých šest bodů. Skromnou bodovou sbírku by tak bylo záhodné co nejrychleji obohatit. Mnozí fanoušci Hříbat však tuší, že to proti nakopnutým navrátilcům do nejvyšší soutěže z Frankfurtu bude úkol víc než nesnadný. Orli v letošním ročníku doposud nepoznali hořkost porážky.

A nedá se zrovna říci, že by Borussii čekal zápas s jedním z jejích oblíbených soupeřů. Za svou bohatou historii stihly tyto dva tradiční prvoligové kluby změřit své síly již šestasedmdesátkrát a bilance je mírně nakloněná na stranu hesenského celku, jenž se ze skalpu Gladbachu radoval třicetkrát. Klub z Porýní však výrazně nezaostává - na kontě má 24 triumfů nad Eintrachtem. Že je však minulost v fotbalovém světě nepodstatná, je oběma týmům nad slunce jasné. Koneckonců, Gladbach to na sobě čerstvě pociťuje.

Stejně špatně jako v Bundeslize to Borussii skřípe i v Evropské lize. Rychle zapomenout budou muset Favreho svěřenci na domácí lekci od tureckého Fenerbahce. V posledních třech soutěžních kláních navíc mužstvo inkasovalo nelichotivých jedenáct branek, což rozhodně není dobrá vizitka pro obrannou řadu. Navzdory všem těmto těžkostem nechce sportovní ředitel Max Eberl mluvit o krizi. "Pohlížíme na svou situaci střízlivýma očima. Je pravdou, že nás čeká něco jako vyřešit kvadraturu kruhu, tj. během velmi krátké doby odstranit všechny herní nedostatky a vnést na hřiště onen pomyslný tmel v podobě svornosti," nechal se slyšet Eberl.

Teď je tu navíc soupeř, jenž navzdory předsezónním předpokladům vzbuzuje respekt. Frankfurtský výběr doposud ztratil body jen za remízu s obhájcem titulu z Dortmundu. "Frankfurt právě zažívá něco, co je nám dobře známo z minulé sezóny. Když je navíc tým v takovémto laufu, tak má v jistých momentech i o něco více štěstí," povzdechl si nad úspěchy nedělního soupeře brankář ter Stegen. Z jeho spoluhráčů proti Eintrachtu možná nenastoupí Patrick Herrmann, v jehož případě je na vině pohmožděné stehno. Vedle tohoto hráče absentoval v zápase s Fenerbahce ještě Alváro Dominguéz, který měl lehkou kontuzi lebky. U něj je však případný nedělní start mnohem pravděpodobnější.

Soupeř z Frankfurtu je na tom po stránce absencí podobně. Do zápasu jistě nezasáhne Djakpa, avšak všechny opory základní jedenáctky jsou trenérovi Vehovi plně k dispozici - stejně jako Olli Occean. Podobně jako u předchozích utkáních zbavil Armin Veh na tiskovce své mužstvo cejchu favorita zápasu a už vůbec nespekuloval, zda-li se nedávný neúspěch Gladbachu v Evropské lize negativně nepodepíše na mentální stránce soupeře i pro nedělní zápas. "Borussia neskončila v minulé sezóně na čtvrtém místě náhodou. Tohle mužstvo prokazuje svoje kvality i letos, ač se nedostavují výsledky," řekl Veh a dodal:

"Během letní přestávky nahradila Borussia některá jména novými hráči. Zabudovat je do týmu vždycky trvá nějaký čas. My se vždycky budeme snažit prosadit naší hru, bez ohledu na to, jestli jsme doma nebo na cizím trávníku. Určitě se nepoženeme bezhlavě do ofenzívy, čímž bychom se vystavili případným kontrům. Například Arango je schopen svými pasy rychle přenést hru z vlastní poloviny dopředu na útočné hroty - a my se právě musíme v prvé řadě vyvarovat možného přečíslení," hloubal Veh.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Alváro Dominguéz, Daems - Nordtveit, G. Xhaka - Ring, Arango - Hanke, de Camargo
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - S. Jung, Zambrano, Anderson, Oczipka - Schwegler, Rode - Aigner, Meier, Inui - Occean
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.50 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - Borussia Dortmund  (neděle 17:30)
Jednoznačným magnetem sedmého hracího dne bude bez pochyby utkání v AWD-Areně, kam své kroky namíří dortmundská Borussia. Dojde tak na střetnutí sousedů v tabulce, přičemž H96 na svého protivníka ztrácí pouhopouhý bod.

Domácí zažívají pod ostrým dohledem hlavního taktika Mirka Slomky další mimořádně povedenou sezónu a pomalu, ale jistě se začínají zabydlovat na předních místech bundesligového pelotonu, tedy alespoň poslední dva roky. Přitom 96ky začínají ruku v ruce pomalu natahovat svoji rekordní sérii bez porážky na domácím hřišti - momentálně se dolnosaský celek dostal už na číslo jednadvacet (!), což samo o sobě budí respekt.

Stejně jako v loňské sezóně se tým od řeky Leine prezentuje ve druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži a nevede si znovu vůbec špatně: H96 na úvod vybojoval cenný bod na hřišti Twente, aby ho následně potvrdil doma proti Levante (domácí hráli po většinu utkání bez vyloučeného Hagguie, navíc museli dotahovat). Právo to by však mohlo být proti BVB mírným znevýhodněním, přeci jen hosté měli o den odpočinku navíc. "Za 48 hodin musíme zregenerovat a být znovu připravení do hry, i proti německému mistrovi," nepochybuje Slomka.

Vestfálský celek jistě nemá na utkání v Hannoveru ty nejlepší vzpomínky, i když poslední porážka zde svěřencům Jürgena Kloppa spíše pomohla, než cokoliv jiného - Borussen se potom odhodlali k sérii třiceti jedna (!!!) utkání bez porážky. "Nevadilo by mi, kdyby se utkání odvíjelo podobným způsobem. Máme však před sebou obrovsky těžký úkol," je si vědom sportovní ředitel Jörg Schmadtke.

Borussen za sebou i tentokráte mají slabší rozjezd, který vyvrcholil porážkou v Imtech Areně - symbolicky na trávníku Hamburku - tedy aktuálního držitele rekordu (Rothosen neprohráli v osmdesátých letech 36. zápasů). Nyní se však zdají být Schwarzgelb opět na správné koleji, což ukázal zápas se jmenovkyní z Mönchengladbachu (odvezl si rovnou bůra) anebo utkání na Etihad Stadium v rámci LM.

Právě utkání za kanálem La Manche vzbudilo na starém kontinentu doslova velkolepý rozruch, tedy i za situace, kdy si nakonec Dortmund odvezl po vyrovnání pouze bod. "Prokázali jsme odvahu. A vyplatilo se nám, že jsme po prvních dvou šancích City nezazmatkovali," pochvaluje si jeden z hrdinů středečního večera a zároveň střelec branky Marco Reus. "Hrálo se nahoru dolu, byl to velmi intenzivní souboj. Kdyby to nakonec skončilo 6:8, nikdo by nemohl vůbec nic namítat. Byl to od nás nejlepší duel a zejména díky kvalitě soupeře," usuzuje Neven Subotić.

Vzájemná utkání tradičně nabízejí brankové žně: 42 předchozích duelů nabídlo pokaždé minimálně dvě (!) branky na zápas. "Čeká nás velmi těžký protivník. H96 má jasnou představu o způsobu hry, dobrou mentalitu, skvělý přechod do útoku a ke všemu se nám ukazuje těsně za zády," přemítá o kvalitách soupeře trenér Jürgen Klopp. "Budeme podstupovat mnoho soubojů," doplnil energický lodivod.

Skvělé představení v Angli si pochopitelně přineslo i své oběti: Ilkay Gündogan jistě utrpěl tu nejvyšší a s bolestmi v bederní páteři si na marodce pobude dva týdny. Po lehkém zranění by však měl být nachystán alespoň Hummels, hrát naopak nebude Owomoyela. "Šestadevadesátky" se musí obejít bez trojice Schulz - Andreasen - Nikci.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Eggimann, Haggui, Rausch - Schmiedebach, da Silva Pinto - Stindl, Huszti - Schlaudraff, Sobiech
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Kehl - Blaszczykowski, M. Götze, Reus - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 4.00 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen  (neděle 17:30)
Fotbalisté Stuttgartu zatím nezačali letošní ročník nijak dobře a zatím se nacházejí na samé hranici sestupu do nižší soutěže. V šesti kolech totiž dokázal zvítězit jen jednou, proto mu s pěti body na kontě patří až patnácté místo tabulky. Leverkusen si vede přeci jen o něco lépe, i když ideální to také není. Prozatímní sedmé místo se ziskem deseti bodů ale zatím k zahození není. Nyní ho čeká na půdě pravidelného účastníka evropských pohárů těžká zkouška.

Domácí celek dokázal zvítězit až v minulém kole, předtím se velice trápil a nyní se možná přeci jen nadechl ke klíčovému zlepšení. Po úvodní prohře s Wolfsburgem a debaklu 1:6 od favorizovaného Bayernu Mnichov přišly dvě remízy s Düsseldorfem a Werderem Brémy a poté další krutá domácí prohra 0:3 s Hoffenheimem. Teprve poslední kolo stálo za to a výhra 2:0 v Norimberku se určitě počítá.

Stuttgart chce určitě vylepšit bilanci na domácím stánku, ze tří utkání totiž získal pouze jeden bod a to je na takovýto celek tristní bilance. Bayeru se naopak daří hlavně doma, kde získal hned sedm bodů. V poslední době má však slušnou formu, zvítězil totiž třikrát v řadě a celkově pětkrát neprohrál, což musí být pro soupeře velký strašák. Daří se mu též i v Evropské lize, kde má na kontě čtyři body, Stuttgart naopak získal pouze jeden bod.

Domácí celek se musí obejít bez několika zraněných, mezi nimiž jsou Hoogland, Audel, Didavi a Okazaki. Kouč domácího výběru Bruno Labbadia je ze současných výkonů svého týmu hodně zklamán. "V Evropské lize se nám nedaří a po remíze se Steauou jsme potupně nestačili ani na norské Molde. Trápíme s hlavně v ofenzívě a z frustrace pak děláme chyby i v obraně. Musíme si opět začít věřit, proto potřebujeme nějaké cenné vítězství," řekl Labbadia.

Hosté jsou naopak v kompletní sestavě, v základu by opět měl hrát český reprezentační obránce Michal Kadlec. Trenér Sascha Lewandowski ví, že na jeho svěřence nečeká procházka růžovým sadem. "Soupeř se sice nachází v mírné krizi, kádr má ale dost kvalitní na to, aby porazil jakýkoli celek v Bundeslize. Bude to hodně opatrné utkání a my bychom rádi měli herní převahu," řekl oficiální trenér hostujícího celku.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - G. Sakai, Tasci, Niedermeier, Boka - Kuzmanovič - Gentner, Holzhauser - Harnik, Hajnal - Ibiševič
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Carvajal, Wollscheid, Toprak, Kadlec - L. Bender, Castro, Rolfes - Sam, Schürrle - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.50 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Greuther Fürth - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Utkání v Trolli ARENĚ nabízí střetnutí dvou odlišných kontrastů, domácí Greuther jakožto naprostý benjamínek přivítá Hamburk, tedy jediné mužstvo, jež doposud v bundesligové historii nepoznalo hořkost pádu o patro níže.

Bavorské mužstvo se po letech na čele druhé nejvyšší soutěže konečně prokousalo na výsluní německého klubového fotbalu, zde však pro fanoušky SpVgg přišlo kruté vystřízlivění, podpořené naprostou impotencí na domácím trávníku. Ta se zpočátku ještě dala přisuzovat kvalitě, jež na předměstí Norimberku dorazila (Bayern a Schalke), avšak zlepšení nedorazilo ani proti dalšímu "zelenáči" z Düsseldorfu.

Alespoň uspokojivé výsledky z venku jsou také minulostí, naposledy se Fürth představil v BayAreně a pro domácí představoval nejvíce ze všeho roli svolného sparingpartnera - doba hájení tak již definitivně vzala za své. "Musíme už naše věrné fanoušky odměnit. Je až obdivuhodné, jak jsou pozitivní, přestože jsme jim mnoho důvodů k radosti nenabídli," uvědomuje si kouč Michael Büskens, jemuž bude vyjma Petsose, Tyraly a Falla možná chybět i Prib.

Hamburk se po mohutných investicích před koncem přestupního období konečně zvedl a začíná tak naplňovat své, nejen historické, předpoklady. Obrat k lepšímu odstartovalo utkání proti obhájci titulu z Dortmundu, cenný bodík pak přístavní mužstvo vybojovalo uprostřed "anglického týdne" v Borussia-Parku a do třetice přišla opět těsná výhra nad Hannoverem - stylově k 125. narozeninám!

Tři utkání proti německým zástupcům v pohárové Evropě tak přinesla Rothosen skvělých sedm bodů a vyjma toho alespoň částečně napravila nebetyčně pošramocené sebevědomí. "Poslední zápasy byly z naší strany perfektní. Nyní však musíme podařené výkony potvrdit ve Fürthu," varuje před sebeuspokojením Thorsten Fink. "Chceme pokračovat v úspěšné sérii, cílem jsou tři body," dodal hostující kormidelník.

Problémy s podkolenní šlachou hlásí po utkání s Hannoverem Ivo Iličević, jehož místo by měl na levém křídle zaujmout Petr Jiráček, který si tuto úlohu úspěšně vyzkoušel mimo jiné i na mistrovství Evropy. Adler a Westermann by měli být připraveni, chřipka, respektive kolenní šlacha od svých bolestí upustily. Tréninkový proces už pomalu absolvují také Aogo, Scharner, Kačar a Rincón.
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Grün - Nehrig, Kleine, Mavraj, Schmidtgal - Sararer, Peković, Fürstner, Pektürk - Edu, Azemi
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Westermann, Mancienne, Jansen - Badelj, Arslan - Jiráček, van der Vaart, Son - Rudņevs
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.30 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FSV Mainz 05 - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Dlouholetá izolace, jakoby se na Düsseldorfu ani neprojevila a staronový bundesligový účastník si zatím počíná jako protřelý mazák. Porýnský celek však nyní musí rozlousknout dost možná nejtvrdší oříšek na hřišti Mainzu.

Všechno vzhůru nohama. Možná právě takové pocity zažívala po rozjezdu sezóny většina domácích příznivců, kteří byli za dobu působení Thomase Tuchela na lavičce FSV (čtyři roky, jež se zároveň kryjí s posledním postupem Mainzu do nejvyšší soutěže) pravidelně zvyklí na úspěšný rozjezd, jež před dvěma lety dokonce vynesl srovnání historického zápisu Bayernu a Kaiserslauternu. Letos ale přišel zlom...

...skromné mužstvo z úvodních tří utkání vydolovalo pouhopouhý jeden jediný bod, který sice záhy rozmnožila výhra nad Augsburgem, ovšem utkání ve Veltins Areně nepovedený rozjezd záhy připomnělo. Nečekané vysvobození tak možná definitivně přišlo ve Volkswagen Areně. "I přes porážky jsme stále věřili ve vlastní schopnosti. Konečně se na naši stranu také přiklonilo potřebné štěstí," pochvaloval si pro mnohé, zákonitý nástupce Jürgena Kloppa.

Jak už bylo nastíněno, druhá strana si zatím vede nad očekávání a momentálně táhne úctyhodnou sérii dvanácti (!) neprohraných zápasů v řadě, jež má své kořeny zapuštěné ještě ve 2. Bundeslize, kde Fortuna opanovala tři utkání. Bilanci v nejvyšší soutěži obohatila polovina, ale rovnou pětkrát (!) dokázal Düseldorf udržet čisté konto, jež naposledy hned dvakrát zatížilo Schalke.

Právě u soutoku Rýna s Mohanem by mohli hosté hledat potřebnou inspiraci, aby se rovněž trvale zabydleli mezi smetánkou. "Samozřejmě, že se můžeme různě inspirovat, ale především musíme jít svou vlastní cestou," nepochybuje zkušený Norbert Meier. "Čeká nás velice nebezpečný protivník, musíme být při smyslech," nabádá žák Otto Rehhagela, který se musí obejít bez Soarese a Reisingera. Otazník se vznáší nad startem Malezase.

Zdeněk Pospěch i Júnior Díaz dokázali vyléčit šrámy z posledního utkání a měli by tak být připraveni nastoupit hned od první minuty. Tento fakt ale neplatí pro Choupo-Motinga, Riiseho a Klasniče.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Pospěch, Bungert, Noveski, Júnior Díaz - Polanski, Baumgartlinger, Soto - Ivanschitz - Szalai, Rukavytsya
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Giefer - Levels, Malezas, Langeneke, J. van den Bergh - O. Fink, Bodzek - Kruse, Voronin, Lambertz - Schahin
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Sobotní bundesligový program nabízí i jeden klasický souboj na MAGE SOLAR Stadionu, kde domácí SCF přivítá další tradiční celek z Norimberku. Frankové se po skvělém rozjezdu zasekli a podobně jako domácí čekají na výhru již tři utkání.

Přestože se bádenské mužstvo, podobně jako na konci uplynulého ročníku, neprezentuje vůbec špatnými výkony a častokrát se svým protivníkem sehraje minimálně vyrovnanou bitvu, nakonec odchází se svěšenou hlavou. Praktický příklad můžeme spatřit hned v posledních dvou utkáních proti Brémám a na hřišti Eintrachtu, kdy se svěřenci Christiana Streicha shodně ujali vedení, avšak nakonec skončili bez bodu.

Bojovníkům z Breisgau tak nezbývá nic jiného, než pokračovat v nastoupeném trendu a spoléhat, že se osud a trocha pověstného štěstíčka konečně přikloní na opačnou stranu. "Musíme nadále hrát svoji hru a budeme zároveň doufat, že nás už osud za naši snahu konečně odmění," vyhlašuje strůjce freiburského znovuzrození. Zranění nepustí do hry dvojici Flum - Rosenthal, disciplinární trest si odpykává Guédé.

"Der Club" začal sezónu doslova snově a opanoval oba úvodní venkovní duely v Imtech Areně i Borussia-Parku, mezi které ještě dokázal vklínit velice cennou remízu s Dortmundem, jakožto obhájcem bundesligového titulu. Sedm bodů ze tří utkání tak FCN vyhodilo na přední místa, avšak nacházející shodný počet porážek Bavory vrátil zpátky na zem, respektive do klidného středu tabulky.

"Sezóna je dlouhá a téměř vždycky si projdete určitými vzestupy a pády, čímž si momentálně procházíme oba. Momentálně není čas mluvit a hledat výmluvy, ale tvrdě pracovat," nabádá své podřízené stále pozitivně naladěný kouč Dieter Hecking. "Čeká nás velice intenzivní souboj," doplnil rodák z Castrop-Rauxelu, jenž se musí vyjma dlouhodobě zraněných obejít bez Pera Nilssona.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Ginter, Diagne, Sorg - Schuster, Makiadi - Schmid, D. Caligiuri - Freis, M. Kruse
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Simons, Klose, Pinola - Cohen, Balitsch - Gebhart, Kiyotake, Frantz - Pekhart
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Dozvuky nepovedeného pohárového intermezza sice ještě zdaleka neskončily, Königsblauen už však musejí tento zážitek smést ze stolu, neboť přichází na řadu další velká výzva - Gelsenkirchen obsadí hráči die Wölfe.

Modrobílí za sebou mají velmi povedený vstup do sezóny, jeden z nejúspěšnějších za poslední roky, když přímočarý rozlet svěřenců Huuba Stevense zastavil pouze samozvaný vládce z Mnichova, který si zásluhou dvou slepených branek odvezl z Veltins Areny jako jediný plný bodový zisk. Pohodu sice hned na úvod narušila produktivní remíza na hřišti H96, přece jen větší rozladění ovšem přišlo během uplynulého týdne...

...lokální derby na hřišti düsseldorfské Fortuny se pro Horníky vyvíjelo snad nejlépe, jak mohlo a po dvaceti minutách už na ukazateli skóre svítilo 0:2. Přestávka ale všechno obrátila vzhůru nohama a hosté nakonec mohli být rádi za plusový bod. Snad zamluveným výsledkem skončilo i střetnutí s Montpellierem v rámci Ligy mistrů, francouzský šampion dokonce srovnával na 2:2 až v poslední (!) minutě řádné hrací doby. "Bylo důležité, že jako tým držíme při sobě, protože takovýto pozdní gól vás prostě donutí přemýšlet," řekl Stevens. "Podobné chyby se musí vzít přínosně, aby se už dále neopakovaly," doufá holandský stratég.

Kyriakose Papadopoulose trápí nepříjemné virové onemocnění, opora zadních řad S04 si tak bude muset dva týdny od fotbalu odpočinout. Ještě o dva týdny delší pauzu má před sebou Julian Draxler, jenž si proti MHSC zlomil ruku. Hrát ještě nebude ani Hildebrand.

Jakkoliv úvodní výhra v Mercedes-Benz Areně naplňovala fanoušky VfL optimismem, tak o to krkolomnější přišel pád: koncernový celek znovu doplatil na nesčetné změny během letní přestávky, kdy noví hráči nemohou být logicky sehraní a zádrhel je rázem na světě... Takovým klasickým příkladem budiž ze tří čtvrtin nová defenziva, která i přes svoji neoddiskutovatelnou kvalitu inkasovala již deset (!) branek.

Poslední neúspěch s Mainzem pak definitivně ambiciózní celek uvěznil ve spodní polovině ligového pelotonu, odkud se tak nyní potřebují Vlci prioritně vymanit. "Schalke je dobrý tým, který zatím předvídá spolehlivé výkony. Nečeká nás snadný úkol, protože zejména v defenzivě se Königsblauen prezentují velmi dobře. Samozřejmě však doufáme, že se nám podaří bodovat," zhodnotil svého bývalého zaměstnavatele Felix Magath.

Vyjma dlouhodobě zraněných Václava Pilaře a Patricka Helmese se mohou ve Wolfsburgu spoléhat i na Jana Poláka, který by měl po delší pauze usednout alespoň na lavičku náhradníků. Nečekanou příležitost by mohl dostat již mnohými zatracovaný Srdjan Lakić.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Uchida, Matip, Höwedes, Fuchs - Neustädter, J. Jones - Farfán, Holtby, Afellay - Huntelaar
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Fagner, Naldo, Pogatetz, Rodríguez - Josué - M. Schäfer, Vieirinha - Diego - Olić, Lakić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.75 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Rozjetý Bayern Mnichov byl nakonec zkrocen tam, kde by to fotbaloví experti čekali nejméně: Na běloruské půdě u Minsku. V rámci utkání Ligy mistrů dostali Bavoři lekci z produktivity a jejich vítězná série tak končí. FCB si dle očekávání bude chtít spravit chuť na domácím kolbišti, kde je v sobotu na programu sedmé ligové kolo. Do bavorské metropole cestuje v pozici jednoznačného outsidera TSG Hoffenheim. Takže tým, jenž by měl být pro Ribéryho a spol. snadným soustem - stejně jako jím měli být Bělorusové...

TSG toho na prvoligové scéně doposud příliš odehráno nemá a tak si s bavorským gigantem změřilo síly jen osmkrát. Bayern přitom ani jednou neprohrál a slavil vítězství v pěti případech. Nápadná je i bilance vstřelených a inkasovaných branek ze vzájemných duelů těchto celků: FCB rozvlnil hoffenheimskou síť hned dvacetkrát a naopak jeho brankáři lovili balon z brány jen šestkrát.

Po zpackaném vstupu do soutěže však TSG v těchto dnech působí svěžejším dojmem - v posledních třech zápasech nasbírali Babbelovi svěřenci úctyhodných sedm bodů. Domácí triumf nad Hannoverem pokropil borce ze Sinsheimu živou vodou. Favorit z Mnichova se tak bude muset mít na pozoru, jestli bude chtít držet slibný náskok před nakopnutým Dortmundem (o v euforii hrajícím Eintrachtu ani nemluvě). Trenér Heynckes dle předpokladů nabádal své hráče, aby co nejrychleji pustili z hlavy ztrátu s BATE Borisovem a koncentrovali se na TSG. Heynckes by i případnou výhrou rád přispěl k urovnání jistých neshod se sportovním ředitelem Sammerem.

Na Hoffenheim nemusí myslet Arjen Robben, jehož na trávník nepustí stále přítomné svalové potíže. Podobné trable má i tahoun mužstva v posledních zápasech Franck Ribéry - Francouz však na rozdíl od Holanďana do utkání s velkou pravděpodobností zasáhne. Do hry nadále nejsou připraveni Alaba s Gómezem.

To v táboře TSG nežijí pouze následujícím utkáním s atraktivním soupeře. Pozornost je totiž bedlivě upřena na Borise Vukčeviče, jenž je po těžké autonehodě nadále v umělém spánku. Do médií naštěstí prosakují první příznivější informace ohledně stavu tohoto mladého naturalizovaného Němce. Lékaři však nadále budou o jeho život bojovat - Vukčevičův nejdůležitější zápas se teprve rozehrál.

A tak trochu na periferii zájmu se dostal jindy sledovaný duel s FCB. Na straně Bavorů se potká se svými známými náhradní gólman Starke, zvláštní zápas to bude také pro Luize Gustáva. Uvnitř hoffenheimského klubu však panuje zvláštní atmosféra a tenze. Přesto se trenér Babbel pokusí připravit svůj tým jako na každý jiný běžný zápas. Ačkoliv Tim Wiese začal během týdne s lehkým tréninkem, zůstane i pro zápas v Allianz-Aréně mezi tyčemi náhradník Casteels.

Citelně bude chybět vykartovaný Sejad Salihovič, svalové zranění nepustí do hry Chrise. Personální stránka však zdaleka nemusí hrát klíčovou roli. "Nejdůležitější bude, zda-li budeme schopni pokračovat v posledních zápasech nastoleném trendu. Ten spočívá v agresivním přístupu a svědomitém plnění taktických pokynů. A to přesně chci vidět od svého mužstva i v Mnichově," uvedl bojovně trenér Babbel.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Badstuber - Javi Martinez, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribéry - Mandžukič
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Casteels - Beck, Delpierre, Compper, Johnson - Williams, Rudy - Volland, Roberto Firmino, Usami - Derdiyok
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.14 - 8.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - Werder Brémy  (pátek 20:30)
Fotbalisté Augsburgu se pokusí vylepšit svou současnou pozici v Bundeslize a určitě chtějí opustit poslední místo tabulky. V šesti kolech totiž získali pouze dva body, a proto se nyní nacházejí na osmnáctém místě. Jako jediný celek v německé lize ještě nezvítězili, určitě tak mají co napravovat. Nyní se utkají se silnými Brémami, které zatím předvádějí průměrné výkony a po šesti zápasech jsou se sedmi body na osmém místě.

Brémy v sezóně už třikrát prohrály, avšak vždy s velmi silným soupeřem. Hned v úvodním kole neuspěly na půdě Dortmundu 1:2, o branku nestačily též v Hannoveru a v minulém kole podlehly též největšímu favoritovi na zisk mistrovského titulu, tedy Bayernu Mnichov. Augsburg na ty největší favority ještě narazí, zisk bodu zaznamenal pouze v bezbrankových zápasech s Wolfsburgem a také naposledy v Hoffenhemiu, který se určitě cení.

Oba páteční soupeři se spolu utkali letos v březnu a zápas skončil 1:1, stejně jako v prvním vzájemném duelu a podobný výsledek by domácí jistě brali. Obránce hostujícího celku Assani Lukimya věří, že jeho tým dokáže využít relativně lehčí los. "Určitě se chceme dostat na vítěznou vlnu a nyní získávat pravidelně tři body. Chceme začít v Augsburgu a já doufám, že to zvládneme," uvedl stoper z Konga.

Ten také uvedl, že celý jeho tým mrzela porážka s Bayernem. "Bylo to pro nás velmi frustrující. Osmdesát minut jsme totiž s favoritem drželi krok a poté inkasovali v samém závěru hned dvakrát. Doufáme, že naše kvality ukážeme v pátek a utkání v závěru tentokráte zvládneme," pronesl Lukimya. Brémy budou hrát v kompletní sestavě a určitě jsou v tomto utkání považovány za favorita.

Trenér domácího celku Markus Weinzierl bude pravděpodobně postrádat Torsten Oehrla, který má problémy s kolenem, nicméně po zranění kotníku se zpátky vrací Tobias Werner. Jiný zraněný, gólman Augsburgu Simon Jentzsch nevidí současnou situaci za úplně kritickou. "Rozhodně to není příjemné, ale to, že jsme poslední, zatím nic neznamená. Nyní jsme se už stabilizovali a můžeme začít získávat body, v týmu je opravdu pohoda," uvedl optimisticky 36letý brankář.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Amsif - Verhaegh, S. Langkamp, Klavan, Ostrzolek - Vogt, Baier - Petržela, Morávek, Werner - Bancé
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Gebre Selassie, Prödl, Sokratis, Fritz - Junuzovič - Arnautovič, Hunt, de Bruyne, Elia - Akpala
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.40 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov660019:218
2.Eintracht Frankfurt651016:816
3.Borussia Dortmund632116:811
4.Schalke 04632112:711
5.Hannover 96631214:910
6.Fortuna Düsseldorf62406:210
7.Bayer Leverkusen63129:710
8.Werder Brémy62139:107
9.TSG Hoffenheim621310:127
10.Hamburger SV62138:107
11.1. FSV Mainz 0562136:87
12.1. FC Norimberk62137:117
13.Borussia Mönchengladbach61327:126
14.SC Freiburg61238:105
15.VfB Stuttgart61235:125
16.VfL Wolfsburg61232:105
17.Greuther Fürth61142:104
18.FC Augsburg60242:102
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30FC Augsburg - Werder Brémy
sobota 15:30Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim
neděle 15:30Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt
neděle 17:30Hannover 96 - Borussia Dortmund

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (148)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jsem zvědavý na zápas Gladbach - Frankfurt. To bude asi přestřelka

Reagovat
Neuro

zato Bayern bude muset odčinit prohru s Batem a snad zase dá Hoffenheimu šestku nebo kolik to bylo minule

Reagovat
smazaný uživatel

7

Reagovat
smazaný uživatel

dneska v akci Petržela, Morávek a Gebre... doufám, že se předvedou ať už to dopadne jakkoli.

Reagovat
penepi

V nedeľu súboj mojich 2 najobľúbenejších tímov. Škoda, že ho neuvidím, Ovečkin dostane prednosť.

Reagovat
Pinturicchio

Na dnešek 0, možno?

Reagovat
penepi

Reagovat
stas87

troska ku statistikam:

werder vyhral z poslednych 8 vonkajsich zapasov len jeden a to vo freiburgu kde werder prehraval 1-0 ale dokazal otocit na 2-1

werder je zatial jediny tim v tomto rocniku BL ktory dokazal otocit vonku stav a vyhrat

bilancia s augsburgom v BL je zatial 0-2-0 pri skore 2.2,v DFB pokalu sa tieto dva timy stretli celkom 4x,3x dokazal vyhrat werder,raz sa zapas skoncil remizou a musel sa hrat opkaovany zapas

werder zatial doposial obdrzal 15 zlutych kariet co je najviac zo vsetkych timov v BL+1 cervenu kartu ktoru dostal lukimya,ten sa ale dnes moze vratit do hry,trest mu vyprsal

minulu sezonu sme v augsburgu stratili zbytocne dva body,to sa dnes nesmie opakovat som rad za akpalu ak teda dnes nastupi,petersen sa mi zatial moc nepacil,posledne 2 zapasy som ale nevidel

nebal by som sa aj vyndat prödla,lukimya ma v zapase proti hannoveru,obcas som si spomenul na nalda...casom moze prödla vytlacit,verim tomu,snad sa dnes opät ukaze de bruyne a elia tip: 0-2

Reagovat
Arne

Paráda, po tom pondělním zmaru přišel nejlepší výkon sezóny. Dominance prakticky celý zápas, spousta šancí, tři góly, co si víc přát... Nechápu Ramose, jakým způsobem se zvedl, jak to že najednou sprintuje nahoru dolů jak magor a napadá, když to tři roky předtím v takový míře snad nedělal.

Stopeři fungovali obstojně, znovu se mi ale nelíbil Pekarík... Dopředu žádná nadstavba a dozadu sem tam propadne + nahrál do tutovky Halfarovi. Kdyby jeho střelu nevytěsnil Thomas na tyč, tak to mohlo všecko vypadat zase jinak.

Reagovat
JozkokozleJ

Super! Zapas som zial nemohol vidiet, ale ak ten vykon bol skutocne tak dobry, je to vyborna odpoved na zapas s Duisburgom Snad sa to objavi v archive, rad by som si to pozrel zo zaznamu.

Reagovat
REPLIKATOR

Sakra Gebre zase nehraje, tak doufám, že dostane Werder aspoň tři góly od těch sráčů.

Reagovat
JacoBee

,a sedí proč?protože minulý zápas nehrál dobře?tak jako celý tým?...

Reagovat
stas87

na teba je fakt skoda minat slovami

Reagovat
JacoBee

A i tak to děláš.

Reagovat
stas87

polcas ako na hojdacke...prvych 12 minut sme hrali nepresne,nekoncentrovane a augsburgu to stacilo na gol ktory bol z kategorie lacnych...absolutne nechapem fritza,keby sledoval hru tak by mu doslo ze ked augsburg kombinuje na pravej strane tak proste pride center,stacilo tam byt o sekundu skorej a werner by tu hlavu nevyhral..stalo sa,po 12 minutach sme konecne nasli rytmus hry,augsburg sa snazil o presink a vysoke napadanie a bol celkom casto jednoduse vykombinovany v strede pola,dokazali sme vymazat 3 prihravkami komplet zalohu ale potom prisiel nakop ci prenesenie hry do strany kde sa to zadrbalo...

v tomto vynika arnautovic,pred casom som ho obhajoval ale on uz ani nebojuje,nesnazi sa...vid ta sanca po huntove centri ktoru odflakol,na buduci zapas by som ho nechal sediet,nie je platnym hracom,este ze mame eliu ktory sa vrati do obrany,narazi si,pohne sa ci si ukaze kam chce loptu,marko hra strasne profesorsky a to na supera ktory beha a napada absolutne nemoze stacit

de bruyne sa mi zo zaciatku pozdaval ale po tom gole siel jeho vykon dole,to aj kompletne celej zalohy okrem eliu a akpaly ktory sa mi paci,sebehne si,podrzi loptu a snazi sa nieco vymysliet,prijemna zmena od petersena s hrou zalohy suvisi aj nase zakladanie akci-treba proti hsv sme tuto z mojho pohladu klucovu vlastnost naplno ovladali,hunt hyril pohybom,ponukal sa..dneska toto chyba,pod tlakom augsburgu robime hlupe chyby v rozohravke a krajny zlaoznici sa nestihnu vratit,esteze augsburg nema lepsie poriesenu finalnu fazu

obrana sa mi vobec nepaci cele je to dnes roztahane,fritz so schmitzom na moj vkus prilis vysoko,sokratis a prödl zasa hraju daleko od seba,hlavne teda prödl ktory ma tendenciu stahovat sa k pravej lajne,toto sa musi zlepsit cez prestavku

myslel som si ze nasadenie fritza bude dnes spravnym tahom,bohuzial clemens zavinil prvy gol a moc nechce hrat dopredu,je ale limitovany arnautovicom ktory mu nepomaha ked sa elia presunul na pravo tak to chvilu malo ucinok,potom ale domaci zpevnili blok,nenechali nas rozohrat a zacali sa dostavat do zaujimavyc situacii pred nasou brankou

zlatka by som prefackal po tom rohu ked sme sli 4 na 3,zbytocna a ukvapena strela,stacilo poslat kriznu prihravku do lava a bola by to velka sanca,takto sa to zadrbalo nepresnou strelou

problem budeme mat vobec vyrovnat ale verim v to treba aj otocit..

Reagovat
smazaný uživatel

jestli se nic nezmění v obraně Werderu tak doufám v brzské nasazení Petržely

Reagovat
JacoBee

Sleduju jenom textový komentář jak to teď Werder hraje?Theo je normálně v levo?

Reagovat
smazaný uživatel

šel napravo - jinak má Augsburg čim dál tim více šancí - kdyby měl Musona aspoň trošku čuch na góly tak by tam už byl 4. gól

Reagovat
smazaný uživatel

a už tam je Petržela - to si v koncovce nepolepší

Reagovat
smazaný uživatel

obehraje si Petrželu, z dálky střílí na prázdnou a trefí tyč...

Reagovat
JacoBee

Soory myslel jsem v pravo

Škoda ale je dobře že se Augsburg zvedá...snad se Werder už taky probere...

Jak hrál Morávek?

Reagovat
REPLIKATOR

Golman mimo vápno, Petržela střílí na bránu a... tyčka

Reagovat
miky10

Kevinkooo. Jak se mu zatim daří herně, byl by někdo schopnej říct?

Reagovat
stas87

kebyze viem co predvedieme v druhom polcase tak to ani nezapinam z tohto dnesneho vykonu musi schaaf urobit nejaky zaver,arnautovic na lavicku,pokial elia nema na to odohrat plnych 90 minut nech naskoci z lavicky v priebehu zapasu a poriadne potrenuje,dneska nefungovala obrana,fritz a schmitz prilis vysoko,daleko od stoperov a nestihali sa vracat,osamoteny sokratis ktoremu sa nikto ani (!) nepriblizil nepotrebuje komentar...

dnes sme boli lepsi nez augsburg smiesnych 10 alebo 15 minut,skoda ze sme nedali druhy gol,sance aj polosance na to boli,z augsburgu postupom casu spadla ta deka z 2 bodov a 2 golov,zacali si verit a dorazom,napadanim a agresivitou nas nenechali ani len rozohrat

omlazovanie je fajn ale... loni bol v time pizzaro,wiese,naldo...proste hraci co vedeli vynadat,zobrat to na seba a proste mali chut sa poprat s vysledkom,pizza dokazal vytvorit sance pre hracov z druhej vlny,toto dnes vobec nebolo aj ked sa akpala o nieco podobne pokusal,aj mi pride ze nie sme psychicky odolnym timom,ako keby to hraci skusili na zaciatku druheho polcasu a ked nevyrovnali tak zacal alibismus

zmeny prist musi,prvych 6 kol ma namlsalo,vykony boli dobre aj ked sa to neodrazilo v tabulke poctom bodov,dneska ale prislo krute vytriezvenie a facka a to riadna

do nasledujuceho zapasu by som nechal na stoperu lukimyu so sokratisom,uz spolu hrali a neviedli si vobec spatne,pacila sa mi ich spolupraca,fritz zaostava za svojimi vykonmi z lonska,no nic nevadi,snad to bude nabuduce lepsie a hlavne sa urobi zmeny v zostave,pokial ma arnautovic miesto predplatene tak je to chyba

k totalnemu zmaru stacilo aby petrzela dal gol alebo by sa trafil ottl...z domacich sa mi pacil werner,baier a musona,hrali jednoducho,dve tri prihravky do kridla a sprint k branke zasluzena vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

Musona mohl taky nějaký přidat, začátek jsem nestihl, ale přišlo mi, že občas zbytečně zmatkuje (třeba jeho zákrok na žlutou...)

...a s Milanem se to prostě táhne

Reagovat
stas87

ak dlho uz nedal gol? moc nechapem mielitza,netrfil stranu,uz to bola hlupost,mal proste ostat stat a lopta by ho trafila alebo by ju chytil samozrejme za prehru nemoze jeho chyba,to skor spatny vykon ostatnych

mal tam jednu velku sancu,mileitz vyrazil ku jeho noham strelu ale nastastie to necakal a trafil vedla,inak je celkom splaseny

Reagovat
smazaný uživatel

v předposlednim kole GL, ale zahazuje co může - může stát před prázdnou bránou a přehodit tribnu (jak střílí pravačkou tak je téměř jisté, že se netrefí - a to je to především pravák )

...jednou dá parádní gól po sólu proti Hradci a pak to ve stejné šanci zahodí proti Barceloně... v koncovce se na něj opravdu spoléhat nedá - ale jsem rád, že za tak krátkou dobu co byl na hřišti se předvedl v celkem dobrém světle (hned první moment - úspěšný nebezpečný centr do vápna)

Reagovat
smazaný uživatel

Co dnes vysílají?

Reagovat
smazaný uživatel

kamarat ked mas uz tolko sily kliknut na tu preview tak vela sil by ta nestalo precitat si pod clankom prehlad vysielania ES2 BL

Reagovat
smazaný uživatel

A vida! A já to vždycky hledám na tom Livescore pracně. Díky.

Reagovat
DieFohlenBMG

taky by mě to zajimalo, v dnesnim sportu bylo v programu gladbach-eintracht!!

Reagovat
smazaný uživatel

..to snad ne..

Reagovat
penepi

Však vy hráte až zajtra.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska ty Sinsheimský rozstřílíme na cimpr campr.

Reagovat
smazaný uživatel

Jiracek na levy strane

Reagovat
stas87

ako to myslis?sak hsv zacne klasicky v 4-2-3-1,jiracek by mal hrat s badeljom v strede

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček nahrazuje Iliceviće, uprostřed je Arslan s Badeljem

Reagovat
stas87

jj,na kickeru to tak maju vyhodene ze arslan s badeljom v strede,ked som pisal ten komentar tak tam mali jiracek-badelj

Reagovat
jv

Petr klasicky zastoupil Iličeviče nalevo, post za post.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Badstuber - Martinez, Schweinsteiger - Müller, Kroos, Ribery - Mandzukic Tak všechno podle předpokladů. Let's go

Reagovat
Bayern +

Frrrrrrrrrrranck!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Son parádní trefa, ten má před sebou skvělou budoucnost, velká naděje HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Son a Sala

Reagovat
stas87

tak zbytocny gol..stacilo len napalit hraca hsv a od neho by sa to odrazilo na roh alebo zasa do autu,takto to saraer vobec nezvladol a vdaka tejto zbytocnej strate je to 0-1,son to ale urobil perfektne,tusim schmitdgal alebo mavraj ho nechcel faulovat lebo by to mozno znamenalo cervenu kartu,skoda,hsv zatial celkom neskodne v utoku,tych zopar centrov neratam...

Reagovat
DieFohlenBMG

Bayern koupil Shaqiriho z Baselu, Basel je ve sračkách, BayerN koupil Mandzukice z Wolfsburgu, Wolfsburg je ve sračkách, Bayern koupil Martinéze z Athletica,Athletic je ve sračkách

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern koupil Danteho, taky na tom nejste nejlépe

Reagovat
penepi

O nich sme sa postarali my kúpou Marca.

Reagovat
smazaný uživatel

Marco nemůže za to, že je jejich obrana v prdeli

Reagovat
penepi

To je jedna vec, ale my chceš povedať, že jeho strata je pre BMG nebodaj menšia ako Danteho?

Reagovat
DieFohlenBMG

tak trochu marco chybi vic, v posledni době má formu jako hrom,ten gol proti city

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

***

http://www.goldkapper.com/

FC Lustenau - BW Linz 4-0 WINNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

SWITZERLAND: Super League

18:45

Thun - Grasshoppers

Tip.: Grasshoppers-0.5

Odds: 2.70 (Pinnacle)

Stake: 5 %

Grasshoppers are in UP trend forms now , Thun lose last matches against Luzern who played very poor forms !!

We think Grasshoppers have very good chance win this matches. Good Value bet !!

"Gift" from bookie

Reagovat
smazaný uživatel

...vlak Wolfsburgu dojel pouze do Bielefeldu, Wolfsburg si tak musel půjčit týmový autobus Arminie, aby se dostal do Gelsenkirchenu

Reagovat
DieFohlenBMG

meli jet vw dodávkou

Reagovat
jv

Zatím to podle všeho vypadá, že ani jezdit nemuseli a vyšlo by to nastejno (koukám ale na HSV).

Reagovat
stas87

kedze kukas na hsv,v prvom polcase mal fürth jednu nebezpecnu akciu ale bol odmavany ofsajd,zo zaberov co som videl to bol velmi tesny ofsajd,tak sa chcem ujistit ci to tak naozaj bolo,ak si na tu situaciu spomenies

Reagovat
jv

Kdy to tak přibližně bylo? (prvních pár minut jsem teda neviděl)

Reagovat
stas87

tak priblizne medzi 25-35. minutou,teraz ta sanca rudnevsa podla mna bol ofsajd

Reagovat
stas87

zatial to smerom dozadu nie je spatne,hracom hsv stacime a vlastne hostia mali jednu sancu a dali jeden gol pride mi ze hsv stale len caka na pripadnu chybu a brejk,son aj rudnevs su hraci do brejkov a toto by si hraci domacich mali uvedomit,hlavne nehrig ktory uz ma zltu a ak trosku nesunda nohu z plynu tak bude prvym vylucenym obrana je kvalitou stale spatna ale aspon sa donej prilis nezasahovalo a hraci hraju pokope,horsie je to smerom dopredu...chyba mi tam presnost,nabehy hracov,doplnenie asamoaha ktory sa celkom casto vysuva do zalohy aby prebral prihravku a podrzal pripadne loptu,stieber je menej vyrazny ako sararer

sice je tam akysi tlak ale v podstate su to len centre zo stran ci rohy ktore hsv postrazi lebo tie lopty vacsinou skonci na prvom hraci hsv,dalej sa da vytknut zbrklost riesenia niektorych situacii,treba fortuna ci eintracht su na tom v tomto smere lepsie a sbieraju body,neefektivita v utoku nakoniec moze fürth potopit viacej ako pred sezonou tipovana slaba obrana..

Reagovat
stas87

inak pri branke farfana nepochopitelny kolaps obrany,farfan hlavickoval uplne sam,velmi jednoduchy gol

freiburg tu situaciu pri gole makiadiho zvladol perfektne,taky pekny tukes jendrisek asistencia

Reagovat
DieFohlenBMG

tvl ty si lepsi nez chuck norris, to se divas na 3 zapasy najednou?

Reagovat
stas87

nn,kukam na fürth-hsv,v prestavke davaju goly z ostatnych stadionov

Reagovat
DieFohlenBMG

pres co to sledujes?na es davali jen sestrih augsburg bremy, aspon sem videl tu slavnou petrzelovu akci

Reagovat
stas87

na nete,cez stream,sky vzdycky dava v polcase ostatne goly z inych zapasov,aj na 2.BL tam pozeram,prave vdaka tomu ze na ES2 je bayern tak nepozeram

Reagovat
Bayern +

Ribery!

Reagovat
Pinturicchio

Ten Matinez je hrozně špatný.

Reagovat
Bayern +

Momentalne to nikto neriesi.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře mu tak, Magathovi

Reagovat
DieFohlenBMG

chudák felix

Reagovat
jv

Pěkný, to jsem zrovna dneska Vlkům věřil, že by se mohli chytnout...

Reagovat
jv

René má i nezbytný kus štěstíčka, chytá zase neuvěřitelně, Löwa prostě nechápu.

Reagovat
DieFohlenBMG

low ma v tomhle jasno, dokonce se byl podivat v mnichově osobně

Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale mohl doma nechat Zielera, který teď nemá repre formu...

Reagovat
DieFohlenBMG

1.Neuer 2.terStegen 3.Adler

Reagovat
jv

Ter Stegen může pořád chytat za U21 a prospělo by to všem stranám.

Reagovat
smazaný uživatel

tam je jedničkou zatím Trapp, ale po jeho "postupu" by tam mohl ter Stegen (jestli to teda ještě stíhá)

Reagovat
jv

Co jsem koukal, tak se o to dělil s Baumannem, akorát od Nového roku už chytal jenom Leno. Jinak by to stíhat měl, Leno taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Snad sa v nominacii skoro objavi.

Reagovat
jv

Taky doufám.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale zase on by mel byt jednicka v repre, je lepsi nez Neuer, tak nema cenu, aby tam jezdil a byl 2.-3. golman..

Reagovat
jv

Tak to se bohužel pokazilo přes MS 2010, tehdy měl našlápnuto skvěle, bohužel to zranění a pak i částečná demotivace v Leverkusenu způsobily ústup ze slávy a Manu už ho tam asi snadno zpátky nepustí (taky beru v potaz, že by za daných předpokladů chytal úplně někde jinde, třeba v Bayernu).

Reagovat
db18

škoda, že to nevyšlo...

Reagovat
stas87

no konecne,nöthe uz je to podstatne lepsie dopredu nez v prvom polcase,len aby ale hsv nepridalo z brejku pojistku

Reagovat
jv

Konečně dostal šanci, což je jedině dobře, právě on by mohl být tím, kdo začne pravidelně střílet branky.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo zase jednou utrpení. Vypadalo to, jakoby měli v Bayernu na 2:0 vsazeno. Zasloužili by snížení, aby zase začali hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Mandžukić by si s těma loktama měl dávat pozor - aspoň aby nemlátil vlastní hráče

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
JozkokozleJ

Dnes, pocas zapasu Gladbach - Frankfurt, bude v studiu ESP2 samotny Franz Straka

Reagovat
smazaný uživatel

wow

Reagovat
db18

Reagovat
jv

Toho si můžu odpustit.

Reagovat
JozkokozleJ

Samozrejme, je kontroverzny. Ale ja som... hm... zvedavy. Hlavne na jeho prehlad o BL, predsa len je to Nemec Ani neviem, ci uz ziskal spät ceske obcianstvo.

Reagovat
JozkokozleJ

Vlastne, urcite ho uz ma, kedze kandidoval za KDU.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

To bylo myšlený hlavně kvůli jeho nedávnému působení ve Slávce.

Reagovat
DieFohlenBMG

pecka

Reagovat
smazaný uživatel

Po tomhle bude mezi BVB a FCB rozdíl 10 bodů.

Reagovat
Pospovič

taky si myslím

Reagovat
jv

Kdepak.

Reagovat
DieFohlenBMG

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 3:2

Hannover 96 - Borussia Dortmund 1:3

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 1:2

Reagovat
penepi

Kiežby

Reagovat
jv

Ideál, i když VfB s prázdnou nevyjde.

Reagovat
jv

Zatím je tam až nečekaně dobrá atmosféra, na ten počet fanoušků.

Reagovat
JozkokozleJ

Xhaka v strede ofenzivnej zaloznej trojke, na to som zvedavy.

Reagovat
db18

už tam hrál i proti BVB a Fenerbahce

Reagovat
JozkokozleJ

BVB som cast zapasu videl, tam hral na DM. A podla statistik pozeram, ze na AM az proti Fenerbahce - ten zapas som ale vypustil.

Reagovat
db18

měl hrát na AM, ale spíš byl pak zatlačen do DM stylem hry BVB

Reagovat
jv

Neměl. Byl ve dvojici s Nordtveitem čistý DM.

Reagovat
jv

Hlavně jsem rád za Marxe, ten už si šanci zasloužil.

Reagovat
hribco

Arango

Reagovat
jv

Arango tohle umí jako nikdo, nadělil si tak parádní dárek ke svému 100. bundesligovému utkání.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
DieFohlenBMG

skoda, ze golman jenom stal, vypadalo by to lip kdyby si skocil

Reagovat
DieFohlenBMG

excelentní

Reagovat
JozkokozleJ

Paradne zakoncenie de Jonga

Reagovat
Aldeano

V zápase Hannover 96 - Borussia Dortmund, čekáte hodně gólů?

Reagovat
penepi

Taký priemer (0:2).

Reagovat
DieFohlenBMG

sebastian schweinsteiger ty vole franzi

Reagovat
penepi

Arango

De Jong

Occean

Reagovat
hribco

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez si niekedy vravim: "Kiez by slo editovat svoj prispevok."

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky.

Reagovat
Godwinson

Uf

Reagovat
DieFohlenBMG

honza bergrů nam to pěkně komentuje, žejo?

Reagovat
jv

Na rozdíl od Straky se to nedalo poslouchat, to je co říct.

Reagovat
JozkokozleJ

Najväcsi (a nie jediny) rozidel bol ten, ze Straka BL sleduje a ma o nej prehlad. Trufol by som si povedat, ze Berger dnes videl Hannover (a mozno i BVB v lige) prvykrat v sezone, co je na spolukomentatora, ktory by mal vniest nejaku vedomost malo.

Reagovat
jv

Přesně, měli vzít radši Bokšu. Škoda, že už Standa Levý zase trénuje, ten je na bundesligu bezkonkurenční.

Reagovat
JozkokozleJ

Staaanda Levy!

Ale i Straka bol Ok.

Reagovat
jv

Rozhodně překvapil, pozitivně.

Reagovat
stas87

prisiel som o vela kedze som nestihol gladbach-eintracht?

prisiel som akurat na druhy polcas,götze mohol vyfasovat v pohode zltu za tu komediu ked chcel penaltu,zasa na druhej strane spravne odpiskany faul ya konana,tu sa hannover nemoze zlobit

Reagovat
jv

Oba zápasy stály za vidění, dělo se toho poměrně dost, určitě si vyhledej sestřih.

Reagovat
stas87

jj,uz som kukal ES2,no vo vasom zapase sa mohlo rozhodnut skorej,vy ste mohli vyhravat 0-2 a to uz by hannover len tazko dotahoval da sa hovorit o strate bodov pre bvb...

ale ten hannover sa mi velmi paci,pod slomkom je ta hra vypilovana takmer k dokonalosti,jedinna vec ktora sa mi nepaci je pinto v zaklade dal by sa nahradit lepsim hracom

narozdiel od gladbachu uz si hannover zvykol na pohare v tyzdni a dokaze vyhravat v obi dvoch sutaziach,bodaj by bolo okrem tych co to zatial zvladaju(vy,bayern,schalke..)viacej,toto BL potrebuje

Reagovat
JozkokozleJ

Tak na lavicke sedi Schmiedebach. Minulu sezonu sa suskalo o zaujme Dortmundu, teraz, ked sa Andreasen zranil, prednost na CM dostal (primarne kridlo) Stindl. Zaujimalo by ma, cim to, ze sa zasekol ten Schmiedebach.

Reagovat
jv

Tak on měl dobrou hlavně sezónu 2010/2011 a loňský podzim, jaro už bylo o hodně slabší (paradoxně po tom, co prodloužil smlouvu - asi přišlo uspokojení), ale pořád hrál. Ze sestavy vypadnul až po přípravě, kdy ho Slomka bere víceméně jen jako záplatu pro celou zálohu a podle toho pak vypadají i výkony.

Reagovat
JozkokozleJ

Ako pise jv, oba zapasy zaujimave. Kvalitou vyssie bol ten druhy, ten bol skvely. V Gladbachu bolo ale tiez co sledovat - Favre vsadila na kartu "jar 2011", tj. primarne neinkasovat. Bolo zjavne, ze Gladbach smrtelne potreboval body. Sice ter Stegen nulu ubranil, ale tolko kiksov, resp. nepresvedcivych zakrokov neurobil snad za celu minulu sezonu.

A tvoj Rode, ten bol dnes opät vyborny, hoc celkovo sa Frankfurt prilis presadit proti hustej defenzive nevedel.

Reagovat
stas87

som za rodeho rad stacilo mi prvych 10 minut proti bayeru a mal som jasno

videl som v zostrihu ako myslim podskocil center a occean chcel asi strielat ale bolo to skor ako prihravka a meierovi chybalo snad pol metra aby dorazil do prazdnej,tak ta strata uz musela prist ale necakal som ze zrovna v gladbachu,borussiu som videl v EL a musel som to vypnut

Reagovat
jv

Taky jsem se chvílemi nestačil z ter Stegena divit... To mě jenom utvrzuje v tom, že když nemá formu (stejně tak Zieler), tam měl prostě Jogi povolat Reného a neohlížet se při tom do minulosti, škoda.

Reagovat
DieFohlenBMG

super akce ya konan

Reagovat
DieFohlenBMG

oprava:diouf

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Diouuuuuuuuuuf !!!!!

Reagovat
penepi

Spraví ten Kolín postup?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele